Gość: Mariusz IP: *.bb.netvision.net.il 03.09.04, 16:03 cóż w tym zaskakującego, że z perspektywy amerykańskiej austriaccy konserwatyści są socjalistami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted Austriaccy historycy krytykują Schwarzeneggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:04 Może i p. Arnold nie widział sowieckich czołgów i nie zaznał socjalistycznej bryndzy, ale jego wystąpienie było bardzo skuteczne i udane. Ja mogę powiedzieć, że żyłem kiedyś w socjalistycznym, nieco ponurym kraju. Obecnie nie mamy nic z Sowietami do czynienia. Mozna tylko z pewną odrazą słuchać doniesień z barbarzyńskiego wschodniego kraju o przygnębiających wydarzeniach zbrodniczego łamania praw człowieka. Nas juz to na szczescie nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Arnold ma rację,europą rządzą komuchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a no i ten adwersarz - prof. "polaczek" To starczy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Arnold ma rację,europą rządzą komuchy IP: *.sympatico.ca 04.09.04, 13:25 a mnie sie wydaje ze arnold prZesadzil z kulturystyka i to do tego stopnia ze szare komorki zamienil na miesnie, reprezentuje mniej wiecej ten sam poziom intelektualny co jasnie panujacy prezydent usa george w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek to taka sama świnia co miłosz, czy też autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:03 "Malowanego ptaka". Jak parszywe świnie rzygają na swoje ojczyzny i smród roznoszą po smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: 62.233.138.* 03.09.04, 16:21 A co może Europa nie jest socjalistyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalistyczna IP: *.crowley.pl 03.09.04, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nator Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 16:43 To jest taka prawda jak ta ze Arnold S. to intelektualista ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooo socjaliści tradycyjni i pobożni czyli tzw chadecy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:51 tylko w Anglii jest bardziej prawicowo.czasem rządzi partia konserwatywna która jest naprawdę konserwatywna w przeciwieństwie do eurochadecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń DO 1955 ROKU AUSTRIA BYŁA KRAJEM SMUTNYM, BRUDNYM IP: *.icpnet.pl 03.09.04, 16:57 I PEŁNYM SZPICLI ? tak brzmiał komentarz wyświetlanego w latach osiemdziesiątych w TVP filmu o Wiedniu, w serii MIASTA ŚWIATA. Z NRD i Polski rdzieckie czołgi wyszły nieco później, a socjalistyczna mentalność będzie trwała do 3 pokolenia świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lannereth Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:45 Gdyby nie był intelektualistą, jakim cudem zaszedłby tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.physik.uni-bielefeld.de 03.09.04, 17:04 Zgadzam sie. Poza tym sadze, ze Francje nalezy zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Widze ,ze sami kapitalisci sie wypowiadaja IP: *.biz.rr.com 03.09.04, 17:24 A zasilek juz pobrany czy jeszcze stoimy w kolejce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 18:41 Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalistyczna i skonczy jak komuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk dlatego właśnie dzieci nie jedzcie sterydów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + A jak juz za pozno- sprobujcie kariery pol. w USA IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 16:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangi Re: Niestety, sterydy szkodza na umysl !!! IP: 129.81.192.* 03.09.04, 22:40 Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger 03.09.04, 17:02 Gość portalu: Mariusz napisał(a): > cóż w tym zaskakującego, że z perspektywy amerykańskiej austriaccy > konserwatyści są socjalistami... Z perspektywy konserwatystow austriackich i nie tylko socjalistyczne sa USA, bo antymonarchistyczne, a to juz wystarczy, zeby uwazac je za czerwonego parweniusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: *.herby.kielce.pl 03.09.04, 17:21 > cóż w tym zaskakującego, że z perspektywy amerykańskiej austriaccy > konserwatyści są socjalistami... mogę sie tylko podpisać pod Twoimi słowami, też była to pierwwsza myśl jaką miałem po pczeczytaniu w/w textu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramirez Być może wśród neokonserwatystów należało by IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 17:44 przeprowadzić badania genetyczne. Ich patologiczna zdolność do kłamstw musi mieć jakieś wspólne biologiczne podłoże. Już teraz można by zastanowić się nad nazwą dla odkrycia. Może gen Irackej BMR, gen Irackiej wolności bądz gen Taniej ropy. Albo po prostu zespół Busha, czyli mutacja wielkiego W połączona z uwstecznieniem intelektualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: 128.163.110.* 03.09.04, 18:09 Jaka zdolnosc do klamstw? Nawet jak w miescie/wiosce Arnolda nie stacjonowala Czewona Gwiazda, to soldaty byli gdzie indziej w Austrii i mogl ich tam widziec. Ja urodzilem sie i wychowalem w Katowicach i tez nie mielismy tam Ruskich. I co, ktos mi zarzuci klamstwo, jak powiem, ze widzialem w Polsce czolgi i zolnierzy krasnej armii? Oczywiscie, ze widzialem tych psubraci, i to wielokrotnie, np. nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramirez Re: wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 18:58 Arni mieszkał w zachodniej strefie okupacyjnej (Brytyjskiej). Nie nie mógł ot tak przejść do innej strefy. Wystarczy sobie przypomnieć Berlin wschodni i zachodni podzielone murem. Jednak 1955, a więc gdy miał 8 lat okupacja została zniesiona a wraz z nią wycofane wszystkie wojska. Czy to jest wystarczająco logiczne? Druga sprawa: nie rozaptrywałem aktorskich zdolności Arniego do grania w komediach tylko te kłamstwa ekipy Busha, które doprowadziły do powstania chaosu w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj Podroze Arniego IP: 128.163.110.* 03.09.04, 19:06 Dlaczego my - Ty i ja dyskutujemy gdzie Arnold byl i co widzial? Chyba gosc wie lepiej; dlaczego wiec nazywac go klamca? Byc moze przejscie ze strefy do strefy w Austrii nie bylo latwe (nie wiem), ale na pewno nie niemozliwe. Jesli chodzi o Twoj przyklad to przejscie miedzy strefami w Berlinie bylo latwe az do postawienia muru (nazywanego tez Murem). Dla przypomnienia - mur w Berlinie postawiono w 1961. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenko Re: wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 03.09.04, 21:20 Gdybys sluchal, pacanku , jego przemowienia to bys wiedzial, ze przeszed (nie wyjasnial jak i dlaczego) do sektora radzieckiego z rodzicami. Tak , ze mogl widziec zolniezy . Socjalizm, coz Austria wowczas (1968) byla pod ponowaniem , tak panowaniem Bruno Krayskiego, bylego kanclerza Austrii, przywodcy socjalistow. Tak wiec ucz sie angielskiego, a pozniej zabieraj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramirez Re: wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 21:40 Po pierwsze, jeśli nie posiadasz krzty kultury to przynajmniej nie prezentuj swojego chamstwa buraku. Po drugie: mój pierwszy post nie dotyczył bezpośrednio Arniego a poliytki "półprawd" i kłamstw nieokonserwatystów, co przypominam już drugi raz. Po trzecie: nie słuchałem przemówienia. Propagandowy bełkot o stosowaniu metod Terminatora do rozwiązywania konfliktów był wystarczającą rekomendacją i jasno określał do jakich grup jest kierowany. Po czwarte: słowa Arniego w wątpliwość podają Austriaccy historycy, więc pewnie są ku temu jakieś powody. Po piąte: z ang. radze sobie lepiej niż ty z polską ortografią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Arnold = burak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:31 Co nie zmienia faktu, ze klamie bo nie widzial czolgow w Austrii i był (jest nadal) to kraj ogromnej swobody w porównaniu z blokiem sowieckim. Tak moze mowic czlowiek ktorego nigdy SB palami nie tluklo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenko Re: Arnold = burak IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 03.09.04, 21:27 Jesli byles kiedykolwiek w Stanach I w Austrii to wiesz ze Polska: Austria= Austria:USA. Czyli proporcja we wszystkich aspektach zycia spolecznego jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Orzel w herbie Austrii trzyma sierp i mlot IP: *.pl / *.enterpol.pl 03.09.04, 20:09 Orzel w herbie Austrii trzyma sierp i mlot tak ze Arnie sie tak znow bardzo nie pomylil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona przeciez on ma tylko wyksztalcenie srednie IP: *.dc.dc.cox.net 03.09.04, 21:07 nie ukonczyl zadnej wyzszej uczelni, wiec czemu sie dziwic jego niewiedzy? Kariere w filmie zrobil tylko dzieki miesniom. Swoja droga, ze taki facet zostaje gubernatorem wielkiego stanu, to swiadczy o mentalnosci jego wyborcow. Inny stan wybral rownie prymitywnego zapasnika na gubernatora. Ach ta dziwna Ameryka! Ma wspanialych naukowcow i myslicieli, a na liderow wybiera prymitywnych populistow, nic wiec dziwnego, ze gospodarczo i edukacyjnie pada. Amerykanskie szkoly (z wyjatkami) nie sa w stanie wyksztalcic przyszlych naukowcow, wiec dotad 70-80% doktorantow nauk przyrodniczych i technicznych stanowili imigranci, dla ktorych drzwi sie teraz zamykaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj Arnold skonczyl uniwersytet IP: 128.163.110.* 03.09.04, 21:34 Arnold na 100% skonczyl uniwersytet. Nie chce mi sie sprawdzac ktory, dlatego tylko na 90% ze jest to Uniwerystet Wisconsin, Milwaukee. Uniwersytet Wisconsin ma kilka kampusow, Milwaukee jest jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona Re: Arnold skonczyl uniwersytet IP: *.dc.dc.cox.net 03.09.04, 23:32 a ja czytalam, ze nie skonczyl. W Hollywood jest wielu aktorow bez studiow. Jesli znajdzies wiarygodny dowod jego wyzszego wykszlalcenia, to podaj prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj Re: Arnold skonczyl uniwersytet IP: 128.163.110.* 04.09.04, 00:29 OK, zmusilas mnie, zebym troche poszukal na webie. Arnie w 1979 roku ukonczyl studia na Uniwersytecie Wisconsin z International Marketting and Business Administration. Byl to jednak University of Wisconsin, Superior, a nie jak mi sie wydawalo Milwakee (po prostu inny kampus, ten sam uniwersytet). Zrodel znalazlem wiele, np.: www.wordiq.com/definition/Arnold_Schwarzenegger Mozesz tez sprawdzic: www.usatoday.com/news/politicselections/2003-08-06-arnold_x.htm i zwroc uwage na: Tabele "Schwarzenegger profile" a w niej na rubryke - edukacja itd, itd. Arnie naprawde zyskuje przy blizszym zapoznaniu sie z jego biografia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onex Re: przeciez on ma tylko wyksztalcenie srednie IP: *.atlsfl.adelphia.net 04.09.04, 05:06 ość portalu: zielona napisał(a): >Ach ta dziwna Ameryka! Ma wspanialych naukowcow i myslicieli, a na liderow >wybiera prymitywnych populistow, nic wiec dziwnego, ze gospodarczo i >edukacyjnie pada. Może pokażesz więc kraje gospodarczo rozwinięte, które pną się w górę szybciej jak USA. Musisz mieć wiele w tej kwestii do powiedzenia i z pewnoscią nie zaliczasz siebie do prymitywnych populistów > Amerykanskie szkoly (z wyjatkami) nie sa w stanie wyksztalcic przyszlych >naukowcow, wiec dotad 70-80% doktorantow nauk przyrodniczych i technicznych >stanowili imigranci, dla ktorych drzwi sie teraz zamykaja. Jak już dojrzejesz, być może zaczniesz odróżniać fakty od własnych urojeń. Popatrzmy więc na te wyjątki: ed.sjtu.edu.cn/rank/2004/top500(1-100).pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizor Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 03.09.04, 22:46 Gubernator nie musi się znać na wszystkim od tego ma doradców historyków widocznie to oni strzelili gafę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sachmet To byl wybieg :) IP: *.dyn.optonline.net 03.09.04, 22:52 Nie wazne, czy Arnold wiedzial, czy nie jaka byla prawda historyczna. I tak mieszkanczy "wspanialego kraju", jakimi sa Stany Zjednoczone poziomem inteligencji i wiedzy nie dorownuja naszym przedszkolakom. A poziomem lenistwa dorownuja jedynie leniwcom. Komu chcialoby sie sprawdzac, czy Arnold mial racje? Przeciez tu chodzilo tylko o wiwaty i poparcie, bo Arnold mowil przekonywujaco (nie znaczy to, ze mowil cos konkretnego). Stany Zjednoczone sa krajem, w ktorym kladzie sie nacisk na forme, a nie tresc. Arnold o tym wiedzial i to wykorzystal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo Re: To byl wybieg :) IP: *.herby.kielce.pl 03.09.04, 23:47 > I tak > mieszkanczy "wspanialego kraju", jakimi sa Stany Zjednoczone poziomem > inteligencji i wiedzy nie dorownuja naszym przedszkolakom tak tak oczywiście... o czym świadczą testy z matematyki i na zrozumienie cztranego textu przeprowadzane wśród 15latków... jakoś polscy geniusze byli 'zdziebko" za półgłówkami-rówieśnikami z USA... inna para kaloszy, że w ogóle bbyli na szarym końcu wśród krajów objętych testami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alen Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: *.i-one.at 03.09.04, 23:35 Arni ma całkowicie racje i nie kłamie . Po pierwsze po to aby widzieć czołg sowiecki nie trzeba było przechodzić z jednej strefy do drugiej . Ja obecnie mieszkam w części Wiednia która należała do strefy sowieckiej , gdzie stoi pomnik żołnierza sowieckiego wyzwoliciela Wiednia . Z tej strefy można przecież widzieć przez ulicę strefę wojsk alianckich . A z przedostaniu się z jednej strefy do drugiej nie było żadnych problemów . Przez piwnicę domów ludzie przechodzili , jak również kanałami . Co do wypowiedzi Arniego na temat socjalizmu to również się w pełni z tym zgodzę . Austria przeżyła największy swój rozkwit w czasie kiedy jej kanclerzem był Bruno Krayski . Socjalista Austrii który najdłużej utrzymywał się przy władzy , bo ponad 13-cie lat . Mogę sobie wyobrazić iż Polakom nie mieści się to w głowie , ja również miałem z tym problemy gdy wyjechałem z socjalistycznej Polski i przyjechałem do socjalistycznej Austrii . Cóż prawda jest taka iż Arni ma rację . A tym co żyli w Polsce „socjalistycznej” pragnę podkreślić iż nie żyli w socjalistycznym kraju , żyli w reżymie komunistycznym który podszywał się pod socjalizm. Osobiście nie lubię Arniego , jednak mogę sobie wyobrazić iż człowiek który zaszedł tak daleko ma już z tego powodu wielu wrogów . Podczas wyborów na gubernatora Kalifornii środowiska żydowskie starały przypiąć do głowy Arniego symbol faszysty . Niestety nie zaszkodziło to jemu , ale wprost przeciwnie . Alen. Odpowiedz Link Zgłoś