Dodaj do ulubionych

Austriaccy historycy krytykują Schwarzeneggera

IP: *.bb.netvision.net.il 03.09.04, 16:03
cóż w tym zaskakującego, że z perspektywy amerykańskiej austriaccy
konserwatyści są socjalistami...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted Austriaccy historycy krytykują Schwarzeneggera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:04
      Może i p. Arnold nie widział sowieckich czołgów i nie zaznał socjalistycznej
      bryndzy, ale jego wystąpienie było bardzo skuteczne i udane. Ja mogę
      powiedzieć, że żyłem kiedyś w socjalistycznym, nieco ponurym kraju. Obecnie
      nie mamy nic z Sowietami do czynienia. Mozna tylko z pewną odrazą słuchać
      doniesień z barbarzyńskiego wschodniego kraju o przygnębiających wydarzeniach
      zbrodniczego łamania praw człowieka. Nas juz to na szczescie nie dotyczy.
    • Gość: oooo Arnold ma rację,europą rządzą komuchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:20
      • Gość: a no i ten adwersarz - prof. "polaczek" To starczy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 22:05
      • Gość: antek Re: Arnold ma rację,europą rządzą komuchy IP: *.sympatico.ca 04.09.04, 13:25
        a mnie sie wydaje ze arnold prZesadzil z kulturystyka i to do tego stopnia ze
        szare komorki zamienil na miesnie, reprezentuje mniej wiecej ten sam poziom
        intelektualny co jasnie panujacy prezydent usa george w
        • Gość: Icek to taka sama świnia co miłosz, czy też autor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:03
          "Malowanego ptaka". Jak parszywe świnie rzygają na swoje ojczyzny i smród
          roznoszą po smierci.
    • Gość: KR Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: 62.233.138.* 03.09.04, 16:21
      A co może Europa nie jest socjalistyczna?
    • Gość: x Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalistyczna IP: *.crowley.pl 03.09.04, 16:26
      • Gość: nator Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 16:43
        To jest taka prawda jak ta ze Arnold S. to intelektualista ...
        • Gość: oooooo socjaliści tradycyjni i pobożni czyli tzw chadecy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:51
          tylko w Anglii jest bardziej prawicowo.czasem rządzi partia konserwatywna która
          jest naprawdę konserwatywna w przeciwieństwie do eurochadecji.
        • Gość: uczeń DO 1955 ROKU AUSTRIA BYŁA KRAJEM SMUTNYM, BRUDNYM IP: *.icpnet.pl 03.09.04, 16:57
          I PEŁNYM SZPICLI ? tak brzmiał komentarz wyświetlanego w latach osiemdziesiątych w TVP filmu o
          Wiedniu, w serii MIASTA ŚWIATA.

Z NRD i Polski rdzieckie czołgi wyszły nieco później, a socjalistyczna mentalność będzie trwała do 3
          pokolenia świadków.
        • Gość: Lannereth Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:45
          Gdyby nie był intelektualistą, jakim cudem zaszedłby tak daleko?
      • Gość: p Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.physik.uni-bielefeld.de 03.09.04, 17:04
        Zgadzam sie.

Poza tym sadze, ze Francje nalezy zniszczyc.
        • Gość: Kazek Widze ,ze sami kapitalisci sie wypowiadaja IP: *.biz.rr.com 03.09.04, 17:24
          A zasilek juz pobrany czy jeszcze stoimy w kolejce ?
      • Gość: ziggy Re: Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalist IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 18:41
        Prawda jst taka, zecala Europa jest socjalistyczna i skonczy jak komuna.
    • Gość: mk dlatego właśnie dzieci nie jedzcie sterydów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:52
      • Gość: + A jak juz za pozno- sprobujcie kariery pol. w USA IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 16:57
      • Gość: bangi Re: Niestety, sterydy szkodza na umysl !!! IP: 129.81.192.* 03.09.04, 22:40
    • old.european Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger 03.09.04, 17:02
      Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> cóż w tym zaskakującego, że z perspektywy amerykańskiej austriaccy
      > konserwatyści są socjalistami...

Z perspektywy konserwatystow austriackich i nie tylko socjalistyczne sa USA,
      bo antymonarchistyczne, a to juz wystarczy, zeby uwazac je za czerwonego
      parweniusza.

• Gość: nitroo Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: *.herby.kielce.pl 03.09.04, 17:21
      > cóż w tym zaskakującego, że z perspektywy amerykańskiej austriaccy
      > konserwatyści są socjalistami...

mogę sie tylko podpisać pod Twoimi słowami, też była to pierwwsza myśl jaką miałem po pczeczytaniu w/w textu
    • Gość: Ramirez Być może wśród neokonserwatystów należało by IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 17:44
      przeprowadzić badania genetyczne. Ich patologiczna zdolność do kłamstw musi mieć jakieś wspólne biologiczne podłoże.
      Już teraz można by zastanowić się nad nazwą dla odkrycia. Może gen Irackej BMR, gen Irackiej wolności bądz gen Taniej ropy. Albo po prostu zespół Busha, czyli mutacja wielkiego W połączona z uwstecznieniem intelektualnym.
      • Gość: agaj wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: 128.163.110.* 03.09.04, 18:09
        Jaka zdolnosc do klamstw? Nawet jak w miescie/wiosce Arnolda nie stacjonowala
        Czewona Gwiazda, to soldaty byli gdzie indziej w Austrii i mogl ich tam
        widziec. Ja urodzilem sie i wychowalem w Katowicach i tez nie mielismy tam
        Ruskich. I co, ktos mi zarzuci klamstwo, jak powiem, ze widzialem w Polsce
        czolgi i zolnierzy krasnej armii? Oczywiscie, ze widzialem tych psubraci, i to
        wielokrotnie, np. nad morzem.
        • Gość: Ramirez Re: wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 18:58
          Arni mieszkał w zachodniej strefie okupacyjnej (Brytyjskiej). Nie nie mógł ot tak przejść do innej strefy. Wystarczy sobie przypomnieć Berlin wschodni i zachodni podzielone murem. Jednak 1955, a więc gdy miał 8 lat okupacja została zniesiona a wraz z nią wycofane wszystkie wojska. Czy to jest wystarczająco logiczne?
          Druga sprawa: nie rozaptrywałem aktorskich zdolności Arniego do grania w komediach tylko te kłamstwa ekipy Busha, które doprowadziły do powstania chaosu w Iraku.
          • Gość: agaj Podroze Arniego IP: 128.163.110.* 03.09.04, 19:06
            Dlaczego my - Ty i ja dyskutujemy gdzie Arnold byl i co widzial? Chyba gosc
            wie lepiej; dlaczego wiec nazywac go klamca? Byc moze przejscie ze strefy do
            strefy w Austrii nie bylo latwe (nie wiem), ale na pewno nie niemozliwe.

Jesli chodzi o Twoj przyklad to przejscie miedzy strefami w Berlinie bylo latwe
            az do postawienia muru (nazywanego tez Murem). Dla przypomnienia - mur w
            Berlinie postawiono w 1961.
          • Gość: zdenko Re: wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 03.09.04, 21:20
            Gdybys sluchal, pacanku , jego przemowienia to bys wiedzial, ze przeszed (nie wyjasnial jak i dlaczego) do sektora radzieckiego z rodzicami. Tak , ze mogl widziec
            zolniezy . Socjalizm, coz Austria wowczas (1968) byla pod ponowaniem , tak panowaniem Bruno Krayskiego, bylego kanclerza Austrii, przywodcy socjalistow.
            Tak wiec ucz sie angielskiego, a pozniej zabieraj glos.
            • Gość: Ramirez Re: wiecej logiki, mniej zacietrzewienia IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.09.04, 21:40
              Po pierwsze, jeśli nie posiadasz krzty kultury to przynajmniej nie prezentuj swojego chamstwa buraku.
              Po drugie: mój pierwszy post nie dotyczył bezpośrednio Arniego a poliytki "półprawd" i kłamstw nieokonserwatystów, co przypominam już drugi raz.
              Po trzecie: nie słuchałem przemówienia. Propagandowy bełkot o stosowaniu metod Terminatora do rozwiązywania konfliktów był wystarczającą rekomendacją i jasno określał do jakich grup jest kierowany.
              Po czwarte: słowa Arniego w wątpliwość podają Austriaccy historycy, więc pewnie są ku temu jakieś powody.
              Po piąte: z ang. radze sobie lepiej niż ty z polską ortografią.
    • Gość: x Prawda w oczy i dobrze IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 18:10
    • Gość: Pablo Arnold = burak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:31
      Co nie zmienia faktu, ze klamie bo nie widzial czolgow w Austrii i był (jest
      nadal) to kraj ogromnej swobody w porównaniu z blokiem sowieckim. Tak moze
      mowic czlowiek ktorego nigdy SB palami nie tluklo...
      • Gość: zdenko Re: Arnold = burak IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 03.09.04, 21:27
        Jesli byles kiedykolwiek w Stanach I w Austrii to wiesz ze Polska: Austria= Austria:USA. Czyli proporcja we wszystkich aspektach zycia spolecznego jest taka
        sama.
    • Gość: Super DidżeJ Heniu Orzel w herbie Austrii trzyma sierp i mlot IP: *.pl / *.enterpol.pl 03.09.04, 20:09
      Orzel w herbie Austrii trzyma sierp i mlot tak ze Arnie sie tak znow bardzo nie
      pomylil...
    • Gość: zielona przeciez on ma tylko wyksztalcenie srednie IP: *.dc.dc.cox.net 03.09.04, 21:07
      nie ukonczyl zadnej wyzszej uczelni, wiec czemu sie dziwic jego niewiedzy?
      Kariere w filmie zrobil tylko dzieki miesniom. Swoja droga, ze taki facet
      zostaje gubernatorem wielkiego stanu, to swiadczy o mentalnosci jego wyborcow.
      Inny stan wybral rownie prymitywnego zapasnika na gubernatora. Ach ta dziwna
      Ameryka! Ma wspanialych naukowcow i myslicieli, a na liderow wybiera
      prymitywnych populistow, nic wiec dziwnego, ze gospodarczo i edukacyjnie pada.
      Amerykanskie szkoly (z wyjatkami) nie sa w stanie wyksztalcic przyszlych
      naukowcow, wiec dotad 70-80% doktorantow nauk przyrodniczych i technicznych
      stanowili imigranci, dla ktorych drzwi sie teraz zamykaja.
      • Gość: agaj Arnold skonczyl uniwersytet IP: 128.163.110.* 03.09.04, 21:34
        Arnold na 100% skonczyl uniwersytet. Nie chce mi sie sprawdzac ktory, dlatego
        tylko na 90% ze jest to Uniwerystet Wisconsin, Milwaukee. Uniwersytet
        Wisconsin ma kilka kampusow, Milwaukee jest jednym z nich.
        • Gość: zielona Re: Arnold skonczyl uniwersytet IP: *.dc.dc.cox.net 03.09.04, 23:32
          a ja czytalam, ze nie skonczyl. W Hollywood jest wielu aktorow bez studiow.
          Jesli znajdzies wiarygodny dowod jego wyzszego wykszlalcenia, to podaj
          prosze.
          • Gość: agaj Re: Arnold skonczyl uniwersytet IP: 128.163.110.* 04.09.04, 00:29
            OK, zmusilas mnie, zebym troche poszukal na webie.

Arnie w 1979 roku ukonczyl studia na Uniwersytecie Wisconsin z International
            Marketting and Business Administration.

Byl to jednak University of Wisconsin, Superior, a nie jak mi sie wydawalo
            Milwakee (po prostu inny kampus, ten sam uniwersytet).

Zrodel znalazlem wiele, np.:
            www.wordiq.com/definition/Arnold_Schwarzenegger
            Mozesz tez sprawdzic:
            www.usatoday.com/news/politicselections/2003-08-06-arnold_x.htm i zwroc
            uwage na: Tabele "Schwarzenegger profile" a w niej na rubryke - edukacja

itd, itd.

Arnie naprawde zyskuje przy blizszym zapoznaniu sie z jego biografia.
      • Gość: onex Re: przeciez on ma tylko wyksztalcenie srednie IP: *.atlsfl.adelphia.net 04.09.04, 05:06
        ość portalu: zielona napisał(a):
        >Ach ta dziwna Ameryka! Ma wspanialych naukowcow i myslicieli, a na liderow
        >wybiera prymitywnych populistow, nic wiec dziwnego, ze gospodarczo i
        >edukacyjnie pada.

Może pokażesz więc kraje gospodarczo rozwinięte, które pną się w górę szybciej
        jak USA. Musisz mieć wiele w tej kwestii do powiedzenia i z pewnoscią nie
        zaliczasz siebie do prymitywnych populistów wink

> Amerykanskie szkoly (z wyjatkami) nie sa w stanie wyksztalcic przyszlych
        >naukowcow, wiec dotad 70-80% doktorantow nauk przyrodniczych i technicznych
        >stanowili imigranci, dla ktorych drzwi sie teraz zamykaja.

Jak już dojrzejesz, być może zaczniesz odróżniać fakty od własnych urojeń.
        Popatrzmy więc na te wyjątki:

ed.sjtu.edu.cn/rank/2004/top500(1-100).pdf

• Gość: wizor Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: *.233.169.70.devs.futuro.pl 03.09.04, 22:46
      Gubernator nie musi się znać na wszystkim od tego ma doradców historyków
      widocznie to oni strzelili gafę.
      • Gość: Sachmet To byl wybieg :) IP: *.dyn.optonline.net 03.09.04, 22:52
        Nie wazne, czy Arnold wiedzial, czy nie jaka byla prawda historyczna. I tak
        mieszkanczy "wspanialego kraju", jakimi sa Stany Zjednoczone poziomem
        inteligencji i wiedzy nie dorownuja naszym przedszkolakom. A poziomem lenistwa
        dorownuja jedynie leniwcom. Komu chcialoby sie sprawdzac, czy Arnold mial
        racje? Przeciez tu chodzilo tylko o wiwaty i poparcie, bo Arnold mowil
        przekonywujaco (nie znaczy to, ze mowil cos konkretnego). Stany Zjednoczone sa
        krajem, w ktorym kladzie sie nacisk na forme, a nie tresc. Arnold o tym
        wiedzial i to wykorzystal.
        • Gość: nitroo Re: To byl wybieg :) IP: *.herby.kielce.pl 03.09.04, 23:47
          > I tak
          > mieszkanczy "wspanialego kraju", jakimi sa Stany Zjednoczone poziomem
          > inteligencji i wiedzy nie dorownuja naszym przedszkolakom
          tak tak oczywiście... o czym świadczą testy z matematyki i na zrozumienie cztranego textu przeprowadzane wśród 15latków... jakoś polscy geniusze byli 'zdziebko" za półgłówkami-rówieśnikami z USA... inna para kaloszy, że w ogóle bbyli na szarym końcu wśród krajów objętych testami
    • Gość: Alen Re: Austriaccy historycy krytykują Schwarzenegger IP: *.i-one.at 03.09.04, 23:35
      Arni ma całkowicie racje i nie kłamie .
      Po pierwsze po to aby widzieć czołg sowiecki nie trzeba było przechodzić z
      jednej strefy do drugiej . Ja obecnie mieszkam w części Wiednia która należała
      do strefy sowieckiej , gdzie stoi pomnik żołnierza sowieckiego wyzwoliciela
      Wiednia . Z tej strefy można przecież widzieć przez ulicę strefę wojsk
      alianckich . A z przedostaniu się z jednej strefy do drugiej nie było żadnych
      problemów . Przez piwnicę domów ludzie przechodzili , jak również kanałami .

Co do wypowiedzi Arniego na temat socjalizmu to również się w pełni z tym
      zgodzę .
      Austria przeżyła największy swój rozkwit w czasie kiedy jej kanclerzem był
      Bruno Krayski .
      Socjalista Austrii który najdłużej utrzymywał się przy władzy , bo ponad 13-cie
      lat .
      Mogę sobie wyobrazić iż Polakom nie mieści się to w głowie , ja również miałem
      z tym problemy gdy wyjechałem z socjalistycznej Polski i przyjechałem do
      socjalistycznej Austrii .

Cóż prawda jest taka iż Arni ma rację . A tym co żyli w
      Polsce „socjalistycznej” pragnę podkreślić iż nie żyli w socjalistycznym
      kraju , żyli w reżymie komunistycznym który podszywał się pod socjalizm.

Osobiście nie lubię Arniego , jednak mogę sobie wyobrazić iż człowiek który
      zaszedł tak daleko ma już z tego powodu wielu wrogów .
      Podczas wyborów na gubernatora Kalifornii środowiska żydowskie starały przypiąć
      do głowy Arniego symbol faszysty . Niestety nie zaszkodziło to jemu , ale
      wprost przeciwnie .

Alen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka