wikul 07.11.14, 22:19 ... czyli polityczna podkategoria Nagrody Darwina. Takiego nagromadzenia bezczelnego cwaniactwa, tupetu i głupoty, nie pamiętam. I ta własna wódka przemycona na pokład. No to chlup ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciocia_piqa Re: Nagroda Hofmana ... 08.11.14, 10:49 Wylatują z partii, czy to nie za ostro, panie Kaczyński. Tacy młodzi, rozwojowi. Ja wiem, że Panu się nie zdarza, ale nie wszyscy są tak wybitni. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nagroda Hofmana ... 08.11.14, 13:17 ciocia_piqa napisała: > Wylatują z partii, czy to nie za ostro, panie Kaczyński. Tacy młodzi, rozwojowi > . Ja wiem, że Panu się nie zdarza, ale nie wszyscy są tak wybitni. Powolutku, zobaczymy. Nie pierwszy raz posłom się upiekło. Wystarczy zauważyć że rzecznikiem dyscypliny w PiS jest niejaki Karski znany głównie z afery meleksowej. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Jarek nie daruje 08.11.14, 14:22 Jarkowi można zarzucać różne rzeczy, ale na pewno nie to, że kradnie czy jest łasy na pieniądze podatników. Dlatego też, ci posłowie pewnikiem zostaną wywaleni z PiS-u. Co innego gdyby byli w PO. Toż Nowak nadal jest w klubie PO, a Sikorski nawpierdzielał się ośmiorniczek, zapłacił kartą Sejmu Travel i został marszałkiem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jarek nie daruje 08.11.14, 15:18 perla napisał: > Jarkowi można zarzucać różne rzeczy, ale na pewno nie to, że kradnie czy jest ł > asy na pieniądze podatników. > Dlatego też, ci posłowie pewnikiem zostaną wywaleni z PiS-u. > Co innego gdyby byli w PO. Toż Nowak nadal jest w klubie PO, a Sikorski nawpier > dzielał się ośmiorniczek, zapłacił kartą Sejmu Travel i został marszałkiem właś > nie. Nowak czeka na sprawę i po wyroku ocenimy czy reakcja PO będzie adekwatna. Wpadki Sikorskiego to jednak nie ten kaliber co wpadki balangowiczów z Madrytu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Jarek nie daruje 08.11.14, 23:35 wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/441011,walesa-skontrolowany-za-alkohol-na-lotnisku-w-londynie-to-moja-prywatna-sprawa.html To "kaliber" sytuacji sprzed roku. Z moich obserwacji stewardesy odbierają alkohol zakupiony w strefie bezcłowej przy wchodzeniu na pokład, a przy wyjściu go oddają. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jarek nie daruje 08.11.14, 23:50 qwardian napisał: > stewardesy odbierają alkohol zakupiony w strefie bezcłowej przy wchodzeniu na pokład, > a przy wyjściu go oddają. Bezcłówka jest PO tzw. kontroli bezpieczeństwa, gdzie masz w ręku już tylko bagaż tzw. podręczny. Bezcłówka ponadto foliuje swój towar (co oczywiście nie przeszkadza żonie Hofmana przyssać się, jak ma kaca). Normalnie kitrasz flaszki (zafoliowane) i wagony fajek do bagażu podręcznego, a bagaż podręczny kitrasz na półce w samolocie. Nie ma czegoś takiego, jak trzecia kontrola, "kontrola stewardess". Owszem, może cię zapytać: "Ma pan gorzałę w torbie?". A ty odpowiadasz: "Niee, ależ skąd". A do torby zajrzeć Ci już nie może, chyba, że się przyznasz, że przemycasz alkohol wolnocłowy i tym samym narażasz resort Scurka na określone straty. Ale chyba kapitan awionetki jednak może zajrzeć Ci do torby. I np. odmówić wykonania lotu i wezwać policję polityczną, albo nawet coś gorszego. Swoją drogą, czasy się zmieniają. Jeszcze w 1988 lecieliśmy Tu-134 do Berlina i całą drogę żłopaliśmy bimber legalnie wniesiony na pokład i żadna stewardessa się nie przypieprzała. Ale teraz mamy państwo bardziej opresyjne, niż naonczas. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Jarek nie daruje 09.11.14, 01:56 Nie ma kontroli stewardes, tego nie napisałem, ale one chwytają za te siatki duty free z butelkami przy wejściu i tak kiedyś nie było. Druga rzecz, darmowy alkohol na pokładzie to historia, stąd może te nazwijmy to delikatnie, nieporozumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Jarek nie daruje 09.11.14, 02:05 Dodam jedynie, że ja tych siatek z duty free nie wkładam do podręcznego z oczywistego powodu. Mój podręczny jest załadowany po brzegi... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jarek nie daruje 09.11.14, 21:08 No, nie wiem, co tam wnosisz w tym podręcznym (po prześwietleniu) i czemu się szpilki nie da wcisnąć. Nie moja to sprawa. Ja pcham wszystko do tzw. bagażu rejestrowanego, właśnie po to, by mieć trochę miejsca na wolnocłówkę. Ale to już się coraz mniej opłaca. Wracając z Wiednia kupowałem Benson & Hedges po 2.60 euro za paczkę, miesiąc później w Pradze były już po 3.60. Kupiłem wagon, bo w Polsce już ich nie ma. Flaszkami za to nie dzwonię, bo w Polsce można kupić znacznie lepsze alkohole, niż w wolnocłówkach Europy. A poza Europą dawno nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jarek nie daruje 08.11.14, 15:38 99venus napisał: > a sławetne 300 zł? oddał? Oczywiście że nie, szybko zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Jarek nie daruje 09.11.14, 10:09 widocznie takie mają wzmożenie moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jarek nie daruje 08.11.14, 22:04 perla napisał: > Toż Nowak nadal jest w klubie PO Z tego, co mi wiadomo, to Tik-tak nie jest już w PO jakieś pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nagroda Hofmana ... 09.11.14, 20:55 www.fakt.pl/polityka/adam-hofman-w-madrycie-tak-wygladal-pobyt-poslow-pis-w-madrycie,artykuly,501874.html Odpowiedz Link Zgłoś