Gość: jaski Re: Nazywanie aborcji morderstwem jest Kretynizme IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 11.11.04, 02:47 Czesc Krzysztofie i uklony, dobrze widziec, ze miecz w twej rece w ciaz nie tepieje(z nadmiaru wrazen chociazby, popatrz tylko co sie dzieje...) Widze, ze watek lekko starawy, ale znow na topie, i zawsze bedzie, motyw taki mysle. A co do tematu o pietruszce, to uwazam sprawa calkiem inna, pietruszka(oraz Pietruszka Adam) na tace nie daje(chyba) to i nikomu zalezalo nie bedzie. A Ty, Moj Drogi chcesz w baaardzo brzydki sposob uposledzic dochody(przyszle) przewodniej sily??? A fe!!!! Sorry, ale ktos musi za to placic. Tak, ze prosta zaleznosc ale wazna, wsak pecunia nie omlet. A tak powaznie, to sam nie wiem czy morderstwo czy nie. Cztery komorki to jeszcze nie czlowiek, ale kto wie co z tego moze wyrosnac.Ja moze na razie, poki mozgi nasze do jakiegos porozumienia nie dojda proponuje uswiadamianie a nie rygor prawny. Byc moze (a chyba tak) nalezy mowic, ze aborcja-bee, ale nie wolno prawnie zabraniac-wychowywac, nie karac. No ale ja facet jestem, wiec czegos moze nie kumam. 3-maj sie cieplo. jaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Nazywanie aborcji morderstwem jest Kretynizme IP: *.proxy.aol.com 14.11.04, 01:16 Czesc Jaski, widzialem Twoj post zaraz po wpisie, ale musialem odlozyc na pozniej. Nie zapomnialem jednak - co widac. No coz, sam jestem za tym by kreowac atmosfere antyaborcyjna, by ciagle przypominac ludziom by uwazali co czynia itp., niemniej bez prawnych zakazow. Jest cala masa roznorodnych przypadkow a ci zrobili sztance dla oceny niemal wsztystkich, jak leci. To sa galaktyki ludzkich nieszczesc i tragedii - mniejszych wiekszych, zasluzonych czy nie - z ktorych czesc (zwlaszcza w pierwszych tygodniach ciazy) z cala pewnoscia da sie usprawiedliwic - z punktu widzenia aborcyjnej decyzji. Kretyni jednakze zdecydowali zgodnie ze swoja bialo czarna mentalnoscia (sa i tacy ktorzy wyeliminowaliby wyjatek ciazy spowodowanej gwaltem i zagrozeniem zycia kobiety)tylko dlatego, ze udalo im sie zastraszyc rozdygotana jeszcze komune. Dla mnie kretyn ktory nie jest w stanie wspolczuc i wejsc w polozenie cierpiacej kobiety, empatowac z nia, a w zamian gromko demonstruje roztkliwianie sie nad czterokomorkowa zygota, to po prostu psychopata. Dzieki kosciolowi kaleka pozbawiona uczuc wyzszych. Mnie nie nabierze nikt na to zaprogramowane, zaaranzowane i wyrezyserowane okazywanie milosci zygocie (dlatego wspomnialem o pietruszce). Dla mnie jest to niezwykle obludne widowisko - to koncert zaklamania po uszy. W zwiazku z czym, masz racje, temat bedziewalkowany a ich wartosci opluwane kazdorazowo oraz starannie. Ci ludzie zostali wymozdzeni przez swych kaplanow - bezwolni sa oraz podatni na sterowanie. Takie Zombi. ( . Pzdr. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delta Re: Nazywanie aborcji morderstwem jest Kretynizme IP: *.dyn.optonline.net 14.11.04, 06:55 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > najwiekszym z mozliwych. Jedynie kretyn nazwie aborcje morderstwem. Bo > jedynie dla kretyna cztery komorki na krzyz to juz bezwzglednie czlowiek. > > Czy zabija sie pietruszke? O mordowaniu nie wspominajac nawet. Ty jestes kretynem,i zaslugujesz na los jaki spotyka pietruszke. Gdybym cie spotkal tak bym cie potraktowal,nie mialbym zadnych problemow z z odzieleniem korzenia od lisci,zapewniam cie! szkoda,ze nie wiesz jak ja wygladam? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz18 krzyś kretyn IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 21:01 KRZYŚ- nie było cię tak długo że na serio myślałem że sibie wyskrobałeś.. a może to ty jesteś zombie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Krzyś ma rację! IP: *.pl / 80.51.255.* 18.11.04, 21:08 Ja mojej kobiecie każę się skrobać codziennie-ze względów profilaktycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mcattery nie wiem 18.11.04, 21:18 To temat, ktorego nie umiem sie wypowiedziec. Gdy ktos mnie pyta, czy powinna byc dopuszczalna, czy nie odpowiedam "nie wiem". Mam bardzo mieszane uczucia w tej sprawie. Z jednej strony.... prawo kobiety do decydowania o wlasnym ciele, losie itd. A z drugiej prawo powolanego zycia do zycia i jednak zal,ze te cztery komorki moglyby kiedys wyrosnac na wspanialego czlowieka. www.pajacyk.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Co przeważy?...Mądrość przewzaży IP: *.pl / 80.51.255.* 18.11.04, 23:02 To sprawy dla ludzi światłych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksz50 Re: DO KRZYSIA 52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:06 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > najwiekszym z mozliwych. Jedynie kretyn nazwie aborcje morderstwem. Bo > jedynie dla kretyna cztery komorki na krzyz to juz bezwzglednie czlowiek ABORCJA TO MORDERSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi JESTEŚ GODNY POŻAŁOWANIA... IP: *.wroclaw.mm.pl 18.11.04, 23:21 Według ciebie do kobiety należy prawo o decydowaniu o swoim brzuchu i jego zawartości.. I nie potrafisz podać sensownego momentu kiedy ona to prawo traciłaby. Czyli co? Może urodzić i jak jej się będzie widziało to może sie tej swojej zawartości swojego brzucha pozbyć? No przecież gdzieś musi być granica!!! Mam dla ciebie sporo współczucia i litości. Nie pokazano ci w domu czym jest miłość, zwłaszcza taka bezwarunkowa matki do dziecka. Czy ty masz swoje dzieci? Dla nich mam jeszcze więcej litości skoro mają takiego ojca beznadziejnego. Na pewno nie jesteś zdolny by je prawdziwie kochać. To niemożliwe by ktoś kto może nie dopuścić by urodziło się jego własne dziecko mógł kochać to urodzone. I w przeciwieństwie do moich przedmówców nie będę żałować, że twoja mama nie wyskrobała się z ciebie. Zostałeś powołany do życia i widocznie Pan Bóg miał jakieś w stosunku do Ciebie plany. Po coś tu sie jednak pojawiłeś na tym swiecie. Może po to by uśiwadomić mi jak wielkie mam szczęście, że mam fantastycznego męża, który zwłaszcza gdy byłam w ciąży nosił mnie wręcz na rękach i nie pozwolił by spadł mi z głowy choćby jeden włos. Ty swoją żonę wysłałbyś na skrobankę.. Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Brawo Kobieto IP: *.pl / 80.51.255.* 18.11.04, 23:26 Nie ważne czy z prawa czy z lewa.Człowiekiem trzeba być.Pozdrawiam.Szczęścia życzę.sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo38 Re: Brawo Kobieto IP: *.vc.shawcable.net 19.11.04, 02:17 Magi-nic dodac nic ujac,tylko strach jak wielu burakow takich jak krzys52 chodzi po tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen JESTEŚ GODNA POŻAŁOWANIA...Megi 19.11.04, 20:46 Gość portalu: megi napisał(a): "Mam dla ciebie sporo współczucia i litości." Czy potrafilabys sprecyzowac termin 'sporo'. Oczywiscie uwazam, ze jestes zdrowo stuknieta ale kto wie, moze potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: JESTEŚ GODNA POŻAŁOWANIA...Megi IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.04, 21:46 gretshen napisała: > Decydowanie o własnym brzuchu Naturalnym Prawem > kobiety. > A wam, wy kurze mozdzki, nie uda sie zastraszenie czy wytupanie mnie, i nie > tylko mnie. Nie obrażaj kobiet!! Wolisz aborcje.. No tak antykoncepcja może okazać się zbyt trudna jak na twój poziom umysłowy. Niewiele miałaś do powiedzenia w tym wątku. Oprócz kliku inwektyw rzuconych do przeciwnika w dyskusji absolutnie żadnego argumentu. > Osoba postrzegajaca wylacznie interes zygoty (jest taki?) to kretyn, bez > wzgledu na to czy jest Glempem, papiezem czy ktoryms z was, debile. No właśnie. Jeszcze raz wysoki "poziom" twoich wypowiedzi. > Oczywiscie uwazam, ze jestes zdrowo stuknieta ale kto wie, moze potrafisz. Właściwie wcale nie interesuje mnie co o mnie myślisz, bo nie ja jestem bohaterką tego wątku. A jeśli już chcesz mnie oceniać to podaj jakiś sensowny argument. A "sporo współczucia" oznacza między innymi tyle, że nie wierzę aż w taką bezduszność człowieka jaką próbujecie tu pokazać. Trzeba być wyjątkowym zwyrodnialcem, żeby prezentować taką postawę zwłaszcza w stosunku do swojego dziecka. Być może na razie teoretyzujecie. Jeśli uważasz, że aborcja to pikuś to powiedz ile razy korzystałaś z tego prawa do decydowania o swoim brzuchu (tzn. ile razy nie pozwoliłaś żyć swojemu dziecku)? Najnormalniej w świecie szkoda mi takich pogubionych istot. I jest to raczej pewne, że kiedyś, prędzej czy później, dopadną was okrutne wyrzuty sumienia. A to z pewnością będzie przykre przeżycie. To się odzywa, nawet po latach w sumieniach okrutnych zwyrodnialców, morderców.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Tylko psychopata demonstruje empatowanie z zygota IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 05:15 a jednoczesnie nie jest zdolny do okazania odrobiny zyczliwosci kobiecie, ktora dotknelo, czesto niezawinione, nieszczescie - ktora przezywa tragedie. Z racji braku uczuc wyzszych psychopata bardzo chetnie demonstrowal bedzie milosc do czterokomorkowej zygoty - to absolutnie nic nie kosztuje, wyglada sie dobrze nie tylko w oczach grupy jemu podobnych, a zygota i tak nie rozpozna falszu i zaklamania. Prawda jest jednak taka, ze uczucia do zygoty, kamyka, czy klocka drewna mozna sobie i innym wmawiac bardzo przekonywujaco nawet, tylko... tak naprawde to ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Tylko psychopata demonstruje empatowanie z zy IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.04, 09:19 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > a jednoczesnie nie jest zdolny do okazania odrobiny zyczliwosci kobiecie, > ktora dotknelo, czesto niezawinione, nieszczescie - ktora przezywa tragedie. > Z racji braku uczuc wyzszych psychopata bardzo chetnie demonstrowal bedzie > milosc do czterokomorkowej zygoty - to absolutnie nic nie kosztuje, wyglada > sie dobrze nie tylko w oczach grupy jemu podobnych, a zygota i tak nie > rozpozna falszu i zaklamania. Pomyślałby kto, że jesteś bardzo uczuciowym, wrażliwym facetem.. A tak naprawdę o uczuciach nie wiesz nic. Niezawinione nieszczęście? Czy może raczej siano pod czaszką zamiast rozumu? Pewnie dobrze wiesz jak wiele kobiet traktuje aborcję jak formę antykoncepcji. I nie mówie tu o zachukanych kobietach z zabitych dechami wsi, gwałconych przez męża pijaka.. bo te najczęściej rodzą swoje dzieci. Ciąże usuwają wygodne, bezmyslne miastowe pańcie, które nierzadko puszczają się na prawo i lewo ale nie chcą się zainteresować jakąś formą antykoncepcji. Moja pierwsza wizyta u ginekologa odbyła się w centrum dużego miasta gdzie "lekarz" miał dwa gabinety. W jednym pielęgniarka sprzątała po aborcji a on w tym czasie dokonywał w pokoju obok dokonywał drugiej aborcji. Te babki tak lekko traktowały ten temat. Dla jednej, młodej, eleganckiej najważniejsze było by zdązyła wrócić do auta nim minie jej czas parkowania ustawiony w parkometrze!!! > Prawda jest jednak taka, ze uczucia do zygoty, kamyka, czy klocka drewna > mozna sobie i innym wmawiac bardzo przekonywujaco nawet, tylko... tak > naprawde to ich nie ma. Ja poroniłam pierwszą ciążę. Wielu ludzi pocieszało mnie, że jak urodzę dziecko to o tym zapomnę. Tak się nigdy nie stało. Z każdym rokiem gdy moje dzieci rosną, zmieniają się to ja coraz bardziej myślę o tamtym Dziecku. Jakie by było, czy podobne do tych żyjących.. Ja sobie niczego nie wmawiam, ja mam uczucia macierzyńskie i tak to czuję i odbieram. I zapewniam cię, że tak naprawdę to one istnieją, tylko... żeby CZUĆ trzeba być CZŁOWIEKIEM. A ty jesteś kamykiem, klockiem drewna obdartym z uczuć.. I jeśli potrafisz odczuwać coś podobnego do uczuć, to jest to pewnie tylko i wyłącznie strach o własną d... gdy bez żadnego pomyślunku spłodzisz komuś dziecko i za wszelką cenę chcesz uniknąć odpowiedzialności. I pewnie dlatego tak uporczywie wmawiasz sobie te wszystkie bzdety o nieistotnych zygotach, czterech komórkach.. Żal mi ciebie, ale to twój problem jak sobie poradzisz kiedyś z wyrzutami sumienia.. O ile w ogóle masz jakieś szczątkowe sumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Tylko psychopata demonstruje empatowanie z zy IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 15:23 ciebie religijny czubasku poznalem juz na F.Kraj, przy okazji podobnych rozwazan. Ty jestes facet wymozdzony przez wlasnych przywodcow duchowych, i nie wydaje mi sie by istniala dla nas jakas plaszczyzna dyskusji. Z racji tegoz wymozdzenia oraz pozbawienia uczuc wyzszych jestes tez dla mnie istota niezdolna do bycia moralna. Klepiesz po prostu mantre wbita ci kiedys w pustak. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi do kogo to było??? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.04, 18:32 Czytam i czytam, ale nijak ten bełkot nie pasuje jako odpowiedź na mój post. Ja na F. kraj nigdy nie wypowiadałam się. Jestem kobietą a nie facetem... A może ty masz problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem??? Badź szczery i powiedz ile ludzkich istnień masz już na sumieniu? I powiedz to na głos, chociaż sam do siebie do lustra (o ile potrafisz spojrzeć sobie w oczy) że aborcja to nic takiego. Masz dzieci? Nie mów tylko, ze je kochasz.. Kochasz tylko swoją trzęsącą się ze starachu d.. A pewnie jesteś już duuuużym chłopcem. Tylko mama i tato nie nauczyli cię odpowiedzialności za swoje czyny. Użycie prezerwatywy przed seksem jest czynnością w miarę prostą i nieskomplikowaną. Bądź dzielny chłopcze! Na pewno sobie poradzisz! I nie bedziesz musiał narażać swojej kobiety na ujemne skutki (psychiczne czy też fizyczne) aborcji. Nie dorosłeś do tego żeby być ojcem, to ubierz sobie krótkie portki i podkolanówki i idź do piaskownicy. A od kobiet i seksu trzymaj się z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 do ciebie kretynku IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 05:48 kilka tygodni temu produkowales sie w tym temacie na F. Kraj. Twoj styl, slownicwo i argumenty nie sa gorsze od linii papilarnych (nawiasem mowiac to samo prezentowal facet sygujacy sie #, tez z Wroclawia). Czy ty debilu myslisz, ze ktokolwiek nabierze sie na te maskarady? Udajecie kobiety by propagowac koscielna linie antyaborcyjna - kobieta brzmi wiarygodniej. Udajecie ateistow, ale dobrych i zyczliwych kosciolowi, bo taki "ateista" ma szanse zawstydzic i zmiekczyc ateiste wojujacego. Kto klamie ten z kradzieza nie ma problemow. Kto kradnie ten dopusci sie wiekszej zbrodni, naziolku. A moze sprobujcie poudawac zygoty - to bedzie bardzo przekonywujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi niegrzeczny i niepurzejmy jesteś Krzys52 IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.04, 10:37 Ale się uśmiałam! Czy masz jakąś propozycję jak mam cię przekonać że jestem kobietą? Nie muszę nic nikomu udowadniać, ale w tym przypadku zrobiłabym wyjątek, bo już widzę jak ze złości cieknie ci piana z.. A niepotrzebnie! Ale nie uciekaj od właściwego tematu i powiedz ile tych "czterech komórek na krzyż" za twoją przyczyną poszło do śmieci?? Potrafisz używać prezerwatywy? To mniej problematyczne niż ciąganie kobiety na aborcje. Pomyśl o tym! Na pewno przyznasz mi rację! Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Udajecie kobiety by.. > Udajecie ateistow, ale .. A kogo ty Krzys52 udajesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Jestes religijny czubek i dalej nie ma sie co IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 17:54 rozwodzic. Ponadto, rozmowa z wymozdzonym katolem nie sprawia mi przyjemnosci. A decyzja o wlasnym brzuchu nalezy wylacznie do kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Jestes religijny czubek i dalej nie ma sie co IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.04, 18:33 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > A decyzja o wlasnym brzuchu nalezy wylacznie do kobiety. Całe szczęście, że tak uważasz!! I mam nadzieję, że zastosujesz tę zasadę w swoim ubogim życiu. Bo strach pomyśleć, że taki zwyrodnialec mógłby decydować o ludzkim istnieniu. Było już kilku takich, dla których ludzkie życie nie było nic warte. Ze swoimi poglądami spokojnie mógłbyś podać im dłoń. > Ponadto, rozmowa z wymozdzonym katolem nie sprawia mi > przyjemnosci. Nieswojo mi trochę, że zniżyłam się na moment do poziomu twoich "wypowiedzi". W tym momencie jesteśmy zgodni. Dla mnie ta rozmowa to też żadna przyjemność. Nie zamierzam zbawiać świata. Niestety nie mam wpływu na to, że ziemia nosi jednostki twojego pokroju i zapatrywań. Ale widzisz, to taki impuls. Obok tak wielkiego ZŁA jakie sobą reprezentujesz normalny człowiek nie może przejść obojętnie. I jeszcze jedno. Mała pociecha, ze jednak masz jakiś okruch sumienia w swoim "inteligentnym" mózgu. Nie masz odwagi powiedzieć ile twoich dzieci zostało wyskrobanych. Czyli aborcja to nie jest to taki pikuś jak cały czas chcesz tu wszystkim wmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 [...] IP: *.proxy.aol.com 22.11.04, 04:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Jestes religijny czubek i dalej nie ma sie co IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.04, 08:05 Ulżyło ci chociaż trochę?? Nie próbuj nawet mnie obrażać. To bezcelowe. Po pierwsze (primo)gadasz do mnie jak do jakiegoś faceta z forum Kraj a ja jestem babką np. z forum Kobieta. Masz tu, poczytaj sobie co najwyżej o moim ciśnieniu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=17758948&a=17774008 Po drugie (primo) do kościoła a raczej do jego ziemskich przedstawicieli mam zgoła inny stosunek niż ten, o który mnie podejrzewasz. I jestem naprawdę średnio praktykującym katolikiem. Grzeszę może nawet powyżej średniej statystycznej, ale życie ma wartość najwyższą. I oczekuję, że zupełny ateista, niedowairek i wierzący w szamana czy innego bożka szanować będą tę wartość najwyższą. Tylko znowu mocno odbiegamy od tematu. To nie ja jestem bohaterką tego wątku. I po trzecie primo w dalszym ciągu uchylasz się od mojej prośby ponawianej już kolejny raz. Skoro aborcja to taki nic nie znaczący epizod to powiedz nam ile razy stała się za twoim udziałem. To jest ciekawe, że jeszcze nigdy żadny zwolennik czy zwolenniczka aborcji nie powiedzieli głośno że jej dokonali. Ja przez to rozumiem, że tak głośno krzyczycie, że aborcja to pikuś, bo najwyraźniej chcecie zagłuszyć swoje sumienie. W ten sposób szukasz usprawiedliwienia dla tego haniebnego postepku. I to zachowanie pozostawia nadzieję, że kiedyś ktoś trafi wreszcie do twojej "wymóżdżonej głowy" i uszanujesz wartość i tajemnicę życia ludzkiego. Czego ci życzę jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Jestes religijny czubek i dalej nie ma sie co IP: *.proxy.aol.com 22.11.04, 15:36 Skoro az tak upierasz sie by zwracac sie do ciebie per 'kretynko', zamiast 'kretynie'to ja w zasadzie nie mam nic przeciwko temu. W zasadzie, gdyz oczekiwalbym, ze ladnie mnie o to poprosisz. Ty zaczales jednak zle od pierwszego swojego wpisu, choc masz szczescie, ze mnie meczy i niesmaczy robienie z ludzi marmolady - czego usilnie domagasz sie, w swoim przypadku. Zatem jeszcze raz. Jako psychopata takze potrzebujesz dobrego samopoczucia wiec te nienarodzone zygoty (z ktorych czesc i tak splywa do podpaski) trafily ci sie jak slepej kurze arbuz: mozesz zademonstrowac wlasna wyzsza uczuciowosc przy jednoczesnym ostentacyjnie prezentowanym braku takowej w stosunku do istot dojrzalych, ktore przezywaja tragedie, cierpia. Po drugie primo jestes jednak religijny czubek i nawet nie probuj sie wykrecac i lgac. Siegasz po argumenty typowe dla tych wariatek, ktore klecza z gromnicami pod klinikami ginekologicznymi. Po trzecie primo, nie wkladaj mi w usta czegos czego nie powiedzialem i nie powiem (takze typowe dla religiantow). A ja nie twierdzilem i nie twierdze, ze "aborcja to pikus" itp. Gdyby byla to te same kobiety nie przezywalyby takich tragedii z powodu zajscia w ciaze. Po czwarte primo, nie ja jestem tematem tego watku (na twoj temat tez moge powymyslac historie a w zyciorys napluc ci tak jak jeszcze nikt ci nie naplul), wiec staraj sie ograniczac swoje wynurzenia do istoty omawianego zagadnienia, no i Po piate primo, ten watek nie jest na temat tych ciaz i zygot ktore sa chciane, oczekiwane i kochane juz wtedy, lecz tych innych - ktore sa najwiekszym nieszczesciem jakie moglo kobiete dotknac. Ktore sa przeklenstwem. Jesli twoje zdanie na temat dopuszczalnosci aborci jest inne niz moje, a jestes takim fanem zycia i jego tajemnicy jak tu podajesz, to spodziewam sie, ze zrobiles zonie przynajmniej kilkanascie dzieci do tej pory, oraz planujesz kolejne. I tego wlasnie serdecznie ci zycze, pomimo tego kubla jadu i nienawisci, ktorym chlusnales w moim kierunku. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Jestes religijny czubek i dalej nie ma sie co IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.04, 22:14 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Skoro az tak upierasz sie by zwracac sie do ciebie per 'kretynko', > zamiast 'kretynie'to ja w zasadzie nie mam nic przeciwko temu. No to masz tu jeszcze jeden mój post do poczytania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17706867&a=17749084 Jak mi teraz powiesz, że jestem facet to uznam że jesteś jakiś kompletny czubek. > W zasadzie, gdyz > oczekiwalbym, ze ladnie mnie o to poprosisz. Ty zaczales jednak zle od > pierwszego swojego wpisu, No tak, to typowe dla niedojrzałych egoistów. Powiedziałam coś z czym się Krzyś nie zgadza no i od razu podpadłam mu. Tupałeś mocno wtedy nózkami??? Czy osiągnąłeś już pewien etap dojrzałości emocjonalnej i radzisz sobie wtedy inaczej (oprócz używania do znudzenia słowa "kretyn")? > choc masz szczescie, ze mnie meczy i niesmaczy > robienie z ludzi marmolady - czego usilnie domagasz sie, w swoim przypadku. Chyba chciałeś mi pogrozić. Tak to jakoś zabrzmiało! > Zatem jeszcze raz. Jako psychopata takze potrzebujesz dobrego samopoczucia > wiec te nienarodzone zygoty (z ktorych czesc i tak splywa do podpaski) > trafily ci sie jak slepej kurze arbuz: Zdeklaruj się w koncu czy uważasz mnie za kobietę (skoro zygoty mają spływać mi do podpaski) czy za faceta (jak facetowi mają się trafić zygoty)? > mozesz zademonstrowac wlasna wyzsza uczuciowosc > przy jednoczesnym ostentacyjnie prezentowanym braku takowej w stosunku do > istot dojrzalych, ktore przezywaja tragedie, cierpia. Tym, które przeżywają tragedie i cierpią to ja współczuję uczciwie i mocno. Mi jednak chodzi o te "kobiety" i takich "krzysiów", którzy mają siano zamiast mózgu i traktują aborcję jak antykoncepcję, twierdząc że życie człowieka to "cztery komórki.." porównywalne z pietruszką!! > Po drugie primo jestes jednak religijny czubek i nawet nie probuj sie wykrecac > i lgac. Siegasz po argumenty typowe dla tych wariatek, ktore klecza z > gromnicami pod klinikami ginekologicznymi. Temat mojej wiary zostaw w spokoju chyba, że powiesz coś o swojej. > Po trzecie primo, nie wkladaj mi w usta czegos czego nie powiedzialem i nie > powiem (takze typowe dla religiantow). A ja nie twierdzilem i nie twierdze, > ze "aborcja to pikus" itp. Gdyby byla to te same kobiety nie przezywalyby > takich tragedii z powodu zajscia w ciaze. No wybacz, ale dla ciebie aborcja musi być "pikuś" skoro przyrównujesz zygotę do pietruszki. > Po piate primo, ten watek nie jest na temat tych ciaz i zygot ktore sa > chciane, oczekiwane i kochane juz wtedy, lecz tych innych - ktore sa > najwiekszym nieszczesciem jakie moglo kobiete dotknac. Ktore sa > przeklenstwem. Tak dla draki mogłabym tu tobie imputować, że jesteś babą. Ale po tym co mówisz nie da rady. Ciąża najwiekszym nieszczęściem dotykającym kobietę????? Przekleństwem????? Tak nie powie kobieta. Wyobrażam sobie, że może tak powiedzieć naprawdę niewielka grupa kobiet np. zgwałcone, te, które boją się udźwignąć cięzar wychowywania dziecka ciężko chorego. Ale to jest margines. Reszta to najczęściej przypadki wygodnictwa, lenistwa, życia w rozwiązłości.. > Jesli twoje zdanie na temat dopuszczalnosci aborci jest inne niz moje, a > jestes takim fanem zycia i jego tajemnicy jak tu podajesz, to spodziewam sie, > ze zrobiles zonie przynajmniej kilkanascie dzieci do tej pory, oraz planujesz > kolejne. I tego wlasnie serdecznie ci zycze, pomimo tego kubla jadu i > nienawisci, ktorym chlusnales w moim kierunku. Jestem kobietą! Mój mąż ma mniej więcej podobne zapatrywania w tej kwestii. I jak do tej pory zrobił mi troje dzieci przez 11 lat pożycia małżeńskiego i dwa lata pożycia przedmałżeńskiego. I zapewniam cię, że można, przy odrobinie dobrej woli i rozumu nie rodzić dziecka co rok. Nam się to na szczęście udaje. Dla mnie teraz dziecko też byłoby nielada wyzwaniem. Ale uprawiając seks przyjmujemy na siebie to ryzyko. I po to mamy rozum by zabezpieczyć się przed faktem. Bo dziecko, które zostałoby poczęte to nie jest jakaś tam zawartość mojego brzucha do mojej dyspozycji. To ŻYCIE, wartość najwyższa w każdej kulturze i cywilizacji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Jestes religijny czubek i dalej nie ma sie co IP: *.proxy.aol.com 23.11.04, 05:02 Dla mnie jestes typwy religijny swir - z tych co to z gromnica zawodza na kleczkach pod klinikami ginekologicznymi. To dlatego twoja wiara ma duzo do poruszanego tematu - po prostu jestes oglupiona i odwrazliwiona na cudze nieszczescia bo tak wlasnie zaprogramowali cie twoi duszpasterze. No i jednak chlop jestes - w dodatku smarujacy z jakiejs plebanii czy klasztoru. Naplenilo sie tego talatajstwa od cholery (za pieniadze podatnika). Kobieta nie wystawialaby kobietom takiej laurki na jaka zdobyles sie ty, bydlaczku (wprawdzie wspomnialem podpaske ale nie twoja, wiec nie podniecaj sie zbytio). Jeszcze brakuje bys te ktore dotknelo nieszczescie wyzwala od kurew, wywlok, i szmat - na tym F. jest to normalne zachowanie wielu poboznych uczestnikow, w stosunku do kobiet broniacych swoich praw do decydowania. Jestes o wlos od tego... W skrocie, sprawy maja sie nastepujaco. Ty mozesz sobie lac wlasna zone i robic jej jedno dzieciatko po drugim ale wara od tego co nie twoje. Do nie swoich spraw nie wsciubiaj tego swojego katolickiego dlugiego nochala - od prywatnych spraw innych ludzi trzymaj sie z daleka. Nie ty jestes od decydowania w nich. Zygota to jeszcze nie czlowiek - tak jak kasztan to jeszcze nie kasztanowiec. Jesli my chcemy by z owum plus plemnik byl czlowiek to rozpoznajemy go nawet zanim dojdzie do zaplodnienia. Samo zaplodnienie nie jest natomiast wydarzeniem az tak we wszechswiecie donioslym by mozna bylo wynosic je do rangi absolutu. Zaistnienie zycia biologicznego a czlowiek to bardzo mocno nie to samo. To kobieta decyduje o tym - nie ty gamoniu kiepsko kobiete udajacy. . PS...Przyznaj sie, masz na sumieniu troche skrobanek i teraz boisz sie kretynie, ze pojdziesz do piekla, co? Cos ci powiem, ty pojdziesz bez wzgledu na wszystko - do piekla dla debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksz50 Re: do krzysia 52 kamyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:47 a co ja bede do kamienia gadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Aborcja to morderstwo-parchate morderstwo IP: *.pl / 80.51.255.* 23.11.04, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
aska-polka Niedawno znalazlam dosyc ciekawa strone traktujaca 19.11.04, 21:42 Niedawno znalazlam dosyc ciekawa strone traktujaca o temaci tegoz, forum. Osobiscie dowiedzialam sie kilku istotnych faktow np. czy wiecie, ze 61% Polakow jest za zlagodzeniem ustawy, a ja zawsze myslalam, ze naleze do jakis wypaczonych wyjadkow Wczoraj odbywala sie debta w programie "Debata" Tam z kolei dowiedzialam sie, ze w latach 90 zebrano milion trzysta glosow poparcia pod wnioskiem o przeprowadzenie referendum w tejze sprawie i co i panstwo poslowie, kolejny raz wybrali rozwiazanie za Nas. www.aborcja.go.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Niedawno znalazlam dosyc ciekawa strone trakt IP: *.proxy.aol.com 20.11.04, 07:03 Niedawno znalazlam dosyc ciekawa strone traktujaca o temaci tegoz, forum. Osobiscie dowiedzialam sie kilku istotnych faktow np. czy wiecie, ze 61% Polakow jest za zlagodzeniem ustawy, a ja zawsze myslalam, ze naleze do jakis wypaczonych wyjadkow Wczoraj odbywala sie debta w programie "Debata" Tam z kolei dowiedzialam sie, ze w latach 90 zebrano milion trzysta glosow poparcia pod wnioskiem o przeprowadzenie referendum w tejze sprawie i co i panstwo poslowie, kolejny raz wybrali rozwiazanie za Nas. . ;; Widzisz, Asiu, gdyby zdecydowanym i pewnym poparciem dla aktualnego prawa antyaborcyjnego wykazywala sie zdecydowana wiekszosc respondentow, to bylabys swiadkiem poparcia przez kler idei "referendum nad zyciem". Powyzsze nie mialo miejsca z dwoch powodow: 1) Szanse przejscia badz odrzucenia tego prawa ksztaltowaly sie - w najlepszym dla kleru przypadku - na wysokosci 50 procent. Mial wiec kler powod by zwalczac idee referendum. 2) Komuna byla ustawiona w narozniku i trzesla portkami o wlasne tylki, oraz portfele na nich i reszte stanu posiadania, ktory mrowczo wypracowala sobie w socjalistycznym panstwie ludzi rownych. Podatna wiec byla komuna na wplywy kk ktory bez zgody czerwonych nie przepchnalby aktualnego prawa antyaborcyjnego. A komuna zachowala sie biernie wtedy, gdy razem z Kwasniewskim mogla zastopowac obowiazujaca teraz ustawe. W zamian za, miedzy innymi, powyzsze komuna uchronila tylki, zawartosc portfeli na nich, reszte stanu posiadania oraz lukratywne miejsca przy zlobie. Zamiast zawisnac wzbogacila sie komuna otoz. Tylko dzieki serwilistycznej wobec kleru postawie. Przeciez gdyby tylko czerwoni chcieli przepchnac referendum to aktualna ustawa nigdy nie weszlaby w zycie. To dlatego nie pytali Ciebie o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Zawadzki Taką "argumentacją"Krzysio potwierdza jeno kształt IP: *.edu.ee / *.estpak.ee 22.11.04, 15:43 swojego czółka, jamochłonową sieć neuronową i totalną ignorancję w biologii rozwojowej, że nie wspomnę o morlności. Jak tu i po co rozmawiać z takim guru? To, że Krzysio klikac potrafi nie jest wystarczajacym tytułem do zabieranie głosu w dziedzinie która ze wszech miar jest mu obca, niedostepna wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
i.p.freely Re: A ty cos tak z ta moralnoscia 22.11.04, 19:10 wyskoczyl??? Nie widze bys byl konsekwentny w tej materii. Za moralne uwazasz gmeranie panstwa w MOICH jajnikach, MOJEJ macicy bo nuz sie tam cos POCZELO. Nie ty ze mna spales, niech cie wiec glowka nie boli o te pare "poczetych komorek" - jak chcesz to ci je podesle. Biolog rozwojowy sie znalazl, he he he. Jesli jestes swiecie przekonany, ze aborcja jest NIEDOPUSZCZALNYM ZLEMA to pod zadnym pozorem nie pozwol TWOJEJ zonie/partnerce na jej dokonanie - mnie zostaw wolna reke i prawo wyboru bo ja z toba nie spalam i dajbog spac nie bede. Czy poswiecasz tyle samo uwagi "dzieciom narodzonym" czy tylko tym "poczetym"? Aborja byla, jest i bedzie. Moze byc dopuszczalna, bezpieczna i dostepna albo tak jak teraz ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: A ty cos tak z ta moralnoscia IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.04, 21:28 i.p.freely napisał: > Aborja byla, jest i bedzie. I niestety z tym trzeba się pogodzić. Nikt nie wyelimnuje aborcji z naszego życia. Ja walczyłabym o jak najszersze propagowanie antykoncepcji. O swobodny dostęp do tanich środków antykoncepcyjnych. O używanie prezerwatyw, zwłaszcza w dobie AIDS. Aborcja nie może być środkiem antykoncepcyjnym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś Twoje pierwsze dni: jeszcze przed urodzeniem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 23:34 Twoje pierwsze dni: jeszcze przed urodzeniem 1. dzień Twoje życie rozpoczęło się w chwili poczęcia. W tym momencie zostały określone wszystkie cechy genetyczne (płeć, kolor skóry, oczu, włosów, rysy twarzy). Kształtuje się zawiązek układu nerwowego. 21. dzień Bije już serce dziecka. 41. dzień Pojawiają się pierwsze odruchy nerwowe. 5. tydzień Tworzą się mięśnie i szkielet. 6. tydzień Można zarejestrować fale elektromagnetyczne wysyłane przez mózg. 7. tydzień Na twarzy dziecka można zobaczyć oczy, uszy, nos i wargi. 10. tydzień Dalszy rozwój to tylko doskonalenie istniejących narządów. 26. tydzień Przedwcześnie urodzone dziecko jest już w stanie przeżyć. Pełnia życia. Czułeś i reagowałeś. Już w siódmym tygodniu podrażnienie skóry dziecka w okolicach warg powoduje reakcję całego ciała. W dziewiątym tygodniu dziecko odczuwa ból już niemal całą powierzchnią ciała i reaguje na niego jak dorosły - odsuwa się od źródła bólu, przesuwa w tył, gwałtownie rusza rękami i nogami, wykrzywia twarz. Wszystkie zmysły są aktywne w okresie prenatalnym. Słuch: dziecko porusza się, gdy usłyszy donośny dźwięk; smak: rozróżnia smaki wód płodowych; wzrok: zmianą rytmu serca reaguje na nagłe oświetlenie brzucha; węch: jest zdolne do rozróżniania przyjemnych i nieprzyjemnych zapachów. Poruszałeś się. Już od drugiego miesiąca dziecko zaczyna się ruszaś: przeciąga się, podskakuje, ziewa, dotyka rękami głowy, rusza ustami, robi miny. Filmy rejestrujące zachowanie 3-miesięcznego dziecka pokazują jak "tańczy" w macicy. W czwartym miesiącu udało się odnotować ok. 20 tysięcy różnych ruchów w ciągu jednego dnia. Uczyłeś się świata. Pamięć prenatalna kształtuje reakcje w późniejszym życiu. Rozluźnia nas przyjęcie pozycji płodowej, przyciemnione światło (przypominające półmrok macicy), odpoczynek w wodzie, kołysanie (podobne do rytmu oddechu matki) czy rytmiczne dźwięki (przypominające o biciu jej serca). lek. med. Maria Szczawińska, ginekolog położnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Twoje pierwsze dni: jeszcze przed urodzeniem IP: *.proxy.aol.com 23.11.04, 04:40 21. dzień Bije już serce dziecka. ; ;; A w ktorym miejscu umiejscowione jest to serce, ty zabo z kropielnicy, skoro miesieczny embrion (nie dziecko, ty Ptysiu) ma zaledwie SIEDEM milimetrow. Gdzie tam jest miejsce na serce, wodoglowiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzyga Re: Twoje pierwsze dni: jeszcze przed urodzeniem IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 23.11.04, 20:33 > 21. dzień > Bije już serce dziecka. > ; > ;; > A w ktorym miejscu umiejscowione jest to serce, ty zabo z kropielnicy, skoro > miesieczny embrion (nie dziecko, ty Ptysiu) ma zaledwie SIEDEM milimetrow. > Gdzie tam jest miejsce na serce, wodoglowiu... No wlasnie w tym momencie apeluje o zakonczenie jakiejkolwiek dyskusji z Krzysiem. Koles (jak latwo mozna bylo sie domyslec) nie ma zielonego pojecia o czym pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 A jak ci mowic zes kretyn to nie chcesz wierzyc :( IP: *.proxy.aol.com 23.11.04, 05:58 Gość portalu: megi napisał: > Aborcja nie może być środkiem antykoncepcyjnym!! . ;; Jak sama nazwa wskazuje, srodek antykoncepcyjny stosuje sie w celu niedopuszczenia do koncepcji (anty-koncepcja - powtorz!) Aborcja natomiast nie jest srodkiem prewencyjnym, lecz zabiegiem ktorego dokonuje sie gdyz wczesniej doszlo jednak do koncepcji (np. srodek antykoncepcyjny byl zwietrzaly). Z natury rzeczy, wodoglowiu, aborcja nie byla, nie jest i nie bedzie srodkiem antykoncepcyjnym (naucz sie tego na pamiec). Ale was oglupili na tych katechezach. Przez ten wasz parszywy kosciolek Polak staje sie w swiecie synonimem debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Zawadzki Mało szanowna a wielce głupia Macico,na odpowiedź IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.11.04, 01:55 tobie szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszech Re: Nazywanie aborcji morderstwem jest Kretynizme IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 23:36 Kretynem to ty jesteś i to zdrowym. Po pierwsze jak się nie znasz to sie nie wypowiadaj. W tym momencie obraziłeś tych wszystkich lekarzy którzy specjalizują sie w operacjach na płodach i wiele wiele innych osób. Nie ważne czy człowik ma 4 komórki czy jest już w pełni ukształtowany. Ważne jest ze ŻYJE i ma to zagwarantowane w konstutucji, a że nie jest jeszcze w pełni ukształtowany to nie pozwala nam go pozbawić człowieczeństwa. Ja jestem za aborcją wtedy jak słucham takich wypowiedzi jak twoja i żałuję, ze tacy ludzi istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptyś Nazywanie aborcji zabójstwem dzieci nienarodzonych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.04, 02:16 www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic [...] IP: 168.143.113.* 23.11.04, 05:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Nazywanie aborcji morderstwem jest Kretynizme IP: *.proxy.aol.com 23.11.04, 05:49 Widze, ze tuz przed spisaniem swych wynurzen przyjac musiales Pana Jezusa - inaczej nie poszloby ci tak gladko, psycholku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic [...] IP: 168.143.113.* 23.11.04, 06:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi B R A W O ! ! ! ! ! IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.04, 06:55 Gość portalu: vic napisał(a): > Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > > > najwiekszym z mozliwych. Jedynie kretyn nazwie aborcje morderstwem. Bo > > jedynie dla kretyna cztery komorki na krzyz to juz bezwzglednie czlowiek. > > > > Czy zabija sie pietruszke? O mordowaniu nie wspominajac nawet. > > Jak ci dupe rozsadza to idz na dziwki,jak nie masz za co to jak ci pozycze. > Ale nie pie..mi tu o jakies aborcji. > Wiesz o niej kutasie tyle co kot narzygal,i zmien swoja plec bo i tak > ci urwe te jaja razem z tym obestranym kutasem. > Bedziesz chial dupcyc ale nie bedziesz mial czym? > Kapujesz? > To,tak jak nienarodzone dziecko,ktore chce zyc,ale juz nie ma czym oddychac. > Ku.. meska! Nic dodać nic ująć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Mozna dodać tylko tyle, że Krzys52 to psychol IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.04, 07:11 z manią i obsesją na temat kleru. On w każdym widzi przedstwiciela KK. I pewnie ma wrażenie, że księża go sledzą i prześladują.. Psycholu jak zaglądasz do swojej lodówki czy szafki na buty to też tam widzisz jakiegoś "odmóżdżonego kapłana" czy inną "dewotkę z gromnicą"? Bełkoczesz w kółko jedno i to samo. Każdy facet i każdy ksiądz ma prawo mieć swoje zdanie. Podaj baranie jakieś argumenty, bo jak do tej pory to koncentrujesz się na wyzywaniu każdego rozmówcy. Aż strach myśleć jak niedorozwinięty emocjonalnie egoisto zachowujesz się w domu (o ile go masz). Dzieci to "przekleństwo" porównywalne z posiadaniem pietruszki. Pewnie przy każdej okazji frustrat wyżywa się na najsłabszych za to że są w ogóle, ze nie pozbył się tych "czterech..". A żona? Szkoda gadać! Jedyna nadzieja, ze zostawiła cię już dawno w cholerę. A ciebie ogarnie juz lada dzień niemoc seksualna i bedziesz mógł sobie jedynie pogadać nie MORDUJĄC już więcej nikogo. No to ile masz bandyto tych dzieci na sumieniu??? Zmień to forum na forum DEPRESJA. Jest tu gdzieś po sąsiedzku. Choroba jak każda inna. Może życzliwi użytkownicy coś ci doradzą a może jest tam jakiś ekspert? Jesteś zwykłe ścierwo ludzkie! Pomyłka natury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Idz sie lecz kropielnicowa klempo, plci meskiej IP: *.proxy.aol.com 23.11.04, 15:43 religijny czubku. Jeszcze troche i bedziesz kasal i rozsiewal wscieklizne. Na razie tylko gryziesz, zwyrodnialcu pana-jezusowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Zygota czy embrion to jeszcze dlugo nie czlowiek IP: *.proxy.aol.com 23.11.04, 15:38 choc konkretne zycie biologiczne rozpoczyna sie od momentu zaplodnienia i uruchomienia maszynerii reprodukujaca materie w oparciu o zakodowana informacje. Podobnie zreszta jak kasztan, ktory nawet gdy pusci kielek nie jest jeszcze kasztanowcem. Kosciol katolicki zwlaszcza potrzebuje ograniczen aborcyjnych dla swych tzw. "wyzszych celow", ktorymi sa skrzykniecie baraniny w kupe oraz konsekwentne oglupianie jej. Do tego stopnia by zywila pozytywne badz negatywne uczucia wylacznie na zawolanie i za wskazaniem swych kaplanow. W gruncie rzeczy, typowy "antyaborcjonista" jest wiec psychopata, ktory niezdolny jest do spontanicznego (autentycznego) okazywania uczuc w stosunku do osob ktorym uczucia te nalezaloby okazywac. W stosunku do cierpiacej kobiety "antyaborcjonista" wykazywac sie wiec bedzie surowa oziebloscia spotykana niegdys u wypranych z uczuciowosci inkwizytorow. Jak mozna rozplywac sie nad zygota wielkosci lebka od szpilki, a jednoczesnie nie byc zdolnym do okazania odrobiny zyczliwosci kobiecie, ktora dotknelo, czesto niezawinione, nieszczescie - ktora przezywa tragedie(?!) Z racji braku uczuc wyzszych psychopata bardzo chetnie demonstrowal bedzie milosc do czterokomorkowej zygoty - to absolutnie nic nie kosztuje, wyglada sie dobrze nie tylko w oczach grupy jemu podobnych, a zygota i tak nie rozpozna falszu i zaklamania. Prawda jest jednak taka, ze uczucia do zygoty, kamyka, czy klocka drewna mozna sobie i innym wmawiac bardzo przekonywujaco nawet, tylko... tak naprawde to ich nie ma. Kosciol katolicki odpowiedzialny jest wychowanie ogromnych rzesz psychopatow, ktorych mozna nakrecac i manipulowac w zaleznosci od potrzeb. Potrzeb koscielnych, ma sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi O rany! A ten znowu pieprzy te same farmazony! IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.04, 17:46 Zacięła ci sie płyta czy co? I co? Sprawdzałeś lodówkę? Nie ma tam jakiegoś przedstawiciela KK? Oni się wszędzie na ciebie czają! Ktoby tu nie zagadał to znowu jakiś "antyaborcjonista".. z kościoła oczywiście. I chociaż gość ci mówi, ze nie wierzy to ty przecież wiesz lepiej. Wiesz to taka choroba. Chyba mania prześladowcza się nazywa.. Ja się odmeldowuję. Nudny jesteś jak flaki z olejem. No chyba, że wreszcie powiesz ile "krzysiów" pozbawiłeś życia. Ale żeś tchórz pyskaty bez krzty honoru tylko, to na to nie liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen Doskwieraja ci wyrzuty sumienia typowe dla osob 23.11.04, 18:39 starszych ktore w przeszlosci przechodzily szereg aborcji, badz poczuwaja sie do odpowiedzialnosci za nie. Osoby takie raptownie robia sie skrajnie religianckie oraz przeginaja pale pogladow w druga strone. Maja nadzieje na pozyskanie sobie przychylnosci niebios w ten sposob. Zal mi ciebie, no ale coz - glupia bylas, jestes i bedziesz, neo-dewotko. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaian Re: Doskwieraja ci wyrzuty sumienia typowe dla os 23.11.04, 19:29 gretshen napisała: > starszych ktore w przeszlosci przechodzily szereg aborcji, badz poczuwaja sie > do odpowiedzialnosci za nie. Osoby takie raptownie robia sie skrajnie > religianckie oraz przeginaja pale pogladow w druga strone. Maja nadzieje na > pozyskanie sobie przychylnosci niebios w ten sposob. > Zal mi ciebie, no ale coz - glupia bylas, jestes i bedziesz, neo-dewotko. A tobie nie doskwierają kretynie52 z oślim uporem posługujący sie damskim nickiem ? Myslisz że jeżeli w swoim związku męsko - męskim jesteś stroną bierna to przysługuje ci damski nick ? Jak tam twój czarnoskóry kochanek ? Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen PS: Doskwieraja ci wyrzuty sumienia typowe dla 23.11.04, 20:47 osob starszych ktore w przeszlosci przechodzily szereg aborcji, badz poczuwaja sie do odpowiedzialnosci za nie. Osoby takie raptownie robia sie skrajnie religianckie oraz przeginaja pale pogladow w druga strone. Maja nadzieje na pozyskanie sobie przychylnosci niebios w ten sposob. Zal mi ciebie, no ale coz - glupia bylas, jestes i bedziesz, neo-dewotko. PS...Ale nie przejmuj sie, nie jestes sama. Towarzysza ci miliony podobnych nieszczesnic ktore najpierw wmanipulowane zostaly przez kler w wyrzuty sumienia, a pozniej okolicznosc ta zostala wykorzystana dla "pracy na rzecz dobra". Tym "dobrem" ma byc ponoc wlaczenie sie w propagande majaca na celu odebranie kobietom prawa do decydowania o wlasnym brzuchu. Tym to starym sposobem podporzadkowywane do zycia w posluszenstwie sa kolejne pokolenia, od setek lat. Tylko dzieki temu, ze dana babcia zapomina jak to bylo gdy byla mloda a chce pouczac innych - co robic nalezy. A zal mi ciebie naprawde, bo co sie stalo tego juz nie odwrocisz - w zaden sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Taka oglupiona strachami przed pieklem babina oraz IP: *.proxy.aol.com 24.11.04, 06:25 najciemniejszy narodowy katol to opoka na ktorej stoi kk. Swiadczenia sa wzajemne. Wymienieni znajduja w kk wsparcie, a w zamian robia to co zasugeruje im klecha. W naszym przypadku jest to napastliwosc wobec zwolennikow praw kobiet. Metody maja przerozne bo to szybe potrafia wybic, czy obrzucic jajkami lub kamieniami, albo tez zawodzic falszywie pod oknami jakiejs kliniki ginekologicznej czy przed Sejmem. Najbardziej dokuczliwa forma ich agresji jest oblepianie przeciwnika niczym gowno spod okretu i wiszenie na nim az do zmeczenia go lub zameczenia. Na szczescie internet ustanowil plaszczyzne na ktorej mozna sie z tego gowna otrzasnac. Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen --- A gdzie wcielo grzeszna babine Megi?? 24.11.04, 20:46 bo na temat ksztaltowania postaw przez kk mozna jeszcze sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Stęskniłeś się za mną Krzys52 ? ? IP: *.wroclaw.mm.pl 25.11.04, 07:08 Nie wierzę! Pogadaj sobie może dalej sam ze sobą tzn Krzys52 z gretshen. No i zdecyduj sie czy jestem grzeszną babiną czy baraniną czy jeszcze kimś tam innym. Oczywiście o ile jest to zasadne przy rozpatrywaniu jedynie słusznej tezy, że aborcja to morderstwo. Miałeś kiedy przeprowadzaną operację? Taką np. chirurgiczną w pełnym znieczuleniu? I nie pytam bynajmniej z troski o twoje zdrowie. Uciekam teraz, ale chętnie się dowiem ile razy brałeś współudział w przeprowadzaniu aborcji. pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 O tak! Cieszy mnie wzrost debilizmu po waszej IP: *.proxy.aol.com 25.11.04, 08:12 stronie. No to przyznaj sie, ile aborcji masz na sumieniu ze dales zrobic z siebie taka (koscielna) szmate? A do nieba i tak nie pojdziesz - glupich maja juz nadmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Mam tu jeszcze dla ciebie probke dyskusji, ktora IP: *.proxy.aol.com 27.11.04, 07:51 mozesz czytac w trakcie tkwienia w kropielnicy, stara wariatko. . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=768939&a=773808 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Mam tu jeszcze dla ciebie probke dyskusji, kt IP: *.wroclaw.mm.pl 27.11.04, 11:12 Czy ty jesteś aż tak ordynarny cham na co dzień czy aż tak mocno się na takie zachowanie silisz? Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Mam tu jeszcze dla ciebie probke dyskusji, kt IP: *.wroclaw.mm.pl 27.11.04, 11:21 Poczytam później, tylko tam zerknęłam teraz. Ale to nie twój tekst raczej. Nie zawiera tego chamstwa potwornego i obelg którymi rzucasz tu na prawo i lewo.. Ja chętnie podyskutuję, ale nie w takim klimacie jaki obecnie stworzyłeś.. Nie mam zamiaru licytować się z Tobą i wymyslać coraz bardziej chamskie i wybredne epitety.. Masz jakieś konkretne argumenty to czekam na zaproszenie do rozmowy. Niech będzie nim ta wypowiedź do której podałeś link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Mam tu jeszcze dla ciebie probke dyskusji, kt IP: *.proxy.aol.com 27.11.04, 21:18 O co ci chodzi stara prukwo, przeciez pierwsza obrzucilas mnie obelgami - i to byl twoj blad. Chcesz rozmawiac konkretnie to rozmawiaj, ja juz zrobilem pierwszy krok. Chcesz by byla to kulturalna rozmowa to staraj sie o to sama. Ja nie mam z tym najmniejszych problemow. Wycieczek osobistych, obelg, insynuacji nie toleruje jednak. Mam zwyczaj odpowiadania pieknym za nadobne - z nawiazka. Jesli wiec oczekiwac mialabys bym nadstawial ten drugi policzek to od razu powiedz mi czyj to policzek ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Mam tu jeszcze dla ciebie probke dyskusji, kt IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.04, 00:45 Jestem młoda. Mam silne zrgumenty. I jestem opanowana. Tylko jeden raz sprowokowałes mnie bym lekko znizyła się w kierunku twojego niskiego poziomu. Ty jesteś znerwicowanym chłopcem tupiąco ostro nogami gdy ktoś postapi nie po twojej mysli. Poczytaj swoje posty i uświadom sobie, że tam nie ma własciwie ani jednego argumentu. Bełkot i wyzwiska. Wyzwiska i bełkot.. Ależ się uśmiałam.. Jaki on wrażliwy na sprawy kobiet. Jesteś prymitywny prostak i gbur. Nie wierzę, że jakakolwiek kobieta byłaby w stanie z takim chamidłem spędzić więcej niż jeden dzień. To tak samo pewne jak to, że ze swoimi poglądami nt mordowania poczętych dzieci nie jesteś w stanie kochać nikogo a zwłaszcza dziecka. Wtedy gdy poczęte dziecko jest mordowane to ma już zdecydowanie więcej niż 4 komórki na krzyż. Sam mówisz, ze najczęsciej jest to na przełomie pierszych dwóch trymestrów. Cztery komórki na krzyż są duuuużo wcześnie bo mniej więcej w kilka minut po zapłodnieniu, najdalej godzin. Twoje dobra znajoma, porządna i prawa ma dylemat czy usunąć ciążę a ty nie wiesz czy ona tego dokonała czy też nie. To chyba łatwo stwierdzić czy ma, czy urodziła dziecko czy nie.. Pieprzysz farmazony i tyle. I jeśli chcesz do mnie mówić "stara" to powiedz przynajmniej ile masz lat. No i powiedz w koncu krew ilu dzieci masz na swoich brudnych, zchanbionych łapskach. Te dzieci nie mogą się bronić ani krzykiem ani prośbą. Normalni ludzie mówią do takich zwyrodnialców jak ty w imieniu tych poczętych dzieci. Wierzę, że ma to jakis sens i to niejako mój obowiązek przemówić do twojej chorej psychiki. Nikt o zdrowych zmysłach nie zamorduje drugiego człowieka a zwłaszcza własnego dziecka!!!!!!!!! Wywołujesz u mnie odruch wymiotny i wielką litość niedojrzały emocjonalnie stworze, bo człowiekiem trudno cię nazwać. Wszak człowiek to istota ROZUMNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Ty jestes bardzo porabana wariatka, stara prukwo IP: *.proxy.aol.com 28.11.04, 01:21 Jestem młoda. Mam silne zrgumenty. (wlasnie czytalem: same wyzwiska itp.)I jestem opanowana. (jak wyzej) Tylko jeden raz sprowokowałes mnie bym lekko znizyła się w kierunku twojego niskiego poziomu.(wlasnie wtedy podwyzszylas loty). Ty jesteś znerwicowanym chłopcem tupiąco ostro nogami gdy ktoś postapi nie po twojej mysli. (a czym niby mozna tupac, wodoglowiu). Poczytaj swoje posty i uświadom sobie, że tam nie ma własciwie ani jednego argumentu. Bełkot i wyzwiska. Wyzwiska i bełkot.. (no to przeczytaj ten swoj post raz jeszcze: wlasnie to co projektujesz na mnie). Ależ się uśmiałam.. Jaki on wrażliwy na sprawy kobiet. Jesteś prymitywny prostak i gbur. Nie wierzę, że jakakolwiek kobieta byłaby w stanie z takim chamidłem spędzić więcej niż jeden dzień. (no prosze a w krasnoludki wierzyc nie masz problemu, humanistka cholera) To tak samo pewne jak to, że ze swoimi poglądami nt mordowania poczętych dzieci nie jesteś w stanie kochać nikogo a zwłaszcza dziecka. (ciebie powinni trzymac w kaftanie bezpieczenstwa - zagrazasz otoczeniu). Wtedy gdy poczęte dziecko jest mordowane to ma już zdecydowanie więcej niż 4 komórki na krzyż.(tobie zamordowali mozg a wraz z nim cale czlowieczenstwo w tobie - podziekuj wiec swym kaplanom psychopatko). Sam mówisz, ze najczęsciej jest to na przełomie pierszych dwóch trymestrów. Cztery komórki na krzyż są duuuużo wcześnie bo mniej więcej w kilka minut po zapłodnieniu, najdalej godzin. (a co za roznica idiotko jesli ciaza jest niechciana? te trzy miesiace to jedynie plaszcyzna technicznych mozliwosci, a te zmieniaja sie) Twoje dobra znajoma, porządna i prawa ma dylemat czy usunąć ciążę a ty nie wiesz czy ona tego dokonała czy też nie. To chyba łatwo stwierdzić czy ma, czy urodziła dziecko czy nie.. Pieprzysz farmazony i tyle. (ide o zaklad ze jestes jedna z tych wariatek ktore, 10 do 8 lat temu, gdy kler zdobywal odnosne pozycje, obwieszaly sie wnetrznosciami zwierzecymi, majacymi imitowac wyskrobane plody). I jeśli chcesz do mnie mówić "stara" to powiedz przynajmniej ile masz lat. No i powiedz w koncu krew ilu dzieci masz na swoich brudnych, zchanbionych łapskach. (taka wariatka jeszcze nie trafila mi sie tutaj - ty to dopiero musisz miec wyrzuty sumienia, ale ja ciebie od morderczyn nie wyzywam - wspolczuje ci tylko pomieszania zmyslow). Te dzieci nie mogą się bronić ani krzykiem ani prośbą. Normalni ludzie mówią do takich zwyrodnialców jak ty w imieniu tych poczętych dzieci. Wierzę, że ma to jakis sens i to niejako mój obowiązek przemówić do twojej chorej psychiki. Nikt o zdrowych zmysłach nie zamorduje drugiego człowieka a zwłaszcza własnego dziecka!!!!!!!!! Jeeeeej ales ty porabana, ty psychopatko z wyrzutami sumienia )) Wywołujesz u mnie odruch wymiotny i wielką litość niedojrzały emocjonalnie stworze, bo człowiekiem trudno cię nazwać. Wszak człowiek to istota ROZUMNA. (ja to juz nawet odruchu wymiotnego nie mam na takie jak ty, inaczej juz dawno wyrzygac musialbym wlasny zoladek i pluca) Ogolnie, wielka krzywde zrobili ci twoi pedofilni kaplani, stanowisz przyklad ich szczytowych mozliwosci w zakresie zamieszania wody swieconej w lepetynie parafianki (a kobietom trudniej jest zamieszac niz mezczyznom). Na leczenie nie bede cie wysylal bo zapewne tkwisz w jakiejs klinice dla zwariowanych na tle seksualnym zakonnic i jedynie konska dawka jakichs antydepresantow stawia cie na troche na nogi. Z tej furii idiotyzmow, ktorymi mnie uraczylas, wnioskuje, ze moje argumenty zakolebaly toba jak nikt dotad. Hehe, to zawsze dziala )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Ty boisz sie rzeczowej dyskusji bo nie masz w niej IP: *.proxy.aol.com 28.11.04, 03:57 najmniejszych szans. To dlatego obrzucilas mnie obelgami juz tytule pierwszego swego postu w tym watku ("JESTEŚ GODNY POŻAŁOWANIA...") i takoz, obrzucajac inwektywami oraz ublizajac kontynuowalas do konca tamtego postu ("Ty swoją żonę wysłałbyś na skrobankę.."). To nie sa "argumenty" z ktorymi sie dyskutuje, to nie jest "dyskutantka" z ktora argumentowac mozna. W efekcie "dyskusja" przebiegala jak przebiegala. Maly konkret: na podstawie badań CBOSz ub. roku) a. niezadowolenie z obecnych przepisów regulujących dopuszczalność aborcji wyraża 49% społeczeństwa i uważa, że należy je zmienić (uwaga dla Jacka: a więc niezadowolenie z obecnej ustawy, które starasz się analizować ); nieco ponad jedna trzecia jest przeciwnego zdania (35%), 16% nie ma wyrobionego poglądu na temat. b. większość ankietowanych opowiada się za złagodzeniem prawa do aborcji w ogóle (61%),zwolennicy zaostrzenia prawa przerywania ciązy to zaledwie jedna piąta badanych (20 %), a niemalże taka sama grupa respondentów nie ma sprecyzowanej opinii w tej sprawie (19%) c. kolejny punkt badań CBOS jest niemalże literalnym odniesieniem do Twojego punktu 4: ponad połowa respondentów (56%) uważa, że kobiety powinny mieć możliwość przerywania ciąży ze względu na szczególnie ciężkie warunki materialne lub trudną sytuację osobistą. Niespełna jedna trzecia jest przeciwko (32%) a prawie co ósmy respondent nie ma wyrobionego zdania w tej sprawie (13%) (zapozyczylem powyzsze od Camrut, z innego watku, gdzie jest takze link do oficjalnych opracowan). Zmierzam do tego, by udowodnic ze ty naprawde jestes mocno niezrownowazona skoro nie masz problemow z wyzywaniem 61 procent swych wspolobywateli od mordercow (bo nie tylko mnie wyzywasz, kretynko) bo tylu obywateli zyczyloby sobie zlagodzenia ustawy antyaborcyjnej i poszerzenia jej o dopuszczalnosc z uwagi na przyczyny spoleczne. Mozna dolozyc do tego tych 19 procent Polakow niezdecydowanych, gdyz nie sa z toba, a wiec sa przeciw tobie. W sumie daje to 80 procent obywateli ktorzy nie popieraja twojego pogladu na kwestie dopuszczalnosci aborcji. Czy dotarlo to do ciebie, biedna chora istoto, ze wy jestescie w zdecydowanej mniejszosci? Czy dotarlo juz do ciebie zalosna psycholko, ze wyzywasz od mordercow 80 procent swych rodakow? Zgadzam sie, ze masz do tego prawo, ale tez sporo to swiadczy o tobie, oblakana czubatko. Twoj poglad na kwestie dopuszczalnosci aborcji czy/oraz na wszystkie kwestie etyczne z tym zwiazane, mam gleboko w nosie. Gdyby to chociaz byl twoj poglad a nie tych manipulantow ktorzy wyprali cie z mozgu i nakladli kretynizmow w zamian. Oczywiscie, ze jest jak jest, gdyz twoj parszywy kosciolek rozegral sobie komune jak chcial - po uprzednim zapedzeniu jej do kata. 10 do 8 lat temu, w okresie tego koncertu histerii, w ktorym i ty bralas niewatpliwie udzial, badania opinii publicznej wykazywaly nieco wieksze poparcie dla liberalniejszej ustawy, od aktualnie obowiazujacej. 63 procent uwazalo, ze nalezy pozostawic warunki materialne jako dopuszczalne uzasadnienie dla skrobanki. Zastraszona komuna wolala jednak ustapic klerowi anizeli ryzykowac postawienie siebie oraz wszystkich swych zdobyczy na cenzurowanym. Znow zdecydowano olewajac narod. Wtedy komuna miala sile lecz nie miala woli politycznej by zrobic cos przeciwko kk - wazniejsze bylo koryto i kasa. Aktualnie nie ma zarowno sily jak i woli (choc o niej klamliwie cos baka). Nie istnieje dla nas plaszczyzna dyskusji - mozemy jedynie obrzucac sie inwektywami, co, przyznaje, moze ci byc na reke z racji kiepskiej jakosci twych argumentow. Ty widzisz problem wylacznie po linii wytyczonej przez kk. Ja odrzucam te kretynizmy, gdyz kobieta wazniejsza jest od zygoty ktorej nikt nie chce - od ciazy ktora jest niechciana. Nie ma wiec wiekszego sensu argumentowanie na rzecz poparcia dla np. srodkow wczesnoporonnych gdyz i ich stosowanie - za swymi debilnymi kaplanami - uznajesz "mordowaniem nienarodzonych". Te patologie okreslilem juz wczesniej: to jest psychopatia na miare epidemii. Normalnym, czystym i autentycznym odruchem ludzkim jest wspolczucie kobiecie ktora czuje sie skrzywdzona, ktora nie zyczyla sobie byc w tej ciazy, ktora np. zostala zgwalcona przez malzonka (czeste zjawisko niestety) - kobiecie ktora cierpi w wyniku zbiegu wydarzen, za ktore nie ona jest odpowiedzialna. Ty nie widzisz tej kobiety. Zamykasz oczy na jej krzywde, zatykasz uszy na jej placz i krzyk i stajesz sie rozbrajajaco wrazliwa na "krzywde i krzyk zygoty" (hej, a moze ty masz jakies spotkania bliskiego stopnia i zywcem do nieba sie udajesz?) Kogo ty chcesz oszukac, zalosna kretynko? Oprocz siebie oczywiscie, skoro masz na sumieniu iles tam skrobanek, albo tez po prostu nie mozesz miec dzieci (to takze bardzo typowe zachowania dla kobiet problemowych pod tym wzgledem). Prawo do decydowania o losach ciazy jest Naturalnym Prawem kobiety. I przekonasz sie, ze juz niedlugo znow powroci ono i do polskiego prawodawstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Ty boisz sie rzeczowej dyskusji bo nie masz w IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.04, 11:47 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > To dlatego obrzucilas mnie obelgami ("Ty swoją żonę > wysłałbyś na skrobankę.."). Przecież wysłałbyś więc jaka to obelga? To nie sa "argumenty" z ktorymi sie dyskutuje, to > nie jest "dyskutantka" z ktora argumentowac mozna. W efekcie "dyskusja" > przebiegala jak przebiegala. Nie tłumacz się. I tak nie znajdziesz usprawiedliwienia na to chamstwo i głupotę jaką tu prezentujesz. > Maly konkret: > na podstawie badań CBOSz ub. roku).......... > Zmierzam do tego, by udowodnic ze ty naprawde jestes mocno niezrownowazona > skoro nie masz problemow z wyzywaniem 61 procent swych wspolobywateli To nie ma żadnego znaczenia. MORDERSTWO jest zawsze morderstwem, obojętnie ile osób tego chce. Zapamiętaj, tak jest w każdej kulturze i w każdej cywilizacji, pod każdą szerokością geograficzną!! > Czy dotarlo to do ciebie, biedna chora istoto, ze wy jestescie w zdecydowanej > mniejszosci? ale zaraz dodajesz: > Te patologie okreslilem juz wczesniej: to jest psychopatia na miare epidemii. Jesteś niekonsekwentny. > Prawo do decydowania o losach ciazy jest Naturalnym Prawem kobiety. I > przekonasz sie, ze juz niedlugo znow powroci ono i do polskiego prawodawstwa "Decyzja" to jest akt woli p r z e d dokonaniem czynności. Usuwanie płodu ludzkiego jest odbieraniem mu życia. KONIEC. KROPKA. Mówienie o możliwości usunięcia ciąży powstałej w wyniku gwałtu (do takiej dochodzi niezwykle rzadko, zbyt duży stres towarzyszy kobiecie by mogło dojść do zapłodnienia czy zagnieżdżenia zarodka) to nie to samo co dawanie każdej kobiecie możliwości "decydowania o swoim brzuchu". Wspomniałam kiedyś, że moja pierwsza wizyta u ginekologa odbyła się w gabinecie gdzie masowo dokonywano aborcji. I dla jednej z pań najważniejsze było czy zdąży z powrotem do samochodu nim upłynie ustawiony czas parkowania!!! Tak więc nie wszystkie to biedne i nieszczęśliwe, ale też głupie do bólu. Ale i tak nie zmienia to faktu, że aborcja jest tym czym jest. Takie same emocje towarzyszą dyskujsjom o stosowaniu kary śmierci. I w wielu krajach największym zwyrodnialcom, seryjnym bandytom nie odbiera się życia, ale utrzymuje przez długie lata na koszt społeczeństwa. A jeśli miałabym wybierać to zdecydowanie powinno się pozbawić życia nierokującego bandziora niż niewinne dziecko. Tak sobie myślę, że twoja edukacja zakonczyła się na pewno gdzieś trochę poza zakresem szkoły podstawowej (tak zgrabnie przekopiowujesz czyjeś wypowiedzi np. o tym współczuciu dla innych). Bez problemu można rozpoznać twoje "kawałki" od tych, które wzięłeś z czyichś ust. I gdyby nie to, że chamstwo i prostactwo bije od ciebie na odległość (czuć to przez te kabelki) to pomyślałabym że jesteś np ginekologiem, który zarabia pieniądze na przeprowadzanych aborcjach. Ale najzwyklej jesteś na to za głupi. Może jesteś taka panią, która sprząta po aborcji i dzieki temu procederowi ma ona po prostu pracę. Albo czerpiesz z tego w jakiś inny sposób korzyści finansowe i dlatego tak żarliwie bronisz prawa do zabijania. Albo to co powiedziałam kiedyś. Nawet największe kanalie mają okruchy sumienia i głośno krzycząc próbują zagłuszyć wyrzuty. Ty oczywiście dalej skoncentrujesz się na powtarzaniu epitetów. Nie masz argumentów bo nie można ich mieć w takiej kwestii na obrone takiej tezy. Wola, nawet większości społeczeństwa, nie zmieni prawdy ponadczasowej o wartości życia ludzkiego jako wartości najwyższej. I to prawo obowiązuje w kazdej religii a nie tylko w kk któregoś uczepił się tu. A może podasz przykład jakiejś religii czy wyznania gdzie można zabijać. Zdaję sobie sprawę, że zadawanie pytań tobie jest bezcelowe bo nie odpowiadasz na nie. Nie masz argumentu. Ta wymiana zdań z kimś twego pokroju jest przerażająco smutna. Ale ja mam w tym swój cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Krzysiu! Tobie nie rozmowa się należy IP: *.toya.net.pl 28.11.04, 13:19 a opie.. Jesteś prostak i gbur. Twoje chamskie posty na idiotę Cię kreują nie na obrońcę kobiet. Twoje skłonności do tarzania się w gó..e są powszechnie znane, więc taplaj się w nim w bardziej ustronnych miejscach, bo zwyczajnie śmierdzi. A to, że jesteś kretyn zostało już dawno ustalone. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Krzysiu! Tobie nie rozmowa się należy IP: *.proxy.aol.com 29.11.04, 00:29 Ty za to jestes tepak ktory ucieka sie do draznienia rozmowcy, wkurzania go, klamstewek, matactw, drobnych swinstw i przeinaczen, wyrywania z kontekstu, oraz wielu innych drobnych i drobniejszych kurestw byle tylko nie przyznac sie do bledu, nie przyznac racji, nie ustapic. Za Chiny! Ja z takimi malymi szujami itp. kreaturami nie dyskutuje - takiemu to co najwyzej mozna dac w pysk i spuscic po schodach. Ta tutaj Megi, natomiast, to taka sama kobieta jak i ty. Zadna. Przyjmij do wiadomosci drobny idioto, ze tu nie ma kobiet. Tu so jedynie nicki z ktorymi mozna rozmawiac albo nie mozna - takie ktore zasluguja na szacunek, oraz takie ktorym naleza sie obelgi. A skoro ona zaczela od obelg i jeszcze twierdzi, ze to prawda, to wszystko to co ja powiedzialem na jej temat takze jest najczystsza prawda. W dodatku niecala - powiem jej wiecej. Ty natomiast nie masz za grosz wstydu czy honoru, gdyz uwazasz, ze skoro jestes anonimowy to pozwolic sobie mozesz na te zabawy z draznieniem i wyprowadzaniem przeciwnika z rownowagi (tak, to jest irytujace gdyz irytujaca jest sama bliskosc idioty, a coz dopiero gdy usiluje taki draznic czlowieka jak dziesieciolatek). Dla mnie jestes przez to zwykly nedznik, szczyl i smiec. Na marginesie, niewatpliwie jestes najbardziej tepym dzieckiem swojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Ty boisz sie rzeczowej dyskusji bo nie masz w IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.04, 15:18 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Maly konkret: > na podstawie badań CBOSz ub. roku) > a. niezadowolenie z obecnych przepisów regulujących dopuszczalność aborcji > wyraża 49% społeczeństwa i uważa, że należy je zmienić (uwaga dla Jacka: a więc > > niezadowolenie z obecnej ustawy, które starasz się analizować ); nieco ponad > jedna trzecia jest przeciwnego zdania (35%), 16% nie ma wyrobionego poglądu na > temat. 49% społeczeństwa chce ZMIANY ustawy, ale nie wynika z tego czy ZŁAGODZENIA czy ZAOSTRZENIA. > b. większość ankietowanych opowiada się za złagodzeniem prawa do aborcji w > ogóle (61%),zwolennicy zaostrzenia prawa przerywania ciązy to zaledwie jedna > piąta badanych (20 %), a niemalże taka sama grupa respondentów nie ma > sprecyzowanej opinii w tej sprawie (19%) Te wyniki przeczą danym z punktu a. Jeśli 49% chce zmian, to w jaki sposób 61% chce złagodzneia a zaostrzenia 20%? Gdyby dane z tego punktu były przaedziwe to w pkt.a za zmianami opowiadałoby się nie 49% tylko 81%, prawda? Możemy przyjąć że pewna liczba badanych zmienia swój punkt widenia w zależności od sformułowanego pytania, ale tu zachodzą zbyt duże rozbieżności! > c. kolejny punkt badań CBOS jest niemalże literalnym odniesieniem do Twojego > punktu 4: > ponad połowa respondentów (56%) uważa, że kobiety powinny mieć możliwość > przerywania ciąży ze względu na szczególnie ciężkie warunki materialne lub > trudną sytuację osobistą. Niespełna jedna trzecia jest przeciwko (32%) a prawie > co ósmy respondent nie ma wyrobionego zdania w tej sprawie (13%) > (zapozyczylem powyzsze od Camrut, z innego watku, gdzie jest takze link do > oficjalnych opracowan). > > Mozna dolozyc do tego tych 19 procent Polakow > niezdecydowanych, gdyz nie sa z toba, a wiec sa przeciw tobie. W sumie daje to ha, ha ale nigdzie nie jest powiedziane, że są z Tobą.. Czy dotarlo juz do ciebie zalosna psycholko, ze wyzywasz od > mordercow 80 procent swych rodakow? Już wiesz, ze źle to policzyłeś. Ale to nie zmienia faktu, że zabijać nie wolno. Z matemtyki jesteś słabiutki, ale może pamietasz coś z historii. Niemcom, pewnie w zdecydowanej większości, nie podobali się Żydzi i co było dalej i jak oceniła to historia wiemy wszycy. Nikt nie ma prawa odbierać komuś życia bez wzgledu czy jest w mniejszości czy w wiekszości. To nie jest żaden argument. Tutaj też niemała grupa, czytając twoje bluzgi, żałuje że w takich przypadkach aborcja mogłaby być dopuszczalna i że to wielka szkoda, że twoja matka nie wyskrobała ciebie. I wiesz gdzieś tam w srdoku cos się odzywa.. ale napisałam już. Wg mnie też masz prawo do tego, by ziemia cię nosiła, chociaż wyjątkowy padalec z ciebie. Wystarczy mieć tylko nadzieję, że nigdy nie spotkam takiej kanalii na swojej drodze w realnym świecie. > Twoj poglad na kwestie dopuszczalnosci aborcji czy/oraz na wszystkie kwestie > etyczne z tym zwiazane, mam gleboko w nosie. No właśnie. Kwestie etyczne, moralne.. Sam powiedziałeś. Nic dodać nic ująć. Człowieczeństwa trzeba ci odmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Ty boisz sie rzeczowej dyskusji bo nie masz w IP: *.proxy.aol.com 28.11.04, 18:39 Gość portalu: megi napisał(a): "Te wyniki przeczą danym z punktu a. Jeśli 49% chce zmian, to w jaki sposób 61% chce złagodzenia a zaostrzenia 20%? Gdyby dane z tego punktu były przaedziwe to w pkt.a za zmianami opowiadałoby się nie 49% tylko 81%, prawda? Możemy przyjąć że pewna liczba badanych zmienia swój punkt widenia w zależności od sformułowanego pytania, ale tu zachodzą zbyt duże rozbieżności!" ;; Jedno co mozemy przyjac, z cala pewnoscia, to twoja kompletna nieznajomosc zasad ankietowania oraz kompletna nieumiejetnosc ich odczytywania (z Jackiem sprawy maja sie identycznie). Udaj sie do jego watku o aborcji, ciemna maso, i doucz sie czegos. To dzieki takim jak ty zyskali sobie Polacy w swiecie slawe przemadrzalych glupkow, co to wszystko wiedza i w kazdej srawie musza wydac autorytatywny osad. Zadziwiajaca jest wasza gotowsc do zabierania glosu w sprawach o ktorych nie macie pojecia - w ktorych jestescie jak tabaka w rogu. Zadziwiajacy jest takze kompletny brak wstydu, gdyz np. Jackowi wielokrotnie juz wykazywalem ze jest niedouczony gl(om)b, a na nim nie robi to najmniejszego wrazenia. Podobnie, widze, bedzie z toba. Po prostu takze jestes bezwstydnie glupia katolowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 PS..Prawo do decydowania Naturalnym Prawem kobiety IP: *.proxy.aol.com 28.11.04, 18:42 i tego nie zmienia zadne kretynskie przepisy - co najwyzej ogranicza to prawo tylko przejsciowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi A gdzie odpowiedzi na moje pytania?? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.04, 20:11 Ty równie dobrze możesz gadać sam ze sobą. Zadałam ci już mnóstwo pytań, ale pozostają bez odpowiedzi... Ciekawe dlaczego? Trafiłam na twoją wymianę zdań z Jackiem, ale jemu też nie bardzo wytłumaczyłeś o co chodzi z tymi procentami. Odpowiedz Link Zgłoś
nicnierobie Re: A gdzie odpowiedzi na moje pytania?? 29.11.04, 00:22 > o co chodzi z tymi procentami. Pewnie o to, ze wrzaskliwe tabuny "rozmodlonych" to nie wiekszosc "moralna", a jedynie odzwierciedlenie nietolerancji wobec innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Antyaborcjonista to z reguly kreowany psychopata IP: *.proxy.aol.com 29.11.04, 05:27 pisze z 'reguly' gdyz czesc przeciwniczek prawa kobiet do decydowania ma za soba przejscia w postaci ilus tam skrobanek i zwiazanych z nimi wyrzutami sumienia, a inna czesc cierpi z powodu trudnosci, badz niemoznosci, posiadania wlasnego dziecka. Kobiety z wymienionych grup, uwazam ze jestes w pierwszej, z natury rzeczy sa zacieklymi przeciwniczkami aborcji. Pierwsze uwazaja, ze dopuscily sie strasznego czynu i chca uchronic innych przed tym samym, podczas gdy drugim w pale nie miesci sie, po prostu, ze mozna nie chciec dziecka (o aborcji nie warto wspominac). Powracajac do wczesniejszej wymiany, mozesz sobie uwazac co chcesz na moj temat. Ani mnie to ziebi ani grzeje. To samo musisz jenak sadzic o 80 procentach swych rodakow, ktorym - skoro nie sa za aktualnym restrykcyjnym prawem antyaborcyjnym - tez pewnie rece ociakaja krwia niewiniatek. Mozna oczywiscie i tak ale widzisz, kretynko, nie zgadzaja sie rachunki, gdyz w takim przypadku musialoby miec miejsce przynajmniej kilka milionow aborcji rocznie a nie kilkadziesiat tysiecy, niedojdo umyslowa. Oznacza to, ze nie wszyscy opowiadajacy sie za prawem kobiety do decydowania maja z aborcjami cokolwiek wspolnego. Dla czesci, ze mna wlacznie, ich wnioski maja czysto intelektualne podstawy. Ty natomiast jak ulal pasujesz do profilu "nawroconej" dziwki z wyrzutami sumienia. I z tego wlasnie powodu zal mi ciebie - bos beznadziejnie glupia. Ja stoje na stanowisku, ze nie powinno byc zadnych praw regulujacych te historie. Co zrozumiale, wpadke kobieta bedzie chciala zakonczyc jak najszybciej, i jesli ma dostep do srodkow wczesnoporonnych to skorzysta z nich natychmiast i bez odkladania na pozniej. Czasem sprawy moga skomplikowac sie i niezbedny jest zabieg - na koniec pierwszego trymestru. Pozniej sami ginekolodzy niechetni sa aborcyjnym pacjentkom. Z twoich wynurzen wynika, ze zdecydowanie negatywnie oceniasz wszystkie kobiety ktorym powinela sie noga, oraz jednoznacznie obciazasz je same za doznawane niepowodzenia. Katon w spodnicy jestes po prostu, oraz Torquenada. To jednak brzmi jakbys sadzila innych wedlug siebie samej. Uwazasz, ze skoro ty sama prowdzilas sie nie najlepiej i zaniedbywalas, to, czego kobieta lekcewazyc nie powinna, to niezbednie problemy wszystkich kobiet (jakleci) wyrastaja na tym samym gruncie. Ty nie jestes dobrym czlowiekiem, Mugu. Zapewne dlatego zes glupia, ale tez - coz to zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Antyaborcjonista to z reguly kreowany psychop IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.04, 08:39 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Twoj poglad na kwestie dopuszczalnosci aborcji czy/oraz na wszystkie kwestie > etyczne z tym zwiazane, mam gleboko w nosie. ..i dlatego własnie, że kwestie etyczne masz głęboko w nosie konczę tę "rozmowę". Ty bezduszny stworze masz za płytki móżdżek i zero wrażliwości by rozumieć kwestie etyczne czy moralne. Stajesz w obronie swoich znajomych puszczalskich dziwek, zamiast podpowiedzieć im że można ciąży zapobiegać. A najbardziej egoistyczny potworze dbasz o swoją d.. Niedojrzały emocjonalnie (Krzyś52 hihihi) seryjny bandyto! Co prawda mam tu poważne wątpliwości czy ty w ogóle potrafisz spłodzić dziecko.. czy masz czym i czy wiesz jak głupiutki Krzysiu.. Może dlatego tak tu sie rzucasz i wszystkich wyzywasz (przeglądnęłam inne wątki nt aborcji). Różni się tu wypowiadają, ale takiego drugiego chama nie znalazłam. Wywołujesz u normalnego człowieka uczucie litości i pobłażliwość. Zauważ, że nikt się na ciebie matołku nie obraża. Głupiutki Krzys52.. skrzywdzony chłopczyk.. malutka niedojda.. Żegnam Kretynku i tak naprawdę nie wiem czego ci życzyć. Może opamiętania? Pewnie jesteś bardzo samotny, bo nikt na ochotnika nie bedzie się katował przebywaniem z tobą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Antyaborcjonista to z reguly kreowany psychop IP: *.proxy.aol.com 30.11.04, 02:16 Gość portalu: Krzys52 napisał(a): > Twoj poglad na kwestie dopuszczalnosci aborcji czy/oraz na wszystkie kwestie > etyczne z tym zwiazane, mam gleboko w nosie. Gość portalu: megi napisał(a): ..i dlatego własnie, że kwestie etyczne masz głęboko w nosie konczę tę "rozmowę". . ;; Ktory to juz raz dowiodla Megi swego wodoglowia? Trudno powiedziec - przestalem liczyc na 20 razie. Ja nie kwestie etyczne mam w nosie, analfabetko, lecz twoj poglad na nie. Podobnie z pozostalymi twoimi pogladami na aborcje: mam je gleboko w nosie. Samego problemu oraz wszystkich kwestii z nim zwiazanych (za wyjatkiem kwestii pn. Megi) nie mam w nosie, o czym dobitnie swiadczy moj udzial w odnosnych dyskusjach - na wielu forach. No i wydzisz, wyszlo na to, ze oprocz syndromu dziwki zreformowanej doskwiera ci zwykly analfabetyzm. W ciele mezczyzny, z takimi walorami, moglabys chociaz zostac miesem armatnim czasem, i przysluzyc sie ojczyznie - a tak... Miesem oltarzowym? Pewnie tak, bo wyprali cie z mozgu ci twoi pedofilni duszpasterze tak, ze lepiej chyba nie mozna. Ide o zaklad, ze takze ogolili cie z kasy. Taka glupia nie czesto im sie trafia, choc na liczby oglupionych nie moga narzekac. Moim zdaniem powinni cie wypchac (po smierci) zmielonym szklem i u czestochowskich paulinow w charakterze wota na scianie zawiesic. Pasozyty moga byc dumne ze swej roboty. Na razie tyle, ale wierz mi, ze zainsppirowalas mnie do znacznie wiecej - z czym zapoznasz sie w niedalekiej przyszlosci. W swoim dosc dlugim juz zyciu spotykalem koszmarnie wrecz oglupione przez Nygusow baby, ale ty jestes prawdziwy okaz. Kto wie moze powinni wypchac cie jeszcze za zycia. ) Niedlugo papcio wyciagnie nozki i sytuacja zmieni sie na lepsze. )) ;;;;;;;; Ty bezduszny stworze masz za płytki móżdżek i zero wrażliwości by rozumieć kwestie etyczne czy moralne. Stajesz w obronie swoich znajomych puszczalskich dziwek, zamiast podpowiedzieć im że można ciąży zapobiegać. A najbardziej egoistyczny potworze dbasz o swoją d.. Niedojrzały emocjonalnie (Krzyś52 hihihi) seryjny bandyto! Co prawda mam tu poważne wątpliwości czy ty w ogóle potrafisz spłodzić dziecko.. czy masz czym i czy wiesz jak głupiutki Krzysiu.. Może dlatego tak tu sie rzucasz i wszystkich wyzywasz (przeglądnęłam inne wątki nt aborcji). Różni się tu wypowiadają, ale takiego drugiego chama nie znalazłam. Wywołujesz u normalnego człowieka uczucie litości i pobłażliwość. Zauważ, że nikt się na ciebie matołku nie obraża. Głupiutki Krzys52.. skrzywdzony chłopczyk.. malutka niedojda.. Żegnam Kretynku i tak naprawdę nie wiem czego ci życzyć. Może opamiętania? Pewnie jesteś bardzo samotny, bo nikt na ochotnika nie bedzie się katował przebywaniem z tobą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Kobieta psychopata to taki bialy wieloryb IP: *.proxy.aol.com 05.12.04, 12:36 mozesz wiec byc z siebie dumna. Podziel sie tym ze swa rodzina - bedziecie dumni razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: Nazywanie aborcji morderstwem jest Kretynizme IP: *.nyc.rr.com 01.01.05, 19:36 Oczywiscie ze tylko dla kretyna. Miliony lat ewolucji. Dziewiec miesiecy ciazy to dopiero polowa drogi. O czlowieczenstwie decyduje wplyw srodowiska - rodziny, bez ktorej zaden noworodek nie przetrwa i nigdy nie osiagnie samoswiadomosci. Czyli dopóki sie nie urodzi nie jest czlowiekiem. Wiec o morderstwie nie moze byc mowy. Zreszta, nie wszystkie zaplodnione jaja przezywaja pierwsze dni, to naturalny proces i trzymajac sie logiki fetyszystow zarodka kazda kobieta ktora miala wiecej niz jedna miesiaczke jest seryjnym morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Brawo Megi :D IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 20:09 Nie brak w społczeństwie Krzysiów - idiotów, którzy mają za mało w głowie i w spodniach.Krzyś to niefacet, to Krzyś. Prawdziwy facet stanołby na głowie żeby swoją kobiete uchronić przed aborcją, Krzyś by ją zaprowadził do gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz krzyś kretyn, ćwok, ciepła klucha, bęcwał, pajac, IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 20:17 Krzyś- doszedłem do wniosku że zamiast słuchać waszych racji, które nie muszą być prawdziwe poczytam encyklopedię i co - było warto, bo ludzie co ją pisali są milion razy mądrzejsi do was wszystkich pomnożonych razy milion! cytuje"Po ósmym tygodniu rozwój zarodka polega głównie na zwiększaniu wielkości i wagi.Narządy wewnętrzne stają się coraz bardziej złożone ale można już wyróżnić głowę, a w niej mózg,oczy, nos i usta, a także ręce nogi i narządy płciowe. Wszystkie podstawowe narządy i układy wewnętrzne łącznie z mięśniami , układemnerwowym, sercem i uk.krwionośnym , płucami,wątrobą, nerkami ,żołądkiem,i jelitami też są już w pełni uformowane, choć muszą się jeszcze w prawidłowy sposób rozwijać" Co może to nie człowiek bo jak nie to nie wiem już co...Skożcz siać herezje- poczytaj literature fachową, bo guzik wiesz, a mądrzysz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Jest "narodzone dziecko" na zasadie przeciwieństw jest i nie narodone i jest to termin naukowy niedouczony laiczku"koniec dwudziestego ósmego tygodnia to moment , w którym dziecko uznawane jest za zdolne do życia"Wstyd sama przecytała coś dobrze nie wiedząc co i się mądrzy."nowy człowiek" czyli płód jest człowiekiem przez cały czas istnienia.Poza tym widziałem film wg. którego mózg rozwija się do 3 tyg. ciąży, i jak na moje pojmowanie komórki które nie pracują umierają - więc nie gadaj bez sensu, sam stałeś się bezmózgim zombie które ślepo wieży w brednie byle by tylko usprawiedliwić mord.Odseparowany od prawdy murem stworzonym,z ninawiści o której ogromie i potędze nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: krzyś kretyn, ćwok, ciepła klucha, bęcwał, pa IP: *.wroclaw.mm.pl 10.01.05, 21:29 Janusz daruj sobie. Do tego matołka nic nie dociera i nie dotrze. To zwykły tchórz, który usiłuje tu swoim krzykiem zagłuszyć swoje wyrzuty sumienia. Ale nigdy jeszcze nie dodpowiedział ile razy prowadził swoją zonę na zabieg aborcji. A to niby nic wielkiego, ot takie wyrwanie pietruszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: krzyś kretyn, ćwok, ciepła klucha, bęcwał, pa IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 21:08 Smutne życiemusi mieć ta jego żona, dołanczam się do wyrazów ubolewania z powodu tak niefortunnego wyboru męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy Re: krzyś kretyn, ćwok, ciepła klucha, bęcwał, pa IP: *.nyc.rr.com 10.01.05, 21:31 Kazdy czlowiek to PRODUKT spoleczenstwa w ktorym sie wychowal. Nie moze zyc samodzielnie i przezyc bez opieki rodzicow przez conajmniej pierwsze 3 lata zycia. Jezeli czlowiekiem jest dla ciebie nieswiadomy i ledwo co uksztaltowany plod, to zadna letura encyklopedii bez ktorej nie potrafilbys sformuowac tej opnii (jeszcze jeden dowod na to, ze jestes produktem spoleczenstwa, w tym przypadku PWN)nie odpowie na pytanie: dlaczego wyskrobany gosc portalu: Janusz to aborcja a wyskrobany kurczak to jajacznica ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Twoje rozumowanie znamiona kretynizmu wyczerpuje IP: *.proxyweb.net 12.01.05, 21:14 z naddatkiem. Szanowny ignorancie nie wiesz o czym mówisz. Lepiej by dla Ciebie było, gdybyś w spokoju osiołku swoją paszę trawił. Nie klikaj już, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz krzyś kretynie trzymaj się jednego nicka!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.05, 19:46 Bo tak będzie lepiej, powiedz żonie że jej współczyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najwiekszy kretyn do Krzysia 52,Twoja mądrość zwala z nóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:37 Nie zabijaj,nie cudzołuż, nie kradnij, nie mów fałszywego....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Wymozdzony katol najbardziej pozalowania godny IP: *.proxy.aol.com 14.01.05, 04:26 jest. Juz lepiej by takiego odczlowieczonego czlowieka mama wyskrobala - gdy byl na to czas. Istna rozpacz w ciapki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 A jeszcze bardziej wymozdzona katolka IP: *.proxy.aol.com 14.01.05, 15:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz katoliczki to najwspanialsza grupa kobiet IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 14:15 Krzyś, skończ bo śmieszny jesteś. Wiesz co- debil to dla Ciebie byłby komplement. Megi jest kobietą z ikrą,(pozdrowienia Megi która nigdy nie dałaby sobie narzucić twojego zdania i to chyba ciebie boli najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś