Dodaj do ulubionych

Chinczycy to madry narod :O)

14.01.15, 19:12
Niewatpliwie od lat czytujacy moje wypowiedzi na temat sposobow na wyhamowanie agresywnego islamu.

W wyniku powyzszego wprowadzili zakaz noszenia burek, zakaz szkolek parafialnych, nakaz edukacji dzieci w powszechnie obowiazujacych wartosciach, zakaz edukowania dzieci w meczetach. W efekcie, na przestrzeni 2-3 pokolen chinscy muzulmanie zupelnie inaczej interpretowac beda szarie niz czynia to ich afrykanscy, czy arabscy, bracia w wierze. Szaria znana nam dzis przestanie istniec.

wyborcza.pl/1,75477,17253199,W_Sinkiangu_wprowadzono_zakaz_noszenia_burek.html
Obserwuj wątek
    • klioes Re: Chinczycy to madry narod :O) 14.01.15, 22:57
      Trzeba tu odroznic 2 sprawy: 1. Ogromne niebezpieczenstwo ze strony islamu
      2. Prawo do ubierania sie przez kazdego jak kto chce.

Niebezpieczenstwa zadne rzekome zapomnienie szariatu nie zlikwiduje!
      Islam jest chory sam w sobie. I zawsze grozi wznowa agresji.
      Natomiast zakazy dotyczace ubiorow niewatpliwie uderzaja w prawo do wolnosci.
      I przypominaja jako zywo poczynania policji szariatowych w europejskich miastach,
      ktore zajmuja sie "niewlasciwym" ubiorem przechodniow.

Nie tedy droga!

A zatem ktoredy?
      Moim zdaniem JKM nie myli sie w swej intuicji, ze sila islamu wynika raczej
      ze slabosci naszej cywilizacji, po odrzuceniu przez nia wolnosci i zwiazanej z wolnoscia
      odpowiedzialnosci - po odrzuceniu indywidualizmu chrzescjanskiego na rzecz
      kolektywizmu ateistycznego.

No, ale Chinczycy to tradycyjni kolektywni ateisci...
      • ciocia_piqa NowyLenin? 15.01.15, 10:34
        klioes napisał:

> Moim zdaniem JKM nie myli sie w swej intuicji,

Lenin też "nigdy" się nie mylił, ale on, chociaż sukinsyn, posługiwał się wiedzą a nie intuicją jak wasze nowe bożyszcze.

• klioes Oj ciociu, ciociu... 15.01.15, 11:47
          ciocia_piqa napisała:

> klioes napisał:
          >
          > > Moim zdaniem JKM nie myli sie w swej intuicji,
          >
          > Lenin też "nigdy" się nie mylił, ale on, chociaż sukinsyn, posługiwał się wiedz
          > ą a nie intuicją jak wasze nowe bożyszcze.

Taaaa.... Lenin i wiedza.... Wiedza "naukowa"!....

A wiesz, cioteczko, ze ta jego "naukowa" wiedza zawiera
          m.inn. takie pseudofilozoficzne twierdzenie:
          "Prawda potwierdza sie w praktyce."
          Klopot polega na tym, czym jest owa "praktyka"?
          Czy np. rok komunizmu nie wystarczal do stwiedzenia,
          ze to idiotyzm, czy musialo uplynac az 70 lat?
          A moze - ze zacytuje tow. Honeckera - to nadal nie dowod
          na to, ze komunizm byl glupi?: "Socjalizm przegral bitwe,
          ale jeszcze wygra wojne!"
          Albo inaczej: czy jezeli stol na ktorym teraz klikam
          jest plaski, to cala Ziemia jest plaska?
          No przeciez "praktyka" stolu potwierdza sie...

A wiec, droga ciociu, nie wypowiadaj sie na tematy
          o ktorych nie masz ZIELONEGO pojecia.
          Bo trzeba naprawde nie miec zielonego pojecia
          o filozofii polityki, zeby zestawiac intuicyjna wiedze
          Korwina z antyintuicyjnymi, pseudonaukowymi majakami Lenina!
          • ciocia_piqa Re: Oj ciociu, ciociu... 15.01.15, 13:03
            Skąd ty to wszystko wiesz? Ja nigdy nie interesowałam się tym co powiedział Honecker czy któryś inny komuch. Mnie to zwyczajnie nie interesowało. A ty masz wiedzę. Po WUMLu? smile)))

Socjalizmu z komunizmem nie mieszaj bo nawet ja wiem, że to dwie różne sprawy. I zapamiętaj, że przed socjalizmem, nowoczesnym, robionym przez ludzi z głową, odwrotu nie ma. Dziki kapitalizm funkcjonuje jeszcze w Bangladesz ale nawet jako zagorzały korwinista musisz zdawać sobie sprawę, że szans na powrót do wieku pary i elektryczności nie ma a nawet jak by się na chwilę taki ustrój pojawił to wywoła on tylko kolejną rewolucję i kolejni kapitaliści zostaną zjedzeni zamiast chleba, wiec nawet kapitaliści wiedzą, że chleb musi byc, że o igrzyskach nie wspomnę.

• klioes Re: Oj ciociu, ciociu... 15.01.15, 21:52
              ciocia_piqa napisała:

> Skąd ty to wszystko wiesz? Ja nigdy nie interesowałam się tym co powiedział Hon
              > ecker czy któryś inny komuch. Mnie to zwyczajnie nie interesowało. A ty masz wi
              > edzę. Po WUMLu? smile)))

Jakos specjalnie mnie nie dziwi, ze przedstawicielka lewactwa
              uwaza, ze wiedze zdobywa sie tylko w szkolach.
              Kolektywizm to wasza choroba.

> Socjalizmu z komunizmem nie mieszaj bo nawet ja wiem, że to dwie różne sprawy.

To NIE sa rozne sprawy.
              To sa dwie odmiany tej samej patologii: zabierania jednym celem przekupienia drugich.
              Socjalizm tak jak kila ma rozne odmiany, wsrod nich jest tez islam.

> I zapamiętaj, że przed socjalizmem, nowoczesnym, robionym przez ludzi z głową,
              > odwrotu nie ma.

Buhahahaha!...
              Zapamietaj: przed socjalizmem - KAZDYM - stoi pewnosc bankructwa.
              I juz to zaczynajace sie bankructwo Europy widac.

> Dziki kapitalizm funkcjonuje jeszcze w Bangladesz ale nawet jak
              > o zagorzały korwinista musisz zdawać sobie sprawę, że szans na powrót do wieku
              > pary i elektryczności nie ma a nawet jak by się na chwilę taki ustrój pojawił t
              > o wywoła on tylko kolejną rewolucję i kolejni kapitaliści zostaną zjedzeni zami
              > ast chleba, wiec nawet kapitaliści wiedzą, że chleb musi byc, że o igrzyskach n
              > ie wspomnę.

Mnie nie interesuje zaden "dziki kapitalizm w Bangladeszu".
              Mnie interesuje WOLNY rynek. I sprawny wymiar sprawiedliwosci
              stojacy na jego strazy.

Jak ciociu masz ochote zakladac z sobie podobnymi komune,
              TO JA CO PRZECIEZ NIE BRONIE !!!
              Tylko dlaczego wy zmuszacie nas, wolnych ludzi, do uczestniczenia w niej?
              Wy robcie - we wlsnym gronie DOBROWOLNIE - swoje.
              A my - we wlasnym swoje. Dlaczego ktos ma cos komus narzucac?

Robcie co chcecie - jak powtarza Owsiak - ale Z WLASNYMI pieniedzmi!
              Od pieniedzy innych ludzi - WARA!!!

I wtedy - i to bardzo szybko - przekonamy sie CO MA PRZYSZLOSC.

Wedlug mnie przyszlosc nalezy do wolnosci, a nie do niewoli ktora jest kolektywizm.
              • ciocia_piqa Re: Oj ciociu, ciociu... 15.01.15, 22:31
                Dla socjalizmu alternatywy niema. Nie będzie tak, że jeden ma wszystko a drugi będzie umierał pod płotem. Bogaty musi się podzielić. Takie są wymogi i nawet w USA jest co raz więcej socjalizmu. Szwecja miała, zdaniem korwinistów, już dawno zbankrutować a trzyma się dzielnie. To jest prawidłowy kierunek i żadne zaklęcia tego nie zmienią.

• benek231 Re: Oj ciociu, ciociu... 16.01.15, 20:51
                  Social Security to socjalizm. Zbiorowa opieka zdrowotna to socjalizm. Panstwowa pomoc dla najubozszych to socjalizm. Troska panstwa o standardy zdrowotne i bezpieczenstwa w miejscach pracy to socjalizm. To wszystko jest w Stanach i Szwecji tyle, ze w Szwecji socjalizmu jest zdecydowanie wiecej. Z drugiej strony Stany sa mocarstwem swiatowym i nie moga sobie pozwolic na wiecej socjalizmu - tak dlugo jak chca mocarstwem pozostac. No moze na troche wiecej surprised)

Znakomita wiekszosc pozostalych krajow nie ma mocarstwowych aspiracji i mocarstwami nie zostanie. W tych krajach (z Polska wlacznie) mozna smialo pojsc w slady Szwecji.
                  • computerrier zdecyduj się w końcu Chiny, czy Szwecja. 17.01.15, 00:43
                    benek231 napisał o Chińczykach:

> W wyniku powyzszego wprowadzili zakaz noszenia burek, zakaz szkolek parafialnyc
                    > h, nakaz edukacji dzieci w powszechnie obowiazujacych wartosciach, zakaz edukow
                    > ania dzieci w meczetach.

benek231 napisał o Szwedach:

>W tych krajach (z Polska wlacznie) mozna smialo pojsc w slady Szwecji.

Jedno wyklucza drugie. Kto myśli, ten wie.
                    Ale nie ty pierwszy zezujesz na Chiny i nie pierwszy postrzegasz Polskę, jako chore państwo:

"gdyby nie "to chore państwo" Polska byłaby drugimi Chinami, stałaby na czele Europy i świata."
    • piq łoooo, wreszcie, benciu, zostałeś ... 15.01.15, 01:03
      ...przykładnym nazistą. Ajuż cudownie będzie, gdy Chińczycy wprowadzą obowiązek noszenia zielonych opasek z półksiężycem, a ty będziesz zachwycony.

Zwykli hitlerowscy półnaziści nie zakazywali Żydom noszenia pejsów i kapelutków ani głoszenia chwały Jahwe. Ty zrobiłeś krok naprzód.

Jesteś świetnym przykładem, że naziści to ateiści, bo jesteś ateistą i wzorcowym nazistą.
      • benek231 A ty jestes idiota, Piq :O) 15.01.15, 08:32
        Tylko dlaczego musze ci o tym przypominac(?)
        • ciocia_piqa Re: A ty jestes idiota, Piq :O) 15.01.15, 10:30
          Trafna diagnoza, Beniu. W sprawach mądrości Chińczyków nie będę się wypowiadała, dla mnie ważniejsza byłaby mądrość Polaków i zakaz organizowania pieszych pielgrzymek, które istotnie pogarszają bezpieczeństwo na drogach, przyczyniają się do hamowania płynności ruchu. To samo w tzw Boże Ciało. Demonstracja czyichś zainteresowań nie powinna odbywać się kosztem wszystkich.

• qwardian Re: A ty jestes idiota, Piq :O) 15.01.15, 14:14
            Ja bym skorzystał z mądrości Chińczyków i wybudował mur na dziesięć metrów a potem za ten mur bym ciocię z laczka potraktował....
            • qwardian To jest ciekawa propozycja dla nieprzystosowanych. 15.01.15, 14:37

Moroccan-born mayor of Rotterdam tells fellow Muslims who do not appreciate the 'freedoms' of living in the West to 'pack your bags and f*** off' on live TV
              Ahmed Aboutaleb, a Moroccan-born Muslim, spoke after Paris attack
              The mayor said Dutch Muslims who 'don't like freedom' can f*** off
              He added: 'Vanish from the Netherlands if you cannot find your place here'
              Aboutaleb became the first immigrant mayor in the Netherlands in 2008

By Sara Malm for MailOnline

Published: 04:32 EST, 13 January 2015 | Updated: 13:24 EST, 13 January 2015

Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-2907941/Moroccan-born-mayor-Rotterdam-tells-fellow-Muslims-not-appreciate-freedoms-living-West-pack-bags-f-live-TV.html#ixzz3OtfO43mQ
              Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
        • piq piq, jeśli łaska, tak się podpisuję,... 15.01.15, 15:08
          ...i mój nik przedstawia zadek.

A wracając: przecież moje stwierdzenie jest oczywiste:
          1. Chcesz zakazać noszenia tradycyjnych strojów (ale tylko muzułmańskich; w okupowanej przez niemieckich półnazistów Polsce Niemcy nie zakazali Żydom noszenia tradycyjnych strojów).
          2. Chcesz nakazać edukację dzieci w "powszechnie obowiązujących wartościach" (w Chinach; a jakie to są wartości, których przymusowo należy nauczać, benciu? W okupowanej Polsce nawet niemieccy półnaziści się do tego nie posunęli, by edukować dzieci w swoich własnych wartościach).
          3. Chcesz zakazu szkółek parafialnych i edukacji przy meczetach (nawet niemieccy półnaziści się do tego nie posunęli).

Jesteś zatem gorszy od niemieckich półnazistów, a na razie lepszy tylko w jednym: nie nakazałbyś noszenia zielonych opasek z półksiężycem (pewnie w związku ze sławnym zdejmowaniem symboli religijnych - w tym krzyży, półksiężyców, a w konsekwencji oczywiście gwiazdek 5, 6, 7 i 8-ramiennych, słoneczek, itd). Czyli jesteś całym nazistą - i (co sam przyznajesz) ateistą, jak to nazista.
    • benek231 Nijak zadowolic was nie mozna, Najmilsi :O) 15.01.15, 20:59
      W koncu ktos zdecydowal sie na wyhamowanie agresywnego islamu a wam, Najmilsi ciagle zle...
      Niech zgadne - o zamach na swieta tradycje idzie, co? Bo dzis zamachna sie na ich swietosci a jutro na wasze.
      Istotnie interesujacy sposob rozumowania religiantow, ktorzy jednoczesnie nie mieliby nic, badz niewiele, by tych muzulmanow wywalic z Francji czy Niemiec, nie wpuszczac do Polski, powystrzelac, czy tez przepuscic przez komory gazowe. Ale wyhamowac ich metodami chinskimi - co to to nie, gdyz to jest zamach na swietosci. Iscie katolickie podejscienie pozwalajace na zabicie kobiety w ciazy, bo ta mozna zabic dopiero gdy urodzi. Razem z dzieckiem. Bo najwazniejsze sa swietosci - ludzie nie tak znow bardzo.
      • klioes Myli pan wszystko typowo po lewacku. 15.01.15, 21:41
        Bo nie o zadowolenie chodzi. I nie chodzi o to, ze komus ciagle zle.
        Ani nawet o strach (uzasadniony), ze naruszenie praw czlowieka
        w koncu obruci sie tez przeciwko naruszajacym.

Chodzi, prosze pana, o ZASADY.

No pan by chcial modo komuszochinsko-socjaleuropejsko problem
        rozwiazac bez odniesienia sie do zasad i z naruszeniem wartosci,
        ktorymi sa prawa czlowieka: do wolnosci i godnosci.

Dlatego emigracja ujemna - pozbawienie nielojalnych obywateli
        obywatelstwa francuskiego - i odeslanie ich do kraju przeodkow
        jest ok., ale zakazywanie im noszenia na glowach czego chca jest bezprawiem.
        • klioes Re: Myli pan wszystko typowo po lewacku. 15.01.15, 22:13
          OBROCI - oczywiscie!
    • wikul Re: Chinczycy to madry narod :O) 15.01.15, 22:21
      O tak, tylko durnie żądali by wynagrodzenia adekwatnego do włożonego wysiłku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka