Dodaj do ulubionych

V RP PO-PZPO, czyli kraj absurdow, czyli - Dzik!

04.02.15, 20:51
Dzik! Dzik jest z zły! Dzik ma bardzo wielkie kły!
Kto spotyka w lesie dzika, ten na drzewo zaraz zmyka!

1. "Drużyna pierścienia" poszukuje obrączki jakiegoś dupka z policji, przeprowadzając działania rodem z jakiejś republiki bananowej. Ba! Bareja by tego nie wymyślił, wyszydzając PRL. To a propos histerii przy tzw. IV RP PiS-u...
2. Polka, korzystająca z komercyjnej/prywatnej "kliniki" in vitro, licencjonowanej przez Ministerstwo Zdrowia i opłacanej z naszych podatków, nie dość, że rodzi nie swoje dziecko, to jeszcze poważnie chore/upośledzone. To a propos zakrzykiwania głosów krytycznych względem in vitro finansowanych przez państwo.
3. W XXI wieku, w jednym z najbogatszych polskich województw (Wielkopolska), w jednym z najbogatszych polskich miast (Poznań), w SPECJALISTYCZNEJ szkole ukierunkowanej dla niepełnosprawnych dzieci, rodzice wraz z "dzwigaczami" zatrudnianymi przez szkołę, wnoszę niepełnosprawne i upośledzone dzieci ręćznie na 3 i 4 piętro, ponieważ ani miejski, ani wojewodzki, ani krajowy prezydent/wojewoda/marszalek/PFRON/Kasa Chorych/kurator/minister zdrowia/minister edukacji nie przeznaczył marnych kilkadziesiąt tysięcy zł na sfinansowanie windy. Aż kasę sypnął papież Franciszek poprzez biskupa czy arcybiskupa. To a propos WOŚP-u...
4. Rząd PO, TOTALNIE zlewający wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej (i poważnych podejrzeń o zamach, z masą poszlak i dowodów na to wskazujących, w osobie ministra Schetyny (ksywa - Shrek) rozpętuje jakąś absurdalną, nieporzebną wojenkę słowną z Rosją, która tylko osłabia naszą pozycję dyplomatyczną w UE & NATO i dorabia nam rusofobską gębę. To a propos rzekomych "dyplomatołków" Bartoszewskiego...

Mam się śmiać, czy płakać?
Obserwuj wątek
    • piq a propos punktu 4:... 05.02.15, 00:32
      ...jesteś idiotą czy ruskim poputczykiem?
      • pro100 Re: a propos punktu 4:... 05.02.15, 07:57
        piq napisał:

> ...jesteś idiotą czy ruskim poputczykiem?

to schetyna wiera czy wieranda?
      • dachs A, pieprzę 05.02.15, 08:04
        napiszę coś
        piq napisał:

> ...jesteś idiotą czy ruskim poputczykiem?

Trudno powiedzieć.
        Chyba to drugie jednak, podobnie jak jego idol - Prezes K.
        Oburza się, gdy Polska przypomniała, że ma prawo do własnych obchodów zakończenia II WŚ, zamiast uczestniczenia w postsowieckim cyrku, nie widzi natomiast nic zdrożnego w oskarżaniu Rosjan o "morderstwo" w Smoleńsku.
        Dlaczego?
        Bo to pierwsze poważnie uderza w Rosyjską narrację historyczną i grozi Rosji zmianą postrzegania jej przez świat zachodni, to drugie natomiast - absurdalne kręcenie się w helowej mgle wokół pancernej brzozy - rzeczywiście, by użyż własnych słów avengera " ...osłabia naszą pozycję dyplomatyczną w UE & NATO i dorabia nam rusofobską gębę."
        Prezes K. To wie, ale mógł tego jeszcze nie powiedzieć avengerowi, więc może avenger to istotnie tylko idiota.
        Trudno powiedzieć. smile
        • pro100 z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 08:12
          nawet parszywieńki ruskicw... będzie się starał uwiarygodnić "na rusofoba". jak i w 81 najbardziej bojowi mordodrzejcy się okazali sb-ckimi wtykami
          • dachs Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 08:17
            pro100 napisał:

> nawet parszywieńki ruskicw... będzie się starał uwiarygodnić "na rusofoba". jak
            > i w 81 najbardziej bojowi mordodrzejcy się okazali sb-ckimi wtykami

Możesz mieć rację, ale obiektywnie rzecz biorąc, obrona własnej wizji narodowej nie ośmiesza nas w świecie, natomiast kretyńskie wyczyny Macierewicza wokół katastrofy smoleńskiej - jak najbardziej.
            Powiedz mi dlaczego reakcja Rosjan na obchody na Westerplatte jest histeryczna, natomiast oskarżenia w sprawie Smoleńska przyjmują z uśmiechem pobłażania.
            • pro100 Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 08:23
              dachs napisał:

> Powiedz mi dlaczego reakcja Rosjan na obchody na Westerplatte jest histeryczna,

no właśnie?
              • dachs Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 08:27
                pro100 napisał:

> no właśnie?
                Bo, jak już wspomniał dachs "poważnie uderza w Rosyjską narrację historyczną i grozi Rosji zmianą postrzegania jej przez świat zachodni".
                A Polski nie osmiesza. Tego akurat wykpić się nie da.
                • pro100 Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 08:34
                  dachs napisał:

> pro100 napisał:
                  >
                  > > no właśnie?
                  > Bo, jak już wspomniał dachs "poważnie uderza w Rosyjską narrację historyczną
                  > i grozi Rosji zmianą postrzegania jej przez świat zachodni".

poważnie???????????????? nieufnie podchodzę do tego co merdia głównego ścieku usiłuja mi sprzedać - a usiłują opylić budę ruską jako budę antyruską

> A Polski nie osmiesza. Tego akurat wykpić się nie da.
                  >
                  >
                  • dachs Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 08:48
                    pro100 napisał:

> poważnie???????????????? nieufnie podchodzę do tego co merdia głównego ścieku u
                    > siłuja mi sprzedać - a usiłują opylić budę ruską jako budę antyruską

Bardzo uzasadniona nieufność.
                    Nie wiem, czy powinienem być dumny, czy obrażony, tym że uważasz skromnego dachsa, za "merdia głównego ścieku". Było nie było ściek określiłeś jako "główny".
                    A poważnie, dlaczego opierać się na mediach?
                    To co napisałem to moja własna opinia i byłbym ciekaw Twojego zdania opartego, na zasadzie wzajemności, też na własnych przemyśleniach.
                    Przpominam problem, co bardziej ośmiesza Polskę:
                    1. organizacja własnych obchodów zakończenia II WŚ
                    2. teorie o rozpylaniu helu (i różne inne egoztyczne pomysły) nad lotniskiem w Smoleńsku
                    • pro100 Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 09:29
                      dachs napisał:

> 1. organizacja własnych obchodów zakończenia II WŚ

zabawa czysto pijarowa bez znaczenia realnego.

> 2. teorie o rozpylaniu helu (i różne inne egoztyczne pomysły) nad lotniskiem w
                      > Smoleńsku
                      >
                      prezes ma niewątpliwy talent w doborze ludzi. hel mu rozpylił wynajęty mecenas. a swego czasu puściłem tu listę okoliczności każących powątpiewać w scenariusz oficjalny zdarzenia. nikt, sorry NIKT nie usiłował tego dotknąć.
                      • dachs Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 09:40
                        pro100 napisał:

> zabawa czysto pijarowa bez znaczenia realnego.

Ławrowa najwyraźniej ten pijar strasznie wkurzył. Może obawia się, że wpłynie na coś realnego?

> prezes ma niewątpliwy talent w doborze ludzi.

Mądrość władcy poznaje się po jego dworze.

> a swego czasu puściłem tu listę okoliczności każących powątpiewać w scenariusz
                        > oficjalny zdarzenia. nikt, sorry NIKT nie usiłował tego dotknąć.

Może dlatego, że lista okoliczności każących powątpiewać w scenariusz zamachu ma większą moc przekonywania.
                        • pro100 Re: z drugiej strony przed wyborami 05.02.15, 10:22
                          dachs napisał:

> pro100 napisał:
                          >
                          > > zabawa czysto pijarowa bez znaczenia realnego.
                          >
                          > Ławrowa najwyraźniej ten pijar strasznie wkurzył. Może obawia się, że wpłynie n
                          > a coś realnego?

jakbym chciał uwiarygodnić swoja agenturę też bym sie "wkurzył"

>
                          > > prezes ma niewątpliwy talent w doborze ludzi.
                          >
                          > Mądrość władcy poznaje się po jego dworze.
                          >
                          > > a swego czasu puściłem tu listę okoliczności każących powątpiewać w scen
                          > ariusz
                          > > oficjalny zdarzenia. nikt, sorry NIKT nie usiłował tego dotknąć.
                          >
                          > Może dlatego, że lista okoliczności każących powątpiewać w scenariusz zamachu m
                          > a większą moc przekonywania.
                          >
                          ba, i zamachiści i cfitowcy szerokim łukiem. lepiej badać ostatnie 2 sekundy gdzie można pięknie się różnić.
                    • pro100 ps 05.02.15, 13:38
                      dachs napisał:

> Bardzo uzasadniona nieufność.
                      > Nie wiem, czy powinienem być dumny, czy obrażony, tym że uważasz skromnego dach
                      > sa, za "merdia głównego ścieku". Było nie było ściek określiłeś j
                      > ako "główny".

poważnie to raczej w kategorii sympatyzujacy z polską obcokrajowiec z dość dobrą orientacją w sprawach (jak na obcokrajowca)

> To co napisałem to moja własna opinia i byłbym ciekaw Twojego zdania opartego,
                      > na zasadzie wzajemności, też na własnych przemyśleniach.
                      > Przpominam problem, co bardziej ośmiesza Polskę:
                      > 1. organizacja własnych obchodów zakończenia II WŚ
                      > 2. teorie o rozpylaniu helu (i różne inne egoztyczne pomysły) nad lotniskiem w
                      > Smoleńsku
                      >
                      w ogóle w kategorii obciachu by mi do głowy nie przyszło rozpatrywać ani jedno ani drugie
                      • dachs Re: ps 05.02.15, 23:07
                        pro100 napisał:

> poważnie to raczej w kategorii sympatyzujacy z polską obcokrajowiec z dość dobr
                        > ą orientacją w sprawach (jak na obcokrajowca)

Powiedzmy, że nie obcokrajowiec, a Polak mieszkający za granicą. A w epoce internetu, telewizji satelitarnej, i flat rate na telefon mogę sie pochwalić wiedzą na temat życia w kraju lepszą niż niejeden poseł. Co akurat nie jest trudne.l
                        • pro100 Re: ps 06.02.15, 07:41
                          dachs napisał:

> A w epoce inte
                          > rnetu, telewizji satelitarnej, i flat rate na telefon mogę sie pochwalić wiedzą
                          > na temat życia w kraju lepszą niż niejeden poseł. Co akurat nie jest trudne.l
                          >
                          nie doceniasz znoju umysłowego posła. głosowanie jak czirlider partii wymaga koncentracji, refleksu i rozróżniania guzików. jedyna pociecha, że nie trzeba nic czytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka