24.02.15, 11:22
Cytat
Najlepszą lokalizacją dla pomnika smoleńskiego wydaje się pl. Piłsudskiego

Cytat
Mam nadzieję, że będzie to do końca pierwszego kwartału, ale z moich ust konkretnej daty nikt już nie usłyszy ( o II linni metra)

Cytat
jeszcze w tym tygodniu miasto prześle do kancelarii premiera kosztorys remontu mostu Łazienkowskiego. - Mam nadzieję, że podzielimy się kosztami pół na pół

Kolejne wybory wygra w cuglach!

Mnie tam sprawy Warszawiaków za bardzo nie interesują. Patrzę na to jak na zoo czy mrowisko.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: HGW 24.02.15, 11:51
      oleg3 napisał:

> Mnie tam sprawy Warszawiaków za bardzo nie interesują. Patrzę na to jak na zoo
      > czy mrowisko.

... i dlatego zakładam ten głupi wątek w którym nie wiadomo o co chodzi.

P.S. Nazwy mieszkańców miast piszemy małą literą, stąd – warszawiak, warszawianka.
      • oleg3 Re: HGW 24.02.15, 12:25
        wikul napisał:

> ... i dlatego zakładam ten głupi wątek w którym nie wiadomo o co chodzi.

Chodzi o obserwację n a t u r y . Jak w zoo. Dokładniej o pamięć wyborców.
      • ciocia_piqa Re: HGW 24.02.15, 12:29
        Łoj, Wikul, chyba nie nadajesz się na to forum pod względem intelektualnym jeśli nie rozumiesz cytatów zacytowanych przez największego logika i intelektualistę (zaraz po piqu, oczywiście).
        Kolejny cytator, któremu poza cytowaniem nie chciało się napisać jak kocha PO a HGW w szczególności.

• wikul Re: HGW 24.02.15, 12:59
          ciocia_piqa napisała:

> Łoj, Wikul, chyba nie nadajesz się na to forum pod względem intelektualnym jeśl
          > i nie rozumiesz cytatów zacytowanych przez największego logika i intelektualist
          > ę (zaraz po piqu, oczywiście).
          > Kolejny cytator, któremu poza cytowaniem nie chciało się napisać jak kocha PO a
          > HGW w szczególności.

Takie cytaty można zestawiać w nieskończoność w stosunku do każdego polityka tylko po co ?

pl.wikiquote.org/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
          • oleg3 Re: HGW 24.02.15, 13:10
            wikul napisał:

> Takie cytaty można zestawiać w nieskończoność w stosunku do każdego polityka
            > tylko po co ?

Motywy mogą być różne. Partyjne, wyborcze, obywatelskie, poznawcze. Długo można ciągnąć. Najgorsza jest autocenzura.
        • oleg3 Re: HGW 24.02.15, 13:18
          Ciocia musi trochę ochłonąć. Nie śmiałbym zalecać rekolekcji, ale dłuższe medytacje z pewnością pomogą.
    • jaceq Re: HGW 24.02.15, 23:26
      oleg3 napisał:

> Najlepszą lokalizacją dla pomnika smoleńskiego wydaje się pl. Piłsudskiego

Plac Piłsudskiego jest przegrany. Stoi na nim z jednej strony szubienica, a z drugiej - Grób NŻ. Kolejne cudactwo się zmieści. Szkoda grobu.
      Zresztą Prezes się był wypowiedział, że interesuje go tylko lokalizacja na Krakowskim Przedmieściu. Moim zdaniem to dobry pomysł. Można postawić pomnik, okazały jak Chrystus Świebodziński na przedmieściach Krakowa, np. w Lusinie albo Libertowie. W Warszawie już jeden jest i drugi jest tu absolutnie zbędny.

> Mam nadzieję, że będzie to do końca pierwszego kwartału, ale z moich ust konkr
      > etnej daty nikt już nie usłyszy ( o II linni metra)

Chodziło jej o pierwszy kwartał XXI stulecia, każde dziecko w Warszawie to wie. Nie wiem, na jakiej podstawie twierdzisz, że po czymś takim Hajka wygrałaby wybory (nawet gdyby kandydowała na kolejna kadencję, bo już nie może).

> jeszcze w tym tygodniu miasto prześle do kancelarii premiera kosztorys remontu
      > mostu Łazienkowskiego. - Mam nadzieję, że podzielimy się kosztami pół na pół

A tym akurat wybory wygrać mogłaby. Liczba wrażych rejestracji na moście im. Berlinga to około połowa. Cieszę się, że połowę kosztów odbudowy sfinansują Twoje m.in. podatki. Może to dzięki Twoim podatkom uda się w końcu domknąć obwodnicę Warszawy?
      • oleg3 Re: HGW 25.02.15, 12:57
        jaceq napisał:

> Plac Piłsudskiego jest przegrany.

Jak już wspomniałem, szczegóły topograficzno-samorządowe W-wy zostawiam warszawiakom.
        HGW interesuje mnie jako obiekt polityczny. Zaczęła jako aktywistka ruchu "Odnowa w Duchu Św." Była koleżanką (zdaje się młodszą i protegowaną) prof. i posłanki Pawłowicz. Teraz jest symbolem lemingozy. Jak wróble ćwierkają nie radzi sobie z zarządzaniem Warszawą. I - co oczywiste - jest naturalnym następcą Kopacz w "małym pałacu".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka