prudernik
29.04.15, 10:26
Wiem, ze są tutaj przyzwoici i uczynni, którzy umieją a nawet potrafią w stosunku do mnie
wykonać przyjazny gest - przecież wiecie wszyscy w głębi serca, że pomógłbym w potrzebie każdemu z Was i to bez wyjątku i bez względu na poglądy i zaszłe między nami waśnie, zebrane za obronę prawdy bluzgi i zbędne nieporozumienia bo narażam się przecież ...chyba to oczywiste.... nie dla swoich prywatnych korzyści.
Nic mi nie brakuje oprócz zdrowia. A służba zdrowia jaka jest każdy widzi...
Otóż parę tygodni temu, a wiecie kto wypłacał ze SKOK Wspólnota, ...w Sky Tower
wygrałem plik kopert ...z kuponami Totka odpowiadając na pytania szefa banku PKO Bank Polski...w końcu przestał mi je dawać czekając długo aż ktoś inny odpowie nawet częściowo...ale na końcu inwestor z Długołęki dyrektor Toyota Ltd. Sp z.o.o.
przyniósł koszyk z ankietami i ładna i b. zgrabna 40 letnia panienka wylosowała kopertę
....
w tym czasie stojąca z tyłu mdzy bufetami, Pani Kasia starsza specjalistka PKO, podbiegła pchnięta impulsem emocji - bo tak była zbulwersowana krzywdą nieprzyznawani mi kolejnych kopert po dobrych odpowiedziach - podbiegłą do swego pupila siedzącego z tyłu na fotelu konferencyjnym z pulpicikiem, któremu pomogła wypełnić ankietę i do ucha szepce mi wte słowa:
- "Jestem pewna, ze Pan wygra tę nagrodę w tym losowaniu!"
WYGRAŁEM TOYOTĘ AURIS HYBRID...
Ucałowałem szczęśliwą dla mnie rączkę i teraz mam kłopot...bo zbliża się wybrany przeze mnie łykend a ja zrezygnowałem z trasy do Lublina ... PEŁNY BAK w nagrodzie!
Raz zatłoczenie i opóźnienia..wiadomo Ken, Barbie i Kumpel Kena Model...
Dwa żona...
Trzy zbyt krótki czas na wyladowanie i przeżycie emocji lubelskich 25 lat zycia DWADZIEŚCIA PIĘĆ LAT LUBLINA... a wlaściwie ROSTOCZA, COPu, STOLICY, ZAKURZONIA, MAZUR, KNYSZYNA...Hrubieszów, Pojezierze Łęczyńsko-włodawskie, te Rogóźna/Rogóżna, Zagłębocza, Piaski, Maślice, Białe itede Te Sandomierz, Pionki, Radom, Kielce Miedziane Góry dęby Bartki Starachowice Ostrowce, Zagłębie Pomidorowe...wiecie co to. ten most w Annopolu i oberwna chmura..Zagłębie jabłeczne..Tarnobrzeg, te lotnicze zagłebia w Mielcu, Swidniku i Szkoła Orląt...w Dęblinie gdzie mnie z 4%%
w łepetynie prowadził milicjant z powrotem do jednostki o 3:00 w nocy po pokazaniu przepustki wojskowej w stanie wojennym...aż pod sam hotel na bramie wartownikowi wyjaśnił, ze ktoś nie dopilnował innej bramy i wypuscił hasza w maluchu na miasto...
zapytał tylko czy mogę jechać za nim 2ką..aż pod sam hotel.
No dobra... W SIECI wspmniń
DO RZECZY
Kto mi doradzi trasę turystyczną po Dln. Sląsku, + zajazdy najchętniej zwiedzę z zoną pałace, pooglądam rzeźby, obrazy widoki ...bo deszczowy klimat mamy...
a może Opolszczyzna, Moszna? co jeszcze... a nawet Beskid Ślaski...może jakieś Szczyrki, Wisły itp. ale bez Malysza wyborczego
nie pamiętam już ze studenckich i licealnych czasów..a tyle razy wypady z geografem Marciniakiem mężem wychowawczyni z biologii w LO Piekary Śl. na cały tydzień pieszo od schroniska do schroniska z harmonią ucznia z Bytomia..
No dosyć bo zaraz PF...że hasz nie Lako(o)n ani inżynier...
Mogę obiecać, że przestanę tu pisać ale błagam POMÓŻCIE MI...
Jutro CZWARTEK o 17:00 jadę swą PRIMERĄ P!2 za 14.990 zl
z 2005 z salonu Nissan (330 m ode mnie) parkuje na strzeżonym Toyoty NAJWIĘKSZY SALON W CAŁEJ POLSCE I PO KURSIE 1 H ODBYTYM TYDZIEN TEMU....
aha wczoraj dla porównania przejeździlem po obwodnicy Nissan PULSAR bomba i jakieś super Opel kombi podobno najlepszy typ Diiesela w nim z 2011 za 30 kafli ma wszystko nawet zestaw na blue tchu ...cztery auciska ale chyba PULSAR najfajniejszy dla emeryta z temperamentem
______________POMOŻECIE?________________