Dodaj do ulubionych

Gorąca prośba do moich Przyjaciół a nuż po odejdę?

29.04.15, 10:26
Wiem, ze są tutaj przyzwoici i uczynni, którzy umieją a nawet potrafią w stosunku do mnie
wykonać przyjazny gest - przecież wiecie wszyscy w głębi serca, że pomógłbym w potrzebie każdemu z Was i to bez wyjątku i bez względu na poglądy i zaszłe między nami waśnie, zebrane za obronę prawdy bluzgi i zbędne nieporozumienia bo narażam się przecież ...chyba to oczywiste.... nie dla swoich prywatnych korzyści.

Nic mi nie brakuje oprócz zdrowia. A służba zdrowia jaka jest każdy widzi...

Otóż parę tygodni temu, a wiecie kto wypłacał ze SKOK Wspólnota, ...w Sky Tower
wygrałem plik kopert ...z kuponami Totka odpowiadając na pytania szefa banku PKO Bank Polski...w końcu przestał mi je dawać czekając długo aż ktoś inny odpowie nawet częściowo...ale na końcu inwestor z Długołęki dyrektor Toyota Ltd. Sp z.o.o.
przyniósł koszyk z ankietami i ładna i b. zgrabna 40 letnia panienka wylosowała kopertę
....
w tym czasie stojąca z tyłu mdzy bufetami, Pani Kasia starsza specjalistka PKO, podbiegła pchnięta impulsem emocji - bo tak była zbulwersowana krzywdą nieprzyznawani mi kolejnych kopert po dobrych odpowiedziach - podbiegłą do swego pupila siedzącego z tyłu na fotelu konferencyjnym z pulpicikiem, któremu pomogła wypełnić ankietę i do ucha szepce mi wte słowa:
- "Jestem pewna, ze Pan wygra tę nagrodę w tym losowaniu!"

WYGRAŁEM TOYOTĘ AURIS HYBRID...

Ucałowałem szczęśliwą dla mnie rączkę i teraz mam kłopot...bo zbliża się wybrany przeze mnie łykend a ja zrezygnowałem z trasy do Lublina ... PEŁNY BAK w nagrodzie!

Raz zatłoczenie i opóźnienia..wiadomo Ken, Barbie i Kumpel Kena Model...
Dwa żona...
Trzy zbyt krótki czas na wyladowanie i przeżycie emocji lubelskich 25 lat zycia DWADZIEŚCIA PIĘĆ LAT LUBLINA... a wlaściwie ROSTOCZA, COPu, STOLICY, ZAKURZONIA, MAZUR, KNYSZYNA...Hrubieszów, Pojezierze Łęczyńsko-włodawskie, te Rogóźna/Rogóżna, Zagłębocza, Piaski, Maślice, Białe itede Te Sandomierz, Pionki, Radom, Kielce Miedziane Góry dęby Bartki Starachowice Ostrowce, Zagłębie Pomidorowe...wiecie co to. ten most w Annopolu i oberwna chmura..Zagłębie jabłeczne..Tarnobrzeg, te lotnicze zagłebia w Mielcu, Swidniku i Szkoła Orląt...w Dęblinie gdzie mnie z 4%%
w łepetynie prowadził milicjant z powrotem do jednostki o 3:00 w nocy po pokazaniu przepustki wojskowej w stanie wojennym...aż pod sam hotel na bramie wartownikowi wyjaśnił, ze ktoś nie dopilnował innej bramy i wypuscił hasza w maluchu na miasto...
zapytał tylko czy mogę jechać za nim 2ką..aż pod sam hotel.

No dobra... W SIECI wspmniń
DO RZECZY

Kto mi doradzi trasę turystyczną po Dln. Sląsku, + zajazdy najchętniej zwiedzę z zoną pałace, pooglądam rzeźby, obrazy widoki ...bo deszczowy klimat mamy...

a może Opolszczyzna, Moszna? co jeszcze... a nawet Beskid Ślaski...może jakieś Szczyrki, Wisły itp. ale bez Malysza wyborczego
nie pamiętam już ze studenckich i licealnych czasów..a tyle razy wypady z geografem Marciniakiem mężem wychowawczyni z biologii w LO Piekary Śl. na cały tydzień pieszo od schroniska do schroniska z harmonią ucznia z Bytomia..
No dosyć bo zaraz PF...że hasz nie Lako(o)n ani inżynier...

Mogę obiecać, że przestanę tu pisać ale błagam POMÓŻCIE MI...

Jutro CZWARTEK o 17:00 jadę swą PRIMERĄ P!2 za 14.990 zl
z 2005 z salonu Nissan (330 m ode mnie) parkuje na strzeżonym Toyoty NAJWIĘKSZY SALON W CAŁEJ POLSCE I PO KURSIE 1 H ODBYTYM TYDZIEN TEMU....
aha wczoraj dla porównania przejeździlem po obwodnicy Nissan PULSAR bomba i jakieś super Opel kombi podobno najlepszy typ Diiesela w nim z 2011 za 30 kafli ma wszystko nawet zestaw na blue tchu ...cztery auciska ale chyba PULSAR najfajniejszy dla emeryta z temperamentem

______________POMOŻECIE?________________
Obserwuj wątek
    • prudernik R0ST0CZA?_chyba się zastrzelę..../nt 29.04.15, 10:29
    • prudernik do moich Przyjaciół przeprosiny za Chwile Słabości 29.04.15, 10:57
      Tete za coś co sobie akurat zapomniałem ..skleroza
      AG za badylarza III RP
      PFa za uwikłanie
      Rycha7 za "z komuchami już nie piję" bo nie piję od paru lat z nikim no.. chyba, ze na chrzcie w rodzinie.
      PiQa za brak tolerancji do jego wspaniałych wyzwisk i porównań
      Wikula za drażnienie Go..
      resztę Przyjaciół za wszystko co złe...
      ...
      A może jednak:
      Moze starac sie zrozumiec Hasza. Mysle, ze praca inzyniera na zachodzie uczy zwiezlosci, ktorej On nie ma.

A mam...mam. Jak chcę to mam.
      POMOŻECIE?
      • wikul Re: do moich Przyjaciół przeprosiny za Chwile Sła 29.04.15, 11:11
        prudernik napisał(a):

> POMOŻECIE?

Ostatnio pomogli Gierkowi ale nie wyszedł na tym dobrze.
    • jerycho666 google za przyjaciela 29.04.15, 11:26
      prudernik napisał(a):

> Wiem, ze są tutaj przyzwoici

To zludna nadzieja. Moga sie zalapac na przyzwoitki.

Co do planowania tras to zwroc sie do profesjonalnych przewodnikow po Slasku
      ALBO
      uzyj map google.

Ja uzywam googli. Zajmuje mi to zazwyczaj wielokrotnie wiecej czasu od samej trasy. Totez jezeli chcesz wyjechac zaraz to najlepiej z zaoszczedzonych pieniedzy wynajmij przewodnika PTTK (o ile w szale likwidowania komuchow jeszcze takiej zapewne przedwojennej organizacji nie zlikwidowales). Wspolczesnie drozej bedzie sie to nazywalo TurOperator.

Uzywanie googli jest czasochlonne gdy chcesz z trasy "wycisnac ostatnie soki". Samo do punktu do punktu samochodem zajmie ci 5 minut przy 10 punktach.
    • jerycho666 rekomenduje Zakret Smierci 29.04.15, 12:28
      > Gorąca prośba do moich Przyjaciół a nuż po odejdę?

Gdzies tam w Sudetach jest tradycyjnie nazwany Zakret Smierci. Musialbys sie jednak bardzo postarac aby tam odejsc, bo droga jest dobra i murek oddzielajacy od przepasci solidny. Podobno obecnie najskuteczniej jest zaczaic sie na Pendolino. Dla pewnosci skocz przed nie z wiaduktu na glowe. Poszukaj w googlach gdzie.
      • prudernik Re: rekomenduje Zakret 29.04.15, 15:38
        WYKRYTO SPAM co jest?
        • prudernik Re: rekomenduje Zakret 29.04.15, 15:45
          Rychu7 chciałem Ci odpowiedzieć...o biurach tur. inform. turyst. o bibliotece, o pałacach, o zamkach, obrazach, o pomnikach, rzeźbach, kościołach również drewnianych, bazylikach itp. o trasach Św. Jakuba,
          schroniskach, ...o tym, że zawsze jeżdżę bez planu na czuja wg tego o czym poczytałem i pogadałem...
          o znajomej z Elwro która mnie rozpoznała na na mojej i jej brata ulicy po 30 latach

niestety
          _link o jej wypadku....skasowałem bo z linkiem
          a tu WIDZĘ PLANSZĘ JAK BYK
          WYKRYTO SPAM! ...szok tytułu Ci nie zablokowali a mnie neutralny tekst -TAK!
    • piq masz przerażająco niskie poczucie... 29.04.15, 12:53
      ...własnej wartości, haszu. Przerażająco, na granicy psychozy. Twoje wpisy są histerycznymi samoapoteozami albo równie historycznymi żalami na niedocenienie. Nie ma innych. Masz straszne życie. Współczuję.
      • prudernik Re: masz przerażająco niskie poczucie... 29.04.15, 15:20
        Wielkie dzięki za diagnozę. To wina żony.
        • piq krótko i dowcipnie,... 29.04.15, 18:51
          ...takiego cię, haszu, lubię. Jak chcesz, to potrafisz.
    • polski_francuz Allez Haszu 29.04.15, 14:11
      stosuj Pentalog i wszystko bedzie w porzadku.

PF
      • prudernik Re: Allez Haszu 29.04.15, 15:48
        Czyli mam popierać PO i Komórkowicza?

Bo wtedy nie wywołam "kijków" do szturchania i zaoszczędzę wyjaśnień?

Lewandowskiego obejrzałeś wczoraj i karne jego drużyny?
        • hymenos Re: Allez Haszu 29.04.15, 15:56
          prudernik napisał(a):

> Czyli mam popierać PO i Komórkowicza?

Twierdzisz, że napisanie paru zdań jest poparciem dla Komorowskiego? IQ=?

>
          > Bo wtedy nie wywołam "kijków" do szturchania i zaoszczędzę wyjaśnień?

Szturchania nie unikniesz, to specyfika forum. Wyjaśnień oszczędź sobie i innym. Copy-Paste to zwykły spam.

>
          > Lewandowskiego obejrzałeś wczoraj i karne jego drużyny?

A to jakiś bohater narodowy? Uległ kontuzji, taki zawód.
          • prudernik Sędzia nie był z PO? 29.04.15, 18:17
            A strzelcy bawarscy karnych nie zostali zamienieni na ekipą rządową z PO?
            Oglądałem mecz z daleka.
            • hymenos Eee, wydaje się, że był z PiSu. 29.04.15, 21:46
              prudernik napisał(a):

> A strzelcy bawarscy karnych nie zostali zamienieni na ekipą rządową z PO?
              > Oglądałem mecz z daleka.

Ja nie oglądałem w ogóle, czasu nie starczyło. Wydaje się, sądząc po reakcjach kolegów, że wywalczył swoje miejsce w drużynie. Życzę Ci podobnych sukcesów na forumie.
          • prudernik Zależało mi na Waszych wspomnieniach z Dln. Śl. 29.04.15, 18:22
            albo Opolszczyzny ew. Beskidu Żywieckiego Szczyrk – Wisła – Ustroń – Żywiec

a nie na typowych trasach dla turystów a nuż jest coś naparwdę ciekawego mam 3 dni
            dla siebie bez planu
            • andrzejg Źle zatytułowałeś wątek 29.04.15, 18:46
              Pewnie wielu zna ciekawe miejsca do odwiedzenia, ale jak widać żaden nie chce się przyznać do przyjaźni z Tobą.

A.
              • hymenos Ja się przyznaję do przyjaźni, 29.04.15, 21:42
                andrzejg napisał:

> Pewnie wielu zna ciekawe miejsca do odwiedzenia, ale jak widać żaden nie chce s
                > ię przyznać do przyjaźni z Tobą.

takiej forumowej, zawartej dawno temu. Nawet nie pamiętam kiedy i przy jakiej okazji. Od przyjaciół wymaga się więcej. W wielu sprawach stoimy po przeciwnej stronie barykady, problem w tym, że Hasz nie daje szans na żaden przyjacielski spór.
                • prudernik Re:Ja się przyznaję do przyjaźni ja też z wszystki 01.05.15, 20:57
                  MI (z wszystkimi) z wyjątkiem jednego aktualnie aktywnego. Łatwo się domyślić.

A propos:
                  Hasz nie daje szans na żaden przyjacielski s
                  > pór.

zalecam
                  L_U_S_T_R_O _(najmniej Hymenowi po 2 str. barykady)

To lustro pokaże STARCIE ZABOBONNEJ SEKTY Z ROZSĄDKIEM
                  P.S.Odpowiadam w Henrykowie przy figurce Św. Matki Boskiej Języka Polskiego
                  na dykteryjkę przewodnika kto miałby tu klęczeć - "Nasz prezydent!"

Rzuciło się na mnie pobożne małżeństwo ok. 45ki:
                  Jak ja jako katolik tak mogę? Wyjaśniłem szeptem 2 powody w 3 słowach z uwagi na szacunek do miejsca:

ortografia

wojna z Chrystusem

- katolik grzeszy oddając głos na nieuka i antychrysta .
                  "Pan jest smieszny" odparła i zaczęła trajkotać nie na temat. Uciszył ją przewodnik
                  Zasmuciło mnie jednak, że katolicki przewodnik był po ich stronie ... co poznałem po wyrazie twarzy. Jej mąż coś już na dworze gadał o ofiarach w Afganistanie po rozwiązaniu WSI...polecam W. Gadowskiego w ostatn. pr. Pospieszalskiego na ten temat.

• prudernik Re:Ja się przyznaję do przyjaźni ja też z wszystk 01.05.15, 21:01
                    Aha. właśnie wróciłem...ból kręgosłupa - nie mogłam wcisnąć się na fotel...
                    ..wróciłem na moje łoże z orto-materacem 180x200cm
                    Jutra wypad ...Są propozycje sentymentalne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka