Dodaj do ulubionych

___\/\/_\/_/\/_!_K_! __24 MAJA 2015 r__

13.05.15, 10:46
https://www.palade.pl/web_images/elektoraty2015a..png
Obserwuj wątek
    • jerycho666 Re: ___\/\/_\/_/\/_!_K_! __24 MAJA 2015 r__ 13.05.15, 10:50
      Juz wiesz jak sfalszujesz?

Ja bede glosowal na Dude. Jednak brak mi wiary w moje sprawstwo w tej skali.
      • prudernik co z \/\/aszym IQ?______szlachetni G€NIUSZE? 13.05.15, 11:26
        Po dodaniu ZIELONEGO i ŻÓLTEGO
        mamy wynik wyboróq 24 maja 2015 roku

Po dodaniu CZERWONEGO i ŻÓLTEGO
        mamy wynik wyborów 24 maja 2015 roku
      • prudernik co z \/\/aszym IQ?______szlachetni G€NIUSZ€? 13.05.15, 11:27

• prudernik co z \/\/aszym IQ?______szlachetni G€NIUSZ€? 13.05.15, 11:28

• prudernik co z \/\/aszym IQ?______szlachetni G€NIUSZ€? 13.05.15, 11:29

• prudernik Niestety dla Was to prawda udowodniona matematyczn 13.05.15, 10:56
      na razie zwróćcie uwagę na kolory i słupek Kukiza i Korwina

reszta potencjału wyczerpana...Duda i Komorowski osiagnęli sufity swoich partii
      zdegustowani wyborcy PO + obrzydzeni propagandą do PiSu nie ruszą dupy

zaś aktywni to młodzieniaszki którzy urządzili checę a ok. połowa z nich wyborców Kukiza
      nie pójdzie głosować ZIELONY KOLOR kawałka słupka

np. Palikorciarnia od słupka Tanajno nie ma koloru żółtego na Dudę co oczywiste.

PROGNOZA OGÓLNOPOLSKICH PREFERENCJI WYBORCZYCH - 12 MAJA 2015

Na podstawie deklaracji exit-poll z 10 maja (poparcie 2015 do 2010 i 2011) oraz badań preferencji poprzedzających pierwszą turę głosowania (drugi wybór, zaszeregowanie poglądów na osi lewica-prawica w metryczce) fluktuacje elektoratów kandydatów, którzy nie weszli do drugiej tury rozkładają się następująco (dane w ujęciu procentowym):

https://www.palade.pl/web_images/elektoraty2015.png

Przy założeniu braku mobilizacji wyborców nieuczestniczących w pierwszej turze głosowania szacowana frekwencja 24 maja zamknęłaby się w przedziale 43-46 proc. a wynik głosowania byłby następujący:

https://www.palade.pl/web_images/elektoraty2015a..png
      • prudernik QrFa Hecę a nie checę 13.05.15, 11:04
        ten Interrent wypłukuje mi IQ.
        • prudernik Dlaczego Kukiz nie wie a Palikot wie że gra dla PO 13.05.15, 11:14
          jaroslawflis.salon24.pl/647151,angielska-ruletka,2
          Dlaczego nagroda dla PO jest o tyle większa niż ta, którą dostaje PiS? To złożenie dwóch przyczyn. PO wygrywa na obszarach, gdzie jest niższa frekwencja - w szczególności na Ziemiach Pozyskanych. Po drugie, wygrywa mniejszą różnicą. Widać to na kolejnej mapie, na której zwycięskie powiaty podzielono na te z różnica większą i mniejszą niż 20%.

https://jaroslawflis.blog.tygodnikpowszechny.pl/wp-content/uploads/sites/8/2015/05/FPTP2015p.jpg

Widać pas, gdzie rozstrzygałyby się losy kraju i głębokie zaplecza, na których partie mogą się czuć całkiem bezpiecznie. To efekt zakorzenienia podziałów politycznych w historycznych doświadczeniach - zaborach, przesiedleniach i urbanizacji. Doświadczeniach mocno związanych z terytorium zamieszkania. Konsekwencje dla życia politycznego są przemożne. Jedną z nich jest to, że FPTP doprowadziłby do rzeczywistego głębokiego podziału Polski. Gdyby jedna z sił wygrała, połowa kraju nie miałaby w koalicji rządowej żadnego posła. Szkocja dziś ma jednego.

Obserwując licytację w sprawie JOW mam mieszane uczucia. Bardzo się cieszę, że zmiana systemu wyborczego staje się tematem ważnym. Bardzo chciałbym, by obecny system został zastąpiony lepszym. Boję się jednak, czy strony sporu nie zapędzą się same w pułapkę. Opowieści zwolenników JOW/FPTP brzmią tak pięknie, jak zaproszenie na seans "Władcy Pierścieni". Wspaniali bohaterowie zwycięsko walczą z jednoznacznym złem. Gdy jednak już damy się skusić, może się okazać, że to jednak "Gra o Tron". Kostiumy i scenografia podobne, tylko z optymizmem i szlachetnością to jakoś ciężko.

https://jaroslawflis.blog.tygodnikpowszechny.pl/wp-content/uploads/sites/8/2015/05/2015p-r%C3%B3%C5%BCnica-w-powiatach.jpg
          • prudernik na Aquanecie żałosne jęki i szlochy zaczadzonych 13.05.15, 11:21
            Re: Komorowski był za JOW-ami Dodaj do ulubionych
            oleg3  13.05.15, 11:05
            dachs napisał:
            > Było to sztandarowe hasło PO

PO startowało jako ruch obywatelski. Uwodziło świeżością. Uwiodło i mnie. Kończy jako swoista odmiana gierkowszczyzny. Pijar i bankructwo. Nic już nie uratuje PO. Nawet wygrana Komorowskiego w II turze. Może być i tak, że jeszcze będziemy z nostalgią wspominać Tuska. Są tacy, co dalej wielbią Gierka.

A co do Komorowskiego. Bodaj tydzień przed I turą gromił ( pewnie z karki) politycznych frustratów. W wieczór wyborczy ( też z karki) ogłosił, że on też jest frustratem. Zawsze był za JOW-ami, za referendum obywatelskim. Żałosne!

Olechowski TW SB PZPR założyciel Platformy przyznał, że inicjatywa 4xTak
            w której zbierano podpisy pod pomysłem reform

(likwidacja Senatu, zmniejszenie liczby posłów do 230,wprowadzenie JOW oraz zniesienie immunitetu)

była jedną wielką lipą. A właściwie: "to były (...) ćwiczenia skierowane do aktywistów partyjnych (...) by nie kisili się w domach i coś robili".
    • wikul Sraczkosłowie plus bohomazy zdziecinniałego ... 13.05.15, 11:42
      ... starego dziada, czy może byś jeszcze coś gorszego na starość?

Czym jeszcze Bozia pokarała tego pisofila? Aha, jak będzie odwrotnie to będzie narzekał że wybory sfałszowano.
      • prudernik Re: Sraczkosłowie plus bohomazy zdziecinniałego . 13.05.15, 12:08
        wypier...
        ??? Nie żartowałem!
        Czekaj zaraz Ci wytłumaczę. Ale pytaniem:

Co złego Cię spotkało w okresie 2005 - 2007?

Tylko nie opowiadaj mi, jak AG, że R7 mi wyjaśnił, że wtedy WRÓCIŁA komuna, agentura SB i wszelka rosyjsko-niemiecka V kolumna albo spekulacyjna finansjera która przez dwa lata wydoiła Polaków do cna a fer było wiecej niż przez 8 lat PO-PSL-WSI albo 26..OStołowej okupacji.

I nie opowiadaj, że nie wolno sprawdzać uczciwości Sawickiej przed pozwoleniem jej na sprzedaż kolesiom szpitali polskich...bo jak wiesz 8 lat pokazało, jacy byli uczciwi.

te Twoje obraźliwe bluzgi z AD PERSONAM z repertuaru UBeckiej szczujni
        porównaj sobie do WCZORAJSZEGO waszego WYCIA razem z AG gdy
        wytknąłem wam obu hipokryzję i nikczemne zaprzaństwo i niesłychaną, w wykonaniu dorosłych bo dziecinną manierę wykręcania racji na swoją wbrew oczywistym faktom i dowodom.

Może jeszcze przywalisz w pysk metodą Perły, albo metodą Dachsa będziesz popierał chama który zamiast polemiki pyta msciwie ZABOLAŁO?
        Wolisz Olega3 "wypie...j"?
        • prudernik Wikul za głupi jesteś by odpowiedzieć na proste 13.05.15, 12:56
          pytanko?
          • wikul Re: Wikul za głupi jesteś by odpowiedzieć na pros 13.05.15, 13:23
            prudernik napisał(a):

> pytanko?

Obrażasz, sraczkosieju zdziecinniały a potem będziesz płakał.
        • jerycho666 Re: Sraczkosłowie plus bohomazy zdziecinniałego . 13.05.15, 13:16
          prudernik napisał(a):

> nie wolno sprawdzać uczciwości Sawickiej przed

Wiem, ze w twojej katolickiej logice przestepca sie jest przed dokonaniem czynu zabronionego. Wystarczy, ze delikwent zostanie zalicony do obcych. Swojacy z definicji nie sa przestepcami przed, w trakcie i po. Polityczna hucpa jest zbieranie na nich dowodow po.
          • prudernik Standard większa cudza kasa tym mniejsza uczciwość 13.05.15, 13:21
            jest super ale dla złodzieja. Nikt nie kazała Sawickiej pchać się do góry cudzej kasy całego narodu na zdrowie i dorobku pokoleń - szpitali.

Jeśli opowiada na kursie że ma chody wysoko i jest ich trzech, którzy bardzo dużo mogą

TO NIE WOLNO WG Twoich zasad jej sprawdzić kontrolowaną łapówką?
            Zgodną z wtedy obowiązującym prawem?
            • jerycho666 Re: Standard większa cudza kasa tym mniejsza uczc 13.05.15, 13:30
              prudernik napisał(a):

> TO NIE WOLNO WG Twoich zasad jej sprawdzić kontrolowaną łapówką?

Nie wolno. Najpierw wiarygodne dowody, ze łapówką bedzie dla wlasciwej osoby. Chcesz abym sie z toba spotkal, rzucil na stol zawiniatko, uciekl wzywajac antyterrorystow? Chcesz podrzuconych narkotykow?

> Zgodną z wtedy obowiązującym prawem?

Niezgodna. PiSiorzenie prawa takze odrzucam. Ale zaglosuje na Dude aby polaczkow zapuszkowal in gremio. Za zaniechanie rozgromienia PiSu wlasnymi piesciami. Za podkradanie PiSopomyslow.
          • wikul Re: Sraczkosłowie plus bohomazy zdziecinniałego . 13.05.15, 13:25
            jerycho666 napisała:

> Wiem, ze w twojej katolickiej logice przestepca sie jest przed dokonaniem czynu
            > zabronionego. Wystarczy, ze delikwent zostanie zalicony do obcych. Swojacy z d
            > efinicji nie sa przestepcami przed, w trakcie i po. Polityczna hucpa jest zbier
            > anie na nich dowodow po.

Słuszne słowa.
    • jerycho666 Re: ___\/\/_\/_/\/_!_K_! __24 MAJA 2015 r__ 13.05.15, 13:17
      Po co wydatki na II ture? Dajcie 1% na IQ Hasza.
      • prudernik Dzięki./nt 13.05.15, 13:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka