cepekolodziej 17.05.15, 22:18 Popularnie zwana Dudą. Wyuczone formułki. Uczniackie klepanie. Z jego wypowiedzi nic nie zapamiętałem. Dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cepekolodziej Re: papuga 17.05.15, 22:28 Poznałem kiedyś kobitkę z Trynidadu, dość zresztą krągłą. Bardzo szybko mówiła. Kiedy jej to wypomniałem, odrzekła: no nie, to musisz się nauczyć szybciej słuchać. Taki chyba mam problem z Dudą. Za wolno słucham. Chyba taki mam rytm kontaktów z ludźmi. Jak ktoś klepie paciorki, na jakikolwiek temat, automatycznie się wyłączam, zaczynam analizować jakieś poboczne elementy krajobrazu, patrzeć na ręce mówiącego, jego ubiór, fryzurę czy dalsze tło. I tak to. Nie ufam paciorkowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: papuga 18.05.15, 12:27 Ja zapamiętałem jedno: "Jak już zdobędziemy władzę, to zabierzemy bogatym, a pieniądze oddamy na mszę za biednych". Zresztą temu drugiemu taki program też jest bardzo bliski. A o tym, co mnie interesuje, m.in. czy wpuści unijny kontyngent kozojebców do Polski - nic! Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 przymus asymilacji 18.05.15, 21:08 jaceq napisał: > A o tym, co mnie interesuje, m.in. czy wpuści unijny kontyngent kozojebców do P > olski - nic! Polonusi opowiadali mi o swych doswiadczeniach z Kazachstanu (Syberia?). Miedzy innymi kopali ziemianki. Dozyli lat jakich ja tez bym chcial dozyc. Kozojebcy musza poznac jaki mamy klimat. Chcieli do nas. Ja dam im serce. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: papuga blokuje etat ... 18.05.15, 13:17 ... a domaga się miejsc pracy dla młodych. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,17937771,Duda__blokuje_etat____co_to_znaczy___Od_dziesieciu.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: papuga blokuje etat ... 18.05.15, 13:34 wikul napisał: > ... a domaga się miejsc pracy dla młodych. Argument populistyczny i osobisty. Zupełnie bez sensu. Dlaczego to polityk Andrzej Duda miałby rezygnować z atutu bycia pracownikiem naukowym Uniwersytetu Jagiellońskiego? Gdyby Duda był lepiej przygotowany to odparowałby: 1) Pan, panie prezydencie nie może blokować etatu naukowego 2) Pana doradca, prof. Nałęcz też blokuje etat na UW Balcerowicz blokował etat na SGH chyba kilkanaście lat. Pewnie, każdy były naukowiec, który poszedł w politykę blokuje. Bo jest to legalne i atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: papuga blokuje etat ... 18.05.15, 13:39 Masz rację czy raczej miałbyś rację gdyby Duda tego tematu nie ruszał. Ale sam wiesz najlepiej że sztaby wyborcze takie drobiazgi wykorzystują niemiłosiernie nie wdając się w szczegóły. Bo tak Bogiem a prawdą to nie jest temat dla kandydatów na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: papuga 18.05.15, 13:40 cepekolodziej napisał: > Wyuczone formułki. Uczniackie klepanie. Zgoda. Uporczywie trzymał się założeń taktycznych. ZERO osobowości. Przekonał mnie by pozostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: papuga 18.05.15, 21:58 Ja mam wrazenie, ze wszyscy politycy PiS - szybko mowia, jakby obawiali sie, ze nie zdaza powiedziec wszystkich bardzo waznych rzeczy, ktore powiedziec nalezy. W programach TV - z reguly - monologuja. Niezaleznie od pytan dziennikarza - mowia 'swoje'. Wywiad zamienia sie w monolog, ktory dziennikarz 'nieudolnie' przerywa pytaniami. Dla mnie - widza - meczace i zniechecajace. tete Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 polityczna poprawnosc 18.05.15, 22:17 t_ete napisała: > Ja mam wrazenie, ze wszyscy politycy PiS - szybko mowia, jakby obawiali sie, ze > nie zdaza powiedziec wszystkich bardzo waznych rzeczy, ktore powiedziec nalezy > . W programach TV - z reguly - monologuja. Niezaleznie od pytan dziennikarza - > mowia 'swoje'. Wywiad zamienia sie w monolog, ktory dziennikarz 'nieudolnie' pr > zerywa pytaniami. Dla mnie - widza - meczace i zniechecajace. Bardzo dobra obserwacja i jej opis. Brakuje lustra. > > tete Odpowiedz Link Zgłoś