Dodaj do ulubionych

Duda wygral

21.05.15, 21:05
Chybs ze sam fakt ze,Komorowski mowil ze sensem potraktujemy jako jego zwyciestwo.
Obserwuj wątek
    • superspec Liczy się każdy głos! 21.05.15, 21:11
      fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-sondaz-wyborczy-dla-super-expressu-minimalna-roznica-miedzy-,nId,1794896
    • oleg3 Re: Duda wygral 21.05.15, 21:14
      Ostrożnie oceniłbym, że Duda wypadł lepiej niż w niedzielę, a PBK gorzej. Chyba Duda zostanie prezydentem*, bo jutro już nic się nie zdarzy.

• manny-jestem Re: Duda wygral 21.05.15, 21:23
        Mialem okazje sluchac bo jestem w domu z chorym synem. Jesli urzedujacy prezydent nie potrafi zdecydowanie pokonac konkurenta w dyskusji o polityce zagranicznej to stawia go od razu w trudnej sytuacji . Uwazam ze Komorowski zadnej znaczacej przewagi w tym temacie nie uzyskal. W kwestiach dotyczacych spraw wewnetrznych Dudzie poszlo bardzo dobrze.
        • dachs Nie wybrałbym żadnego 21.05.15, 21:30
          gdybym był niezdecydowany.
          Obaj wypadli źle. Natomiast mam kłopoty ze wskazaniem choćby jednej wypowiedzi Dudy, w której powiedziałby coś poza stekiem ogólników.
          Jedyny konkret, który powtarzał z uporem to to, że PO rządzi już 8 lat, ale to już wiedziałem.
          • oleg3 Re: Nie wybrałbym żadnego 21.05.15, 21:39
            Ja nie wybiorę smile

O przebiegu debat zadecydowały triki przygotowane przez sztaby. W niedzielę PBK ruszył na Dudę z papierkiem. Dziś Duda z flagą PO. I to właściwie wszystko. PBK oddał flagę PO M.O, a ta postawiła ją na podłodze. I to był koniec emocji. Po ptokach.
            • manny-jestem Re: Nie wybrałbym żadnego 21.05.15, 22:17
              Mi sie podobala odpowiedz Dudy w kwestii przemocy wobec kobiet. Jak powiedzial ze sa wystarczajaco ostre polskie zapisy w tej kwestii ze nie trzeba podpisywac konwencji any przypodobac aie zagranicznym elitom i dac im bron do atakowania polskiej kulturowej tozsamosci.
              • dachs Re: Nie wybrałbym żadnego 21.05.15, 22:55
                manny-jestem napisał:

> Mi sie podobala odpowiedz Dudy w kwestii przemocy wobec kobiet.

Tak, to był temat dla niego. Rzecz w tym, ze jest wielu takich, którzy podobnie uważają, ale nie będą o to kruszyć kopii.
              • ciocia_piqa Re: Nie wybrałbym żadnego 22.05.15, 11:04
                manny-jestem napisał:

> Mi sie podobala odpowiedz Dudy w kwestii przemocy wobec kobiet. Jak powiedzial
                > ze sa wystarczajaco ostre polskie zapisy w tej kwestii ze nie trzeba podpisywac
                > konwencji any przypodobac aie zagranicznym elitom i dac im bron do atakowania
                > polskiej kulturowej tozsamosci.

Polaku, za dziesięć dolców, zapamiętaj sobie:

Czy używanie słowa mi w zdaniu „Mi się to nie podoba” jest błędem? Powinienem zacząć zdanie od mnie? Celownik słowa ja to mi, mnie, więc nie powinno być błędu. Czy mam rację?
                Zaimek ja ma dwie formy celownika: akcentowaną mnie i nie akcentowaną mi. Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”wink. Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”.
                To samo dotyczy kilku innych par form zaimkowych: „Nie widzę go”, ale „Jego nie widzę” (także „Widzę jego, a nie ją”wink; „Dużo ci zawdzięczam”, ale „Tobie wszystko zawdzięczam”. We wszystkich cytowanych przykładach form krótszych używa się w pozycji nie akcentowanej, form dłuższych – tylko wtedy, gdy są pod akcentem.
                Mirosław Bańko, PWN

Gdybyś jeszcze popierał PBK, przymrużyłbym oko, ale dla pisiorów nie ma litości!

• cepekolodziej Re: Nie wybrałbym żadnego 21.05.15, 21:49
            > ale to
            > już wiedziałem.

smile
          • lepian4 Re: Nie wybrałbym żadnego 22.05.15, 04:20
            Ja od Komorowskiego dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy. Zwracal sie do Dudy slowami:"panski rzad, co wskazwac moze, ze Duda byl juz premierem
      • cepekolodziej Re: Duda wygral 21.05.15, 21:48

No przecież jasne, że wygra. Bo i tak wybory zostaną sfałszowane. O czym już tu pisałem.
        • qwardian Re: Duda wygral 21.05.15, 22:00

Nie zostaną, ludzie już się wycwanili. Idą z własnym długopisem i świeczką, żeby zawoskować kwadracik przy nazwisku Platfonsa.
          • cepekolodziej Re: Duda wygral 21.05.15, 22:08

No przecież mówię, że zostaną sfałszowane. D-a musi wygrać!
            • prudernik Duda nie wygrał ale Bul+100xka uziemili PO+siebie 21.05.15, 22:51
              Plakietka Platformy Niezatapialnej przez Obywateli - wylądował tam, gdzie jego miejsce
              na macie jakby po ciężkim ciosie zadanym rękawicą podarowaną przez Saletę.

W momencie gdy Pochanke odpytała o sprowadzenia chrześcijan - Bul wyjął odpowiednią kartkę przygotowaną przez służby z której wyczytał nieobecność Dudy na głosowaniu w tej sprawie w Europarlamencie. Podobnie zachowywał się w I turze w której RÓWNIEŻ ZNAŁ PYTANIA I MIAŁ PRZYGOTOWANE NA KARTKACH ODPOWIEDZI

Z kolei Monika Olejnik popełniła służbowo zagrywkę poniżej pasa w pytaniu o Smoleńsk, już po otrzymaniu odpowiedzi od obu kandydatów, powtórzyła dwukrotnie!
              DWUKROTNIE! - ewidentne KŁAMSTWO I OSZCZERSTWO:

"pan poseł Duda twierdzi, ze doszło do zamachu i dwóch a nawet trzech wybuchów"

podczas gdy Duda wielokrotnie już przed chwilą powtórzył, ze to jest tylko jedna z hipotez naukowców, ale dopóki dowody nie zostały zbadane w laboratoriach w Polsce
              on może tylko osądzać aspekty prawne.
              Duda podkreślał nieskuteczność rządu i prezydenta i konieczność w tym celu sprowadzenia dowodów do Polski - bo to po prostu polska własność.

Gdyby nie Amerykanie, którzy wykupili TVN - 100xtka posunęłaby się do jeszcze bardziej podłych zagrywek.

Duda nie musiał wygrywać z hakami i oszczerstwami, KTÓRE JUŻ WCZEŚNIEJ ZOSTAŁY ZDEMASKOWANE! Komorowski i Olejnik łamali ustalone reguły Komorowski tak jak w I turze przerywał w nie swoim czasie i gadał kilka zdań po gongu! CHAMSTWO
              ZOSTAŁO ZILUSTROWANE na tle opanowanego i trzymającego się zasad i reguł Dudy.

Dziś na tle energicznego, pyskatego, wyluzowanego i bezczelnego Komorowskiego z I debaty i ugrzecznionego wycofanego i niekontrującego dr Dudy pełnego szacunku do prezydenta Chama i Oszczercy

- jawił się zmęczony Bul jakby na kacu po przebytym dopingu z poprzedniego pojedynku,
              połykał nerwowo ślinę i czuł się od początku przegrany. Te jego tyrady AD PERSONAM wypadały blado i nieprzekonywająco! Miał niepewny głos tak jakby nie prezydenta dużego kraju.

Nie chcę opisywać ripost Dudy...pozostawię szczegóły Olegowi3 i Dachsowi...
              może coś znajdą złego...bo dla wszystkich innych...
              były po prostu celne i powalające jak krótka seria
              po czym oddawał czas ...wiedząc, ze nie kopie się leżącego.

No prostu klasa europejska i jakby starożytna niemodna dziś rycerskość.

TO po prostu było ŚWIĘTO DUCHA KAŻDEGO PATRIOTY POLSKIEGO!

Nasz kandydat nie musiał nawet mówić...wystarczyła doskonała dzisiaj MOWA CIAŁA!

I najważniejsze na koniec:

Komorowski nie nauczył się przez 6 lat tyle co dr Duda w czasie pomiędzy dwiema debatami!

• prudernik Duda ani razu nie użył słowa WYBUCH 21.05.15, 22:53
                Kłamcy i agentura tak ma prawda Panowie Olegu3 i Dachsu?
    • jenisiej Czy te oczy mogą kłamać? 21.05.15, 22:21
      Duda był dziś lepiej ustawiony wizerunkowo. Często patrzył do kamery (czyli prosto w moje oczy), a nie na przeciwnika czy dziennikarkę. Komorowski w tych grubych szkłach i szerokich oprawkach wygląda obciachowo. Sztab nie miał funduszy na soczewki kontaktowe?

Duda miał niezłe otwarcie z flagą PO, która w efekcie wylądowała na podłodze. Był też dziś ofensywny, nie uśmiechał się bez przerwy, jak w poprzednim meczyku.

Tak, chyba wygrał.

W sumie to smutne, że takie pierdułki mogą decydować o przyszłości Polski. Cóż, mamy 21 wiek, a te postpolityczne obyczaje wprowadzał u nas z sukcesami obecny Prezydent Europy. PiS trochę późno, ale odrobił pracę domową.

Tak czy siak, wielu narzekało przed pierwszą turą na nudną kampanię. Ostatnie 10 dni zadało kłam tym oszczercom wink
      • manny-jestem Re: Czy te oczy mogą kłamać? 21.05.15, 22:35
        Te pierdolki decyduja o losie swiata smile U nas cyrk zaczyna sie prawie dwa lata wczesniej a debat, uwzgledniajac prawybory, jest kilkanascie.

Tej debaty sluchalem w radio wiec nie bylem w stanie ocenic od strony wizualnej a skecz z flaga PO calkowicie mi umknal. Dzieki wiec za te uwagi.
        • prudernik Re: Czy te oczy mogą kłamać? 21.05.15, 22:58
          ZARECZAM CI Manny, ŻE mój opis to 1% efektu wizualnego

Plastik i celuloid narracji PO i sztabu Bula........ulotniły się z powodu EMOCJI JAKIE SPRZEDAŁ narodowi Duda!
      • prudernik Re: Czy te oczy mogą kłamać? 21.05.15, 22:56
        Często patrzył do kamery (czyli prosto w moje oczy), a nie na przeciwnika czy dziennikarkę. Komorowski w tych grubych szkłach i szerokich oprawkach wygląda obciachowo.

A gestykulacja Dudy NATURALNA I DOSKONALE ZGRANA Z TREŚCIĄ WYPOWIEDZI-

postęp NIEZWYKŁY w 3 dni! Bul 25 lat non stop przemawia przed gremiami.
      • prudernik Jeniseju! --__---jakie "chyba"? 21.05.15, 23:08
        Po kilkunastu minutach mało kto powtórzy o co kto pytał i co kto odpowiadał.

WSZYSCY ZAPAMIĘTAJĄ

PO to gorący kartofel jaki fani "kartofla" nomen omen POwskiego Komorowski przerzucał Monice Olejnik a wypuściła parzydło na ziemię. Chyba nawet przydeptała obcasikiem plakietkę
        jak Krwawa Luna jądra...ale kamera tego nie wychwyciła.

TO ZAPAMIĘTAJĄ i MOWĘ CIAŁA ORAZ RETOR-KOMBAJN w ustach dr Dudy!

PO to trup. ŚMmerdzący trup, którego bronią Dachs, Tete Ada08 i nieprzyznający się do tego Oleg3
        a co do AG to załozę sie każdą kasę że nie zagłosuje na Bula bo wpierw urzygnie do otworu urny!

• superspec Maliszewski: debata zakończona remisem 21.05.15, 22:45
      wyborcza.pl/1,91446,17961418,Maliszewski__debata_zakonczona_remisem__nikogo_nie.html
      • superspec Dlaczego faworytem jest Duda? 21.05.15, 22:51
        wiadomosci.onet.pl/kraj/dlaczego-faworytem-duda-choc-lepiej-oceniany-komorowski/8jkrre
        • prudernik Re: Dlaczego faworytem jest Duda? 21.05.15, 23:00
          Nie wchodzę do szamba onetowego - sam tytuł śmierdzi UBeją i WSIokami.
          • superspec W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 21.05.15, 23:04
            bo ludzie ginęli za to abyśmy mogli na nie chodzić.
            • krates-8 Re: W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 21.05.15, 23:25
              bzdura
              moi rodacy ginęli
              żebym nie musiał
            • prudernik ludzie ginęli za to abyśmy mogli głosować 21.05.15, 23:26
              W każdym bądź razie na wybory trzeba iść bo ludzie ginęli za to abyśmy mogli na nie chodzić.
              superspec  21.05.15, 23:04 z
              • prudernik media przekroczyły wszelkie dopuszczalne granice 21.05.15, 23:27
                przyzwoitosci nadymania trupa.
                • prudernik i za to będą ukarane wygraną Dudy 21.05.15, 23:38
                  Strach blady padnie na fanów mafii

bo

O PATOLOGIACH Platformy nie piszą PiSowcy czy oszołomy dziennikarskie
                  od roku prawie mówią O SWOICH PATOLOGIACH SAMI MAFIOSI

a nawet szefowie służb specjalnych, którzy jak dzieci dają się nagrywać a potem POtwierdzaja, że to ich głos, że byli w tych restauracjach, ze rozmawiali z nimi
                  a nie z innymi, ...starają się nam wmówić ze nie tak rozumieć ich nalezy jak rozumiemy...

LICZĄ E JESTESMY GŁUPSI od nich..ale oficjalnie w mediach przyznają, ze PiS ich pozamyka jak odpuszczą wadzę i koryto.
              • lepian4 Re: ludzie ginęli za to abyśmy mogli głosować 22.05.15, 11:06
                Masz racje, warto chodzic na wybory.

Niestety nasi przodkowi nie narazali zycia na takie szopki. Z tego powodu oddaje zwykle moj glos, ktory pozniej komisyjnie uznawany jest za niewazny.

Niech mi te gmioty pozniej nie wypominaja, ze siedzac w domu, nie moge pozniej narzekac na "demokratycznie" wybranych bandytow
            • ciocia_piqa Re: W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 22.05.15, 10:54
              Najlepiej prosto z kościółka. Tam dowiesz się który kandydat gorliwiej się modli i jest słuszniejszy dla Rzeczypospolitej Oszołomskiej. Wyrazy wdzięczności od Rydzyka masz jak w Banku. smile

• prudernik Re: W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 22.05.15, 10:59
                Pytałem proboszcza n kolędzie o TV Trwam, nigdy o niej nie słyszał dałem mu za kare 50 zł zamiast jak zawsze 100 zł.

Piszesz o agitacji w USA?
              • oleg3 Re: W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 22.05.15, 11:09
                Bardzo cioci współczuję. Trudno mi sobie wyobrazić większe męki (polityczne). Wzywać do głosowania na katola będąc wolnomyślicielem musi boleć. Nieważne, że ten PBK to może nie ten katol, może ten drugi gorszy. Co ja bym czuł gdybym musiał wybierać między ciocią a Benkiem. I z rozpaczy wezwałbym: głosujemy na Benka. Ma mniej zniszczonych komórek nerwowych!
                • prudernik Re: W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 22.05.15, 11:19
                  To Ty dziwaku głosujesz jednak na Dudę III RP?
                  Jesteś Olegiem czy tym drugim Knechtem? Jednocześnie?
                • ciocia_piqa Re: W każdym bądź razie na wybory trzeba iść 22.05.15, 16:02
                  Co zrobić? - z wiekiem komórki nerwowe wysiadają. A denerwuje mnie przede wszystkim to, że jakiś przybłęda ubiega się o najwyższą godność w państwie nie z powodu osiągnięć a ze wskazania innej pomyłki Natury, takoż bez osiągnięć za to z lipną lojalką. Jak się nie denerwować obserwując już niezakamuflowane poparcie z ambony dla swojaka. Nie mam wątpliwości, że to Kościół pociąga za sznureczki. Mnie, osobę niewierzącą bardzo to oburza. Uważam bowiem, że na oszustów szkoda każdego grosza ale pal go sześć kiedy ludzie dają ze swojej pensji, jednak Kościół walczy o władzę bo w dupie ma grosze zbierane na tacę. Kościół ma chrapkę na kolejne miliardy a te mogą wpłacać jedynie ministrowie rządu, który zdobędzie parlamentarną przewagę i ma prezydenta, który to "klepnie". Jeśli stanie się tak, że Duda wygra wybory to przestanę mieć jakiekolwiek wątpliwości co do "mądrości" narodu. Przewiduję najgorsze możliwe scenariusze po rządach oszołomów i gdyby nie obawa o emeryturę cieszyłbym się, że głosujący na Dudę zostaną ukarani. Niestety kara, z wyroku demokracji, spotka także mnie.
                  • ciocia_piqa Re: W każdym bądź razie na wybory trze... ERRATA 22.05.15, 16:04
                    Słowo "lipną" proszę opatrzyć w cudzysłów.
                  • jerycho666 trzeba bylo myslec wczesniej 22.05.15, 16:09
                    ciocia_piqa napisała:

> Niestety kara, z wyroku demokracji, spotka także mnie.

Niezbadane sa wyroki boskie.

Co do emerytury to posiadacze pieniedzy ci je zabiora. Czysta ateistyczna matematyka.
      • prudernik Re: Maliszewski: debata zakończona remisem 21.05.15, 22:59
        Maliszewski poszedł torem plakietki PO. Robił wygibasy kosztem autorytetu naukowca.
        I skończył AUTO-nokautem.
    • superspec Wygrał Komorowski jeżeli wierzyć sondażom. 22.05.15, 06:42
      To populista wygrywa więc.
      wiadomosci.wp.pl/kat,9972,title,Sondaz-po-debacie-wygral-Bronislaw-Komorowski,wid,17558432,wiadomosc.html?ticaid=114e86
      • oleg3 Re: Wygrał Komorowski jeżeli wierzyć sondażom. 22.05.15, 08:52
        Debatę wygrał ten kto zostanie prezydentem. smile
        Tu nie idzie o zbieranie recenzji tylko o + bądź - w liczbie otrzymanych głosów. Amatorskie sondaże (reprezentatywna próba 764 odpowiedzi) i gadające głowy to taki folklor. Na stronie głównej gazeta.pl dowiedziałem się, że PBK wygrał karnymi.
        • prudernik Wygrał Komorowski strącając PO na glebę ze 100xtką 22.05.15, 08:57
          z napuchniętymi wargami ustnymi.

Przekopiujcie tę info dla Olega3 z jego ulubionym serdecznym dopiskiem SP.IER.D.Al>aj!
        • lepian4 Re: Wygrał Komorowski jeżeli wierzyć sondażom. 22.05.15, 10:34
          Jesli byly karne, to pilka musiala trafic Bronka w przyrodzenie. Strasznie sie zwijal
        • superspec Ale w moim życiu politycznym już tak jest, 22.05.15, 16:32
          że jak kogoś poprę to przegrywa. Przynoszę nieszczęście kandydatowi.sad
    • perla ale przegrała flaga PO 22.05.15, 09:32
      nikt jej nie chciał i wylądowała pod obcasem Olejnik.
      Dziwię się Bronkowi, PO dała mu kilkanaście milionów zł na wybory a on odciął od flagi PO.
      Gdybym był członkiem lub sympatykiem PO to bym się obraził właśnie.
      • oleg3 Re: ale przegrała flaga PO 22.05.15, 10:03
        Scena jak PBK wręcza flagę PO Monice Olejnik, a ta stawia ją na podłodze znajdzie się w wielu spotach w kampanii parlamentarnej. Obniża szanse PO o kilka punktów procentowych.
        • prudernik Re: ale przegrała flaga PO 22.05.15, 10:31
          scena jak Wojtunik tłumaczy jak nawet profesorowie ale i przede wszystkim tłuszcza wyborcza ma rozumiec jego słowa wypowiedziane w Sowie & ruskie prijatioły

o podpaleniu budki pod ambasadą

W TYM zbożnym CELU WCZEŚNIEJ Sienkiewicz zdjął policjanta w budce by go nie spalić razem z budką

obniży ilości wyborców Po do ilości członków i beneficjentów PO.
      • lepian4 Re: ale przegrała flaga PO 22.05.15, 10:31
        A ja, gdybym byl zwolennikiem PO bylbm szczesliwy, ze Bronek nie podarowal tej flagi Wojewodzkiemu. On zwykl wkladac takie rzeczy do gowna
        • prudernik Re: ale przegrała flaga PO 22.05.15, 11:00
          100xtka przekaże koledze flagę PO wyborach. Wsadzi ją z powrotem w GWo.
    • wikul Re: Duda wygral na dudach 22.05.15, 15:40
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,17962449,Kto_wygral_debate_prezydencka__Remis__Sondaze_wskazuja.html#Czolka3Img

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka