Dodaj do ulubionych

Lekarze opuszczają szpitale

• marcingishon wypada życzyć ZDROWIA 16.09.04, 10:56
    • Gość: www.polonia.de no i co? BEZ JEZYKA i tak sa tu nieinteresujacy... IP: 195.14.209.* 16.09.04, 11:17
      a po niemiecku mowi margines... a fachowym jezyki 0,0001%?
      • Gość: Jan Re: no i co? BEZ JEZYKA i tak sa tu nieinteresuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:20
        Języka można się nauczyć bardzo szybko. Wystarczy mieć odpowiednią motywację. Zwiększenie zarobków o 2000% to odpowiednia motywacja.
    • Gość: Do "Pamiętamy ..." Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:24
      Jaki program na studia medyczne ? A chociażby DERMA-DEX (kupiony w Londynie za
      799 funtów). Z komuną (pewnie młody człowieku, piszący "pamiętamy") mam tyle
      wspólnego, że przesiedziałem od 15.12.1981 do 06.04.1982r. w Nysie jako
      internowany za poglądy polityczne (donos, niestety, trzech moich kolegów z
      roku). Wróciłem do kraju 15.07.1990r. po ponad czterech latach. Dlaczego ? Bo
      uważałem wówczas, że jestem prawdziwym Polakiem i tutaj jest moje miejsce. To
      był błąd, a może nie. Do dzisiaj nie wiem. Domek ? Miałem mieszkanie, a jakże
      (własne) w Dueren k. Aachen. To tam nosiłem przydeptane kapcie, ale nie tutaj.
      Reszta, szkoda pisać. Koniec.
    • Gość: mixer Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:54
      NIech wyjeżdżają,tylko niech najpierw oddadzą pieniądze za studia,200tyś. i do widzenia.
      • Gość: Gonia Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: 80.51.228.* 16.09.04, 12:05
        Widać żeś tylko mixer - robot kuchenny.
      • Gość: Nowy Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: 80.72.192.* 16.09.04, 12:17
        A Ty płaciłeś za studia ? I co teraz pracujesz
        za darmo .., a lekarze to hołota co ma służyć
        za darmo takim jak Ty ... Pomyśl trochę przyda Ci się
        ; nie zaszkodzi umysłowi
    • Gość: Do Cadyka po zdrow Rozpiepszyliscie sluzbe zdrowia, to opuszczaja.... IP: *.de / 141.78.101.* 16.09.04, 12:07
    • Gość: Jacek A JA PIE...LE SYSTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:17
      Najbardziej wkurwia mnie to, że przez ostatnie 15 lat prawie nic sie nie zmieniło. Cały czas rządzą ci sami ludzie - aparatczycy z PZPR-u i efekty tego widać. Drogi są tak dziurawe, że na Zachodzie nikt nie śmiałby czegoś takiego nazwać drogą. Pociągi wiecznie się spóźniają, śmierdzą, panuje w nich brud i tłok. A konduktor mówi, żeby nie spać bo kradną. Do lekarza specjalisty trzeba czekać nawet pół roku. Bezrobocie sięga już 20% a wśród młodzieży 50%. I kolejne ekipy upierają się żeby budować w Polsce socjalizm. Może ktoś w końcu zechce budować kapitalizm???
      W każdym razie zdecydowałem że pierdolę ten system. Nigdy już nie będę legalnie w tym kraju pracował i płacił podatków - nie będę dorabiał tych pasożytów z rządu i setek niepotrzebnych urzędów. Zająłem się lewizną, wykupiłem sobie prywatne ubezpiecznie zdrowotne (zaledwie 200 zł/mies) i 3 polisy emerytalne. U lekarza traktują mnie jak wartościowego klienta a nie petenta. Co pół roku dostają wyciągi z firm emerytalnych i widzę jak rośnie moja przyszła emerytura. I sram na te wszystkie ZUsy, Fusy, NFZy i inne pieprzone urzędy stworzone tylko po to żeby brać haracz od ludzi.

PS. Urzędników Polsce jest już ponad 1200 tys. Przy średniej pensji brutto 5000 zł daje to 6 mld zł na miesiąc i 72 mld zł rocznie. Wiecie już, gdzie są wasze pieniądze ?

A na drzewach, zamiast liści, będą wisieć komuniści.
    • Gość: emigrant Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: 192.85.16.* 16.09.04, 12:22
      Lekarze ida na zachod miejsca pracy na wschod. Prosze o wiecej psychiatrow bo
      robimy w portki ze strachu ze stracimy tu na zachodzie prace.
    • Gość: witek Polska to piękny kraj..... IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 16.09.04, 12:37
      .....dla ludzi inteligentnych. Jesteśmy młodym małżeństwem (2x29rż)lekarzy.
      Jesteśmy w trakcie specjalizacji w ramach studiów doktoranckich (forma
      stypenium pozwalających na zrobienie specjalizacji + doktorat). Nasze stypendia
      wynoszą w sumie ok.2000zł - drugie tyle jestesmy w stanie dorobić nie
      przemęczając się zbytnio przy tym (ze względu na nasze specjalizacje). Pozwala
      nam to na względnie spokojne życie.

Nasze wykształcenie będzie kosztowało w sumie państwo polskie ponad 500tys.
      zł. - na warunki europejskie jest to niewielka kwota (w Szwecji wykształcenie
      jednego lekarza kosztuje w przeliczeniu ok. 1 mln.zł.).

Jesteśmy w trakcie nauki języka szwedzkiego (angielski i niemiecki już znamy).

Znamy warunki pracy lekarza w krajach Europy zach. - kilkakrotnie byliśmy na
      różnego rodzaju stażach i stypendiach. Nie jest to łatwy "kawałek chleba" ale w
      porównaniu z pracą w Polsce - bajka.

W Szwecji, po kilku latach pracy, jesteśmy w stanie zarabiać ok. 30tys.zł
      miesięcznie. W tamtych warunkach, pomimo dużo wyższych kosztów życia, pozwala
      to na dostatnie życie.

KAŻDY młody lekarz posiadający trochę odwagi nie ma nad czym się zastanawiać.
      Patriotą dużo łatwiej być poza granicami naszego Pięknego Kraju. Wakacyjny
      tygodniowy pobyt co 2-3lata całkowicie wystarcza.
      W przysiędze Hipokratesa nie ma nic o pracy poza granicami kraju - tym
      bardziej, że jesteśmy teraz obywatelam Uni Europejskiej.

Wszystkim niezadowolonym proponuję wziąć się w końcu za naukę (lub zmobilizować
      do niej własne dzieci), a nie tylko przez całe życie narzekać.
      • Gość: robol Re: Polska to piękny kraj..... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.09.04, 13:18
        popieram, wyjeżdżajcie. Tylko trochę szkoda...
    • Gość: TTTT Re: Na poważnie IP: 156.17.101.* 16.09.04, 13:22
      Zdumiewa mnie beztroska, niewiedza i nierzetelnośc wielu wypowiedzi. Problem
      jest i to bardzo poważny.
      Wbrew opiniom praca dla lekarzy i pielęgniarek w Polsce jest i powinna być.
      Wystarczy prześledzić dane statystyczne ilu lekarzy i pielęgniarek przypada w
      Europie czy Stanach na 10.000 mieszkańców, ilu na tzw. łóżko w szpitalu - w
      kraju a nie w wielkich aglomeracjach.
      W Polsce jest ich za mało, nie wspomnę o ścianie wschodniej RP i małych
      miejscowościach. Tam niemal tragedia, a dostanie się do specjalisty, po
      zdobyciu skierowania to często wyprawa jak za ocean. O opiece paliatywnej,
      środowiskowej nad ludźmi starszymi czy niepełnosprawnymi, dziećmi w szkołach,
      przedszkolach, domach opieki - czarna Afryka.
      Pomijam fakt korupcji w środowisku, który jest wynikiem ułomnego prawa i
      jednostkowych postaw, które zdarzają się wszędzie ale też m.in. braku dostępu
      do lekarza, usług medycznych, zbyt małej ilości pielęgniarek, które nie są w
      stanie objąć właściwą opieką wszystkich pacjentów, no i skandalicznie niskich
      oraz coraz częściej nie wypłacanych wynagrodzeń(!).
      Młody lekarz po studiach najpierw musi odbyć (za grosze) roczny staż. Potem
      znaleźć sobie pracę. I tu zaczynają się popularne schody. Nawet jeśli ona jest
      pracodawca chce doświadczonego, przynajmniej z kilkuletnim stażem pracy i ze
      specjalizacją, dyspozycyjnego. A specjalizacja to conajmniej trzy lata
      wyłączone z udziału w wykonywaniu pracy - oddelegowania na staże do innych
      jednostek, kursy szkoleniowe, egzaminy itd. Żaden pracodawca nie chce
      takiego "kłopotu", któremu jeszcze trzeba płacić w tym okresie.
      W każdym kraju jest "nadprodukcja", również w innych dziedzinach. W Polsce
      także mogłaby być, wówczas byłby to wybór indywidualny, gdyby rzeczywiście
      spełnione zostały wszystkie Europejskie i światowe normy zatrudnienia w
      ochronie zdrowia oraz porównywalna wysokość nakładów finansowych na nią.
      Rwetest o zbyt dużej ilości szpitali (niech ktoś spróbuje się dostać, czeka się
      miesiącami a Pogotowie godzinami wozi ludzi po mieście aby znaleźć miejsce!)
      oraz lekarzy i pielęgniarek to pożywka dla niezorientowanych a także straszak
      dla środowiska medycznego, aby nie domagało się więcej - niech się cieszy, że
      wogóle ma pracę. Najczęściej właśnie to słyszy się od pracodawców.
      Groteskowa sfera płac dotyczy wszystkich pracowników ochrony zdrowia, nie tylko
      tych z działalności podstawowej. Ostatnio "w modzie" są propozycje pracodawców
      obniżania wynagrodzeń o 15-20% lub zwolnienia. "Albo-albo" i tak oto wszyscy
      zmierzają do najniższej krajowej, która jest wszak gwarantowana (ok. 830 zł
      brutto).
      Jeszcze raz podkreślam, nie ma znaczącego nadmiaru lekarzy i pielęgniarek -
      jest natomiast świadome ograniczanie ich zatrudnienia przez rządzących w celu
      dokonywania pseudo oszczędności w corocznych budżetach.
      Proszę zwrócić uwagę, że młody lekarz zaczyna od pensji w granicach 850-1.000
      zł. Starszy, ze specjalizacją II stopnia i wieloletnim stażem pracy ok. 1.400-
      1.600, oczywiście brutto. Obecnie bez żadnych "13tek", premii etc. Zatrudnieni
      w szpitalach nadrabiają dyżurami. W dyżurach łatwo się zorientować czy jest ich
      za dużo. Przepisy mówią o maximum 4 dyżurach w miesiącu, a lekarze biorą po 6-
      10, czasem dzień po dniu, ponieważ jest ich za mało ażeby spełnić wymogi
      określone przepisami. Łamanie prawa w tym zakresie nikomu jakoś nie
      przeszkadza choć lekarz po 48 godzinnym dyżurze łatwo może przecież popełnić
      błąd.
      Pielęgniarki, których również jest za mało, zarabiają jeszcze mniej. Proszę
      uposażenia ochrony zdrowia przyrównać do poborów naszych parlamentarzystów,
      władz gminnych i powiatowych, urzędników administracji państwowej, banków,
      energetyki, telefonii, TVP i to nawet tych z nie najwyższej półki, itp. Zatem
      na czym się oszczędza - m.in na ochronie zdrowia i zarobkach jej pracowników.
      A wydawać by się mogło, że życie ludzkie oraz umiejętność jego ratowania jest
      rzeczą najwyższej rangi i powinna być właściwie doceniona.
      Przy okazji różnych międzynarodowych zjazdów naukowych mam możliwość obserwować
      lekarzy "z zachodu" (zaznaczam, że nie jestem lekarzem ani pielęgniarką). W
      sferze bytowej to zupełnie inny świat! Dla nich opłata zjazdowa w wysokości 500
      Euro, nocleg za 100-200 Euro to drobiazg, dla naszych - szukanie sponsora
      wiążące się z upokarzającym "po prośbie" lub co gorsze, być może jakimiś
      zobowiązaniami. Natomiast rządzący umieli zadbać o sponsora dla siebie -
      społeczeństwo, i to bez żadnych zobowiązań. To hańba dla naszego kraju.
      Będą wyjeżdżać i lekarze i pielęgniarki, ba! nawet sprzątaczki, ponieważ nie
      można przez całe lata pozwalać się upokarzać i zmuszać do niewolniczej pracy
      niemal za darmo, albo czekać na zaliczkowe wynagrodzenie po 3-4 miesiące.
      A dlaczego inne kraje na nich czekają? - to proste. Wykształcenie lekarza, w
      pełni samodzielnego trwa conajmniej 10 lat (6 lat studia, rok stażu, 3 lata
      specjalizacji) i kosztuje, bardzo dużo. Pielęgniarki, wobec których coraz
      bardziej rosną wymagania m.in. ukończenia studiów, podobnie. Po co więc
      Niemcom, Anglikom i innym łożyć ogromne pieniądze na ich kształcenie, czekać
      latami skoro z Polski mają za darmo gotowe i tańsze kadry?
      Matematyka się kłania, jak to ktoś napisał. Gdyby wykształcenie jednego
      lekarza kosztowało np. 300 tysięcy, to Niemcy czy też inni, werbując 2 tys.
      naszych, zaoszczędzają ok. 150 milionów Euro na własnej udukacji a podejżewam,
      że wg ich kosztów znacznie więcej. Dla Polski są to utracone pieniądze oraz
      fachowcy, dla krajów werbujących czysty zysk choćby to było "tylko" 10 mln czy
      nawet 1 mln Euro.
      To samo prędzej czy poźniej dotyczyć będzie całego środowiska naukowców,
      dydaktyków, specjalistów różnych dziedzin itp.
      W tej materii jest tak jak z dziećmi rodziców alkoholików - albo się deprawują,
      albo same uciekają, albo ktoś zadba o to aby wyrwać je ze środowiska, które
      nie dba o nie. Niestety nasz rząd przypomina takich właśnie rodziców i to wobec
      całego społeczeństwa.
      I nie interesuje go to, że w ten sposób doprowadzi do eutanazji przynajmniej
      części społeczeństwa, intelektualnej również. Widocznie wg rządzących, nas
      wszystkich w RP jest za dużo, a im jesteśmy głupsi i biedniejsi tym łatwiej
      nami manipulować.
      • Gość: stażysta Re: Na poważnie IP: *.ols.vectranet.pl 16.09.04, 14:58
        Nie miałem zamiaru włączać się do dyskusji ale jako że temat dotyczy mnie bezpośrednio uległem pokusie:

1.Ad. ilości lekarzy - na każdym niemal oddziale, na jakim pracowałem wyraźna staje się "luka pokoleniowa" tj nie jest kształcona odpowiednia ilość młodych lekarzy mogących zastąpić tych obecnych, najczęściej już na kilka lat przed emeryturą. Kształcona w znaczeniu - nie robi specjalizacji w danej dziedzinie. Powód -dramatycznie mała ilość miejsc na specjalizacje. Bywa, że młody lekarz chcący się specjalizować w jakimś kierunku wpierw pracuje na Oddziale w ramach wolontariatu z a d a r m o i to nawet kilka, 2-4 lata. Szpital przecież nie zatrudni, bo tez najczęściej go nie stać, lekarza bez specjalizaji. A jesli juz, jest tym szczesliwcem i dostanie etat czeka go katorga na dyżurach - starsi lekarze mają juz dosc zasowania po nocach, wiec w pierwszej kolejnosci obstawia je "mlody".
        2.Ad -zarobków. To nie są zarobki. To jest jałmużna. Ponizajaca, glodowa pensja, dla wielu ludzi, ktorzy wieksza czesc swojego zycia poswiecili, w obliczu takich pieniedzy mozna rzec, bezinteresownej pracy ratujac to co najcenniejsze.

3.Ad dlugosci studiów i szkolenia tudzież kosztów - same studia 6 lat + 1 rok stażu podyplomowego + 6 (zabiegowe) lub 5 lat(niezabiegowa) specjalizacja o ile wystartuje sie z nia zaraz po stazu co jest malo prawdopodobne - patrz pkt 1.
        Daje to po 12-14 latach nauki np interniste, jesli ktos mierzy wyrzej, w specjalizacje szczegółowe jak np kardiologia to jeszcze 2-3 lata (dokładnie nie wiem) razem do 17 lat nauki by zostać wymarzonym np kardiologiem - jaka jest ich pensja - patrz pkt 2

"...czy my jesteśmy tu za karę?" Nie wiem jak inni ale ja się pakuję. Nie bez żalu bo wiem co to pobyt za granicą, w dosłownie "obcym" kraju. Ale nie pozostawiono mi wyboru...
    • Gość: mee... RZAD SIE SAM...WYLECZY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.09.04, 13:30
      ...zapewne wyprzedzilismy juz trzeci swiat
      • janosik6 NIE!!!!Nie wyjezdzajcie wy poprostu spier.alajcie 16.09.04, 14:23
        Mafia zlodziejska , kogo straszycie ?

Nie ma ludzi niezastapionych , a tym bardziej takich jak WY !!!!

Dzieki bogu mamy za miedza Ukraine , Rosje i inne nacje gotowe zawsze
        skorzystac z tej kromki chleba ktora ..WY !! MAFIOSY odrzucacie.

Uczycie sie i uczyliscie zawsze z tych samych ksiazek z jakich UCZA SIE
        WSZYSCY LEKARZE NA CALYM SWIECIE.
        Takze nie pierdolta glupot , pierdolic to MY a NIE NAS.
        Jedynie co moze was roznic od innych nacji , TO PAZERSTWO.
        Jestescie pazerni na kazdy grosz.
        WY ....POPROSTU BOGA W SERCU NIE MACIE.
        A przekonaliscie nas do siebie wiele razy o TYM ...
        Wezmy przyklad z ginekologow na panswowych pensjach pierdolacych na okraglo
        ze usuwanie ciazy to BE !!!!TO gRZECH I MORDERSTWO....
        A z drugiej strony w swoich gabinetach prywatnych i nie tylko ale i w
        gabinetach wynajmowanych od przychodni czy od szpitala ROBIA to I ZA WIELKA
        KAPUCHE ..wszyscy o tym wiemy i wszyscy milczymy.
        Wystarzy sie przejsc pod jakikolwiek szpital czy przychodnie w polsce .
        Wystarczy popatrzec na samochody przed nimi zaparkowane hahahah
        Malucha NIE UWIDISZ , ani POLONEZA , ani LADY , nieRzadko skode ....
        Jeno same zachodnie bryki.
        Popatrzcie gdzie ci" biedni lekarze" w tej komuszej polsce<<ich zdaniem>>
        mieszkaja no ? ano gdie ?
        Napewno nie w blokach ....
        W blokach TO najwyzej maja ----ALE ... GABINETY !!!!!!
        Gdzie kosza kase .
        Tak bylo zawsze i za komuny i bez komuny.
        I nic sie w polsce nie zmieni doputy sie nie sprowadzi lekrzy z innych krajow..
        Staliscie sie tak samo zachlanni jak ksieza m tre wasze przebijania sie kto
        ma sie lepiej , kto ma lepsza bryke , gdzie kto spedza wakacje itditd.
        Patrzac na nas w swoich gabinetach juz wiecie ile mozecie wyrwac od nas
        i to zaprzeta wam glowy , a nie nasze problemy..
        Spierdalajcie jak najdalej mozecie , wezcie i relige ze soba...nie zapomnijcie.
        • Gość: Pyzdra Re: NIE!!!!Nie wyjezdzajcie wy poprostu spier.ala IP: *.orebroll.se 16.09.04, 14:41
          Janosik!

Ci o ktorych piszesz z taka zacietoscia nie wyjada smile)

Jestes typowym przykladem bezmyslnego faceta mozesz spokojnie wyjechac
          najlepiej na Ukraine.

Powodzenia

• Gość: Gunia Re: Janosiku z "wariatkowa" piszesz. IP: 80.51.228.* 16.09.04, 18:15
          Wyrazy współczucia.
          • janosik6 Gunia czy Gienia , po jednej glupocie jestescie 16.09.04, 19:11
            Co ci sie nie podobalo ?
            W tym co napisalem ?
            Czy gdzies popuscilem cugle ?
            Boli cie prawda ?
            Jestes jedna z nich ?
            Naucz sie buraku wrescie mowic prawde po imieniu.
            Jaka dusze oddasz jak staniesz ty te zlamasy pazerne , jak staniecie
            twarza w twarz z PANEM ?
            Przeciez te zycie tutaj na ziemi , jest tylko przejsciowe .
            Przyjdzie czas rozliczenia sie ze swoich czynow ziemskich.
            Czy chwalebnych ?
            Dla was TAK !!!!! gdyz wy macie jednego BOGA mamone, szmal.............
            Zlamasy przekonacie sie
    • Gość: realista Ostatni zamyka drzwi ... b/t IP: *.238.114.253.adsl.inetia.pl 16.09.04, 14:08
    • Gość: BASIA Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:55
      Bardzo to przykre, że trzeba opuścić swój kraj, żeby godnie żyć. Niedługo
      zostanie tylko Lepper ze swoimi kolesiami w koalicji z SLD i Narodowy FUnduzsz
      Zdrowia. Dokąd my zmierzamy ? Własnie dowiedziałam się, że Narodowy Fundusz
      Zdrowia odmówił mojej mamie dalszego refundowania leczenia w Klinice
      Onkologii. Wyrok śmierci, za co? Za płacenie składek ZUS przez 40 lat ?
      • Gość: jab Wszystko jest OK :-> IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 17:09
        Tzn. jest tak, lekarze, pielęgniarki, młodzi zdolni, co niektórzy starzy zdolni
        też, spier... z tej enklawy między Bugiem i Odrą na tereny gdzie nie nastąpił
        jeszcze kolaps społeczno/cywilizacyjny ...
        A ci co pozostali ?
        No, cóż zgodnie z zasadami selekcji jak najbardziej naturalnej "skurczą się
        liczebnie" - ujemny przyrost naturalny mamy już od 1996 r. (za 2 lat okrągła
        rocznica), 1/3 dzieci ok. 2 mln jest stale nie dożywiona (co z nich wyrośnie
        jeżeli dorosną ?) , 50% populacji żyje poniżej minimum socjalnego -
        wegetuje ... tylko ok. 52 % ma legalne źródło utrzymania - tj. pracuje ...

Jak by ktoś mi dał ten dane jakieś 15 lat temu do przeczytania, to pomyślał
        bym, że to o jakieś ugandzie lub etiopii w najlepszym przypadku brazylii ...

Ale na dzień dzisiejszy to "nasza wspaniała post-komunistyczno-solidarnościowo
        (jeszcze w pełni oficjalnie)-katolicka" iii rzeczpospolita polska ... fujjj
        ... sprofanowałem klawiaturę i ekran ...

Tak się zastanawiam kto był większym wrogiem tej tu żyjącej aktualnie nacji,
        niejaki np. hitler lub stalin czy może piłsucki, paderewski ... i cała reszt
        oswobodzicieli ... Jeżeli efekt rozbiorów byłby zachowany to tylko ew. ci ze
        wschodniej części mieli by do tyłu, reszt byłaby niemcami, austryjakami ...
        • janosik6 no to spoko jutro dalszy ciag biadolenia tyle ze 16.09.04, 23:07
          za panstwowa kase.

Piszcie dalej biadolcie nad swoim losem ,
          Tylko ze za swoje piszcie zlodzieje w bialych kitlach.
          • Gość: Cox Re: biedaku IP: *.oc.oc.cox.net 17.09.04, 00:12
            A co oni ci jeszcze mogą ukraść,że się tak boisz?Przecież biedny jesteś.A skąd
            wiem ,żeś biedny?Boś głupi,a głupi zawsze biedny (tak czy inaczej).I to jeszcze
            głupi zawistną polaczkowo-zdewociałą głupotą (nawet Boga na poparcie swojej
            głupoty wzywałeś),najgorszy,nieuleczalny przypadek głupoty.
            To się pluj ile chcesz.Lekarze i tak i tak wyjadą,a ty im możesz co najwyżej
            skoczyć smile)).
    • Gość: Phasis Re: Lekarze opuszczają szpitale IP: *.zamosc.tpnet.pl / 195.117.148.* 18.09.04, 06:56
      Tydzień temu zadzwonili do mnie z UK z pośredniaka , że chcą abym podjął pracę
      i napisali:
      Please find attached all documents that I have received from the hospital.
      We will negotiate salaries if your application is successful.
      Consultants can earn from £35.00-£50.00 per hour (guide line) but sometimes
      hospitals offer a fixed contract with a fixed salary.
      I look forward to hearing from you soon
      Tutaj mam 3.5 tys. netto , ale doba się nie domyka - codziennie .
      Brać li to czy nie brać?

• janosik6 czekaja na was z otwartymi ,....ale rozporkami !! 18.09.04, 19:30
        Nie ma tygodnia aby o was nie pisano w gazetach..
        Taaaaaaak pisza o was , ale ja bym sie pod ziemie zapadl a wy ?
        Wy tak takim stanie pracujecie i leczycie nas.

Mqam cos o was...
        info.onet.pl/981522,11,item.html
        • Gość: robol Re: czekaja na was z otwartymi ,....ale rozporkam IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 18.09.04, 22:59
          eeee tam. Glupie 2 promile to tyle że chirurg ustoi przy stole operacyjnym .
          Jakby miał 5 to już gorzej.
          W końcu nawalony konowal to rzadkość w porównaniu np. z odsetkiem kierowców na
          bani. W slużbie zdrowia zawsze marudzono i robiono to slusznie: bo nie bylo
          sprzętu, bo nie bylo prądu, bo nie bylo kasy za nadgodziny... Teraz tylko o
          kasę się wszystko rozbija i oby jak najszybciej ten kraj a raczej karykaturę
          kraju szlag trafi do fundamentów. Potem może coś uda się odbudować i
          uciekinierzy zaczną wracać wraz ze zdobytą wiedzą i kapitałem
          • janosik6 a moze chcecie poczytac co o was mysla sami polacy 19.09.04, 10:49
            No smialo wejdzcie na te strone to zobaczycie jak was kochaja.

I jak nie moga sie polacy doczekac kiedy wyjedziecie ,spierdolicie stad w pizdu
            i zaczniecie nosic uryny w domach stracow na zachodzie.
            Nie myslicie chyba ze bedziemy plakali po was zadufani w sobie prostaczkowie
            z dyplomamy , wiadomego pochodzenie wiekszosc.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=15886555&v=2&s=0
    • Gość: smutek chlusniem, bo usniem... IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 11:33
      i tak brakuje lekarzy do pracy w durnowatym,
      kiepsko oplacanym pogotowiu,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka