Dodaj do ulubionych

___potoczyście?____Daschu! Teraz jest OK!? Prawda?

17.07.15, 14:51
Grabiony powstań, ludu ziemi,
bo część z was już dziś dręczy głód.
Wczoraj wojną dziś odsetkami
gonią lud na bój lub znoju brud.
Przeszłości ślad powróci nam na lata
Przed ciosem niechaj tyran drży!
Nie opanują posad na bryle świata,
Dość niewoli — by jutro dobrobyt był!

/Wybór to już ostatni(1),
Krwawy nie skończy się trud,
Gdy związek Solidarność
znów wybierze UBecki smród/bis

"Rządzący światem samowładnie
MFW, EBC itp .elit smród
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud!
W tej bandy kasie ogniotrwałej
Stopione w złoto są talenty
jakimi nas obdarzył Bóg.
Obserwuj wątek
    • prudernik autostrady się rozlecą zanim zarobią 17.07.15, 15:06
      www.turalinski.pl/index.php/afera-autostradowa
      nowoczesna infrastruktura drogowa wykonana w zgodzie ze sztuką zawodową nie powstanie. Część środków publicznych została zdefraudowana przez nieuczciwych wykonawców, a "oszczędnie" zbudowane jezdnie rozpadną się szybciej, niż powstawały. Polacy stali się ofiarami wielostopniowej kradzieży - zmarnotrawiono część środków publicznych, a także dokonano serii "oszustw w białych rękawiczkach" na szkodę uczciwych przedsiębiorców: dostawców materiałów budowlanych, maszyn oraz pracowników. W krótkiej perspektywie naruszono interes ekonomiczny Rzeczypospolitej, w długiej poprzez sabotaż infrastruktury drogowej wręcz zagrożono funkcjonowanie głównych szlaków komunikacyjnych wiodących przez Polskę - wykorzystywanych zarówno w transporcie krajowym, jak i w tranzycie międzynarodowym. Nieprawidłowości są wynikiem biernej akceptacji lub nieudolności władz - GDDKiA, właściwego ministerstwa oraz służb odpowiedzialnych za ochronę infrastruktury krytycznej oraz budżetu państwa, czyli m.in. ABW. Tzw. Afera Autostradowa lub Afera Euro 2012 jest porównywalna swą szkodliwością i wartością strat jedynie z działalnością tzw. Mafii Paliwowej.
      Wypełnienie przestrzeni niestabilnym materiałem spowoduje nierównomierny nacisk na powierzchnię jezdni, a w efekcie jej pękanie, rozrywanie i zapadanie. Eksploatacja przez ciężarówki bardzo szybko wyłączy taką drogę z ruchu. Wykonawca zaoszczędzi jednak nawet 50% prawidłowych kosztów budowy, czyli na jednym odcinku dziesiątki lub setki milionów zł.

Tak budowane drogi najpewniej rozpadną się już na samym początku eksploatacji. Ale to wymusi inwestycję kolejnych miliardów zł w prace renowacyjne lub w rozbiórkę obecnych autostrad i budowę nowych. Znów zamówienie publiczne trafi do podmiotów, które uzyskają zaufanie władz.

https://www.turalinski.pl/images/autostrada3-mala.jpg

Według Polskiej Normy każda warstwa powinna być jednorodna, natomiast na części budów mieszano materiały. Stan taki ujawniają m.in. zeznania świadków i liczne zdjęcia. Poniżej jedna z fotografii ujawniających wykorzystywanie do budowy jednej warstwy różnych materiałów:

autokult.pl/6336,ekrany-dzwiekochlonne-straty-i-oszczednosci-liczone-w-miliardach
      www.forbes.pl/artykuly/sekcje/Strategie/zbudowali-autostrady--teraz-licza-straty,27167,1
      blogi.polskatimes.pl/zyskiistraty/2015/06/27/czary-mary-nad-autostradami/
      za 1,8 mld zł można zbudować 45 km nowej autostrady lub pół drugiej linii stołecznego metra.

wczorajszy pomysł Platformy stoi w całkowitej sprzeczności do ich własnych deklaracji z 2014 roku, a konkretnie Donalda Tuska i Elżbiety Bieńkowskiej.
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,7373355,Autostrada_Wielkopolska_miewa_straty__ale_Kulczyk.html
      Zgodnie z tymi ustaleniami jeszcze przez wiele lat AWSA nie będzie dzielić się zyskami ze swoimi akcjonariuszami, z których największym jest Kulczyk Holding (23,6 proc.).

Jednak firma jednego z najbogatszych Polaków już od siedmiu lat czerpie zyski z płatnego odcinka A2. W jaki sposób?

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,7373355,Autostrada_Wielkopolska_miewa_straty__ale_Kulczyk.html#ixzz3g9Z3pagH

pl.wikipedia.org/wiki/Analiza_koszt%C3%B3w_i_korzy%C5%9Bci
    • dachs potoczyście, widać melodia Cię uskrzydliła 17.07.15, 18:08
      Eeech, to były czasy, ale z sekretarzami to jeszcze stare słowa śpiewaliście,nie?

ad.2. Grataluje Ci autorytetów. Ciekawi mnie co Cię do takich ludzi ciągnie?
      Chyba nie swój do swego?
      A to agent-gigolo Tomek, a to ten teraz...

"Jestem niezależnym specjalistą ds. bezpieczeństwa gospodarczego. Zapraszam do zapoznania się z bogatą ofertą wszechstronnej ochrony interesów przedsiębiorców. Wraz z moimi współpracownikami - głównie byłymi funkcjonariuszami służb państwowych - zapewnić mogę profesjonalną obsługę problemów z zakresu bezpieczeństwa biznesu. Jestem w stanie pomóc w kwestiach takich jak problematyczne egzekucje należności, zarządzanie spółkami kapitałowymi, po zaawansowany wywiad gospodarczy i niwelowanie skutków poważnych przestępstw - oszustw, przywłaszczeń, fałszerstw oraz innych, nie wykluczając spraw związanych z przestępczością zorganizowaną lub międzynarodową."
      www.turalinski.pl/
      • jerycho666 Re: potoczyście, widać melodia Cię uskrzydliła 17.07.15, 18:44
        dachs napisał:

> A to agent-gigolo Tomek, a to ten teraz...
        > www.turalinski.pl/

Swoją drogę z wykonywanym zawodem rozpocząłem studiując prawo, nauki polityczne oraz ekonomię w specjalizacji podatkowej. ...
        Z komercyjnym sektorem bezpieczeństwa gospodarczego jestem związany od 2000 roku.

Nie rozumiem Borskuku twojego przeslania. O co ci konkretnie chodzi?
        • dachs Re: potoczyście, widać melodia Cię uskrzydliła 17.07.15, 22:38
          jerycho666 napisała:

> Nie rozumiem Borskuku twojego przeslania. O co ci konkretnie chodzi?

O to, co wytłuściłem.
          Ja rozumiem potrzebę zatrudniania w społeczeństwie, szpiegów, prowokatorów, donosicieli, windykatorów długów i rozmaitych innych pólgangsterów, ale po co zaraz z nich autorytety robić?
          • prudernik Re: potoczyście, widać melodia Cię uskrzydliła 18.07.15, 15:27
            bobry7.salon24.pl/659539,nagroda-nobla-dziki-polski-chlop-alfons-z-argentyny-i-varsovia-society
            • prudernik Komentarze przeczytam gdy spadnie temperatura 18.07.15, 15:37
              Już dziś omal nie umarłem od podnoszenia temeperatur POlitycznych

Codziennie już od lat, jakoś tak w drobnych i nadzwyczaj prozaicznych sytuacjach, i jak najbardziej codziennych i zwyczajnych, samą swoją obecnością i prostolinijnym szczerym zachowaniem albo banalną rozmową wystarczająco mocno prowokuję sytuacje, które pomagają mi zbadać i oszacować stan celowego zaprogramowania świadomości i narzucanej utraty polskiej tożsamości tego mojego biednego, umęczonego narodu z którego się wywodzę a urodziłem się na 3 m-ce przed "wyzwoleniem" spod jednego okupanta wprost pod tyranię drugiego. Niemiec z okopu dał mi czekoladę z możliwość ogrzania się w piwnicy (styczeń) a żołnierz Czerwonej Armii chciał mi zastrzelić matkę. "Ruki pa szwam!. Ja tjebja pod stjenku job twoju mać!" - uratował ją weteran 1905 roku wojny Rosja z Japonią Antoni Karcz. Moja mama z d. Karcz (żartuję, ze nazwisko sprzed 1000 lat jak "karcz"owali Polanie puszczę pod osady).

Do Rzeczy!

Jadę 130 z Psiego Pola na Zakrzów (koniec W-wia!) już nie aklimatyzowanym autobusem. Na 6 metrów przed przystankiem - początek zatoczki, na którym mam zamiar wysiąść - tuż za zagrodzonym barierami (roboty!) zakrętem krzyżówki z przejazdem szynobusu - absolutny brak możliwości ruchu pojazdów
              bo są barierki obok budowa drogi - kierowca "130"ki - baba nie wyrobiła obok maszyny drogowej i stanęła na afrykańskim upale bez klimatyzacji po 2 min. namysłu otworzyła drzwi kierowcy i wysiadła dogadać się z drogowcami.

Rozmawiałem sprytnie kierując niedogodności drogowe na "mój temat" z pasażerką, która wyznała ku memu zaskoczeniu, że głosowała na Dudę. Nie mogąc wytrzymać nieznośnej duchoty w upale bez klimatyzacji, pomny medialnych ostrzeżeń dla starców po 70ce - postanowiłem wysiąść natychmiast przednimi drzwiami (TAK JAK ZWYKLE TO ROBIĘ BY NIKOMU NIE ZAWADZAĆ! a przystanek obok 5 kroków DOSŁOWNIE pusta ulica bo remont i ostatnie osiedle) zastawił mi wyjście ojciec(niższy o jakieś 10 cm ale stał wtedy na podwyższeniu z córką 5 - 7 lat)...

Nie wolno! NIE LZJA!

Potraktowałem to jak zwykle sondażowo:
              Pan jest na służbie? NIE!
              Ogranicza mi Pan wolność jakim prawem.. Bo nie wolno!
              Dziwne...Jakie ma pan wykształcenie? WYŻSZE!
              To dlaczego pan nie rozumie, ze mogę tu zaraz umrzeć?
              Bo kierowca moze zapłacić karę 300 zł.

To moje życie tyle kosztuje?
              Słyszałem Pana rozmowę...... tak się Pan zna na polityce... a nie zna pan zasad i prawa?

Pani która głosowała na Dudę:
              Ale ja też uważam, że ten Pan ma racje aby nie wysiadać.

=======================
              W tym czasie dojechaliśmy do przystanku facet koło 35-40 wysiadł, okazało się był niższy
              co mnie zdopingowało do dalszej rozmowy bo obaj szliśmy w kierunku barierek i krzyżówki
              (pejzaż jak na wojnie POLSKA W BUDOWIE żadnego ruchu pojazdów...wertepy obok zlikwidowanej stacji kolejowej Zakrzów (dalej 150 m prowizoryczna nowa stacja szynobusu.
              - Wnioskuję z typowego dla Was szyderstwa, ze głosował Pan na mafię PO?
              A co to Pana obchodzi?
              Bo Pan szkodzi nie tylko mnie ale temu dziecku Pańskiej córce wybierając mafię
              i ma Pan moje życie zagrożone upałem w pojeździe za nic zgodnie z realizowaną polityką PO.

Podsumowanie:

Polacy są poddani tresurze "prawa" nie tylko ponad potrzebami człowieka ale ponad jego życiem i zdrowiem, nie mówiąc o jego wolności do działania i podejmowania decyzji na swoje własne ryzyko.
              Mentalność bezmózgiego niewolnika - każdy pilnuje drugiego aby nie ponieść konsekwencji - kary z ręki niewidzialnego "kapo", że ktoś wolny sprzeniewierzył się prawu "nowego Auschwitz", choćby było w danych okolicznościach ABSURDALNE I GROZIŁO RYCHŁA ŚMIERCIĄ.
              Proszę porównać z ostrzegawczym gestem "ręka po gardle" Polaków obok torów z pociągami do Auschwitz

({color=red]Żydzi ten gest zinterpretowali jako "NIENAWIŚĆ DO ŻYDÓW" i od 1942 roku tak nas przedstawiają całemu światu.[/color]

ŚWIETNY LINK
              bobry7.salon24.pl/659539,nagroda-nobla-dziki-polski-chlop-alfons-z-argentyny-i-varsovia-society
              apokalipsateraz.salon24.pl/659566,geszeft)
              prowadzących Holendrów, Francuzów na śmierć w komorze z gazem - co za różnica czy w po śmierci termicznej i udarze w autobusie Tuskowo-Kpaczowym z duchotą na skwarze tuż obok przystanku na drodze Polska w Budowie/w Ruinie?
              To czysta bolszewicka ideologia i niemiecki "ordung" by w zarodku zdusić polską tożsamość
              to efekt edukacji "bękarta" Europy!

....dzisiejszych Polaków nie stać MENTALNIE na zryw Solidarności...80-81...
              • prudernik już mogłem wyzionąć ducha od Waszej mentalności ni 18.07.15, 15:44
                ewolników platfusich i komuszych...czytajcie Niebezpieczne Związki Komorowskiego
                po każdej kartce słyszę od jej czytelników piekielne przekleństwa i złorzeczenia

Proszę porównać z ostrzegawczym gestem "ręka po gardle" Polak
                > ów obok torów z pociągami do Auschwitz

Żydzi ten gest zinterpretowali jako "NIENAWIŚĆ DO ŻYDÓW" i od 1942 roku tak nas przedstawiają całemu światu.

ŚWIETNY LINK
                salon24.pl/659539,nagroda-nobla-dziki-polski-chlop-alfons-z-argentyny-i-varsovia-society
                > rel="nofollow">apokalipsateraz.salon24.pl/659566,geszeft)
                • prudernik Re: już mogłem wyzionąć ducha od Waszej mentalnoś 18.07.15, 15:48
                  5 kroków od przystanku na początku zatoczki dla 130ki CHCIELI UŚMIERCIĆ HASZA!
                  • jerycho666 Re: już mogłem wyzionąć ducha od Waszej mentalnoś 18.07.15, 17:30
                    prudernik napisał(a):

> 5 kroków od przystanku na początku zatoczki dla 130ki CHCIELI UŚMIERCIĆ HASZA!

Twoim problemem jak zwykle jest to, ze dales im szanse. Starsi ludzie nie powinni wychodzic z domu w godzinach "poludniowych", powiedzmy od 9:00 do 16:00. Autobus nie jest twoim domem. Zadna filozofia ani politagitka ci w tej sytuacji nie pomoze. Taki mamy klimat. Poza Polska jest wrecz gorecej.

Mniej wiecej wszystkie twoje enuncjacje sa podobne. Nie dopuszczasz do siebie dosc prostych wyjasnien. Nie przyjmujesz prostych, racjonalnych i empirycznie sprawdzonych zasad. Sadzisz, ze emocjami zmienisz klimat i geopolityke. Lepsi od ciebie nie zmienili, jak przykladowo Stalin. Mial wieksze mozliwosci a przyrody nie ujazmil. Nawet baknksterzy go pokonali. Teraz licze na twoja i jarkacza kleske z banksterami. Orbanizujac bedziemy mieli Ateny w Warszawie.
                    • kalllka Re: już mogłem wyzionąć ducha od Waszej mentalnoś 18.07.15, 18:20
                      Problemem prudernika jest uzależnienie
                      / od netu, formuły dyskusji i wszystkich szykan z tym związanych- np. bycia ofiara/
                      Nie wiem czy zgodzisz ze mną, rychu, ale ja w twoich odpowiedziach , wyodrębniam "litościwa" code/ 32 bitowy-support do w7 /?/ która, w zamiarze twórców jednorazowa / wygaszenie- lipiec tego roku/ jednak jego sprzet szczepi- chroniąc "szaleńca"

• prudernik Kalllka naucz się transferu wiadomości a nie szumu 18.07.15, 19:06
                        udajesz informatyka ale bełkot zdradza, że nie masz najmniejszego pojęcia o teorii informacji i kardynalnych podstawach systemów operacyjnych, których Hasz znał kilkanaście tak, ze pisał z "palca" dwa rozkazy w języku 00001111 maszynowym i uruchamiał każdą strukturę logiczną lub podzespół zestawionego interfejsami wielkiego systemu komputerowego + automatyka pzremysłowa - diagnozując i symulując błędy programów pod nadzorem poważnych firm systemów operacyjnych, "powłok", "emulatorów' "run-time" itp.
                        uszkodzenia niewykrywalne testami po przyjeździe ratunkowym Hasza Sherlocka
                        zostawały zawężane do DWÓCH ROKZAZÓW a potem do jednego
                        cyklicznie wykonywanego MIKRO-ROZKAZU na BASie.
                        forum.gazeta.pl/forum/w,13,122952855,122966738,Re_Uroczy_filmik_w_pelni_POkazujacyIQPOczucie_hu.html?wv.x=1
                        • prudernik Więc mi tu nie szydruj i nie POdskakuj Kalllko! 18.07.15, 19:10
                          Goerge3...DECnet, napisalaś w zyciu choćby jeden SYSTEM OPERACYJNY?

Diagnozowałaś wielki system do mikrorozkazu, pojedynczego obw. scalonego?
                          • kalllka Re: Więc mi tu nie szydruj i nie POdskakuj Kalllk 18.07.15, 19:46
                            Pocieszę cię, choć watpię by do ciebie trafiła jej ważkosc: nie jestem informatykiem, jestem , po prostu, świadomym użytkownikiem.
                            A problem nie we mnie, zlecę twoim przekonaniu, ze jako "staremu informatykowi" ,. należy ci się.

Na tym dyskusje z tobą zakanczam i uprzedzam, dopóki nie zmienisz "stosunku" do rzeczywistości nie znajdziesz środowiska / przynajmniej legalnego/ które by ja z tobą podjęło.
                        • jerycho666 Re: Kalllka naucz się transferu wiadomości a nie 18.07.15, 20:30
                          prudernik napisał(a):

> udajesz informatyka ale bełkot zdradza, że nie masz najmniejszego pojęcia o teo
                          > rii informacji i kardynalnych podstawach systemów operacyjnych, których Hasz zn
                          > ał kilkanaście

Z przykroscia musze uznac, ze w udawaniu informatyka Tadeuszek jest zwyciezca. SUKCES.

Kallka stara sie pisac niezrozumiale, jak kaplan jakiejs religii.

> tak, ze pisał z "palca" dwa rozkazy w języku 00001111 maszynowym

Poniewaz sam z wielkimi sukcesami tak pisywalem to cie rozumiem. Natomiast od zarania nie uwazalem tego za sedno informatyki. Sednem sa programy w Cobolu pracujace juz ponad 40 lat. Do nich nawet opracowano rozszerzenia nowszych jezykow programowania. Najlepszym sprawdzeniem jest empiria.

> cyklicznie wykonywanego MIKRO-ROZKAZU na BASie.

Zawsze wolalem pol basa. Co za durzo to nie zdrowo.

Wy Towarzyszu Lazar jestescie doskonalym przykladem Paradoks Moraveca - przeceniacie dlugosc swojego IQ. Celem inteligencji nie jest zastepowanie wiedzy. Empiria pokazuje, ze nie udaje sie Wam zakitowac brakow Waszej wiedzy. Wychodzi kabaret, a smiech to zdrowie (dla mnie).
                          • jerycho666 korekta 18.07.15, 20:34
                            jerycho666 napisała:

> durzo

duzo

> Paradoks Moraveca

Paradoksu Moraveca
                          • prudernik transfer wiadomości a percepcja szumu nie współgra 18.07.15, 22:44
                            Rychu7 nastawiony jest na percepcję SZUMU i odfiltrowanie INFORMACJI
                            Celem inteligencji nie jest zastepowanie wiedzy.
                            Po twojemu:
                            Musiałem mieć obszerną wiedzę zarówno ogólną o funkcjonalności struktur i szczegółową o technologii sprzętu oraz profesjonalną z architektury systemu informatycznego nabytą w procesie PRODUKCJI (EMPIRII + TEORII)
                            aby móc wykorzystać INTELIGENCJĘ do zamodelowania/ SYMULACJI
                            niepowtarzalnych często bardzo sporadycznych zdarzeń niepożądanych - bywało ze i hardware a innym razem i software był zaprojektowany z ukrytym błędem.

Temu żaden serwis nie podołał taki bez doświadczenia z produkcji ( na 7.000 pracowników na PC było nas ok. 11 do 13 uruchamiajacych systemy od zera)
                            "jednym rozkazem w pętli - stąd ma przewaga + IQ.

====================================
                            Co do opinii o mnie w kontekście

Natomiast od zarania nie uwazalem tego za sedno informatyki. Sednem sa programy w Cobolu pracujace juz ponad 40 lat. Do nich nawet opracowano rozszerzenia nowszych jezykow programowania. Najlepszym sprawdzeniem jest empiria.

to jak możesz diagnostykę sprzętu i teorię systemów operacyjnych mylić z użytkowymi programami i językami programowania? Autokod ma w de architekturę kompa na którym jest wykonywany. Od tego ma kompilator. NIC SIĘ W INFORMATYCE NIE ZMIENIŁO OD LAT 60. To dzisiejszy informatyk ma misz- masz co najlepiej widać po niekosekwentnym języku informatyki.

pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Moraveca
                            jesteś w mylnym błędzie w każdym aspekcie kontekście. Niestety!

Rozwiazywanie rozwiazywalnych c0ałek, sum szeregów, równań różniczkowych itp. załatwia dziś program
                            ale i rozpoznawanie twarzy, chód robota, rozpoznawanie emocji,..diagnostyka chorów, automaty do operacji chirurgicznych, najkrótszą drogę nawigacja itp.
                            Paradoks Moraweca zdeaktualizowała właśnie Twoja przeceniana empiria

nic nie zastąpi INTELIGENCJI żadna wiedza a każdą wiedzę INTELIGENCJA pozyska.
                            • jerycho666 Re: transfer wiadomości a percepcja szumu nie wsp 19.07.15, 06:59
                              prudernik napisał(a):

> Rychu7 nastawiony jest na percepcję SZUMU i odfiltrowanie INFORMACJI

Zgadzam sie, ze z twojego punktu widzenia moze tak to wygladac. Masz przebogate doswiadczenie jako kret systemu. Ja mam zasieg i wzrok kondora. Szybuje na ciagach wznoszacych. Nie trace energii na to co robie.

> Celem inteligencji nie jest zastepowanie wiedzy.
                              > Po twojemu:
                              > Musiałem mieć obszerną wiedzę zarówno ogólną o funkcjonalności struktur i szcze
                              > gółową o technologii sprzętu oraz profesjonalną z architektury systemu informat
                              > ycznego nabytą w procesie PRODUKCJI (EMPIRII + TEORII)
                              > aby móc wykorzystać INTELIGENCJĘ do zamodelowania/ SYMULACJI

W opisanym zakresie wiedze miales. Ale ten zakres to nie caly swiat. Komputery Odra sa juz w muzeum. Ty pozostales w miejscu i nawet do muzeum cie nie chca.

> hardware a innym razem i software był zaprojektowany z ukrytym błędem.

Istota wspolczesnej profesjonalnej informatyki jest swiadomosc nieuchronnosci bledow i uwzglednienie tego w procedurach. Swiadomosc nieuchronnosci bledow (generalna, u wszystkich) jaet czyms dla ciebie najbardzeij wrogim.

> "jednym rozkazem w pętli - stąd ma przewaga + IQ.

Ostal ci sie ino sznur, j.w.

> to jak możesz diagnostykę sprzętu i teorię systemów operacyjnych mylić z użytko
                              > wymi programami i językami programowania?

O jakim myleniu piszesz? Istota jest uzytkowanie. W wyniku automatyzacji generowanie rosnacej armii prekariuszy.

> NIC SIĘ W INFORMATYCE NIE ZMIENIŁO OD LAT 60.

To zdanie jest sluszne w odniesieniu do zawartosci twojej glowy. Sadzisz wedlug siebie.

> To dzisiejszy informatyk ma misz- masz co najlepiej widać po niekosekwentnym języku informatyki.

Nie da sie zaprzeczyc, ze informatyk ma misz-masz. Wynika to z tego, ze miliony informatykow ciezko pracuja tworczo. Generuja lawine pomyslow i rozwiazan. Nikt juz za tym nie nadaza. Jezyki naturalne sa narzedziem wyjatkowo niekonsekwetnym. Co dzic dobrze wiemy miedzy innymi dzieki informatyce.

> > pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Moraveca
                              > jesteś w mylnym błędzie w każdym aspekcie kontekście. Niestety!

Cienko przedziesz. Prezentujesz swoj poglad, emocje. Brak nawet proby dowodu.

> Paradoks Moraweca zdeaktualizowała właśnie Twoja przeceniana empiria

Lepsi od ciebie prognozuja weryfikacje na 2038 rok. Twoj czas przeszly jest przedwczesny. Zabawna jest dokladnosc prognozy co do roku. Zabawniejsze jest twoje religianckie pustoslowie.

> nic nie zastąpi INTELIGENCJI żadna wiedza a każdą wiedzę INTELIGENCJA po
                              > zyska.

IQ religianta Hasza to nie dotyczy. Wpadles i tkwisz w dolku dogmatow.

W powyzszym zdaniu obwiesciles zwyciestwo sztucznej inteligencji. Klucz w zyskaniu, zawlaszczeniu.
                              • prudernik chaos procedur 19.07.15, 15:31
                                > Zgadzam sie, ze z twojego punktu widzenia moze tak to wygladac. Masz przebogate doswiadczenie jako kret systemu. Ja mam zasieg i wzrok kondora. Szybuje na cia
                                > gach wznoszacych. Nie trace energii na to co robie.
                                DYLETÀNT DRYFUJE NIE PRZYBLIZAJAC SIE DO PROBLEMU
                                NA 2 KM.
                                jak tusk do życia przecietnego Polaka
                                > > Celem inteligencji nie jest zastepowanie wiedzy.
                                > Komputery
                                > Odra sa juz w muzeum. Ty pozostales w miejscu i nawet do
                                > muzeum cie nie chca.
                                Nie rozumiesz architektura nie poczyniła postepow.
                                Odra miala kanal wspolpraçy wieloprocesorowej...itp.
                                Wszystko juz bylo
                                > > hardware a innym razem i software był zaprojektowany z ukrytym błędem.

> Istota wspolczesnej profesjonalnej informatyki jest swiadomosc nieuchronnosci bledow i uwzglednienie tego w procedurach. Swiadomosc nieuchronnosci bledow (gen
                                > eralna, u wszystkich) jaet czyms dla ciebie najbardzeij wrogim.
                                [b]A np.CRC? Elwro opracowalo juz wtedy system samonaprawialny programowo...więc bajdurzysz bezrefleksyjnie po prostu swym nadetym EGO7/b]

> > "jednym rozkazem w pętli - stąd ma przewaga + IQ.
                                > Ostal ci sie ino sznur, j.w.

narracja nienawisci w stylu PO>
                                > to jak możesz diagnostykę sprzętu i teorię systemów peracyjnych mylić z > użytkowymi programami i językami programowania?
                                >
                                > O jakim myleniu piszesz? Istota jest uzytkowanie. W wyniku automatyzacji generowanie rosnacej armii prekariuszy.
                                >
                                Istotą jest rozwiazanie a nie uzytkowqanie EFEKT POZADANY a nie chaos
                                > > NIC SIĘ W INFORMATYCE NIE ZMIENIŁO OD LAT 60.
                                >

> To zdanie jest sluszne w odniesieniu do zawartosci twojej glowy. Sadzisz wedlug
                                > siebie.
                                >
                                > > To dzisiejszy informatyk ma misz- masz co najlepiej widać po niekosekwen
                                > tnym języku informatyki.
                                >
                                > Nie da sie zaprzeczyc, ze informatyk ma misz-masz. Wynika to z tego, ze milion
                                > y informatykow ciezko pracuja tworczo. Generuja lawine pomyslow i rozwiazan. Ni
                                > kt juz za tym nie nadaza. Jezyki naturalne sa narzedziem wyjatkowo niekonsekwet
                                > nym. Co dzic dobrze wiemy miedzy innymi dzieki informatyce.
                                >
                                >
                                > > > pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Moraveca
                                > > jesteś w mylnym błędzie w każdym aspekcie kontekście. Niestety!
                                >
                                > Cienko przedziesz. Prezentujesz swoj poglad, emocje. Brak nawet proby dowodu.
                                >
                                > > Paradoks Moraweca zdeaktualizowała właśnie Twoja przeceniana [b]empiria[/
                                > b]
                                >
                                > Lepsi od ciebie prognozuja weryfikacje na 2038 rok. Twoj czas przeszly jest prz
                                > edwczesny. Zabawna jest dokladnosc prognozy co do roku. Zabawniejsze jest twoje
                                > religianckie pustoslowie.
                                >
                                > > nic nie zastąpi INTELIGENCJI żadna wiedza a każdą wiedzę INTELIGEN
                                > CJA po
                                > > zyska.
                                >
                                > IQ religianta Hasza to nie dotyczy. Wpadles i tkwisz w dolku dogmatow.
                                >
                                > W powyzszym zdaniu obwiesciles zwyciestwo sztucznej inteligencji. Klucz w zyska
                                > niu, zawlaszczeniu.

KLANIA SIE MIESZANIE CYWILIZACJI I UJEDNOLLICÀNIE
                                • jerycho666 Re: chaos procedur 19.07.15, 16:14
                                  prudernik napisał(a):

> DYLETÀNT DRYFUJE NIE PRZYBLIZAJAC SIE DO PROBLEMU
                                  > NA 2 KM.

Haszu, wykazaliscie sie od 1989 roku. Nie jecz tu. To nie moja kamieniokupa. Od lat sie wypieram.

> Nie rozumiesz architektura nie poczyniła postepow.

Nadal robia z cegly z niepalonej gliny? Mam przeciwne zdanie. Zarowno sprzet i oprogramowanie bardzo sie zmienily. Jeszcze wiecej jest zmian na poziomie meta-.

> Odra miala kanal wspolpraçy wieloprocesorowej...itp.
                                  > Wszystko juz bylo

Splynela kanalem do Odry, a nastepnie samo Elwro.

> [b]A np.CRC? Elwro opracowalo juz wtedy system samonaprawialny programowo...w
                                  > ięc bajdurzysz bezrefleksyjnie po prostu swym nadetym EGO7/b]

Przeczytaj powyzsze wielokrotnie i skieruj wlasciwie fraze "bajdurzysz bezrefleksyjnie".

> > > "jednym rozkazem w pętli - stąd ma przewaga + IQ.
                                  > > Ostal ci sie ino sznur, j.w.
                                  >
                                  > narracja nienawisci w stylu PO

Zyczliwe "krol jest nagi". Poslanca sciac.

> Istotą jest rozwiazanie a nie uzytkowqanie EFEKT POZADANY a nie chaos

Wiem, wiesz lepiej od uzytkownika jaki jest dla niego efekt pozadany. Wywalali cie za to z roboty.

> KLANIA SIE MIESZANIE CYWILIZACJI I UJEDNOLLICÀNIE

Ty w swojej lacinskiej zatrzymales sie wraz z Rodrigo de Borja y Borja.
                                  Ja przyjalem do wiadomosc odkrycie Ameryki i kilka innych takich.
                                  • prudernik chaos procedur będzie nowa odp. błąd edycji 19.07.15, 16:28
                                    na małym komputerku
                    • prudernik tak samo gadał ten "stróż prawa" okupantów w"130" 18.07.15, 18:38

Wrzeszczał do mnie jeszcze z daleka idąc w lewo na zdjeciu i potykając się z dzieckiem po wertepach Polski w budowie dokladnie tak jak TY Rychu7:

"Starsi ludzie nie powinni wychodzic z domu" w godzinach "poludniowych", powiedzmy od 9:00 do 16:00.

Autobus nie jest twoim domem. "Starsi nie mogą jeździć autobusami" - WRZESZCZAŁ!
                      Zadna filozofia ani politagitka ci w tej sytuacji nie pomoze.
                      Taki mamy klimat.

to było w tym miejscu
                      fotopolska.eu/Wroclaw/d1066,Zakrzow.html?f=715910-foto
                      autobus stał na zakręcie bo nie mogła się baba-kierowczymi wyrobić - idąc do tyłu chodnikiem z kostką poza foto w dół za 10 m była już ta zatoczka z tym przystankiem w tym czasie pozostały otwarte drzwi gdy kierowczyni pertraktowała z drogowcami a które bolszewicko-platfusiowato blokował Haszowi będącym w agonalnym stanie duchoty podobny moich rozmówców na Aquanecie - ZOMO-PLATFUS o mentalności Rycha7
                      P.S.
                      Zdazyłem mu powiedzieć, ze to ja a nie tacy jak on - budowałem Polskę przemysłową, z polską myślą techniczną, i autobusami z klimatyzacją dla starych, dojrzałych i takich jak jego córka
                      a on wybrał mafię która to wszystko zlikwidowała i wyprzedała zadłużając nas na 20 pokoleń.

Pzreczytaj jak jest ta Wasza Polska
                      gazetawarszawska.com/judaizm-islam/1694-operacja-most
                      Polski (wywiad, kontrwywiad,Departamentem I MSW), Izraela (Nativ, Shabak, Mosad, Sayeret Matkal), ZSRR (KGB, GRU), USA (CIA), Austrii, RFN, oraz innych krajów. Podstawowym zagadnieniem było zapewnienie bezpiecznego tranzytu Żydów w ramach wspólnej operacji o kryptonimie Most. 13 lipca 1990 roku

Sczególy tutaj

www.eioba.pl/a/27zl/o-dwoch-takich-co-ukradli-ksiezyc
                      i w najnowszym Nr Gazety warszawskiej na str.. 11 O dwóch takich co ukradli księzyc
                      • prudernik "stróż prawa" okupantów w autob. "130"=symb III RP 18.07.15, 18:49
                        Ten autobus to POLSKA III RP
                        Wy to ten wyborca PO wolontariusz kapo przy bramie obozowej.
                        Drzwi otwarte... śmierć za 5 min a kapo gada o "wolności" ale broni prawa okupantów i nie wypuszcza na wolność by można przeżyć kataklizm

Motorem i mózgiem "oscylatora" był pejsaty Niemiec Meir Bar .
                        W linku wyeksponowano rolę Kaczorów i Telegrafu a zamilczano rolę wymienionych
                        gości w Hiltonie 8 czerwca 2015 UTAJNIONA W MEDIACH UROCZYSTOŚĆ i Mazowieckiego, Geremka, Skubiszewskiego i twórcy " garnizonów "cywilnych"
                        w b. bazach Armii Czerwonej w Polsce.

https://www.prw.pl/img/articles/37924/Kn9DS9IsWq.jpg
                        https://www.prw.pl/img/articles/37924/Protest-mieszkancow-wroclawskiego-Zakrzowa-2.jpg.
                        -
                        • prudernik Bagsk Gąsiorowski a wyjście Armii Czerwonej z Pols 18.07.15, 18:53
                          3 lata póxniej niż w pozostałych karajach.

operacjamost.com/2015/06/06/miedzynarodowa-konferencja-naukowa-operacja-most-informacja/
                          telewizjarepublika.pl/aferzysci-z-art-b-na-konferencji-naukowej-poswieconej-operacja-quotmostquot,20816.html
                          wpolityce.pl/polityka/256457-aferzysci-z-art-b-ujawnia-kulisy-operacji-most-o-tajnym-przerzucie-zydow-z-zsrr-do-izraela-opowiedza-na-konferencji-naukowej-do-komitetu-honorowego-wpisali-doradce-komorowskiego
                          • jerycho666 Re: Bagsk Gąsiorowski a wyjście Armii Czerwonej z 18.07.15, 20:54
                            prudernik napisał(a):

> 3 lata póxniej niż w pozostałych karajach.

Wez proce, przywiaz IQ i wystrzel. Polska byla krajem tranzytu do Niemiec. Najperw musieli zrobic dobrze ojczyznie carycy Katarzyny. Jej dobrze robil Polak.
                            • prudernik POplątałeś znowu... 18.07.15, 22:03
                              Polska byla krajem tranzytu do Niemiec?

Bagsik Gąsiorowski a wyjście Armii Czerwonej.
                              Raczej tranzytu kasy polskiej na wyjście Żydów z nowo-Egiptu(ZSRR) przez Ziemię Skalaną do Ziemi Obiecanej
                              • jerycho666 Re: POplątałeś znowu... 19.07.15, 06:36
                                prudernik napisał(a):

> Polska byla krajem tranzytu do Niemiec?

A nie byla? Jezdzili przez Alaske?

> Bagsik Gąsiorowski a wyjście Armii Czerwonej.
                                > Raczej tranzytu kasy polskiej na wyjście Żydów z nowo-Egiptu(ZSRR) przez Ziemię
                                > Skalaną do Ziemi Obiecanej

Nie bylo regulacji prawnej ("luka") wiec robili to legalnie. Na tym polega cale twoje jojczenie od 1989 roku. Styropian byl taki glupi, ze przeputal zloty rog. Sznur pozostal aby ci z honorem sie powiesili. Czego empiria nie wykazuje w percepcji. Geby pelne wazeliny, pardon "HONORU".
                      • jerycho666 Re: tak samo gadał ten "stróż prawa" okupantów w" 18.07.15, 20:48
                        prudernik napisał(a):

> w lewo na zdjeciu
                        > dokladnie tak jak TY Rychu7

Na lewo jest slawojka, w ktorej sram?

> Autobus nie jest twoim domem. "Starsi nie mogą jeździć autobusami" - [u
                        > ]WRZESZCZAŁ![/u]

Nie widzisz roznicy? Nie chcesz widziec?

> ZOMO-PLATFUS o mentalności Rycha7

Ja rozumiem twa nienawisc do mnie. Ale trudno mi sie wczuc w porownywana sytuacje. Zabawny jestes.

> Zdazyłem mu powiedzieć, ze to ja a nie tacy jak on - budowałem Polskę przemysło
                        > wą, z polską myślą techniczną, i autobusami z klimatyzacją dla starych, dojr
                        > załych i takich jak jego córka

> a on wybrał mafię która to wszystko zlikwidowała i wyprzedała zadłużając nas na
                        > 20 pokoleń.

Po to skikales bez tyn plot. Do skoku wyzerowales IQ aby si nie zawadzalo?

> wspólnej operacji o kryptonimie Most. 13 lipca 1990 roku

Chcales aby tajne bylo Jedwabno?
                        • prudernik Re: tak samo gadał ten "stróż prawa" okupantów w" 18.07.15, 21:59
                          Nie ma tam żadnej sławojki jest tam na wprost złomowisko (RUINA) i peron (nowoczesny płyta z wiatą)(POLSKA W BUDOWIE) szynobusu (do wyjazdowych sesji rządu Kopacz) W-w< = >Trzebnica (ta od przyszywania członków ciała)

Autobus nie jest twoim domem. "Starsi nie mogą jeździć autobusami" - WRZESZCZAŁ!
                          >
                          > Nie widzisz roznicy? Nie chcesz widziec?
                          Nie ma różnicy w przytoczonym tu kontekście 40* C UPAŁU.
                          nur für Deutsche a nie dla starych moherów - RAUS.
                          ----------
                          > Chcales aby tajne bylo Jedwabno?
                          Odtajnić Schapera.
                          • jerycho666 Re: tak samo gadał ten "stróż prawa" okupantów w" 19.07.15, 06:32
                            prudernik napisał(a):

> Nie ma tam żadnej sławojki jest tam na wprost złomowisko (RUINA)

Jest problem z twoim brakiem komunikatywnosci. Po zapachu nie daje sie dojsc do slawojki twoich intencji. Pieprzysz trzy po trzy.

> > Nie widzisz roznicy? Nie chcesz widziec?
                            > Nie ma różnicy w przytoczonym tu kontekście 40* C UPAŁU.
                            > nur für Deutsche a nie dla starych moherów - RAUS.

Opisujesz swoje emocje. Ja ci napisalem, ze na podstawie WIEDZY powiniennes zostac w domu lub jechac wlasnym klimatyzowanym samochodem. Pijany Kalmuk z WaffenSS krzyczal ci RAUS? Nie, to IQ Hasza wrzeszczalo mu aby przeciwstawil sie wiedzy gerontologicznej na temat upalow.
                            • prudernik otwarte drzwi, przystanek 3 m barierki 1/2 pasa wo 19.07.15, 10:16
                              lnego....ja się duszę BO AUTOBUS STOI!
                              A NIE JEDZIE i JESTEM JUŻ U CELU.....

Jakimi drogami chodzi myśl mentalnego KAPO R7 broniącego PRAW okupantów
                              a nie ŻYCIA WOLNEGO HASZA stojącego w otwratych drzwiach tuż obok przystanku
                              naokoło którego NIE MA WOLNEJ DROGI DO RUCHU POJAZDÓW BO BARIERKI SĄ Z KAŻDEJ STRONY?
                              • jerycho666 Re: otwarte drzwi, przystanek 3 m barierki 1/2 pa 19.07.15, 12:13
                                prudernik napisał(a):

> lnego....ja się duszę BO AUTOBUS STOI!
                                > A NIE JEDZIE i JESTEM JUŻ U CELU.....

>
                                > Jakimi drogami chodzi myśl mentalnego KAPO R7

Najlatwiej to przeczytac powyzej. Napisalem to juz pare razy. Moge ci jeszcze dodac: nie wychodz na noc w zimie w gory.

> broniącego PRAW okupantów

Ja pisalem przeciez o twoim zdrowym rozsadku. Nie czytales?

> a nie ŻYCIA WOLNEGO HASZA stojącego w otwratych drzwiach tuż obok przystanku
                                > naokoło którego NIE MA WOLNEJ DROGI DO RUCHU POJAZDÓW BO BARIERKI SĄ Z
                                > KAŻDEJ STRONY?

Miales widocznie objawy psychiatryczne a nie OJOMowe. Nie mieli kaftanu aby ci pomoc.
                                • prudernik ordung POnäd IQ 19.07.15, 14:44
                                  pojechałem bezpiecznie i bezpiecznie wrøciłem - ZAGROŽENIE
                                  stworzył tylko zmanipulowany przygłup OGRANICZAJĄCY WOLNÃ wolę wolnym obywatelom chcący byc b. opresyjnym od opresyjnego jego podziwianego mafijnego rządu obłudnie kierujacego niezadowolenie na wymyslonego wroga dyktàtorsko-reżimową propagandą
                                  • prudernik Re: ordung POnäd IQ 19.07.15, 14:52
                                    do przystanku na KROLEWSKA pod drzewami w cieniu
                                    D POSP'KLIMA
                                    130 KROTSZA TRASA TYLKO 2 PRZYST.
                                    i krotki powrot wzdluz zlomowiska (obok peron szynobusu)
                                    ok 100 m w sloncu.
                                    Stalem przy otwartej szybie az do postoju z otwartmi drzwiami
                                    JESTES przyglupem zidiocialym b. niż wyborca PO?...
                                    Pojedź do Turcji i powstrzymaj wysiadajacą w zażądanym miejscu Turczynke àlbo Turka sprawdx reakcje kierowcy

i 70 mld wypływ z Polski o mamy 1 bln 211,5 md zł Tuska za 8 lat
                                  • jerycho666 z czego zrodzil sie chrzest Polski 19.07.15, 16:25
                                    Leon VIII (963–965)

prudernik napisał(a):

> pojechałem bezpiecznie i bezpiecznie wrøciłem - ZAGROŽENIE

Czlowiek doswiadczony potrafi przewidywac zagrozenia. Milosnik Bolanda, zagrozenia Bolanda w szczegolnosci. Zyjesz w kraju idiotow, pardon abiturientow katechezy. Efekt oczywisty.
                                    • prudernik zagrożenie jedyne ... to fani PO 19.07.15, 16:30
                                      211,5 md zł Tuska za 8 lat[/b]
                                      • mjunhy Re: zagrożenie jedyne ... to fani PO 28.09.15, 20:00
                                        ja jeszcze ani złotówki nie zapłaciłem za autostrady a dużo jeżdżę po kraju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka