manny-jestem 08.11.15, 02:39 Oglosil wlasnie ze demokracja to problem. Ciekaw jestem jak to jest ze amerykanscy lewacy maja podobne spojrzenie na reprezentatywny system polityczny jak niektorzy na polskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krates-8 nie podobne a diametralnie różne 08.11.15, 03:18 gates zarzuca demokracji że hamuje rozwój socjalizmu i powstanie rządu światowego w którym widzi zbawienie ludzkości a np. jkm widzi w demokracji przyczynę nieuchronnego staczania się w socjalizm i państwową biurokrację co grozi upadkiem naszej cywilizacji dla gatesa praktyka demokratyczna jest za mało lewicowa dla korwina za bardzo ale manny widzi podobieństwa można i tak: jeśli pan kowalski poi dziecko winem i jest za to krytykowany manny zobaczy przede wszystkim podobieństwo między tymi którzy uważają że powinien zastąpić wino wódką a tymi, którzy chcieliby żeby dziecku w ogóle nie dawać alkoholu jednym i drugim nie podoba się przecież to co robi kowalski Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: nie podobne a diametralnie różne 08.11.15, 03:35 Sorry Krates . Problemstyczne podobienstwo nie lezy s tyle w ocenie demokracji ale wyjatkowa zgoda co do wyjscia z sytuacji. -- Men love their country, not because it is great, but because it is their own." Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 a konkretnie? 08.11.15, 07:36 manny-jestem napisał: > wyjatkowa zgoda co do wyjscia z sytuacji. Jakie to wyjscie ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
krates-8 Re: nie podobne a diametralnie różne 09.11.15, 00:22 no jednak nie jkm nie chce rządu światowego ani kurateli nad rządami państw gates to właśnie postuluje Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Krates wiesz gdzie ja widze problem 10.11.15, 23:14 ze w tym Twoim przykladzie: "manny zobaczy przede wszystkim podobieństwo między tymi którzy uważają że powinien zastąpić wino wódką a tymi, którzy chcieliby żeby dziecku w ogóle nie dawać alkoholu" Zarowno Gates jak i Korwin zalatwiliby problem zabijac dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: nie podobne a diametralnie różne 08.11.15, 09:32 Manny jako fanatyczny wyznawca św. Demokracji jest nieczuły na argumenty logiczne czy racjonalne. Z punktu widzenia wyznawcy św. Demokracji podobieństwo jest oczywiste. JKM i BG są heretykami. Śmią kwestionować dogmaty! Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Bill Gates - lewak supreme 08.11.15, 08:20 manny-jestem napisał: > Oglosil wlasnie ze demokracja to problem. > Ciekaw jestem jak to jest ze amerykanscy lewacy maja podobne spojrzenie na repr > ezentatywny system polityczny jak niektorzy na polskiej prawicy. No to niepotrzebnie traciłeś czas i pieniądze na studiowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Do Mannego z zaścianka 08.11.15, 09:52 Podrzucam link z polskiego zaścianka. To oczywiste, że, w Waszyngtonie, stolicy świata, takich bzdur nikt nie czyta, ale na polskim forum może ktoś się skusi. Konserwatyzm i chrześcijańska demokracja — dwie drogi ku tej samej przepaści Odpowiedz Link Zgłoś
piq eee, polski motłoch przecież jest nic nie wart... 08.11.15, 20:17 ...dla naszego pociesznego jankesa w pierwszym pokoleniu. Motłoch amerykański - ooo, to coś superfajnego. Nasz pocieszny jankes w pierwszym pokoleniu w samym tytule wątku starał się zawrzeć jak najmniej słów w barbarzyńskim środkowoeuropejskim polackim języku - i udało mu się użyć tylko jednego. Nasz pocieszny jankes w pierwszym pokoleniu - na co zwrócił uwagę luka - nawet łaciński cytat w sygnaturce ma po amerykańsku, a "Seneca", żeby sobie głupi polski motłoch nie wyobrażał Bóg wie czego - to "Roman philosopher". To co ty mu podrzucasz jakieś gnioty wymyślone przez niedouczonych ciemnych Słowian z małego kraiku gdzieś na północ od cywilizowanej wszak ogromnie Czechosłowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 "Roman philosopher" 09.11.15, 09:56 W Ameryce trza być elitą intelektualną, by usłyszeć hasło "Seneca - Roman philosopher". A w naszym grajdołku gimnazjaliści kopiują z internetu wypracowania na temat: Co miał na myśli Seneka Młodszy pisząc " Ojczyznę kocha się nie dlatego, że wielka, ale dlatego, że własna". Co ciekawe w Polsce nie trzeba wyjaśniać, że Seneka (Młodszy czy Starszy) to Rzymianie z okresu klasycznego. "ojczyzne kocha się nie dlatego , że wielka, ale dlateg ... zadane.pl › Gimnazjum › Wos 28.11.2009 - "ojczyzne kocha się nie dlatego , że wielka, ale dlatego , że własna". Seneka Młodszy. - Napisz krótką rozprawke na temat tego cytaty Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem W stereotypy wierzycie 10.11.15, 23:12 to i glupstwa wypisujecie. Na przyklad takie: W Ameryce trza być elitą intelektualną, by usłyszeć hasło "Seneca - Roman phil > osopher" Wcale nie zdzwilbym sie sie gdyby ktos to zbadal to okazaloby sie ze procentowo wiecej gimnazjalistow w Stanach wie kim byl Seneca. Nie ma to nic wspolnego z polskim zasciankiem tylko z realiami. Wiara w stereotypy czyni zycie latwiejszym ale niekoniecznie madrzejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Wasz jankes w pierwszym pokoleniu 10.11.15, 23:17 na tyle ma oleju w glowie ze widzi roznice miedzy motlochem w Waszyngtonie a w tym w Mississippi nie mowiac juz o tym w Polsce a dla Was, jak to jest typowe dla ideologow, jest to zbyt trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 A tak dokladniej to chodzi ci o...? :O) 09.11.15, 05:22 co? Bo ja nie wiem o ktorej wypowiedzi Gatesa mowisz, oraz tego co on powiedzial. Mnie takze nie pod kazdym wzgledem lezy reprezentacyjna demokracja, i pod szeregiem katow jestem jej krytykiem, niemniej jednoczesnie jestem jej wielkim fanem, bo jest to najlepszy system jaki jest. Znajac Gatesa sadze, ze to samo widzi on bardzo podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś