Dodaj do ulubionych

Lewacy terrorują Lipsk

13.12.15, 19:04
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19338098,lewicowcy-demonstrowali-przeciwko-neonazistom-starli-sie-policja.html?lokale=local#BoxNewsLink#BoxNewsImg#BoxNewsLink#BoxNewsLink
To musi być pomyłka. Prawda Tete?
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Lewacy terrorują Lipsk 13.12.15, 19:26

Powinniśmy zareagować i skończyć prześladowanie ludności słowiańskiej na Łużycach. To jest skandal, że lewicowe bojówki wzniecają niepokój u naszych słowiańskich współbraci. Saksonia zawsze była polska i pozostanie...
    • dachs Re: Lewacy terrorują Lipsk 13.12.15, 21:30
      I do tego pod przewodem księdza.
      www.google.pl/search?q=lothar+koenig&biw=1536&bih=764&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2sOSM1dnJAhUCOBQKHSYZDpUQ_AUIBigB&dpr=1.25#imgrc=_
      Dylemat dla Krzysia.
      • bobislaw.borboje Re: Lewacy terrorują Lipsk 14.12.15, 10:32
        Jeśli Giewu pisze "ksiądz", to z pewnością chodzi im o popa, rabina, albo pastora. W tym przypadku akurat padło na pastora:

Lothar König (* 11. März 1954 in Leimbach bei Nordhausen) ist ein deutscher evangelischer Stadtjugendpfarrer in Jena.

de.wikipedia.org/wiki/Lothar_K%C3%B6nig_%28Pfarrer%29
    • oleg3 Dlaczego Tete? 14.12.15, 11:00
      Nie mogę jej zapomnieć takiej wypowiedzi:
      Cytat
      Olegu, prosze porownaj akty agresji w krajach europejskich (prawicowcow i lewicowcow), ktore zakonczyly sie nieszczesciem dla jednego czlowieka czy wielu osob. To jest takze pytanie o 'profil' czlowieka, ktory gotow jest bic czy zabic w imie wyznawanych przez siebie pogladow. Mord jako przeslanie / ostrzezenie dla innych.

Nie twierdze, ze ludzie o przekonaniach prawicowych maja en bloc krwiozercze zamiary. Ale gdy idea padnie na 'specyficzny grunt' takiej a nie innej osobowosci - efekt moze byc grozny.
      forum.gazeta.pl/forum/w,13,159100880,159102496,Re_Ein_rassistisches_Verbrechen.html

Ja to z pewnym przerysowaniem odczytałem jako: "prawicowo sprofilowany" ma w sobie zdolność do bicia i mordowania. Jak tylko trafi na odpowiednie warunki środowiskowe będzie nieszczęście. Lewak, lewicowiec ma zaś - rozumując a contrario - wpisany w profil pacyfizm. A tymczasem w Lipsku antyfaszyści ( lewacy bez wątpienia) prowadzą wojnę z faszystami (dla mnie też lewakami, choć hipoteza, że ci faszyści to agenci Urzędu Ochrony Konstytucji jest b. prawdopodobna).

Co na to postępowa psychologia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka