oleg3 13.12.15, 19:04 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19338098,lewicowcy-demonstrowali-przeciwko-neonazistom-starli-sie-policja.html?lokale=local#BoxNewsLink#BoxNewsImg#BoxNewsLink#BoxNewsLink To musi być pomyłka. Prawda Tete? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Lewacy terrorują Lipsk 13.12.15, 19:26 Powinniśmy zareagować i skończyć prześladowanie ludności słowiańskiej na Łużycach. To jest skandal, że lewicowe bojówki wzniecają niepokój u naszych słowiańskich współbraci. Saksonia zawsze była polska i pozostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Lewacy terrorują Lipsk 13.12.15, 21:30 I do tego pod przewodem księdza. www.google.pl/search?q=lothar+koenig&biw=1536&bih=764&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi2sOSM1dnJAhUCOBQKHSYZDpUQ_AUIBigB&dpr=1.25#imgrc=_ Dylemat dla Krzysia. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Lewacy terrorują Lipsk 14.12.15, 10:32 Jeśli Giewu pisze "ksiądz", to z pewnością chodzi im o popa, rabina, albo pastora. W tym przypadku akurat padło na pastora: Lothar König (* 11. März 1954 in Leimbach bei Nordhausen) ist ein deutscher evangelischer Stadtjugendpfarrer in Jena. de.wikipedia.org/wiki/Lothar_K%C3%B6nig_%28Pfarrer%29 Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Dlaczego Tete? 14.12.15, 11:00 Nie mogę jej zapomnieć takiej wypowiedzi: Cytat Olegu, prosze porownaj akty agresji w krajach europejskich (prawicowcow i lewicowcow), ktore zakonczyly sie nieszczesciem dla jednego czlowieka czy wielu osob. To jest takze pytanie o 'profil' czlowieka, ktory gotow jest bic czy zabic w imie wyznawanych przez siebie pogladow. Mord jako przeslanie / ostrzezenie dla innych. Nie twierdze, ze ludzie o przekonaniach prawicowych maja en bloc krwiozercze zamiary. Ale gdy idea padnie na 'specyficzny grunt' takiej a nie innej osobowosci - efekt moze byc grozny. forum.gazeta.pl/forum/w,13,159100880,159102496,Re_Ein_rassistisches_Verbrechen.html Ja to z pewnym przerysowaniem odczytałem jako: "prawicowo sprofilowany" ma w sobie zdolność do bicia i mordowania. Jak tylko trafi na odpowiednie warunki środowiskowe będzie nieszczęście. Lewak, lewicowiec ma zaś - rozumując a contrario - wpisany w profil pacyfizm. A tymczasem w Lipsku antyfaszyści ( lewacy bez wątpienia) prowadzą wojnę z faszystami (dla mnie też lewakami, choć hipoteza, że ci faszyści to agenci Urzędu Ochrony Konstytucji jest b. prawdopodobna). Co na to postępowa psychologia? Odpowiedz Link Zgłoś