Gość: Hiacynt IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 09:27 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hiacynt do Joli IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 09:43 Jolu, wczoraj (a właściwie dzisiaj w nocy) własną piersię osłaniałaś gospodarzy portalu z ich pryncypałem na czele A.M. (nie lubisz nazwisk - będę szyfrował , chociaż czasami może to być uciążliwe). Cóż się wydarzyło, że w nowym wątku piszę. Otóż - otwieram Ci ja, Twoją ulubioną gazetę z 24 sierpnia i szukam informacji o przekręcie pana I. ministra od prawa. I cóż? Nie ma. Największy dziennik w Polsce nie zająknął się o tym czym zajmuje się komisja etyki poselskiej i dziennikarze wszystkich stacji. Właściwie zajmują się, ale sprawami drugorzędnymi. Rubryka, fundacja, spółka, okienko, korzyść, ryczałt - bełkot, zasłona dymna. Chodzi przecież o to, że jeżeli poseł bierze swe pełne uposażenie sejmowe, to oczywistym jest, że nie otrzymuje innch wynagrodzeń - pensji. Czy 2,5 tys złotych miesięcznie to jest bagatelka??? Pan minister od sprawiedliwości te pieniądze musi zwrócić, ale czy tylko zwrtócić??? Pozostawiam to Twojemu uznaniu. Na koniec jeszcze raz. Jak to możliwe, że Twoja ukochana gazeta, która dla wielu jest jedynym żródłem informacji i wyrocznią, nie dostrzegła. Ale na 8-ej stronie jest informacja zatytułowana: Klemba przyjedzie przed wyborami z nadtytułem AFERA FOZZ A w artykule najczęściej pada nazwisko Jarosława Kaczyńskiego. Jak to było z tym: Ach, żegnaj, prawico! i zawartością. Naszą nocną wymianę zdań o Antosiu Pawlaku i jego pryncypale A.M. podsumuję w odrębnym liście. Pozdrawiam Że teś Adaśma taką obrończynię???? To było z podziwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabasz do Hiacynta o....prycypiach IP: *.bund.de 24.08.01, 11:04 czesc Hiacynt, sadzac po niektorych Twoich wypowiedziach, nie roznimy sie chyba bardzo w kwestiach "zasadniczych". czego jednak nie dostrzegam u Ciebie, to j a k i e s pryncypia...po jaka cholere korzystasz z propozycji "gazety" (forum), skoro ja "w czambul" potepiasz ? jesli nie cenie Urbana- nie kupuje i nie czytam "nie", jesli mierzi mnie Rydzyk, to nie wlaczam "radia Maryja" kiedy jade (czasem) przez Polske. wiec jak to jest z Toba ? b. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt# Re: do Barabasza o....prycypiach 24.08.01, 12:17 Gość portalu: barabasz napisał(a): > czesc Hiacynt, > > sadzac po niektorych Twoich wypowiedziach, nie roznimy sie chyba bardzo w > kwestiach "zasadniczych". czego jednak nie dostrzegam u Ciebie, to j a k i e s > > pryncypia...po jaka cholere korzystasz z propozycji "gazety" (forum), skoro > ja "w czambul" potepiasz ? jesli nie cenie Urbana- nie kupuje i nie > czytam "nie", jesli mierzi mnie Rydzyk, to nie wlaczam "radia Maryja" kiedy > jade (czasem) przez Polske. wiec jak to jest z Toba ? > b. Nie tylko, że korzystam z forum, to codziennie kupuję Gazetę Wyborczą. Mimo wszystko nie porównywałbym Urbana z Michnikiem, chociaż jak to wspominał Kuroń, razem chadzali do europejskiego na wódeczkę w przerwach odbywania przez Adasia kary. W czambuł nie potępiam ani Adasia - jest on dla mnie wielką zagadką. Nieszczęśliwym człowiekiem, i mówię to z pełnym przekonaniem. Natomiast co najmniej w połowie dostępnych mi żródeł wszyscy na nim psy wieszają. I to nie byle jakie nazwiska. Forum tym bardziej w czambuł nie potępiam - przedmiotowo traktowane. Jeżeli jako o forum myślimy o uczestnikach-internautach, to mało gdzie spotyka sie tak wartościowych ludzi. W czambuł natomiast potępiam gazetę wyborczą. Uważam, że jej poziom jest tragiczny. Mógłbym być u nich konsultantem Poziom dziennikarstwa, poziom fachowości itd. temat rzeka. Wieszczę jej upadek. Na koniec pryncypia. "Nie" do ręki nie biorę, tak jak nigdy na forum nie zabrałem głosu w wątku w którym było napisane Radio Ma Ryja. Nie rozumiem pytania o korzystanie z forum. Michnik ma korzyść ze mnie, czy ja z Michnika?. Jak na to pytanie odpowiesz, to wtedy się ustosunkuję. Wątek pryncypiów rozwiń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabasz Re: ? do Hiacynta IP: *.bund.de 24.08.01, 12:39 "(..)codziennie kupuję Gazetę Wyborczą W czambuł natomiast potępiam gazetę wyborczą." - albo ja mam defekt w logice, albo Ty jestes masochista. non tertium datur (?) b. p.s. obszerniej mozemy podyskutowac wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: ? do Hiacynta IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 13:21 Gość portalu: barabasz napisał(a): > "(..)codziennie kupuję Gazetę Wyborczą W czambuł natomiast potępiam gazetę > wyborczą." > > - albo ja mam defekt w logice, albo Ty jestes masochista. non tertium datur (?) > b. > p.s. obszerniej mozemy podyskutowac wieczorem Dialektyka. Nie ma innej gazety, ponadto czytam między wierszami, kopalnia wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Wstępna analiza problemu cz.I IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:36 Hiacynt ! Jolu, wczoraj (a właściwie dzisiaj w nocy) własną piersię osłaniałaś gospodarzy portalu z ich pryncypałem na czele A.M. (nie lubisz nazwisk - będę szyfrował :- ), chociaż czasami może to być uciążliwe). Nikogo nie osłaniałam i nie musiałam bronić. GW broni się sama i to od tylu, tylu lat. Cóż się wydarzyło, że w nowym wątku piszę. Otóż - otwieram Ci ja, Twoją ulubioną gazetę z 24 sierpnia i szukam informacji o przekręcie pana I. ministra od prawa. I cóż? Nie ma. Największy dziennik w Polsce nie zająknął się o tym czym zajmuje się komisja etyki poselskiej i dziennikarze wszystkich stacji. Właściwie zajmują się, ale sprawami drugorzędnymi. Rubryka, fundacja, spółka, okienko, korzyść, ryczałt - bełkot, zasłona dymna. Chodzi przecież o to, że jeżeli poseł bierze swe pełne uposażenie sejmowe, to oczywistym jest, że nie otrzymuje innch wynagrodzeń - pensji. Czy 2,5 tys złotych miesięcznie to jest bagatelka??? Pan minister od sprawiedliwości te pieniądze musi zwrócić, ale czy tylko zwrtócić??? Pozostawiam to Twojemu uznaniu. Nie lubię gdy w każdej gazecie są te same informacje. Sprawa była nagłośniona i nie sądzę aby było niezbędne jej umieszczanie w GW. Staram się korzystać z różnych źródeł informacji wolę jeśli się nie powtarzają. Na koniec jeszcze raz. Jak to możliwe, że Twoja ukochana gazeta, która dla wielu jest jedynym źródłem informacji i wyrocznią, nie dostrzegła. Ale na 8-ej stronie jest informacja zatytułowana: Klemba przyjedzie przed wyborami z nadtytułem AFERA FOZZ A w artykule najczęściej pada nazwisko Jarosława Kaczyńskiego. Jak to było z tym: Ach, żegnaj, prawico! i zawartością. Nie czytałam tego artykułu, korzystam tylko z wersji on-line , poczytam sobie jeśli uważasz, ze jest interesujący. Odnośnie pożegnania z prawicą i zawartością a także twoimi zarzutami co do GW, to uważam że ani ja ani GW nie dorastamy Ci do pięt w zakresie manipulowania (ja – wielka manipulatorka ?), wiesz o co chodzi Boy - Sztaudynger. Co do moich postów to nie bierz ich zbyt dosłownie. Nieraz się zagalopuję i później jest mi głupio nie sposób się wycofać z wypowiedzianych słów, które mogły kogoś zranić. Naszą nocną wymianę zdań o Antosiu Pawlaku i jego pryncypale A.M. podsumuję w odrębnym liście. Pozdrawiam Że teś Adaś ma taką obrończynię???? To było z podziwem. Czy Ty jesteś na Ty z Panem Adamem Michnikiem ( no, no fiu, fiu), z Taką szychą ? Czemu aż tak bardzo go nie lubisz , czyżby wyszedł przed zapłaceniem rachunku ? J Pytałam się ale tu na mojej prowincji nikt nie wie kto to Herling, mówią że to chyba ktoś nie z Polski. A Pana AM znają. Co do skierowań do szpitala to uważam, że tym powinni się zajmować jedynie lekarze. A zresztą nie lubię takich rozmów jedna Pani (Pan) drugiej Pani. Szkoda czasu. Pozdrawiam. PS. Przepraszam za format ( a w zasadzie za brak formatu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Joli Wstępna analiza problemu cz.I IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:47 Gość portalu: jolka napisał(a): > Nie lubię gdy w każdej gazecie są te same informacje. Sprawa była > nagłośniona i nie sądzę > aby było niezbędne jej umieszczanie w GW. > Staram się korzystać z różnych źródeł informacji wolę jeśli się > nie powtarzają. Takie podstawowe informacje powinny być w każdej gazecie. To jest warsztat. > Nie czytałam tego artykułu, korzystam tylko z wersji on-line , > poczytam sobie jeśli uważasz, > ze jest interesujący. Odnośnie pożegnania z prawicą i zawartością > > a także twoimi zarzutami > co do GW, to uważam że ani ja ani GW nie dorastamy Ci do pięt w > zakresie manipulowania > (ja – wielka manipulatorka ?), wiesz o co chodzi Boy - > Sztaudynger. Uważasz to za manipulację??? ) Co do moich postów to > nie bierz ich zbyt dosłownie. Nieraz się zagalopuję i później jest > > mi głupio nie sposób się > wycofać z wypowiedzianych słów, które mogły kogoś zranić. > > Naszą nocną wymianę zdań o Antosiu Pawlaku i jego pryncypale A.M. > podsumuję w > odrębnym liście. > Pozdrawiam > Że teś Adaś ma taką obrończynię???? To było z podziwem. > > Czy Ty jesteś na Ty z Panem Adamem Michnikiem ( no, no fiu, fiu), > z Taką szychą ? > Czemu aż tak bardzo go nie lubisz , czyżby wyszedł przed > zapłaceniem rachunku ? J > Pytałam się ale tu na mojej prowincji nikt nie wie kto to Herling, > mówią że to chyba ktoś nie z > Polski. Herling - Grudziński, wybacz ale to żle świadczy o Twojej prowincji. A Pana AM znają. Co do skierowań do szpitala to uważam, > > że tym powinni się > zajmować jedynie lekarze. A zresztą nie lubię takich rozmów jedna > Pani (Pan) drugiej Pani. 1. To nie jest argument 2. Moja droga, napewno wiesz kto to był Giedroyć. Otórz Herling to osoba co najmniej tego formatu, i to nie jest kjedna pani drugiej pani. Są to poważne rzeczy. Nie każ mi długo czekać na odpowiedż. Bardzo się cieszę, że w końcu jesteś. Scan Ciebie poszukuje w wątku Jola. Pozdrawiam i myślę, że kilka spraw poruszymy. Wstępna analiza problemu cz.I - bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Brudnopiso-rękopis podcząstki do części I IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 01:44 Hiacynt ! Sam tego chciałeś ! To masz ! Skrytykowałeś totalnie każde wymówione przeze mnie słówko a następnie w konkluzji napisałeś, że Ci się podoba całość ?? !! O jejku ja biedna nieszczęśliwa, to dla mnie za trudne . Czy ty aby nie jesteś kobietą ? ad. wieszania psów Proponuję Ci abyś sam wyrabiał sobie zdanie nie korzystając z opinii "autorytetów". Bo naszym nieszczęściem (narodowym)jest to, że np autorytet w dziedzinie socjologii uważa się predystynowany (uprawniony)do autorytatywnego wypowiadania się we wszystkich dziedzinach (nieraz zupełnie mu obcych)np. z zakresu psychiatrii. To chyba A.Słonimski powiedział. że jeśli ma wątpliwości to stara sie zachować przyzwoicie. ad.poziomu dziennikarstwa GW Tutaj ja nie czuję się uprawniona do wydawania ocen, jestem za mała i musiałam bym zbyt wysoko się wspinać (tak długo się uczyłam pokory- ale efekt jest ). Proponuję Ci obejrzenie strony Agory; jeśli jeszcze nie oglądałeś. Jest tam fotografia zespołu wśród takiej "armii" dziennikarzy napewno znajdziesz i lepszych i gorszych, którzy piszą raz lepiej raz gorzej. Założenie, że wszyscy są żli - NIE DO PRZYJĘCIA. ad. wieszczenia i czytania pomiędzy wierszami A czy z kuli też umiesz wyczytać, ja bym chciała wiedzieć co mnie czeka, a może chociaż z ręki, albo z charakteru pisma w tym wirtualnym forum ? ) Twoje reakcje są emocjonalne żeby nie rzec histeryczne (women ?). ad.Pana G. Znam ze słyszenia, wrażenia na nie - za popieranie kandydatury kontrowersyjnego wg mnie kandydata na Prezydenta (Moje zupełnie osobiste oceny wg uznawanego przeze mnie osobistego dekalogu). ad. Amazonek Chciałam byc miła i przyjąć jako komplement ale K.Zanussi byłby zniesmaczony, czytałam jego autorstwa artykuł w Rzpie pt. Przeciw dyktaturze prostactwa. Ale sie zmęczyłam. Chyba jednak nie tylko wolnomyślę ale także piszę. ad. fenomenu GW Zastanawiałam się niejednokrotnie na czym on polega, obserwowałam jej czytelników, swoich szefów, współpracowników ... i nie wiem. Może ty mi podpowiesz, myślę że będzie Ci łatwiej (niż mi) jak odłożysz emocje na chwilę na bok. Agora to wiem dlaczego ! Bo nadzoruje ją Kobieta !!!!!!!!!!, Pani HB. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Czy mogę się wtrącić? IP: *.home.net.pl 26.08.01, 01:52 Bez urazy obojga, ale cytując pewnego poetę: Wieszcz wstąpił na bezczynne działo I rzekł - o taktyce wiem mało; Lecz ruska grzmi artyleryja, Czemu jej nie przytrzeć ryja? Przynajmniej coś sie będzie działo! Pozdrawiam Was oboje - i znikam do Jolki. Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Czy mogę się wtrącić? do scana IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:04 Gość portalu: Scan napisał(a): > Bez urazy obojga, ale cytując pewnego poetę: > > Wieszcz wstąpił na bezczynne działo > I rzekł - o taktyce wiem mało; > Lecz ruska grzmi artyleryja, > Czemu jej nie przytrzeć ryja? > Przynajmniej coś sie będzie działo! > > Pozdrawiam Was oboje - i znikam do Jolki. > Scan jakbyś gdziekolwiek, kiedykolwiek takiej przycierał ryja, to mnie zaproś. Stanę w szeregu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Czy mogę się wtrącić? do Hiacynta IP: *.home.net.pl 26.08.01, 02:20 Liczę więc na Ciebie w ewent. walkach. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Czy ja też mogę się wtrącić? IP: *.toya.net.pl 26.08.01, 02:23 Kochani, czytam sobie wasze przemiłe gruchanie na tematy polityczne i znów zaczynam się dziwić. Zdziwienie moje budzi potęga negatywnych uczuć wyrażanych na tym forum na temat: 1. Adama Michnika 2. Unii Wolności 3. Gazety Wyborczej Musi coś w nich być, skoro te uczucia tak żywe. Wszystkie trzy można krytykować, nie każdy musi lubić którekolwiek z nich. Ale te emocje! ad 1. Jak by nie było, klasyk polskiego dziennikarstwa, o którym niedługo dzieci będą się uczyły w szkole (a może już się uczą). Tymczasem na forum znalazłem go na czołowym miejscu na liście najgorszych polskich dziennikarzy. Tym najbardziej umiarkowanym krytykom, jak Ty, Hiacyncie, jest go tylko żal, że tak nisko upadł. Ale czy rzeczywiście? Czy to wszystko przez Kiszczaka? Wydaje mi się, że akurat Michnikowi wolno to, co by innym nie uszło. Słonimski twierdził, że ludziom wielkim można wiele wybaczyć, gorzej z tymi małymi. Otóż Michnik, podobnie jak Kuroń, nie zaczęli być odważni wtedy, gdy odwaga już staniała. Nie należą do 20 milionów naszej post-opozycji. Są w tej nielicznej grupce ludzi, dla których patriotyzm nie był pustym słowem. Czytałem też o Michniku zdradzającym swoich dawnych przyjaciół. Czytałem jego artykuły o ludziach, czasem przyjaciołach, z którymi się przestał zgadzać. Były to dobre artykuły, nikogo w nich nie poniżał. A można by przecież tak, jak potrafił Niesiołowski w sejmie - jedno zdanie i po człowieku. ad 2. Unia Wolności, mimo wszystkich swoich słabości i głupstw politycznych, jest partią środka - trochę liberałów i trochę socjalistów. Nie powinna więc budzić takich emocji jak UPR czy SLD. A budzi. Taki Indris, którego posty cenię bardzo wysoko i czytam na ogół z wielką przyjemnością, na temat UW nie potrafi wypowiedzieć ani jednego sensownego zdania. Cytuję: "Obiecywała sprawiedliwość, a wprowadziła kapitalizm". ad 3. No i wreszcie nasza ukochana GW. Hiacyncie, wspaniale to ująłeś: Gazeta jest tragiczna, ale innej nie ma! Tak między nami, to wydaje mi się, że jest zupełnie niezła, chociaż zdarzają się jej różne wpadki. No bo jeśli nie GW, to co? Te z odchyleniem narodowym - przepraszam, nie przyswajam. Ta negacyjno- obsceniczna - zdecydowane NIE. Te z lekkim odchyleniem prawicowym - mogą być, czasem do nich zaglądam, ale są nudnawe, chyba właśnie z powodu braku wybitnych dziennikarzy. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Czy ja też mogę się wtrącić? - bardzo proszę Stoiku IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:41 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Kochani, > czytam sobie wasze przemiłe gruchanie na tematy polityczne i znów zaczynam się > dziwić. Zdziwienie moje budzi potęga negatywnych uczuć wyrażanych na tym forum > na temat: > 1. Adama Michnika > 2. Unii Wolności > 3. Gazety Wyborczej > Musi coś w nich być, skoro te uczucia tak żywe. Wszystkie trzy można > krytykować, nie każdy musi lubić którekolwiek z nich. Ale te emocje! O emocjach moich już pisała Jola. Wybacz, ale Adam Michnik to jedna wilka emocja. Czy odmawiasz prawa do emocji mnie? Tym bardziej, że się na nim zawiodłem i to potwornie. > > ad 1. Jak by nie było, klasyk polskiego dziennikarstwa, o którym niedługo > dzieci będą się uczyły w szkole (a może już się uczą). Tymczasem na forum > znalazłem go na czołowym miejscu na liście najgorszych polskich dziennikarzy. Ja nic takiego nie napisałem. W bluzganiach nie uczestniczę, natomiast spotkałem bardzo wiele uwag krytycznych dosadnych. Właśnie Herlinga, Bieleskiego, Herberta i wielu innych. Uczę się ostrego języka od nich, bom ja łagodny jak baranek. > Tym najbardziej umiarkowanym krytykom, jak Ty, Hiacyncie, jest go tylko żal, że > > tak nisko upadł. Ale czy rzeczywiście? Czy to wszystko przez Kiszczaka? Wydaje > mi się, że akurat Michnikowi wolno to, co by innym nie uszło. Upadł dużo wcześniej, właściwie juz w roku 1990. Jak był posłem i bezsensownie bronił starego systemu, skutki widzimy. Komunizm nie został rozliczony, i wielu pożytecznych idiotów pomału przegląda na oczy. Słonimski > twierdził, że ludziom wielkim można wiele wybaczyć, gorzej z tymi małymi. Otóż > Michnik, podobnie jak Kuroń, nie zaczęli być odważni wtedy, gdy odwaga już > staniała. Nie należą do 20 milionów naszej post-opozycji. Są w tej nielicznej > grupce ludzi, dla których patriotyzm nie był pustym słowem. Czytałem też o > Michniku zdradzającym swoich dawnych przyjaciół. Czytałem jego artykuły o > ludziach, czasem przyjaciołach, z którymi się przestał zgadzać. Były to dobre > artykuły, nikogo w nich nie poniżał. A można by przecież tak, jak potrafił > Niesiołowski w sejmie - jedno zdanie i po człowieku. Wiem jak Michnik był odważny, ale pamiętaj że miał zaplecze. Parasol ochronny roztoczony nad rewizjonistami, to wszystko działo się w rodzinie. Nie odmawiam intencji, chociaż w związku z póżniejszymi działaniami mam wiele wątpliwości. Nie wiem jak znasz tamte czasy? > > ad 2. Unia Wolności, mimo wszystkich swoich słabości i głupstw politycznych, > jest partią środka - trochę liberałów i trochę socjalistów. Nie powinna więc > budzić takich emocji jak UPR czy SLD. A budzi. Taki Indris, którego posty cenię > > bardzo wysoko i czytam na ogół z wielką przyjemnością, na temat UW nie potrafi > wypowiedzieć ani jednego sensownego zdania. Cytuję: "Obiecywała sprawiedliwość, > > a wprowadziła kapitalizm". Mój główny zarzut - obciążam ją za obecną sytuację. Przecież to nie jest normalne, żeby SLD miało 50 % poparcie, socjotechnika i tyle. Za póżno żebym rozwijał. Nie miała wizji Polski, tylko przetrwanie. Mazowiecki okazał się zbyt słaby, wtedy był czas na woiele rzeczy. > > ad 3. No i wreszcie nasza ukochana GW. Hiacyncie, wspaniale to ująłeś: Gazeta > jest tragiczna, ale innej nie ma! Tak między nami, to wydaje mi się, że jest > zupełnie niezła, chociaż zdarzają się jej różne wpadki. No bo jeśli nie GW, to > co? Te z odchyleniem narodowym - przepraszam, nie przyswajam. Ta negacyjno- > obsceniczna - zdecydowane NIE. Te z lekkim odchyleniem prawicowym - mogą być, > czasem do nich zaglądam, ale są nudnawe, chyba właśnie z powodu braku wybitnych > Może Rzeczpospolita. To nie jest gazeta, chyba że z dodatkiem misyjna. Ale jaka jest ta misja. Jeżeli masz ochotę i czas to wątek pociągniemy w najbliższych dniach, ja już padam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Do Stoika i Hiacynta IP: *.home.net.pl 26.08.01, 02:49 Zgadzam się w całości ze Stoikiem. A z Hiacyntem chętnie podyskutuję. Może nowy wątek na temat - koledzy. Ale ja "sceptycznie" - zaśmiecone będzie, niestety. Pozdrawiam Scan Gość portalu: Stoik napisał(a): > Kochani, > czytam sobie wasze przemiłe gruchanie na tematy polityczne i znów zaczynam się > dziwić. Zdziwienie moje budzi potęga negatywnych uczuć wyrażanych na tym forum > na temat: > 1. Adama Michnika > 2. Unii Wolności > 3. Gazety Wyborczej > Musi coś w nich być, skoro te uczucia tak żywe. Wszystkie trzy można > krytykować, nie każdy musi lubić którekolwiek z nich. Ale te emocje! > > ad 1. Jak by nie było, klasyk polskiego dziennikarstwa, o którym niedługo > dzieci będą się uczyły w szkole (a może już się uczą). Tymczasem na forum > znalazłem go na czołowym miejscu na liście najgorszych polskich dziennikarzy. > Tym najbardziej umiarkowanym krytykom, jak Ty, Hiacyncie, jest go tylko żal, że > > tak nisko upadł. Ale czy rzeczywiście? Czy to wszystko przez Kiszczaka? Wydaje > mi się, że akurat Michnikowi wolno to, co by innym nie uszło. Słonimski > twierdził, że ludziom wielkim można wiele wybaczyć, gorzej z tymi małymi. Otóż > Michnik, podobnie jak Kuroń, nie zaczęli być odważni wtedy, gdy odwaga już > staniała. Nie należą do 20 milionów naszej post-opozycji. Są w tej nielicznej > grupce ludzi, dla których patriotyzm nie był pustym słowem. Czytałem też o > Michniku zdradzającym swoich dawnych przyjaciół. Czytałem jego artykuły o > ludziach, czasem przyjaciołach, z którymi się przestał zgadzać. Były to dobre > artykuły, nikogo w nich nie poniżał. A można by przecież tak, jak potrafił > Niesiołowski w sejmie - jedno zdanie i po człowieku. > > ad 2. Unia Wolności, mimo wszystkich swoich słabości i głupstw politycznych, > jest partią środka - trochę liberałów i trochę socjalistów. Nie powinna więc > budzić takich emocji jak UPR czy SLD. A budzi. Taki Indris, którego posty cenię > > bardzo wysoko i czytam na ogół z wielką przyjemnością, na temat UW nie potrafi > wypowiedzieć ani jednego sensownego zdania. Cytuję: "Obiecywała sprawiedliwość, > > a wprowadziła kapitalizm". > > ad 3. No i wreszcie nasza ukochana GW. Hiacyncie, wspaniale to ująłeś: Gazeta > jest tragiczna, ale innej nie ma! Tak między nami, to wydaje mi się, że jest > zupełnie niezła, chociaż zdarzają się jej różne wpadki. No bo jeśli nie GW, to > co? Te z odchyleniem narodowym - przepraszam, nie przyswajam. Ta negacyjno- > obsceniczna - zdecydowane NIE. Te z lekkim odchyleniem prawicowym - mogą być, > czasem do nich zaglądam, ale są nudnawe, chyba właśnie z powodu braku wybitnych > > dziennikarzy. > > Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: Brudnopiso-rękopis podcząstki do części I do Joli IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 01:59 Gość portalu: jolka napisał(a): Jolu! Rzucam wszystkie wątki na forum by z Tobą dyskutować, to jest jednocześnie komplement dla Ciebie. > Hiacynt ! Sam tego chciałeś ! To masz ! > Skrytykowałeś totalnie każde wymówione przeze mnie słówko a następnie w > konkluzji napisałeś, że Ci się podoba całość ?? !! > O jejku ja biedna nieszczęśliwa, to dla mnie za trudne . Czy ty aby nie > jesteś kobietą ? Na szczęście nie. Bardzo lubię kobiety, ale nie aż tak bardzo by takowąż zostać. > ad. wieszania psów > Proponuję Ci abyś sam wyrabiał sobie zdanie nie korzystając z > opinii "autorytetów". Bo naszym nieszczęściem (narodowym)jest to, że np > autorytet w dziedzinie socjologii uważa się predystynowany (uprawniony)do > autorytatywnego wypowiadania się we wszystkich dziedzinach (nieraz zupełnie mu > obcych)np. z zakresu psychiatrii. To chyba A.Słonimski powiedział. że jeśli ma > wątpliwości to stara sie zachować przyzwoicie. A kto na koniec jakimś Zanussim się podpierać próbuje?? > ad.poziomu dziennikarstwa GW > Tutaj ja nie czuję się uprawniona do wydawania ocen, jestem za mała i musiałam > bym zbyt wysoko się wspinać (tak długo się uczyłam pokory- ale efekt jest ). > Proponuję Ci obejrzenie strony Agory; jeśli jeszcze nie oglądałeś. Jest tam > fotografia zespołu wśród takiej "armii" dziennikarzy napewno znajdziesz i > lepszych i gorszych, którzy piszą raz lepiej raz gorzej. Założenie, że wszyscy > są żli - NIE DO PRZYJĘCIA. Jestem homo gazeticus, całe życie czytam. GW od pierwszego numeru, zresztą wszystkie pierwsze numery jeszcze gdzieś sobie spoczywają. Większość dziennikarzy znam z pisania, może szczegóły potem. > ad. wieszczenia i czytania pomiędzy wierszami > A czy z kuli też umiesz wyczytać, ja bym chciała wiedzieć co mnie czeka, a może > > chociaż z ręki, albo z charakteru pisma w tym wirtualnym forum ? ) > Twoje reakcje są emocjonalne żeby nie rzec histeryczne (women ?). Poproszę o przykłady tych reakcji. > ad.Pana G. > Znam ze słyszenia, wrażenia na nie - za popieranie kandydatury kontrowersyjnego > wg mnie kandydata na Prezydenta (Moje zupełnie osobiste oceny wg uznawanego > przeze mnie osobistego dekalogu). Zapomniałem o co tu chodzi?? > ad. Amazonek > Chciałam byc miła i przyjąć jako komplement ale K.Zanussi byłby zniesmaczony, > czytałam jego autorstwa artykuł w Rzpie pt. Przeciw dyktaturze prostactwa. > Ale sie zmęczyłam. Chyba jednak nie tylko wolnomyślę ale także piszę. > ad. fenomenu GW > Zastanawiałam się niejednokrotnie na czym on polega, obserwowałam jej > czytelników, swoich szefów, współpracowników ... i nie wiem. Może ty mi > podpowiesz, myślę że będzie Ci łatwiej (niż mi) jak odłożysz emocje na chwilę > na bok. Drugi raz o moich emocjach piszesz, czy to coś złego te emocje?? Jeżeli chodzi o głównego pryncypała, to przeczytałem prawie wszystko co kiedykolwiek napisał i się dziwię??? Brak koncepcji, nie wiem co chce osiągnąć. Rozmowa z Plebanem, wybacz niezbyt wysokiego lotu. > Agora to wiem dlaczego ! Bo nadzoruje ją Kobieta !!!!!!!!!!, Pani HB. > Pozdrawiam. Proszę o więcej szczegółów, a nie ocenianie mnie. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: O dziennikarzach wyborczej i nie tylko do Stoika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 02:36 ad. Adama Michnika - dzięki Ci. ad.UW - jako całą partia budzi moje wątpliwości, poszczególni członkowie partii to wg mnie ludzie godni najwyższych stanowisk w państwie (moim), ad.GW - prowokujące dziennikarstwo zapewnia poczytność, nakłąd, minimalizacja zwrotów. ad,Indrisa -moja babska ocena na podstawie kilku wątków jest to człowiek o dużej wiedzy ale co do mądrości to musi popracować ( dopiero do niej zmierza) Zbyt radykalny w niektóorych osądach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: do Joli Jolki IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:50 Gość portalu: jolka napisał(a): Jolu otwierasz nowe fronty. Napiszę do Ciebie dłuższy list polityczny, ale Ty zostaw wiadomość kiedy będziesz uchwytna. Dzisiaj powolnością swą muszą (przepraszam z uśmiechem) mnie zmogłaś. Jakbys była uprzejma - tych polityków UW - u wymienić, rokujących nadzieje - to będę wdzięczny. Onyszkiewicz, Kozłowski, Hall, Suchocka, Skubiszewski - olbrzymie niewypały z przeszłości. (tylko nie pisz, że któryś z nich bezpartyjny) Balcerowicz - z terażniejszości, z ostatniego rządu. Nie oceniam jego poprzedniej działalności, ja nie na gospodarce się koncentruję, a na wizji państwa. Pozdrawiam i dobranoc oczekuję więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Jacusia Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 02:42 Misiaczku ! Odniosłam wrażenie, że potraktowałeś moje może zbyt naiwne wypowiedzi letko (lub lekko). Uważam, że powinieneś jeszcze raz się odnieść do co niektórych stwierdzeń i może jutro do nich wrócimy. Być może że powodem (przyczyną) jest moje nie dopracowane wystąpienie, ale okazuje się że mogę wesprzeć sie na męskim ramieniu (Stoika)- zalecam lekturę ; bardzo interesujące wypowiedzi i takie wyważone (stoickie ?). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Re: Do Jacusia Hiacynta IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:47 Bogowie miejcie nas w swojej opiece. Jola miesza już w dwóch wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 02:59 Gość portalu: jurek1 napisał(a): > Bogowie miejcie nas w swojej opiece. Jola miesza już w dwóch wątkach. Jurek ! Czy ty chcesz mi się narazić nieodwołalnie ? Piłeczkę pinpongowa odbijam ty także w dwóch conajmniej mieszasz.( w sekrecie Ci powiem, że ja w trzech) Do jakich Bogów się zwracasz ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Do Jolinki miłej - dawno odpowiedziałem spóżnialska IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 02:56 Gość portalu: jolka napisał(a): > Misiaczku ! > Odniosłam wrażenie, że potraktowałeś moje może zbyt naiwne wypowiedzi letko > (lub lekko). Uważam, że powinieneś jeszcze raz się odnieść do co niektórych > stwierdzeń i może jutro do nich wrócimy. Być może że powodem (przyczyną) jest > moje nie dopracowane wystąpienie, ale okazuje się że mogę wesprzeć sie na > męskim ramieniu (Stoika)- zalecam lekturę ; bardzo interesujące wypowiedzi i > takie wyważone (stoickie ?). > Pozdrawiam > Wesprzyj sie na męskim ramieniu, ale i tak oddasz się mnie. Miało być poddasz, ale zrozumiesz. Do jutra, przewidziałem to zdrajczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Połaczonych Sił - Stoik, Scan i Jola IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 03:05 Ale warunek jeden, bo chyba będę miał dwóch przeciwko sobie i Jolę. Wszystkie chwyty dozwolone, czyli nie tylko na poważnie. Czasami uśmiechajmy się. Argumenty poważne, kokretne, udokumentowane - nie stwarzanie faktów prasowych w stylu naszego profesora (o tak najlepszy minister ostatnich dziesięciu lat, ale czy nie mogło być lepszego, kiedys bardzo liczyłem na Bieleckiego, ale on juz nie ten.)Czyli w najbliższym czasie przedstawimy swoje tezy - nawzajem i bój to będzie. Dobrze, że będzie z nami Jola - kobiety łagodzą obyczaje, chociaz z Joli jest trochę latawica. Czyli Jolu kochana - Ciebie ni rozpuszczamy pochlebstwami i czasami zrobisz kanapki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: Koalicjant do Adwersarza IP: *.home.net.pl 26.08.01, 03:15 Ja wchodzę. Jak wrócę, odeśpię. A najlepiej juz od siebie - bo tam i komputer pomaga. Czyli w poniedziałek. Dobrej nocy.( W tym watku) Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Koalicjant do Adwersarza IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 26.08.01, 03:23 Ja też wchodzę, ramienia na pewno nie wycofam i z przyjemnością popatrzę, kto komu się będzie (p)oddawał. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Jesteśmy po słowie IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 03:27 Jak będę nie daj Boże przegrywał, szybko oddam się Joli. A jak ona będzie swoim zwyczajem nie w tym wątku???? ZAkładam, że będzie mnie chciała. Do broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Jesteśmy po słowie IP: *.home.net.pl 26.08.01, 03:31 Adwersarzu miły. Nie kreuj się na Parysa. Helena wybierze. Zwycięzcę. Piętę obwinąłem. Scan Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Jak będę nie daj Boże przegrywał, szybko oddam się Joli. A jak ona będzie swoim > > zwyczajem nie w tym wątku???? ZAkładam, że będzie mnie chciała. Do broni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: Jesteśmy po słowie IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 26.08.01, 03:33 Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > Jak będę nie daj Boże przegrywał, szybko oddam się Joli. A jak ona będzie swoim > > zwyczajem nie w tym wątku???? ZAkładam, że będzie mnie chciała. Do broni. Hiacyncie, nie idź na łatwiznę i Broni w to nie mieszaj (bo jak wiadomo, Bronia...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: Jesteśmy po słowie IP: *.home.net.pl 26.08.01, 03:36 Hiacynt miał na myśli "Żywią Y Bronią" zapewne. Scan Gość portalu: Stoik napisał(a): > Gość portalu: Hiacynt napisał(a): > > > Jak będę nie daj Boże przegrywał, szybko oddam się Joli. A jak ona będzie > swoim > > > > zwyczajem nie w tym wątku???? ZAkładam, że będzie mnie chciała. Do broni. > > Hiacyncie, nie idź na łatwiznę i Broni w to nie mieszaj (bo jak wiadomo, > Bronia...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Dziennikarze wyborczej jeszcze nie zginęli, póki my ich czytelnicy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.01, 03:46 Szanowni Panowie Koalicjanci oraz Przegrany Hiacyncie ! Gratuluję poczucia humoru oraz znajomości mitologii. Życzę kolorowych snów. Meżczyzni każdy temat kończą na tym samym nawet stoicy ) a szczególnie ludzie roślinki (czy Człowieki kwiaty ?). Hiacynt przegrałeś stąd te kanapki i przecinki, jak używasz pojęcia stron to pisz która strona moja lewa czy twoja prawa, przodem czy tyłem do komputera. Dokładnie jak do kobiety która wie tylko jak robic kanapki. Nie lepiej było wyjąć białą chusteczkę przed. Niezwyciężona. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt do Joli i jej Towarzyszów IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 11:05 Gość portalu: jolka napisał(a): > Szanowni Panowie Koalicjanci oraz Przegrany Hiacyncie ! > > Gratuluję poczucia humoru oraz znajomości mitologii. Życzę kolorowych snów. > Meżczyzni każdy temat kończą na tym samym nawet stoicy ) a szczególnie ludzie > > roślinki (czy Człowieki kwiaty ?). Hiacynt przegrałeś stąd te kanapki i > przecinki, jak używasz pojęcia stron to pisz która strona moja lewa czy twoja > prawa, przodem czy tyłem do komputera. Dokładnie jak do kobiety która wie tylko > > jak robic kanapki. Nie lepiej było wyjąć białą chusteczkę przed. > Niezwyciężona. Pozdr. Jolu! Najpierw swoje myśli asekurancko zatytułowałaś: "Wstępna analiza problemu", i pominąwszy mą odpowiedż rozwinęłaś się w temacie "Brudnopiso - rękopis podcząstki do części I ". Brudnopis by wystarczył, ale Twa kobieca przebiegłość podsunęła Ci myśl, by dodać cząstki, a jeszcze póżniej dodałaś pod - cząstki do swego tytułu. Czyżbyś z każdej swej myśli chciała się wycofać, jako niedoprecyzowanej, pośpiesznej opacznie zrozumianej. Widzisz, znowuż dostrzegłem w tobie kobietę. Przepraszam, jeżeli zbyt czesto dostrzegam różnicę naszych płci, ale ja jestem z Ciemnogrodu. U nas wszystko po staremu się robi. I kobietom okazuje się szacunek, czasami komplementy się prawi, często żartuje i nie słyszałem, by kogoś podano do sądu za molestowanie. Jolu nie będę Ciebie cytował, wycieczek osobistych i supozycji - uważam, że są niepotrzebne. Nie pragnę łatwego zwycięstwa, cieszę się, że masz towarzyszy - jakie okropne słowo, ale za to towarzysze mi się podobają. Żałuję, że nie znam Waćpanów wcześniejszych dokonań, zwycięstw polemicznych i przypadkowych porażek. Polemika będzie długa i wyczerpująca, być może przed zimą się nie skończy. Jolu, nie roztrwoń proszę, pośpiesznymi myślami tego co już masz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: do Joli i jej Towarzyszów IP: *.wroclaw.tpnet.pl 27.08.01, 11:40 > Polemika będzie długa i wyczerpująca, być może przed zimą się nie skończy. > Jolu, nie roztrwoń proszę, pośpiesznymi myślami tego co już masz. > Pozdrawiam. Przeczytalem za kare, calutki watek. 10 dni a straty ogromne w odcedzaniu saczacego jadu wybiorczego, slodzonego wijacymi sie pomiedzy wnioskami, zmijkojezyczkami niewie-sci-mi, by soki wiadomosci dobrego na zle - lipie polskiej podmienic. To i raju nie widac a diabelska prawda nawet pospolite oszustwa wyparla. Jak w Jedwabnem !!!!!! Iwan-icki-ch czas nadszedl a Kac-zynski dolem, choc podobno ma te linie trzymac- tylko juz nie wiem - te Suchocka Srebrostojaca czy inna. A tu dysput idzie jaki odwazny Adas gdy mama, tata i brat w aparacie. A brat sie nie cackal - tylko rabal galezie z drzewa madrosci, za co mu w Szwecji slusznie wysylamy 8000 zl a bo wiecej na nazwisko ??! - Szwedowicz. I kiedy, no kiedy , prosze forumowiczow on nie byl swoj - gdy buszowal nielegalnie jako Komisja Michnika, az nawyklym do roznych rzeczy archiwistom SB oczy wylazily z oburzenia ? Albo kiedy udawal wroga w TV a po k..kk..k..lo..t..ni z przyszlym prezydentem pili do rana az ulica prominentow drzala ? A innego znowu promowal a Paris ze slynnym odp... sie od Gienerala. A Kiszczak to ... bohater i wzor do nasladowania dla mlodziezy. Wyliczyc moznaTYSIACE tego...do 1968 r., gdy ja place zyciorysem a on pluje na mnie i reszte Polakow, ktorzy go bronili !!!!!!!!! i teraz gdy UKRADZIONO narodowi wyborcza ze znaczkiem (nie jakis tam zwykly znaczek!!! -to miliony umyslow, serc, dzialan i zyciorysow), by mogl wybrac innych a on zamieszal i wybrano tych samych - ktos mnie czy Hiacynta przegania z FORUM ?????????!!!!!!!!!!! A Wyborcza miala pomoc wybrac niekomunistow - oni mieli wszystko!!!!! Wszystkich prawdziwych patriotow i niekomunistow dzieki niemu skierowano na boczny tor, czest ostateczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tyle szkody dla narodu nikt nigdy nie zrobil -nie Urban, bo kazdy wie kto zacz. Najgorszy jest wilk w owczej skorze. Zapytajcie Adasia MIchnika co powiedzial o Polakach w Australii - a zreszta on i jego (......) pisza to na codzien w GW. Miriam-first, ..., ...., sie smieja zbaczajac z watkow i osmieszajac Polakow a Wy z nimi dyskutujecie dzentelmensko, zamiast przygwazdzac kogos kto handluje najwyzszymi warosciami - to gorsze niz cialem !!!!!!! Nie nalezy sie udawanie uprzejmosci rebaczom prawdy i wartosci. O nie !!!! Pozdrowienia dla oglupionych GW Polakow. # Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do # IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 01:41 Misiu ! Przeczytałąm wszystko - niczego nowego w twoim poście nie ma. Tylko stare informacje powszechnie znane.Ile razy można odkrywać Amerykę. O co Ci właściwie chodzi ? Twoje poglądy (wywody) uznaję za niegodne polemiki. I pisz bez wstawiania myślników bo dostałąm takiego zeza, że łzy mi kapią za uszami (ze śmiechu). Pozdrawiam (bez jadu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: do Joli IP: *.home.net.pl 28.08.01, 01:54 Jolu, Żmijo bez jadu, Podziwiam Twój żołądek odporny na niestrawność po haszu. Ja wolę na trawę. Pozdrawiam, jak zawsze szarmancko, Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do Scana ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 02:02 Jeszcze nie śpisz, czy to znowu twój duch ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: do Joli ! IP: *.home.net.pl 28.08.01, 02:08 Jak spać, kiedy ten # zasnąć nie daje! Również P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do Scana ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 02:14 Gość portalu: Scan napisał(a): > Jak spać, kiedy ten # zasnąć nie daje! > Również P. Czy można coś takiego na trzeżwo napisać ? Zaśnij weż pigułę. Także P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: do Joli ! IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 28.08.01, 02:22 Gość portalu: Scan napisał(a): > Jak spać, kiedy ten # zasnąć nie daje! > Również P. O nieszczęśni! Spróbujcie coś z bemolem, może się zneutralizują i zostanie kasownik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do Stoika ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 02:28 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Gość portalu: Scan napisał(a): > > Jak spać, kiedy ten # zasnąć nie daje! > > Również P. > O nieszczęśni! Spróbujcie coś z bemolem, może się zneutralizują i zostanie > kasownik. Stoik ! A jak byś tak po polsku jak do kobiety. To tylko Hiacynt czyta pomiędzy wierszami, a ten # też jutro nie załapie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Re: do Stoika ! IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 28.08.01, 02:38 Gość portalu: jolka napisał(a): > Stoik ! > A jak byś tak po polsku jak do kobiety. To tylko Hiacynt czyta pomiędzy wiersza > mi, > a ten # też jutro nie załapie. > Pozdrowienia. Już wyjaśniam. # to muzyczny krzyżyk (sharp po angielsku), bemol (flat) działa odwrotnie niż # (obniża o pół tonu), kasownik (neutral) kasuje poprzedni krzyżyk lub bemol. A wszystko razem to była tylko kołysanka dla Was, może niezbyt udana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: do Stoika ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 02:44 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Już wyjaśniam. # to muzyczny krzyżyk (sharp po angielsku), bemol (flat) działa > odwrotnie niż # (obniża o pół tonu), kasownik (neutral) kasuje poprzedni krzyży > k lub bemol. A wszystko razem to była tylko kołysanka dla Was, może niezbyt udana Nie wszystko ok, to ja nie załapałam. Jestes poprawny. Udana ale my już jesteśmy na etapie nie kołysanek a piguł. Co z psem ? Jak się ma ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik O psie IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 28.08.01, 02:49 Pies wspaniale, chociaż mu trochę za gorąco. Jak się domyślasz, jest niebywale inteligentny. Rasa owczarek starogermański (sam wymyśliłem, bo dość podobny do wilka). Też padam (na pysk) Miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: O psie do Stoika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 02:53 Dzięki za informacje. Niech Ci sie przyśni coś miłego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: do # , a ja do Joli - re IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 08:11 Gość portalu: jolka napisał(a): > Misiu ! > Przeczytałąm wszystko - niczego nowego w twoim poście nie ma. Tylko stare > informacje powszechnie znane.Ile razy można odkrywać Amerykę. > O co Ci właściwie chodzi ? > Twoje poglądy (wywody) uznaję za niegodne polemiki. > I pisz bez wstawiania myślników bo dostałąm takiego zeza, że łzy mi kapią za > uszami (ze śmiechu). > Pozdrawiam (bez jadu). Do Joli. Jolu, które ze spostrzeżeń # - a, nazywasz odkrywaniem Ameryki, a które są niegodne polemiki. Każesz mi czytać między wierszami Twoje teksty, a ja przecież nie piszę, że wierszy nie dostrzegam. Łzy Ci kapią ze śmiechu, a co ja mam powiedzieć gdy myśli Lenina przywołujesz, Pani Curie bajdurzenia cytujesz, a Boy za wieszcza u Ciebie robi. Formy różne mogą być, ale proszę byś na treść zwracała więcej swej uwagi. Uśmiechnij się Joluniu, ale zdaje się, że chcesz ułatwić sobie zadanie. A mojego pisania powyżej # do Ciebie nie zauważyłaś, a miałaś odpowiedzieć. "Brudnopiso - rękopis podcząstki do części I " - Twoje i na nie odpowiedziałem, a Ty przemilczałaś. To jest ta Twoja sławetna strategia. Z rana Ciebie Jolu słonecznie pozdrawiam z mojej prowincji, do której wieści też docierają. Niektóre rzeczy nawet lepiej widać. Miłego dnia Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scan Re: do # IP: *.home.net.pl 28.08.01, 02:28 Ciągle niedoceniony, niedowartościowany martyrologiczny STeeeeROPIAN? (Bo już na pewno nie Styropian)Jak długo jeszcze? Poznaj zabytki Wrocławia, piękny gotycki kościół w Trzebnicy, Lubiąż, Bolków, Świdnica, aaa, szkoda wymieniać, dużo tego. Nie trać czasu, zycie jest krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: do # IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.08.01, 10:47 Gość portalu: Scan napisał(a): > Ciągle niedoceniony, niedowartościowany martyrologiczny STeeeeROPIAN? (Bo już > na pewno nie Styropian)Jak długo jeszcze? Poznaj zabytki Wrocławia, piękny > gotycki kościół w Trzebnicy, Lubiąż, Bolków, Świdnica, aaa, szkoda wymieniać, > dużo tego. Nie trać czasu, zycie jest krótkie. Scanowanie zabytkow przez zabytek - coz za propozycja ? Ja i martyrologia ? Ja i steropian ? No, no, wystawialem rowniez oceny za rozpoznanie oczywistosci, moim wychowankom, a bylo to ostanio w 1970. Tutaj, nie-moi wychowankowie na szczescie, w nieszczesnej dobie feminizacji, wyciagaja przeciwne wnioski co do mych pogladow i zyciorysu!!! Ale coz wymagac od wyborcow Wolnosci od Przeszlosci z wzrokiem utkwionym w agenture Platformy Sojuszu z Unia Biurokracji 200 tys.Ustaw 1000 stronicowych. Sam ten fenomen przezylem: mialem 21 lat i bylem na 3 roku (=zjadlem wszystkie rozumy!!! ) mieszkalem u Andersowca, ktory wrocil by zaznac bolszewii a mial 2*21=42 lata. Pomagalem mu przezyc na minimum egzystencji. Uczylem sie w podstawowej i w ogolniaku o historii II WS, ktora byla dla mnie wtedy prehistoria !!! a dzis rok 1953, gdy omal nie wyslano na Sybir mojego ojca za wybryk syna z portretem Bieruta, jest bardziej zwiazany z DZIS, niz ja z zona. I to DZIS z 1953 roku to chamstwo i buta "bierutowcow" w ambasadach, do ktorych przywrocil ich 1-szy sekr KU Tow. Gieremek, hucpa ich i UBwcow, synow na najwyzszych stolkach panstwa , rad (nie, nie nierobotn. a nadzorczych) i bankow. DZIS to 1953 ROK !!! A Moskwa to przeniesiona do innych realiow i czasow Bruksela. Trzeba bylo widziec jakimi stalinowskimi metodami gnebila starsza turystke panienka z ambasady czy w Hiszpanii, Grecji, Turcji czy gdzie indziej. A pamieta kto, co pani tanczaca w Moskwie z Mazowieckim i przepyszna fryzura, mowila o zagrozonych smiercia turystach polskich w Rumunii w czasie rzadow -"naszego" (sic!) Premiera. Ktos tu napisal, bodaj Hiacynt, ze nie widzial w zyciu komunisty !!!!!!! W Paryzu jedynie bogacza. A plejady ICH oglada w TVP !!!! Paczke styropianu to po raz pierwszy kupilem na budowe do spania w garazu gdzie mialem jedyne drzwi ! A budowalem we W-wiu pracujac w Lublinie. Styropianowcow natomiast, po doswiadczeniach strajkow w 1968, gdy ZOMO moglo wszystko, lekce sobie wazylem, bo w dziurach owczej skory widzialem tajniakow !!! TAK, TAK - slepy byl nasz narod juz wtedy w 1980. Jedna pani w stylu Joli z tytulem nawolywala do strajkowania w absurdalnej sytuacji jesienia 1981. Ta sama argumentacja, lekcewazenie doswiadczenia i rozmowcy. Widzialem ich na kopy - tajniakow. 21 lat wszyscy sie sprawdzili - albo na zachod albo na szczyty polityki. Smaczna zupka Kuronia na trupich kosciach !!! A ja mialem swoje analogie do strajkow wczesniejszych o 12 lat i mi nie smakuje. Zmiany postaw, odkrycia "przyjaciol", metod - ciagle tych samych. I gadek sluzalczykow - tez ciagle tych samych. Obserwuje to w zyciu nie po raz 1-szy czy 2-gi. Byl 1953, 1956, 1970 itd. Nic sie nie zmienia -\ blizniaczych Stoikow, Scanow, Madam i Jol - szeregi ! To i z zabiego sluzalczego horyzontu # sie jawi jak nieudacznik i niekapujacy staruch, ktory nie umie sie cieszyc przebogactwem zycia - bron Boze virtualnego. Wyjasnila mi mlodziutka Monika strach wychowanych na Internecie do glebokich, pelnych i szczerych relacji realnech w prawdziwym swiecie z prawdziwymi ludzmi przy pomocy przwdziwego jezyka. Nie mylcie czlowieka z obiektem zindoktynizowanym. Strach ma wielkie oczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: do napadajacych niegroznie na # IP: *.wroclaw.tpnet.pl 28.08.01, 11:24 Przeczytalem siebie i malo zrozumialem - coz starcza demencja. Przypis do re: W 1980 bylem czlonkiem S. nienasyconej wystarczajaco tajniakami - stad koniecznosc stanu wojennego dla ratowania, nie przed ZSRR w kryzysie Afganistanu i mizerii wizerunku obroncy pokoju - a wlasnej czerwonej skory. Ostrzegalem przed strajkami okupacyjnymi wygodnymi dla oprawcow. Oprawcy mieli zlokalizowanych i zmeczonych ludzi na celowniku i zebrane do kupy lupy. W 1968 zabrali z Kwestury kupe forsy-skladek od fabryk i biur, sprzetu, zarcia i papierosow. Mnie nie pobili, moja brama byla "zabezpieczona" 380 V. Kilku falszywych studentow z falszywymi pieczatkami tylko 2-go semestru, przeegzaminowalem z calki z "0" i rozniczki z "1". Dostali od mlodszego rocznika po dupie i wyrzucili ich w kierunku ZOMO. W 1989 i 1990 splamilem sie dzialaniem bez styropianu. Rozpoznalem towarzyszy juz b. latwo. A styropian do spania na budowie kupilem w 1998. To dla Scana. Jak juz wyciagnalem z czerwonych lap prezesa spoldzielni miezsk swoja forse bez odsetek. Bronili ich kilku prokuratorow, NIK, a co dziwne na stu poszkodowanych kilkunastu przwnikow, sedzia od spraw spoldzielni mieszk. - POSZKODOWANY !!!, kier. Wydz. Przestepstw Gosp. - Poszkodowany itd. Tylko skromny # odebral swoja forse a nie profesorowie, prezesi bankow czy prawnicy i policja czy spiker TVP lubelski (sic!). Obyty prawnik od umow (poszkodowany) twierdzil, ze nie mozna "ugryzc" Umowy. Ja ugryzlem zdanie " ...z przyczyn niealeznych od Spoldzielni". To swiadzczy o sile intelktu dziennikarzy, prawnikow, prezesow i profesorow. No coz jakie mamy spoleczenstwo widzi caly swiat. Ja tu pisze ( np.Jedwabne, sprzedaz za 10 %itd.) same oczywistosci. Ale myslenie meczy. Lepiej stosowac "naukowe" szablony i nasladowac "autorytety". Pozdrawiam szczegolnie Scana za zjadliwosc. Smacznego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Hiacynt do # IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 12:29 Gość portalu: # napisał(a): > Gość portalu: Scan napisał(a): > > > Ciągle niedoceniony, niedowartościowany martyrologiczny STeeeeROPIAN? (Bo > już > > na pewno nie Styropian)Jak długo jeszcze? Poznaj zabytki Wrocławia, piękny > > > gotycki kościół w Trzebnicy, Lubiąż, Bolków, Świdnica, aaa, szkoda wymieni > ać, > > dużo tego. Nie trać czasu, zycie jest krótkie. > > Scanowanie zabytkow przez zabytek - coz za propozycja ? > Ja i martyrologia ? Ja i steropian ? > > No, no, wystawialem rowniez > oceny za rozpoznanie oczywistosci, > moim wychowankom, > a bylo to ostanio w 1970. Tutaj, nie-moi wychowankowie na szczescie, > w nieszczesnej dobie feminizacji, wyciagaja przeciwne wnioski co do mych > pogladow i zyciorysu!!! > > Ale coz wymagac od wyborcow Wolnosci od Przeszlosci z wzrokiem utkwionym > w agenture Platformy Sojuszu z Unia Biurokracji 200 tys.Ustaw 1000 stronicowych > . > > Sam ten fenomen przezylem: > mialem 21 lat i bylem na 3 roku (=zjadlem wszystkie rozumy!!! ) > mieszkalem u Andersowca, ktory wrocil by zaznac bolszewii a mial 2*21=42 lata > . > Pomagalem mu przezyc na minimum egzystencji. > Uczylem sie w podstawowej i w ogolniaku o historii II WS, ktora byla dla mnie > > wtedy prehistoria !!! a dzis rok 1953, gdy omal nie wyslano na Sybir mojego o > jca za > wybryk syna z portretem Bieruta, jest bardziej zwiazany z DZIS, niz ja z zona > . > > I to DZIS z 1953 roku to chamstwo i buta "bierutowcow" w ambasadach, > do ktorych przywrocil ich 1-szy sekr KU Tow. Gieremek, hucpa ich i UBwcow, > synow na najwyzszych stolkach panstwa , rad (nie, nie nierobotn. a nadzorczyc > h) > i bankow. DZIS to 1953 ROK !!! A Moskwa to przeniesiona do innych realiow i cz > asow Bruksela. > > Trzeba bylo widziec jakimi stalinowskimi metodami gnebila starsza > turystke panienka z ambasady czy w Hiszpanii, Grecji, Turcji czy gdzie indziej. > A pamieta kto, co pani tanczaca w Moskwie z Mazowieckim i przepyszna fryzur > a, > mowila o zagrozonych smiercia turystach polskich w Rumunii w czasie rzadow > -"naszego" (sic!) Premiera. > > Ktos tu napisal, bodaj Hiacynt, ze nie widzial w zyciu komunisty !!! Nie mogłem napisać, że nie widziałem w życiu komunisty, gdyż widziałem tysiące, chociaż przeważnie w telewizji. Oni lubią się nazywać lewicą, socjalistami, socjaldemokratami - ale Ci nasi to komuniści. Było też trochę "pożytecznych idiotów". Z uwagą czytam co Pan pisze i bardzo wiele trafnych spostrzeżeń spotykam, w wielu punktach się nie zgadzam, no i uważam, chyba inaczej niż Pan, że dialog jest bardzo potrzebny. Dopiero niedawno odkryłem jaką rolę odgrywało środowisko Tygodnika Powszechnego w czasach PRL. Widziałem to środowisko w ujęciu Micewskiego "Współrządzić, czy nie kłamać", i mogę powiedzieć, że na tygodniku się wychowałem (ale tym póżnym, papieskim)- musieli spuścić z tonu. Teraz dysponuję dużo większą ilością przekazów. Jestem dużo młodszy niż nasz gospodarz AM, ale jego postać jest w dalszym ciągu bardzo dla mnie niejednoznaczna. Dlaczego tak wielu dało się jemu uwieść? I to nie byle kto, moi mistrzowie Kisiel i Herbert. Właśnie o AM chciałbym podyskutować, tylko nie wiem czy spotkam kogoś, kto mi naświetli jego osobę w korzystniejszym świetle. Niedawno natknąłem się na słowa bliskiego mu kiedyś Tomasza Burka "W późnych latach 80. postrzegałem go coraz bardziej jako „szachistę". Ktoś zauważył, że Adam musi wygrać każdą partię, a jak nie wygrywa, to po prostu kopie szachownicę, zwalając ją ze stołu. Tak trzeba widzieć jego poczynania za kulisami wydarzeń i działalność w „Gazecie Wyborczej" w latach 90. — on nie pozwala polskiej szachownicy stać i partnerom grać" Uważam go za nieszczęśliwego człowieka, który roztrownił swój dorobek. Ma 55 lat, to jest w jego przypadku bardzo dużo. Już nie jest tym cudownym dzieckiem. Cóż osiągnął? Czy to go satysfakcjonuje? Nie - tak ja odpowiadam. Uważam go za bankruta. Czy nie o nim powinien być 14 rozdział Johnsona "Intelektualistów"??? Jola jest młoda (?), ale odbieram ją bardzo pozytywnie. Ona ma temperament polemistki, ponadto lubi wygrywać. No i nie poddaje się łatwo. Jednak dialog, uważam, że wielu jest ludzi na forum którym o coś chodzi, na czymś zależy, a nie tylko żeby przyłożyć. Oby oni niezależnie od poglądów nadawali ton. Pozdrawiam. ps.Ciekawie zapowiada się rozgrywka. Michnik stawiał na Kwaśniewskiego i Comoszewicz, a ty wygra Miller i Oleksy. A teren wiadomo jaki jest. Czasy chamów nie są tak odległe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lik do Hiacynt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 04:02 Tak się jakoś składa, że ja też nie przepadam za GW i AM. Do niedawna jeszcze często ją kupowałem ze względu na sport i dodatek lokalny, ale teraz, mając stały dostęp do sieci, zaprzestałem. Mnie szczególnie dotknęła w GW zajadłość z jaką zaatakowała "trzech tenorów" po powołaniu do życia PO. Smutne, że do grona tych, napuszczonych przez Michnika na PO dziennikarzy dołączyły takie persony jak Olejnik i Żakowski. Pocieszające jest natomiast co innego - wydaje się, że mimo dużego nakładu, tego typu polityczne działania GW są przeciwskuteczne - vide pozycja w sondażach UW i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Do Hiacynta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 21:43 Zamiast mojej odpowiedzi poczytaj sobie replikę Tomka w wątku o wstrętopartii (podobną informację zostawiam Ci także w wątku o poprawności politycznej). Jeśli nie możesz zrozumieć moich wypowiedzi to ich po prostu nie czytaj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś