wikul 12.08.16, 18:58 Jesteś wielki! Miesięcznica smoleńska z kontrdemonstracjąoko.press/jaroslaw-kaczynski-potomek-boleslawa-chrobrego/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benek231 Re: Jarosław Kaczyński potomek Bolesława Chrobreg 12.08.16, 21:22 >>W tym tygodniu prezes znów się pokazywał i mówił. Podczas miesięcznicy smoleńskiej powiedział, że kto jest przeciw PiS, ten jest "poza Polską". Serwis oko.press poszukał wyjaśnień u jednej z uczestniczek miesięcznicy. Dowiedział się, że trzeba mieć odpowiednich przodków, by pojąć pisowskie prawdy. I że Jarosław Kaczyński pochodzi od Bolesława Chrobrego. Więc on sam siebie rozumie, jak rozumiem. Jednak sądząc po skłonności do ostatecznych rozwiązań, dopatrywałbym się korzeni prezesa - przynajmniej ideowych - u innego władcy z przeszłości. Z bliższej przeszłości i zza Odry. Ale proszę nie myśleć, że ja tu po lewacku świecę w oczy argumentum ad Hitlerum. To byłoby bez sensu. Wszelkie Hitlerum, nazistum, czy antysemitum wolne już jest od odium. Przykład Antoniego Macierewicza i Anny Zalewskiej pokazuje, że nawet publikowanie żydożerczych rysuneczków i negowanie historycznych faktów spotyka się z oburzeniem głównie poza Polską. A jeśli w Polsce, to tylko wśród tych Polaków, którzy w rozumieniu prezesa są "poza Polską".>> wyborcza.pl/1,75968,20538877,nowi-fachowcy-macierewicza-mniej-sie-skompromitowali-niz-schetyna.html Odpowiedz Link Zgłoś
piq Chrobry nie byl enkawudzistą spod Odessy... 13.08.16, 14:16 ...jak prawdziwy tatuś Jarosława i Lecha (Jarosław na cześć wielkiego władcy Rusi, Lech na cześć legendarnego władcy Lechitów; Jarosław po odeskim tacie, Lech po starachowickiej mamci - tak się podzielili imionami rodzice). Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Chrobry nie byl enkawudzistą spod Odessy... 13.08.16, 15:25 Ale są tacy którzy wierzą że ich Ukochany Przywódca był jednak potomkiem Bolesława Chrobrego . Czy to się da wytłumaczyć w racjonalny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Jarosław Kaczyński potomek Bolesława Chrobreg 13.08.16, 17:07 Uratował nasze gardła od maczet terrorystów i obronił nasze terytorium od obecności bliskowschodniej dziczy. Wątpię, żeby nadarzyła wam się podobna okazja do zdobycia w Polsce władzy i kontroli, ale zawsze pozostaje wam lament, płacz i złorzeczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jarosław Kaczyński potomek Bolesława Chrobreg 13.08.16, 19:50 Spróbuj chociaż raz napisać coś na temat. A na włażenie w dupę Kaczyńskiemu jeszcze znajdziesz czas. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jeszcze jedna koncepcja 13.08.16, 19:54 Powstaje "Wielka Genealogia": Kaczyński pochodzi od Mieszka I wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,7341836,Powstaje__Wielka_Genealogia___Kaczynski_pochodzi_od.html Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Jeszcze jedna koncepcja 13.08.16, 22:54 Mi wystarczy stróż, albo dozorca w PiS, który wymiata demony z gorących głów pazernych na podwyżki poselskich diet. Kot śpi, myszy grasują. . Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jarosław Kaczyński potomek Bolesława Chrobreg 13.08.16, 21:05 E tam, od tego tam chamusia Mieszka Ja pochodzę od Kołodzieja, tego co wynalazł pierwsze koło !!! Takie z piastą. Dlatego powtarzam - odpie.rdólta się od Wójta! Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jarosław Kaczyński potomek Bolesława Chrobreg 13.08.16, 22:13 www.facebook.com/686202768192033/photos/a.753233238155652.1073741833.686202768192033/892944664184508/?type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 urósł Europie następca Sobieskiego 14.08.16, 02:24 dzięki niemu ci brunet z azji mniejszej jeszcze oka nie wikul Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: urósł Europie następca Sobieskiego 14.08.16, 11:21 Kto niby jest tym Sobieskim? Kaczyński? Świat się śmieje z tego indywiduum. Prezes Król Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Czy laczy cie cos z tymi ludzmi, Wikulu? 14.08.16, 18:24 Za wyjatkiem narodowosci, oczywiscie. B ja nie pczuwam sie do zadnych zwiazkow z ta tepa i zidiociala parafia. No owszem, tez Polacy tylko co z tego(?) Przeciez jak masz w domu zidiocialego dziadunia to takze nie wpuszczasz go na rodzinne przyjecia gdy tylko grozi to iz poobraza gosci, napluje im do szklanek, czy wylozy na stol pelen pampers. Nie tylko rodak bo bliska rodzina, a jednak trzymasz go na odleglosc. Podobnie z oglupiala parafia. Pamietam odwiedzajace nas ciotki-dewotki, ktore przynosily z parafii przerozne "rewelacje". Ojciec natychmiast obnazal bzdurnosc tych bzdur, podczas gdy mama uwazala, ze nie ma co psuc sobie krwi bo pogadaja sobie i pojda. Ale ojca zdaniem to bylo niedopuszczalne b takie kretynizmy wygadywac pod obecnosc dzieci. Dla niego te ciotki byly jak roznosicielki zarazy. A tej tolerowac nie wolno i bezwzglednie nalezy powiedziec jej stop. Ten "przodek Chrobry" to kolejny wykwit parafialnego idiotyzmu. Oni takie kwiatki generuja po kazdej mszy - na zasadzie "jedna pani powiedziala". Masz do czynienia z umyslowa kila i zgnilizna, o ktorej dobre samopoczucie troszczy sie kler. Bo im parafianin bardziej debilny tym latwiej nim manipulowac, dla wlasnych korzysci. Tyle, ze ta holota nie jest bynajmiej definicja polskosci i patriotyzmu, co sobie pragnie przypisac. Duzo niestety tego w naszym narodzie, ale wcale nie najwiecej. Gdyby to oni mieli dominowac - choc najglosniej gardluja - to Polska juz dawno by zginela bez najmniejszych szans na odrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Czy laczy cie cos z tymi ludzmi, Wikulu? 14.08.16, 21:17 Organizujesz nabór murzynów, islamistów i pedałów? Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Jesteś z patologicznej rodziny, UBenku 14.08.16, 22:57 to by tłumaczyło twoje kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Czy laczy cie cos z tymi ludzmi, Wikulu? 14.08.16, 23:03 Przyzwyczajony jestem, mam w rodzinie różnie myślących. Muszę tolerować nawet zwolenników PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Czy laczy cie cos z tymi ludzmi, Wikulu? 15.08.16, 00:54 Mnie nie chodzilo o tolerowanie pisiakow, tylko o tolerowanie ludzi powtarzajacych przerozne piramidalne bzdury. Takie jak np. te panie z filmiku, mowiace o pochodzeniu Kaczora od Chrobrego. Popieranie partii to cos zupelnie innego. Ludzie maja przerozne motyacje i trudno miec z gory za zle, ze popieraja taka kupe gowna jak PiS. Partia, jej program, zachowania jej liderow, to jest wszystko niezwykle kompleksowe i przecietnemu czlowiekowi trudno jest czesto polapac sie w 'co jest co'. Biora slowo polityka za dobra monete, gdyz na tym z konkurencyjnej partii wlasnie sie przejechali. Ale ja mowilem o np. ciotce ktora komentujac glosna sprawe jakiegos wowczas seryjnego mordercy, w latach 50ch, z duma podzielila sie informacja dostepna tylko wlasciwym ludziom o tym, ze od zbrodniarz mial w komorce cala mase skrzynek po oranzadzie, a w nich buteleczki z krwia ofiar, czekajace na wysylke do Izraela. A wiadomo tez bylo, ze kilka transportow juz wyekspediowal. Te bezdennie glupie baby z filmiku sa z tego samego gatunku parafianek. A ta kreaturka Lunt12 to niewatpliwie synek jednej z nich - hitlerek z zasyfialym i zarobaczonym mozgiem Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 13:11 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kaczynski-pochodzi-od-krzywoustego-a-ty,117960.html Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jest zdecydowana różnica między genealogicznymi .. 15.08.16, 15:10 ... konfabulacjami nijakiego Marka Jerzego Minakowskiego a zaczadzonym pisowskim elektoratem wierzącym w nadprzyrodzone pochodzenie i właściwości Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 11:09 Pamiętasz może od kogo pochodzi Wałęsa? Wielki Elektryk sam sobie znalazł cesarskiego przodka czego o Kaczyńskim powiedzieć się nie da. Bronek podszywa się pod hrabiów Komorowskich. I wszystko jest OK. Widzisz belkę w cudzym oku, a nie widzisz źdźbła we własnym. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 11:16 Jeden taki, K. M. [nie ma go na liście W., sprawdzałem!], ponoć mówił, jakoś tak, że jak coś się powtarza, to się przeradza w farsę. Łebski gość, ten K. M. Brodaty był i całkiem kumaty. Jak na swoje czasy. A że go z-farso-wali, to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 12:14 Ta pani z filmiku, co tak bardzo oburzyła Towarzystwo, powiedziała: " Jarosław Kaczyński ponoć pochodzi od Bolesława Chrobrego. Ja też mam swoje korzenie". Przyznam, że mam Towarzystwo za durniów, bo do wypowiedzi tej pani nie można się czepić. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 13:18 Towarzystwo się nie oburzyło, olegu. Towarzystwo, jak zwykle zreszta, postanowiło zachować typowa dla oportunizmu postawę: wepchnąć wszystkich do ideowych klatek i zawrzeszczec / zafloodowac/ racjonalne wyjaśnienia. Myśle, ze towarzystwo ma tak naprawdę w dupie, czy jesteś takim czy owakim., ważne aby towarzystwo nie straciło możliwości manewrowania twoimi kontaktami. Odkąd fora zarządzane są przez zdalnie przez fb, a ten rozpoczął walkę z adblockiem to tu są testowane socjotechniki cyber- wojenne. Dlatego, nagle- andrzejg przeistoczył się w bezmyślne mięso armatnie- żołnierza mafijnego, a benio każdego stygmatyzuje hitlerkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 13:29 A tu link umożliwiający wyjaśnienie dlaczego i jak to robią. di.com.pl/m/art,55305.html Zagladajac do dziennika można znaleźć cała masę odpowiedzi dotyczących naszej rzeczywistości- cyber świata. Powyzszym chcialabym tez nadrobić zaległa cepowi odpowiedz na temat : bit-coinow. Czym są i jak wpływają na światowe giełdy->polska gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 13:33 A tu coś z bitowego archiwum. Zbieżność informacji jak najbardziej nie przypadkowa. thehackernews.com/2015/11/paris-attacks-isis-funding.html?m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 14:55 Miał na imię Karol? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 15:30 No -. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 15:33 Jego przodkiem był Józef - cieśla. Stąd zainteresowanie historyczną rolą proletariatu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 14:53 A co to ma dorzeczy. Nie wdając się w dyskusje o prawdziwości twoich rewelacji fakt że ktoś konfabulował usprawiedliwia rozpowszechnianie bredni o nadzwyczajnym pochodzeniu i właściwości Wodza? To już do końca świata trzeba przymknąć na to oczy bo ktoś twierdził podobnie? Typowo pisowskie podejście. P.S. O "pochodzeniu" Wałęsy pierwsze słyszę (może jakiś link) a Komorowski ma wystarczająco szlachetne pochodzenie i wartościowy dorobek że niczego nie musi poprawiać a prostackie pisowski kłamstwa (typu Komoruski) tego nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Jest zdecydowana różnica między genealogiczny 16.08.16, 15:10 > O "pochodzeniu" Wałęsy pierwsze słyszę (może jakiś link) O ku...! W naszym wieku to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Elektryk sobie znalazł cesarskiego przodka 09.04.25, 03:28 Nawet to zabawne było Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 15:35 Ty tak na serio wkleiłeś ten link? Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Won na forum PiSu, hitlerku :O) 15.08.16, 18:24 oleg3 napisał: > a na czym polega różnica Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Won na forum PiSu, hitlerku :O) 15.08.16, 19:11 Rozzuchwaliłeś się Ubeńku. Grzecznie do pana Olega!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Won na forum PiSu, hitlerku :O) 16.08.16, 05:39 Ty, benek, czy jak Ci tam - koszmarnie nudzisz z tym twoim hitlerkowaniem, Użyłeś raz, użyłeś drugi, i dobra, chwaćit, po raz trzeci to już zwyczajnie nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Won na forum PiSu, hitlerku :O) 16.08.16, 06:15 A ty jak zwykle malorozgarniety, co? Czy zyczylbys sobie, abym zaczal troszczys sie o to co ciebie nudzi a co nie? Nie krepuj sie i powiedz otwarcie, a ja zaraz bede w podskokach robil to co sobie zyczysz. A jak i tobie nie podoba sie demokracja, bo i ty jestes antydemokratyczny pomiot to jak mam ciebie nazywac, jesli nie podoba ci sie hitlerek? Moze stalinek, albo leninek, czy putinek? Czy tez moe po prostu bolszewik? Wal wiec prosto z mostu, bo bardzo mi zalezy na twojej opinii o mnie, i smialo wyloz tzw. kawe na lawe. Ja do wszystkich hitlerkow bede sie tutaj zwracal per hitlerek, bo uwazam, ze tak wlasnie nalezy. By nikt nie mial watpliwosci, co to za jeden taki Oleg3. Perla, czy Kretyn - bede uparcie przypominal o tym. Czy chcesz do nich dolaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Won na forum PiSu, hitlerku :O) 16.08.16, 09:28 Pier.dzielicie, Hipolicie. Pseudo-racje. Niby-argumentacje. Za-perzacje. Czytelne to, zwyczajnie nudne. Uczniackie, poziom mniej więcej siódmej klasy podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Won na forum PiSu, hitlerku :O) 16.08.16, 10:42 To że wszędzie węszysz hitlerków, UBenku, nie wynika z twojej paranoi, o co to to nie, to raczej efekt twoich przemyśleń na kursach wieczorowych przygotowujących do walki z zacofaniem i odchyleniem nacjonalistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 19:59 Jak nie widzisz, to nie dojrzysz. Popieranie PiSu tak oślepia? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 20:46 Kiedyś łapałeś wszystko w lot. Wybacz. Swoją drogą teraz rozumiem ( taka mała złośliwość z mojej strony) nick landknechta. (z pamięci piszę, mogłem zrobić literówkę) To przygotowanie się do roli? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Odgrzewane kotlety z 2009 16.08.16, 11:14 >To przygotowanie się do roli? Kiedyś Andrzeju wymienialiśmy poglądy. Teraz wymieniamy złośliwości, wkrótce przyjdą obelgi. Postaram się nie wchodzić Ci w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Odgrzewane kotlety z 2009 16.08.16, 18:53 Po prostu nie rozumiem dlaczego nie widzisz różnicy pomiędzy treścią Twojego linka, a treścią linka jaki podrzucił wikul. Złośliwości są potrzebne. Pobudzają do myslenia. Z mojej strony możesz być spokojny o obelgi, chyba że ( tu złośliwość) Prezes Polski podciągnie złośliwości pod obelgi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Odgrzewane kotlety z 2009 16.08.16, 19:07 Andrzeju co ja ci takiego zrobiłem, że traktujesz mnie jak przygłupa robiącego wszystko na wezwanie PP (Prezesa Polski)? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Odgrzewane kotlety z 2009 16.08.16, 19:45 Jesteś w błędzie. Po prostu oczekuję odpowiedzi, gdy pojawia się problem. Wkleiłeś link z rewelacjami genealoga , które prawdę mówiąc nie jest w stanie udowodnić. Jak to się ma do linku z przeflancowanymi kobietami? Takie było moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Nie ma jak koledzy :O) 15.08.16, 20:59 Ten tu hitlerek-Oleg - nawiasem mowiac jak reszta tych tzw. "wolnosciowcow", "monarchistow", czy calej tej antydemokratycznej prawicy polskiej - caly czas ryje pod demokracja - teraz wiadomo, ze w poszukiwaniu kolegow. Putin doskonale wie, ze takich idiotow-woluntarystow, co za darmo beda robili dla niego, ma w Polsce na peczki. W jego interesie lezy posiadanie sasiada, ktory nie jest zwiazany z Zachodem, ktory w swych autorytarystycznych ciagotkach w zasadzie niczym nie bedzie sie roznil od autorytarnej Rosji Putina. Takiego sasiada latwiej podporzadkowac sobie, jakby co - latwiej tez wchlonac. Co do Kaczynskiego, to jego pochodzenie nie ma najmniejszego znaczenia przy czym, tak czy owak, przodkom swoim przynosi wylacznie wstyd. A jedynie parafialnym idiotom i bezmozgowiom wydaje sie inaczej (tak jak tym dwu chorym na umyslach paniom, z ulicznego wywiadu). Ci ludzie robia mu wylacznie PR, tak jak Macierewicz nawiazujac do Smolenska i nieudacznego Lecha, przy kazdej okazji. Tyle, ze ci na modle wciskania innym cudu na brudnej szybie. Po to by przybywalo tych ktorzy zobaczyli cud. Bo im wiecej widzacych - tym cud bardziej wiarygodny. No a juz jak od Chrobrego ma pochodzic, to ten jego faszystowski zamach stanu musi byc usprawiedliwiony bo z takim pochodzeniem to prawie pan Jezus z niego, i wie co robi. A na pewno robi dobrze. To jest "argumentacja" dla tepej parafii ktora nalezy karmic takim wlasnie chlamem, gdyz nalezy czyms na pozor zdolnosci do myslenia te lby wypelnic. Gdyby tym ludziom pozwolic sie rozwinac to cofneliby intelektualny rozwoj Polakow o jakies trzy tysiaclecia. Z czego takze cieszylby sie Putin, tak jak teraz cieszy sie, ze ma w Poslce koscielna prawice, na ktora Rosja zawsze mogla liczyc. No i Olega3. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie ma jak koledzy :O) 16.08.16, 07:39 Monarchiści powinni się cieszyć. Błękitnokrwisty już jest. Jest mały problem z sukcesją, ale myślę że dla dobra kraju Jarosław I i tu ta rady. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Nie ma jak koledzy :O) 16.08.16, 08:08 andrzejg napisał: > Monarchiści powinni się cieszyć. Błękitnokrwisty już jest. **** Ato dlatego, ze kiedys wpuscili go do biura... a on wypil atrament. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: Nie ma jak koledzy :O) 16.08.16, 10:01 Muszę być obiektywny, > wciskania innym cudu na brudnej szybie To wyszło. Całkiem nieźle. [Sam należę do epoki, w której a) brakło środków do dozgonnego mycia szyb, b) co i rusz na szybach objawiała się Obecność] Aby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 21:36 Dlaczego się zatrzymano na genealogii, kiedy można było sięgnąć głębiej w genom prezesa i sprawdzić, czy posiada koheński gen J1 lub J2, albo inną kapłańską haplogrupę pokolenia Lewiego, która ma słowiańską grupę R1a1a i dzieli ją z naszym wesołym ludkiem żyjącym nad Bugiem, Wisłą, Wartą i Odrą... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 21:48 Masz specyficzne poczucie humoru. Czasem potrafisz tak rozbawić że można z spaść z fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Odgrzewane kotlety z 2009 15.08.16, 22:22 Przyznaję, że obserwując rezultaty badań DNA mam przedni ubaw. Największe zagęszczenie wśród ludności haplogrupy J2 zbliżonej do koheńskiej, a konkretnie J2a4b występuje u prawie 90-ciu procent populacji Inguszetii i ponad połowy Czeczeni. Starożytni Scyci, są odpowiedzialni za zagubione plemiona Izraelitów, które w rezultacie znalazły się pod Kaukazem... Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 to rozszerza pojęcie narodu wybranego :) 16.08.16, 01:31 wielkie zadanie dla jednego mesjasza dogodzić tak różnym zagubionym ludkom Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Odgrzewane kotlety z 2009 16.08.16, 01:35 Uwierzyłbym nawet w te brednie, gdyby nie to że ten doktor-fantasta wygląda mi na potomka Rasputina. Odpowiedz Link Zgłoś