Dodaj do ulubionych

Pedofil katechetą

19.08.16, 00:09
Rośnie liczba dzieci skrzywdzonych przez domniemanego pedofila w koloratce.
Nie 15, a nawet kilkadziesiąt dzieci mogło paść ofiarą lubieżnych praktyk ojca Grzegorza Z. - domniemanego pedofila w sutannie, który do kwietnia 2016 r. pracował w podhalańskich Kluszkowcach. Na światło dzienne wychodzą nowe fakty dotyczące duchownego. ...

www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/podhale/a/kluszkowce-rosnie-liczba-dzieci-skrzywdzonych-przez-domniemanego-pedofila-w-koloratce,10519792/

Czy to tego pedofila ochraniał tow. Piotrowicz?
Obserwuj wątek
    • benek231 No to teraz doczekales sie Wikul :O) 19.08.16, 09:05
      Bo skoro na osobe swieta nastajesz to jestes wrog. Prawidlowy parafianin udaje, ze nic nie wie, a jakby co to nie przyjmuje do wiadomosci informacji o ksiezach-pedofilach. Od tego jest hierarchia by problemy rozwiazywala, wierzy parafianin. Jak i w to, ze hierarchia te problemy rozwiazuje.
      • oleg3 Czytacie czasem to co linkujecie? 19.08.16, 10:56
        A może czytacie to na co się powołujecie?* Przypuszczam, że wątpię.

Górale: Do więzienia z nim

Czytaj więcej: www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/podhale/a/kluszkowce-rosnie-liczba-dzieci-skrzywdzonych-przez-domniemanego-pedofila-w-koloratce,10519792/

• wikul Uderz w... a obrońca pedofili się odezwie 19.08.16, 12:51
          oleg3 napisał:

> A może czytacie to na co się powołujecie?* Przypuszczam, że wątpię.

Mógłbyś wyrażać się jaśniej, obrońco "krzywdzonych" pedofili? O co ci chodzi? I nie twórz "zgranych duetów" , złośliwy pisowski pajacu, bo ja mogę z łatwością wywołać "zgrany duet" twojego syna w objęciach biskupa z którego jesteś taki dumny a który dla innych może być bardzo dwuznaczny.
          • wikul Re: Uderz w... a obrońca pedofili się odezwie 19.08.16, 13:09
            Jeszcze do miłośnika i wielbiciela Macierewicza, członka rzeczywistego sekty smoleńskiej.
            Tyle razy tworzyłeś tutaj zgrane duety czy tercety stałe lub okresowe aby obrzygać inaczej myślących że lepiej jak stulisz swoją niewyparzoną pisowską gębę.
            • oleg3 Re: Uderz w... a obrońca pedofili się odezwie 19.08.16, 13:25
              Oooo! Towarzystko Ubeńka Ci nie pasuje!
              • wikul Re: Uderz w... a obrońca pedofili się odezwie 19.08.16, 13:32
                Widać że ciągle masz potrzebę żeby ci przypominać czyje towarzystwo ci pasuje. Pewnie marzysz żeby przytulić się do biskupa Paetza.
                • oleg3 Re: Uderz w... a obrońca pedofili się odezwie 19.08.16, 13:48
                  Całuj pana Olega w doopę!
          • oleg3 Re: Uderz w... a obrońca pedofili się odezwie 19.08.16, 13:24
            > obrońco "krzywdzonych" pedofili?
            Puknij się w pusty czerep!
        • andrzejg Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 19.08.16, 20:53
          Przyznam szczerze, że nie rozumiem Twoich zastrzeżeń.
          Był katechetą? Zwiększa się liczba poszkodowanych?

Wytłumacz, abym unikał błędów wikula i benka.
          • benek231 Z koscielnymi nie wygrasz, Andrzeju :O) 19.08.16, 21:51
            Bo jesli przytoczysz swiezy artykul o jakims ksiedzu pedofilu to spotkasz sie z zarzutami o rozpowszechnianie niesprawdzonych informacji (mozliwe iz oszczerstw), ale jesli poczekalbys jakis czas by informacja mogla sie uwiarygodnic to odpala ci predko, ze znow odgrzewasz jakis stary kotlet. Po prostu parafianinowi nie wypada mowic o takich rzeczach. Wypada mu natomiast napadac na tych ktorzy o tym spominaja. No bo pedofilia kleru to moze i jest, wszedzie moga zdarzyc sie takie jednostki, ale po co o tym mowic?! ;O)
          • oleg3 Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 20.08.16, 06:57
            > Czy to tego pedofila ochraniał tow. Piotrowicz?
            Gdzie w linkowanym tekście można znaleźć poszlakę do tego oszczerstwa?

> Prawidlowy parafianin udaje, ze nic nie wie, a jakby co to nie przyjmuje do wiadomosci informacji o ksiezach-pedofilach.

A tekście jest odwrotnie. "Górale: Do więzienia z nim".

Czyli jest tak jak napisałem - duet B&W bierze sobie dowolny tekst i fantazjuje na swój ulubiony temat. Wikul na temat PiSu a Benek na temat kleru.
            • andrzejg Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 20.08.16, 09:58
              NIe mógł tak napisac o Piotrowiczu? Przecież w dyskusji nie trzymamy się tylko zalinkowanych artykułów, ale bazując na wiedzy dodajemy do nich komentarze.

wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/507173,sylwetka-stanislawa-piotrowicza-pzpr-ksiadz-pedofil.html

Jak napisał Wojciech Tochman, autor reportażu o sprawie duchownego z Tylawy Stanisław Piotrowicz usprawiedliwiał czyny księdza-pedofila. Jako szef prokuratury tłumaczył bowiem na konferencji prasowej, że czyny księdza nie miały podtekstu seksualnego, że ksiądz masował dzieci po brzuchach, bo ma zdolności bioenergoterapeutyczne, że nie nosi to "znamion czynu zabronionego". Piotrowicz mówił m.in. o całowaniu dzieci w usta „na zasadzie daj ciumka czy gilgotania brodą”.

A.
              • oleg3 Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 20.08.16, 10:32
                > NIe mógł tak napisac o Piotrowiczu?
                > Przecież w dyskusji nie trzymamy się tylko zalinkowanych artykułów

Krótko pisząc, przyznajesz mi rację Andrzeju - wtręt o Piotrowiczu nie ma nic wspólnego z linkowanym tekstem. A co ja innego sugerowałem w swoim poście? Zauważ, że moja delikatna uwaga skłoniła Wikula do kierowanych pod moim adresem oszczerstw, gróżb i ataków na mojego syna. Czym reakcja Wikula różni się od standardowych postów Ubeńka?
                • andrzejg Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 20.08.16, 12:50
                  Wtręt o Piotrowiczu nie ma nic wspólnego z linkowanym tekstem, ale ma wiele wspólnego ze wspomnianym w nim pedofilem. Uważam, że jest to wystarczający powód , aby o nim wspomnieć, tym bardziej, że jest osobą prominentną w obecnym układzie politycznym.

P.S.
                  Zauważyłem atak na rodzinę. Jest to niesmaczne. Nie zareagowałem, bo nie wtrącam się między kieliszek i zagryzkę. W zamieszczonym przez Ciebie zdjęciu nie widzę niczego niestosownego, ot zwykłe przywitanie. Jednak inni widza inaczej. Pamiętasz sprawę Hasza ze zdjęciem wnuczki?
                  • oleg3 Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 20.08.16, 12:56
                    > Zauważyłem atak na rodzinę. Jest to niesmaczne.
                    Dzięki Andrzeju

> Uważam, że jest to wystarczający powód , aby o nim wspomnieć
                    Ależ ja nie mam nic przeciwko takim wtrętom. To jest sól forum. Mnie zaś wolno komentować komentarz. Nie wolno zaś Wikulowi atakować mnie i syna w sposób urągający obyczajom i rozumowi. Wikul to prymitywny cham i tyle. W dodatku nierozgarnięty.
                    • wikul Re: Czytacie czasem to co linkujecie? 20.08.16, 13:06
                      Znów zaczepiasz a potem będziesz płakał, nadęty spisiały chamusiu o wysokim mniemaniu o sobie.
                      • oleg3 Poszoł won Murzynie Ubeńka! 20.08.16, 13:14
                        Miejsce chama jest pośród chamów.
                        • wikul Poszoł won pisowski landknechcie 20.08.16, 14:16
                          oleg3 napisał:

> Miejsce chama jest pośród chamów.

To co ty tu jeszcze robisz. Spierd'alaj w podskokach pisowska wywłoko.
                          • oleg3 Poszoł won pisowski landknechcie 20.08.16, 14:38
                            napisał pełowski trep o jednej mózgowej komórce, któremu się zdaje, że przymiotnik "pisowski" ma obelżywy charakter.

Cham do chama Murzynie! Czeka na ciebie twój nauczyciel zwany ostatnio Ubeńkiem.
                            • wikul Re: Poszoł won pisowski landknechcie 20.08.16, 19:29
                              oleg3 napisał:

> Cham do chama Murzynie!

Napisał wierny religii smoleńskiej któremu wydaje się że określenie Murzyn ma obelżywy charakter.
                              Nie przypuszczałem że tak łatwo przyznasz się że jesteś chamem.
                  • wikul Czy uważasz że tylko jedną stronę obowiązują ... 20.08.16, 13:15
                    ... jakieś zasady?

andrzejg napisał:

> Zauważyłem atak na rodzinę. Jest to niesmaczne. ...

A czy uważasz że smaczne jest gdy ktoś dobiera ci przyjaciół i wciska jakieś kłamstwa?

Jeżeli ktoś chwali się na forum swoim synem w objęciach biskupa to znaczy że "puszcza" ten fakt w forumowy obieg i nie powinien się dziwić że może być komentowany.
                    • andrzejg Re: Czy uważasz że tylko jedną stronę obowiązują 20.08.16, 14:35
                      Puszczanie zdjęć na forum jest ryzykowne, ale to nie powód do ich wykorzystywania. Jesteś tak starym forumowiczem, że przypisywanie do grup nie powinno cię bulwersować.

Ja mam z Benkiem wiele wspólnych poglądów, z wieloma wpisami się zgadzam i jak ktoś by chciał tworzyć zbiory i ich części wspólne, to w wielu byłbym z Benkiem. Np. tak samo widzę zagrożenie demokracji w Polsce i w coraz większym stopniu zgadzam się, że KK w Polsce ma w tym swój interes.

A.
              • wikul Landknecht nie da złego słowa powiedzieć na PiS 20.08.16, 11:33
                Nawet gdy w tekście jest znak zapytania to zwolennik sekty smoleńskiej przyjmuje to za obelgę i gotowy jest w swojej pisiej zapalczywości zmieszać z błotem adwersarza za to że śmiał... Oczywiście wykorzystując cały arsenał pisowskich praktyk z pomniejszaniem własnej winy i odwracaniem kota ogonem. na czele.
                Żałosne są te skargi na adwersarza który śmiał dokonywać porównania w odpowiedzi na chamskie aluzje. Wszak porównywać tylko wolno Landknechtowi.
                Typowa wredna nieuleczalna pisowska mentalność.
      • wikul Re: No to teraz doczekales sie Wikul :O) 19.08.16, 13:14
        Ja nie nadaję na osobę świętą, ja nadaję na bezczelnego przestępcę, niestety często chronionego przez obecną władzę. Jak w zalinkowanym przypadku.

wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/506655,posel-pis-stanislaw-piotrowicz-bronil-ksiedza-pedofila-z-tylawy-wojciech-tochman-z-wyborczej-przypomina.html
    • perla swego czasu znałem wszystkich biskupów 19.08.16, 15:33
      diecezji lubelskiej, różnych kanoników, setki proboszczów i wikariuszy. Znałem też różne tajemnice.
      Wśród nich był tylko jeden pedofil, zresztą to miękka pedofilia była. Ten starszy wikary lubił obejmować i czasami pocałować chłopców w wieku 10-15 lat.
      Skąd więc w takich gazetach jak GW ten nagły wysyp księży-pedofilów?
      Nie odnoszę się do powyższego przypadku, ale ogólnie.
      Dziś każdy z nas może zostać pedofilem. Naturalne kiedyś pogłaskanie dziecka po głowie dzisiaj może być różnie zinterpretowane. Szczególnie, że dziecko można nastawić.
      Jestem za eliminacją pedofilów, którym to udowodniono.
      Ale przypadek aktora Bogusława Sobczuka oskarżonego o pedofilie na własnym synu, na którego doniosła zdradzona zona, pokazuje, ze ostrożnie z takimi oskarżeniami własnie.
    • benek231 To jest zgnilizna instytucjonalna, Wikulu :O) 19.08.16, 21:56
      ktora zre i zre poboznych parafian, a spac nie daje po nocach. Bo z jednej strony pragneliby ukrecic leb Hydrze, ale z drugiej musza sie przeciez do niej modlic.

www.youtube.com/watch?v=VABSoHYQr6k
      • benek231 Czy widziales film pt "Spotlight", Wikulu? :O) 19.08.16, 22:31
        Podobno niedawno wyswietlano go w kinach...

www.youtube.com/watch?v=EwdCIpbTN5g
        • wikul Re: Czy widziales film pt "Spotlight", Wikulu? :O 19.08.16, 23:57
          Nie widziałem ale słyszałem o tym filmie. Nie wiem czy miałbym siłę i ochotę go oglądać.
      • wikul Re: To jest zgnilizna instytucjonalna, Wikulu :O) 20.08.16, 19:33
        www.facebook.com/photo.php?fbid=837460953057863&set=gm.855582821240650&type=1&theater
    • qwardian [...] 20.08.16, 19:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka