12.11.16, 20:30
wpolityce.pl/polityka/315157-wyborcza-coraz-chudsza-bez-kroplowki-z-publicznych-pieniedzy-nie-przezyje-internauci-ujawniaja-jak-samorzady-wspieraja-agore?strona=1
po samorządowych będzie jeszcze chudziej, amen. i sorosowe srebrniki jak krew w piach.
Obserwuj wątek
    • piq buahahaha, za to GPC futrowana reklamami spółek SP 12.11.16, 22:10
      ...zwiększyła sprzedaż o niebotyczne 1500 sztuk dziennie (bo o tyle więcej biorą urzędy) i przebiła 20 tys. przy zwrotach 40 tys. (czyli 2/3 nakładu idzie do śmieci). Michnikoza ma nadal 143 tys. sprzedaży, a 90 tys. idzie do śmieci.

"Gazeta" "polska" futrowana reklamami spółek SP ma obecnie drugi najwyższy spadek sprzedaży wśród tygodników - o 21,5% i ma 2/3 zwrotów. Jak ona się utrzyma? Pierwszy spadek ma zaprzyjaźniony z PiSem "Wprost" o ponad 38% i również 2/3 zwrotów.

Zawsze podobało mi się opieranie się na informacjach partyjnych biuletynów propagandowych, pro100. To jak powoływać się na żołnierza wolności albo trybunę ludu za peerelu.

Wpotylicę jest w 4/5 własnością Biereckiego i SKOKów, a w 1/5 Karnowskich. Bardzo niezależna gazeta. Nie lepiej poczytać portal branżowy, np. wirtualnemedia, zamiast wystrychiwać się na dudka?

• monalisa2016 Re: buahahaha, za to GPC futrowana reklamami spół 13.11.16, 01:38
        można sądzić że Polacy przeglądają na oczy i mają dość sterowanej propagandy.
      • czuk1 Re: buahahaha, za to GPC futrowana reklamami spół 13.11.16, 06:13
        Można sądzić , ze nic się nie zmienia.... poza zleceniodawcami.
      • pro100 a u wasz móżynóf bijo 13.11.16, 15:03
        tym niemniej miło jak guvienna w konwulsjach.
        • piq też by mnie cieszyło, ale to nieprawda,... 13.11.16, 16:01
          ...bo guvvienna ma za dużo interesów, żeby zwykły spadek nakładu drukowanego ją zabił. Agora jest np. niemal monopolistą na rynku reklamy zewnętrznej, gdzie zarabia kupę kasy, robi też popularne gry komputerowe.

Jest raport Agory za III kwartał 2016 i wygląda całkiem dobrze, zatem to, co chłopcy od Karnowskich wypisują, to zwykła propaganda.

Za 3 kwartały 2015 segment prasy Agory był o 10 mln na plusie, za 3 kwartały 2016 jest o 1 mln na minusie. Skurczyły im się przychody reklamowe z GW, ale za to wzrosły przychody z innych czasopism. Praktycznie idą na niewielkiej, ale rentowności, bo dodatkowo zamknęli bezpłatne "Metrocafe" przynoszące spore straty, przed trzema tygodniami.

Zatem nadzieja wyrażana przez jedną szmatę, że druga szmata zbankrutuje, nie jest oparta na faktach.
          • pro100 Re: też by mnie cieszyło, ale to nieprawda,... 13.11.16, 16:11
            tu milion, tam pół i konsekwentnie dziubek od budżetu odżynać jak polska cała. na razie 130 redachtórstwa na szczaw i mirabelki, siądę nad rzeką, poczekam.
            • czuk1 Re: też by mnie cieszyło, ale to nieprawda,... 13.11.16, 16:35
              pro100 napisał: tu milion, tam pół i konsekwentnie dziubek od budżetu odżynać jak polska cała.
              > na razie 130 redachtórstwa na szczaw i mirabelki, siądę nad rzeką, poczekam.

Cieszyłbym się gdyby reaktywowano gazetę rządową (jaką w latach 90-tych była Rz-plita) . Przyniosło by to oszczędności budżetowe na ogłoszeniach i uruchomiło kolejną, bardziej wiarygodną - od usłużnych gazet Karnowskich, Biereckich, o.Rydzyka - oficjalną tubę informacyjno-propagandową rządzących
              .
          • czuk1 Re: też by mnie cieszyło, ale to nieprawda,... 13.11.16, 16:28
            piq napisał: Zatem nadzieja wyrażana przez jedną szmatę, że druga szmata zbankrutuje, nie jest oparta na faktach.

Nie sądzę by - dla rzetelnie rządzących i ogółu czytelników - funkcjonowanie największej gazety ( GW ) w czymś przeszkadzało, szkodziło. Przeciwnie. Utrzymywanie gazet opozycyjnych dobrze świadczy o rządzących, o wolności słowa w państwie.
            Wg mnie - choć wygląda to na paradoks - informacje krytyczne w mediach opozycyjnych pozwalają na : korygowanie błędów w rządzeniu, docieranie z informacjami rządowymi do elektoratu partii, informowanie obywateli nieprzychylnych rządzącym o działaniach partii rządzącej. Dlatego nie cieszmy się z upadku GW, bo jej ew. upadek rykoszetem odbije się na notowaniach jedynie słusznej partii. Poza tym (wiadomo) , w miejsce GW, powstanie nowa partia opozycyjna ; bo jest zapotrzebowanie na taką gazetę, zostają bowiem czytelnicy o poglądach ukształtowanych przez GW..

• pro100 chceta to mata 13.11.16, 22:16
        następny portal pisowski
        www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=AGORA&gclid=CMug4LTQptACFbMW0wod3dYDxg
        www.bankier.pl/wiadomosc/Agora-w-III-kw-16-miala-14-5-mln-zl-straty-netto-rynek-oczekiwal-mniejszej-straty-3612607.html
        • piq eee tam, przy przychodach prawie 860 mln... 13.11.16, 23:15
          ...całej za 3 kwartały to byle co. Zlikwidowali kosztowne Metrocafe i im się wyrówna z nawiązką, a poza tym III kwartał zawsze jest słabszy w każdej firmie poza wakacyjnymi. Kupili też jedną spółkę, co idzie w koszty. No i jest kwestia kosztów druku i obsługi długu przy słabym złotym.

Zatem próżne nadzieje, próżny trud, bezsilne złorzeczenia. Agora się nie wywróci w przewidywalnym czasie.
          • pro100 masz pakiet agorowy? 14.11.16, 05:52
            perspektywy są takie że roczne straty bedą rosnąć. chyba, że guvienna zrezygnuje z ideologi i politykowania - na co się nie zanosi.
            • czuk1 Re: masz pakiet agorowy? 14.11.16, 09:09
              pro100 napisał: perspektywy są takie że roczne straty bedą rosnąć. chyba, że guvienna zrezygnuje z ideologi i politykowania - na co się nie zanosi.

Inne zdanie:
              Nie martwię się o AGORĘ. Nie przeszkadza mi ideologia GW,mam swoją . Nie życzę jej rezygnacji w politykowania, tj. wykonywania działań samobójczych.
            • piq nie mam, bo inwestycje w media to jak ruletka,... 14.11.16, 14:03
              ...zwłaszcza rozpolitykowane. Jest jedna prosta kwestia: to jest firma, która nie jest uzależniona od wydawania gazety, a z drugiej strony gazeta jest jej wizytówką. Dlatego będzie się Agorze opłacało nawet finansować niewielki deficyt (a jest niewielki), żeby promować brand. Ten deficyt nie będzie się pogłębiał, bo od roku GW nie ma już reklam spółek SP, a ogłoszeń lokalnych władz miała mało, bo ma małe lokalne nakłady. I wszystko. My zresztą, pisząc na FAq, finansujemy Agorę.

Zatem daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia, jak napisałem. GW nie wywróci się w przewidywalnym czasie. To jest prosta analiza nieżyczeniowa i niepropagandowa.
              • wikul Re: nie mam, bo inwestycje w media to jak ruletka 14.11.16, 16:04
                piq napisał:

> I wszystko. My zresztą, pisząc na FAq, finansujemy Agorę.

No to zabiłeś mu ćwieka. A tak się cieszył.
              • pro100 Re: nie mam, bo inwestycje w media to jak ruletka 14.11.16, 17:50
                ebidta w dół galopem, efekty zwolnień ew po II półroczu 2017, perspektywy z tyt utraty cycka budżetowego widoczne w 2016 w granicach 50%, pełnia 2017 a w niedalekiej przyszłości dalsze ciecia cyca lokalnego. pokrycie aktywów środkami własnymi maleje. dla reklamodawców, inwestorów zaczyna być trefny towar. biznesowo to złamanego zeta bym w to nie wsadził.
                • pro100 no i tak to 17.11.16, 17:31
                  wpolityce.pl/polityka/315835-ile-wydaje-warszawski-ratusz-w-agorze-ogromne-kwoty
                  2015 i 2016 - 10 melijonów zeta za sam ratusz walcowany, bez dzielnic wawy. a gdzie polska cała co zapie... na ajgorę? zatem inwestycja szorosza absolutnie nie biznesowa.
    • wikul Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 15:17
      ... dla prostackiego karpia.
      • monalisa2016 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 15:45
        wikul napisał:

> ... dla prostackiego karpia.
        ..............................
        Prostackiego karpia?
        Dla przykładu w Niemczech, media należące do tego samego koncernu tracą niesamowicie na poczytalności jak i wiarygodności, dla przykładu Bild za dobrych czasów drukowało sie go w trzy milionowym nakładzie, dziś tylko 500 tysięcy egzemplarzy z trudnościami w sprzedaży, tak samo jest z: Der Spiegel, czy FAZ/FAS, Focus, ...
        • wikul Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 17:52
          monalisa2016 napisał(a):

> ... dla prostackiego karpia.

Widzę że muszę wytłumaczyć. Pro100ak cieszy się że GW padnie i nie będzie miał gdzie swoich głupot zamieszczać. A więc radość karpia z nadchodzącego Bożego Narodzenia.
          • monalisa2016 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 18:19
            wikul napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
            >
            > > ... dla prostackiego karpia.
            >
            > Widzę że muszę wytłumaczyć. Pro100ak cieszy się że GW padnie i nie będzie miał
            > gdzie swoich głupot zamieszczać. A więc radość karpia z nadchodzącego Bożego Na
            > rodzenia.
            ............................
            Dzięki, nawet nie przyszłam na tę myśl, karp i Boże Narodzenie. Chyba dlatego że nie lubię karpia. smile Ja wolę doradę (nie wiem jak ta ryba nazywa sie w j. polskim) czy dorsza.
          • pro100 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 19:25
            ja to przeboleję smile ale wikul z guvnoreą bedzie cierpieć straszliwie
            • wikul Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 20:28
              pro100 napisał:

> ja to przeboleję smile ale wikul z guvnoreą bedzie cierpieć straszliwie

Dzięki takim jak ty pisowskim trollom to forum zdycha więc nie będzie mi żal.
              • pro100 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 21:26
                moje 2016 ponad 90, wikul ponad 1300. znaczy zdycha bo za mało piszę? znaczy gdyby nie wikul by zdechło?
                • wikul Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 21:50
                  pro100 napisał:

> moje 2016 ponad 90, wikul ponad 1300. znaczy zdycha bo za mało piszę? znaczy gd
                  > yby nie wikul by zdechło?

Jak zwykle dane z sufitu, teraz policz swoich towarzyszy ideowych.
        • czuk1 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 18:05
          Wydaje mi się być może , ale spadek poczytności mediów papierowych spada bo czytelnicy korzystają coraz częściej z mediów elektronicznych. Dlatego obserwujemy bardzo szybkie upowszechnianie prenumeraty gazet/tygodników/prasy papierowej w sieci. Wydawcy są w trakcie transformacji swoich firm, dostosowania kosztów do uzyskiwanych dochodów. Część drobnych wydawców może teraz zniknąć ale koncerny prasowe utrzymają się. One przecież swoją działalność biznesowa mają zdywersyfikowaną.
          • czuk1 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 18:08
            Poprawka w zdaniu poprzedniego mojego wpisu :
            .... spadek poczytności mediów papierowych następuje bo czytelnicy korzystają ...

. ...przepraszam ...
          • monalisa2016 Re: miłe Boze Narodzenie ... 13.11.16, 18:27
            Z powodu manipulacji czytelnikami jak i jawnymi kłamstwami spada sprzedaż mediów nie tylko w Niemczech, przez to powstał wyraz roku chyba 2014 Lügenpresse (Lüge = kłamstwo; Lügen = kłamstwa, Presse = prasa), obecnie powstało nowe określenie mediów: Lückenpresse (Lücke = luka, szczelina) czyli celowe przemilczanie prawdy albo opuszczanie pasaży niewygodnych dla prasy.
    • dachs Szkoda, żeby Agora padła 13.11.16, 21:15
      padło by z nią radio TOK-FM, którego chętnie słuchamy, Gwardian i ja.
      • pro100 Re: Szkoda, żeby Agora padła 13.11.16, 21:23
        a niech ta angora walczy na rynku jak reszta bez budżetowego cycka w zębach.
        • dachs Re: Szkoda, żeby Agora padła 13.11.16, 21:37
          pro100 napisał:

> a niech ta angora walczy na rynku jak reszta bez budżetowego cycka w zębach.

To Polskę Soros utrzymuje? smile
          • wikul Re: Szkoda, żeby Agora padła 13.11.16, 21:54
            dachs napisał:

> To Polskę Soros utrzymuje? smile

Soros podtrzymuje wszystko czego przeciętny pislamista nie jest w stanie w racjonalny sposób sobie wytłumaczyć.
    • benek231 Won hitlerku Prostak na forum PiSu :O) 13.11.16, 22:17
      hitlerek pro100 napisał:
      • pro100 sam hiperredachtor guvienny leje ślozy 23.11.16, 14:41
        wpolityce.pl/spoleczenstwo/316538-internauci-sa-bezlitosni-adam-zmien-prace-i-wez-kredyt-michnik-przyznal-ze-gw-byla-uzalezniona-od-wladzy
        Nie tak miało być… Adam Michnik nie może pogodzić się ze zmianą władzy i tym, że jego niezależna „Gazeta Wyborcza”, odcięta od państwowego finansowania, stacza się coraz bardziej.

Adam Michnik na spotkaniu KOD przyznał, że zmiana władzy straszliwie walnęła „Gazetę Wyborczą” po kieszeni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka