Dodaj do ulubionych

pierdu śmierdu telewizoru

05.01.17, 18:25
a przez gardło nie przejdzie, że na umowę o pracę siądzie komornik za alimenty a na spółkę kuku. a to nieprzejrzyste a to błąd, a to brak doświadczenia (a raczej bogate doświadczenia alimenciarza). mordka tędy, śwędy, owędy, nowacka owedy, śwędy, tamtędy. rzadko oglądam ale to czysta poezja była.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 18:41
      ....nie możesz jaśniej ....
      • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 18:49
        jaśniej - umowa ze spółką alimenciarza zamiast umowy o pracę z kodem. rozmowa o prawdzie, transparentności, rzetelności pomiędzy "mordką" morozowskim a nowacką barbarą
        • t_ete Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:32
          pro100 napisał:

> jaśniej - umowa ze spółką alimenciarza zamiast umowy o pracę z kodem. rozmowa o
          > prawdzie, transparentności, rzetelności pomiędzy "mordką" morozowskim a nowack
          > ą barbarą

Zdaje sie, ze na poczatku nie moglo byc umowy o prace z KOD-em bo KOD byl w fazie organizacyjnej. Zarejestrowali sie jako stowarzyszenie w marcu - wiec jesli balagan z fakturami byl wczesniejszy - to moge to w czesci zrozumiec. Choc pewnie byly to uzgodnienia w mniejszym gronie - do czego (jak znam zycie) nikt sie teraz nie chce przyznac.
          Balagan z pieniedzmi - nigdy nie wyglada dobrze, szczegolnie gdy dotyczy pieniedzy z dobrowolnych skladek.
          Stalo sie. Musza sie z tym uporac. Zewnetrzny audyt jest dobrym pomyslem bo zapewnia obiektywna ocene.

Mam jednak dziwne wrazenie, ze te faktury ktos przekazal mediom w ramach rywalizacji z Kijowskim (wkrotce wybory w KOD-zie).

tete

• wikul Ale boli ich ten KOD ... 05.01.17, 19:38
            t_ete napisała:

> Zdaje sie, ze na poczatku nie moglo byc umowy o prace z KOD-em bo KOD by
            > l w fazie organizacyjnej.

Ale boli ich ten KOD. Do tego stopnia że doradzają opozycji by zerwała z KOD-em. A KOD to przede wszystkim setki tysięcy lub nawet miliony niezrzeszonych sympatyków, przerażonych demolką państwa i jego demokratycznych instytucji.
            • benek231 Re: Ale boli ich ten KOD ... 05.01.17, 21:38
              wikul napisał:

Ale boli ich ten KOD.
              **
              A jak ma nie bolec skoro i prawdziwy PZPR bis nie powinien miec opozycji?

W KODzie powinni zawiesic Kijowskiego, do wyjasnienia, albo wybrac nowa twarz.
              Ja doprawdy pojac nie moge jak mozna sobie bylo pozwolic na takie lekkoduchostwo. Gdy czlowiek ociera sie o pieniadze to na zimne musi dmuchac trzy razy. Kazda a wiec i najmniejsza nieprawidlowosc bedzie nadmuchiwana do kolosalnych rozmiarow i uzywna przeciwko danemu nieostroznemu.
              Z tego co wyczytuje Kijowski najwyrazniej podlozyl sie sam. Nawet jesli chcial zarobic na KODzie pare groszy to mogl zwrocic sie do ktoregos z kolegow z branzy i za jego formalnym posrednictwem cos tam zainkasowac. Wyglada na to, ze przekonany byl o poprawnosci wlasnego postepowania.

Kiedys, za pierwszej "S", wrocilem z Zarzadu Regionalnego, do zakladu, taksowka. Przypadkiem widziala to starsza kolezanka ze zwiazku, ktora poradzila mi bym jednak (pomimo ogromnej straty czasu) jezdzil srodkami komunikacji miejskiej, gdyz nie ma znaczenia, ze taksowke oplacalem z wlasnej kieszeni. Wytlumaczyla mi, ze moim przypadku, osoby majacej do czynienia z grubsza kasa zwiazku, bardzo latwo jest puscic w obieg oczerniajaca pogloske, ze prowadze luksusowe zycie na koszt zwiazkowcow. A komuna tylko czeka na tego rodzaju okazje.

Moze Kjowski nie mial nikogo kto moglby mu doradzic...
              • xiazeluka Re: Ale boli ich ten KOD ... 07.01.17, 18:20
                "Kiedys, za pierwszej "S", wrocilem z Zarzadu Regionalnego, do zakladu, taksowka"

Trzeba było zadzwonić po kolegów z SB, podwieźliby nieoznakowanym polonezem.
            • wkkr Re: Ale boli ich ten KOD ... 07.01.17, 18:39
              wikul nie broń dziada
              Gość się skompromitował, z obrony demokracji zrobił sobie fuchę.
              Poza tym może się okazać że zostało popełnione przestępstwo karnoskarbowe.
              A to mogło by pogrążyć KOD a wszystko to przez pazerność pewnego idioty.
          • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:56
            znaczy winna świnia bo doniosła?
            wpolityce.pl/polityka/322206-jeszcze-wieksze-klopoty-kijowskiego-byly-dzialacz-kod-strona-organizacji-powstala-za-darmo-a-kijowski-ze-skladek-kupowal-gadzety
            spółka z o.o. 95% aktualna żona 5 % alimenciarz. wynagrodzenie zarządu nie jest ozusowane. komornik nie trafi. 20% podatku i koniec. na alimenty wystarczy 20 zeta na miesiąc,żeby nie trafił do zk taki biedny miś, no nie ma więcej.
            • t_ete Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 20:07
              pro100 napisał:

> znaczy winna świnia bo doniosła?

Przeciez napisalam co o tym mysle ? Nie doczytales ?

Zdaje sie, ze na poczatku nie moglo byc umowy o prace z KOD-em bo KOD byl w fazie organizacyjnej. Zarejestrowali sie jako stowarzyszenie w marcu - wiec jesli balagan z fakturami byl wczesniejszy - to moge to w czesci zrozumiec. Choc pewnie byly to uzgodnienia w mniejszym gronie - do czego (jak znam zycie) nikt sie teraz nie chce przyznac.
              Balagan z pieniedzmi - nigdy nie wyglada dobrze, szczegolnie gdy dotyczy pieniedzy z dobrowolnych skladek.
              Stalo sie. Musza sie z tym uporac. Zewnetrzny audyt jest dobrym pomyslem bo zapewnia obiektywna ocene.

Mam jednak dziwne wrazenie, ze te faktury ktos przekazal mediom w ramach rywalizacji z Kijowskim (wkrotce wybory w KOD-zie).

Jak do mojej wypowiedzi ma sie Twoja konkluzja ?

tete

• pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 20:14
                konkluzja ma się tak że na coś w organizacji nie wystawisz fry vat.
                • t_ete Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 21:59
                  pro100 napisał:

> konkluzja ma się tak że na coś w organizacji nie wystawisz fry vat.

Nie rozumiem.

tete
                  • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 22:13
                    nie możesz wystawić fry w powietrze to przestępstwo jest, zobacz tu
                    forum.gazeta.pl/forum/w,13,163111698,163111698,pierdu_smierdu_telewizoru.html
                    skończyła się działalność komitetu społecznego i w październiku 2016 zaczęła się rozpierducha w zarządzie stowarzyszenia kod. kijewski chciał dalej prowadzić radosną działalność fakturową na co nie było zgody reszty zarządu.
                • czuk1 Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 10:54
                  pro100 napisał: konkluzja ma się tak że na coś w organizacji nie wystawisz fry vat.
                  Spółka musiała być zarejestrowana. Podobnie KOD... jako stowarzyszenie. Były więc podstawy
                  do prowadzenia działalności, fakturowania,...
                  Coś dopiero otwarte...jest w okresie organizowania. Tak zrozumiałem wpis.
                  • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 13:19
                    w organizacji - zbierają się ludzie, ustalają co, do kiedy, kto reprezentuję, składają papiery.
                    pozytywna decyzja organu - koniec w "w organizacji", działa
                    społeczny komitet działa od 10 grudnia 2015 do 30 września 2016
                    stowarzyszenie działa od 01 marca 2016 do bezterminowo
                    ergo można było i fakturować (lub umowa o pracę) na stowarzyszenie a nie społeczny komitet
          • pro100 poza tym droga tete 05.01.17, 21:07
            rozróżnij dwa byty osobne
            1.komitet społeczny kod do dokonywania zbiórek publicznych od 10 grudnia 2015 do 30 września 2016 (o ile ponownie nie przedłużone ale bab gatar nie chce mi się szukać) i na toto były wystawiane fry spółki kijewskich
            2.stowarzyszenie kod działa prawnie od 1 marca 2016 podlega badaniu, publikuje sprawozdania
            stąd też w publikacji dotyczących stowarzyszenia nie ma śladu o kasie dla mkm coś tam
            • t_ete Re: poza tym droga tete 05.01.17, 22:09
              pro100 napisał:

> rozróżnij dwa byty osobne
              > 1.komitet społeczny kod do dokonywania zbiórek publicznych od 10 grudnia 2015 d
              > o 30 września 2016 (o ile ponownie nie przedłużone ale bab gatar nie chce mi si
              > ę szukać) i na toto były wystawiane fry spółki kijewskich
              > 2.stowarzyszenie kod działa prawnie od 1 marca 2016 podlega badaniu, publikuje
              > sprawozdania
              > stąd też w publikacji dotyczących stowarzyszenia nie ma śladu o kasie dla mkm c
              > oś tam

Pro100 - ja sie nie nadaje do prowadzenia sledztwa w necie.
              Niech to wyjasni zewnetrzny audyt. Zlamano prawo - beda konsekwencje. Postepek nieetyczny - beda konsekwencje. Ludzie tak czy inaczej - to ocenia.

Trupy w szafie potrafia sie objawic po latach - niech wiec jak najszybciej zostanie to wyjasnione.

tete

• pro100 Re: poza tym droga tete 05.01.17, 22:16
                toć tłumaczę jak dziecku, że drogi przywódca ma wrodzony wstręt do płacenia alimentów na swoje dzieci. nowy motór, ciuchy, szpanerski ajfon i owszem ale alimenty fuj!
              • pro100 gugiel prowadzi 05.01.17, 22:26
                www.facebook.com/notes/komitet-obrony-demokracji/publikujemy-informacj%C4%99-komitetu-spo%C5%82ecznego-komitet-obrony-demokracji-na-temat-f/1684954875075933/
                www.ruchkod.pl/kod-jest-juz-stowarzyszeniem/
                w strawnej i optymistycznej formie
              • pro100 Re: poza tym droga tete 07.01.17, 10:12
                "Niech to wyjasni zewnetrzny audyt. Zlamano prawo - beda konsekwencje. Postepek nieetyczny - beda konsekwencje. Ludzie tak czy inaczej - to ocenia.

Trupy w szafie potrafia sie objawic po latach - niech wiec jak najszybciej zostanie to wyjasnione.

tete"

w świetle "prawdy" i "spadania kapci" zdecydowanie lepiej by prokuratura jak najszybciej wkroczyła (mataczenie, zacieranie i takie tam kuchenne)
      • wikul Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:01
        czuk1 napisał:

> ....nie możesz jaśniej ....

To język wolski. Trudny do opanowania.
        • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:11
          trudniejszy niż ctrl c, ctrl v
          • wikul Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:32
            pro100 napisał:

> trudniejszy niż ctrl c, ctrl v

Trudniejszy, bo do jego opanowania potrzebne jest wrodzone lub nabyte chamstwo.
            • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:37
              "Trudniejszy, bo do jego opanowania potrzebne jest wrodzone lub nabyte chamstwo."
              z mistrzem jestem bez szans. biała flaga.
              • wikul Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 19:41
                pro100 napisał:

> z mistrzem jestem bez szans. biała flaga.

Nie bójcie się tego swojego mistrza. Ujazdowski przestał się bać i zyskał szacunek.
                • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 20:12
                  dla jasności - mistrzem tego forum w głupich wyzwiska jest nick wikul. bezdyskusyjnym.
                  • wikul Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 21:02
                    pro100 napisał:

> dla jasności - mistrzem tego forum w głupich wyzwiska jest nick wikul. bezdysku
                    > syjnym.

A mistrzem w odwracaniu kota ogonem jest twój Wódz i jego ferajna. Dlatego twoje opinie należy czytać odwrotnie. Bo nikt was nie przekona że białe jest białe a czarne jest czarne jak powiedział sam wasz Wódz.
                    • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 21:10
                      cierpienia starego wikula. już tam puść sobie maleńką wiąchę bo wylewu dostaniesz. nie będę wytykał.
                      • wikul Re: pierdu śmierdu telewizoru 05.01.17, 22:15
                        pro100 napisał:

> cierpienia starego wikula. już tam puść sobie maleńką wiąchę bo wylewu dostanie
                        > sz. nie będę wytykał.

Zajmij się swoimi cierpieniami i swoich towarzyszy partyjnych bo bardziej was interesuje opozycja a nie przekręty władzy.
                        • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 06.01.17, 10:39
                          jak to bez wspomagania farmakologicznego to pełny szacun. największe zwycięstwo to nad samym sobą.
                  • czuk1 Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 11:01
                    pro100 05.01.17, 20:12 -
                    • pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 12:31
                      ja tu akurat od 2001 nie mów mi kto jest kto
                      • czuk1 Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 13:09
                        pro100 napisał: ja tu akurat od 2001 nie mów mi kto jest kto
                        Gratuluję. Wikul ... też tu "stary" ?
                        Ważne jest jaki jest wikul a nie Ty "staary" na forum.
                        Ja jestem też stary forumowicz... ale nie na wszystkich forach jestem autorytetem.
                        Jestem krótko i opisuję ...to co widzę aktualnie.
                        Dlatego , że " co pisze się , a "nie jest" , nie pisze się w rejestr".
                        • kalllka Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 13:30
                          Oo proszę, oto i dyskusja rozwija sie w prospect..
                          Obecnie siec ma możliwości /zgodnie z prawem/ udowodnienia tego czego nie wpisuje się w tzw rejestr... czyli poczynań poza tzw edytorskich /np. Słynnego na tym forum, kopiowania-wklejania bez sensu, przez takich chwatow jak np. wikul.,na przykładuncertain
                          Myśle jednak, ze odżywka prosta to sposób na starcie miejscowego autorytetu z autorytetem zza ściany.

Psy. Chciałam nadmienić ze jest taki program do konwertowania konwersacji nazywa się telefon.

• pro100 Re: pierdu śmierdu telewizoru 07.01.17, 15:00
                            czukcza czy kalllllka do wytrzymania ale nalot gremialny forum "związek radziecki" to pytanie? ichnie się spaliło?
    • pro100 nie śmiem przypuszczać 05.01.17, 19:35
      że 10 zeta na miesiąc to zrzutka na maderę, bo to już guvnojedztwo by było. elyty, że na pawia się zbiera
    • piq strasznie mnie ubawiły wysłki michnikowców... 07.01.17, 12:59
      ...wybielania tego brudasa, że to niby mało brał, bo mógł był więcej itd. A brudas jeszcze oświadcza w tiwi, że jest "człowiekiem honoru". Jako żywo gazetowowyborcza operacja "Kiszczak to super gość 2", podobna jako żywo do operacji po drugiej stronie oddziału specjalnej opieki psychiatrycznej "Piotrowicz odwieczny antykomunista".
      • pro100 Re: strasznie mnie ubawiły wysłki michnikowców... 07.01.17, 13:34
        mnie najbardziej bawią wygibusy by rzeczy nie nazwać po imieniu - umyślne i z premedytacją miganie się od uiszczenia zobowiązań alimentacyjnych (człowieki honoru nie takie mają omyłki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka