Dodaj do ulubionych

Do Predatora

10.01.17, 11:47

Osobno, bo może nie zauważył:

<<Nareszcie zdechło to czerwone ścierwo>>

No, nareszcie wyraźnie powiedziane.

Poważnie. Jeśli poważnie traktujesz swą misję Ostatecznego-Łowcy-Komuchów, musisz wziąć pod uwagę trudność, taką bardziej statystyczną. Do PPR-u/PZPR-u (wraz z przybudówkami) należało w ciągu ostatniego ponad-półwiecza dobrych kilka, czy raczej może nawet kilkanaście milionów Polaków.

Co z nimi? Czy po śmierci każdego pana Józka czy pani Krysi mówisz: nareszcie zdechło to czerwone ścierwo? Nie biorąc pod uwagę, że p. Józek narażał dupę, uczestnicząc w komitecie strajkowy, a pani Krysia działała w parafialnym komitecie pomocy sąsiedzkiej?

Kumał się w jakimś etapie życia z komuchami, wspierał ich, działał na rzecz ich partii - zatem do konca zycia zostaje czerwonym ścierwem?

To ile w takim razie czerwonych ścierw żyje jeszcze w naszym kraju?

Szanowny Predatorze, sam zajrzałem do listy Wildsteina, przeraziłem się, bo - głupi - nie zdawałem sobie sprawy, ilu z szanowanych ludzi nauki działało. Rónież wśród moich znajomych i autorytetów.

Ale - chcę mieć Twoją odpowiedź - jeśli ktoś był swego czasu TW, to mam uznać, że jego książka o pasożytach jamy gębowej koni czy o śladach neolitycznej ceramiki wstęgowej rytej na obszarze Podhala winna być odrzucona - jako produkt czerwonego ścierwa?

Czy prace wybitnego socjologa Baumana winny być odrzucone - jako produkt czerwonego ścierwa?

W oparciu o materiały IPN-u należałoby sporządzić listę uczonych zaangażowanych ongiś w program tzw. budownictwa socjalistycznego, niekoniecznie TW, zwyczajnych partyjniaków. Zgromadzić ich książki - i publicznie spalić? Burząc przy okazji Pałac Kultury?

Apeluję - zrezygnuj na chwilę z ciskania gnidami, ścierwami i komuchami i zmierz się z tym problemem, tu na tym Forum.

Nareszcie będzie jakiś ciekawy wątek. Pole do poważniejszych refleksji.
Obserwuj wątek
    • wkkr Re: Do Predatora 10.01.17, 11:54
      Gdyby wszystkie postkomuchy wymarły, to PiS przestał by istnieć.
      Mi się taka opcja podoba.
      • wikul Re: Do Predatora 10.01.17, 12:02
        wkkr napisał:

> Gdyby wszystkie postkomuchy wymarły, to PiS przestał by istnieć.

Na czele z nieformalnym pełnomocnikiem ds.likwidacji TK. Kto by go zastąpił Ast?

• wkkr Re: Do Predatora 10.01.17, 12:01
      A co do Baumana.
      =============
      Tak jak nikt nie zaprzecza że pani Leni Riefenstahl była wielką reżyserką,
      tak jak nikt nie zaprzecza, że najlepsze atlasy anatomiczne stworzyli niemieccy naukowcy w czasie II wojny światowej,
      tak nikt nie zaprzecza ze Bauman był wielkim socjologiem.
      Nie to natomiast żadnego wpływy na to, że panią Riefenstahl oraz niemiecki lekarzy - twórców atlasów anatomicznych potępiamy za nieetyczne działania.
      Pan Bauman poza tym że był socjologiem, był też komunistycznym oprawcą i do końca swoich dni działania swoje uważał za słuszne. Był na tyle inteligentny że słuszność swoich działań potrafił uzasadnić na gruncie socjologii. Dlatego indywiduum to na jeszcze większe potępienie zasługuje.
      PS
      To tak mniej więcej jak z księdzem pedofilem obwiniającym swoją ofiarę. Nie tylko sam czyn ale sposób obroni wzbudza odrazę.
      • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 12:14
        > Bauman poza tym że był socjologiem, był też komunistycznym oprawcą

Bez jakiejkolwiek ironii czy innego sarkazmu. Był oprawcą? Torturował i zabijał przeciwników ustroju?

Udokumentujcie to - bo wieści od Was budzą moje przerażenie.

> Do końca swoich dni działania swoje uważał za słuszne -

Udokumentujcie to. Nie chciałbym tkwić w złudzeniach.
        • wkkr Re: Do Predatora 10.01.17, 13:20
          Ktoś kto brał udział w obławach na członków zbrojnego podziemia i wyróżniał się szczególną gorliwością zasługuje na miano komunistycznego oprawcy.
          Pan Bauman nigdy nie potępił ani komunizmu ani stalinizmu.
          Do końca swoich dni pozostał wierny tym zbrodniczym ideologiom.
          • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 13:38
            > Do końca swoich dni pozostał wierny tym zbrodniczym ideologiom.

Udokumentuj.

Bez tego - jedynie pierdzielicie Hipolicie
          • lubat Re: Do Predatora 10.01.17, 13:47
            wkkr napisał:

> Ktoś kto brał udział w obławach na członków zbrojnego podziemia i wyróżniał się
            > szczególną gorliwością zasługuje na miano komunistycznego oprawcy.

Jeśli rzeczywiście brał udział w obławach na bandytów i zbrodniarzy ze "zbrojnego podziemia", to zasługuje na dodatkowe upamiętnienie.

> Pan Bauman nigdy nie potępił ani komunizmu ani stalinizmu.

Bo też komunizm i stalinizm przyniosły Polsce w ostatecznym rozrachunku znacznie więcej korzyści, niż strat. Bez nich Polska by była krajem mniejszym, niż Księstwo Warszawskie. Nie wspominając już o takich drobiazgach, jak to, że elektryfikacja kraju zakończyła się dopiero w latach 60-ch. W wolnej przedwojennej Polsce ca 80% ludzi oświetlało się lampami naftowymi.
            • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 15:32
              "zasługuje na dodatkowe upamiętnienie.ę

Owszem. Można np. jego truchło zrzucić ze skały.

"W wolnej przedwojennej Polsce ca 80% ludzi oświetlało się lampami naftowymi."

A 100% ludzi nie miało telewizji kolorowej.

Kto towarzysza wyciągnął z naftaliny?
              • kalllka Re: Do Predatora 10.01.17, 23:40
                igor.
                i igor, używa go jak.,. proxy- typowy zabieg socjotechniczny..
            • wkkr Re: Do Predatora 11.01.17, 09:46
              By właściwie ocenić skutki komunizmu i stalinizmu należy porównywać się z krajami w których komunizmu nie było a nie odnosić się do II RP.
              IIRP w 39 była na poziomie Hiszpanii. Popatrz sobie gdzie w 89 była Hiszpania a gdzie Polska. To tyle jeśli chodzi o "zasługi" komunizmu. Komunizm w Polsce oznaczał stratę rozwojową bo rozwijaliśmy się znacznie wolniej niż kraj nie komunistyczne o tym samum potencjale.
              =========
              Mój ojciec urządził się w 36 w rodzinie chłopskiej. Nie była to szczególnie zamożna rodzina chłopska. Ale ilość hektarów (z dzisiejszego punktu widzenia śmieszna) pozwoliła przykleić mojemu dziadkowi łatkę kułaka. Dlatego mój ojciec miał cały czas utrudniony dostęp do edukacji.
              Ze względu na pochodzenie nie został przyjęty do tego ogólniaka do którego chciał. Na studia na wydziale łączności PW dostał się tylko dlatego, że najlepiej zdał egzamin. Potem nie miał prawa do stypendium, akademika itd. Koszty jego edukacji w tym zakresie poniósł mój dziadek.
              W mojej rodzinie komunizm zawsze był uznawany za gó... a komuniści za złodziei.
          • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 16:52
            Tu mówi o sobie, bynajmnie nie wyrzekając się lewicowych poglądów czy inklinacji (sam je w pewnych kontekstach preferuję, więc rozumiem gościa):

> Does he think those three years were a mistake? "They're part of my biography. I bear full responsibility for that. At that time it seemed to me the right thing to do ... Some choices in everybody's biography can be looked upon as wrong choices, except that it doesn't seem to be a wrong choice at that time. When I was 19 years old I didn't know as much as I know now that I'm 82."

www.theguardian.com/books/2007/apr/28/academicexperts.highereducation

Co tu jeszcze dodawać, co komentować?
    • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 12:44
      Mła już odpowiedział. W jakim celu powielasz wątki, marylozmłyna?
      • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 12:48
        > marylozmłyna?

?

Mam rozumieć, że tyle wiesz, co zjesz?
        • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 12:57
          Kto zadeklarował niewiedzę z zakresu życiorysu ścierwa: Ty czy Mła?
          • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 13:56
            OK. Fakt - zadeklarowałem niewiedzę,

Funkcjonowali na UW razem: Bauman i Sznepf. O Maksymilianie Sznepfie, płkowniku LWP i szefie Studium Wojskowego się wiedziało.

pl.wikipedia.org/wiki/Maksymilian_Sznepf

I wie się teraz o niezwykłej karierze jego synka Ryszarda.

pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Schnepf

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Burza-wokol-polskiego-ambasadora-w-USA-Ryszard-Schnepf-odpowiada-na-zarzuty-to-kampania-oszczerstw,wid,18248489,wiadomosc.html?ticaid=1186b6

Bauman nikogo życiorysowo nie obchodził.

Zadeklarowałem niewiedzę. Ale nie zadeklarowałem niewiedzy co do jego pracy naukowej i publikacji. I tym się różnimy. Bo Ty - tak to wygląda - nie masz pojęcia o pracy tego człowieka, o tym czego w swojej dyscyplinie dokonał.

Facet zdobył światowy rozgłos. I nie bez powodu. W pewnym azjatyckim kraju, ludzie z miejscowej uczelni, kiedy dowiedzieli, że jestem Polakiem, zapytali: "Poland -
            • oleg3 Re: Do Predatora 10.01.17, 14:27
              cepekolodziej napisał:

> Facet zdobył światowy rozgłos.

No fajnie. Facet wielkim socjologiem był. W promocji pomogli mu towarzysze lewacy, którzy przymknęli oko na pewne kłopoty życiorysowe. Nie zmieni to faktu, że facet ma to i owo za uszami, co w pełni usprawiedliwia nazwanie go komunistycznym oprawcą. Zwłaszcza, ze facet nigdy nie zrobił publicznego żalu za te grzechy.
              • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 14:35
                Co to znowu za idiotyczne - wybacz, ale trzeba to tak nazwać - frazesy?

Towarzysze lewacy? Jacy znowu, qrwa, lewacy mu pomogli?

Jaki publiczny żal? Miał wystąpić przed kamerami - gdzie? - i stwierdzić, że żałuje tego, co robił 70 lat temu?

Nie wystarczy, że w swoich pracach analizował fenomen komunizmu i totalitaryzmu i że w tym sensie zrobił najwięcej dla zmian w nastawieniach światowych społeczności akademickich do tych ustrojowych wynaturzeń i ich ideologicznych usprawiedliwień??
                • oleg3 Re: Do Predatora 10.01.17, 14:39
                  Żal mi cię cepku. Nie rozumiesz najprostszych spraw.
                  • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 14:43
                    No - nie rozumiem.

W moim rozumieniu - nie rozumiem głupot. I jęków typów, którzy za wszelką cenę chcą mieć wyrazistą tożsamość, i dlatego przerzucają swoje własne brudy na innych. I stają się tak wyraziście czyści.

A mnie zawsze fascynował Rajmund.
                    • oleg3 Re: Do Predatora 10.01.17, 15:09
                      Nie rozumiesz tego co nie chcesz zrozumieć. Gdybyś z połową tego zapału, który poświęciłeś na poszukiwanie stalinowskich rodowodów Orbana, zajął się Baumanem, wiedziałbyś dość.

Jest hipokrytą i tyle.
                      • igor4.uk Re: Do Predatora 10.01.17, 15:14
                        oleg3 napisał:

> Nie rozumiesz tego co nie chcesz zrozumieć. Gdybyś z połową tego zapału, który
                        > poświęciłeś na poszukiwanie stalinowskich rodowodów Orbana
                        , zajął się Baumanem,
                        > wiedziałbyś dość.

A to ciekawo.Chcialbym wiedziec cos wiecej o tym.

> Jest hipokrytą i tyle.

Jak rzeczywiscie tak bylo,to moze Oleg miec racje.
                        Cepekolodziej,czy rzeczywiscie widzisz w Orbanie cos od stalinowca?I kim w ogole jest stalinowca?
                      • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 15:33
                        > Gdybyś z połową tego zapału, który poświęciłeś na poszukiwanie stalinowskich rodowodów Orbana,

Kolego Olegu,

pokaż mi choć jeden wątek, w którym poszukiwałem czegolowiek re Orban, to Cię ozłocę, serio.
                        • oleg3 Re: Do Predatora 10.01.17, 15:46
                          cepekolodziej napisał:

> > Gdybyś z połową tego zapału, który poświęciłeś na poszukiwanie stalinowsk
                          > ich rodowodów Orbana,

> Kolego Olegu,

> pokaż mi choć jeden wątek, w którym poszukiwałem czegolowiek re Orban, to Cię
                          > ozłocę, serio.

Tekst linka

forum.gazeta.pl/forum/w,13,160091332,160091332,Orban_Viktor_puste_miejsca.html?so=0
                          Hipokryzja czy Alzheimer?
                          • igor4.uk cepekolodziej,jestes niewinny :-) 10.01.17, 15:59
                            To co wkleil Oleg w zaden sposob nie potwierdza jego ze slow.
                          • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 16:21
                            Hipokrytyczny alc-hajmer

Rok temu, ale: tylko chciałem wiedzieć, co i jak. Nie twierdziłem, że pochodzi z rodu komunistycznych cz nazistowskich oprawców.

Dobra, to teraz Cię ozłocę.

Tu masz adres do rosyjskiej witryny Library Genesis. Można w niej odszukiwać pdfy różnych publikacji:

gen.lib.rus.ec/

A tu, to co mają z Baumana:

gen.lib.rus.ec/search.php?&req=Zygmunt+Bauman&phrase=1&view=simple&column=def&sort=def&sortmode=ASC&page=1

Zadowolony?
                            • igor4.uk cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 16:36
                              Wkleiles dwa linka i przy ich otwarciu w Wielkiej Brytanii ukazuja sie takie komunikaty:

Access to the websites listed on this page has been blocked pursuant to orders of the high court.

More information can be found at www.ukispcourtorders.co.uk

• cepekolodziej Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 16:59
                                To te z lib genem?

U mnie spokojnie się otwierają. Parę razy do roku zaglądam: mój skromny bunt przeciwko totalizmowi odmowy dostępu do publikacji - bez podsypania kasy - nie autorowi/autorom, tylko gangsterowi-wydawcy.
                                • igor4.uk Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 17:06
                                  cepekolodziej napisał:

> To te z lib genem?

Tak.

> U mnie spokojnie się otwierają. Parę razy do roku zaglądam: mój skromny bunt pr
                                  > zeciwko totalizmowi odmowy dostępu do publikacji - bez podsypania kasy - nie au
                                  > torowi/autorom, tylko gangsterowi-wydawcy.

Widac wyrok angielskiego sadu najwyzszego nie rozprzestrzenia sie poza granicy GB.

www.ukispcourtorders.co.uk/
                                  • cepekolodziej Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 17:12
                                    Ale witryna przydatna. Już parę razy uratowała.

Podziwiam informatyczny kunszt Twoich ziomków.
                                    • igor4.uk Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 17:35
                                      cepekolodziej napisał:

> Ale witryna przydatna. Już parę razy uratowała.

Takich jest wiecej.

> Podziwiam informatyczny kunszt Twoich ziomków.

W swoim czasie w ZSRR byla wprawadzony program informatyzacji calego kraju.Wszedzie byli wybudowane potezne centrum oblicziniowe,ktore zostali polaczane w jedna siec i ..... nie bylo dla nich praktycznie zadnej roboty.Wiec tysiecy swietnie przeszkolonych mlodych informatykow z nudow zaczelo wymyslac rozne zabawy,w ten sposob rozwijajac sie przez nikogo nie kontrolowane.
                                      • cepekolodziej Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 17:41
                                        ta też w UK zakazana?

booksc.org/
                                        • igor4.uk Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 17:46
                                          cepekolodziej napisał:

> ta też w UK zakazana?

Do tej mam dostep bez zadnych przeszkod.
                                          • cepekolodziej Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 17:52
                                            Ale tego libgenu żałuj. Fantastyczny zasób.
                                            • igor4.uk Re: cepekolodziej,moze to ciebie zainteresuje 10.01.17, 18:06
                                              cepekolodziej napisał:

> Ale tego libgenu żałuj. Fantastyczny zasób.

Dla mnie to nie stanowi przeszkody.Sa wiele mozliwosci obejsc blokady.
                • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 14:41
                  Cepie-wypisz sie w koncu z PZPR to by ci pomoglo uswiadomic Balwana przestepstwa moralne i kolaboracje z oprawcami.
                  • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 14:45
                    Szanowny Panie,

nigdy nie należałem.

I dalej nie należę do żadnej ze współczesnych partyjek. I dlatego widzę trochę dalej. poza pusty czystościowy-patryjotyzm.
            • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 15:39
              "Bo Ty - tak to wygląda - nie masz pojęcia o pracy tego człowieka, o tym czego w swojej dyscyplinie dokonał. "

Hitler malował bardzo ładne pejzaże.

"W pewnym azjatyckim kraju, ludzie z miejscowej uczelni, kiedy dowiedzieli, że jestem Polakiem, zapytali"

Korea Północna?
              • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 16:24
                Fajnie.

Bauman -
                • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 16:48
                  Komuniści mieli wiele wspólnego z nazistami, więc towarzysze Bałwan i Hitler byliby zachwyceni KRLD.

Co tam jeszcze jest blisko? Chiny.
                  • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 16:55
                    No jeszcze został Ci Pol-pot i Kambodża. I nie zapominaj o Sułtanacie Brunei.

Zastanawiam się - Afganistan?
        • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 14:36
          Nie zalapales Mly przenosni stary belfrze.

“We wrześniu 2011 roku Bauman wyraził opinię, że jeśli Europa, w tym Polska nie przyjmie w ciągu następnych 30 lat co najmniej 30 milionów nowych imigrantów, w większości Żydów, to stanie w obliczu upadku demograficznego, który doprowadzi do upadku cywilizacji europejskiej”.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/2218/zygmunt-bauman-stalinowski-kat

• cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 14:39
            > 30 milionów nowych imigrantów, w większości Żydów

Zaczynam się wqrwiać. Gadają tu ludzie z jakimś wyraźnym zajobem?
            • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 14:44
              cepie to tylko dialektyka rzydowska ten Balwan, sluzaca do zaprowadzenie NWO. To tu jest zrozumiale ale nie dla ciebie.

Wielkie nazwiska uprawdopodobniają największe idiotyzmy, gdyż tłum ma naiwną pewność, że wielcy ludzie bredzić nie mogą. (Zbigniew HERBERT)
              • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 14:47
                > dialektyka rzydowska

Nie mam czasu. Idę do sklepu. Muszę kupić kiełbasę śląską i ze dwa kilo kartofli.
                • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 14:58
                  Moze to ci poprawi humor.

wpolityce.pl/polityka/160560-kim-naprawde-jest-zygmunt-bauman-przeczytaj-tajny-dokument-bezpieki-i-tlumaczenia-socjologa-dla-brytyjskiej-prasy
                  • igor4.uk Re: Do Predatora 10.01.17, 15:09
                    starywro-bel napisał(a):

> Moze to ci poprawi humor.

Nie wiem jak jemu,a mnie poprawil.
                    W zalinkowanym tekscie jest duzo sraczki slownej i zadnego konkretu.W podobny sposob dziala zio.naziolska propaganda.Zarzucic goownem,zeby za smrodem nie dalo sie wyczuc czlowieka.
                    W podobny sposob zio.naziole oskarzaja Rosje o ataki hackerskie na Ameryke - duzo slow,i zadnych dowodow.
                    • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 15:16
                      Co zio.naziole robia Rosji ja wiem, ja widze bo to na moich oczach. Zas o Balwanie wiem z jego oryginalow cytowanych(Ja sie rodzilem kiedy on juz dobrym stalinowcem zostal) i to mi daje portret rzydowskiego kolaboranta z morderczym stalinowskim systemem.
                      Na obrone mozna mu tylko dac to ze nie strzelal patriotom polskim osobiscie w potylice.
                      Wiem, Stalin to twoj autorytet.
                      • igor4.uk Re: Do Predatora 10.01.17, 15:24
                        starywro-bel napisał(a):

> Na obrone mozna mu tylko dac to ze nie strzelal patriotom polskim osobiscie w p
                        > otylice.

A czy masz jakies dowody na to,ze zachecal do tego innych?

> Wiem, Stalin to twoj autorytet.

Nie jest Stalin moim autorytetem,ale obszerna wiedza na temat dzialalnosci tego polityka,nie pozwola mnie go oceniac jednoznacznie,tak jak to robia wielu,w tym i ty.

p.s. dlaczego nie wierzysz w holokaust,ale ochocze wierzysz w dziesiatki milionow ofiar zbrodnie stalinowskie? Czy nidgy ciebie nie zostanowilo to,ze i holokaust i zbrodnie stalinowskie wymyslili ci sami ludzi?
                        • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 15:31
                          Wspolpracowal z systemem zbrodniczym, co go czyni zbrodniarzem. Czy to ci tez trzeba jeszcze tlumaczyc? Sam sie przyznal ze czynil swiadomie zle, obwinial system ale nigdy nie przeprosil za uczestnictwo w zbrodniach politycznych i nie przeprosil ofiar.
                          Typowa kutwa rzydowska.
                          • igor4.uk Re: Do Predatora 10.01.17, 15:53
                            starywro-bel napisał(a):

> Wspolpracowal z systemem zbrodniczym, co go czyni zbrodniarzem.

To zwykla sraczka slowna.Nie byl to zaden system zbrodniczy,a jedyna mozliwa na tam te czasy wladza w Polsce.

>Czy to ci tez trzeba jeszcze tlumaczyc?

Ty nie jestes wstanie mnie cokolwiek wytlumaczyc,poniewaz nie posiadasz doglebnej wiedzy w temacie - ty operujesz wylacznie haslami,a oni sa dobre na wiecach,a nie w powaznych dyskusjach.

>Sam sie przyznal ze czynil swiadomie zle, obwinial system ale nigdy nie przeprosil za >uczestnictwo w zbrodniach politycznych i nie przeprosil ofiar.

Krytyka czegokolwiek po latach nie jest czyms nadzwyczajnym.z odleglosci w czasie wszystko wyglada inaczej,poniewaz jest juz wiadomo do czego doprowadzili jakies bledy czy wypaczenia.

p.s. i znow unikasz odpowiedzi na konkretne pytanie,zastepujac sraczka slowna.Mozesz nie odpisywac,bo nic nowego nie napiszesz.

• starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 16:05
                              Nie pie... idz spac.
                              Wiem stalinowcowi jest trudno uznac Stalina za zbrodniarza.
                            • pro100 ludzie co mieli przyzwoitości choć 10.01.17, 17:57
                              za 5 groszy i ociupinę rozumu spirdalali masowo z tego gówna
                              "Wyznaczonej daty nie udało się dotrzymać ze względu na liczne dezercje żołnierzy z nowo formowanych jednostek KBW. Tylko w okresie kwiecień-maj 1945 zdezerterowało ok. 800 żołnierzy – 23 kwietnia 1945 zdezerterował prawie cały 2 Samodzielny Batalion Operacyjny Wojsk Wewnętrznych z Lubaczowa, 27 kwietnia 1945 – 2 Batalion 1 Brygady Wojsk Wewnętrznych z Sokołowa Górnego, a 1 maja 1945 zdezerterował Samodzielny Batalion Operacyjny 3 Brygady Wojsk Wewnętrznych z Biłgoraja[1]."
                              generalnie to zostali żydy i kryminaliści. i oczywista niewinna lelija mjr bałman
                              pl.wikipedia.org/wiki/Korpus_Bezpiecze%C5%84stwa_Wewn%C4%99trznego
                              • cepekolodziej Re: ludzie co mieli przyzwoitości choć 11.01.17, 00:00
                                Nie wiedziałem o tym. Dzięki.

Ale zakończenie - poniżej dupy.
                                • pro100 Re: ludzie co mieli przyzwoitości choć 11.01.17, 05:51
                                  życie w tych czasach poniżej dupy
                                  www.google.pl/search?q=element+socjalnie+bliski&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=37d1WNutKK_i8AfbrbyICw
                                  nie ja wymyśliłem pojęcie "element socjalnie bliski" leworucjonistom.
                                  z rodzinnych - 15 letniego chłopaka na 10 lat robót przymusowych w kopalni za opowiadanie dowcipów. jakaś komsomolska menda podszywała się pod kolegów. uważaj na dupę swoją byś bardziej nie umoczył.
                                  • cepekolodziej Re: ludzie co mieli przyzwoitości choć 11.01.17, 06:34
                                    > uważaj na dupę swoją

Já už se nebojím! Mně je to fuk - já mám totiž rakovinu!
    • pro100 Re: Do Predatora 10.01.17, 13:40
      szkodliwy wpływ na percepcję i procesy poznawcze siadu na głowę dyni33. obecnie tylko zdolny jesteś wykrztusić -żydokomuna skopała mi tyłek, zatem żydokomuna jest cacy.
      • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 13:58
        ?

Do kogo te uwagi?
        • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 17:55
          Więc - do kogo?
    • qwardian Re: Do Predatora 10.01.17, 17:28
      Pytanie powinno brzmieć, czy Polak miał więcej szans w spotkaniu oczy w oczy z towarzyszem Piotrowiczem, czy Baumanem i los towarzysza Gomułki daje na to jednoznaczną odpowiedź. Polak z Baumanem nie miał żadnych szans, nawet będąc komunistą...
      • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 17:51
        > Polak z Baumanem nie miał żadnych szans,

Bauman nie był/jest Polakiem?
        • qwardian Re: Do Predatora 10.01.17, 18:13
          Poraz kolejny błąd w formułowaniu pytania, on wzbudzał przerażenie u Polaków jak Bin Laden u Amerykanów, ale teraz nasz kraj jest nieco bardziej bezpieczny, cieszmy się i zatańczmy wszyscy wspólnie razem...
          • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 18:25
            Masz jakąś dokumentację tego 'wzbudzanego przerażenia'?

Bin Laden vs Amerykanie, jest analogia do Bauman vs Polacy?
            • qwardian Re: Do Predatora 10.01.17, 18:39
              Bin Laden szczuł i konspirował z jaskiń Afganistanu, Bauman z uniwersytetu brytyjskiego, to wzbudza powszechne przerażenie...
              • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 23:18
                A widziales tego Ladenowitz w jaskini jak szczuje? Myslalem ze jestes madrzejszu bo czasem jestes.
                A Bawlwan?, niech sobie gnije kanalia.
    • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 17:54
      Kolega Predator jakoś -
      • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 19:05
        Jakoś nie czego?
        • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 19:56
          Jakoś bez konceptu; pazurki intelektu przytępione. kłów już dawno nie ma.

Do odżywiania już tylko mentalna papka.
          • xiazeluka Re: Do Predatora 10.01.17, 20:44
            Mła daruje Was zdrowiem, towarzyszu. W dwóch wątkach o Bałwanie pokazaliście się jako cierpiący na demencję chłopek roztropek, którego zaskakują oczywistości, a raz pocałowana ręka pierwszego sekretarza stanowi dla Was ateistyczną relikwię.

Co Mła miał do powiedzenia o Bałwan - powiedział. A Wy stchórzyliście przed linkiem, pod którym udowodniono Bałwanowi plagiatorsto i gwałt na regułach warsztatowych.

Powiedzcie sami - to o czym Mła może z takim jak Wy gawędzić? Przecież Wy nawet nie zauważyliście, że spędziliście 50 lat w prl.
            • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 22:01
              > spędziliście 50 lat w prl.

Zgadza się, ogólnie. Bo z pewnymi, dość długimi przerwami.

Plagiatorstwa ani braku reguł warsztatowych nie udokumentowano. Na co podałem link do materiału zasługującego na zaufanie. Tego materiału, w którym mowa była o posługiwaniu się własnymi starszymi tekstami w nowym kontekście.

Tak, chłopek-roztropek ze mnie, to się zgadza. Z grubsza. Ktoś czyj ród wywodzi się z Puszczy Nalibockiej, nie może być kimś innym.

Ale - rozczarowujesz mnie Luka, czy jak tam się jeszcze inaczej zwiesz.

Spodziewałem się jakiejś w miarę przyzwoitej analizy zjawiska masowej kolaboracji Polaków. Masowej i chętnej, rzadko kiedy wymuszanej. A nie ma nic. Poza garścią mało wybrednych inwektyw - nic.

Był początek jakiejś refleksji, kiedy pojawił się motyw rozcieńczania i topienia win w powszechnym szambie. Nie będę pouczał. Wystarczy, że powiem, że wczesna działalność B. była możliwa tylko dlatego, że już na przełomie lat czterdziestych i pięćdziesiątych szambo kolaboracji rozlało się szeroko, wystarczająco, by usprawiedliwiać, by przekonywać, przekonać co do słuszności wyboru.

To jest ważne, podjęcie tego problemu jest ważne, nie wynajdywanie nielicznych przypadków otwartego sprzeciwu.

Ja sam? Nie, nie należałem do żadnej grupy oporu, ani w czasach, kiedy słuchałem wykładów Baumana na UW, ani później. Żyłem sobie obok. Można było sobie znaleźć niszę - i ja taką sobie znalazłem. I, kolego, nie musiałem nigdy całować ręki żadnego sekretarza, ani uznawać markszimu za ideową relikwię.

Mary Douglas, "Purity & Danger", 1966 (polskie wydanie "Czystość i zmaza. Analiza pojęć nieczystości i tabu"), 50 lat temu.

en.wikipedia.org/wiki/Mary_Douglas

Ta książka powiedziała mi więcej o rzeczywistości, której doświadczałem na codzień, niż gadki super-nawiedzonych patryjotów.

Co robić, ja nie tylko słyszę frazy "czerwone ścierwo", czy "żydowska gnida" - ja widzę tych, którzy je wypowiadają. I nie jest to najprzyjemniejszy widok.

Bez czegokolwiek dalej,

C.
              • t_ete Re: Do Predatora 10.01.17, 22:35
                cepekolodziej napisał:

> Spodziewałem się jakiejś w miarę przyzwoitej analizy zjawiska masowej kolaborac
                > ji Polaków. Masowej i chętnej, rzadko kiedy wymuszanej. A nie ma nic. Poza garś
                > cią mało wybrednych inwektyw - nic.
                >
                > Był początek jakiejś refleksji, kiedy pojawił się motyw rozcieńczania i topieni
                > a win w powszechnym szambie. Nie będę pouczał. Wystarczy, że powiem, że wczesna
                > działalność B. była możliwa tylko dlatego, że już na przełomie lat czterdziest
                > ych i pięćdziesiątych szambo kolaboracji rozlało się szeroko, wystarczająco, by
                > usprawiedliwiać, by przekonywać, przekonać co do słuszności wyboru.
                >
                > To jest ważne, podjęcie tego problemu jest ważne, nie wynajdywanie nielicznych
                > przypadków otwartego sprzeciwu.

To bylaby bardzo interesujaca dyskusja.
                Z Ledera (Przesniona rewolucja) : 'nedza dostarczala ludzkiego materialu'.
                W 1949 r. ZMP zrzeszal ponad 1 mln czlonkow, w 1955 - 2 mln czlonkow ... 60 % mlodziezy szkolnej (Andrzej Paczkowski 'Pol wieku dziejow')

tete

• cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 23:40
                  forum.gazeta.pl/forum/w,13,162264435,162264435,Gdzie_sie_podzialy_tamte.html#p162272477

Tu są dwa Twoje mocne wpisy re:
                • cepekolodziej Re: Do Predatora 11.01.17, 00:02
                  Pozukam tych prac. Dzięki.
                • lont12 Re: Do Predatora 11.01.17, 08:50
                  W 1949 r. ZMP zrzeszal ponad 1 mln czlonkow, w 1955 - 2 mln czlonkow ... 60 % mlodziezy szkolnej
                  Szary członek ZMP nie chadzał z pepeszą za pazuchą, tak jak Bauwan.
              • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 23:22
                wikipedia to alutorytet dla cepka. I z kim tu i o czym dyskutowac.
                Cepek, czy mnam mozesz zdradzic na jakich wykladach i o czym ty belfrowales?
                • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 23:28
                  A co - mam sam opisywać postać Mary Douglas, i oceniać znaczenie jej prac?

Do tego Wikipedia jest akurat.

Właśnie obejrzałem "Fury" z Melem Gibsonem.
                  • starywro-bel Re: Do Predatora 10.01.17, 23:39
                    cepku, co ty wykladales, powiedz nam, bo jak nie powiesz to kazdy ma prawo uwazac ze wykladales dywany na podlogi.
                    • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 23:41
                      Wykładałem zasady badania cepów i teorię kołodziejstwa.
                      • cepekolodziej Re: Do Predatora 10.01.17, 23:49
                        > i teorię kołodziejstwa.

w. być: i marksowską teorię kołodziejstwa.
              • xiazeluka Re: Do Predatora 11.01.17, 09:52
                "Plagiatorstwa ani braku reguł warsztatowych nie udokumentowano. Na co podałem link do materiału zasługującego na zaufanie. "

Bardzo śmieszne. Plagiatorstwo i brutalne gwałty na warsztacie mu udowodniono, tyle że o tym nie wiecie, ponieważ stchórzyliście i nie mieliście odwagi odpalić linku, gdzie przedstawiono stosowne dowody. A ten Wasz "link zasługujący na zaufanie" prowadził do wypowiedzi zainteresowanego, który mętnie zaprzeczał zrzynaniu. Równie dobrze w sprawie zarzutów wobec partii moglibyście opierać się na oświadczeniach Wydziału Propagandy KC PZPR.

Mła nie wie, jaki mieliście związek z nauką, lecz wie, że był on bardzo luźny.

"Spodziewałem się jakiejś w miarę przyzwoitej analizy zjawiska masowej kolaboracji Polaków. "

A niby dlaczego? Mowa jest o tow. Bałwanie, a nie masach Polaków. Już Mła raz Was przywołał do porządku: nie rozcieńczajcie odpowiedzialności tow. Bałwana poczynaniami osób trzecich.

"Wystarczy, że powiem, że wczesna działalność B. była możliwa tylko dlatego, że już na przełomie lat czterdziestych i pięćdziesiątych szambo kolaboracji rozlało się szeroko, wystarczająco, by usprawiedliwiać, by przekonywać, przekonać co do słuszności wyboru. "

Nieprawda w kontekście wyboru tow. Bałwana. Tow. Bałwan nie był bezwolnie niesiony brudną falą ogólnej kolaboracji, przeciwnie, z entuzjazmem, bez żadnego przymusu, świadomie sprostytuował się z komunizmem. Sam o tym otwarcie mówił.

Brak wiedzy o takich oczywistościach Was kompromituje. O ile nie jest to wulgarna niewiedza, lecz rozmyślne załganie.

"Można było sobie znaleźć niszę - i ja taką sobie znalazłem."

I tkwicie w tej niszy (a raczej mysiej norze) do dziś.

"Co robić, ja nie tylko słyszę frazy "czerwone ścierwo", czy "żydowska gnida" - ja widzę tych, którzy je wypowiadają. I nie jest to najprzyjemniejszy widok. "

Schizofrenię próbuje się leczyć. Może jakaś kuracja i Wam pomoże.
                • cepekolodziej Re: Do Predatora 11.01.17, 10:03
                  Idę na bazarek.

Mają tam ładne jabłka. I jak najświeższe jaja.

Świeże. Po drodze będę myślał o Rajmundzie.
                  • cepekolodziej Re: Do Predatora 11.01.17, 10:12
                    No i zapomniałbym.

Te wielkie jaja sprzedaje rolnik z Mławy.
                    • cepekolodziej Re: Do Predatora 13.01.17, 20:47
                      Dzisiaj go jakoś nie ma. A jaja były niezłe. Niezawodna Mława.
                      • cepekolodziej Re: Do Predatora 15.01.17, 15:36
                        Owsiakowcy w Mławie?

Chyba tak, nawet na pewno. Ale - jakoś tak - no nie wiem.
              • cepekolodziej Re: Do Predatora 28.09.19, 19:21
                www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiIv6TGgPTkAhUBtIsKHcX-AL4QwqsBMAF6BAgJEAc&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DkCBUBTB_u7Q&usg=AOvVaw2owfQ6643SeTzLZPjI4IIA
    • qwardian Re: Do Predatora 11.01.17, 12:56
      Po namyśle, skoro Bauman tworzył system, który nie nadawał się do życia, zabijając czynił ludziom przysługę. Dopiero na stare lata zrobił się bezwzględnym krwiopijcą planując inwazję 30 milionów czarnych kaffir na nasz ukochany kontynent, skazując tubylców na życie w trwodze i powolną śmierć w konwulsjach. Co za ludzie...
      • starywro-bel Re: Do Predatora 15.01.17, 17:49
        Bingo!
    • marynazmlyna Do wszystkich lewackich ciemniakow. 15.01.17, 17:37
      cepekolodziej napisał:

> Kumał się w jakimś etapie życia z komuchami, wspierał ich, działał na rzecz ich
      > partii - zatem do konca zycia zostaje czerwonym ścierwem?

Nie zauwazyles po Rzeplinskim???
      Byl w PZPR przez 11 lat i charakter dobrego komunisty zostal mu do konca zycia.
      Wykopalo sie per.... komucha z TK i TK zaczal dzialac normalnie.

> To ile w takim razie czerwonych ścierw żyje jeszcze w naszym kraju?

Baardzo duzo.Cala wierchuszka na uczelniach,prokuraturach,sadach itd.
      Widzisz chyba jakie lewicowe jest KRS.

> Szanowny Predatorze, sam zajrzałem do listy Wildsteina, przeraziłem się, bo - g
      > łupi - nie zdawałem sobie sprawy, ilu z szanowanych ludzi nauki działało. Rónie
      > ż wśród moich znajomych i autorytetów.

No prosze.

> Ale - chcę mieć Twoją odpowiedź - jeśli ktoś był swego czasu TW, to mam uznać,
      > że jego książka o pasożytach jamy gębowej koni czy o śladach neolitycznej ceram
      > iki wstęgowej rytej na obszarze Podhala winna być odrzucona - jako produkt czer
      > wonego ścierwa?

Zgadza sie.

> Czy prace wybitnego socjologa Baumana winny być odrzucone - jako produkt czerwo
      > nego ścierwa?

Widze,ze nie kumasz jak dziala negatywna selekcja.
      Zeby wypromowac te komunistyczne miernoty,to trzeba utracic tysiace zdolnych ludzi jak ja.
      Na jakiej zasadzie Zakowski,Wielowiejska i Michnik blyszcza w GW???
      Bo wszyscy im nieprzychylni nie maja dojscia do GW a nieprzychylni forumowicze jak ja sa po prostu banowani i wtedy na forach powstaje chlewik ludzi glupich,ktorzy przescigaja sie miedzy soba,co kto cos glupszego napisze.
      Dla przykladu igorek napisze o smierci krolowej i pornolach Trumpa i juz gawiedz sie cieszy,ze Trump jest "na pasku" Putina.

Komunistyczna akcje zaczelo juz na tym forum kilku prymitywnych lewako-tepakow poprzez blaganie:"nie dopisujcie sie do jego watkow".
      To jest komuna w nowoczesnym wydaniu,bo kiedys tych madrych sie po prostu eliminowalo z zycia publicznego.Czasami jak w moim wypadku pozwalalo sie im na emigracje,po to tylko by lokalne ciemniaki mogly wziac gore nad niezorientowanymi.
    • cepekolodziej Re: Do Predatora 28.09.19, 14:59
      Wciąż czekam na te poważniejsze refleksje.

Tymczasem:

Myśliwy, natyka się w lesie na niedźwiedzia. Strzela, chybia. Niedźwiedź dopada go i gwałci. I znów spotkanie z niedźwiedziem, tym samym. Myśliwy strzela, chybia. Niedźwiedź dopada go i gwałci. I następne spotkanie z niedźwiedziem, tym samym. Strzał, chybiony.

Niedźwiedź podbiega do myśliwego, pyta: Czy tobie tak naprawdę chodzi tylko o polowanie?
      • cepekolodziej Re: Do Predatora 13.10.19, 21:34
        Więc?

Jakaś myśl?
        • cepekolodziej Re: Do Predatora 14.10.19, 12:50
          Może bez-myśl w jakimś modnie wykwintnym wariancie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka