Dodaj do ulubionych

Klub Podkrakowski

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 09:47

Możecie potraktować ten wątek jako protest wobec obrzucania (się) inwektywami.
"Bywalców" forum, których nicki kojarzę z Krakowem - Bykk-a i dawno nie
widzianego na forum - Piotrq - bardzo lubię czytać ; są pewnie i inni
forumowicze z Krakowem związani.
Jest barwny Klub Wrocławski - ogromnie sympatyczny, z postaciami
kontrowersyjnymi - bez których forum nie byłoby sobą.
Jest Klub Warszawski, Łódzki, Śląski, Gdański, Lubelski,Olsztyński, Bydgoski
... nawet Szczeciński (choć skromny). Są liczne Kluby Europejskie i Zamorskie.
Jest Klub Ciemnogrodzki i Księstwo Luki. Jest Klub Korzeni Dębu i Zielonej
Polany. Jest Tajne Stowarzyszenie Liczb i Zagadek. Jest Klub Pragmatyków i Klub
Marzycieli. Jest Stowarzyszenie Myślących Przekornie.Jest Klub Entuzjastów i
Klub Malkontentów. Są Bractwa Piwne, Bractwa Palaczy Cygar i Bractwa Koneserów
Whisky. Jest Towarzystwo Historyczne i Klub Badaczy Dokumentów. Są Partie
Środka i Skrajne itd.

I choć przez miejsce, z którego piszę - do Klubu Szczecińskiego "przynależę" -
to przez sympatię do Wielu z Was - Forumowych Przyjaciół, wpisuję się do
Waszych Klubów i Stowarzyszeń - choć może czasem krzywicie się na mój udział.

serdecznie pozdrawiam, smile)tete
Obserwuj wątek
    • Gość: Galba K.Wrocławski proponuje koalicję K.Szczecińskiemu IP: 213.17.161.* 17.04.02, 09:58
      Miło mi widzieć panią poseł w dobrym zdrowiu. Czemu zawdzięczamy ów
      niespodziewany i jakże radosny powrót do gry?

Jeszcze raz kłaniając się do samej podłogi,
      Galba
      • Gość: tete Koalicja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 10:34
        Drogi Galbo !

Lektura Forum od pewnego czasu działała na mnie depresyjnie (tony błota,
        wyzwisk) - zastanawiałam się nawet czy zawsze tak było - a ja być może tego nie
        dostrzegałam (skupiona na herbacianym wątku)...
        Przelało się gdy rano zobaczyłam kolejny wątek - tym razem
        "cuzamenantykrakowski". Jasne, że nie reaguję nerwową wysypką na ostre wymiany
        zdań ; w ferworze dyskusji i epitet jakiś bywa do przełknięcia. Jednak - takie
        dręczenie "na zimno" kolejnych forumowiczów - stawia mnie w sytuacji gapia,
        który gapi się na publiczną egzekucję i nie robi nic by pomóc dręczonemu.
        Bunt narasta. No i efekt w postaci tego wątku.
        Mam nadzieję, że Przyjaciele odczytają to właściwie. Czy któryś z "katów"
        zreflektuje się ? Chciałabym.

Agresja rodzi agresję. Milion razy to zdanie pojawiało się na forum w
        dyskusjach na temat różnych zdarzeń.

pozdrawiam Cię serdecznie, smile)tete
        • Gość: siedem "przepraszam, czy tu mnie krytykują?" IP: *.tgory.pik-net.pl 17.04.02, 10:45
          Gość portalu: tete napisał(a):
          > który gapi się na publiczną egzekucję i nie robi nic by pomóc dręczonemu.

uważaj. za powiedzą że wyssałaś 'antydręczonizm' z mlekiem matki.

> Bunt narasta. No i efekt w postaci tego wątku.
          > Mam nadzieję, że Przyjaciele odczytają to właściwie. Czy któryś z "katów"
          > zreflektuje się ? Chciałabym.

zreflektowałem się choc z nikim sie tu nie przyjaznie.

>
          > Agresja rodzi agresję. Milion razy to zdanie pojawiało się na forum w
          > dyskusjach na temat różnych zdarzeń.
          >

banał
          kiedy sie wroga ukatrupi to już nic nie urodzi. vide szaron [nie stołn]

> pozdrawiam Cię serdecznie, smile)tete

przepraszam ze tak sie wtraciłem
          7,27
          • Gość: tete Siedem IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:02
            To o agresji - być może banalne. Ale to prawda.
            Batożenie ofiary na oczach uradowanego tłumu ? Nie wątpię, że niektórzy to
            lubią (tzn. niektórzy lubią batożyć, niektórzy lubią to oglądać).
            Ja nie lubię.

Zabijanie słowem na forum ? Przynosi skutek w postaci nieobecności. I wiesz
            Siódemko Droga - bardzo żałuję nieobecności wielu osób, które poznałam na forum
            i uznałam, że już zawsze tu będą. Niestety.

Pozdrawiam serdecznie, smile)tete
            • sceptyk Re: Tete 17.04.02, 11:13

> Batożenie ofiary na oczach uradowanego tłumu ? Nie wątpię, że niektórzy to
              > lubią (tzn. niektórzy lubią batożyć, niektórzy lubią to oglądać).
              -------------------------------------

Zycie, moja droga Tete, jest znacznie bogatsze niz sadzisz. Ja, na przyklad,
              uwielbiam byc batozony (no, bez przesady, rzecz jasna). A takiego wariantu jakos
              nie przewidzialas. Jesli na dodatek oglada to jakis niewielki tlum, to radosc
              moja nie ma wprost granic.

• Gość: tete do Sceptyka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:18
                Sceptyku, czy lubisz być batożony na forum ??? (o życiu realnym przecież nie
                rozmawiamy)

Skoro lubisz - obiecuję, że nie będę wygłaszać na ten temat żadnych uwag i
                wyrywać katom z rąk narzędzi tortur. Na zdrówko (o ile ktoś będzie miał odwagę
                użyć tych narzędzi wobec Ciebie).

smile)tete
            • Gość: siedem moje ofiary mają się dobrze IP: *.tgory.pik-net.pl 17.04.02, 12:15
              ot choćby taki ślimak
              a nawet proszą się o więcej

> Pozdrawiam serdecznie, smile)tete

niestety nie mogę się tym samym odwzajemnić
              bo stracę zapał rewolucyjny
              agresja mi się skurczy etc

ale mogem mrygnąć ślepiem wink

7,22
              • Gość: tete mrygnięcie nieagresywne IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 13:23
                odwzajemniam.

Przerwy w tępieniu dobrze robią na ciśnienie. Mrygaj więc czasem.

smile)tete
        • Gość: Galba Forum - wielką piaskownicą dla dorosłych IP: 213.17.161.* 17.04.02, 10:57

> Lektura Forum od pewnego czasu działała na mnie depresyjnie (tony błota,
          > wyzwisk) - zastanawiałam się nawet czy zawsze tak było

Zawsze. Przypomij sobie wątek "Odwołanie burmistrza" (ma się tę pamięć!). Obok
          naszej w miarę cywilizowanej dysputy roiło się tam od postów typu "Żydy zasługują
          tylko na...".

> a ja być może tego nie dostrzegałam (skupiona na herbacianym wątku)...

Tak właśnie było, pewnego dnia Titanic utonął i trzeba było skoczyć do zimnej,
          mętnej toni codzienności.

> Przelało się gdy rano zobaczyłam kolejny wątek - tym razem
          > "cuzamenantykrakowski".

Twój błąd polega na tym, że bierzesz LIMAKA serio! Mnie na przykład bardzo
          śmieszą jego kolejne facecje - można go czytać niczym mistrza surrealizmu.

> który gapi się na publiczną egzekucję i nie robi nic by pomóc dręczonemu.

Myślę, że dręczony wcale nie czuje się tak źle jak sądzisz.

> Czy któryś z "katów"
          > zreflektuje się ?

Nie katów tylko chłopców w piaskownicy - nie wolno robić nam różnych rzeczy w
          realu to przynajmniej tutaj damy niedorozwiniętemu koledze łopatką w zęby. smile

Galba
          • Gość: tete Piachem w oczy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:13
            Nie uważam wcale, że Bykk potrzebuje mojego wsparcia !!! Oczywiście, że Bykk
            poradzi sobie z różnymi sytuacjami.Może być nawet wściekły na mnie, że się
            wtrąciłam. Dlatego wyraziłam nadzieję, że Przyjaciele zrozumieją mnie właściwie.

Może to przypadek, że przelało się przy "podkrakowskich kretynach" ale już
            znacznie wcześniej - w wielu wątkach miałam poczucie, że dzieje się okropnie.

Jeśli to "tylko piaskownica" i walenie się łopatką po głowie, zabieranie
            wiaderka, foremek, siusianie, plucie, sypanie piachem w oczy - i właściwie
            wszystko jest dozwolone ... to może faktycznie nie bardzo się nadaję.

z mężnym (jeszcze) pozdrowieniem, smile)tete
            • Gość: Galba O siusianiu IP: 213.17.161.* 17.04.02, 11:19

> Jeśli to "tylko piaskownica" i walenie się łopatką po głowie, zabieranie
              > wiaderka, foremek, siusianie, plucie, sypanie piachem w oczy - i właściwie
              > wszystko jest dozwolone ... to może faktycznie nie bardzo się nadaję.

---

O przepraszam! Siusia tylko strona przeciwna! My tylko ciągniemy za włosy!

Galba
              • Gość: tete o wyrywaniu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:52
                Gość portalu: Galba napisał(a):

>
                > O przepraszam! Siusia tylko strona przeciwna! My tylko ciągniemy za włosy!

I wyrywamy z cebulkami ? pojedyńcze włosy czy garściami ? skalpujemy też ?

Drogi Mistrzu Galbo ! Były próby "okiełznania" forum regulaminem - oczywiście
                tylko gdyby większość forumowiczów przyjęła jego zapisy. Próby się nie powiodły.
                Wynika z tego, że każdy chce mieć (i stosować) swoje zasady.

Ciągnąć za włosy - dokuczliwie acz niezbyt boleśnie - niby można ale wtedy
                "przeciwnik" pociągnie bardziej boleśnie, wówczas "my" wyrwiemy kilka włosów (a
                co !), no i "przeciwnik" wyrwie całą garść, wtedy "my" ....

Czyli - będzie skalpowanie bo być musi.

smile)tete

• bykk Re: do Tete 17.04.02, 11:59
                Tete miła,dlaczego miałbym być wściekły na Ciebie?Za cóż to?
                Toż to F. jest,a nie "klub czytania "poezji" śLIMAKA"!smile))
                Wprawdzie tytuł Twojego wątku(wg.mnie) lepiej brzmiałby np."Krakowski Klub
                z przyległościamismile))",ale ten też jest fajny.
                Coś pisałaś o wsparciu?Tete,a ja tu dużo dłużej jestem niż "nasz"
                "wielo-nickowiec" śLIMAK,więc gdyby się "przejmał" Kamilkiem,to mógłbym
                zawału dostać.smile))
                pozdrawiam Cię,oraz wszystkich,(śLIMAKI też,bo trudny okres dla nich od jutra)
                • Gość: LIMAK Re: do przygłupa bykka IP: 172.16.60.* 18.04.02, 07:11
                  bykk napisał(a):

> Tete miła,dlaczego miałbym być wściekły na Ciebie?Za cóż to?
                  > Toż to F. jest,a nie "klub czytania "poezji" śLIMAKA"!smile))
                  > Wprawdzie tytuł Twojego wątku(wg.mnie) lepiej brzmiałby np."Krakowski Klub
                  > z przyległościamismile))",ale ten też jest fajny.
                  > Coś pisałaś o wsparciu?Tete,a ja tu dużo dłużej jestem niż "nasz"
                  > "wielo-nickowiec" śLIMAK,więc gdyby się "przejmał" Kamilkiem,to mógłbym
                  > zawału dostać.smile))
                  > pozdrawiam Cię,oraz wszystkich,(śLIMAKI też,bo trudny okres dla nich od jutra)

zawału to może dostac istota materialna- myśląca ,. ale nie podkrakowskie
                  truchło !
                  LIMAK________________________________-

• Gość: LIMAK Re: LIMAK do Tete - o sobie.....i nie tylko IP: 172.16.60.* 18.04.02, 07:08
            Gość portalu: Galba napisał(a):

> Twój błąd polega na tym, że bierzesz LIMAKA serio! Mnie na przykład bardzo
            > śmieszą jego kolejne facecje - można go czytać niczym mistrza surrealizmu.

Tete, dzięki za ciepłą i dyskretną obronę mojej osoby- naprawde jst mi bardzo
            miło.
            Dziwi mnie niezmiernie wys0ki osąd ogrodowych gabli na temat moich
            wątków...Mistrz surrealizmu...nawet i to może być jeżeli ten surrealizm pozwoli
            tym ?????????? poukładać lekko w głowie.
            Widzisz , ja galbę traktuję jako wytrawnego gracza , obrzydłego , ale...
            Pozostali - siedem , bykk , janusz2...to zwykłe przygłupy którzy tylko dlatego
            istnieja tu na forum ,że ich LIMAK żywi ( jeżeli ich raczy tylko dostrzec), a
            gable pozwoliły im się przypiąć do swojej osoby...
            Tete.
            Kiedyś walczyłem o czystość forum...uważałem , że będa się tu ścierały osoby o
            róznych pogłądach,a wypowiedzi będą odnosiły się tylko do informacji dnia i
            założonego wątku, ale...
            Ja teraz dostosoqwałem się do nich...rozmawiam z tymi co tego chcą , z idiotami
            typu gable ? , siedem !, bykk!,janusz2?...perła !!!...walczę ich bronią , tylko w
            lepszym wydaniu...
            Za pomoc serdecznie dziękuję i witam w normalnie wspólnych ( ogólnych )duskusjach.
            Pozdrawiam
            Niezniszczalny LIMAK

• Gość: siedem mistrz wieku niemowlęcego kina IP: *.tgory.pik-net.pl 18.04.02, 07:20
              Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> Gość portalu: Galba napisał(a):
              >
              > > Twój błąd polega na tym, że bierzesz LIMAKA serio! Mnie na przykład bardzo
              >
              > > śmieszą jego kolejne facecje - można go czytać niczym mistrza surrealizmu.
              >
              > Tete, dzięki za ciepłą i dyskretną obronę mojej osoby- naprawde jst mi bardzo
              > miło.
              > Dziwi mnie niezmiernie wys0ki osąd ogrodowych gabli na temat moich
              > wątków...Mistrz surrealizmu...

"Ślimak Andaluzyjski"
              7,50
    • Gość: AndrzejG Jakże się nie przyznać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 17:56
      Za Tischnerem:
      'Na pocątku wsędy byli górole,
      a dopiero pote porobiyli się Turcy i Zydzi'

Andrzej
    • nurni Re: Klub Podkrakowski 17.04.02, 23:39
      Tete droga!

przywracasz swoim pisaniem pewien ład
      nie waham sie napisać: ciepło

szanują Cię wszyscy nawet te sku...
      znaczy mężczyźni z wątrobą po lewej
      na Twój udział nikt się nie krzywi
      prędzej na to że trochę Cię tu mało
      ostatnio

nurni

napisałbym co więcej
      ale muszę jeszcze parę łbów rozbić
      tj. miałem na myśli rozmowę męską
      co by do głowy przemówić niektórym

sama widzisz
      brakuje Cię tu trochę
    • dachs Re: Klub Podkrakowski 17.04.02, 23:58
      tete mila,
      zgadnij za co Cie kochamy.
      No wlasnie.
      Czy myslisz, ze da sie powrocic do naszych neutralnych, zyczliwych rozmowek.
      Chyba nie. Zbyt wielu osob tu brakuje.
      Zbyt wielu osob przegnanych bezinteresowna nienawiscia.
      Sam myslalem by przestac, bo w koncu po co sie narazac na inwektywy jakich
      bubkow, ale w koncu i tak nie moga czlowieka obrazic.
      Funkcje wydalnicze naleza do najnaturalniejszych funkcji organizmu, a poniewaz
      niektorzy musza je wykonywac publicznie,coz, jestesmy ludzmi pelnymi tolerancji.
      Do klubow, ktore wymienilas dolacze jeszcze klub milosnikow tete.

najserdeczniej

borsuk

• Gość: tete do Panów z Klubów Różnych IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 09:43

Czuję się nieco niezręcznie. Można pomyśleć, że założyłam ten wątek by
        sprowokować komplementa ! Dziękuję Wam za ciepłe słowa drodzy Przyjaciele,
        Niezniszczalni i Mrygający ...

Może z prawdziwą wiosną (która nie może się zdecydować czy zrzucić wreszcie te
        walonki i kufajkę czy nie) - pojawi się forumowy Smok z plecakiem wypakowanym
        muzyką, poezją i wszelkimi klimatami, za którymi bardzo tęsknię.

pozdrawiam serdecznie, smile)tete

• Gość: jerry Re: do Panów z Klubów Różnych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 11:14

>
          > Czuję się nieco niezręcznie. Można pomyśleć, że założyłam ten wątek by
          > sprowokować komplementa ! Dziękuję Wam za ciepłe słowa drodzy Przyjaciele,
          > Niezniszczalni i Mrygający ...
          >
          > Może z prawdziwą wiosną (która nie może się zdecydować czy zrzucić wreszcie te
          > walonki i kufajkę czy nie) - pojawi się forumowy Smok z plecakiem wypakowanym
          > muzyką, poezją i wszelkimi klimatami, za którymi bardzo tęsknię.
          >
          > pozdrawiam serdecznie, smile)tete

No i wykrakałaś i sprowokowałaś
          Niniejszym komplementuję ciepło, wiosennie, bezwarunkowo i bezwalonkowo
          Zgodnie z Twoim postulatem (wiosna jest i już )wyłączyłem zdecydowanie
          i nieodwołalnie piec CO , nie zważając na konsekwencje w postaci możliwych
          potencjalnych jednostek chorobowych smile
          Nie przyznając się do żadnych klubów, no może z wyjątkiem Orkiestry Klubu
          Samotnych Serc Sierżanta Pieprza

jerry

• bykk Re: do Tete 18.04.02, 10:30
      Witam Cię Tete.
      Ty jak sama zauważyłaś,masz dar do przekonywania nieprzekonanych.
      Powinnaś przekonywać do UE.smile))))))))))
      Nawet śLIMAK dziś pisze już inaczej,on chce dyskutować,informować itp.smile))
      Można się przynajmniej pośmiać od rana!smile))
      Wczoraj jego "poezję" przenieśli na "Oślą ławkę",biedaczysko nie może tego
      przeżyć,więc dzisiaj znowu dał próbkę swoich możliwości "poetyckich"!
      Do tego stopnia podziałałaś na niego,czyli śLIMAKA,że jak widać na F. znowu
      zmienił się w "Konia Franka K."!
      Widać boi się być śLIMAKIEM,bo od dzisiaj można ślimaki do wiadra i na eksport!
      Biedaczek,chwilę pobył na F. jako "idol"(nie docenili i na oślą),śLIMAKIEM
      teraz nie może,bo go mogą na eksport(chociaż u nas też już podają na stoły),
      zmienił się więc w Konia Kocyby,na chwilę ocywieściesmile))!
      pozdrawiam
      hej!
      • Gość: LIMAK LIMAK do Tete IP: 172.16.60.* 19.04.02, 08:39
        Tete.Śliczna ,życzliwa istotko.
        Zapraszam Cię do wątku "Kwiaty Polskie..." - (patrz wyszukiwarka
        forum)...popatrz jak ten watek sie slicznie rozwijł, a ci gówniarze
        szambienni , jak go zaczeli niszczyć ...i Ty chcesz do tych przygłupów mówić o
        poezji , muzyce ...tym kalekim tylko babranie się w gnojówce w głowie ...by
        odnieść się do wątku należy mieć mózg.
        Zapraszam do" F. Kocyba - wzywa Eliota " ...jest to miejsce gdzie mozna
        komentowac w sposób satyryczny "aktualia polskie", niezależnie od opcji którą
        reprezenujesz.
        Wątek , ten ma ośmieszać poczynania naszych polityków , ale bez odnoszenia sie
        do poglądów dyskutanta i bez chamskich złośliwosci...
        LIMAK vel Kocyba
        Ps.
        Taki wątek juz istniał ok . roku temu...na okres kampanii i pierwszych poczynań
        sejmu i rządu został zarzucony , aby dać im szanse na pokazanie
        swoich "zdolności"- tzw. okres przystosowawczy.
        Jednak ten Tyu ma wyczucie - zawsze potrafi z grona wielu , wyłuskać piekną i
        ciepłą ( chodzi o serce ) kobietę ...holla , hola Kamilku- przeciez forum nie
        rozróznia płci!a może to zwykły jak ty Kamilku samiec ?!
        Nie !!! Zaufam Tyu , on ma idealne wyczucie !!!
        • bykk Re: śLIMAKU 19.04.02, 14:39
          śLIMAK,jak Ty się uchowałeś? Dzisiaj w Bełchatowie ma padać,więc jutro...
          wiesz ludzie mogą wyjść z wiaderkami,pamiętaj!smile))
          Biedaczku,widzę,że następny Twój wątek przenieśli na "oślą"!
          Przeżyć nie możesz i jak widać na F. sam ze sobą "gawędzisz"?
          Twój wątek o aptekarzach "świetny",a te nicki Twoje "prześliczne",szczególnie
          ten jeden mi się podoba,pasujący właśnie jak ulał do Ciebie, "głupol"!
          Lepiej nie mogłeś wybrać! Brawo Kamilku,brawo!
          Szczęście,że to koniec tygodnia,może po zażyciu większej dawki tych "różowych"
          tabletek,przejdzie Ci?
          Tak nawiasem,kiedy masz badania okresowe?
          pamiętaj,chow się w wysokiej trawie(dwa tygodnie mnie nie będzie,może jakoś
          przeżyję brak Twojej "poezji"?)
          Twój buhaj "przygłupą"
          • Gość: śLIMAK Guru przygłupów -wracaj na swoją stronę IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 22.04.02, 08:02
            No i co glupku? Strona ci nie pasuje ...to przecież było twoje marzenie
            podkrakowski jełopie ...
            Wracaj do klubu przygłupów , bo bAtem ździele!
    • jacek#jw Re: Klub Łasuchów. 19.04.02, 16:45

Kiedy Tete jest w pobliżu
      Zwłaszcza będąc w negliżu
      Wyciągam rękę dyskretnie
      Szukając ciastek konkretnie

Polegam na wrażliwości dotyku
      W poszukiwaniu smakołyku
      Który cudownie Tete klubowa
      Dyskretnie w sobie chowa

Bo któż by nie chciał posmakować
      Bo i po co sobie żałować
      Kiedy jest na wyciągnięcie ręki
      Ciastko pachnące! O dzięki!

Pozdr / Jacek
    • Gość: Mag Kochana Tete ! IP: *.duke-energy.com 19.04.02, 16:59
      Przypadkowo zagladnelam dzis na Forum i zaciekawil mnie tytul tego watku, bom
      przecie krakowianka. I znalazlam Twoj mily list ze Szczecina. Tez ucieklam z
      tej piaskownicy, bo nie lubie, gdy banda przedszkolakow tratuje misternie
      zbudowane zamki z piasku. Wrocilam kilka razy, ale musialam zatkac sobie nos.
      Czy nie bylo by dobrze zbudowac jakis kolorowy "playground", gdzie piasek jest
      czysty, a hustawki nie sa polamane ? Z wiosenno-letnim pozdrowieniem z
      dzikozachodniego miasteczka dla wszystkich czlonkow Klubu Czystego Piasku
      Mag
    • Gość: witekjs Re: Miasteczko Na Niby IP: *.chello.pl 20.04.02, 11:00
      Tete nasza miła, w czasach różnych zawieruch Tetetką zwana/nie bardzo lubiłaś
      ten bojowy pseudonim/.Wymieniasz,różne kluby a zapomniałaś wspomnieć o całkiem
      licznej grupie mieszkańców Miasteczka Na Niby, przywołanego przez fundatorkę ze
      swojego dzieciństwa.Żyło się przyjemnie i spokojnie pod szklanym
      nieboskłonem ,nad którym widać było szeroko otwarte oczy zachwyconej,małej
      dziewczynki, zauroczonej domkami,mostami i drzewami zamkniętymi w
      czarodziejskiej kuli.Nie wiedziała Ona jeszcze,że jednym ruchem gwałtownej ręki
      można wzniecić szalone,śnieżne burze,po których powoli powracający
      spokój,zapada jednak nad nie tym samym już miasteczkiem...

Pozdrawiam ciepło Ciebie,mieszkańców Twojego Miasteczka i wszystkich nowych
      forumowiczów,którzy tak licznie odwiedzili Twój wątek.Witek
      • Gość: tete Mag, Jerry, Jacek, Witek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.telan.pl 20.04.02, 16:20
        Tak dawno Was nie widziałam ! Pewnie czytam "nie te" wątki.

Chatki z Piernika i Zamki z Piasku mogą w łaskawej pamięci Przyjaciół przetrwać
        burze (słów).
        W piaskownicy - jak pieszczotliwie nazywa forum Galba - czuję się ostatnio
        nieszczególnie. Chodzę to tu to tam szukając sobie kawałka czystego piasku,
        boję się dostać łopatką po głowie, w chmurach pyłu zgubiłam foremkę (formę ???)
        - przydałby się Przewodnik ...

seredecznie Was pozdrawiam, smile)tete
    • jondrus No dobra.Teraz do rzeczy. 20.04.02, 18:02
      Klub już jest.
      Władze klubu w osobie przemiłej tete też.
      Na stole herbatka zaparzona.
      Czujecie ten aromat? Czy to chińska?
      Jak powiem tajwańska to już zaczyna się polityka.

Pora rzucić temat herbaciany i rozpocząć dyskusję.
      Może o parzeniu herbatki?
      Myślę ,że nikt się nie sparzy.

Jondrus
      • Gość: Lisek Re: No dobra.Teraz do rzeczy. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 18:16
        Czujac zapach swiezo zaparzonej herbatki i przez mila Tete przyniesionych
        ciasteczek, wylazlem z mej glebokiej nory i Was, Drodzy i dawno nie widziani,
        serdecznie pozdrawiam.
        Lisek.
        • jondrus Ale, ale 20.04.02, 18:28
          Gość portalu: Lisek napisał(a):

> Czujac zapach swiezo zaparzonej herbatki i przez mila Tete przyniesionych
          > ciasteczek, wylazlem z mej glebokiej nory i Was, Drodzy i dawno nie widziani,
          > serdecznie pozdrawiam.
          > Lisek.

To jest impreza składkowa.
          Cóżeś przyniósł Lisku?
          Kurkę?

Jondrus
          • Gość: snajper Re: Ale, ale IP: *.acn.waw.pl 20.04.02, 23:23
            jondrus napisał(a):

> Gość portalu: Lisek napisał(a):
            >
            > > Czujac zapach swiezo zaparzonej herbatki i przez mila Tete przyniesionych
            > > ciasteczek, wylazlem z mej glebokiej nory i Was, Drodzy i dawno nie widziani,
            > > serdecznie pozdrawiam.
            > > Lisek.
            >
            > To jest impreza składkowa.
            > Cóżeś przyniósł Lisku?
            > Kurkę?
            >
            > Jondrus

A może gąskę zrumienioną, z jabłuszkowym nadzieniem ? smile)
    • Gość: tete Gąska o północy i spóźnione ciastka IP: *.telan.pl 21.04.02, 10:19
      Problemy z czajnikiem (czyli techniczne z kompem) spowodowały, że ani porządnej
      herbaty nie zaparzyłam (yunan obowiązkowo ; z konfiturą wiśniową dla Tumisi,
      dla Hiacynta nieustająco dilmah) ani ciastek na czas nie dostarczyłam ...

Gąska o północy Snajperze drogi ? Chyba, że warta pod bramą zamku a noc zimna
      (pamiętam Dwór Brandberg, noc mroźna, kosz z omszałą butelką wina, półgęski
      takoż, a Księżnej jak nie ma tak nie ma)...

pozdrawiam serdecznie Wieczornych, Nocnych i Porannych, smile)tete

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka