polski_francuz 26.05.17, 15:27 Poniesli i wilka. spon.de/vhAym Trump sie rozpychal jak ten wsiok by byc przed europejskimi podludzmi na "rodzinnej" fotografii z NATO az dostal go w lapy nasz mlody prezio. I jak dostal to nie chcial puscic PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arceszk Re: Nosil... 26.05.17, 15:58 Kawał chama z tego (S)trump(f)a. Ale się nie dziwię, z takim nazwiskiem człowiek nadaje się tylko do rzeźni - albo do przepędu bydła na Dzikim Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nosil... 26.05.17, 18:14 Wez pisz po polsku, bo za cholere nie moge pojac, wiem, ze Wolodia Putin, to twoj ulubiebnie'c, ale ja na miejscu Trumpa, lala bym to bydlo miotla po pustych lbach. Odpowiedz Link Zgłoś
arceszk Re: Nosil... 26.05.17, 18:28 > wiem, ze Wolodia Putin, to twoj ulubiebnie'c Gini, lubię Ciebie, ale teraz muszę napisać: Gini, wiesz tyle, ile zjesz. > na miejscu Trumpa, lala bym to bydlo miotla po pustych lbach Że miotłą to rozumiem - babska broń. Ale o co chodzi z tym bydłem. Kto to, o kogo chodzi? O tych z narady na Sycylii? Rozpychał się, na 100% kawał chama. Szwabskie pochodzenie wyłazi z onuc. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nosil... 26.05.17, 18:33 O cale europejskie i nie tylko lewactwo drogi Cepie , nawet i papiezowi bym przyrznela. Odpowiedz Link Zgłoś
arceszk Re: Nosil... 26.05.17, 18:48 Nie wiem co to takiego 'lewactwo'; brak jakiejś ściślejszej definicji. Pojęcie rozłazi się jak stary but. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nosil... 26.05.17, 18:54 Jak nie wiesz co to lewactwo, to juz Twoj problem a nie moj, moze zamiast bawic sie slowami, i wstawiac po 10 watkow dziennie, poczytaj troche co sie dzieje na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
arceszk Re: Nosil... 26.05.17, 19:21 No dobrze. Ty wiesz. A tego - naprawdę wstawiam po 10 wątków dziennie? Jakoś nie mogę się doliczyć. Nie mylisz mnie aby z tym tam maksimumem? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nosil... 26.05.17, 19:31 Moze nie po dziesiec a po kilka, maksimum wywalilam , ale fakt pozostaje faktem lubisz sie bawic slowami, absolutnie, nie jest to zadna jakas wada. Naturalnie, ze wiem co to lewactwo, to dzieki lewactwu, jest w Europier tak jak jest Tygodniik Powszechny, promuje ostatnio jakiegos pederastow.Dzieki lewactwu, Europe zalewa islam, ale lewactwo, zaczelo nazywac incydentami terrorystycznymi , i kaze ludziom malowac kredkami na ulicy , zamiast wziac to za morde, i wywalic na te ichnie pustynie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nosil... 26.05.17, 18:45 "Szwabskie pochodzenie wyłazi z onuc." Sprzed 2 ws. Dzisiejsi Niemcy sa arbitrami elegancji, lagodnosci i dobrego smaku. PF Odpowiedz Link Zgłoś
arceszk Re: Nosil... 26.05.17, 18:46 Zauważ, że napisałem: szwabskie, nie niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nosli wilk razy kilka 26.05.17, 15:57 polski_francuz napisał: > Poniesli i wilka. > > Trump sie rozpychal jak ten wsiok by byc przed europejskimi podludzmi na "rodzi > nnej" fotografii z NATO az dostal go w lapy nasz mlody prezio. I jak dostal to > nie chcial puscic > PF A miny robił jak nasz Adrian Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 19:45 Jeszcze lepszy od amerykańskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 19:55 Powinien im srodkowy pokazac. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 20:28 gini napisała: > Powinien im srodkowy pokazac. Lepiej różki. Tobie, jako czarownicy, powinno to jako pierwsze przyjść na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 22:02 To po co go prostaki z tylu, postawili, co chamstwo chcialo polazac? Rozki stawia sie nad glowa jednej osoby. Ale ja dalej twierdze, ze powinien im pokazac srodkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 22:21 gini napisała: > To po co go prostaki z tylu, postawili, co chamstwo chcialo polazac? A może oni już stali, a on przylazł? Przecież nie wiesz jak było, a to co widać wygląda głupio. > Rozki stawia sie nad glowa jednej osoby. Normalny człowiek, tak, ale to przecież Prezydent. > > Ale ja dalej twierdze, ze powinien im pokazać środkowy. Tylko jeden środkowy? Przecież stać nas na więcej. Przynajmniej dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 20:10 www.facebook.com/photo.php?fbid=1275057985944960&set=a.459297550854345.1073741846.100003223125470&type=3&theater Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nareszcie mamy prezydenta na miarę mocarstwa 26.05.17, 20:19 dachs napisał: > Jeszcze lepszy od ameryk > ańskiego natemat.pl/208955,ruchy-polskiej-delegacji-byly-znamienne-korespondent-francuskiego-rfi-dokladnie-opisuje-to-co-duda-robil-w-brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
dachs A swoja drogą, 26.05.17, 20:31 jakoś nie mamy szczęścia do prezydentów. A to po krzesłach skacze i szoguna woła, a to na goleń narzeka, ziemię całuje. Chyba jedyny Wałęsa się nie wygłupiał. No i Jaruzelski so wie so. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: A swoja drogą, 27.05.17, 13:23 Cóż mu zostało, jak tylko się cieszyć. Trump chyba go nawet nie zauważył, gdy dopychał się przed Maciarewicza z ferajną Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nosli wilk razy kilka 26.05.17, 22:09 Czy wam sie podoba czy nie mnie sie Trump podoba, nie daje sie klakierom śpiewającym jednym głosem omotać walczy o miejsca pracy dla swojego kraju a tym idioctwa niszczące je nie do puszcza do debaty. Jego poprzednik pozostawił nie lada spuściznę, albo około albo przeszło 11 milionów (dokładnej cyfry już nie pamiętam bym musiała poszukać artykuł) przybyło w Stanach ludzi żyjących z bonów żywnościowych, 25% Amerykanów nie może sobie pozwolić na nagły wydatek w wysokości np. 400 dolarów np. naprawa auta, duży procent nie umie spłacić kredytów. Umiecie przedstawić sobie w ten stan rzeczy i wejść w role biednych ludzi którzy kilkoma job'ami próbują związać koniec z końcem? Trump dobrze wie o tym stanie rzeczy w Stanach i próbuje w miarę możliwości go zmienić mimo rzucania mu kłód pod nogi. Dla przykładu mój Ministerpräsident/szef landu w którym mieszkam zwalcza diesel-auta, wydaje zakazy wjazdów do stolicy Landu a co sam sobie kupił? Naturalnie diesel-auta i to nie byle jakie, czy to nie hipokryzja jak i zakłamywanie narodu jak i próbowanie ograniczenia wolności decyzji normalnemu zjadaczowi chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz It's economy stupid 27.05.17, 08:36 Amerykanie byli pierwsi, ktorzy zaczeli delokalizowac fabryki tam gdzie taniej. I tak biedniejsi stracili swoje miejsca pracy. Niemcy zrobili to intelignentiej, nie wszystkie miejsca pracy i nie cale fabryki, R&D pozostawal n.p. u nich. Oskarzac Obame o delokalizacje jest przesadne i tez srodki jakie przedsiebierze Trump by je odzyskac (mowi o np. o bad Germans) sa obrazliwe ale nieskuteczne. Deal na 400 mld z AS € da prace koncernom zbrojeniowym ale posieje znow burdel na BW. Co do diesli to powoli ale skutecznie trzeba sie przyzwyczajac do ograniczen. Mamy jedna planete, coraz wiecej tu ludzi i kazdy chce dobrze zyc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 11:56 Öffentlich Wasser predigen und heimlich Wein trinken? Nie wiem jak przetłumaczyć i czy jest odpowiednik tego porzekadła w języku polskim, ale ono odzwierciedla najbardziej zakłamanie jak i hipokryzję nie tylko politycznych elit dzisiejszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:08 Niemieckie elity sa o wiele lepsze od francuskich i, chyba od polskich, co wynika z wiekszej odpowiedzialnosci. A ta pewnie z protestanckiej etyki. Trzeba potraktowac sprawy relatywnie, tzn gdzie indziej nie jest lepiej. PF Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:16 na szczęście niemieckie elity skierowują się coraz bardziej w stronę sodomii... a czym w starożytności się to skończyło, dobrze wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:31 lont12 napisał: > na szczęście niemieckie elity skierowują się coraz bardziej w stronę sodomii... > a czym w starożytności się to skończyło, dobrze wiemy .......................... Nie tylko specyficznie niemieckie, to jest w całej Unii jak i w ONZ za wyjątkiem rządów: Polski, Węgier i Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:36 Co powiedział ostatnio szef EU J-C Juncker? Ano ze do roku 2060 będzie w Europie mniej jak 5% rdzennych Europejczyków, linkowalam temat z austriackich mediów. Co zrobi z reszta? Wymorduje albo da wymordować? Częstotliwość jak i tolerancja napadów, mordów, gwałtów mówi sama za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:18 polski_francuz napisał: > A ta pewnie z protestanckiej etyki. > Der 36. Deutsche Evangelische Kirchentag w Berlinie dał nam nadzwyczaj dużo refleksji że nawołuje sie lawinowo do natychmiastowego wystąpienia z kościoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:24 Jakie sa te refleksje ciekawym? PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:29 Znasz język niemiecki odsyłam do netu na fora, na Facebook tam dowiesz sie jakie mają Niemcy zdanie na temat polityczno-koscielnej "wspólnoty". Ja za ciebie nie mam zamiaru myśleć a co mówić uzupełniać twoje luki w wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: It's economy stupid 27.05.17, 13:23 Du musst eines verstehen. Wenn du was schreibst, dann solltest du auch dein Punkt weiter entwickeln können. Ich habe ein Eindruck, dass du nur oberflächlich die Sachen siehst. Nun, die Sachen die geschehen und worüber die Presse schreibt, haben viele Ursachen: historischen, soziologischen, ökonomischen...usw. Sei nicht so einen leichtsinnginen Vogel wie der Präsident von Staaten die nur die erste Seite liest. Wir sind nicht im Weissen Haus hier. Franz Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:38 Odpowiedzialnosc niemieckich elit, to wpuszczanie dziczy, rozdawanie im pieniedzy niemieckich obywateli i narazenie tychze niemieckich obywateli na niebezpieczenstwo Ty masz jakies zdziecinnienie starcze?Prrzeciez ty nie masz bladego pojecia o tym co sie dzieje na swiecie, pusty smiech ogarnia jak sie ciebie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 12:43 Gini musze ci tu zaprzeczyć, to jest w całej unii i nie tylko, vide G7. ONZ opracował z amerykańskim znanym nam filantropem plan inwazji "cennej" kultury na cywilizowany świat. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: It's economy stupid 27.05.17, 13:29 Ponoc belgijska armia nie ma pieniedzy na bron (gdzies to dzis czytalem). Co z Wami? Bagnet na bron i szosy mi reperowac! Niedlugo jade do Düsseldorfu i znow musze przez wasz niegoscinny kraj przejezdzac. Na sama mysl o tym ogarniaja mnie czarne mysli. PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: It's economy stupid 27.05.17, 16:58 gini napisała: > Odpowiedzialnosc niemieckich elit, to wpuszczanie dziczy, rozdawanie im pienied > zy niemieckich obywateli i narazenie tychze niemieckich obywateli na niebezpiec > zenstwo > > Ty masz jakies zdziecinnienie starcze?Prrzeciez ty nie masz bladego pojecia o t > ym co sie dzieje na swiecie, pusty smiech ogarnia jak sie ciebie czyta. ................................ Cytat: In 2015, the EU’s Commissioner for Migration, Home Affairs and Citizenship, Dimitris Avramopoulos, discussed plans to open legal channels for the migration of a staggering 50 million migrants into Europe over the next several decades. Similar figures have previously been proposed in relation to immigration from Africa alone, with the stated goal of importing labor to make up for collapsing birth-rates across the continent. www.eutimes.net/2017/05/poland-were-not-taking-your-migrants-your-blackmail-wont-work-on-us/ Gini co ty na to? Dalej ogarnia cie śmiech? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nosli wilk razy kilka 26.05.17, 22:25 polski_francuz napisał: > Poniesli i wilka. > > > > Trump sie rozpychal jak ten wsiok by byc przed europejskimi podludzmi na "rodzi > nnej" fotografii z NATO az dostal go w lapy nasz mlody prezio. I jak dostal to > nie chcial puscic > > PF ***************** On sie rozpycha ignorując te całe "doborowe" towarzystwo gdyż te towarzystwo jest przeciw niemu, ma wielką antypatie pod jego adresem, to widzi sie w wszystkich europejskich jak i zaoceanicznych mediach jak i wypowiedziach samych polityków. Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 06:09 wsiok nie wsiok ale on jest numer jeden no i derszpigiel zabawia sie w kabaret wklejajać napisy jak czytelnik ma rozumieć co mówi Trump. Zirytowało was? Gotta pay....... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 11:44 Gdyby założyciel wątka wiedział więcej o NATO nie zakładał by niego i nie pisałby tak bzdurnego tekstu, ale co wymagać? Czarnogóra oburzona na fakt że został odepchnięty ich polityk z miejsca które sie mu nie należało, otworzyli petycję z zbieraniem podpisów by nałożyć sankcje na Stany szczególnie na Trumpa, życzę im powodzenia. , Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 12:00 "Gdyby założyciel wątka wiedział więcej o NATO nie zakładał by niego i nie pisałby tak bzdurnego tekstu, ale co wymagać?" Du meinst, wenn er wüsste mehr als du? Das ist doch, denke ich mich, relatif einfach. Eine gute Frage ist was zu fördern von Diskussionsteilnehmehrn? Also die wichtigste Antwort ist: Argumenten statt Beleidigungen! Franz Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 12:25 Gdzie ty widzisz w wpisie obrazę? Ja widzę w moim wpisie trudno powiedzieć zmuszanie ale przede wszystkim nawoływanie do refleksji jak i pogłębienia na ten temat wiedzy. Nie wszystko jest tak różowe jak sie nam oficjalnie maluje i wpaja do głów sądząc ze wszyscy są ciemni z ograniczoną wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 13:25 A co ma burackie zachowanie prezydent USA do NATO? Bycie numerem jeden zwalnia od odrobiny kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 14:19 Co zrozumiałeś z tego? NIC. Nawet Orban z Duda znali swoje miejsce w szeregu czego nie można powiedzieć o Dusko Markovic jak i o Dalia Grybauskaite. Każdy szczyt czy jakiekolwiek międzynarodowe obrady począwszy od agendy aż po grupowe zdjęcie są przez każdą administrację ustalane z góry i tu nie sądzę by amerykańska administracja się zgodziła na to by te wyżej wymienione osoby pozowały do grupowego zdjęcia w pierwszym szeregu za Trump za nimi. , Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 14:24 sorry powinno byc: do grupowego zdjęcia w pierwszym szeregu a Trump za nimi. , Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 15:19 To nie zmienia faktu , że z niego jest po prostu burak. Kwestia zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 17:00 Niektorzy mowia, ze bogatemu wszystko wolno, no moze prawie. Inni uwazaja, ze amerykanski styl bycia jest niezaklamany i jedyny w swoim rodzaju. Sadze, ze byly wazniejsze sprawy do zalatwienia ... i na tym bym sie skoncentrowal. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 17:34 Odsuniecie do tyłu szefa Czarnogóry Dusko Markovic miało w sobie dosadną wymowę jeśli chodzi o NATO i przyszły miesiąc. , Następna wymowna i ciekawa scena, przemawia włoski szef Paolo Gentiloni, wszyscy mają słuchawki na uszach poza Trump'em. Czy nie jest to wymowne? www.krone.at/welt/trump-hoert-italienischem-regierungschef-nicht-zu-kein-interesse-story-571420 Jestem ciekawa czy w następnym roku odbędzie sie G7 szczyt klubu wzajemnej neoliberalnej adoracji? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 17:38 I jak to interpretujesz z punktu widzenia twej Ojczyzny Niemiec? Dobrze czy zle? PF Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 NATO zaczyna dzielic ludzi... 27.05.17, 17:43 Ciekawe dlaczego, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 17:50 Skorumpowanej neoliberalnej polityce powinno sie położyć kres i skończyć z tym, trudno jest powiedzieć dążymy my już jesteśmy pod dyktatorskimi rządami nie tylko naszych rządów ale przede wszystkim Brukseli ponieważ z tego źródła wypływają wszystkie dyrektywy. O takiej unii jaką nam stworzyły elity nie śniliśmy w najkoszmarniejszy snach. Chcieliśmy unii wolnych suwerennych narodów żyjących z sobą w zgodzie, popieraliśmy ją ale nie taką jaką oni nam stworzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 17:58 Unie tworza panstwa. Kazde chce troche inaczej. Ktore z panstw unii dziala prawidlowo twoim zdaniem? A ktore nieprawidlowo? PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 18:06 Jesteśmy w szkole czy n forum? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 18:11 Ciekawym twojej opinii. I czy ja masz. Zacznijmy zatem od prostszego pytania. Kto w polityce niemieckiej prowadzi/(chce prowadzic) polityke ktora ci sie podoba: a) CDU/CSU b) SPD d) AfD d) Zieloni e) liberalowie? PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 18:26 Nie zrozumiałeś pisanego tekstu czy mam ci rozłożyć na zrozumiale dla ciebie czynniki? Znam pare systemów obejścia sie z intruzami (życie uczy), mam zastosować jeden z nich skoro tak bardzo pragniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kwestia wrazliwosci... 27.05.17, 19:33 Pytanie brzmialo: "Kto w polityce niemieckiej prowadzi/(chce prowadzic) polityke ktora ci sie podoba" Ciekawym odpowiedzi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Wilk nosil i nosic nadal bedzie poki co... 27.05.17, 17:08 Nie po to USA wyzwalala Europe i pomagala jej sie odbudowac, aby teraz jej ktos palec pokazywal... Europejska poprawnosc i wszystkie jej niuanse oraz zwyczaje i maniery najlepiej sa czytelne na tle uchodzcow. Dosc zycia w pokoju na koszt amerykanskiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wilk nosil i nosic nadal bedzie poki co... 27.05.17, 17:24 Upodabniasz sie do Rosjan. Oni tez nas wyzwolili, oni tez lepsi militarnie niz ekonomicznie i ich prezio tez dosc szczegolny. Interesujaca ewolucja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Daj spokoj z tym podobienstwem... 27.05.17, 17:41 bo nie o tym mowa. NATO mialo Europe pod ochronnym parasolem... Mowiac NATO mam na mysli USA. Skoro ktos gra "glupa" i nie placi na obrone tyle ile powinien, to jest zdecydowanie nielojalny, a to z kolei rodzi problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Daj spokoj z tym podobienstwem... 27.05.17, 18:00 To jest meritum i co do tego trudno dyskutowac. Mowimi jednak o zachowaniu prezia Stanow. Lekce sobie wazacego europejskich podludzi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Daj spokoj z tym podobienstwem... 27.05.17, 18:21 Ma racje ze lekceważy unijną ideologię unicestwiania Europy za pieniądze europejskiego podatnika zapominając ze są na żołdzie jego. Trump, Szydlo, Orban, Sobotka, Cerar zrozumieli i dla niech liczy sie w pierwszym rzędzie własne społeczeństwo, własne państwo nie tak jak w zachodnich krajach także Brukseli gdzie gdzie przestała już panować państwowa praworządność. Bez praworządności nie ma państwa, nie ma unii, panuje chaos, a jednostka jaką jest państwo, czy wspólnota jaką jest unia sie rozkładają. To widzi sie gołym okiem. www.eutimes.net/2017/05/poland-were-not-taking-your-migrants-your-blackmail-wont-work-on-us/ Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Daj spokoj z tym podobienstwem... 27.05.17, 18:23 Jakie panstwo, twoim zdaniem, korzysta z rozwalania Unii Europejskiej? PF Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Daj spokoj z tym podobienstwem... 27.05.17, 18:29 Intruzie rozumiesz uprzejmy język polski? Odnoszę wrażenie ze domagasz sie specjalnego języka jaki stosuje sie dla naiwnych z małą dozą inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Daj spokoj z tym podobienstwem... 27.05.17, 19:36 Ach, du willst die Frage auf deutsch. Also, welches Land profitiert am besten davon, dass Europeische Union schwächer wird? Franz Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Odnioslem sie do tematu twojego watku,... 28.05.17, 00:14 z ktorym sie nie zgadzam, a temat byl taki: Nosil wilk razy kilka - poniesli i wilka. Moj wpis dotyczyl wlasnie tego i to dla mnie stanowi meritum. Wiem, ze tobie chodzi o zachowanie, ktore jest naganne, ale ... O podludziach to ty wspominasz, a ja pisze o ignorowaniu przez UE (z malymi wyjatkami) postanowien wynikajacych z przynaleznosci do NATO. Zwyczajnie to swinstwo, a poprawnie obiektywne trudnosci? Jeden sie przepycha... inni pokazuja srodkowy palec. Pi..dolic poprawnosc p-f... zachowujmy sie jak "mezczyzni" z charakterem, a nie unijni pseudopolitycy, ktorzy klaniaja sie poprawnosci a wlasny narod w doopie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Odnioslem sie do tematu twojego watku,... 28.05.17, 00:24 Co ty chcesz wymagać od pefci? Podsumowanie zachowania sie Unii a szczególnie Merkel, tu sie nie dziwie ze trafili na granit i ze Trump musiał im przypomnieć ze istnieje cos takiego jak obrona granic państwa czy zewnętrznych granic unii. conservativefighters.com/news/president-trump-gives-nasty-surprise-obama-merkel-tried-embarrass-germany/?utm_content=bufferc05f2&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer Odpowiedz Link Zgłoś
institoris2 Re: Nosli wilk razy kilka 27.05.17, 23:49 rzeczywiscie, ledwo na urzedzie, a juz takie dokonania. Obawiam sie tylko, ze beda to jedyne z jakimi bedziemy miec do czynienia. Ten facet to katastrofa dla Francji i katastrofa dla Europy. Odpowiedz Link Zgłoś