Dodaj do ulubionych

Bereza Kartuska

17.06.17, 13:24
Dokładnie 83 lata temu Prezydent Mościcki wydał rozporządzenie z mocą Ustawy o utworzeniu obozu odosobnienia w Berezie Kartuskiej.
W rocznicę tej doniosłej decyzji, Prezes Jarosław Kaczyński odwiedził miejsce dawnego obozu i kładąc kamień węgielny pod pomnik Lecha Kaczyńskiego, powiedział:

"...Bereza Kartuska to w dzisiejszych niespokojnych czasach wielka lekcja tego, że trzeba czynić wszystko, aby zapewnić stabilne rządy i bezpieczeństwo dla swoich obywateli...".
smile
Obserwuj wątek
    • dachs Specjalnie dla Gini 17.06.17, 13:25
      to fałszywka.
      • gini Re: Specjalnie dla Gini 17.06.17, 14:03
        Wiesz, ja naprawde mam dosc budowania tablic i stawiabia pomnikow, gdyby to nie fake, wcale bym sie nie rzucala jak lwica w obronie Kaczynskiego.
        Nie jestem dotknieta na szczescie lemingoza.
        • dachs Re: Specjalnie dla Gini 17.06.17, 15:30
          gini napisała:

> Wiesz, ja naprawde mam dosc budowania tablic i stawiabia pomnikow, gdyby to nie
          > fake, wcale bym sie nie rzucala jak lwica w obronie Kaczynskiego.
          > Nie jestem dotknieta na szczescie lemingoza.

To się bardzo cieszę.
          Ale wolałem ostrzec po tym jak się na mnie rzuciłaś za sposoby kontrolowania muzułmanów.
          Ja do takich kontroli nie nawołuję, ale ponieważ wątpiłaś w możliwość sprawdzania kto jest muzułmaninem a kto nie, chciałem taki jeden sposób wskazać. smile
          • gini Re: Specjalnie dla Gini 17.06.17, 16:41
            Nie ma mozliwosci Borsuku, a jezeli, juz tak sie chcesz litowac nad biednymi chrzescijanami , to traktuj ich jak ludzi, ciekawa jestem czy nie czulbys sie upokorzony, gdyby Ciebie ktos tak sprawdzal.

Uslyszalam dzis od ktoregos z poslow Kukiza ciekawy pomysl, jak Angela, tak bardzo chce pomagac ciapatym, to niech im wysyla od razu zasilki do krajow gdzie przebywaja ,nie upycha ich gdzie sie da.

.
            .
            • dachs Re: Specjalnie dla Gini 17.06.17, 17:01
              gini napisała:

> Uslyszalam dzis od ktoregos z poslow Kukiza ciekawy pomysl, jak Angela, tak bar
              > dzo chce pomagac ciapatym, to niech im wysyla od razu zasilki do krajow gdzie p
              > rzebywaja ,nie upycha ich gdzie sie da.

Bardzo dobry pomysł. Wtedy Ci co ich prześladują będą przynajmniej mieli coś do zrabowania.
              • gini Re: Specjalnie dla Gini 17.06.17, 17:52
                Naturalnie, ze dobry, przynajmniej beda sie wysadzac u siebie, a ja nie bede patrzec na darmozjadow, i placic dodatkowo na wojsko, bede mogla wyjsc z domu , bez obawy, ze mnie jakis ciapaty rozjedzie, wysadzi czy tez zadzga nozem.
      • wikul Re: Specjalnie dla Gini 17.06.17, 14:16
        dachs napisał:

> to fałszywka.

Wczoraj zbulwersowała mnie wiadomość podana poniżej. Gdybym puścił ją w świat to... ?
        Na szczęście nie zaufałem jakiemuś przypadkowemu portalowi.

warszawa-net.htw.pl/de/odszedl-wybitny-aktor/
    • monalisa2016 Re: Bereza Kartuska 17.06.17, 17:57
      Jeśli chodzi o ten temat polecam przeczytać książki polskiego historyka Jerzego Kochanowskiego by dowiedzieć sie więcej o tych rzeczach, takich obozów jak Bereza Kartuska było dużo więcej w Polsce, co sie cały czas przemilcza.
      Tu stał sie już wielki cud że dowiedzieli sie Polacy namiastkę o Jedwabnym i Berezie Kartuskiej, gdzie więcej?

pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Kochanowski_(historyk)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka