Gość: Adam IP: *.iFiber.telenet-ops.be 11.10.04, 18:08 David J. Gross, H. David Politzer, Frank Wilczek, Aaron Ciechanover, Avram Hershko i Irwin Rose - wiekszosc w nauce. Wilczek nawet polski ale tylko w polowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
v.ci Re: Polowa Noblistow to znowu Zydzi 11.10.04, 20:02 Gość portalu: Adam napisał(a): > David J. Gross, H. David Politzer, Frank Wilczek, Aaron Ciechanover, Avram > Hershko i Irwin Rose - wiekszosc w nauce. > > Wilczek nawet polski ale tylko w polowie Jak to sprwdziłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Polowa Noblistow to znowu Zydzi IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.10.04, 20:16 Aaron Ciechanover Avram Hershko Irwin Rose 1/3 of the prize 1/3 of the prize 1/3 of the prize Israel Israel USA Technion – Israel Institute of Technology Haifa, Israel Technion – Israel Institute of Technology Haifa, Israel University of California Irvine, CA, USA b. 1947 b. 1937 (in Karcag, Hungary) b. 1926 Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Polowa Noblistow to znowu Zydzi 12.10.04, 21:46 OK . Ci dwai to Żydzi , a reszta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K.. Nienormalni ? IP: 63.227.76.* 11.10.04, 20:13 Czekalem pol dnia na odzew w sprawie podonej, kojarzacej sie z tym tematem - Ksiedza Jankowskiego. Chce zostawic telefon w USA. Mamy dla Ksiedza oferte zamieszkania, objecia Parafii. Niestety, cisza. Krotko, fobie, nacjonalizmy to choroba psychiczna. Leczmy chorych, pomagajmy im. Podobno Polonia jest antysemicka. Nieprawda. Antysemiccy sa nieudacznicy z tejze Polonii, ci ktorzy liczyli na 'kolacze bez pracy'. wiem, najlatwiej bedzie napisac ze jestem Zydem, agentem Mosadu, czy kim tam jeszcze. Jestem, gwoli jasnosci przedsiebiorca amerykanskim Polskiego pochodzenia. Wygralem konkurencje i urazow do ZADNEJ narodowosci nie kryje. Ksiedzu Jankowskiemu tez pomoc mozna. Tu gdzie zyje Jego poglady posluchu nie znajda. Szkoda ze milczenie tylko bylo odpowiedzia. Zajrze jeszcze tutaj wieczorem. Musze pracowac. Na kontakt czekam cala dobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Nienormalni ? IP: *.cogeco.net 12.10.04, 12:31 Stare ale warte przypomnienia. www.ciemnogrod.net/Czworaki/ziemek/listurba.htm www.ciemnogrod.net/Czworaki/ziemek/ ww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: Nienormalni ? IP: 63.227.76.* 12.10.04, 13:59 Czesc. Janusz, ale mi NAPRAWDE wisi, jakiej kto jest narodowosci. Wiem, wiem "zydzi zabili Jezusa", mowili "wasze ulice", cos tam jeszcze. Sa solidnie w terazniejszosci przygotowani do zycia, do konkurencji, do rynku. Trudno z nimi walczyc. Sa solidarni, maja wszedzie silne diaspory. Pomagaja sobie nawzajem realnie. Ale to sa same PLUSY. Chcialbym abysmy my Polacy byli tacy jak oni. Wszyscy. Bo jak do tej pory jestesmy ich zaprzeczeniem scislym. Leniwi, klotliwi, zawistni, pleciuchy, klamcy, pijusy. Czy mam Ci pisac jak nas postrzegaja? Jak trudno byc kims z tym balastem "jestem Polakiem" poza Polska? Nie wszyscy musimy dostawac Nagrody Nobla. Wystarczy abysmy umieli solidnie, dokladnie pracowac. I dla Ojczyzny i poza nia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # email: brygida@softel.gda.pl IP: *.finemedia.pl 12.10.04, 14:41 DOM GOŚCINNY SIÓSTR BRYGIDEK ZAKON NAJŚWIĘTSZEGO ZBAWICIELA ŚW. BRYGIDY CENTRUM EKUMENICZNE UL. POLANKI 124 80- 308 GDAŃSK- OLIWA tel.: (58) 552 12 98 fax (58) 552 13 10 email: brygida@softel.gda.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: email: brygida@softel.gda.pl - Dziekuje IP: 63.227.76.* 12.10.04, 15:20 Zapisalem. Zreszta mi wczoraj bardziej chodzilo o naglosnienie tematu niz o sam kontakt. Dzis zapadla wazna decyzja o umorzeniu Prawna. Pozostaje jeszcze problem z wladzami Kosciola. Nie wiadomo jak sie to rozwinie. Licze na to ze przelozeni zrozumieja ze wazniejszym jest to KIM Ksiadz jest, niz to - co mowi. Bo jakos nie zauwazam aby Jego slowa czy nawet Szopki czynily wymierna krzywde komukolwiek. Polonia z Izraela donosi niemal codzien o roznych antypolskich ekscesach. Ale sa to glownie wyczyny ortodoksyjnych fanatykow, ktorych otacza sie tam taka sama ochrona jak Swiete Krowy w Indiach. Nie przywiazujac zbytniej uwagi do tego: co mowia i o kim. Mam nadzieje ze Polski Episkopat uczyni podobnie. Dziekuje. Pozdrowienoa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # brygida@softel.gda.pl - Dziekuje i podziwiam! IP: *.finemedia.pl 12.10.04, 19:09 Myślałem po pierwszym Twoim poscie, że kpisz bo takich tu nie brakuje. Polska w ostatnich dwu, trzech latach stała się krajem "gieszefciarzy" wyzbytych ostatnich resztek skrupułów. Nie dziwota że cała ryba zaczyna cuchnąć, jesli głowa od dawna cuchnie na wszystkie strony. Druga wściekle krytykowana Komisja Sejmowa ukazuje istny węzeł gordyjski splątania Kwasniewskiego, Siemiatkowskiego, Oleksego, Ałganowa, biznesmenów Kulczyka, Gudzowatego... Prokuratury Ministerstw Sprawiedliwosci, Prywatyzacji,Skarbu Panstwa, Orlenu, Policji, tysięcy osób powiązanych z mafią paliwową (sniadanie w Radiu-Z , transmisje w TVP3) powiazanych w różny sposób z podejrzeniem o afery i wyprzedaż bezpieczeństwa Polski. "Przegięcie" osiągnęło taki stan, że słowa takie jak "uczciwość", "przyzwoitość", "sprawiedliwość", "honor", "wiara", "patriotyzm" wywołują usmiech politowania albo wręcz oskarżenie co najmniej o oszołomstwo jeśli nie o nowy patent propagandy postkomunistycznej tzw. "nazizm" mieszczący w sobie na równo pojecie hitleryzmu, faszyzmu, nacjonalizmu i ...patriotyzmu. Ludzie uczciwi są dyskryminowani i ośmieszani. Młodzi zagubieni przejmuja nieuczciwe wzorce jako sciezki sukcesu. Sukces obowiązujący medialnie i urzędowo nabrzmiewa krzywdą, poniżeniem emerytów i brakiem szans i perspektyw młodych. Symptomatyczna jest emigracja lekarzy i pielęgniarek. Handlarze długami szpitali wyprzedają sprzęt medyczny w upadłych szpitalach cwaniakom z układu. Bo szpital ma przynosic dochód zamiast leczyć, ludzi maja byc zwalniani w prywatyzowanych nawet obcymi panstwowymi (!) korporacjami (TP S.A.przez France Telecom) by zwiększyc zyski nowej klasy uwłaszczonych. Sądy przedawniają sprawy po 10 latach ...itd. Stąd tacy jak Jankowski zakłoca oficjalny obraz propagandy kapitalistycznej postkomuny. Twoja inicjatywa jest zdumiewająca w tym kontekście dla dzisiejszych Polaków. Pozdrawiam. # Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: brygida@softel.gda.pl - Dziekuje i podziwiam! IP: 63.227.76.* 12.10.04, 20:18 Witaj. Troche mnie zazenowales, musze przyznac. Choc mam juz dorosla pocieche i ja lubie pozartowac. Przyznaje ze mam za soba niezbyt mile z Polski wspomnienia przede wszystkim zas dziwi mnie jakby "ciaglosc" prawna z PRL-em. Od lat probuje via Konsulat, bo do Ambasady nie mam czasu jezdzic uzyskac odzyskanie odebranych mi jeszcze przez SB polskich dokumentow. Na razie mam tylko zaswiadczenie Konsulatu o tym ze jestem polskiej narodowosci (metrycznie formatu A-4) nie nadajace sie na dokument tozsamosci nijak. Wybieram sie do Polski w przyszlym roku i chcialbym to zalatwic ale widze ze nikomu na mojej sprawie nie zalezy, nikogo nie obchodzi. Boli ze Polska jakby lekcewazyla swoich wlasnych obywateli. Gdzies w tle, choc wiem ze to nierealne kryje sie mysl ze moze dawni moi 'opiekunowie' maja nadal dlugie rece? Nie wiem do konca i dlatego smieje sie z tego. Ale to raczej najwiekszy zart na ktory umiem sie zdobyc. Z siebie samego. Zyje na codzien Polska polskimi sprawami o ile mi tylko czas pozwala. Kiedys sporo jezdzilem, teraz wiekszosc czasu spedzam na niewielkim obszarze dom-biuro-sypialnia. Z nieostepnym komputerem, najczesciej na www.gazeta.pl zostawionym (kilka sztuk roznych). Czasem potrafie sie wkurzyc niezle kiedy ktos z domownikow szukajac czegos tam zmieni mi url w browserze i nie przywroci. Zdaje mi sie ze cos waznego sie moglo stac a ja przefgapilem. Chce wiedziec co sie dzieje. Miejscowe sprawy obchodza mnie niewiele poza ekonomia ale waziutkim wycinkiem rynku. Polityka interesuja sie tu tylko ci ktorzy z niej maja pieniadze. Chyba tylko Polska moja jest taka rozpolitykowana. Czego nie pisze jako zarzut. Brak mi tej zywiolowosci. Tu wszystko jest wykalkulowane z gory jakby. Popatrz o ile wiem przekaz tv z USA jest w wiekszosci polskich domow (cable, disk) juz dostepny. Kiedys trzeba bylo miec sppecjalne pozwolenia. Slyszalem. To co zobaczysz w CNN to dokladnie to samo co ja widze przez okno. Nudna codziennosc. W Polsce jest teraz inaczej. Kraj ksztaltuje swe oblicze na nastepne kilkadziesiat-kilkaset lat. widze Polske w czolowce panstw UE - o ile beda madrzy rzadzacy i nie zwyciezy pokusa jesc wiecej niz sie wytwarza samemu. Trudne ale wykonalne. Probuje pomagac i bede probowal nadal. Przysiegam. Nie mam innych Ojczyzn poza ta w ktorej sie narodzilem i ta ktora mnie juz doroslym przygarnela. Nic nie bylo latwe. Ot, zycie. Podziwiam Polske i Polakow. Tesknie. PS TVPolonia ogladam, newsy rejestruje by przejrzec kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: brygida@softel.gda.pl - Parę uwag o FA. IP: *.finemedia.pl 12.10.04, 21:24 To Forum (FA) nie odzwierciedla prawdziwej Polski a jest raczej mieszaniną zaczepek, wprawek dyskusyjnych, wygłupów, magla, psychicznego kibla i czasami poważnej dyskusji na serio najeżonej niestety osobistymi kompleksami i atawizmami. Dla socjo-psychologa kopalnia. Jesli czytasz (ja b. sporadycznie inne fora) mp. praca za granicą lepiej poznasz problemy Polaków. Tu piszą ci którzy ostali się pomimo kilku wojen gwiezdnych... pardon kwietnych. Było parę b. interesujących nicków, które zostały zwalczone nie argumentami a pokładami inwektyw. Taka specyfika... Pamietasz Vista albo Hiacynta? To były nicki (osoby), które nei cierpiały na znieczulicę. Nie rozstrzygam tu racji ale motywy ich pisania. Polska na pewno jest ożywcza dziejącą się na oczach pokolenia galopującą historią. Tu na FA po polsku dyskutować może Stefan Michnik ze Szwecji z ministrantem Popiełuszki z Australii o skrytobójczych mordach i nie tylko. Tu widzisz 1000 lat historii na codzień. Tego ojciec był w D303 a tamtego a AK lub w armii kościuszkowskiej. Sam rozmawiałem ze staruszkiem wlatach 70 z 10 latkiem który siedział Naczelnikowi Piłsudskiemu na kolanach gdy popijał siwuchę u na Wilczej u kompana z 1 Kadrowej. Sam słuchalem z zapartym tchem jako student relacje wuja z wojny japonso-rosyjskiej 1905 r i szlak od Bajkału po Persję by skonfrontować z bracmi ze Slaska u jeden u Hitlera a drugi u Andersa. Ich ojciec zas walczył z Rosjanami a Francuzi przetrzymali go w niewowli 7 lat w I WS. Nagrobki w brzozowych lasach i na wiejskich cmentarzach zasłane samą historią. Dochodzą groby ropzpoznawane po 50 latach przez IPN. Są już wykonane na nowo przez pasjonata złotnika koronacyjne isygnia królewskie skradzione i przetopione przez Prusaków. 10 stulatków mogłoby opowiedzieć nasze dzieje! Pewnie w Ameryce brak tego ducha ze starych budowli, obrazów, poezji, pieśni, grobów. Może to przekleństwo zaborów się teraz odwróci wraz ze znalezieniem utraconego szczerbca Chrobrego w... młodych umysłach i sercach. Ale najpierw żoładki muszą być pełne i młodzież o to teraz walczy... Ale rzeczywiscie największym zagrozeniem dla nich jest nierozpoznawalny dla młodziezy bo przemalowany na liberała wrog, ktorego macki blokują inicjatywy Polonii i patriotycznych Polaków. Nadzieja to nikła oglądalność TV w nowym pokoleniu na korzysc Internetu. Przyjeżdżaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: brygida@softel.gda.pl - Parę uwag o FA. IP: 63.227.76.* 12.10.04, 22:01 Zaczne od konca moze. Chce zobaczyc swoje miasto rodzinne (Elblag) w ktorym sie urodzilem. Wiekszosc zycia spedzilem w Warszawie. Wiem jest zupelnie inna niz byla. Jest cos takiego "i chce i boje sie" jak w tym przyslowiu o dziewicy. Wyjezdzalem z Polski noca (doslownie). To nie jest bez znaczenia. Te wspomnienia juz tysiace razy wracaly. Musialem zaczac od zera. Nie mialem nic. Ani rodziny znajomych na poczatku. Tylko rece glowe i chec nie zginac. Teraz maja latwiej. Dostaja Green Card, gwarancje pracy. W 80-tych tego nie bylo. Wjechales i walczyles. Wielu przepadlo. Smieszy mnie wizja USA jako Raju ale i ta przeciwna. Zwykly najczesciej nudny jak flaki z olejem kraj kilku stref czasowych. Chyba do Rosji podobny. Forum temat przy okazji. Nie odzywam sie za czesto i niedawno zaczalem. Wczesniej tylko czytalem artykuly. Papierowa GW tez mam. Jako zadeklarowany prawicowiec bylem przerazony niedawnym zalewem post-pezetpeerowcow tutaj z rok temu jeszcze. To bylo jakby szalenstwo. Wtedy chyba zaczalem sie wpisywac ale zadeptywali natychmiast. Poprawil mi sie za to polski jezyk. Juz po ostatnich wakacjach wrocilem znow patrze a tu po tych z LSD ani sladu. Wymarli? Pokpiwam sobie z nich czasem jeszcze a juz kilka razy nawet bronilem. Bo az ich zal. Kukiza kupilem. Zas jesli o historie i rachunki chodzi. To wciaz przede mna. wierze czytajac bo wierzyc musze ze wszystko sie zmienia. Jesli jeszcze zobacze moze pogodzic sie z tym co bylo bedzie latwiej. Nie pamietam za wielu osob stad. Staram sie glownie lagodzic nienawisci rasowe-miedzynarodowe. Bo te nie maja sensu. Stad zapamietalem kilka osob, ktore czynia to co i ja: z Niemiec z Anglii z USA z Kanady. O polityce zwykle z nimi nie pisze. Moze roznie sie od sredniej. Nie szukam winnych naszych klesk na zewnatrz a w nas Polakach samych. W naszych slabosciach niekonsekwencjach zaniechaniach. Jak sprawa Ksiedza. Gdzies nawet przeczytalem ze to ja bronie antysemityzmu. Az mnie trzasnelo. Jakiego antysemityzmu? To co mowi Ksiadz to jego wlasnosc i jego poglady. Nie moje. Mi o Czlowieka chodzi. Zawsze wazniejszego niz poglady. Zrobie wszystko aby w Polsce w lecie byc. Jesli zechcesz ze mna dziadem starym kilka slow zamienic to mysle ze uda nam sie skontaktowac. Mam biuro e-poczte zwykla poczte nie absorbujaca rodziny a takze pelnomocnika w Polsce. Mozemy sie zawsze zgadac jesli zechcesz. Uprzedzam jestem nudziarz. To opinia o mnie powszechna ! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: brygida@softel.gda.pl - Parę uwag o FA. 13.10.04, 08:40 Nie ma sprawy. Trochę patetycznie zabrzmiał mój ostatni post w tym zalewie przymusu sukcesu bez etyki. Mam bratanka w USA - wyjechał w podobnym okresie w wieku bodaj 21 lat.1981. Miał 20 $. Trzy razy zaczynał od zera. Został kimś choc troche kosztem zycia prywatnego. Poza tym wielu znajomych. W Kanadzie też. Napisz na gazetową pocztę hasz0@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Co to za kretynstwo? 11.10.04, 20:25 Dlaczgeo bez przerwy ktos stara sie liczyc ilu Zydow jest w srod noblistow? Wilczek to Amerykanin i to ze jest Zydem to tylko jego wiara. Czy zastanowil sie ktos nad tym ze na przyklad nikogo nie obchodzi ilu noblistow bylo katolikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Co to za kretynstwo? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.10.04, 20:33 czemu się o to pytasz? jesteś tropicielem katolików? Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Re: Co to za kretynstwo? 11.10.04, 20:45 Ja sie o to nie pytam. Ja tylko twierdze ze dzielenie Noblistow na Polakow, Niemcow, Francuzow i NBAGLE ZYDOW jest kretynstwem. To jest religia a nie narodowaosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Co to za kretynstwo? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.10.04, 20:50 więc dlaczego się piszą z dużej litery? możesz mi to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Re: Co to za kretynstwo? 11.10.04, 20:56 Zydzi maja jakis kompleks na swoim punkcie? Czy slyszales o ludziach innej religii ktorzy tak namietnie szukaja wyznawcow swojej wiary wsrod Noblistow calego swiata? To jakies zboczenie! Facet urodzil sie w Stanach, tam sie wyksztalcil i tam pracowal naukowo a tu nagle taka rewelacje ze to nie obywater Stanow tylko Zyd. Czy to nie dziwne dla ciebie ze tylko Zydzi to robia?? Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Co to za kretynstwo? 11.10.04, 21:04 A ja kiedyś czytałam, że większość, no ... może nie większa większość, ale większa mniejszość Noblistów urodziła się pod zodiakalnym znakiem Panny... Co mnie zaciekawiło ze względów osobistych... Też może kiedyś się załapię, bez względu na narodowość... Chociaz Nauką w zasadzie nie zajmuję się... a. Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Re: Co to za kretynstwo? 11.10.04, 21:08 Zaciekawic sie takimi rzeczmi to normalna rzecz. My mowimy o obsesji ze strony Zydow. Nie widze zebys ty na ten temat watki zakladala? Zreszta w tym nie ma zadnej logiki. Jak mozna porownywac Niemcow, Polakow, Francuzow i ZYDOW?? Izraelitow tak , Zydow Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Co to za kretynstwo? 11.10.04, 21:19 Ja tylko chciałam powiedzieć, może nieudolnie, że mnie ten wątek rozśmieszył. z Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Zydowska Matematyka - Za to Nobla nie bedzie. 11.10.04, 21:30 Mnie tez ! Jak moze ktos napisac ze polowa Noblistow to Zydzi. Ten Wilczek ktorego licza jako Zyd to wspanialy przyklad. Urodzony, wychowany, wyksztalcony i pracujacy w USA ale liczy sie jako zydowski zamiast amerykanski Noblista??? Co to za brednie??? Tak Polowa to zwykle oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Zydowska Matematyka - Za to Nobla nie bedzie. 12.10.04, 13:12 No to jeszcze o matematyce. Wg danych z 1998-2000 w olimpiadach matemtycznych Izrael to trzecia liga. Ciekawe jak wygladaja globalne wyniki - ze wszystkich lat? Fenomenem jest Iran. www.impan.gov.pl/~olimp/old/MOM/MOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: Co to za kretynstwo? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 11.10.04, 21:28 mi się wydaje, że to właśnie ty masz obsesję na punkcie żydów. nic tylko piszesz o żydach. że to można, to należy, a tego nie wypada. kogo to obchodzi. autor wątku napisał że są żydami i koniec. przyjmij że świat jest różnorodny i każdy ma inne spojrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Nie martw sie Ada. Nauka zajmuje sie Toba :)) IP: *.proxy.aol.com 12.10.04, 05:43 Donosiciele doniesli mi, ze znalazlas sie pod szkielkiem jakiegos naukowca. )) . A ja kiedyś czytałam, że większość, no ... może nie większa większość, ale większa mniejszość Noblistów urodziła się pod zodiakalnym znakiem Panny... Co mnie zaciekawiło ze względów osobistych... Też może kiedyś się załapię, bez względu na narodowość... Chociaz Nauką w zasadzie nie zajmuję się... a. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Polska choroba 11.10.04, 20:58 Gość portalu: Adam napisał(a): > David J. Gross, H. David Politzer, Frank Wilczek, Aaron Ciechanover, Avram > Hershko i Irwin Rose - wiekszosc w nauce. > > Wilczek nawet polski ale tylko w polowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Czy to Ty jestes ten Adam z rozdartym kroczem czy IP: *.proxy.aol.com 12.10.04, 05:40 tez jakis inny Adam jestes? Pytam z ciekawosci, bo gdybys okazac mial sie tym Adamem z kroczem to chcialbym pogratulowac poczucia humoru i blyskotliwosci. Nie jest latwo wymyslec dwie zabawne historie w ciagu jednego tygodnia. Pozdrawiam K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zyd Nawet wiecej niz polowa 12.10.04, 11:31 Jelinek to tez Zydowka kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,48622,2327359.html Urodziła się 20 października 1946 r. w Murzzuschlag w Styrii. Tłumaczy: "Pochodzę z wiedeńskiej rodziny odzwierciedlającej wielokulturowość dawnej monarchii austro-węgierskiej: ojciec, inżynier chemik, był lewicującym czeskim Żydem, uwielbiał rozmawiać, polemizować. Nie kochałam go, ale to, że piszę, zawdzięczam właśnie jemu. Matka była pochodzenia rumuńsko-niemieckiego". Ojciec zmarł w 1968 r. w szpitalu psychiatrycznym Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zyd A Polaczkowie moga tylko zazdroscic 12.10.04, 11:44 Zydom ,ze 14 milionowy narod zydowski zdobyl w ciagu roku wiecej nobli niz 60 milionowy(40 milionow w Polsce +20 milionow na emigracj)w ciagu 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek adolfa h. tez to denerwowalo - zabronil wiec przyj IP: *.u.mcnet.pl 12.10.04, 11:35 przyjmowania - i wreczal wlasne nagrody Odpowiedz Link Zgłoś
beemelka FA wraca do formy 12.10.04, 11:37 kontynuujcie towarzyszu, piście dalej, piście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Polowa Noblistow to znowu Zydzi IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 12.10.04, 11:57 Gdybyscie tak panstwo, zamiast liczyc, zastanowili sie bez jadu i zazdrosci nad takimi oto faktami: Narod, w ktorym od tysiacleci kazdy czteroletni chlopczyk zaczynal studia swietych ksiag i na nich spedzal zycie - a nauka, jak wiadomo, nie idzie w las Narod rozproszony i przesladowany, ktory - zeby przezyc - musial starac sie byc najlepszym Narod, ktory zywi kult wiedzy i nauki Narod, ktory prawie nie zna analfabetyzmu Narod, ktory nie zna i nigdy nie znal alkoholizmu I tak dalej. Czy dziwne, ze tak wielu ma noblistow? Czy talent nie jest takze wynikiem tysiacleci pracy umyslowej, pozycji nauki w swiadomosci ludzi? Zadnej magii tu nie ma. Przestalibyscie wreszcie dlawic sie albo nienawiscia, albo zawiscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Polowa Noblistow to znowu Zydzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:22 Fakt. Słyszałem kiedyś teorię tłumaczącą, dlaczego w synagogach sa na scianach teksty - cytaty z Tory, a w kościołach obrazy czy freski. otóz powodem było generalne wykształcenie zydów, którzy po prostu potrafili czytac te teksty, a katolokom trzeba było Biblie podawac w wersji obrazkowej - komiksowej. Niewątpliwie, podstawowym żrodłem sukcesów Żydów jest ponadprzeciętne wykształcenie. Niech to będzie dla nas nauką, a nie żródłem zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd kiedy dogonicie Egipt? 12.10.04, 12:39 W nauce Izrael ma 2/3 Nobla chemia. Egipt ma pelnego Nobla, tez chemia. Ahmed H. Zewail Egipt Chemia 1999 Dla otrzezwienia warto zobaczyc ilu noblistow zdobyla po wojnie Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: kiedy dogonicie Egipt? - POPRAWKA IP: *.cogeco.net 12.10.04, 13:12 Literacki Nobel dla skandalistki; Elfriede Jelinek zdobyła pierwszego literackiego Nobla dla Austrii. FRANK AUGSTEIN AP Pisarka podczas próby sztuki jej autorstwa "On jako nie on" ("Er nicht als Er") w listopadzie 1999 w Zurichu Fot. NIKLAUS STAUSS AP • Kazimiera Szczuka z entuzjazmem (07-10-04, 19:27) • Dotychczasowe literackie Noblistki (07-10-04, 18:40) • Werdykt chłodno przyjęto we Frankfurcie (07-10-04, 18:32) • Dotychczasowi laureaci Nobla w dziedzinie literatury (11-10-01, 14:53) • Historia i kulisy literackich Nobli (21-09-00, 16:30) 57-letnia Austriaczka Elfriede Jelinek dostała literacką Nagrodę Nobla - 1,36 mln dolarów. 18 członków Akademii Szwedzkiej (w tym cztery kobiety) wyróżniło ją za "muzyczny potok głosów i kontrgłosów w powieściach i sztukach i za nadzwyczajny językowy zapał odsłaniania absurdu społecznych klisz i ich ujarzmiającej mocy". NOBEL: 1) Jakies organizacje lub nawet znane osoby musza zgosic kandydata na nagrode Nobela. 2) Jakas organizacja musi poprzec danego kandydata i opracowac jego/jej "wielkosc". 3) Jakas organizacja musi zrobic dosc kosztowny marketing danej osoby tz. pokazac "dodatnie cechy" i "naukowosc tworcza" kandydata a "zastawic" negatywne. 4) Klimat polityczno-ekonomiczny musi odpowiadac aby ta czy inna osoba dostala te wyroznienie. kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,48622,2327359.html lub www.kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,48622,2327359.html 5) Laureat Nobela (lub jego przyjaciele) musi w jakis sposob pieknie swoja dzialalnosc "opakowac" oraz pokazac ze to jest "jego lub ich" praca a nie jakas sciagawka od innych naukowych dziwakow lub studentow z tak zwanych "niewolniczych naukowych gniazd" ktore istnieja przy uniwersytetach,bibliotekach lub naukowych placowkach duzych przedsiembiorstw 6) Noble (juz) nie jest tym czym powinien byc - tak jak filmowy OSKAR - WIELKA PROPAGANDA EGOIZMU. Stare ale warte przypomnienia. www.ciemnogrod.net/Czworaki/ziemek/listurba.htm www.ciemnogrod.net/Czworaki/ziemek/ww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: kiedy dogonicie Egipt? IP: *.iFiber.telenet-ops.be 12.10.04, 14:34 Tylko w NY zyje wiecej Zydow niz w Izraelu. W przewojennej Polsce bylo wiecej Zydow niz teraz w Izrealu. Zyd to wyznanie? Naprawde? to sprobujcie zmienic religie na judaizm - powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: kiedy dogonicie Egipt? 12.10.04, 18:26 Adasiu Ja mam zwyczaj sprawdzania informacji. Szkielko i oko. Po wojnie, porownywalny ludnosciowo kraj Szwajcaria w nauce ma przynajmniej 14 laureatow (chyba do roku 2000). Slyszales by ktos tutaj pial o geniuszu Szwajcarow? Wy dotad mieliscie ZERO. A Wy swoich pialiscie, pialiscie, pialiscie..... Dalej Adasiu masz olimpiday matematyczne (link podalem wyzej). Izrael to trzecia liga. A Iran to pierwsza. Lata 1998-2000 zlote medale Iran 9 Izrael 2. Slyszales cos o geniuszu Iranczykow? A Wy o swoich pialiscie, pialiscie, pialiscie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Wojcd - masz zdrowie na takie dyskusje?/nt IP: *.finemedia.pl 12.10.04, 19:12 Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zyd Wazne ,ze nasi bracia z Ameryki maja leb na karku 12.10.04, 19:45 My zyjac w Izraelu wsrod swoich tracimy naturalny spryt i inteligencje Do roku 2003 wyznawcy judaizmu zdobyli 161 nagrod nobla www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/nobels.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: Wazne ,ze nasi bracia z Ameryki maja leb na k IP: 63.227.76.* 12.10.04, 20:24 Ale za to macie smaczna tania salate z kibutzow Nie odbierz tego czasami do siebie jako zlosliwosc. Ale i sie nie przechwalaj. W US dosc dobrze z wami konkuruje. Szanuje Twoich Rodakow Mam w Nich wielu Przyjaciol. Przy okazji - Jarek - Przepraszam Cie za czasem nieciekawe wypowiedzi moich Rodakow z Polski. Licze ze kiedys wreszcie nadejdzie Pojednanie. Zyskaja Oba Narody. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd To ciekawe!!!! 12.10.04, 21:03 jarek_zyd napisał: > My zyjac w Izraelu wsrod swoich tracimy naturalny spryt i inteligencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Czy tylko nobliści? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:54 A owa większość wirtuozów-muzyków, a ta plejada świetnych kompozytorów (choćby nasi bracia Wieniawscy)! I to wszystko Żydzi czynią po to, aby spędzać sen z powiek antysemitom. Straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawa Reka K. Re: Czy tylko nobliści? Fakt, to straszne :-) IP: 63.227.76.* 12.10.04, 22:07 'Powinni tego zabronic' - taka polska reklama swietnie pasuje. Ale nienawisc trudno pokonac slowem. Pod lat probuje. Pomaga poznanie osobiste, wspolne sprawy, przezycia. Przyjaznie. A w Polse przeciez "wybranych" juz nie ma. Nie z ich woli. Pisze jako Polak. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Czy tylko nobliści? Fakt, to straszne :-) 13.10.04, 08:46 Sa nowi którzy odkryli nową tożsamość, nauczyli się jidysz i ci sa bardziej zydowscy niż dawni niczym nowoodkryci Niemcy na Górnym Sl czy opolszczyźnie. Z takimi pogadasz tylko konfrontacyjnie jako Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Polowa Noblistow to znowu Zydzi IP: *.aster.pl 13.10.04, 14:47 To się kurwa ucz i wygryż tych pieprzonych przez siebie Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś