boomerang 14.01.19, 21:52 mowa nienawiści nabiera rozpędu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikul Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 14.01.19, 22:13 ..."obronimy naszą Polskę"... to mowa nienawiści? Każdemu wolno popisywać się głupotą, tylko po co się z tym obnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris2 ten facet to albo debil, albo skurwiel jest 15.01.19, 00:51 mowa oczywiscie o Tusku, ktory powiedzial cos takiego: Z informacji medialnych jak na razie wiadomo, ze Adamowicza zamordowal chory psychicznie kryminalista, a motywem, jak sam stwierdzil, byla zemsta za (niesluszna) odsiadke w wiezieniu, "za to zginal Adamowicz" zdazyl powiedziec morderca ze sceny nim go obezwladniono. Rozumiem, ze Tusk chce bronic Gdansk, Polske i Europe przed niedoleczonymi schizofrenikami i nawet wierze, ze to moze sie udac, choc przyznaje, ze spotykam sie z taka deklaracja ze strony polityka po raz pierwszy. Nie sadze, zeby zagrozenie, ze strony schizofrenikow wobec panstwa bylo az tak wielkie. Tusk nie podaje zreszta zadnych konkretnych recept (skuteczniejsze leczenie, lepsze leki, lepsze ksztalcenie lekarzy), a sam czyn wydaje sie byc odosobnionym przypadkiem, bez zadnych znamion, ze mielibysmy tu do czynienia z jakas blizej nieokreslona grupa. Przed takimi zagrozeniami Gdansk, Polska i Europa potrafia sie z pewnoscia obronic i skladanie uroczystych obiecnic tragicznie zmarlemu, ze "obronimy" , uzywanie wielkich slow w takim kontekscie, jest po prostu debilne. Zdaje sobie sprawe z tego, ze nazwanie Tuska w tym przypadku debilem, to zbytnia uprzejmosc z mojej strony, ale przeciez nikt rozsadny nie ma watpliwosci, ze brukselskiemu dygnitarzowi chodzilo o cos zupelnie innego Wrocmy do wypowidzi Tuska: !" Chcę ci dzisiaj, kochany Pawle obiecać w imieniu nas wszystkich, gdańszczan, Polaków i Europejczyków, że dla ciebie i dla nas wszystkich obronimy nasz Gdańsk, naszą Polskę i naszą Europę przed nienawiścią i pogardą. Przyrzekamy ci" Mamy tutaj ofiare (Adamowicz) chorego szalenca, ktory zamienia sie w ofiare "nienawisci i pogardy". Tusk jest oczywiscie przeciwko "nienawisci i pogardzie" i sklada ofierze obietnice, ze bedzie skutecznie walczyl z "nienawiscia i pogarda". Poprzez uzycie przymiotnika "nasz/nasza" przy okresleniu podmiotu "obrony" dokonuje podzialu spoleczestwa na tych, ktorzy, podobnie jak Tusk, sa za "wartosciami" i reszty, do ktorej nalezy tez gdanski morderca, ktorzy wizji Tuska nie podzielaja. Sa to nienawistnicy kierujacy sie pogarda. Tusk instrumentalizuje w ten sposob smierc Adamowicza, co jest zwyklym skurwysynstwem. boomerang napisał: > mowa nienawiści nabiera rozpędu Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: ten facet to albo debil, albo skurwiel jest 15.01.19, 01:21 Nabierasz, kolego rozpędu. Ja też jestem przeciwko nienawiści i pogardzie. I co - jestem debilem? Jestem przeciwko, bo tak naucza Tusk? A moje życiowe stanowisko - wypełniane na tyle, na ile możliwe - to skurwysyństwo? Śmierć Adamowicza instrumentalizują tu inni. Wyborcy pewnego "wielkiego męża stanu". Nie zauważasz tego, wolisz celnie dopieprzyć Tuskowi. <<Poprzez uzycie przymiotnika "nasz/nasza" przy okresleniu podmiotu "obrony" dokonuje podzialu spoleczestwa na tych, ktorzy, podobnie jak Tusk, sa za "wartosciami" i reszty, do ktorej nalezy tez gdanski morderca, ktorzy wizji Tuska nie podzielaja>> Wzruszająco-poruszające. Ale wywód ostatecznie nielogiczny. Bo nie twardy. Dlaczego? Bo ci, którzy wizji Tuska (cokolwiek ma to słowo znaczyć) nie podzielają, to - jakoby - mają być podług tegoż Tuska "nienawistnicy kierujący się pogardą". Nonsens, kolego. Lud jest różnorodny. Płytkie bez-myślowe bagienko. Kałuża. A co do "męża stanu", tego wielkiego. Przyszedł mi na myśl wierszyk, popularny - ponad granicami - w latach pięćdziesiątych. Słyszałem go wtedy i z lubością powtarzałem: батька Сталин дай нам мыла наши воши имеют крыла Odpowiedz Link Zgłoś
institoris2 no i prosze 15.01.19, 02:56 pierwsza ofiara manipulcji Tuska dala glos na Aqua... Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 15.01.19, 07:42 Ty naprawdę wierzysz w to, co tu głosisz? Że niby - manipulacja Tuska? Tkwiąca w użyciu zaimka "nasz, -a, -e"? Tusk adresuje swą pożegnalną, paro-zdaniową przemowę nie do ludzi należących do jego partii - czy ją popierających. Adresuje do ludzi przyzwoitych, normalnych. Do wszystkich tych, którzy nie chcą, nie życzą sobie, żeby po Polsce biegali ludzie z nożami, gotowi zabijać. Ja siebie do nich zaliczam. Dla porządku. Nie należę do PO. Nie uczestniczę w PeO-wskich imprezach. I nie należę do PiSu, nie uczestniczę w PiS-owskich imprezach. Jestem, kolego, poza - poza mało interesującą partyjną wojenką, w której naczelną zasadą jest: obciążyć przeciwnika całym złem, a jeśli już braknie - do-myślić i jeszcze do-łożyć. Ale uważam siebie za uczestnika wielkiej polskiej, europejskiej, światowej zbiorowości ludzi przyzwoitych. Tu, w moim kraju, należą do niej w większości i ludzie z PO i z PiSu. I nie należący do żadnej z nich. Wśród nich nawet byli członkowie PZPR I chrześcijanie, katolicy, protestanci, prawosławni. I Świadkowie Jehowy. I ortodoksyjni Żydzi i muzułmanie. Nawet wyznawczynie bogini Durgi. Ośmielam się uważać, że do tej zbiorowości przynależę. I w tym sensie odbieram słowa Tuska jako skierowane do mnie. I nie czyni mnie to ofiarą manipulacji. Ani debilem, ani skurwielem. Debili, kolego, i skurwieli szukaj nie na oślep. A zacznij, jeśli mogę doradzać - od introspekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: no i prosze 15.01.19, 11:54 "Chcę ci dzisiaj, kochany Pawle obiecać w imieniu nas wszystkich, gdańszczan, Polaków i Europejczyków, że dla ciebie i dla nas wszystkich obronimy nasz Gdańsk, naszą Polskę i naszą Europę przed nienawiścią i pogardą." Gwara eurobiurokratyczna w najbardziej podstawowej odmianie. Tuskowi nawet nie chce się mówić już po polsku, woli używać zaklęć eurodialektu, całkowicie nie na miejscu w przypadku tej tragedii. Czy Jego Eurowysokość nie zainteresował się wydarzeniem, nad którym tak lamentuje? Nie wie, że sprawcą jest stuknięty kryminalista? No to nieładnie o nim to świadczy. Jeśli jednak wie, kto dokonał mordu i dlaczego (wedle aktualnych ustaleń), to bełkot o "nienawiści i pogardzie" jest jątrzeniem. Szczególnie w kontekście wypowiedzi różnych Lewandowskich i Czaplińskich, wplątujących w odosobniony mord politykę. A jeśli to jątrzenie - co jest wielce prawdopodobne - to wpis Kolegi Institorisa jest celny. " I w tym sensie odbieram słowa Tuska jako skierowane do mnie. " Znaczy Europejczycy będą bronić Danzig przed stukniętymi kryminalistami? Jak to sobie wyobrażasz w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
cullinan1 należy aresztować Wikula 15.01.19, 12:18 aresztować i to bez wahania. Bo to co mówił Tusk to mówił o Wikule. To Wikul od lat szczuje, podżega, lży, nienawidzi, gardzi i obwinia o wszystko prezesa Kaczyńskiego. W końcu jakiś wariat z forum zakupi nóż szturmowy i zaatakuje. Dlatego trzeba prewencyjnie odizolować Wikula od zdrowej tkanki narodu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: należy aresztować Wikula 15.01.19, 12:35 Kserokopiarka z kosą w podajniku papieru... To brzmi groźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: należy aresztować Wikula 15.01.19, 13:14 Ciekawa jestem gdzie taki jak ty brylant, papier podaje.. Pomyślałby kto zes inteligentniejszym... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Puknij się w łeb spisiały idioto ... 15.01.19, 16:02 ... i zacytuj moją mowę nienawiści. Pewnie mówiłem o "drugim sorcie" i "kanaliach które zamordowały mi brata". Twój bohater Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: należy aresztować Wikula 15.01.19, 16:15 cullinan1 napisał(a): > aresztować i to bez wahania. Pewnie za to. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Na pisowskich portalach fiesta ... 15.01.19, 16:28 Michał Kuczyński @KuczynskiM Swoją drogą, na facebookowych grupach sympatyków PiS fiesta. Szykują zrzutkę na adwokata dla nożownika, szampany otwierają, pieśni pochwalne wznoszą. Chora tkanka naszego narodu. Pisząc te brednie powyżej Perła i Kretyn XL też włączyli się do akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Na pisowskich portalach fiesta ... 15.01.19, 16:33 Biedna Kserokopiarko, kopiujesz w niewłaściwej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
cullinan1 Wikul, przecież to PO wyrzuciła Adamowicza 15.01.19, 17:38 ze swych szeregów. Nazywając go przy okazji człowiekiem całkowicie skompromitowanym, aferzystą o niejasnych powiązaniach ze światem przestępczym, kłamcą nie umiejącym się doliczyć ile ma mieszkań, rozbijaczem PO, i że z Gdańska zrobił małą Sycylię. Dlatego wystawili przeciw niemu młodego Wałęsę. A teraz leją krokodyle łzy i mówią jaki on wspaniały był. I że to PiS go zabił jak to napisał wczoraj Abstrakt na FK. Więc najpierw baranie przyjrzyj się swoim. A samo morderstwo było banalne i głupie. Bo tylko fanatycy i wariaci robią to na oczach tłumu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cullinan1 widzę Andrzeju, że ksero Wikula 15.01.19, 18:24 jest zaraźliwe. To były akty zgonu politycznego a nie faktycznego. Taki akt ma np. Palikot, ale nadal żyje właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: widzę Andrzeju, że ksero Wikula 15.01.19, 19:03 Chyba niewiele wies o dyplomacji- perła. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Wikul, przecież to PO wyrzuciła Adamowicza 15.01.19, 21:50 I co, MW któregoś z listy politycznie ukatrupiła? Internet dowodzi przykrej rzeczy: umiejętność pisania idzie w parze z nieumiejętnością czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang > A samo morderstwo było banalne i głupie. 15.01.19, 21:56 Winy Owsiaka bym nie umniejszał. Morderca robił co chciał w myśl hasła "róbta co chceta". Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: > A samo morderstwo było banalne i głupie 16.01.19, 20:57 boomerang napisał: > Winy Owsiaka bym nie umniejszał. Morderca robił co chciał w myśl hasła "róbta c > o chceta". Spadaj trollu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wikul, przecież to PO wyrzuciła Adamowicza 16.01.19, 20:56 cullinan1 napisał(a): > ze swych szeregów. Nie kłam fałszywy obrońco. Każda partia ma prawo stawiać na młodych czy innych. Ma również prawo się mylić. Więc nie powielaj tu "mądrości" TVP Info. Imputowanie złych intencji to twoje zwyczajowe manipulacji i kłamstwa. Jeden z twoich idoli JKM myli się nieustannie i nieustannie zmienia towarzyszy partyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 00:00 Tusk: "...obronimy nasz Gdańsk, naszą Polskę i naszą Europę przed nienawiścią i pogardą." Mławski: "Znaczy Europejczycy będą bronić Danzig przed stukniętymi kryminalistami?" Charakterystyczne przesunięcie. Nosicielami nienawiści i pogardy mają być stuknięci kryminaliści. W domyśle - jedynie oni. Bzdura. Nawiasowo: słowo 'bzdura' wiedzie się od czasownika 'bździeć' i znaczy tyle samo, co 'bździna'. Nosicielami pogardy i nienawiści mogą być osoby całkiem nie-kryminalnie zdrowe. Dla takich dawanie wyrazu temu, co pragną uzewnętrznić, to nie żaden wewnętrzny, niekontrolowalny nakaz, to kwestia świadomego wyboru. Przykro to stwierdzić, ale wygląda na to, że ów akt świadomego wyboru obejmuje też odrzucenie, z góry, introspekcji. Ale - najpierw parę słów. Reaguję w tym wpisie nie na sam mord, na jego przebieg. Nic o tym nie wiem, nie byłem świadkiem. Nic nie wiem o sprawcy. I nic nie wiem o ofierze. Nic nie wiem o organizatorze imprezy, na której do mordu doszło. Jego starania o moją przychylność okazały się nieskuteczne. Odrzucała mnie forma połowu zwolenników, wrzaskliwie-bełkotliwa. Nigdy nie wrzuciłem choćby grosza do którejś z jego puszek. Swoją obywatelskość starałem się uzewnętrzniać raczej na inne sposoby. Skromnie - ale zawsze. Reaguję w tym wpisie na tryb zamiany przeciwnika politycznego w pozbawionego własnej woli potwora. Tusk mówi o swym zamordowanym przyjacielu, żegna go. Okazuje się, że nie wyraża swoich odczuć w normalnym języku, po polsku - on używa zaklęć. Stary motyw. Narracja bajkowa: jeden z jej bohaterów styka się z kimś sobie nieznanym, z kimś obdarzonym złowrogą mocą. Otrzymuje, w zamian za obietnicę posłuszeństwa, pewne owej mocy aspekty. Posiadłszy je, rezygnuje z własnego języka, napawa się siłą świeżo poznanych zaklęć. Tusk "... woli używać zaklęć eurodialektu". To znak, że nie posiada już własnej woli, został osobowościowo okaleczony. Teraz - już tylko szkodzi. Ale - wciąż może oczekiwać na wyzwoliciela. Który rozerwie owe złowrogie więzy. To nieważne, jak będzie brzmieć jego miano. I kiedy to nastąpi. Ale - tu nie ma wątpliwości - musi nastąpić. Ważne jest, że tu, na tym, Forum, do próby rozmowy wmontowuje się schematy, stare i wypróbowane. Na tyle powszechne, że wręcz wyślizgane. Kto chciałby poszerzyć repertuar narracyjnych chwytów, może zawsze sięgnąć do Vladimira Proppa, Morphology of the Folktale (1928). Jest też polskie wydanie: Morfologia bajki magicznej. Ale niech się nie spodziewa, że te chwyty i niby-oryginalne ujęcia nie zostaną rozpoznane. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: no i prosze 16.01.19, 09:36 "Charakterystyczne przesunięcie. Nosicielami nienawiści i pogardy mają być stuknięci kryminaliści. W domyśle - jedynie oni. " Jedyne, co tu jest charakterystyczne to fakt, że nie kontaktujesz. A skoro nie kontaktujesz, to produkujesz nadęte konfabulacje. Czy towarzysz Tusk pojawił się w Danzig przypadkiem? Przechodził obok z tragarzami? Nie - przybył, by ronić fałszywe łzy z powodu zadźgania przez stukniętego kryminalistę swego wroga, śp. Pawła Adamowicza. Gdyby powiedział po polsku, szczerze i z uczuciem, że jest mu przykro osobiście oraz grupowo za zachowanie swoich kumpli z Peło, którzy jeszcze parę miesięcy temu wyzywali śp. Adamowicza od ostatnich - to może ktoś by się kolejny raz nabrał na git-mowę tego cwaniaka. Tymczasem towarzysz Tusk przybył pomstować na jakąś "nienawiść i pogardę" oraz zapowiadać, że jej położy kres - czyli jednym słowem zapowiedział, że Europejczycy będą bronić miasta przed stukniętymi kryminalistami. No bo co innego można powiedzieć w kontekście ataku samotnego, niezrównoważonego nożownika? "Nosicielami pogardy i nienawiści mogą być osoby całkiem nie-kryminalnie zdrowe." A teraz czas na banały, które emerytowany ćwierćinteligent najwyraźniej uważa za seryjne odkrycia Ameryki. "Reaguję w tym wpisie na tryb zamiany przeciwnika politycznego w pozbawionego własnej woli potwora. " Banały robią się nieczytelne. Pewnie dziadek męczy się pisząc dłuższe teksty. Wiele bowiem można zarzucić tow. Tuskowi, lecz na pewno nie brak woli i potworności. Wolę ma żelazną, o czym świadczy jego kariera polityczna, a potworność wręcz choliłudzką - świetnie nadawałby się do roli wytwornego wampira. Jego potworność przejawia się także tym, że doskonale przemawia, chyba najlepiej ze wszystkich szefów reżimów III RP - nawet zapowiadając kradzież forsy z OFE peroruje tak przekonująco, że każdy słuchacz ze łzami w oczach przytakuje: "Tak, dobrze gada! Świetny pomysł z tym rabunkiem OFE! To porządny facet, dobrze mu z oczu patrzy!" "Okazuje się, że nie wyraża swoich odczuć w normalnym języku, po polsku - on używa zaklęć. " Oczywiście, że używa zaklęć. "obronimy nasz Gdańsk, naszą Polskę i naszą Europę przed nienawiścią i pogardą" to nie jest polszczyzna, lecz euromowa magiczna. Nikt normalny tak nie mówi, szczególnie w kontekście napaści wariata. "Nienawiść i pogarda" to politpoprawne zaklęcie służące do walki z wolnością słowa oraz ludźmi, których poglądy się komuś nie podobają. "To znak, że nie posiada już własnej woli, został osobowościowo okaleczony. " Zgadza się, politpoprawność okalecza. Człowiek dotknięty politpoprawnością przestaje posługiwać się mową ludzką, zaczyna używać orłelowskiej nowomowy. "Ważne jest, że tu, na tym, Forum, do próby rozmowy wmontowuje się schematy, stare i wypróbowane. Na tyle powszechne, że wręcz wyślizgane. " Tak, to stara metoda - sączenie jadu pod pozorem filozoficznej zadumy mędrca ze szczytu wieży. To zapewne zakodowane w prl nawyki, z których nie potrafisz się uwolnić. Jedyną nowością jest to, że swoje śliskie insynuacje kropisz tanią wodą kolońską. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 10:05 Pierdolamento. Ogólno-wojskowe. G'bye Hela. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 10:37 No tak, ten wiek, ten wiek. co robić. Zapomniałem dodać, że bajarze znają figurę durnego chłoptasia udającego drapieżnie-sprawnego łowcę. I często z niej korzystają. Teraz uzupełniam. Na wszelki wypadek, gdyby kto nie kojarzył wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: no i prosze 16.01.19, 10:39 Dziadek znowu ma czkawkę, co jest o tyle dziwne, że go post Mła zatkał. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 11:23 Post Mławskiego zatkał? Przecież tam, w tym nagromadzeniu ćwierć-faktowych bzdur (etymologię słowa podałem wcześniej) nie ma żadnej przestrzeni do nawiązania normalnej, rzeczowej rozmowy. Z przepełnionego insynuacjami zbiorowiska słów wylewają się, nawet nieukrywane, i nienawiść i pogarda. I na to reagować? Zatkał kał. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: no i prosze 16.01.19, 12:00 Ciebie, ćwierćinteligencie, zatkało. Stąd ta ucieczka do mysiej dziury, z której wydajesz nienawistne piski. Nawiasem pisząc ekspertem od nienawiści i pogardy jesteś Ty: wszystko, co Ci się nie podoba, wyśmiewasz, lżysz i usiłujesz pomniejszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 12:16 Kolego, fakty, które przytaczasz, to niby-zdarzenia, gazetowo poprzekręcane i netowo powzmacniane. W sumie: gówno warte. Gównowarte pierdolamento. Zarzut, że wyśmiewam, lżę, pomniejszam - bez sensu. Nie potrzebuję tego robić. Sam się pomniejszasz Wydaję z mysiej dziury nieanwistne piski. Dobra. Sam wydajesz zaślinione wycharknięcia ratlerka - spod łóżka swego niezbyt wysokiego wzrostu pana. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: no i prosze 16.01.19, 12:51 Poprzekręcane i fejkowe od a do z jest to: "Reaguję w tym wpisie na tryb zamiany przeciwnika politycznego w pozbawionego własnej woli potwora." Nie zrozumiałeś, lecz pierdolamentując skomentowałeś, mizdrząc się przy tym bezwstydnie. Niczym zawodowy kryminalista zaprzeczasz każdemu zdaniu, które nie jest Twojego autorstwa, ględząc przy tym o niezgodzie na pogardę. Jesteś równie wiarygodny jak strażniczka z obozu koncentracyjnego dla dzieci w roli przedszkolnej wychowawczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 12:57 Dobre! Pociągnij jeszcze. Druta wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: no i prosze 16.01.19, 13:08 Dziadek, poproś pielęgniarkę, by wytoczyła Twój wózek na świeże powietrze. Tylko łapy trzymaj przy sobie, żeby nie dostała mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 17:02 Dobre. A druta wciąż сколько угодно Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: no i prosze 16.01.19, 17:55 Wciąż dużo. Magazynowe zapasy druta, starczy nawet dla druciarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Re: ten facet to albo debil, albo skurwiel jest 15.01.19, 05:20 > Tusk instrumentalizuje w ten sposob smierc Adamowicza, co jest zwyklym skurwysy > nstwem. > > boomerang napisał: > > > mowa nienawiści nabiera rozpędu Tusk z pewnością debilem nie jest. Ale jest to człowiek cyniczny i dzięki swojemu cynizmowi zaszedł wysoko. Gdyby nie był cyniczny to już dawno by go wygryźli. Byłby być może jakimś trzeciorzędnym politykiem w Gdańsku. Znacznie niżej niż nieboszczyk Adamowicz. Sprawa Adamowicza pokazuje jednak, że warto być rozsądnym i nie uczestniczyć w "mowie nienawiści", jaką codziennie serwuje nam POPIS. Najlepiej trzymać się od polityki z dala. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Polska dzieli się na NASZĄ i WASZĄ 15.01.19, 08:34 jak sugeruje Donald Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Polska dzieli się na NASZĄ i WASZĄ 15.01.19, 11:23 Ehhh przez takie jak twoje antypodu.. ( Tuska, węglowodanow., Kaczyńskiego, i Schetyne- innych prawdziwych facetów.. polityków, mężów stanu, prałatów polityki i innych nawiedzonych jak typu-bab dziwo) nieprzemyślane słowa, maniera plecenia dyrdymał bo się ma pozycje- uruchamiają hybrydowe ramsomware- internet rzeczy, zdalne programowanie.. no i mamy krwawe żniwo. mowa nienawiści powiadacie.. a może to trupy zamiast komputerów, nielegalne oprogramowanie.. nieupdatowane systemy stary sprzęt i ... strach przed nieznanym /bolesna nauka testowanych i tresowanych pokoleń/ ciagle robi z nas debili niepomnych tego ze diabeł tkwi w szczegółach jak papierek na ulicy zamiast w koszu? A wy panowie, towarzysze i szlachta.. używacie przycisku zgłoś.. zapobiegając tragedii? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Polska dzieli się na NASZĄ i WASZĄ 16.01.19, 20:59 boomerang napisał: > jak sugeruje Donald Tusk Tak, tak i dzieli na pierwszy i drugi sort, i na paniska. Spadaj do swojego TVP Info, trollu.. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Straszna kara.. 15.01.19, 12:49 Grzegorz Pellowski, przyjaciel rodziny ks. Jankowskiego, a także członek Społecznego Komitetu Budowy Pomnika kapłana wskazał, że prezydent Gdańska napisał do niego list w sprawie pomnika ks. Jankowskiego. – Paweł Adamowicz mieszkał 20 metrów od kościoła prałata. W najbliżej położonym domu. Był u księdza ministrantem i zna prawdę, a teraz wysłał mi pismo, żebym zabrał pomnik, że ma on zniknąć z przestrzeni publicznej. Bez skazania, bez dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Straszna kara.. 15.01.19, 13:11 Obejrzałam wczoraj Birdmana. Super film. O mężczyznie któremu sie popieorzylo... to samo zaklęcie- osobista misja, orzeł kurna biały bez którego! świat się zawali... Wszyscy Polacy maja to samo pioeprzniecie na punkcie bycia ważniejszym niż sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Straszna kara.. 15.01.19, 13:53 Posłannictwo i przerosłe ambicje sięgające szczyty Himalajów. Odwrotność tego czym w świecie anglosaskim określa się "humble", w znaczeniu kurtuazji. To jest Polska.. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Straszna kara.. 15.01.19, 15:11 No właśnie widzę ze perła nadal nie wierzy ze choć bez jego przyjemności, analogicznie/ do wikula/ może być” popychany”przez nowiuśkie ruskie hybrydowe/ oprogramowanie... Położenie, jak to mówią tylko geograficznie ma znaczenie.. skoro bliżej mu tyjkiem do Kaukazu... przez Łapy , niż wikulowi do Himalajów by Piaseczno... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Straszna kara.. 15.01.19, 15:22 qwardian napisał: > Grzegorz Pellowski, przyjaciel rodziny ks. Jankowskiego, a także członek Spo > łecznego Komitetu Budowy Pomnika kapłana wskazał, że prezydent Gdańska napisał > do niego list w sprawie pomnika ks. Jankowskiego. – Paweł Adamowicz mieszkał 20 > metrów od kościoła prałata. W najbliżej położonym domu. Był u księdza ministra > ntem i zna prawdę, a teraz wysłał mi pismo, żebym zabrał pomnik, że ma on znikn > ąć z przestrzeni publicznej. Bez skazania, bez dowodów. Skoro Pellowski twierdzi, że Adamowicz znał prawdę o Jankowskim, to dlaczego podważa żądania znającego prawdę? Dlaczego oczekuje dowodów od znającego prawdę? Jeśli prezydent znał prawdę to dowodów nie potrzebował. Jeśli znał prawdę i żądał usunięcia pomnika, to widocznie prawda była wystarczający powodem aby usunięcia tego pomnika żądać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Straszna kara.. 15.01.19, 15:56 Co ty wyplatasz snajper, Skąd ci się wzięło, ze Pellowski twierdzi, ze Adamowicz...itd.? Bez żartów, podaj swój tok myślenia bo to coś napisał wyglada jakby ci jakiś schizofrenik podpowiadał... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Straszna kara.. 15.01.19, 16:23 Jeżeli wiedział o zabronionych czynach, to dlaczego był ministrantem i nie powiadomił organów ścigania. A skoro tego nie zrobił to żądanie usunięcia pomnika świadczy o jego słabym charakterze i braku przyzwoitości.. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Ekwiwokacja 15.01.19, 17:02 pl.wikipedia.org/wiki/Ekwiwokacja Ekwiwokacja następuje, gdy: pewne wyrażenie potencjalnie wieloznaczne występuje w danej wypowiedzi przynajmniej dwukrotnie, przynajmniej w dwóch miejscach tej wypowiedzi jest ono użyte w różnych znaczeniach, wypowiedź ta zakłada, że ów wieloznaczny jej element posiada w każdym miejscu, w którym jest w niej użyty, to samo znaczenie. snajper55 napisał: > qwardian napisał: > > > Grzegorz Pellowski, przyjaciel rodziny ks. Jankowskiego, a także człon > ek Spo > > łecznego Komitetu Budowy Pomnika kapłana wskazał, że prezydent Gdańska na > pisał > > do niego list w sprawie pomnika ks. Jankowskiego. – Paweł Adamowicz miesz > kał 20 > > metrów od kościoła prałata. W najbliżej położonym domu. Był u księdza > ministra > > ntem i zna prawdę, a teraz wysłał mi pismo, żebym zabrał pomnik, ż > e ma on znikn > > ąć z przestrzeni publicznej. Bez skazania, bez dowodów. > > Skoro Pellowski twierdzi, że Adamowicz znał prawdę o Jankowskim, to dlaczego po > dważa żądania znającego prawdę? Dlaczego oczekuje dowodów od znającego prawdę? > Jeśli prezydent znał prawdę to dowodów nie potrzebował. Jeśli znał prawdę i żąd > ał usunięcia pomnika, to widocznie prawda była wystarczający powodem aby usunię > cia tego pomnika żądać. > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 15.01.19, 12:51 Tusk ma rację. Polskę trzeba bronić przez rosyjską agenturą którą zagnieździła się w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 15.01.19, 13:39 No proszę, czyli jednak sympatycy potrafią przeniknąć układne słówka. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 16.01.19, 05:23 tusk to moj bohater! ze lzami w oczach i bez strachu kocha swoj kraj na zachod od Odry! A moze nawet na zachod od Bugu? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 14.03.19, 08:54 boavista4 napisał(a): tusk to moj bohater! ze lzami w oczach i bez strachu kocha swoj kraj na zachod od Odry! A moze nawet na zachod od Bugu? PO co to piszesz... by się pochwalić ? To jest powód ? Wszyscy bywalcy forum znają twoją uczciwość i miłość do Polski .... do polskich Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Razi mnie porównywanie do zbrodni w Łodzi... 16.01.19, 14:21 19 października 2010 bandzior w Łodzi: Do biura wtargnął mężczyzna, który – zdaniem świadków – od razu zaatakował jednego z pracowników biura, Marka Rosiaka, oddając w jego kierunku strzały z broni palnej. Jak poinformował później w Sejmie RP minister spraw wewnętrznych i administracji Jerzy Miller, było to 8 strzałów, tj. cała zawartość magazynka. Cztery z nich dosięgły Rosiaka, powodując jego śmierć na miejscu zdarzenia. W dalszej kolejności sprawca rzucił się na znajdującego się w tym samym pomieszczeniu Pawła Kowalskiego. Jerzy Miller poinformował, że sprawca posiadał więcej amunicji, ale nie udało mu się przeładować broni. W konsekwencji – według relacji świadków potwierdzonej potem przez samego Kowalskiego – sprawca najpierw zaatakował Pawła Kowalskiego paralizatorem, rażąc go w nogi, a następnie zadawał Kowalskiemu ciosy nożem, próbując mu poderżnąć gardło. Ugodził go dwukrotnie w szyję, zadając siedmiocentymetrową ranę; poranił także ręce, którymi Kowalski się zasłaniał. Według świadków w czasie ataku sprawca krzyczał, że nienawidzi PiS i że chce zabić Kaczyńskiego. Został on ujęty przez wezwanych na miejsce zdarzenia strażników miejskich. Już po zatrzymaniu dodał on w obecności mediów, że żałuje, że nie ma już broni, boby powystrzelał wszystkich pisowców. Według informacji przedstawionej przez Jerzego Millera, zatrzymany wyraził też żal, że miał 49 pocisków, a wystrzelił tylko osiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cepekolodziej Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 16.01.19, 17:53 Wciąż dużo. Magazynowe nadmiary druta. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Tusk powiedział: "Obronimy naszą Polskę" 28.10.19, 23:54 ...a na razie napisałem książkę Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Tusk powiedział: "Obronimy naszą Polskę" 29.10.19, 03:37 Bardzo zajęty był, ale dał rady. Bardzo pomogli mu Tokarczuk i Michnik. Holland będzie chciała to zekranizować. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: obronimy naszą Polskę, powiedział Tusk 14.03.20, 15:54 I przed koronawirusem, i przed wirusem PiS. @donaldtusk 13 marca Chiny i Rosja rozpoczęły wojnę informacyjną z Zachodem. Główne tezy: „wirus przyszedł z USA” oraz „Unia nic nie robi” rozpowszechniane są przez pożytecznych idiotów, także w Polsce. W czasach prawdziwej zarazy bądźmy odporni na wirus kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś