Dodaj do ulubionych

Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.kabel.telenet.be 27.08.01, 17:41
A mie jest wszystko jedno czy sie klocimy czy nie .
Ja CHCE DO DOMU!!!!!!

JUz nie wyrabiam na tej pie''rdolonej emigracji!!!!!!!!!!!!!
Mie jest wszystko jedno,kto tam rzadzi JA CHCE DO DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!
Wypilem pare piw i wylazla nostalgia !!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mama57 Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.01, 18:53
      Jutro Ci przejdzie.pzdr
    • Gość: Stoik Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 27.08.01, 19:14
      Jeśli do jutra Ci nie przejdzie, daj znać, kiedy przyjeżdżasz, będziemy czekali
      z kwiatami na Okęciu.
      • Gość: jajacek Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kabel.telenet.be 27.08.01, 20:22
        Juz mi przeszlo!
        Ale i tak cce do domusmile))))
        • Gość: Scan Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 27.08.01, 20:42
          A krupniok czeka....
          Scan
      • Gość: tete-ona Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 11:11
        Przyjedź - rozejrzysz się i zdecydujesz ... Trochę śmieszno i trochę straszno
        - jak czasem na forum ! Ale warto - nigdzie tak nie jest jak TU !!!

Pozdr choć się czasem bardzo kłócimy
    • Gość: Perła Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 21:50
      Gość portalu: jajacek napisał(a):

> A mie jest wszystko jedno czy sie klocimy czy nie .
      > Ja CHCE DO DOMU!!!!!!
      >
      > JUz nie wyrabiam na tej pie''''rdolonej emigracji!!!!!!!!!!!!!
      > Mie jest wszystko jedno,kto tam rzadzi JA CHCE DO DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!
      > Wypilem pare piw i wylazla nostalgia !!!!!!!!!!!

Znam ten ból. TAM polubiłem Szopena.
    • Gość: jurek1 Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 22:14
      Pakuj d... w samochód i za 4-5 godzin jestes na granicy. Tylko czy masz dokąd
      wracać?
      Na wszelki wypadek nie wyrzucaj klucza od obecnego mieszkania. Może Ci się
      przydać.

Pozdrawiam
      • Gość: jajacek Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kabel.telenet.be 28.08.01, 02:19
        Dziekoje wszyskim!
        Polska to najpiekniejszy kraj na swiecie,i jestem szczesliwy,ze jestem Polakiem.
        Wiecie jak to jest,nieraz zeby cos docenic trzeba to stracic.
        • Gość: Scan Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.home.net.pl 28.08.01, 02:30
          Poczytaj Inwokację.Może wystarczy?
          Scan
        • Gość: mariusz Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 63.232.216.* 28.08.01, 05:27
          Stary znam to z wlasnego doswiadczenia. Tys Pan w lepszej sytuacji niz ja bos
          kilka godzin od Ojczyzny. Mnie "franc" zagnalo do Californii (psy dupami tu
          szczekaja, do Kraju 16 godzin leciec trzeba). Nie narzekaj Panie Jajacek bo
          lezka w oku mi sie pokazala na mysl o Polsce. Pozdrawiam bardzo serdecznie
          wszystkich Rodakow w POLSCE Naszej i na obczyznie mariusz.
          P.S
          Ja juz niedlugo z Rodzinka moja zawitam w na kontynencie a potem juz tylko
          Polska smile))))))).
    • Gość: X-15 Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 04:05

> Ja CHCE DO DOMU!!!!!!
      >
      > Mie jest wszystko jedno,kto tam rzadzi

Masz racje. Golo ale wesolo smile)
      Wrocisz, a za pol roku napiszesz na forum: juz nie wyrabiam w tym pie... kraju :-
      ))
    • jacek#jw Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.01, 09:54
      Wróć! Tęsknota i nostalgia dosięgną Cię wszędzie.

Pozdr / Jacek
    • sceptyk Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.01, 10:05
      Po winie te objawy jakos nie wystepuja tak ostro. Co nie znaczy, ze ich w ogole
      nie ma.
      • Gość: jajacek Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kabel.telenet.be 28.08.01, 15:44
        Chcialem wam bardzo bardzo !!!podziekowac!!
        Jak jestem na forym gazety to naprawde czuje sie jak w Polscesmile)))
        Pozdrawiam wszystkich!!!
    • Gość: jasiek Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 172.27.44.* / 212.222.117.* 28.08.01, 16:56
      jak nie wyrabiasz to zmien emigracje! jest tyle pieknych krajow na swiecie.
      Ja nie wiem jak mozna tesknic za Polska, gdzie sie nie rusze, tam Polacy. Ja tesknie za miejscem gdzie
      nas nie ma!! zna ktos?

jasiek
      • Gość: Budda Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.unl.edu 28.08.01, 17:39
        Przyjedz do Nebraski. Czasami jaki Polonus przeciagnie na Zachod i to wszystko.
        Mariusz, a ty miales sie piwa za moje zdrowie napic w Wisle. Pamietasz ?
        Pozdrawiam wszystkich co uswiadczyli "jemigracji".
        Budda.
        • Gość: mariusz Budda "stary" bracie WITAJ!!!! IP: *.nas1.san-francisco1.ca.us.da.qwest.net 29.08.01, 05:28
          Witaj Budda! Jakze milo Cie znowu czytac Panie.... . Jak wiesz jestem przed
          naszym wyjazdem do Ojczyzny (a pracy mam przynajmniej na pol roku... .och ten
          kapitalizm...smile)))... ) Oczywiscie , ze bede pil piwko za Cala Twoja Rodzinke i
          za Twoje Panie... . z Tyu nawet... .Jak wroce maly pakunek wyslac do Ciebie
          planuje jak adres podasz w Twojej Nebrasce... .Czytalem pobieznie (ze wzgledu
          na brak czasu oczywiscie..)kilka Twoich rozwazan na forum - jak zwykle dobre
          One byly ,do myslenia zmuszajac...smile Mam nadzieje , ze u Ciebie wszystko O.K.,
          odezwe sie zaraz po przyjezdzie do Polski (otworze moze dyskusje jakas... z
          moimi wrazeniami), bardzo serdecznie pozdrawiam mariusz.
          P.S.
          Syn moj wrocil z Polski i twierdzi , ze Tyskie najlepsze?.... .
          • Gość: Budda Re: Budda IP: *.unl.edu 29.08.01, 19:13
            Witaj Mariusz. Jak bedziesz w Wisle... pamietaj... pojdz na rzeke...
            wyciagnij maly kamyk z wody... wielkosci pudelka od zapalek...przytul go...
            wez go z soba do USA... i przyslij mi go do Nebraski.
            Zycze milej podrozy. Pozdrow Tyu i bawcie sie dobrze.
            Budda.
      • sceptyk Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.01, 17:50
        ''Bo wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma
        Ale my wszedzie jestesmy'' (Mlynarski)
    • miriamfirst Re: ___________________________Do Jajacka 28.08.01, 18:25

> Ja CHCE DO DOMU!!!!!!
      >
      > Mie jest wszystko jedno,kto tam rzadzi JA CHCE DO DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!
      > Wypilem pare piw i wylazla nostalgia !!!!!!!!!!!

Drogi Jacku, bardzo poruszyło mnie to, co napisałeś i jak napisałeś. Parę lat
      temu byłam daleko od naszego kraju, od Polski - przez prawie dwa lata i tęskniłam
      jak potępieniec. Juz niczego nie chciałam, samochodu, atrakcyjnych wycieczek,
      spotkań, ubrań nic z tego - nic, lodów truskawkowych - nic do domu. To nic, że
      dom w Łodzi, że nie Manhattan, nie apartament, bloki, ciasno, nie ma nieniędzy
      itd. Tak. Więc mysle sobie, że chociaz w odrobinie rozumiem Twój nastrój o którym
      pisałeś. Mam nadzieję, że troszkę złagodziły go listy do Ciebie? Podaj nam swój e-
      mail! Co Ci szkodzi! Co tam! Przyjaciół tutaj jest bardzo wielu. Co ja mogę?
      Ścisnąc Ci dłoń i trzymaj się Przyjacielu! Miriam
    • Gość: Chaladia Re: Ja wręcz przeciwnie! IP: 194.139.172.* 29.08.01, 10:09
      A mnie tu roznosi!
      Mam w Polsce dobrą robotę, fajne towarzystwo, forsy może nie tyle, co można
      zarobić overseas, ale na niczym mi nie zbywa, dom w najlepszym chyba
      warszawskim osiedlu, fajną żonkę i śliczną córeczkę i nic to nie pomaga.
      Jak ktoś zacznie się wałęsać po świecie, to go będzie ciągnęło całe życie.
      Jednakże, czy siedzisz na campie na środku Sahary, czy gdzie indziej -
      potrzebny jest dom w miejscu, do którego możesz wrócić.
      Trzymaj się, Jajacek, nie upadaj na duchu.
      Polska normalnieje, choć obawiam się, że jeszcze do dna mamy parę metrów mułu,
      ALE SIĘ ODBIJEMY. Na krótko zawsze możesz przyjechać - no i jest to Forum, żeby
      wiedzieć, co słychać w kraju. W 1986 roku siedziałem w Asjut w Środkowym
      Egipcie na pustyni przez około rok budując jakieś petrochemiczne cuda - wtedy
      list szedł w jedną stronę około tydzień, czasami dłużej. Radio było tylko BBC
      World Service, a oni nieczęsto wtedy o Polsce mówili (i całe szczęście, bo 90%
      ich newsów to katastrofy, pucze, rzezie itp). To dopiero było uczucie
      odseparowania - cokolwiek by się w Polsce nie stało, wiadomość docierała po
      tygodniu, a odpowiedź mogła dojść do domu po następnych tygodniu, czyli dużo za
      późno, by cokolwiek zmienić. A do telefonu, nieczęsto czynnego i zawsze z
      kolejką chętnych, było kilkadziesiąt kilometrów...
      Pozdrawiam,
      Chaladia Bolandi
      • Gość: jajacek Re: Ja wręcz przeciwnie! IP: *.kabel.telenet.be 29.08.01, 20:49
        Gość portalu: Chaladia napisał(a):

> A mnie tu roznosi!
        > Mam w Polsce dobrą robotę, fajne towarzystwo, forsy może nie tyle, co można
        > zarobić overseas, ale na niczym mi nie zbywa, dom w najlepszym chyba
        > warszawskim osiedlu, fajną żonkę i śliczną córeczkę i nic to nie pomaga.
        > Jak ktoś zacznie się wałęsać po świecie, to go będzie ciągnęło całe życie.
        > Jednakże, czy siedzisz na campie na środku Sahary, czy gdzie indziej -
        > potrzebny jest dom w miejscu, do którego możesz wrócić.
        > Trzymaj się, Jajacek, nie upadaj na duchu.
        > Polska normalnieje, choć obawiam się, że jeszcze do dna mamy parę metrów mułu,
        > ALE SIĘ ODBIJEMY. Na krótko zawsze możesz przyjechać - no i jest to Forum, żeby
        >
        > wiedzieć, co słychać w kraju. W 1986 roku siedziałem w Asjut w Środkowym
        > Egipcie na pustyni przez około rok budując jakieś petrochemiczne cuda - wtedy
        > list szedł w jedną stronę około tydzień, czasami dłużej. Radio było tylko BBC
        > World Service, a oni nieczęsto wtedy o Polsce mówili (i całe szczęście, bo 90%
        > ich newsów to katastrofy, pucze, rzezie itp). To dopiero było uczucie
        > odseparowania - cokolwiek by się w Polsce nie stało, wiadomość docierała po
        > tygodniu, a odpowiedź mogła dojść do domu po następnych tygodniu, czyli dużo za
        >
        > późno, by cokolwiek zmienić. A do telefonu, nieczęsto czynnego i zawsze z
        > kolejką chętnych, było kilkadziesiąt kilometrów...
        > Pozdrawiam,
        > Chaladia Bolandi

Dzieki za slowa otuchy!!
        Jakos daje sobie rade ,ale wiesz czasem przyjdzie taki dzien ,ze ciagnie do kraju.
    • vist __ Ja chce do domu!!!! _______ czyli ___________ lato się kończy... __ 30.08.01, 21:48
      > Ja CHCE DO DOMU!!!!!!

A w Parku Szczytnickim niektóre liście już czerwienieją...

W Ogrodzie Japońskim wolniej pływają karpie i kaczki...

W Rynku ogródki piwne wypełnione międzynarodowym gwarem ostatnich turystów...

Jakiś spokojniejszy mim pod pręgierzem...

Za miastem nad Odrą mozna spotkać pierwsze sejmiki bocianów...

W powietrzu czuć ozon po przelotnym deszczu...

Widzę to " na nowo " po wczorajszym powrocie.

I Ty Jajacku też to spotkasz...

Teraz ciesz się tęsknotą smile - pogłębia osobowość.

pzdr

Vist_________________________
    • Gość: bosuk Re: Ja chce do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.01, 22:23
      jajacku, glowa do gory. Jak bedziesz jechal do kraju to stan w polowie drogi u
      mnie Hannoverze. Wypijemy po pare pszenicznych i przejdzie Ci.
      A dla wtajemniczony mam lacka sliwowice.
      pozdrawiam
      borsuk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka