pikrat 16.04.24, 11:17 kwejk.pl/obrazek/3547757/pis-vs-nsdap.html Satyra, ale czy do końca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Analogie i sprzecznosci 16.04.24, 11:51 pikrat napisał: " Satyra, ale czy do końca?" Hitler sie mscil za kopa w dupe Niemiaszkom podczas 1 ws a Kaczynski za smierc brata. W koncu nacjonalizm to nie jest wymysl ani jednego ani drugiego i istnial juz od dawna. Mozna podac przyklad Bismarcka, ktory z panstewek chcial zrobic panstwo. I dodajmy ze Kaczynski nie chce ruszyc ani na ruskich ani na Bialorusinow. Jest wiec inteligentniejszy od durnawego austriackiego podoficera. Dzielo Bismarcka trzeba kontynuowac na skale europejska. Tyle, ze proponuje jezyk angielski jak wspolny. Niemiecki jest zbyt trudny: I przywodczy narod jak Prusy za Bismarcka...hm...trudne pytanie bo Niemcy maja swoje zjednoczenie na karku, Francuzi problemy z imigracja, Wlosi troche na uboczu, moze Hiszpanie i Polacy? What about it? PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Analogie i sprzecznosci 16.04.24, 13:12 oleg3 napisał: " Profesorskie brednie!" "PiS way of discussion" czy tez "PiS Art von diskutieren"...co brzmi lepiej? PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Analogie i sprzecznosci 16.04.24, 13:33 Wystarczy elementarna znajomość logik, profesorze. Link do wykładu podałem pikratowi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Analogie i sprzecznosci 16.04.24, 14:36 oleg3 napisał: " Wystarczy elementarna znajomość logik, profesorze. Link do wykładu podałem pikratowi." Tant pis a proponowalem przywodztwo nad Stanami Zjednoczonymi Europy i jeszcze oberwalem. Typisch pisisch PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Analogie i sprzecznosci 17.04.24, 08:31 polski_francuz napisał: > Tant pis a proponowalem przywodztwo nad Stanami Zjednoczonymi Europy i jeszcze oberwalem. Typisch pisisch Oberwałeś, bo nie spełniasz minimalnych standardów intelektualnych. Mało mnie obchodzi czy głosisz ideę niemieckiej czy polsko-hiszpańskiej Europy. Oba pomysły są (z róznych powodów) fantasmagoriami. Z uznaniem jednak notuję próbę porzucenia wrsji proniemieckiej. Miłego Dnia Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Analogie i sprzecznosci 17.04.24, 09:13 oleg3 napisał: " Z uznaniem jednak notuję próbę porzucenia wersji proniemieckiej." Niemcy nie robia juz dzieci. Imigranci sie kiepsko integruja. Maja problem i potrafia go rozwiazac. Dazu kommen noch russische Schweine, die uns wieder erobern möchten... Sytuacja jest powazna. PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Analogie i sprzecznosci 17.04.24, 09:21 Tak. Niemiecka lokomotywa wymaga wymiany silnika. Niemcy ciągną za sobą pod wodę Czechy i Słowację. Polskę, na razie, nie. Nie ma się jednak co łudzić. My też oberwiemy odłamkami po niemieckiej implozji. P.S. Implozja daje odłamki? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Eksploatacja wiedzy 17.04.24, 10:00 oleg3 napisał: " Implozja daje odłamki? " Implozja kieruje odlamki do wewnatrz a eksplozja na zewnatrz. Tylko, ze jesli naczynie gdzie wybuch nastapil peka, to odlamki implozyjne tez wyleca na zewnatrz. Z innej strony Fakture wysle poczta PF Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Eksploatacja wiedzy 17.04.24, 10:35 A już się bałem, że popełniłem fopa. Fakturę zapłacę "z góry". Bóg zapłać! Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Eksploatacja wiedzy 17.04.24, 11:05 W skrajnym przypadku wskutek implozji (gwiazdy) powstaje czarna dziura, a z niej już się odłamki nie wydobędą. Osobiście implozji nie doświadczyłem, bo nigdy mi w moim dzieciństwie nie wybuchł telewizyjny kineskop. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Czarna dziura w wiedzy 17.04.24, 11:14 boomerang napisał: " W skrajnym przypadku wskutek implozji (gwiazdy) powstaje czarna dziura, a z nie j już się odłamki nie wydobędą." Bardzo gesta i sie prawa fizyki, jaka nas uczyli, pewnie juz nie stosuja. Nie znam wiec odpowiedzi i nie skomentuje, nestety. Aha, pewnie jest czarna bo przyciaga promieniowanie ale juz fotonow ze swych objec nie wypuszcza. PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Czarna dziura w wiedzy 17.04.24, 11:36 Wypuszcza t.zw. promieniowanie Hawkinga, ale trzeba być sparaliżowanym żeby to uchwycić. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Czarna dziura w wiedzy 17.04.24, 12:47 Miło mi poczytać dyskusję 2-ch fizyków, ale raczej nie o to mi chodziło. Pozdrawiam Panów. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Fopa (faux pas) 17.04.24, 15:58 oleg3 napisał: " Miło mi poczytać dyskusję 2-ch fizyków, ale raczej nie o to mi chodziło. Pozdrawiam Panów." Dwoch inzynierow raczej. Co do tego, czy Akademia czy Politechnika dawala lepsze wyklady z fizyki, to dyskusja jeszcze trwa Mam pewna idee na ten temat, ale lepiej sie z nia nie podziele. Dla zdrowia... PF Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: I przywódczy naród 25.07.25, 11:35 Żaden jeden naród przywódczy nie jest potrzebny; w tym sensie obecne relatywne osłabienie Niemiec względem innych państw może wyjść całej Unii nawet na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Rzesza Kaczyńskiego... 16.04.24, 12:34 youtu.be/Em87NlZWFZs?si=5Htsz3vldgssNL2C&t=178 youtu.be/Em87NlZWFZs?si=5Htsz3vldgssNL2C&t=178 Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: Rzesza Kaczyńskiego... 17.04.24, 20:44 Niestety, nie wszedłem do dyskusji ponieważ wątek od pierwszego wpisu zdryfował na mieliznę. Chodziło mi o to czy przedstawione w tabelce porównanie politycznych priorytetów PiSu i NSDAP jest prawdziwe . Ja uważam, że jest. Oczywiście można dodać również wpływ na politykę naszych czarnuszków - u nas zaczęło się od polskiego papieża u nich napis Gott mit Uns na paskach od żołnierskich mundurów świadczący o silnym wpływie niemieckiego kleru i niejakiego Pacellego, zwanego również papieżem Hitlera a oficjalnie Piusem XII. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka NSDAPiS 01.07.25, 17:56 Zaczyna się od obrony granic przed Ży... nachodźcami, znaczy się. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Rzesza Kaczyńskiego... 01.07.25, 21:25 Publicznie wzywam do szanowania symbolu w imię którego poległy miliony Niemców w wojnie z międzynarodowym komunizmem i pedalstwem. Umierali w spiekocie pustyni i mroźnym stepie za cywilizowanego człowieka und Europę. Odpowiedz Link Zgłoś