Gość: kibic IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 19.11.04, 11:05 Dentysta kupuje krówki?! Ni chybi daje je swoim pacjentom, żeby szybko do niego wrócili... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x To dobre! Masz rację, hi, hi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debbie Anglicy doceniaja polska kuchnie... IP: *.acn.waw.pl 19.11.04, 12:01 ...to znaczy, ze nie ma sie z czego cieszyc. Ten narod slynie z dobrego gustu w sprawach kulinarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ya HURRA NASI GORA JESTESMY NAJLEPSI!!! IP: *.sympatico.ca 19.11.04, 13:47 ALE DUMNY JESTEM! POL-SKA, POL-SKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sok Re: HURRA NASI GORA JESTESMY NAJLEPSI!!! IP: *.block.alestra.net.mx 19.11.04, 23:14 Anglikom smakują polskie soki fortuny bo zawierają tylko 53% wody z cukrem i sztucznymi aromatami - ich soki mają 98% wody z sztucznymi smakami, barwnikami i nie wiadomo z czym jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ecomare Re: HURRA NASI GORA JESTESMY NAJLEPSI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 01:17 Tak, to prawda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonawentura Re: JA TEŻ WOLĘ POLSKIE PRODUKTY SPOŻYWCZE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:41 Są naprawdę smaczniejsze, a przypuszczam, że również zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk ciekawe czy obsluga jest chamska jak Polsce? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 19.11.04, 11:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 12:16 Wiem co mowie, bo mieszkam w Niemczech i mam porownanie. Obsluga w Polsce jest raczej bardziej uprzejma niz Niemczech. Podczas mojego ostatniego pobytu w Polsce (we wrzesniu) zapytalem sie w wiejskim przydroznym sklepiku (takim ze stolikiem z parasolem na zewnatrz) czy mozna sie napic kawy. Mozna bylo, tyle ze zaplaty nie chcieli przyjac. W innym sklepiku zapytalem, czy maja pietruszke. Chlopak najpierw zaprzeczyl a potem powiedzial, zeby chwile zaczekac, wyszedl i przyniosl z ogrodka przy domu. Zaplaty tez nie chcial. Nie pamietam, zeby mi sie cos podobnego w ciagu 20 lat w Niemczech przydarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CLinCH Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.zurich.com 19.11.04, 12:33 To na wsi !!! Ale nie w miastach !!! W miastach to prawdziwa "katastrofa" ... (z wlasnego doswiadczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 12:56 "> To na wsi !!! Ale nie w miastach !!! W miastach to prawdziwa "katastrofa" ... > (z wlasnego doswiadczenia). " W miastach tez nie jest zle. W hypermaketach z zestresowanym personelem moze jest gorzej ale tam rzadko kupuje. Mysle ze nawet tam nie jest gorzej niz w porownywalnych placowkach handlowych na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald Re: KTO CI KAŻE JEŚĆ OBSŁUGĘ? mowa o produktac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiechacz W Polsce pitruszka rosnie na polu! IP: *.versanet.de 19.11.04, 12:57 Gość portalu: ws napisał(a): > W innym sklepiku zapytalem, czy maja pietruszke. Chlopak najpierw zaprzeczyl a > potem powiedzial, zeby chwile zaczekac, wyszedl i przyniosl z ogrodka przy domu W niemieckim sklepie pietruszka lezy na polce i nie trzeba za nia latac po wsi. W innych krajach tez tak bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: W Polsce pitruszka rosnie na polu! IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:08 "> W niemieckim sklepie pietruszka lezy na polce i nie trzeba za nia latac po wsi. >" Nie w kazdym i nie zawsze. Na niemieckiej wsi czesto trzeba ze sklepu wychodzic z kwitkiem. Nie ma i juz . A nastepny sklep w miescie. Obsluga jest czesto w stosunku do nieznajomych bardzo oziebla, dopiero ajak sie do sklepu przyjdzie po raz dziesiaty i sprzedawca skapowal, ze ma do czynienia ze stalym klientem, dopiero wtedy zaczyna byc uprzejmy (uprzejma). We wschodnich landach to na wielu wsiach nawet zadnego sklepu nie ma. Raz albo dwa w tygodniu przyjezdza autobus - sklep na kolkach - zreszta nedznie zaopatrzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Nie chodzi o to gdzie pietruszka rosnie IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 15:33 Zreszta w Niemczech tez rosnie na polu a nie w sklepie. Chodzi o to, ze w Polsce komusc sie chce cos zrobic za darmo dla klienta, ktorego widzi pierwszy (i pewnie ostani) raz w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: W Polsce pitruszka rosnie na polu! IP: *.dyn.optonline.net 20.11.04, 03:51 Smiechacz napisal , ze w Niemczech piettuszka na polkach lezy.A ja mam pytanie czy jak klient wchodzi do sklepu to ta pietruszka staje na bacznosc i z reka do gory wyciagnieta wola Hail .Bo jak nie to nie niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klkl Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.11.04, 13:21 nie przydazylo ci sie bo w Niemczech nikt nie ma pietruszki w ogrodku- nie zorientowales sie przez 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:31 "> nie przydazylo ci sie bo w Niemczech nikt nie ma pietruszki w ogrodku- nie > zorientowales sie przez 20 lat" Ale maszynke do kawy to w domu ma kazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 14:01 Owszem w niemieckich sklepach jest prawie zawsze.Dostawa warzyw i owocow co dwa tygodnie.Smacznego.(lepiej jest w tych najtanszych w rodzaju Aldi czy lidl.Tam wiecej ludzi kupuje,wiec i dostawy sa czestsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opsik Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.04, 15:24 Odpowiedz Link Zgłoś
opsik Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska 19.11.04, 15:27 dokladnie. pod tym wzgledem Niemcy nie maja czy sie chwalic. zreszta jest coraz mniej rzeczy, ktorymi moga sie chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam_wszystkim! POLSKIE SPOŻYWCZE JEST NAJLEPSZE i NAJZDROWSZE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.hartenberg.wohnheim.uni-mainz.de 19.11.04, 22:47 ej Junge. Pojedz lepiej do takiego miasta jak Lodz albo Wawa, szczegolnie z odzieza. Zmierza cie od stop do glow i moze cos burkna pod nosem. Jasne, obsluga w Niemczech nie zachwyca i sa oni z tego znani, ale nie liczac wiejsckich sklepikow jest w Polsce zascianek. Kultury to trzeba sie od Anglikow wlsanie uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.osk.pl / *.osk.pl 20.11.04, 06:51 . wolałbym, żeby sprzedawcy kultury się od Anglików nie uczyli, bo wtedy mogliby mnie czasem nie obsłużyć oceniając z góry moje możliwości finansowe czy inne Zresztą kultura angielska w formie uszczypliwych uwag wypowiadanych z bezinteresowną złośliwością niby miłym tonem, i z uśmiechem, nie fascynuje mnie. Na szczęście nie zawsze taka jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myschol Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.netcologne.de 20.11.04, 00:02 tak, to prawda, co do ubslugi w niemczech zgadza sie. Niemcowi nigdy by do glowy nie przyszlo, by pojsc na zaplecze i zobaczyc, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: w Polsce obsluga wcale nie jest chamska IP: *.dyn.optonline.net 20.11.04, 04:26 Wogole ta Polska to kraj samych uprzejmych ludzi.Ciekawi mnie czy jakbys go poprosil o Mamuta to czy skoczylby go upolowac dla ciebie w ramach ogolnie pojetej uprzejmosci miedzynarodowej a w szczegolnosci miedzy bratnimi narodami - niemieckim (Zieg Hail ) i polskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: ciekawe czy obsluga jest chamska jak Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:44 GDZIE TY WIDZIAŁEŚ CHAMSKĄ OBSŁUGĘ ??????!!!!!!!! ALBO CZASY CI SĘ POMYLIŁY , ALBO PISZESZ Z BIALORUSI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ciekawe czy obsluga jest chamska jak Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:25 Co ty gościu chcesz od polskiej obsugi,chyba coś ci sie w główce popierdzieliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebaart Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.11.04, 11:26 Ten artykul to brednia. Polskich sklepow w Londynie bylo mnostwo juz dawno temu. Anglicy kupowali w nich juz dawno temu, bo anglieskie produkty sporzywcze nie nadaja sie praktycznie do niczego. Grecy i Turcy polskie produkty sprzedaja juz sam niepamietam od kiedy (szczegolnie dziwi mnie zawsze promocyjna Cola z poprzedniego lata). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:27 SUPER-To się okazuje,ze oprócz towaru eksportowego jakim są polscy sutannowi mamy też inny.Przy tym stylu rządzenia ,za 10 lat oprócz krówek i kiełbasy esportować będziemy wysokie technologie w postaci bron,kos i pługów. Odpowiedz Link Zgłoś
augustor Re: Kiełbasa podbija Londyn 19.11.04, 11:31 on jest pomoca dentystyczna a nie dentysta!!! a jest to spora roznica jednak! Odpowiedz Link Zgłoś
ramm.stein Re: Kiełbasa podbija Londyn 19.11.04, 11:38 Eeeech, mam nadzieję, że tego polskiego narzekania eksportować nie będziemy... (( A ja się bardzo z tego cieszę - mam znajomych w Anglii i to wszystko prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:57 Co to za różnica? Ten ma żołądek i ten !!! Baranie jeden, za duże ego ci urosło(( Wykształcenie tylko się liczy i pozycja społeczna...żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Konserwowe ? IP: *.teleton.pl 19.11.04, 11:43 Mogą być, ale spróbujcie moich kiszonych ogórków. Zdaniem wszystkich moich gości (tych zza granicy także) - powalają na kolana Postawcie im w sklepie beczki z ogórkami i kapustą, podajcie przepisy na kapuśniak albo ogórkową, a zobaczycie czym Polska stoi. Troche optymizmu kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Do "wizytki" IP: *.zurich.com 19.11.04, 12:20 ... ale najpierw poducz sie ortografii ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do "wizytki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:02 Co ma ortografia do treści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws jaka ortografia? IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:12 Szczerze mowiac bledow ortograficznych w poscie wizytki nie znalazlem. Wiec nie wiem czego lol sie czepia. Jezeli jest jakis blad to napewno nie razacy. lolo sie madrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zil Sqr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:45 wialy smieciu - pokaz mi te bledy w tekscie wyzej, gnoju.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: óczeń Re: Do "wizytki" IP: *.osk.pl / *.osk.pl 20.11.04, 07:10 pewnie powinna była napisać "zzagranicy"? zresztą jest jeszcze wiele możliwości, bo wszystkie óu, żrz itp można by pozamieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joji Ogórki??? niezle.. IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 11:41 ..ale jak do kiszonych się przekonają to będzie rewolucja!! Przecież dla nich to zepsute ogórki. No i jeszcze grzybki marynowane... muszą znaleźć nowe słowo na rydze..Bo to zbrodnia nazywać tak samo pieczarki i rydze czy też inne grzyby!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELa Re: Ogórki??? niezle.. IP: 80.41.188.* 19.11.04, 16:29 No i tu sie mylisz. Przejdz sie chocby w piatek lub sobote na Borought Market w Londynie(stacja metra London Bridge) i zobaczysz ze kazdy grzyb ma swoja nazwe. No ale jak sie do Asdy jezdzi na zakupy i z jej konsumentami ma do czynienia to potem powstaja takie hisotrie o Anglikach... Wiesz to tak jakby przecietny Polak sie rydzami, truflami, podgrzybkami, prawdziwkami,kozlarkami, boczniakami,maślakami, borowikami, kurkami, kaniami, smardzami, gaskami, golabkami i pochodnymi tych grzybow zajadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: 195.94.220.* 19.11.04, 11:41 nie bardzo wiesz, dlaczego, prawda? nie chodzi o cukier jako taki, bo jedzą go wszyscy, ale o to, że ciągnące się słodycze przyspieszają wypadanie plomb z zębów. a że w krajach cywilizowanych jest fluoryzowana woda pitna, to i ludzie mają bardzo mało plombowanych ubytków i mogą ćlamkać krówki do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada, Wcale się nie dziwię, akurat angielska kuchnia IP: *.novartis.com 19.11.04, 11:46 jest najgorsza na świecie (moim zdaniem), więc nietrudno wykazać się czymś dobrym w tym zakresie przed Brytyjczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopik Re: Wcale się nie dziwię, akurat angielska kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:49 a ja sie ciesze, bo w bedziemy im sie z czyms dobrym kojarzyc, a nie tylko z cwaniactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kucharz Re: Wcale się nie dziwię, akurat angielska kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:30 Gość portalu: ada, napisał(a): > jest najgorsza na świecie (moim zdaniem) Dobrze, że "moim zdaniem", bo ja uważam, ze najgorsza jest francuska, a angielskiej baraniny /jagnięciny/ w sosie miętowym nic nie przebije! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Wcale się nie dziwię, akurat angielska kuchni IP: 80.41.188.* 19.11.04, 16:24 I tu sprostowanie. We Francji jada ise baranine. W Anglii jagniecine. A to spora roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che To prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:06 Byłem w Anglii i mogę potwierdzić, za kg polskiej kiełbasy przywiezionej z Polski można było dużo załatwić. Ja wynająłem mieszkanie za pół ceny, manager domu dożucił jeszcze telewizor i mikrofalówke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: To prawda IP: *.p.lodz.pl 19.11.04, 13:31 Ale się tamci Anglicy wygłodzili )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:09 na zdjęciu ogórki według tradycyjnej polskiej receptury ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek hehe,zupy z winiar i kielbasa caly swiat to lubi,j IP: *.westside.kielce.pl 19.11.04, 12:15 jak bylem w peru tosie 'pigmeje' zachwycali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maua Phi! Ale dziennikarska robota... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.04, 12:24 1) Polskie sklepy sa tam OD LAT i OD LAT robia furore. Teraz ich jest poprostu wiecej bo jest wiecej polakow - wiec wiecej konsumentow. 2) Ealing jest dzielnica polska a nie Hammersmith. Na Hammersmith jest POSK - Polski Osrodek. No ale i tak dobrze ze nas tak, tam promuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CLinCH Bez paniki ... IP: *.zurich.com 19.11.04, 12:28 Kazdy narod ma swoje specjalnosci, ktore moga smakowac, albo nie. Dla mnie nie ma nic lepszego jak angielskie 'eggs on bacon' na sniadanie. Bywajac w PL kielbas wlacznie z kabanosami nawet nie dotykam - jesli juz to poledwice (CZYSTE mieso). Wg mnie jednak najlepszy w PL jest goracy rosol z makaronem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: 82.148.37.* 19.11.04, 12:35 ze ogorki konserwowe to jeszcze uwierze, ale piwo???? polskie piwo podbija Londyn? to jakies nieporozumienie, jesli jest tu dostepna po funcie Stella, Kronenberg i znakomite angielskie ales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denay Piwo i inne produkty IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 12:48 A jednak cos w tym naszym piwie jest. Dwa przyklady: w ramach wymian produktow "kult(ur)owych" dalismy znajomemu Anglikowi zestaw polskich piw (cos ok. 10puszek). Najbardziej smakowala im Warka,Mocny Okocim i Tyskie. Najbardziej podobalo im sie smak - mocny i slodszy. Zreszta to nie odosobniony przypadek wsrod Anglikow. Niemcy tez je zachwalaja polskie piwo, chociaz sami niezgorsze maja. Zreszta Niemiec jak ma okazje to wsuwa polska kielbase az klekot idzie )) Inna historia to Amerykanie. Jak sie nie ma porzadnego piwa wlasnej produkcji to wszystko im smakuje )) A ogorki kiszone i prawdziwa kiszona kapuste jadly u mnie najrozniejsze nacje i wszystkim smakowalo. Tak samo jak: wedliny, zubrowka, ptasie mleczko i pierogi. A najdrozsza wodka (i najlepsza) w barach jest "Belvedere" I co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranger Re: Piwo i inne produkty IP: *.gln-mres.charterpipeline.net 20.11.04, 03:51 Mieszkam w Kalifornii. Sa tu chyba wszystkie "kuchnie" na swiecie. Ale polskie jedzenie w Polsce jest po prostu znakomite. Soki, wedliny , ser bialy w Kraju.Super!!!! Polskie ogorki tutaju sa bezkonkurencyjne, a najbardziej zabwane jest to, ze w ojczyznie kechupu, nie ma tak dobrego jak w Kraju. Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Piwo i inne produkty IP: *.osk.pl / *.osk.pl 20.11.04, 07:08 . mój znajomy francuz nie chciał wziąć do ust "zepsutego" pożywienia takiego jak ogórki kiszone czy kapusta (ach te zepsute soki francuskie ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wac Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: 148.81.190.* 19.11.04, 12:43 " codziennie rano nadrabia drogi. Zamiast skręcić w Pendennis Road, ...., jedzie kilkadziesiąt metrów dalej " cóż za poświęcenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 13:25 wac nie podpisałeś się wacek, bo z tego wszyscy się smieją.rozumiem twoje" poświecenie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... MIALO BYC O POLSKIM PIWIE... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 12:53 ...juz myslalem,ze jakis browar typowo polski otworzono w polsce lub odkupiono je od holendrow czy dunczykow...)))polak potrafi za granica....tylko w polsce kicha bo mamy ze stu kulczykow co wszystko trzymaja we swych wlasnych lapach ...a z tymi sokami to przesada probowalem ...raczej cienizna mowie tu o pomaranczowym -skret kiszek...ogorki owszem... kartuskie...princy polo... to produkt niepolski a niemiecki bodajze...a z tymi kielbasami to polacy robia je na miejscu czy sciagaja z polski...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: MIALO BYC O POLSKIM PIWIE... IP: *.net.autocom.pl 19.11.04, 15:20 Prince Polo jest polskie chociaż aktualnie właścicielem firmy jest Kraft Foods. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:12 Taki mały gó..any przykład naszej megalomanii.Kiełbasa podbija Londyn ? Londyn podbijaja polskie brudasy koczujące na Viktorii. T o jedyny polski akcent jaki wyraznie sie zaznaczył. Nawet bardziej niż nasz udział w bitwie o Anglię.A juz z tym piwem to przykład wyjatkowo niestarannego dziennikarstwa. Nasze piwo, niestety , jest jednym z gorszych jakie pijaja europejczycy. Gdziez mu do piw czeskich, niemieckich,belgijskich, duńskich. Chyba lepsze zaczynają warzyc Bułgarzy. Ot kompleksy........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:30 "> Nasze piwo, niestety , jest jednym z gorszych jakie pijaja europejczycy. Gdziez > mu do piw czeskich, niemieckich,belgijskich, duńskich. Chyba lepsze zaczynają > warzyc Bułgarzy. Ot kompleksy........... " Kompleksy to ty masz facet. Polskie piwo nie jest zle. Niemieckie, czeskie czy belgijskie ma wieksza miedzynarodowa renome ale niekoniecznie jest lepsze od polskiego. Zreszta nie mozna powiedziec ze to i to piwo jest lepsze od tego czy tego. Sa rozne gatunki piw i rozne gusta. Guinessa nie mozna porownywac z pilzneram bo to zupelnie rozne rzeczy. Polskie piwa sa nie takie gorzkie jak niemieckie pilznery ale i nie tak slodkie jak piwa czeskie. Na moj (i nie tylko) gust, to zloty srodek. Zreszta dobre piwo warzyc, to zadna filozofia. Najwazniejsza jest dobra woda. Dlatego nie wykluczam, ze i Bulgarzy dobre piwo robia. Podobnie jak Brazylijczycy czy Wenuzuelczycy - bylem i probowalem. Niemiecka czy czeska sztuka piwowarska jest stanowczo przereklamowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Kiełbasa... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 13:35 ...z piwem to jest tak...te piwo co robia dunczycy i holendrzy w polsce odpowiada piwu i niemieckiemu i belgijskiemu z tej najniszej polki...bo w polsce nie ma piwa- produkowanego z tych gornych polek ...belgijskie z korkiem od szampana ...a niemieckie mocne naturalnie pedzone...wlasnie dzisiaj jade na greenpoin po rybe...wstapie tez do hurtowni gdzie maja piwa z calego swiata...pozatym dodam jeszcze , ze dobre piwo zaczyna sie gdzies w granicy czterech dolarow od buteli mowie o cenach w hurtownii...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Kiełbasa... IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:55 "> ...z piwem to jest tak...te piwo co robia dunczycy i holendrzy w polsce " Dodaj jeszcze Australijczykow. Bzdury. Zywca czy Okocimia ani Dunczycy ani Holendrzy ani nie wymyslili ani nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Kiełbasa... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 13:59 ...nie wiem ale okocim to dla mee osobiscie cienizna...no ,jeszcze okocim z beczki ujdzie...ale nie mowie, ze nie pije z butelki...jak mam maly wybor piwa w sklepie...wybieram "polske " ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws piwo IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 14:06 "jak mam maly wybor piwa > > w sklepie...wybieram "polske " ))) " To masz szczescie ze mozesz polskie wybrac. W Niemczech polskiego piwa nie ma praktycznie wogole. A przecietne polskie piwo jest o niebo lepsze od "Schultheissa" czy "Kindla". Choc oczywisciedobrych marek niemieckich jest w brod. Tyle ze dla odmiany wypiloby sie czasem i cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kiełbasa... IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 14:21 Pleciez trzy po trzy.Glupota czy brak wiedzy?Oryginalne sprzedawane piwo holenderskie czy belgijskie jest wstretne.Mowia to moi znajomi Holendrzy.(ja tez jestem tego zdania).To co sprzedaja w Polsce jest pedzone u nas w kraju.Podobnie w niemczech.Oryginalu Holenderskiego,Belgijskiego,Dunskiego nie wolno tam sprzedawac pod nazwa "Bier"Jest pedzone sztucznie,nie odpowiada normom.Dlatego warzy sie te eksportowe w kraju gdzie sie sprzedaje i sa duzo lepsze od oryginalow.Mam przed oczyma butelke napoju firmy Martens z Belgi.Kupilem w Niemczech.Pisze wiele,sugerujac ze jest napelnione w browarze,ze jest z wody chmielu i slodu.Jednak nie pisza nawet malymi literami ze jest to piwo.Cos jak w polskiej prasie pisza o synu premiera Leszka M.Lub dziecku prezydenta Lecha W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee.. Re: Kiełbaso... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 14:55 ...to moze pisze serveza...a pozatym piwo rabia ci ...co za nie kasuja kase...a receptury od babuni nikogo nie ruszaja...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamo Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.ifmpan.poznan.pl 19.11.04, 13:51 Pilem w wakacje bulgarskie piwo - chyba 5 marek: ciemne jasne itp. I mysle ze miesci sie w sredniej. Oczywiscie po 2 tyg. kazdy z nas mial juz swoje ulubione Bo poza szczynami za pare groszy, "dobroc" piwa jest kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 13:56 ...chcialem tylko nadmienic...,marki juz niema...az lza w oku sie kreci ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:57 " Bo poza szczynami za pare groszy, "dobroc" piwa jest kwestia gustu. " No wlasnie! W pelni sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Czy mam pęknąć z dumy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:16 Czy zadaniem tego artukułu było podleczenie moich polskich kompleksów informacją, że nisko sytułowana klasa średnia i element napływowy w Wielkiej Brytanii łaskawie docenił takie sztandarowe produkty Polskiej gastronomii jak kiełbacha, ogórki i krówki? Pęcam z dumy po raz drugi w tym tygodniu, bo w poniedziałek w magazynie Wyborczej przeczytałma inf. jak to nasi kierowcy w Anglii są chlubą Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader Oczywiscie IP: 212.247.232.* 19.11.04, 13:40 wszyscy oczekujemy, az krolowa Anglii zostanie jakas Polka z baru fish&chips... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws nie pekaj! IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.04, 13:47 To co, maja o tym nie pisac? Ludzi w Polsce strasznie interesuje co o nich sadzi zagranica. Wiec takie artykuly sa chetnie czytane. Wiec GW pisze pod to "zapotrzebowanie spoleczne". Dlaczego ma nie pisac. Pekac z dumy nie trzeba ale musze przyznac, ze mnie osobiscie cieszy, ze innym tez biala kielbasa czy krowki smakuja. To jest troche jak np. jakis film, piosenka czy ksiazka, ktore sie bardzo lubi a ktore nie znalazly jeszcze szerszej publicznosci. Gdy zaczynaja zdobywac sobie popularnosc to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mask Re: nie pekaj! IP: *.met.pl 19.11.04, 22:48 bardzo się cieszę że przeczyatłem Twój post. Nie muszę pisac swojego zatem. Pozdrówko M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... INWAZJA POLSKIEJ KIELBASY NA ...LONDYN IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 13:45 ...trzeba ich tych anglikow nauczyc jeszcze jak sie to je...urywa sie kawal kielbasy do tego swieza bulka a w lewej rece polski konserwowy ogorek... w kuflu mocny okocim...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: INWAZJA POLSKIEJ KIELBASY NA ...LONDYN IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 14:53 mee, Ty to wiesz jak dogodzic kobiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mask Re: INWAZJA POLSKIEJ KIELBASY NA ...LONDYN IP: *.met.pl 19.11.04, 22:56 No kurcze, stary jakbyś był w moim domu w sobotę ok. 13tej. Żona mówi że jem jak jeleń przy paśniku (akt konsumpcji odbywa się na stojaka w kuchni) i ma rację. Aha - ogór raczej kiszony + ser pleśniowy i jest q... bosko. PS: dzieciaki konweruję na kiełbasa+kiszone. cool. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: INWAZJA POLSKIEJ KIELBASY NA ...LONDYN IP: *.avenel01.nj.comcast.net 19.11.04, 23:57 ...masz racje kapletnie zapomnialem o blue cheesie...proponuje sprobowac...angielski ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki riki krowki IP: *.abo.net2000.ch 19.11.04, 13:52 w szwajcarii mozna kupic polskie krowki. nazwaja sie tu karameles i produkowane sa w polsce. i nikogo nie obchodzi czy sa polskie czy chinskie. wazne ze sa dobre i wszyscy je lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek PRAWDZIWE KRÓWKI TO KRÓWKI OPATOWSKIE IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 19.11.04, 13:58 PRAWDZIWE KRÓWKI TO KRÓWKI OPATOWSKIE - reszta to nedzne podróby rzygowinom podobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JL Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: 193.193.188.* 19.11.04, 14:02 Ten artykul to jakies glupoty. Mieszkam w Londynie od czterech lat i znalezienie polskiego sklepu lub polskiego jedzenia gramniczy z cudem. Wyjatkiem sa polskie getta, ale tam to nikt szanujacy sie by sie nie zapuscil! Ktos kto napisal ten artykul powinien miec wiecej krytycyzmu wobec nieprawdziwych faktow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maksio Re: Kiełbasa podbija Londyn IP: 156.17.253.* 19.11.04, 14:25 Nic dziwnego w tym,że Anglicy zachwycają się polskim żarciem.Przecież najgorsze polskie potrawy są o niebo lepsze od np. puddingu, czy podobnych świństw. Jak tak dalej pójdzie to u nas zabraknie krówek i innych rarytasów, albo nasi producenci staną się "Kulczykami". I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś