Dodaj do ulubionych

podzielić Ukrainę

23.11.04, 19:32
mogli podzielić się Czesi i Słowacy
mogli połączyć się Niemcy z Niemcami
dlaczego teraz nie może podzielić się Ukraina na Wschodnią i Zachodnią?
kłopot z podzieleniem "RURY z GAZEM"?
Obserwuj wątek
    • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 23.11.04, 22:06
      zamiast ją rozbierać smile
      • Gość: blq Re: podzielić Ukrainę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:48
        to jeden z tych pomyslow "tak dobrych, ze az nierealnych". po 20 latach albo i
        wczesniej, bylo by widac, ktora z Ukrain - "polska" czy "rosyjska" ma lepsza
        sytuacje polityczna, gospodarcza i miedzynarodowa....

szkoda...
        • Gość: Lord Re: podzielić Ukrainę IP: *.icpnet.pl 23.11.04, 23:56
          To jakieś przerażające scince fiction. Należałoby wtedy rozpocząć masowe
          przesiedlenia ze wschodu na zachód i odwrotnie. Chory i nierealny pomysł.
          • mcattery tez mi sie nie podoba:( 23.11.04, 23:57
            I co oddzielic je od siebie murem ? Murem kijowskim ?
            • Gość: blq Re: tez mi sie nie podoba:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 00:01
              > I co oddzielic je od siebie murem ? Murem kijowskim ?

Ależ skąd, patent polegalby wlasnie na swobodnym przeplywie ludzi. Niech za 20
              lat Zach Ukraina ma 50 mln obywateli a wschodnia - 10mln. Niech ruski rzad
              widzi, ile jest wart.

btw: nie mam nic przeciwko Rosjanom (podobnie jak przeciwko Zydom). Ale ich
              panstwo (podobnie jak Izrael) to jedna chora brać.
              • 100krotki Re: tez mi sie nie podoba:( 24.11.04, 07:31
                Gość portalu: blq napisał(a):

> btw: nie mam nic przeciwko Rosjanom (podobnie jak przeciwko Zydom). Ale ich
                > panstwo (podobnie jak Izrael) to jedna chora brać.

Izraela w TO NIE MIESZAJ!!!!

i nie porównuj
                2000 lat "przeskoczyć" na osi czasu to zupełnie co innego
                tylko IDIOTA tego nie rozumie!!!
          • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 24.11.04, 07:28
            Gość portalu: Lord napisał(a):

> To jakieś przerażające scince fiction. Należałoby wtedy rozpocząć masowe
            > przesiedlenia ze wschodu na zachód i odwrotnie. Chory i nierealny pomysł.

wcale nie chory, aże nierealny?
            pomyśl przez chwię, że po TYCH WYBORACH na prezydenta Ukrainy jest to JEDYNY
            dobry pomysł na przyszłość ku pokojowi w tej części Europy.
            a podział GŁOSÓW wyborców za opcją proeuropejską przeciw opcji prorosyjskiej
            reprezentowaną przez kandydatów na prezydenta powinien stanowić granicę podziału
            • Gość: ukrainiec Re: podzielić Ukrainę IP: *.nbi.com.ua / *.nbi.com.ua 24.11.04, 12:46
              "podział GŁOSÓW wyborców za opcją proeuropejską przeciw opcji prorosyjskiej
              reprezentowaną przez kandydatów na prezydenta powinien stanowić granicę
              podziału"

nie moze bo wybory se nieuczciwe a na wschodzie i sfalszowane!
              • Gość: Lidka Jak w Polsce ! Ukraina A i Ukraina B ! IP: *.cybernet.ch 26.11.04, 15:38
                Jak w Polsce !!!

Polska A: otwarta, dynamiczna, demokratyczna

Polska B: beton, bezruch, faszyzm
    • carrramba Re: podzielić Ukrainę 24.11.04, 01:09
      Sama się podziel najlepiej ......i nie decyduj za kogoś. Poza tym, to nie
      Niemcy się podzielili, tylko ich podzielono. Podoba ci się podzielona Korea?
      Spytaj tych Koreańczyków, czy sa szczesliwi ! I moze poczytaj, jakie
      eksperymenty robiono z gazem i ilu Koreańczyków zagazowano.
      • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 24.11.04, 07:32
        carrramba napisał:

> Sama się podziel najlepiej ......i nie decyduj za kogoś.
        tu na forum to ja "daję tylko głos" a nie decyzje

następny IDIOTA forumowy
        • paranormalny 100krotna dewiza 100krotki 24.11.04, 08:14
          Kto ma zdanie inne od mojego, to jest "idiotą forumowym"!!!!!!!!!!!!!!!!!
          To dominująca cecha egocentryków, zwykle o inteligencji emocjonalnej dowolnie
          bliskiej zerusad
          • 100krotki Re: 100krotna dewiza 100krotki 24.11.04, 08:22
            paranormalny napisał:

> Kto ma zdanie inne od mojego, to jest "idiotą forumowym"!!!!!!!!!!!!!!!!!
            > To dominująca cecha egocentryków, zwykle o inteligencji emocjonalnej dowolnie
            > bliskiej zerusad

to co napisałeś o 100krotkach na forum niewiele mija się z prawdą smile))
            a co do tego IDIOTY, to dopiero jak go 'puściłam' pożałowałam, że nie ujęłam go
            w "zawiasy" i byłby do odczytu jako tytuł tego od "Biesów"
            • paranormalny Re: 100krotna dewiza 100krotki 24.11.04, 08:30
              100krotki napisała:
              ......a co do tego IDIOTY, to dopiero jak go 'puściłam' pożałowałam, że nie
              ujęłam go w "zawiasy" i .......

i.... z refleksem też u Ciebie nie najlepiejsmile)))
              • 100krotki Re: 100krotna dewiza 100krotki 24.11.04, 08:35
                paranormalny napisał:

> i.... z refleksem też u Ciebie nie najlepiejsmile)))

noo
                nie dziwota!
                wszak posiadam refleks szachisty smile
        • carrramba Re: podzielić Ukrainę 24.11.04, 19:09
          Lecz sie ignorantko.
          • 100krotki Re: podzielić Ukrainę to lepsze niż.... 24.11.04, 19:16
            carrramba napisał:

> Lecz sie ignorantko.

wspólne forum z carrrambem
            lub pobyt na jedym oddziale
            • carrramba Re: podzielić Ukrainę to lepsze niż.... 24.11.04, 20:45
              100krotki napisała:

> carrramba napisał:
              >
              > > Lecz sie ignorantko.
              >
              > wspólne forum z carrrambem
              > lub pobyt na jedym oddziale

Jesteś niepoprawna, naprawe moze powinnas przeznaczyć czas spedzany w necie na
              coś innego. Zastanów sie 100krotko /jakis taki rym mi tu pasuje/.
      • Gość: Bleman Re: podzielić Ukrainę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:15
        Ale tak jak w nieczech jak i w korei jest mowa o jednym narodzie a na ukrainie
        są ukraińcy i rosjanie.
        Ukraina w obecnym kształcie jest tworem sztucznym, wynikiem polityki ZSRR.

Proponuje sie zapoznać z historycznymi mapami ukrainy itd.
        • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 24.11.04, 20:19
          Gość portalu: Bleman napisał(a):

> Ukraina w obecnym kształcie jest tworem sztucznym, wynikiem polityki ZSRR.
          >

no
          polskie mapy historyczne też wygladają inaczej niż obecnie

czy Ukraina jest sztucznym tworem?

na pewno nie, sądząc po protestach powyborczych na jej prezydenta
          ale te protesty własnie były dla mnie inspiracją do założenia tego wątku
          aby
          nie doszło do eskalacji przemocy i nienawiści pomiędzy wschodnią i zachodnią
          Ukrainą
          • Gość: Bleman Re: podzielić Ukrainę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:38
            Ale ukraina jest sztucznym tworem.
            Krym, rejony odessy i doniecka tam niema ukraińców(lub jest ich bardzo mało)
            tam sa głównie rosjanie.
            Obecny kształt ukrainy to poprostu kształt Ukraińskiej SRR.
            • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 24.11.04, 21:16

> Ale ukraina jest sztucznym tworem.
              > Krym, rejony odessy i doniecka tam niema ukraińców(lub jest ich bardzo mało)
              > tam sa głównie rosjanie.
              > Obecny kształt ukrainy to poprostu kształt Ukraińskiej SRR.

o co ci chodzi?
              nie rozumiem twojego głosu w tej dyskusji o "podziale Ukrainy" po wynikach
              wyboru
              a ty chcesz ją dzielić według innych podziałów?
              narodowosciowych?
              rasowych?
              dlaczego?
              czy swoje "podziały" chcesz uzasadnić?
              • Gość: Bleman Re: podzielić Ukrainę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:35
                Niechce dzielić ukrainy bo odłamki takiego podziału moga doleciec do polski wink
                A tak pozatym to na juszczenkr głosuja w wiekszosci ukraincy.
                Czyli podzial pod wzgledem narodowosciwym + pod wzgledem zapatrywan na
                przyszlosc ukrainy jest najbardziej sensowny.
                • Gość: Bleman Re: podzielić Ukrainę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:36
                  Ups. sęsowny tongue_outP
                • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 25.11.04, 06:45

> Niechce dzielić ukrainy bo odłamki takiego podziału moga doleciec do polski wink
                  > A tak pozatym to na juszczenkr głosuja w wiekszosci ukraincy.
                  > Czyli podzial pod wzgledem narodowosciwym + pod wzgledem zapatrywan na
                  > przyszlosc ukrainy jest najbardziej sensowny.

tu częściowo się z tobą zgodzę
                  dlaczego częściowo?
                  bo nie mamy wyników jak głosowały inne "nacje" na zachodniej Ukrainie oraz brak
                  badziej szczegółowych danych na temat czy 'górnicy' doniecka to są sami Rosjanie
                  no i najważniejsze jeśli o nacje się rozchodzi
                  Czy Kozacy to Ukraińcy czy Rosjanie czy po prostu Kozacy i mają już swoją
                  odrębną kulturę mogącą stanowić o potrzebie posiadania już własnego państwa i
                  samorządzenia się
                  może być i tak, że za głosy Kozaków Donieckich Janukowicz coś im z autonomi po
                  cichu obiecał a Putin potwierdził taką obietnicę
    • Gość: pwk Komentarze polaczków... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 13:17
      Zabawane są komentarze gdzie podział na Zachodnią i Wschodnią Ukrainę przypisuje się jakiejś.. polskości tej zachodniej. O ile dobrze znam historię głowny kształt kulturowy ta część zawdzięcza Austrii a konkretnie monarchii habsburskiej. I po społu- mieszkający tam niegdyś Polacy i Ukraincy podlegali tam wpływom takich zachodnich wartości jak prawo, demokracja itd. Głowną 'zasługą' Polaków względem Ukrainców
      • Gość: chrepcio figurka Re: Komentarze polaczków... IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 24.11.04, 20:26
        Ale warto zauwazyc, ze mapa poparcia dla Juszczenki pokrywa sie dokladnie z
        granicami Polski przed powstaniem Chmielnickiego a nie z granicami Austro-Wegier
    • Gość: krytyk 100krotki Ruski na to nie pozwola - oni chca cala IP: *.esc11.net / *.esc11.net 24.11.04, 21:53
      Ukraine. Zagrozenie dla Polski znowu wzrosnie. Znowu brdzie nas NATO zapewniac
      jak nam "gdyby co pomoga". Jak alianci we wrzesniu `39. Rosja jest smiertelnym
      wrogiem Polski. Celem Polakow powinno byc zniszczenie Rosji. Inaczej oni zniszcza
      Polske. To tylko kwestia czasu. Na razie nie maja co zrec.
      Wykorzystajmy to.
      • Gość: a gdzieś Ty Re: 100krotki Ruski na to nie pozwola - oni chca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 02:33
        się chłopie "ulung".Ty wiesz jak Świat zawojować . To kiedy idziemy na Moskwę i
        z czym ?
        • Gość: krytyk Re: 100krotki Ruski na to nie pozwola - oni chca IP: HTTP1.* / *.esc11.net 25.11.04, 12:27
          Gość portalu: a gdzieś Ty napisał(a):

> się chłopie "ulung".Ty wiesz jak Świat zawojować . To kiedy idziemy na Moskwę
          i
          > z czym ?
          A fdzie ja pisze o wojnie Polakow z Rosja i to napasci? Bronic sie mozemy
          dyplomacja. Przyjaciol z nich nie bedziemy mieli. Pokazali przez piecdziesiat
          lat jacy sa "mili" dla okupowanych krajow. Rozwalili budapesztanska Starowke
          tankami wymordowali tysiace Czechow wiezili Polakow ktorzy sie przeciwstawiali
          czerwonemu terrorowi. Kiedys pisalem to prawda dla mnie najwiekszty zysk z
          emigracji to to ze sie Ruska-pijaczka obawiac nie musze. W Polsce nadal
          "nieznani sprawcy" przejezdzaja tirami zbyt ciekawych i bezczelnych. Granica
          wschodnia EU miala byc SZCZELNA obstawiona zasiekami stanowiskami CKM.
          Jaka jest? Bo jacy sa Ruski to my wiemy. Niemcy tacy - byli.
          Tez uwazam jak 100krotka ze wojna dyplomatyczna Polski (jako czesci EU ktorej
          sie Rusek boi bo militarnie od calej slabszy) musi byc stanowcza jednoznaczna.
          Graniczenie z wrogiem Polsce juz niepotrzebne.
          • 100krotki Re: 100krotki Ruski na to nie pozwola - oni chca 25.11.04, 12:45
            Gość portalu: krytyk napisał(a):

> Tez uwazam jak 100krotka ze wojna dyplomatyczna Polski (jako czesci EU ktorej
            > sie Rusek boi bo militarnie od calej slabszy) musi byc stanowcza jednoznaczna.
            > Graniczenie z wrogiem Polsce juz niepotrzebne.

a sprawa jest DYPLOMATYCZNIE dość prosta
            Juszczenko na zachodniej ukrainie
            Jukatowicz rządzi po wschodniej stronie

według rozkładu głosów wyborców
            a czy między sobą się nie pozarzynają?
            to już ich wewnętrzna sprawa
      • 100krotki Re: 100krotki Ruski na to nie pozwola - oni chca 25.11.04, 06:48

> Ukraine. Zagrozenie dla Polski znowu wzrosnie. Znowu brdzie nas NATO zapewniac
        > jak nam "gdyby co pomoga". Jak alianci we wrzesniu `39. Rosja jest smiertelnym
        > wrogiem Polski. Celem Polakow powinno byc zniszczenie Rosji. Inaczej oni
        zniszc
        > za
        > Polske. To tylko kwestia czasu. Na razie nie maja co zrec.
        > Wykorzystajmy to.

i dlatego Polska i Polacy powinny stanąć MUREM za Juszczenką, a raczej za tą
        częścią zachodniej Ukrainy, która od 15 lat też się transformatorowała
        mentalnie pro cywilizacji śródziemnomorskiej
        • Gość: krytyk 100krotki ale to by mogla byc tylko granica umowna IP: HTTP1.* / *.esc11.net 25.11.04, 12:58
          Nawet nie wiem czy sa takie uregulowania w prawie Miedzynarodowym. Uzylas
          przykladu Czechoslowacji ale to byl tworsztuczny od poczatku i sie rozpadl.
          Ukraina to rolnictwo i surowce. Proba wprowadzenia tam geograficznej granicy
          skonczylaby sie zaraz zbrojnym najazdrm armii rosyjskiej. Oni jak ktos slusznie
          pisze i tak wspoldecyduja o tym co sie na calej Ukrainie dzieje. Teraz moga sie
          stac ponownie jej okupantami. Popatrz jaka "wolna" jest Bialorus. Choc byloby
          gorzej dla nas gdyby byla czescia Rosji. Ukraina moze sie nia stac. M.innymi
          w wyniku prob z granicami. Choc powtarzam - masz racje - wojna dyplomatycna
          protesty glosne zaangazowanie polskich politykow sa KONIECZNE. To dla naszego
          Polakow i naszych dzieci dobra tylko.
          • 100krotki Re: 100krotki ale to by mogla byc tylko granica u 26.11.04, 15:54

> Nawet nie wiem czy sa takie uregulowania w prawie Miedzynarodowym.

myślę, ze tak
            że ta granica byłaby [chwilowo]umowna
            aże nie ma jeszcze takich międzynarodowych rozwiązań w prawie?
            jak zawsze zycie wyprzedza prawo
            tak jest i tym razem
            przecież obecnie NIE MA MOŻLIWOŚCI aby którakolwiek ze stron ustąpiła nie
            ponosząc przy tym szkód...AMBICJONALNYCH także!!!
            a "szkody ambicjonalne" skutkują potem...wzajemną niechęcia i nienawiścią,
            która w dalszej konsekwencji prowadzi do pogłębiania podziałów.
            uważam, ze póki jest jeszcze czas NALEŻY choć politycznymi wpływami się
            podzielić, ale
            WPŁYWAMI POLITYCZNYMI SAMYCH UKRAIŃCÓW a nie wszystkich innych
            zainteresowanych, w tym i Polski.

Ja nie widzę innego POKOJOWEGO i NIE UPOKARZAJĄCEGO NARODU głosującego za
            Juszczenką rozwiązania na dziś.
    • Gość: VlaD Re: podzielić Ukrainę IP: *.kim.pl / *.kim.pl 24.11.04, 23:28
      A stary Gąsienica, jak rankiem ku wschodowi pojrzał,
      to ino fajke nabił, carnego kota w rzyć kopnon,
      za sie trzy razy plunon i pedzioł:
      Ik prezydent, ba nos premier...
      • 100krotki Re: podzielić Ukrainę 25.11.04, 06:48
        Gość portalu: VlaD napisał(a):

> A stary Gąsienica, jak rankiem ku wschodowi pojrzał,
        > to ino fajke nabił, carnego kota w rzyć kopnon,
        > za sie trzy razy plunon i pedzioł:
        > Ik prezydent, ba nos premier...

nie tym razem
        i też nie na Ukrainie
        • Gość: VlaD Re: podzielić Ukrainę IP: *.kim.pl / *.kim.pl 26.11.04, 14:14
          Ja tam starym góralom wierzę... i zwykle źle na tym nie wychodzę...
    • ignorant11 podzielic 100krotki 27.11.04, 02:50
      100krotki napisała:

> mogli podzielić się Czesi i Słowacy
      > mogli połączyć się Niemcy z Niemcami
      > dlaczego teraz nie może podzielić się Ukraina na Wschodnią i Zachodnią?
      > kłopot z podzieleniem "RURY z GAZEM"?

Sława!

nie mówie od razu po 25 na 4 czesci, ale moze na poczatek choc po 50 udaloby
      sie?

Pozdrawiam i zapraszam na:
      Forum Słowiańskie
    • antithesis e tam, rozebrac i zlupic, kapitakistycznie!!;(( 27.11.04, 04:33
      i tak wszystko skonczu sie tam kolejnym wielkim glodem, AIDSem, wielka grabieza
      i smuta. Po to kapitalistom Ukraina, zeby bylo co lupic.
      • 100krotki Re: e tam, rozebrac i zlupic, kapitakistycznie!!; 27.11.04, 06:21
        antithesis napisała:

> i tak wszystko skonczu sie tam kolejnym wielkim glodem, AIDSem, wielka
        grabieza
        >
        > i smuta. Po to kapitalistom Ukraina, zeby bylo co lupic.

niby prawda, ale....
        te wielkie rzesze ludzi na ulicach Kijowa czy to mróz czy inna plaga jednak
        pokazują, że Naród Ulraiński (przynajmniej w części) dojrzał do przemian w
        dobrym kierunku. I jeśli ominą błędy transformacji ustrojowej w Polsce to mogą
        Polskę szybko przegonić, no...dogonić, bo my przecież...też do przodu
        i...
        może pomarzymy o nowej unii polsko-ukraińsko-litewskiej
        to dopiero ta franca niemiecka czy niemiecka franca dostałyby
        łupnia ...gospodarczego
        • Gość: w Re: e tam, rozebrac i zlupic, kapitakistycznie!!; IP: *.1631-1-64736c12.cust.bredbandsbolaget.se 27.11.04, 16:57
          Przed wojna mielismy klopoty z mniejszoscia ukrainska.
        • green_tara Re: e tam, rozebrac i zlupic, kapitakistycznie!!; 27.11.04, 20:50
          a mnie sie wydaje, ze to jest zupelnie bez znaczenia kto tam bedzie rzadzic.
          jesli beda rzadzic ukrainsko-ruskie, to grabienie narodu bedzie umiarkowane na
          skale lokalna, a jesli zaczna tam rzadzic globalne korporacje, to lupienie
          bedzie totalne i globalne, i Ukrancom zostanie wielka figa. Europa wschodnia
          juz zostala zrujowana przez swiatowy kapital, zostaly niedobitki, ktore jeszcze
          mozna wdeptac w bloto. Z Polski nie da sie juz nic wiecej ukrasc, bo wszystko
          rozgrabione, teraz przyszla kolej na Ukraine. Biedny narod, zal mi go, bo on
          naiwnie wierzy, ze walczy o jakies swoje prawa, a jest tylko brutalnie
          manipulowany przez zlodziei z Wall street.
          • Gość: VlaD Re: e tam, rozebrac i zlupic, kapitakistycznie!!; IP: *.kim.pl / *.kim.pl 28.11.04, 13:42
            Krowy zarżniętej na mięso doić się już nie da...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka