Dodaj do ulubionych

Jestem wdzięczny premierowi Donaldowi Tuskowi...

22.08.26, 23:42
... za to, że za Napoleonem Bonaparte przekuł w czyn jego słowa, wypowiedziane swego czasu o Berthierze: "Jeśli kiedykolwiek dojdę do władzy, postawię go tak wysoko, że każdy zobaczy jego pospolitość".

Chyba nawet komuniści, od Czarzastego i Zandberga, nie zdołaliby wprowadzić do rządu i postawić na wysokich stanowiskach ministerialnych, tylu miernot intelektualnych płci pięknej, jak uczynił to Pan premier Tusk.

Czy można dostać bardziej dobitny dowód na to czym w praktyce kończą się rojenia o "parytetach"? Dlatego doprawdy dziwię się Panu prezydentowi Nawrockiemu, że nie zawetował tego szajsu jakim była ustawa wprowadzająca eurokołchozowy "Women on Boards". Toż to prosta droga do uwalenia polskich spółek giełdowych...
Obserwuj wątek
    • xiazeluka Re: Jestem wdzięczny premierowi Donaldowi Tuskowi 23.08.26, 11:09
      Dekadę temu, po jednostronnej dyskusji JKM z tow. Szlezwig-Holsztajn na temat średniego poziomu inteligencji obu płci, wiadomo już, że ciotuchny rewolucji nie nadążają.
    • boomerang Re: Jestem wdzięczny premierowi Donaldowi Tuskowi 24.08.26, 03:44
      > postawić na wysokich stanowiskach ministerialnych, tylu miernot intelektualnych płci pięknej

na wysokim stanowisku ministerialnym to i upośledzony umysłowo dałby radę
    • oleg3 Re: Jestem wdzięczny premierowi Donaldowi Tuskowi 24.08.26, 12:37
      Waginet Tuska to imponujący zbiór ascetów intelektualnych, nie tylko płci pięknej.
    • perla.roztocza Re: Jestem wdzięczny premierowi Donaldowi Tuskowi 28.08.26, 23:14
      te Tuskowe kobiety są niebezpieczne dla nas wszystkich właśnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka