Dodaj do ulubionych

Wassermann - PRL-owski prokurator !!!

IP: 82.146.225.* 03.12.04, 11:15
Wassermann kilka razy wspominał,że ma 30-letnią praktykę
prokuratorską,nietrudno obliczyć,że połowa tego czasu przypadała na okres
PRL-u.Ciekawe kogo wówczas i o co ten sprawiedliwy mąż oskarżał,skoro teraz
głosi,że wszystko w PRL-u było przestępcze.Może są jakieś zdjęcia z tego
okresu,chciałbym wiedzieć,czy on już wówczas miał takie łagodne spojrzenie
i miłosierny głos? Wiem z "Gazety",że oskarżał surowo w sprawie jakiegoś
guzika z orzełkiem, czy bez.A może on ma jakieś odznaczenia,medale,dyplomy,
wyróżnienia i awanse z okresu PRL-u? Jak on wdrażał socjalistyczną
sprawiedliwośc? Jaki był tytuł jego pracy magisterskiej?
Czy oskarżał wtedy w imieniu Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej,czy też
IV Rzeczpospolitej?
Proszę o odpowiedż na te pytania i postawienie własnych pytań.
Będę wdzięczny.

Obserwuj wątek
    • Gość: krytyk Przeczytaj to uwaznie - zapamietaj - uczony mezu IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 11:38
      "Jak ja was k**wy nienawidzę, i jak ja wami ku.. gardzę,
      jak ja się za was k**wy wstydzę, gdy za granicę czasem zajrzę.
      Jak ja się wami k**wy brzydzę, jak ja was dobrze k**wy znam,
      jak ja się bardzo ludziom dziwię, którzy wybrali taki chłam.

A wszystko czego się dotkniecie, od razu odwracacie w pył,
      szarańcza przy was to jest bajka, bo cały kraj już zgnił.
      Prostackie mordy, krzywe ryje, k**ewstwo wszędzie tam gdzie wy,
      jak ja was k**wy nienawidzę, jak do was bym z kałacha bił!

A nawet jak wam plunąć w twarz, to wy mówicie że deszcz pada,
      je*ana wasza partia mać... co mi Ojczyznę okrada...
      Nadejdzie kiedyś taki czas, za wszystko k**wy zapłacicie
      w helikoptery wsadzą was i nigdy już tu nie wrócicie!"
      • Gość: Henryk Przeczytałem uwaznie , nie wiem czyje to ale do- IP: 82.160.16.* 05.12.04, 02:42
        - myślam się, że to o polskiej prawicy w wydaniu ZCHN, LPR, PiS, LPR i PO, jakoś mi tak do tych partii i ich prominentnych "członków" pasuje. smile)
        • dokowski To jest oczywiście oda do SLD, wszystkie drobne... 09.12.04, 22:18
          Gość portalu: Henryk napisał(a):

> - myślam się, że to o polskiej prawicy w wydaniu ZCHN, LPR, PiS, LPR i PO

... szczegóły i wskazówki jednoznacznie na te k... wy wskazują, ty głupi
          komuchu.

LPR to też są k..wy, ale innego trochę gatunku i to bynajmniej nie prawicowego
    • Gość: samsob Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 12:18
      Gość portalu: luci napisał(a):

> Wassermann kilka razy wspominał,że ma 30-letnią praktykę

To świadczy, iż Polacy to zdolny naród, który będąc w niewoli nigdy nie
      zapominał o samokształceniu. Jest to temat dobrze udokumentowany i nie wymaga
      większego uzasadnienia. Zatem bez tego nie możliwa byłaby zmiana ustroju w
      sposób prawie bezkonfliktowy i nie istnieje powszechny obowiązek do wstydu za
      życie w PRL-u.
      pzdr
      • Gość: Marcin Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.12.04, 13:01
        jesteś wielki...palant oczywiście luci każdy kto chce może sie dowiedziec
        jakim był prorokiem w tamtym czasie p. Wasserman tylko pajace z Bydgoszczy o
        tym nie wiedzą bo to wiocha i esbecja biła tam ludzi z S a dzisiaj jeżdżą po
        pijaku byli funkcyjni z PZPR obecni posłowie czerwony prosiaku
      • Gość: asia Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 14:36
        Masz rację, nie ma obowiązku wstydu za PRL i wększość naszych rodziców się nie
        wstydzi, że wówczas pracowało i jakoś żyło. Ale p. Wassermann należał do elity,
        dobrowolnie był funkcjonariuszem państwowego systemu ucisku. Bo przecież
        prokurator, to nie wolontariusz w hospicjum prawda? A więc świadomie był gnidą,
        która oskarżała innych, w imieniu Polski Ludowej. I przecież również awansował
        prawda? I jeśli dzisiaj mówi się, że za wszystkim stała PZPR, to p. Wassermann
        zasłużył się widocznie tej partii. A więc jest po uszy ubabrany w tamtym
        systemie. To nie elektryk, który skręcaŁ kabelki. Więc jak taka wesz, może
        gnoić innych, którzy wtedy żyli? Jakie ma prawo moralne? Jeśli ktoś był swinią,
        to lepiej żeby milczał.
        • Gość: # Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.finemedia.pl 03.12.04, 14:58
          Asiu czy masz takie samo zdanie o Kwasniewskim?
          Odpisz szybciutko bez zastanawiania. Bardzo Cie proszę.
          • gini Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! 03.12.04, 15:02
            Jak ogolnie wiadomoi, w PRL przestepcow nie bylo w ogole, wiec prokuratorzy
            byli niepotrzebni.
            Taki pan Widacki byl adwokatem i jet nadal, tyle, ze tak sie sklada, ze broni
            bylych wladcow i przestepcow PRL u na dodatek wklada w te obrone wiele serca.
            • Gość: krytyk Re: PRL-owski prokurator !!! - polprawdy IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 15:17
              gini napisała:

> Jak ogolnie wiadomoi, w PRL przestepcow nie bylo w ogole, wiec prokuratorzy
              > byli niepotrzebni.

Polprawda. W peerelu byli przestepcy. Ludzie licznie zamachiwali sie wtenczas
              na wladze ludowa niegramotna, acz postawiona tam przez wyzsza wladze ludowa
              'na stanowisku'. Na tem 'stanowisku' Wladza Ludowa miala wytrwac zawsze chocby
              'imperialistyczny wrog' spoil ja polska denaturowata wodka i poprzebijal opony
              w sluzbowej Woldze/Syrence. Zbrojne ramie MO/SB czuwalo aby nie dochodzilo
              do takich zbrodni.

> Taki pan Widacki byl adwokatem i jet nadal, tyle, ze tak sie sklada, ze broni
              > bylych wladcow i przestepcow PRL u na dodatek wklada w te obrone wiele serca.

Taki Pan Widacki przy Okraglym Kancie znalazl miejsce. Udawal ze on 'nasz'.
              Szybko wyszlo na jaw ze on jakis krewny tow. Celinskiego byc musi i Wladza
              Ludowa go postawila na tem wysunietem stanowisku. Tow. Rozanskiego (obu)
              zamieszala Wladza Ludowa w ta cala sprawe przypadkiem
              o czym donosi sluzbiscie
              Czlonek wysuniety z Ramienia na Czolo
              Milego weekendu!!!
            • zen16 Gini wymysliła nowy model adwokata 03.12.04, 21:58
              tj. takiego który nie wkłada serca w obrone klienta. Jasne wziąc kase, ale
              bronic byle jak. To taka prawicowo-narodowa moralność.
          • Gość: asia Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:06
            Tak. I podobnie o np Marku Królu. Różnica między Kwaśniewskim a Wassermannem
            jest jednak, choćby w wielkości legitymizacji. Poza tym, Olo nie pluje jednak
            na drugą stronę, oraz nie ma paranoicznej własciwości szukanie powiązań tak
            odległych, że aż księżycowych. Ijeszcze jedno - nie narusza jak Wasserman prawa
            na oczach widowni, jeśli już, to falandyzuje je cichcem.
            • 2paco Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! 06.12.04, 02:05
              i nie podnosi alarmu na podstawie mętnych jednak przesłanek, że pod parasolem MSW usadowiła się struktura przestępcza, i to najpewniej za sprawą widackiego (powtarzam za kilkoma osobami z telewizji, żeby nie było że sam tak uważam).
              • Gość: luci Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 82.146.225.* 06.12.04, 18:02
                Jak PiS zdobędzie władzę w Polsce to prokuratorzy będą wyznaczać oskarżonym
                adwokatów a świadkom pełnomocników.Wassermann jest uczniem prokuratora
                Wyszyńskiego - on w roli oskarżyciela czuje się jak ryba w wodzie;on lubi
                tę pracę.W.żyje w złych czasachi i dlatego trzeba je zmienić.Kaczyńscy
                stworzą mu takie warunki do pracy,że ten sadysta zostanie prokuratorskim
                wirtuozem.
          • 2paco Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! 06.12.04, 02:03
            Kwaśniewski jako minister sportu jakoś mniej miał okazji do wsadzania ludzi za kratki.
    • pejs.w.zupie.cebulowej odsylam pana, panie czerwony kundelku, do jednego 03.12.04, 15:22
      z pazdziernikowych numerow "przekroju". tam pan znajdziesz pare zdan o tym, jak
      wielki problem miala wladza ludowa z niepokornym krakowskim prokuratorem
      wassermanem.
      • Gość: asia Re: odsylam pana, panie czerwony kundelku, do jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:42
        Widzisz pan , panie psi pieszczoszku, gdyby władza ludowa miała PRAWDZIWY
        problem z prokuratorem Wassermannem, to by na pewno przestał byc prokuratorem i
        jak wielu nie farbowanych opozycjonistów, byc może przymierałby bez pracy z
        głodu. Spytaj pan ludzi z otoczenia choćby Wałęsy. Więc nie szczekaj pieseczku
        w fałszywej sprawie.
        • pejs.w.zupie.cebulowej pani asiu, pan wasserman w latach 80. kilku takich 03.12.04, 15:52
          niefarbowanych opozycjonistow przed wiezieniem bronil. czy to mu ma pani za zle?
          • Gość: obserwator Kur** Wasserman IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 01:35
            pejs.w.zupie.cebulowej napisał:

> niefarbowanych opozycjonistow przed wiezieniem bronil. czy to mu ma pani za zle

S***ł nie bronił. Wipowcy pamiętają ubeckiego prokuratora Wassermana jak
            oskarżał o znieważenie władzy ludowej przez urwanie guzika z orzełkiem (bez korony).

Kur* Waserman robił to w 1988 roku.
    • grba Jak kompromitować? 03.12.04, 15:26
      Nieraz w TV oglądałem propagandowe filmidła, w których pokazywano
      opozycjonistów, wrogów ustroju i jedynie słusznej idei, której "nie zdradzimy
      ni hu hu". I ten koronny zarzut, że "byli w partii - fuj". Po "emisji"
      programu, który kosztował w ch** kasy, lud zapamiętywał, że "partia jest fuj".
      • Gość: krytyk Nie patrz juz 'Czterech pazernych i myszy' n/t IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 15:33
        • Gość: # Przeraża jakie blade pojęcie maja młodzi Polacy o IP: *.finemedia.pl 03.12.04, 15:59
          komunie. Brak słow.
          Kwaśniewski jest ok.
          On tylko flandyzuje...nie ma powiązań... nie pluje na prawicę...
          legitymizuje...
          Fakty na bok w miejsce słownika zalecanego przez media.
          gdzie ja żyję?
          • Gość: krytyk Nie wiedza co to bieda, a i propaganda.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 16:11
            swoje robi. Kiedy sobie przypominam swoj chleb ze sledziem jedzony w kacie na
            przerwie aby mi nikt nie zabral - na codzien byl ogorek kiszony i smalec tylko
            bo ojciec dostal zalegle pieniadze od dluznika czy tez swieta z makowcem - tylko
            na ciasto udalo sie Mamie wyskubac bo fortune pochlanialy leki dla chorej Babci
            sprowadzane z Anglii wtedy - w Polsce robiono tylko polopiryne i narkotyki a
            kurs funta byl szalenczy to jestem sam z siebie dumny patrzac na to gdzie i
            jak dzis 'jestem' - dzieki sobie a nie komunistom.
            Boli mnie tylko jedno: DLACZEGO tak dokladnie po pol wieku pamietam smak tej
            sledziowej kanapki?
          • Gość: asia Re: Przeraża jakie blade pojęcie maja młodzi Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:01
            nie napisałam, że Kwasniewski jest ok. Odpowiedziałam tylko na pańskie
            pytanie, czy to co napisałam o dobrowolnym uczestnictwie wodnego mena w
            poprzednim ustroju dot. też Kwacha. uważam, że tak, też był jednym z filarów
            tamtego systemu. Ale faktem jest, że nie robi z siebie w jołopowaty sposób
            durnia jak pan W. przynajmniej otwarcie nie twierdzi, że łamiąc prawo, ma
            rację. A co robi wassermann pomimo opiniii wszystkich autorytet ów prawniczych?
            Nadal twierdzi , że to on jest papieżem praworządności - vide występy w tv
            Trwam.
            • Gość: samsob Re: Przeraża jakie blade pojęcie maja młodzi Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 07:36
              Gość portalu: asia napisał(a):

> nie napisałam, że Kwasniewski jest ok. Odpowiedziałam tylko na pańskie
              > pytanie, czy to co napisałam o dobrowolnym uczestnictwie wodnego mena w
              > poprzednim ustroju dot. też Kwacha. uważam, że tak, też był jednym z filarów
              > tamtego systemu.

Ale zapomniałaś dodać, że został namaszczony przez tamten system do jego
              kontynuacji w nowych warunkach ustrojowych. Tak naprawdę podaj choć jedną
              wiarygodną cechę, która upoważnia go do kierowania ruchem polskich
              homosovieticus.
              pzdr
              • venus99 Re: Przeraża jakie blade pojęcie maja młodzi Pola 06.12.04, 19:28
                jedyna,naprawde wiarygodna cecha - wygrał wybory. tego nie możesz zrozumiec?
        • Gość: pirania Re: Nie patrz juz 'Czterech pazernych i myszy' n/ IP: 82.146.225.* 17.12.04, 23:20
          a kot jest czarny czy biały?
    • Gość: luci Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 82.146.225.* 03.12.04, 17:22
      Zadałem pytania o przeszłość Wassermanna zainspirowany jego entuzjazmem
      i determinacją w rozliczaniu innych.Sądziłem,że może jest on moralnie
      uprawniony do oskarżania innych.Myślałem,że Wassermann jest czyścioszkiem,
      który wtedy żył,robił karierę,a się nie pobrudził;że był Konradem
      Wallenrodem.Dopiero ostatnio zauważyłem,że on niszczy ludzi,że nienawidzi
      innych,że kłamie,jest arogancki,butny,obłudny.Czyżby odreagowywał?Freud
      pewnie dałby sobie radę z tą zagadką.Wassermann zachowuję sie jak ajatollah.
      Zgadzam się całkowicie z asią,która zwalcza hipokryzję i ma zdrowy pogląd
      na rzeczywistość.Identyfikuję się również z gini.
      Natomiast krytyk i Marcin to jakiś wybryk natury! To jacyś wulgarni talibowie.
      Moje pytania o Wassermanna są wciąż aktualne.Nie pytam o Maciarewicza,ani
      Giertycha.Z ich pogląmi nie zgadzam się,ale wydaje mi się,że oni przynajmniej
      mają takie przekonania.Natomiast w przyzwoitość prokuratora W. nigdy nie
      uwierzę.
      • Gość: krytyk Re: Rozanski - PRL-owski oprawca i zbrodniarz !!! IP: HTTP1.* / *.esc11.net 03.12.04, 17:38
        Szczerze piszac to tacy jak Ty umacniaja mnie w slusznosci mojej decyzji zycia
        z dala od Kraju w ktorym nawet na tyle odwagi nie ma aby zdrodnie komunizmu
        potepic. Nie wiem co mam wspolnego z ajatollahami zyjac na codzien w kraju w
        ktorym za spiski komunistyczne i faszystowskie jest SAD. Jest to panstwo w pelni
        demokratyczne. Trafilem tu uciekajac przed nedza i komunistycznymi bandytami
        wlasnie. Moze Twoj Tatus byl tez komunista i tu nalezy szukac przyczyny a nie
        we Freudzie, ktory zreszta zajmowal sie sprawami damsko-meskimi glownie. Czyzby
        chodzilo Ci o to ze pond 60% pezetpeerowcow bylo 'obojniakami'? Im to nie
        wadzilo. Nazisci tez woleli chlopcow. Nic nowego.
        W wiekszosci mieki tez zony i potomstwo. Rypali sie tylko w 'kumitetach'.
        Komunizm byl Zbrodnia przeciwko Ludzkosci.
        Tego zadnymi czary-mary nie zmienisz.
        Nie zycze Ci bycia dzieckiem Bandytow..
        • Gość: faNtom Re: Rozanski - PRL-owski oprawca i zbrodniarz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 21:34
          Luci. Nie wiesz kim byl Pan Wasserman ?. No to prosze, poczytaj sobie. Zwroc
          uwage, ze ten prawniczy "geniusz" zaraz po studiach zostal propkuratorem
          powiatowym. Wyobraz sobie jak potezne plecy musial miec ten wieczny
          dysydent.Zaraz po studiach prokurator powiatowy !!!. No, no...
          No i druga ciekawostka. Zyciorys Pana Wassermana konczy sie na roku 1975 i
          znowu zaczyna w 1989. Co robil Pan Wasserman przez 14-scie lat ????.
          www.ludzie.pl/osoba.php?id=4029
          • Gość: luci Próba naszkicowania rysopisu Wassermanna IP: 82.146.225.* 03.12.04, 23:40
            Dziękuję Ci faNtom za trop do Wassermanna.Masz rację w 1972 roku skończył studia
            na UJ i w tym samym roku został prokuratorem w Chrzanowie.Od 1975 - 1989 ten
            "sprawiedliwy mąż" był w hibernacji.Życiorys ma podobny do powojennych
            działaczy komunistycznych,tzn.luki w żywocie.Niespotykana zawziętość przy
            przesłuchaniach wynika z odreagowania.To neofita.Jutro zanalizuję jego
            rysopis.C.d.n.
        • Gość: luci ad vocem IP: 82.146.225.* 04.12.04, 15:15
          Chełpisz się zamieszkaniem "z dala od kraju";tam płacisz też podatki;tam miewasz
          freudowskie sny,a tutaj, na forum "Gazety" prezentujesz swoje fiksacje.
          Tych obsesji seksualnych o których piszesz nie rozumiem,ale to pewnie też
          Freud.Dobrze,że chociaż słowo "Tatuś"napisałeś z dużej litery.
    • Gość: woti Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 83.168.75.* 03.12.04, 23:11
      Właśnie, i skompromitował się dokumentnie tak bardzo, że zastanawiam się, kto
      mu dał ostatnie zaliczenie z prawa. Przecież art., którym sam "uczenie"
      uzasadniał "wyrzucenie" adwokata Kulczyka mówił tylko o tym, że można pozbawić
      świadka adwokata, JEŻELI NIE JEST NIEZBĘDNY (w skrócie). Nic tu nie miało do
      rzeczy, czy ten adwokat jest święty i krysztaowa postać, czy kumpel Baraniny
      lub sam chodzi po ulicy z maczugą! Spełniał wymogi formalne i amen! Rozumiem,
      że ogłupiały i bezradny Gruszka tego nie był w stanie pojąć, ale
      PRAWNIK???????!!!!! Tym samym dochodze do wniosku, że pod dowolnym pretekstem
      panowie Waserman, "nieobecny" Giertych, "dobrotliwy" Macierewicz i dziwnie
      zaciekły Miodowicz wykorzystali ten wyraźnie naciągany art. 87 par. 3 WYŁĄCZNIE
      do tego, aby nie odbyło się przesłuchanie!!!!! Zastanawiam się jednak, w jakim
      to celu - zapewne teraz oświadczą, że "to spisek komuny" (np. pod pretekstem,
      że gdyby w komisjii SLD itp. ulokowali więcej swoich członków, to do takiego
      żenującego "wypadku" by nie doszło wink). To ponure żarty!
      Wniosek jest jeden - KOMISJA MA PRACOWAĆ, ALE SKŁAD KONIECZNIE NALEŻY WYMIENIĆ!
      PS. I tacy posłowie, którzy nie rozumieją prostego przepisu - oni STANOWIĄ
      PRAWO?????!!!!!!!!!! Chyba czas wyjeżdżać - niezależnie, czy popiera się
      lewych, czy prawych... (nie wyjade jednak...)
      • snajper55 Plutonowy Wassermann posłusznie melduje... 04.12.04, 00:15
        Gość portalu: woti napisał(a):

> Właśnie, i skompromitował się dokumentnie tak bardzo,

Wcale się nie skompromitował. Miał zadanie nie dopuścić do przesłuchania
        Kulczyka i zadanie wykonał.

S.
        • Gość: kapral Re: Plutonowy Wassermann posłusznie melduje... IP: *.am.poznan.pl 06.12.04, 08:06
          I dlatego, ze nie dopuścił do przesłuchania dr Jana, dr Jan jak miał jednak
          zeznawać o co usilnie zabiegał Wasermann , dr Jan odmówił zeznań przed opinią
          publiczną ?? On się boi opinii publicznej zwłaszcza przygłupa komanijnego
          snajperka.
      • Gość: luci Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 82.146.225.* 04.12.04, 15:41
        woti napisał(a):

> Właśnie, i skompromitował się dokumentnie tak bardzo, że zastanawiam się, kto
        mu dał ostatnie zaliczenie z prawa.
        Właśnie:
        1.albo Wassermann jest niekompetentny (w PRL-u nadrabiał ten gorliwością),
        2.albo jest nieetyczny (obłudny,kłamczuch,oszczerca),
        3.albo niekompetentny i nieetyczny
        4.albo jest głupi
        Jeżeli jeden z czterech wymienionych punktów jest prawdziwy - to Wassermann
        nie powinien zasiadać w komisji śledczej,a jeżeli wszystkie są prawdziwe...
    • Gość: asia Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:17
      Popatrz sobie Luci na dzisiejszy wstępniak w Super Expressie. Piszą jak to
      wodny men pracował nad Orlenem. Jakim cudem taka gnida może dalej być w tej
      pseudo komisji? Może zabierze w tej sprawie głos forumowa wyrocznia dwojga
      imion jedna lub druga?
    • Gość: hehe link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 10:32
      www.superexpress.pl/se/index.jsp?place=topMenu&news_cat_id=-1&layout=0
      • Gość: obserwator Re: link IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 04.12.04, 19:59
        "Partacz czy krętacz?"- pyta "SE". Pewnie i jedno i drugie.
        • Gość: U_Bolt Re: "Partacz czy krętacz?" IP: 62.240.63.* 05.12.04, 07:59
          "Partacz czy krętacz?"- pyta "SE". Pewnie i jedno i drugie.
          A niech sobie pyta SE kogo i gdzie chce. To i tak nie jest wazne.
          Wazne jest to, ze docelowo ma byc Polska wassermanska i taka bedzie......
        • Gość: big Re: link IP: 82.146.225.* 19.12.04, 12:28
          nawet krętactwo spartaczył,dobrzeże jest w PiS-e
    • p.smerf Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! 05.12.04, 08:44
      Ponieważ macie życiorys niekompletny podaję lepszy

malopolska.ktojestkim.pl/show/sh_main.html?surname=Wassermann&name1=Zbigniew&name2=Franciszek&name3=
      Wynika znie niego że:

"Prokuratura Powiatowa w Chrzanowie, aplikant (1972-73) Prokuratura Powiatowa w
      Jaworznie (1975), asesor Prokuratura Rejonowa w Brzesku (1975-84),
      podprokurator Prokuratura Rejonowa dla Krakowa Krowodrzy (1984-89),
      podprokurator, oddelegowany do Prokuratury Krajowej (III-VIII.1993) Prokuratura
      Wojewódzka w Krakowie (1989-91)"

Jan na człowieka przśladowanego przez komunę, to całkiem nieźle.
      • Gość: luci Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 82.146.225.* 05.12.04, 12:51
        Przebieg znakomicie układającej się kariery prokuratorskiej Wassermanna w PRLu
        podaje p.smerf.Ja uzupełnię tę informację o inne ciekawostki z jego życia:
        1.wyznanie:rzymsko - katolickie (czy rzymski katolik może być oszczercą'
        kłamcą i obłudnikiem?)
        2.autorytetysmirktefan Wyszyński Jan Paweł II (Z tego co wiem oni nigdy nie czynili
        cnoty z kłamstwa)
        3.członek Stowarzyszenia Polskich Prawników Katolickich (teraz rozumiem dlaczego
        on nie kieruje się zasadami prawa stanowionego)
        4.maksyma życiowa:"Uczciwie postępować w każdej sytuacji bez względu na
        konsekwencje"(patrz pkt 1 )
        5.ważniejsze osiągnięcia:w jego życiorysie wymienione są dopiero po te 1990 roku
        (a według mnie to są wpadki,patrz adres u p.smerfa)
        6.upodobania:pływanie (tę umijętność systematycznie doskonali)
        7.prześladowany:dopiero(!!!) po 1990 roku(zawieszony przez Iwanickiego)
        Portret tego świątobliwego i sprawiedliwego męża został deczko poszerzony.
        Badajmy dalej jego żywot - przyda się do przyszłej beatyfikacji.
        • Gość: ziobro ziobro 7 Krzyż Zasługi "pod koniec lat 70-tych" IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 21:24
          Bardzo mi się podoba ten brązowy krzyż zasługi jaki otrzymał prokurator
          Wasserman w PRL pod koniec lat 70-tych. Musiał się nieźle starać, aparatczyk
          jeden. Cytat za:
          malopolska.ktojestkim.pl/show/sh_main.html?surname=Wassermann&name1=Zbigniew&name2=Franciszek&name3=
          "Odznaczenia: Brązowy Krzyż Zasługi (koniec lat 70.)".

Nieźle brązowym gie jest obsmarowany, pisuar jeden.
    • Gość: oburzony prokurator powiatowy ,komendant powiatowy MO i IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 05.12.04, 13:01
      ...i sekretarz powiatowy PZPR to byla za PRL-u powiatowa wierchuszka. I
      dzisiejszy pogromca "komuchów" wchodził w jej skład.
      A opozycjoniści w latach 70 i 80-tych garowali. Oj Wasserman ,Wasserman.....
      • Gość: luci Re: prokurator powiatowy ,komendant powiatowy MO IP: 82.146.225.* 05.12.04, 15:36
        oburzony,
        możesz uszczegółowić tę informację o Wassermannie,czy to znaczy,że Wassermann
        był komendantem powiatowym MO i sekretarzem PZPR.Jeżeli to prawda - to zwolnimy
        go z członka komisji śledczej i zostanie krawężnikiem w Chrzanowie.
        Zagrożona też będzie jego beatyfikacja...
        • Gość: faNtom Re: prokurator powiatowy ,komendant powiatowy MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 18:39
          Komuna docenila "zaslugi" prokuratora Wassermana. Jakos jednak nie widze, zeby
          dzis z duma paradowal z tym krzyzem przypietym do klapy.

"Odznaczenia: Brązowy Krzyż Zasługi (koniec lat 70.)."
          • Gość: Vox Populi Nie bądźcie antysemitami. Zostawcie go w spokoju ! IP: *.chello.pl 05.12.04, 19:24
            • Gość: luci Nie ma w tym wątku nawet śladu antysemityzmu IP: 82.146.225.* 05.12.04, 20:16
              Dopóty Wassermann nie daje spokoju innym - sam go nie zazna.Jest osobą publiczną
              i podlega publicznej ocenie.Ja po prostu nie cierpię hipokryzji,kłamstwa,
              chamstwa i agresji Wassermanna.Ja już słuchać nie mogę jak ten inkwizytor
              wrednie atakuje ludzi.Uważam,że to jest drań...
              • Gość: faNtom Oswiadczenia majatkowe Posla Wassermana !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:13
                "Wybitny" prawnik Wasserman "zapomnial" o zadeklarowaniu kwoty ponad 105 tys.
                zł. , ktore zarobil w 2001 r. pracujac w prokuraturze krajowej. Dopiero Komisja
                Etyki Poselskiej dopatrzyla sie efektow "amnezji" Pana Posla. Polecam wlasnie
                lekture rubryke "Oswiadczenia majatkowe" Orla PiS-u. Sa bardzo ciekawe.

orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/417
                • Gość: luci Re: Oswiadczenia majatkowe Posla Wassermana !!! IP: 82.146.225.* 05.12.04, 22:56
                  Ten czyścioszek Wassermann z Prawa i Sprawiedliwości - od tych czyścioszków
                  Kaczyńskich - złożył w Sejmie fałszywe oświadczenie o stanie majątkowym
                  ukrywając przed opinią publiczną kwotę 105 tys. zł. za 2001 rok.
                  Wassermann skłamam podpisując następujące oświadczenie o następującej treści:
                  "Powyższe oświadczenie składam świadomy(a),iż na podstawie art.233 p.1 Kodeksu
                  Karnego za podanie nieprawdy grozi mi kara pozbawienia wolności."
                  Jakie moralne prawo ma ten kanciarz domagać się od innych ludzi mówienia
                  prawdy i tylko prawdy? Jakie moralne prawo ma ten obłudnik wymagać od innych
                  przestrzegania norm etycznych?
                  Ciekawe,ilu jeszcze takich geszefciarzy należy do PiS-u?
                  • Gość: faNtom Re: Oswiadczenia majatkowe Posla Wassermana !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:38
                    Zajrzalem do pierwszej pozycji na liscie PiS-owcow, czyli Pani Arciszewskiej.
                    Ta Pani, ktora nalezy do partii, ktora slowo PRAWO ma zapisane w swojej nazwie.
                    Zapomniala wpisac 570 tys. zl. Tez bym zapomnial o takim "drobiazgu" ...
                    Czy ci PiS-owcy sa takimi prawnymi dyletantami ???

orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/004
                    • Gość: faNtom Re: Oswiadczenia majatkowe Posla Wassermana !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:16
                      Znany prawniczy "autorytet" ZIOBRO tez mial "problemy" z poselska deklaracja
                      majatkowa. Ci ludzie tworza polskie prawo !!!
                    • Gość: faNtom Re: Oswiadczenia majatkowe Posla Wassermana !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 00:17
                      Zapomnialem o linku. Sorry...

orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/web/455
                      • Gość: luci Re: Oswiadczenia majatkowe Posla Wassermana !!! IP: 82.146.225.* 06.12.04, 18:32
                        Ziobro też kantuje podatników podobnie jak Wassermann i również składa
                        fałszywe oświadczenie o odpowiedzialności karnej.Członkowie PiS-u rządzić chcą
                        na ziemi a odpowiedzialnośc ponosić przed Opatrznością.Dla nich cel uświęca
                        środki,gdyż oni uważają,że posiadają w depozycie prawdy objawione.
                        Nie wolno tych sadystów dopuścić do władzy.Trzeba przygotować zbiorowy
                        portet psychologiczny inkwizytorów z PiS-u i przed wyborami ich demaskować.
                        • wolej5 Stary kameleon Wasserman !!! 06.12.04, 22:34
                          Myślę, że stary kameleon zasłużył już na srebrny krzyż zasługi, w uznaniu
                          zasług w latach 1972-1989. Może by tak poprosić Jaruzelskiego o wręczenie tego
                          odznaczenia ?. Nie jestem jednak pewien czy generał by się zgodził na coś
                          takiego.
                          • antoni.goczal Re: Stary kameleon Wasserman !!! 07.12.04, 12:31
                            wolej5 napisał:

> Myślę, że stary kameleon zasłużył już na srebrny krzyż zasługi, w uznaniu
                            > zasług w latach 1972-1989. Może by tak poprosić Jaruzelskiego o wręczenie
                            tego
                            > odznaczenia ?. Nie jestem jednak pewien czy generał by się zgodził na coś
                            > takiego.
                            • Gość: luci Re: Stary kameleon Wasserman !!! IP: 82.146.225.* 07.12.04, 18:30
                              Może zachowała się jakaś fotografia z wręczenia BRĄZOWEGO KRZYŻA ZASŁUGI
                              Wassermannowi?A może jest jakaś fotka Wassermanna Mietkiem Moczarem?
                              Może jak Bierut trzymał go do chrztu?Kiedy on się przekręcił z komucha
                              w ciężkiego prawicowca,czy w drodze do Damaszku?Krajanie Wassermanna mogliby
                              pomóc.
    • Gość: az Zbyniu Wasserwaga pieszczoszkiem prl-u IP: *.chello.pl 07.12.04, 13:04
      • Gość: # Wg was to w komunie premia byłaby podejrzana/nt IP: *.finemedia.pl 07.12.04, 23:03
        • Gość: # Uzupełnił? Czy skłamał?/nt IP: *.finemedia.pl 07.12.04, 23:08
          • Gość: # Nałęcz gwarantem bezkarności SLD/nt IP: *.finemedia.pl 08.12.04, 07:15
            • Gość: ## Przepraszam wszystkich za mają durnotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 07:23
              O dziś się zmienię.
              #

PS
              teraz będę 2 razy mondrzejszy ##
              • Gość: luci Wassermann mentalnie jest jeszcze w PRL-u ! IP: 82.146.225.* 08.12.04, 13:37
                Wassermann przesłuchując Kulczyka kompromituje się dyletanctwem ekonomicznym;
                głąb,który nigdy w biznesie nie zarobił złotówki daje rady biznesowe
                miliarderowi i poucza,a nawet lepiej wie, co jest a co nie jest dobre dla
                Kulczyka.Wassermann,wykształcony w PRL-u wykorzystuje trakcie przesłuchania
                wiedzę z ekonomii politycznej socjalizmu.Smieszny pajac.
                • stan.borys Re: Przepraszam wszystkich za mają durnotę. 08.12.04, 14:25
                  # debilu spadaj !
                  • Gość: luci c.d. kompromitacji Wassermanna IP: 82.146.225.* 08.12.04, 21:21
                    stan.borys - to nie nick forumowy,tylko ksywa chuligana.
                    Dzisiaj Wassermann kontynuował smamokompromitację - c.d.n.
                • jotesz Re: Wassermann mentalnie jest jeszcze w PRL-u ! 09.12.04, 13:52
                  słuchałem Wodoczłeka w tokfm i trzęsło mnie ze złości, gdy litował się nad
                  wysokością opłat za autostradę wielkopolską i doradzał obniżkę cen - to więcej
                  samochodów będzie jeździć - normalnie wlazł na trybunkę wyborczą i trąbił w
                  propagandowo-wyborczą tubę! Tak prawnik - członek komisji sejmowej
                  przesłuchiwał świadka w sparie Orlenu. I te imbecylskie pytania czy banki
                  kredytujące budowę autostrady mają prawo głosu w spółce...
                  PiS off! Błassenmann!
                  • Gość: rekontra koziołki forumowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:01
                    jotesz napisał:

> słuchałem Wodoczłeka w tokfm i trzęsło mnie ze złości, gdy litował się nad
                    > wysokością opłat za autostradę wielkopolską i doradzał obniżkę cen - to
                    więcej
                    > samochodów będzie jeździć - normalnie wlazł na trybunkę wyborczą i trąbił w
                    > propagandowo-wyborczą tubę! Tak prawnik - członek komisji sejmowej
                    > przesłuchiwał świadka w sparie Orlenu. I te imbecylskie pytania czy banki
                    > kredytujące budowę autostrady mają prawo głosu w spółce...
                    > PiS off! Błassenmann!

może staniesz w szranki z dokowskim o tytuł "mistera absurdu"

stenogram koziołku

rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041209/kraj/kraj_a_16.html
                • Gość: Mantalny wuml Re: Wassermann mentalnie jest jeszcze w PRL-u ! IP: *.am.poznan.pl 09.12.04, 14:05
                  tyn, no jak mu tam, to musi być bardzo mądry , panie luci, skoro potrafi
                  prostować wiedzę ekonomiczną prlowską socjalizmu Wasermanna, tylko do jasnej
                  anielki, skąd tyn dochtor Jan zna ekonomię polityczna socjalizmu ?, czyzby
                  kształcił się na wieczorowym uniwesrystecie marksizmu i i leninizmu !!!!!!
                  jedno nie ulega wątpliwości luci na pewno kończył wuml z wyróznieniem bo jest z
                  tego oblatany !
                  • Gość: luci Re: Wassermann mentalnie jest jeszcze w PRL-u ! IP: 82.146.225.* 09.12.04, 20:55
                    Gość portalu: Mantalny wuml napisał(a):
                    skąd tyn dochtor Jan zna ekonomię polityczna socjalizmu ?,
                    Myślę,że ekonomii politycznej socjalizmu to oni się obaj uczyli,tylko Kulczyk
                    szybciej ją zapomniał lub przestał stosować,skoro jest bogaty.
                    Natomiast Wassermann mentalnie w praktyce życiowej i parlamentalnej stosuje ją
                    nadal.Sądzę,że "dochtor Jan" jest mniej szkodliwy dla Polski od doktrynera
                    Wassermanna.
    • Gość: Ó Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.chello.pl 09.12.04, 15:39
      • Gość: A ch.. ci do tego Wassermann bardzo piękny mężczyzn ! IP: *.chello.pl 09.12.04, 21:00
        Wunderbar !
        • Gość: faNtom Re: Wassermann bardzo piękny mężczyzn ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:51
          Wasserman nienawidzi kazdego, ktory potrafi zarobic wlasnymi raczkami zarobic
          zlotowke. Ten aparatczyk minionego i obecnego ustroju nie moze zniesc mysli, ze
          jego bezwstydna dyspozycyjnosc dla kazdego ustroju nie dala takich owocow,
          jakie osiagaja przedsiebiorcy.
      • Gość: Eeeeeeeeeeeee!!! Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 82.146.225.* 12.12.04, 14:42
      • Gość: Eeeeeeeeeeeee!!! Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: 82.146.225.* 12.12.04, 14:42
    • Gość: basia.basia w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wassermanie IP: *.chello.pl 10.12.04, 15:00
      to byłe gumowe ucho sad
      • Gość: Obiektywny Re: w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wasserm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:58
        Gość portalu: basia.basia napisał(a):

> to byłe gumowe ucho sad

Kategorii T.W czy k.o. ?
      • Gość: faNtom Re: w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wasserm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 16:03
        Zajrzalem do tego Tygodnika. No i co ?. Tak, jak wiekszosc forumowiczow
        przewidywala. Odznaczony przez komune brazowym krzyzem zaslugi prokurator
        Wasserman oskarzal dzialaczy KPN w Krakowie. Ma tez inne "sukcesy"...
        Trzeba byc wyjatkowym kameleonem, zeby udawac ze wszystko jest spoko. Wasserman
        jest teraz zwiazany z PiS. Mozna powiedziec; wlasciwy czlowiek na wlasciwym
        miejscu.

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=134
        • Gość: luci Re: w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wasserm IP: 82.146.225.* 10.12.04, 19:13
          Też zajrzałem do Tygodnika,Wassermann jest tajemniczy jak Mieciu Wachowski,też
          pewnie obowiązuje ta sama zasada:"kto nie z Mieciem,tego zmieciem",Kto nie z
          Wassermannem - ten wyrok dostanie!
          F.Starowiejski w TVN24 w programie "Prześwietlenie" powiedział o nim Syf-mann.
          Trzeba ten wątek jakiś czas utrzymać,bo jast on inspiracją dla dziennikarzy.
          Może odkryjemy nieznany fragment życiorysu Syfmanna.
          • Gość: faNtom Re: w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wasserm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:27
            Może odkryjemy nieznany fragment życiorysu Syfmanna.

Luci. A to, ze byl:
            - "laureatem" odznaczenia nadanego przez komune,
            - oskarzycielem polskich dysydentow z lat 80-tych,
            - zrodlem skandalu w krakowskiej prokuraturze w 1993r,
            - relegowany z tej wlasnie prokuraturu i ukrywal sie przez rok na "chorobowym"
            przed skutkami w/w skandalu,

...to dla Ciebie nie ma znaczenia ?.
            I taki czlowiek zasiada w Sejmowej Komisji.
            Mysle, ze czlowiek z odrobina honoru juz dawno by sie wycofal z polityki.
            Tylko, ze do tego trzeba miec wlasnie odrobine HONORU. Jak ktos nie ma go nawet
            za grosz to zostanie przygarniety prze PiS.
            • Gość: JAN, Re: w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wasserm IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.12.04, 20:50
              W "Przeglądzie Tyg." jest jeszcze jeden artykuł poświęcony wyłącznie
              Wassermanowi. Tytułu nie pamiętam gdyż widziałem go przelotnie u
              znajomych.Myślę że bardzo dobra rzeczą jest że media zainteresowawszy sie teraz
              osobą Wassermana ,jego życiorysem i spowodowały że został on w pewien sposób
              zdemaskowany przed opinią publiczną . Ciekawy jestem co na temat jego zyciorysu
              mają do powiedzenia Kaczyńscy-byli członkowie KOR-u
              • Gość: faNtom Re: w najnowszym Przeg.Tyg jest artykul o Wasserm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:27
                Kolejny "kwiatek" pisowca Wassermana. Toz to q..a o pomste do nieba wola.
                Jak dlugo ten przekret bedzie w komisji. Jego miejsce jest w prokuraturze. W
                charakterze ... podejrzanego.

wiadomosci.wp.pl/kat,9916,wid,6262444,wiadomosc.html?_err=5&ticket=9636291846321231lUubA5FTyQyXnwrrnOs9tpeIUWn0CcoiqYp1pxsasDTDgltV8Z
                6%2FR1Dxn9p5OyHq3yWpzQzi8j7WGPZalUw%
                2BG86DhFhJRfkjvzEKrnLUfHyHZodISqtXZlGM1puG1LgY

• Gość: luci coraz bliżej... IP: 82.146.225.* 10.12.04, 23:49
              faNTomie,codziennie informacji przybywa,nie liczę na jego honorowy akt,
              obecnie w Polsce trudno polityka skompromitować,bo prawie wszyscy zasłużyli
              na miano skompromitowanego.Myślę,że będzie kiedyś taki komunikat:"...przy
              komisji śledczej usadowiła się przestępcza organizacja pod nazwą "Fnndacja
              Wassermanna",która w latach1972-1989 popełniła...,lub coś w trym rodzaju.
    • Gość: asia Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:23
      A moze by tak ktos z tych wszystkich wiadomości o panu W. stworzył krótkie
      kompedium i rozesłał mailem do wszystkich członkow komisji oraz niektórych
      parlamentarzystów? Celiński zamiast szarpać się z Grzesikiem, mógłby wtedy
      publicznie coś rzec o tym wspaniałym bohaterskim antykomuniście?
      • Gość: faNtom Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:32
        Asiu. Nie wierze nikomu z tej komisji, ani z tego sejmu. Mimo wszystko wysle,
        tak jak sugerujesz, te informacje Celinskiemu i Gruszce.
    • Gość: JAN, co o nim sądzą Kaczyńscy ? IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.12.04, 21:40
      pewnie przycisnięci przez pismakow będą mówili że oni nie znali zyciorysu tego
      pana ,itp
      • Gość: faNtom Re: co o nim sądzą Kaczyńscy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 23:35
        Kaczynscy doskonale wiedza, jaki z niego jest "kwiatek". Przeciez to wlasnie
        Kaczorek mianowal / niezgodnie z prawem-czyli Trybunal / Wassermana
        prokuratorem krajowym. Nawet Buzek wiedzial, ze Wasserman to "zgnile jablko, i
        trzykrotnie odrzucal pomysl Kaczynskiego.
        • Gość: krytyk Te wpisy swiadczace o leku lewych przed Prawem.. IP: HTTP1.* / *.esc11.net 10.12.04, 23:58
          Nawet Mller-przyglup zamiast jako gruszka na choinke - tradycyjnie - trafil do
          swirow aby w pasach podreperowac nadszarpniete perspektywa juz rychlej odsiadki
          nerwy. Krotko - zwariowal nam Millerek.. Czyzby dzieki prok Wassermanowi?
          Jak widac lewe w Polsce wciaz nie wierza ze to co ukradli da sie im odebrac a
          same lewe ze swymi stadami razem - poslac do przytulkow. Tam lewych mijsce.
          Beda walczyli ze nedza (swoja wlasna) i moze nawet kiedys zmadrzeja?
          • Gość: JAN, Re: Te wpisy swiadczą o leku przed bolszew.PiS-em IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.12.04, 09:34
            • Gość: luci Kaczory go nie odwołają-trzeba im pomóc IP: 82.146.225.* 11.12.04, 11:12
              Polityków odwołują media i opinia publiczna -nigdy koledzy politycy,nawet
              jeśli wiedzą o ich sprawkach.Dlatego nie ma co liczyć na to,że Kaczyńscy
              odwołają Wassermanna.Trzeba wywierać presję na media,by zajęły się sprawą.
              Kaczory dopiero wtedy zajmą się problemem,gdy Wassermann zacznie szkodzić ich
              interesom i im osobiście.Dlatego trzeba im pomóc podjąć decyzję.
              Wassermann jest osobą publiczną i mamy prawo go prześwietlić:kim pan jest
              hipokryto Wassermann? Nikt by się nim nie interesowł,gdyby zachowywał się
              przyzwoicie,ale skoro jest on takim gorliwym oskarżycielem, rzymsko-katolickim
              prawnikiem - to warto wiedzieć,czy sam jest czyścioszkiem.
            • Gość: luci to przejdziemy do podziemia i będziemy konspirować IP: 82.146.225.* 12.12.04, 21:14
              ludzie jednak zachowują się racjonalnie i nie odadzą władzy w ręce nawiedzonych
              polityków.
              • Gość: torunianka Re: to przejdziemy do podziemia i będziemy konspi IP: *.petrus.com.pl 12.12.04, 23:19
                a to by się wielu podobałowink
                łatwiej jest występować przeciw, burzyć niż budować.
                • Gość: luci Re: to przejdziemy do podziemia i będziemy konspi IP: 82.146.225.* 13.12.04, 13:16
                  Witaj.Powrót torunianki na krajówkę?smile
                  To była figura retoryczna,konspiracja nie jest potrzebna.Demokracja jest mocna
                  skoro ujawnia patologie życia publicznego,a my możemy prześwietlać polityków,
                  w tym Wassermanna i pisać o nim bez ograniczeń.Ten wątek zdaje się już wygasa,
                  a ja jeszcze chciałbym wyjaśnić kilka spraw w życiorysie Wassermanna:
                  - te kilkanaście lat pracy prokuratorskiej w PRL-u,
                  - szesciomiesięczne zawieszenie go w wykonywaniu funkcji prokuratorskiej na
                  początku lat dziewięćdziesiątych,
                  - motywy odmowy premiera Buzka powołania go na z-cę prokuratora generalnego
                  i bezprawne(?!)powołanie go na tę funkcję przez L.Kaczyńskiego
                  To zdaje się Wassermann i niektóre struktury władzy działają w podziemiu wink
                  • Gość: & Wasserschwanz, Wildstein i Ujazdowski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:44
                    Oni duzo zrobili !
                  • Gość: Poród w podziemiu Re: to przejdziemy do podziemia i będziemy konspi IP: *.am.poznan.pl 13.12.04, 14:56
                    luci jest mocny w gębie z demokracji i odsłaniania patologii !!!
                    Tylko ministerka Piechoty nie dostrzega , bo to nie patologia.
                    No cóż głupków nie sieją sami się rodzą !
                    • Gość: luci poród czy poronienie? IP: 82.146.225.* 14.12.04, 13:06
                      Odpowiadasz na :
                      Gość portalu: Poród w podziemiu napisał(a):

> luci jest mocny w gębie z demokracji i odsłaniania patologii !!!
                      > Tylko ministerka Piechoty nie dostrzega , bo to nie patologia.
                      > No cóż głupków nie sieją sami się rodzą !
                      Jest specjalizacja i hierarchia, również w świecie patologiitongue_outiechota należy
                      do sfery gospodarczej(bazy), ja się zajmuję nadbudową,a Ty ginekologią
                      i rolnictwem.

• Gość: faNtom Trzymajmy się faktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:06
                        Gość portalu: Poród w podziemiu napisał(a):

luci jest mocny w gębie z demokracji i odsłaniania patologii !!!
                        Tylko ministerka Piechoty nie dostrzega , bo to nie patologia.
                        No cóż głupków nie sieją sami się rodzą !

Szanowny "Porodzie". Watek dotyczy Wassermana. Jesli uważasz, że przytoczone tu
                        opinie są nieprawdziwe to przekaż swoją wiedzę na ten temat.
                        Jeśli chcesz rozmawiac na temat Piechoty to zakładaj swój watek. Miejsca na
                        forum jest dużo, w tym również na kulture dyskusji...
                        • Gość: luci Re: Trzymajmy się faktów IP: 82.146.225.* 15.12.04, 14:53
                          Dzisiaj jest posiedzenie Sejmu n.t. komisji śledczej, może pojawią sie nowe
                          fakty na temat Wassermanna? Przecież to niemożliwe,aby kilkunastoletnia przerwa
                          w jego prokuratorskim życiorysie nie została wyjaśniona.
                          • incognitto Re: Trzymajmy się faktów 15.12.04, 20:12
                            luci napisał:

>Ten wątek zdaje się już wygasa,
                            a ja jeszcze chciałbym wyjaśnić kilka spraw w życiorysie Wassermanna

wątek wygasa, bo w obliczu innych tak bardzo bulwersujacych spraw zyciorys
                            Wasermana nie jest wazny, pewnie nikogo to nie obchodzi, a jeśli skutecznie
                            przyczyni sie do rozjasnienia afery orlenu, (o ukaraniu winnych nikt nawet nie
                            marzy), jestem pewna, że jakies tam 'niedociągniecia' opinia publiczna
                            Wasermannowi wybaczysmile

pozdrawiamsmile
                            • Gość: faNtom Re: Trzymajmy się faktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:50
                              Moja droga "incognitto".
                              Ty chyba czegoś nie łapiesz. Jak to życiorys Wassermana nie jest ważny. To z
                              życiorysu wynika przecież, że to właśnie Wasserman przyczynił się do umorzenia
                              postępowania w sprawie przekrętów w Orlenie. To był początek 2001 r. Ten gość
                              jest umoczony po same uszy w sprawach orlenowskich brudów. I ten właśnie facet
                              zasiada w komisji, która bada jego własny, wysoce prawdopodobny, udział w
                              orlenowskich przekrętach.
                              Wspomnisz jeszcze moje słowa : to początek "sprawy Wassermana".
                            • Gość: luci Re: Trzymajmy się faktów IP: 82.146.225.* 15.12.04, 22:40
                              Myślę.incognitto,że warto nawet dla wyświetlenia prawdy o Wassermannie
                              podłączyć ten wątek do kroplówki,a jeśli to nie wystarczy - to sztuczne
                              oddychanie zastosować.Jeżeli czytałaś ten wątek,to wiesz,że udało się
                              ustalić kilka faktów,np.:kłamstwo(zataił dochody),po'90 roku zawieszony
                              w funkcji prokuratora na 6 m-cy,umorzenie sprawy Orlenu,luka w życiorysie,
                              PRL-owskie odznaczenia,skazywanie członków ViP-u.Czy to są "niedociągnięcia"?
                              "Życiorys Wassermanna nie jest ważny"? "Nikogo to nie obchodzi"? "Opinia
                              publiczna wybaczy"?
                              Bardzo chciałbym,aby sprawę Orlenu wyświetlili posłowie nieskazitelni,gdyż tylko
                              wtedy raport komsji będzie wiarygodny!
                              Poza tym, w otwartym i demokratycznym społeczeństwie(Popper,Weber),to świadomy
                              obywatel patrzy na ręce władzy,prześwietla ją i kontroluje.Przecież to wynika
                              już z samego aktu wyborczego,jeżeli mam dokonać świadomego wyboru - to muszę
                              tego kogoś znać.Jeżeli polityk nie jest w stanie znieśc dolegliwości
                              dociekliwego obywatela - to niech pozostanie prywatną osobą!
                              To co tu napisałem to są prawdy oczywiste i banalne.
                              Dziękuję Ci incognitto za zaangażowanie na rzecz powstrzymania wygasania tego
                              wątku;}}
                              • incognitto luci marzyciel:) 16.12.04, 15:09

Biję sie w pierś - całego wątku nie czytałam, interesują mnie tylko gwiazdysmile
                                W pierwszym poście zadajesz szereg pytań, ktore zrodziły się jak rozumiem z
                                watpliwości, a nie pewności co do przewinień Wasermana
                                Pod koniec watku okazuje się, ze Twoja dociekliwośc specjalnych rewelacji nie
                                przyniosla - chyba, że coś przeoczyłam jesli byłbys tak uprzejmy to w punktach,
                                jako wstepne podsumowanie tego watku podaj FAKTY, a nie domniemania z zycia
                                Wasermanna, ktore dyskwalifikują go (wg ciebie) jako członka komisji.

Mysle, ze Wasermann jakos zniesie tę dolegliwośc z obywatelskiej rękismile

> Bardzo chciałbym,aby sprawę Orlenu wyświetlili posłowie nieskazitelni, gdyż
                                tylko wtedy raport komsji będzie wiarygodny!

hehe
                                luci, no coś Tysmile)

> Dziękuję Ci incognitto za zaangażowanie na rzecz powstrzymania wygasania tego
                                > wątku;}}

Drobiazgsmile
                                Może z tresci wpisow w tym watku jakies odpowiedne czynniki wysuną wniosek, że
                                trzeba powołać komisje w sprawie luki w zyciorysie posła Wasermanna,
                                ostatnio zdaje sie kilka wplywowych, otrzaskanych w polityce (w PRL i obecnie)
                                osob będzie miało dośc duzo czasu, niech się zajmą czyms pozytecznym.
                                smile)
                                • Gość: luci Re: luci marzyciel:) IP: 82.146.225.* 17.12.04, 13:25
                                  incognitto napisała:
                                  >Biję sie w pierś - całego wątku nie czytałam, interesują mnie tylko gwiazdysmile
                                  Podążaj za gwiazdami a dojdziesz do prawdy - świat zna takie przypadkismile
                                  Tak,w pierwszym poście zadaję szereg pytań na które znajdziesz odpowiedż w
                                  następnych stu postach.Przeczytaj w tym wątku przynajmniej aktywne linki do
                                  kancelarii Sejmu i biura poselskiego Wassermanna w Krakowie i odpowiedz mi
                                  na pytania:
                                  -jaki był przebieg jego pracy zawodowej w latach: 1975 - 1989?
                                  -dlaczego zataił w sejmowym oświadczeniu majątkowym kwotę 110 000 zł.?
                                  - za co był zawieszony na 6 m-cy w pełnieniu funkcji prokuratora przez
                                  Iwanickiego na początku lat 90-tych?
                                  -Za co dostał od Rady Państwa PRL Krzyż Zasługi?
                                  -dlaczego,jako z-ca prokuratora generalnego(za Kaczyńskiego)ukręcił łeb
                                  sprawie "Orlenu" - umorzył dochodzenie?
                                  Nie pytam o Miodowicza,Maciarewicza,Giertycha(kłamstewko jasnogórskie),bo wiem
                                  jakie są cieniei blaski w ich życiorysach.Nie pytam również o pozostałych.Jako
                                  podatnik mam prawo domagać się wyjaśnień od posła,któremu płacę wysokie diety.
                                  >Może z tresci wpisow w tym watku jakies odpowiedne czynniki wysuną wniosek, że
                                  > trzeba powołać komisje w sprawie luki w zyciorysie posła Wasermanna,
                                  > ostatnio zdaje sie kilka wplywowych, otrzaskanych w polityce (w PRL i obecnie)
                                  > osob będzie miało dośc duzo czasu, niech się zajmą czyms pozytecznym.
                                  > smile)
                                  Tych osób,co "będzie miało dość dużo czasu" jeszcze przybędzie w najbliższym
                                  okresie,a ja chcę tylko upewnić się,że Wassermann nie jest ich kolegą.
                                  Dlatego liczę na Ciebie,incognitto,że mi pomożeszwink)
                              • Gość: sanitariusz Re: Trzymajmy się faktów IP: *.am.poznan.pl 16.12.04, 15:17
                                luci trochę o twoim wątku:
                                zatem aferę Orlenu spowodował Waserman, ktory ją potem ukrył, a teraz odsłonił !
                                Luci, a w domu wszyscy zdrowi ?
                                • Gość: S Re: Trzymajmy się faktów IP: *.blaster.pl 16.12.04, 15:39
                                  Przepraszam ,a w jaki to sposób prokurator Wasserman odsłonił aferę Orlenu.
                                  • Gość: fakt Re: Trzymajmy się faktów IP: *.am.poznan.pl 16.12.04, 17:30
                                    no przecież ją odsłania tak, ze LSD strzymać nie może ,czyż nie ?
                                • Gość: luci Re: Trzymajmy się faktów IP: 82.146.225.* 18.12.04, 16:33
                                  Gość portalu: sanitariusz napisał(a):
                                  > luci trochę o twoim wątku:
                                  > zatem aferę Orlenu spowodował Waserman, ktory ją potem ukrył, a teraz
                                  odsłonił
                                  sanitariuszu,Wassermann jest sprawnym propagandzistą i demagogiem("przy MSW
                                  usadowiła się przetępcza organizacja"-cytat z pamięci)- a nie prawnikiem!
                                  Wassermann miał wyrażne problemy ze zdefiniowaniem funkcji pełnomocnika
                                  świadka,stąd ten blamaż komisji w konfrontacji zWidackim.Czy taki prawnik jest
                                  w stanie cokolwiek odsonić?
                                  > Luci, a w domu wszyscy zdrowi ?
                                  Tak,wszyscy zdrowi;sanitariusz nie ma dostępu do domu.
                                  • Gość: Diagnoza Re: Trzymajmy się faktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 17:08
                                    Luci, przebywasz na oddziale zamkniętym ! to ostatnie stadium delirium tremens !
    • spinfo Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! 18.12.04, 13:13
      Wesolych swiat
      • bronek.bronek Re: Wassermann - PRL-owski prokurator !!! 19.12.04, 19:29
        spinfo napisał:

> Wesolych swiat
        Nie bądź antysmitą. Przeproś Wasermanna, Ujazdowskiego i Dorna !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka