Dodaj do ulubionych

w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto

IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 12.12.04, 12:55
z dotychczasowego ,drogiego ,obłudnego dostawcy tych wigilijnych ciasteczek
zrezygnowałem.
monopol handlowy przełamany. brawo !
Obserwuj wątek
    • gini Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 12.12.04, 13:01
      Gość portalu: JAN, napisał(a):

> z dotychczasowego ,drogiego ,obłudnego dostawcy tych wigilijnych ciasteczek
      > zrezygnowałem.
      > monopol handlowy przełamany. brawo !

Z tym, ze nie zrezygnowales z producenta, i to ci sie chwali.
      • Gość: goni Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.dyn.optonline.net 12.12.04, 14:12
        A mnie co roku przesylaja za darmo!!!
        • Gość: toże atheist Nie kłam, bo to grzech IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 12.12.04, 14:15
          za darmo to opłatek będzie dopiero w komunizmie
      • Gość: homik Ja to bym PIWO zamiast tego opłatka kupił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:34
        Najtańsze można już za 1,39 dostać i jest dużo lepszy efekt niż ten kawałek
        białego wafla.
    • Gość: Matt Rix A rozgrzeszenie tez kupiles ?? A pogrzeb w Tesco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 14:22
      Buhahahaha
      • Gość: goni Re: A rozgrzeszenie tez kupiles ?? A pogrzeb w Te IP: *.dyn.optonline.net 12.12.04, 14:35
        Co roku przysyla mi rodzina z Polski, wiecej niz mozemy zuzyc
        i czasami po swietach. W lokalnym kosciele polskim oplatki
        sa ZA DARMO, chociaz ludzie czesto daja dobrowolne datki.
        • Gość: goni Re: A rozgrzeszenie tez kupiles ?? A pogrzeb w Te IP: *.dyn.optonline.net 12.12.04, 14:39
          Czego tzw. katolicy na tym forum nie kapuja:
          ze w kazdej religii jest modlitwa, post i jalmuzna.
          Jak sie wam nie podoba to przedzcie na islam: modlitwa
          5 razy dziennie, post: caly ramadan, jalmuzna: obowiazkowa!
          Acha gdybyscie chcieli potem przejsc z islamu na cokolwiek
          to jest jeszcze jedna zasada: kara smierci!!!!
    • zen16 Toz to świetokradztwo. Chcesz KK z torbami puścić 12.12.04, 18:39
      A zgodnie z nowoczesnym dekalogiem masz na K. łozyć. Nie migaj się, bo w końcu
      te markety sie pozamyka.
      • Gość: Heniek Re: krytyk IP: HTTP1.* / *.esc11.net Uwaga: ubek ! IP: *.chello.pl 12.12.04, 18:53
        • maniekxxxx [...] 12.12.04, 20:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • maniekxxxx Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 12.12.04, 20:09
      No i co z tego ?
    • dokowski Kapitalizm to cywilizacja 12.12.04, 20:58
      • Gość: Janas Re: Kapitalizm to cywilizacja IP: *.pool.mediaWays.net 13.12.04, 08:33
        A po ile jest woda swiecona
        • Gość: mistrz swiata wale Re: Kapitalizm to cywilizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:22
          Dwa smarki trzy gile
    • Gość: Krzys52 A ja kupilem papieza-ruska lalke. Zgadnijcie ile p IP: *.proxy.aol.com 13.12.04, 06:17
      papiezy miesci sie w papiezu. Dla ulatwienia podpowiem, ze wiecej niz bogow w
      trojcy przenajswietszej. Rekord wielosci w jednym, zostal wiec pobity przez...
      Rynek.

Najbardziej lubie dac mu pstryka w glowke i patrzec jak sie kiwa surprised))

A mialem juz takiegoz Lonke Brezniewa, oraz Chruszczowa.
      Gdy pstryknac wszystkich trzech to kiwaja sie jakby mieli zebranie pod sciana
      placzu. Bardzo zabawne figurynki smile))
    • Gość: heniu Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.ciolkosza.net / *.crowley.pl 13.12.04, 08:42
      Szkoda mi ciebie... Ty nic nie rozumiesz...
    • Gość: jacek#jw A po co kupiłeś ten opłatek, JANIE? / NT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 08:48
      • Gość: Ewa Re: A po co kupiłeś ten opłatek, JANIE? / NT IP: *.interq.pl / *.fwin-one.interq.pl 13.12.04, 17:12
        Właśnie chciałam mu zadac to samo pytanie. Ale to są włąsnie polscy ateiści,
        którzy niby w Boga nie wierzą, do koscioła nie chodzą, ale choinke stawiają na
        święta, opłatki kupują i dzielą się nimi z takimi samymi ignorantami jak oni
        sami, tylko nie wiem po co??? Zostawcie te przyjemność katolikom.
    • Gość: olo Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.12.04, 10:50
      zlamano taki monopol... he he he ...
      • Gość: w Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.1631-1-64736c12.cust.bredbandsbolaget.se 13.12.04, 10:59
        1,49 zl? drogo
    • kasiapil w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 13.12.04, 13:11
      Pamietam, jak mój ojciec da rok temu 20 złotych za opłatek. Do naszych drzwi
      zapukał organista, ciekawe czy nadpłacone 15 złotych wydał na szlachetne cele?

---
      Jude Law rozebrany do rosołu... www.lalique.blox.pl
    • swirus-bajerus GLUPOTA!!! 13.12.04, 13:30
      AUTOR PIERWSZEGO POSTU TO DZIWAK JAKISsmile NO SMIECH NA SALI JAK TO PRZECZYTALEMsmile))

1. PO CO MU TEN OPLATEK SKORO NIE WIE O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI??

2. W ZWIAZKU Z TYM WYRZUCA PIENIADZE W BLOTO, O TAK CHCIAL OSZCZEDZIC(?)

3. POZA TYM OPLATKI MOZNA DOSTAC ZA DARMO BEZ PROBLEMU W KOSCIELE. A JUZ NA
      PEWNO NIE TAK DROGO:p

4. GOSC NIE ODROZNIA SWERY SYMBOLICZNEJ OD MATERIALNEJ (WYGLUPIL SIE ZWYCZAJNIE)

5. JAK MOZNA CELEBROWAC TRADYCJE KATOLICKIE JAK SIE Z TEGO KOSCIOLA WYSMIEWA??
      -DZIWNY SYNKRETYZM

MAM DO NIEGO PYTANIE CZY NA WIELKANOC TEZ DZIELI SIE JAJKIEM BEZPOSREDNIO Z
      SUPERMARKETU BO JEST TANIEJ NIZ W OSIEDLOWYM SPOZYWCZYM??

POZDRAWIAM I ZYCZE MU SMACZNEGO "WAFELKA" W TO CHRZESCIJANSKE SWIETOsmile))

• Gość: Leos A ja lubie jesc te wafelki !!! :-) IP: *.crowley.pl 13.12.04, 15:52
        A ja lubie jeść te wafelki, dlaczego do tej pory mozna je było kupic tylko w
        Kosciele i do tego tak drogo? Dobrze, ze sa w supermarkecie to wreszcie sie
        najem, mniam smile))
        • Gość: Ewa Re: A ja lubie jesc te wafelki !!! :-) IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:18
          Tzn. jak drogo? Każdy daje tyle ile uważa za stosowne i na ile go stać. Jak
          można mówić, ze coś jest drogie skoro samemu ustala się cenę (a raczej
          powiedzialabym datek).
      • monia420 Re: GLUPOTA!!! 13.12.04, 21:38
        a właśnie, że nieprawda. Kościelny przedstawiciel w mojej rodzinnej parafii
        potrafił w zeszłym roku i 50 zł krzyknąć. A spróbuj nie dać, to nie bęziesz
        miał poświęconego opłatka na święta.

Straszne, straszne rzeczy wypisujesz kolego... i jesteś zdaje się nie bardzo
        świadomy faktu, że Kościół Katolicki w Polsce to naprawdę potworny
        monopolista...
    • Gość: jo Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.univ.gda.pl 13.12.04, 13:49
      A ja se kupie z second-handu. Po swietach.
    • direta Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 13.12.04, 14:14
      W mojej parafii jest za darmo. W mojej dawnej, z której pochodzę, też.
      Można złożyc dobrowolna ofiarę do puszki. Nikt nie pilnuje ile ta "co łaska"
      wynosi.
      Są parafie gdzie opłatki roznosi sie po domach za "cołaskę"

A kilka dni temu brałam z parafii metryke chrztu i nie płaciłam ani grosza,
      a ksiądz nic nie powiedział.
      Chociaz podobno cos wypada dać, ale nie miałam przy sobie pieniędzy, a biuro
      akurat było otwarte.
      Trudno, jak przyjdzie ksiądz po kolędzie to może dam mu cos więcej niż
      dotychczas.
      Czasem to nawet trochę nie wygodne jak nie wiadomo ile "cołaska" wynosi
      zwyczajowo.

Ja nidy nic nie płaciłam, kiedy brałam metrykę chrztu, ale znajoma
      powiedziała, że płaciła i mam wyrzuty sumienia wink
    • Gość: marcin obłuda i fałsz IP: 213.195.141.* 13.12.04, 14:23
      przecież ten opłatek nie jest poświęcony! więc jest kompletnie nic nie wart.
      poza tym: lepiej zapłacić temu, kto wykorzysta te pieniądze w dobrym celu -
      nawet jeśli jest drożej; a nie temu, kto wykorzystuje ludzi dla własnego
      wzbogacenia się, i wyzyskuje ich na każdym kroku! zastanów się nad sobą...
    • Gość: XXL A teraz szybko do burdelu ...... IP: *.tinet / *.tinet.pl 13.12.04, 15:25
      ... tam za 30 zł brutto jeszcze raz przełamiesz monopol !!!!!
      Małżeński .....

> z dotychczasowego ,drogiego ,obłudnego dostawcy zrezygnowałem.
    • Gość: asfd CO ZA DEBIL :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 16:05
    • koaa Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 13.12.04, 16:11
      a co łaska to najlepszy chwyt marketingowy
      - bo kazdy daje 10 razy wiecej niz dałbym normalnie - zeby człowiekowi głupio
      nie było
      • Gość: Ewa Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:23
        Przeciez te pieniądze, które dajesz cołaska za ten opłatek będą wykorzystane na
        kościół, na światło. ogrzewanie czy na co tam potrzeba, żeby ci było jasno,
        ciepło i przyjemnie w kościele kiedy przyjdziesz się pomodlić. Więc co sam sobie
        żałujesz grosza?
        • Gość: R Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.cust.tele2.pl 13.12.04, 19:09
          Nie chodzę do kościoła.
        • Gość: R Nowa promocja!!! IP: *.cust.tele2.pl 13.12.04, 19:10
          Mają dawać w hiper i supermarketach komunię w promocji (bez spowiedzi)
        • Gość: rex Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:33
          I na wiele innych przyjemności, o których zapomniałaś. Już czarni wiedzą jak
          spożytkować kasę.
    • pawel_forum Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 13.12.04, 16:18
      Wstrzymajcie się ze ślubami itp. Gdzieś na Śląsku mają budować kaplicę w
      centrum handlowym, to i ślub może będzie kosztował np. 99,95 PLN w promocji wink
      • Gość: win ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:29
        Jak Ci ktoś powiedział, że jesteś zabawny, kolego, to niestety Cię oszukał...
    • Gość: Gosc Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 16:40
      Zgiń! Przepadnij! Paskudo...
    • rattlerka [...] 14.12.04, 06:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ufo54 Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 14.12.04, 07:35

> z dotychczasowego ,drogiego ,obłudnego dostawcy tych wigilijnych ciasteczek
      > zrezygnowałem.

Poświęcony wodą mineralną Schwepsa?
    • Gość: rex Kleją się do podniebienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 08:28
      Dlatego ich nie jadam.
    • wolomin_w_nocy Re: w markecie kupiłem opłatek za 1,49 zł brutto 14.12.04, 12:01
      Ja wziąłem w zachrystii swojego kościoła parafialnego. Co łaska.
      Było tam też miejsce gdzie ludzie przynosili paczki dla potrzebujących
      parafian. Było sporo paczek.
    • Gość: koneser BEZ SENSU - PIWO JEST TAŃSZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:46
      tylko 1,39 zeta za puszke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka