Gość: obywatel IP: *.kato.gazeta.pl 14.05.02, 21:49 Czy ktos wie, czy moge za nieobecna w Polsce siostre umowic sie z rachmistrzem i podac za nia wszystkie dane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktos Nikt nie bedzie spisywal kogos, kogo nie ma, IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 14.05.02, 22:26 Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Nikt nie bedzie spisywal kogos, kogo nie ma, IP: *.kato.gazeta.pl 14.05.02, 22:42 No nie wiem wlasnie... Mialem nadzieje, ze dowiem sie czegos konkretnego tu na forum. Siostra nie mieszka za granica, tylko wyjechala na 2 miesiace, wiec w czasie trwania spisu na pewno nie wroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Nikt nie bedzie spisywal kogos, kogo nie ma, IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 14.05.02, 23:13 Jak się przemeldowała czasowo to będzie spisana tam. PS. A jak byś chciał odpowiadać na pytania dotyczące dzietności ??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Nikt nie bedzie spisywal kogos, kogo nie ma, IP: *.kato.gazeta.pl 15.05.02, 20:59 Siostra jest zameldowana na stale w swoim mieszkaniu. Ale wyjechala. I do Polowy czerwca na peno nie wroci. A poniewaz wiem wszystko o siostrze to moge o niej opowiadac rachmistrzowi. Tylko czy on bedzie chcial ze mna rozmawiac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Jest to tak (chyba) IP: 62.87.140.* 15.05.02, 21:11 Z tego co wiem to jest obowiązek odpowiedzi na pytania, ale nie ma obowiazku wpuszczenia rachmistrza do mieszkania. Mozesz wziasc ankiete, przekazac jej siostrze (faks, poczta...itd) a ona wypelni i przesle spowrotem. Nie jestem pewien czy tak mozna. Albo po prostu powiedz ze nie lubisz faszystow i zeby sie wypchał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Jest to tak (chyba) IP: *.kato.gazeta.pl 15.05.02, 21:14 Dzieki Agent za rady! Ale ja jestem porzadny obywatel i chce wspomoc panstwo swoja wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: spis powszechny IP: *.altkom.com.pl 17.05.02, 19:10 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Czy ktos wie, czy moge za nieobecna w Polsce siostre umowic sie z rachmistrzem > i podac za nia wszystkie dane? Trzeba mieć pisemną zgodę na przetwarzanie danych osobowych osoby ZA KTÓRĄ się chce podawać jej dane. Lepiej odpowiadać na pytania ankiety osobiście a nie za kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: spis powszechny IP: *.kato.gazeta.pl 18.05.02, 00:40 Dzieki za rzeczowe wyjasnienie. Czyli nie mam sie co angazowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeee bzdury IP: *.gw.ip.pl 18.05.02, 10:49 kazda osoba zameldowana na stale w danym mieszkaniu powinna zostac w nim spisana nawet jesli czasowo jest w nim nieobecna co wiecej - w pytaniu 4 formularza osobowego nalezy udzielic odpowiedzi: 3 czyli: mieszka stale - nieobecny przebywa za granicą tak przynajmniej podaje instrukcja GUS dla rachmistrza spisowego na stronie 29 do udzielenia informacji na temat wlasnej rodziny uprawniony jest kazdy czlonek rodziny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos bzdury, i to wielkie IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 18.05.02, 12:02 > co wiecej - w pytaniu 4 formularza osobowego nalezy udzielic odpowiedzi: 3 > czyli: mieszka stale - nieobecny przebywa za granicą > > tak przynajmniej podaje instrukcja GUS dla rachmistrza spisowego na stronie 29 No to co rachmistrz zrobi, jesli cala rodzina jest na wakacjach? Jaka jest instrukcja GUSu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeee Re: bzdury, i to wielkie IP: *.gw.ip.pl 18.05.02, 14:00 rachmistrz? nic...po co ma cos robic? wtedy jest to problem rodziny, ktora powinna znalezc najblizsza polska placowke dyplomatyczna i poprosic o formularze spisowe rachmistrz nie ma obowiazku uganiac sie za kazda osoba i prosic ja zeby sie spisala; to kazda osoba (mieszkaniec polski) ma obowiazek poddac sie spisowi (tak samo jak kazdy ma obowiazek wypelnic np. formularz PIT) a rachmistrz spisowy ma mu w tym pomoc; jesli ktos bedzie unikal rachmistrza to tylko problem tej osoby bo bedzie musiala sama zglosic sie do biura spisowego po formularze i dokonac samospisu; ale trzeba zaznaczyc ze spis glownie opiera sie na dobrej woli obywateli; jesli obywatel takiej woli nie wykaze to panstwo mu raczej nic nie zrobi; i gdzie tu logika ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent nie chodzi o logike tylko o to, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 14:13 Gość portalu: eeeeeeee napisał(a): > rachmistrz? > nic...po co ma cos robic? > > wtedy jest to problem rodziny, ktora powinna znalezc najblizsza polska placowke > > dyplomatyczna i poprosic o formularze spisowe > > rachmistrz nie ma obowiazku uganiac sie za kazda osoba i prosic ja zeby sie > spisala; > to kazda osoba (mieszkaniec polski) ma obowiazek poddac sie spisowi (tak samo > jak kazdy ma obowiazek wypelnic np. formularz PIT) a rachmistrz spisowy ma mu w > > tym pomoc; > jesli ktos bedzie unikal rachmistrza to tylko problem tej osoby bo bedzie > musiala sama zglosic sie do biura spisowego po formularze i dokonac samospisu; > > ale trzeba zaznaczyc ze spis glownie opiera sie na dobrej woli obywateli; > jesli obywatel takiej woli nie wykaze to panstwo mu raczej nic nie zrobi; > i gdzie tu logika ? ...pewnie znowu ktoś na tym zarobi. A Wy dalej wierzcie w to, że "oni" robią to dla naszego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeee Re: nie chodzi o logike tylko o to, że... IP: *.gw.ip.pl 18.05.02, 19:39 moim skromnym zdaniem - szeroko pojmowane tzw. "panstwo" nic nie robi dla naszego dobra ale jesli jest juz ustawa to i jest obowiazek i nic z tym nie mozna zrobic jak tylko sie podporzadkowac kto ma siłę niech się buntuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: nie chodzi o logike tylko o to, że... IP: *.kato.gazeta.pl 19.05.02, 23:30 Hmmm. Dzieki eeeeeeeeeeee za wyczerpujace wyjasnienia. Czyli moja obecnosc (w zastepstwie siostry) jest wskazana? Wreszcie mam jasnosc. No chyba,ze ktos ma inne zdanie na ten temat? pozdrowki - obywatel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeeee linki IP: *.gw.ip.pl 20.05.02, 07:43 zreszta nie ma sensu zebysmy wszyscy nawzajem wprowadzali sie w blad istnieje w necie strona GUSu, na ktorej wszytsko jest napisane mozna tam zobaczyc jak wygladaja formularze spisowe: www.stat.gov.pl/nsp/nsp-a.pdf poza tym uruchomiona zostala Bezpłatna INFOLINIA na temat Narodowego Spisu Powszechnego Ludności i Mieszkań oraz Powszechnego Spisu Rolnego czynna od 6 maja do 8 czerwca codziennie w godz. 800 - 2000. Masz pytania? ZADZWOŃ - 0 800 402 036 lub 0 800 480 340 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: linki IP: 10.31.40.* 20.05.02, 15:15 Raz jeszcze dzieki eeeeeeeee! Skorzystam z adresu i telefonu. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś