Dodaj do ulubionych

Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA?

IP: 212.14.63.* 20.12.04, 19:41
Jasne że głupota. Nie trzeba nic więcej pisać. Chodzi oczywiście o rugowanie tradycji i symboli religijnych w imię tolerancji ..... hahaha Niezły dowcip..... albo po prostu narodziny totalitaryzmu...... Szkoda czasu, aby pisac o bezsensie takich zabiegów. Mordobicie i polowanie na chrześcijańsie czarownice w drodze......
Obserwuj wątek
    • antyk52 Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? 20.12.04, 19:50
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041220/swiat/swiat_a_2.html
      fragment:

Jak się walczy z Bożym Narodzeniem:
      FRANCJA Kierownictwo jednego z przedszkoli odesłało bożonarodzeniowe słodycze,
      które przysłało merostwo. Czekoladowe figurki przedstawiały bowiem Świętego
      Mikołaja. Dzieci zamiast nich dostały batoniki. "Jedną z najmodniejszych fobii
      jest katofobia" - komentował katolicki dziennik "La Croix".
      WIELKABRYTANIA Władze podjęły kampanię w sprawie usunięcia symboliki religijnej
      z obchodów świąt Bożego Narodzenia w zakładach pracy, szkołach, na ulicach.
      Między innymi usunięto słowa "Merry Christmas" (Wesołych Świąt) z
      bożonarodzeniowych dekoracji. Przeciwko takim praktykom wystąpiły media, z
      gazetą "The Sun" na czele, która zainicjowała kampanię "Ocalmy Boże Narodzenie".
      WŁOCHY W wielu państwowych szkołach i przedszkolach zabroniono stawiania
      choinek i szopek świątecznych. Gdzieniegdzie święte figury zastąpiono
      bohaterami z bajek. Baśń o Czerwonym Kapturku wystawiano też zamiast jasełek. W
      szkole w Como ocenzurowano kolędy, usuwając z nich słowo "Jezus". P.Z.
      • stormy_weather Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? 20.12.04, 19:54
        www.pythonsite.de/
        • antyk52 and now for something completly different... 20.12.04, 20:03
          THE LARCH
          • Gość: NIEWIERZĄCY ISTOTNIE, TO SĄ NARODZINY NOWEGO TOTALIZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:09
            Season Greetings zamiast Merry Christmas. Brzmi pięknie, czyż nie?

Tajemnicą pozostaje, dlaczego akurat ta pora roku, a nie inna zasługuje na
            takie uhonorowanie.
            Ale co będzie, jeśli zaprotestują czciciele Jesieni?

Może docelowo chodzi o to, żeby na każdy dzień roku można było sprzedać kartkę.
            I abyśmy wszyscy przy każdej okazji spotkali sie w sklepie...
            • serwal Ciekawe zjawisko ... 21.12.04, 17:46
              Byłem wczoraj na "Poczcie Głównej" w Krakowie. Szukałem kartek świątecznych.
              Było ich kilka rodzajów do kupienia w okienkach listowych. Gdy podszedłem do
              stoiska "Unicef" to ujrzałem, co prawda, kartki, ale ich związek ze świętami
              był raczej żaden. Nie dość, że symboliczne, to ubogie w środki wyrazu. Ani
              jednego nawet Św. Mikołaja, że o Dzieciątku nie wspomnę. To się nazywa
              uniwersalizm - może lepiej sprzedawać kartki pomalowane szarym kolorem, a bedą
              pasować na każdą okazję. Producenci takich szarych kartek nie narażą się tym co
              urodzin nie obchodzą, albo tym co Bożego Narodzenia nie lubią, kwiatków nie
              znoszą, ...
          • Gość: kasia Re: and now for something completly different... IP: *.kbcfp.net 21.12.04, 18:04
            To moje ulubionesmile))))))))))))))))
      • Gość: ubu_roy Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.nyc.rr.com 21.12.04, 13:10
        Co w tym zlego ? Religia to tez produkt na ktory jest albo nie ma
        zapotrzebowania. Marketing ideii ktorego symbolem jest Jezus pociaga za soba
        caly przemysl i wplywa na posiadanie dobr materialnych przez organizacje
        religijne. Jak ktos chce reklamowac Jezusa to niech to robi na swoim gruncie a
        nie w szkolach, fabrykach czy ulicach. Za reklame trzeba placic, towarzyszu
        xionc.
      • Gość: callafior Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 15:19
        ja rozumiem świecki charakter państwa, ale to już jest hipokryzja. Taki zakaz
        ogranicza demokrację i wolność wyznaniową.
    • Gość: Nota Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: 212.14.63.* 20.12.04, 19:51
      Jeśli dzieci w szkole włoskiej zamiast słowa "Jezus" uzywają słowa "cnota" w jakiejś piosence (info za TVN), to może w ogóle usunąć z bilblii słowa Jezus i zastąpić uniwersalnym - takim, które zostanie uznane przez wszystkich wierzących? Co z tego, że pogwałcimy tradycje, że fakty historyczne, sensy teologiczne skoro bez tego ktos może się poczuć urazony...
      Wiecie co Monty Python staje się pestka przy tych idiotycznych wymysłach. To musi byc totalitaryzm, inaczej nie da rady tego zrobić...
      • Gość: Janas Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.pool.mediaWays.net 20.12.04, 20:13
        Gość portalu: Nota napisał(a):

> Jeśli dzieci w szkole włoskiej zamiast słowa "Jezus" uzywają słowa "cnota" w ja
        > kiejś piosence (info za TVN), to może w ogóle usunąć z bilblii słowa Jezus i za
        > stąpić uniwersalnym - takim, które zostanie uznane przez wszystkich wierzących?

O kim piszesz o Joshua Ben Jozefie , synu Miriam ??
        Najpierw byla Miriam urodzily syn o imieniu Joshua Ben Jozef itd.
        Nie rozumiem po co KK przekreca imiona swoich Bogow ,
        czemu z Synagog porobili koscioly .Joshua (vel.Jezus ) nie chodzil
        do kosciola tylko do synagogi. Watykan i Ignoranci katoliccy wsystko musicie
        przekrecac po co?? .
        • Gość: Nota Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: 212.14.63.* 20.12.04, 20:37
          Co za róóznica stary. Syn Bozy to może byc po prostu np. Bonifacy - pamiętasz - taki kot z bajki dla dzieci. Gdzie Ty zyjesz. Termin odrwa się w tych idiotycznych wybrykach od pojęcia i desygnatu.....
        • Gość: patience Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.04, 04:06
          > O kim piszesz o Joshua Ben Jozefie , synu Miriam ??
          > Najpierw byla Miriam urodzily syn o imieniu Joshua Ben Jozef itd.
          > Nie rozumiem po co KK przekreca imiona swoich Bogow ,
          > czemu z Synagog porobili koscioly .Joshua (vel.Jezus ) nie chodzil
          > do kosciola tylko do synagogi. Watykan i Ignoranci katoliccy wsystko musicie
          > przekrecac po co?? .

hihi no wlasnie. Kretacze.
          wink
    • stormy_weather Re: i xantypa doczekała się swojej obrony... 20.12.04, 19:51
    • Gość: qwe Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: 213.199.219.* 20.12.04, 20:14
      GŁUPOTA do n-tej potęgi!!!
      • Gość: Jan XXIII I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:16
        Chrześcijanie za mniejsze rzeczy kilkaset lat temu palili na stosie całkowicie
        niewinnych ludzi, wyprawy krzyżowe, siłowe nawracanie przez mordowanie ludzi z
        Nowego Świata i wiele innych o wiele bardziej śmiesznych rzeczy. Teraz się
        plują, że ktoś ich atakuje,a przecież oni mają rację, ich bóg jest jedynym
        słusznym bogiem, reszta to poganie i nie maja racji. Jeżeli Francja, Wielka
        Brytania czy Włochy chca to zmienić to ich sprawa, może wreszczcie po wielu
        latach doszli do słusznego wniosku, że ta cała religia to największe kłamstwo w
        dziejach naszego świata, stworzone we wszystkich społecznościach po to, by
        ludzie mniej sie bali tego świata, a także po to by prostym ludem sterować. Jak
        wiara może być słuszna jeżeli w swej histori popełnia tyle błędów, a ludzią
        zafundowuje tylu cierpień
        • Gość: SiTy Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 13:28
          Chyba jesteś niepoważny. Ludize się pluja o to, że się im każe o tradycji
          zapomnieć. Akurat ich obchodzą jakieś krucjaty czy nawracanie Indian. Wara od
          mojej choinki!!! Poprawne lewactwo - won!!! Spadajcie typki bez przeszłości!!!
          • Gość: Jan XXXIII Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:38
            po co ci wiesniaku jakas choinka wyzbądż sie chorej tradycjii, poczuj sie wolny
            od tego rodzaju obciążeń
            • Gość: SiTy Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 13:43
              nie jestem wieśniakiem o "miastowy" smile I nie wiem co to ma wspólnego z
              wolnością smile
            • xiazeluka Łżepapież daje przykład, jak pozbyć się tradycji.. 21.12.04, 13:44
              ...pisania zgodnie z tradycyjna ortografią:

"ideii"
              "tradycjii"
              • Gość: JAN XXIII SPALIĆ CHOINKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:48
                Te wyciete, a lasu nie wycinac może się przydać, każdy może zostać partyzantem,
                w walce przeciwko faszystowko-katolickiemu reżimowi
                • Gość: SiTy Re: SPALIĆ CHOINKI IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 13:52
                  Twoje gadki są klasyczną projekcją nienawiści do samego siebie - nie lubisz
                  choinek boś się z jednej urwał smile Wesołych świąt smile
                  • Gość: JanXXIII Re: SPALIĆ CHOINKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:04
                    Nie lubię swiąt bo morduje sie w brutalny sposób miliony rybek, które żywcem
                    patroszone umieraja długo w strasznych męczarniach,
                    co to za tradycja? Krwawa łaźnia, a nie wesołe święta w którch opychacie sie
                    ile wlezie, wy konsumenci, święta to biznes a nie tradycja
                    • Gość: SiTy Re: SPALIĆ CHOINKI IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 14:08
                      a ja zawsze podkradam choinki ze szkółki leśnej albo plantacji
                      eksperymentalnej smile

Za komuny to święta biznesem raczej nie były.
                      • Gość: JanXXIII Re: SPALIĆ CHOINKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:17
                        no świtnie katoliku, kradniesz to tylko potwierdza moją tezę
                        • Gość: SiTy Re: SPALIĆ CHOINKI IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 14:21
                          Żartowałem z tymi choinkami -
                          mam dwie sztuczne - też wolę jak rosną w lesie smile
                    • Gość: Doctor Re: SPALIĆ CHOINKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:15
                      > Nie lubię swiąt bo morduje sie w brutalny sposób miliony rybek, które żywcem
                      > patroszone umieraja długo w strasznych męczarniach,
                      > co to za tradycja? Krwawa łaźnia, a nie wesołe święta w którch opychacie sie
                      > ile wlezie, wy konsumenci, święta to biznes a nie tradycja

Święta stają sie biznesem przez dupków, którzy traktują je jako tylko tradycję,
                      a nie świętowanie konkretnego wydarzenia. Jak się coś robi (tudzież czegoś nie
                      robi) to ma to sens jeśli się postępuje świadomie. A jeśli ktoś myśli że Boże
                      Narodzenie to tylko biznes to najprawdopodobniej jest tylko
                      konsumentemzmanipulowanym przez działy marketingu różnych firm a nie człowiekiem
                      świadomym
            • Gość: Doctor Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:10
              A ja wolę mysleć tak jak mi się podoba i nie przejmować się durną lewacką
              poprawnością polityczną. Nie twierdzę (w przeciwieństwie do niektórych), że
              jestem lepszy od innych. Po prostu korzystam z wolności i nikt mi niebędzie
              zabraniał wierzyć w to co chcę i nikt mnie nie będzie zmuszał do mylenia w jakiś
              tam określony sposób.
        • magdusia8 Re: I BARDZO DOBRZE 21.12.04, 14:02
          Joł ... jak mówi mój syn. Przede wszystkim - największe zło tego świata to
          komunizm. Po drugie, więcej niż cała inkwizycja spalili buddyści w ciągu
          jednego roku.
          Po trzecie - odwal się, lewaku, od NORMALNYCH LUDZI.
          • Gość: JanXXIII Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:25
            a kto to jest normalny człowiek? taki co dał się zmanipulować i uwierzył w te
            brednie i w ich imię mógł palić na stosie, teraz też by tak czyniono, M. Sroda
            o mało nie spłonęła na stosie bo dotknęła tematu tabu, dotknęła swietości
            • Gość: magdusia8 Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.mi.gov.pl 21.12.04, 15:52
              Sroda spokojnie śpi, bo napluła na katolików - taka nowomoda teraz panuje.
              Katolika Buttiglione też zaszczuto, i to wbrew prawu. A jeśli już chodzi o
              palenie, to piszesz banialuki. To nie kościół palił, tylko władze świeckie wink))
              • Gość: JanXXIII Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:16
                Tylko wtedy kościół rządził, a teraz traci resztę wpływów i podburza prosty
                omamiony lud do zaciekłej walki o zachowanie wpływów, kasy, dobrobytu , i swej
                nietykalności, ale do czasu. Wszystko straci gdy papież Polak umrze, nie będa
                już święci jak Jankowski i Rydzyk, bo teraz jak ktoś zaatakuje tych dwóch
                oszczerców, kłamców i antysemitów wzywających do nienawiści, od razu jest
                masonem ,Żydem i komuchem. To jest katolicyzm? To chora sekta
                • magdusia8 Re: I BARDZO DOBRZE 22.12.04, 13:01
                  Jako że zawsze się bałam fanatycznych oszołomów, wolę kończyć tę pyskówkę.
                  Notabene, mam nadzieję, że niedługo wylecisz z pracy za zdradzanie tajemnic
                  służbowych, a wtedy będę mieć ogromną satysfakcję. Wesołych Świąt życzę!
          • Gość: lokalny7 Re: I BARDZO DOBRZE IP: 217.173.203.* 21.12.04, 16:44
            "NORMALNYCH"???
        • Gość: Doctor Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:07
          > wiara może być słuszna jeżeli w swej histori popełnia tyle błędów, a ludzią
          > zafundowuje tylu cierpień

Błąd: nie wiara funduje ludziom cierpienie tylko oni sami sobie nawzajem.
          Nie oczekuj od nikogo nieomylności tylko dlatego, że wyznaje jakąś religię czy
          światopogląd.

Poza tym żałosne jest to, że w "dobrym tonie" jest głośne narzekanie na
          dyskryminację gejów (na przykład) i jednoczesna nagonka na np chrześcijan. Albo
          się jest tolerancyjnym, albo nie.
          • Gość: JanXXIII Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:20
            To pseudokatolicy uwazają homoseksualizm za grzech, siebie uważjąc za moralnie
            czystych
            • Gość: SiTy Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 14:28
              Homosexualizm grzechem nie jest - to stosunki homosexualne są grzechem - to
              tak żeby uściślić. I dlaczego "pseudokatolicy" - to raczej prawdziwy katolik
              tak myśli.
              • Gość: Doctor Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:50
                > Homosexualizm grzechem nie jest - to stosunki homosexualne są grzechem - to
                > tak żeby uściślić. I dlaczego "pseudokatolicy" - to raczej prawdziwy katolik
                > tak myśli.

Z tą drobną różnicą, że prawdziwy katolik - w odróżnieniu od pseudokatolika -
                nie uważa siebie za "lepszego"
                • Gość: SiTy Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 14:54
                  Fakt.
              • Gość: Che Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:54
                Stosunki z prezerwatywą, stosowanie pigułki i sex w pozycjach innych niż
                klasyczna też, a nie wierzę że te krzykacze, ksenofobii i inni, którzy rzucają
                kamieniami, a uwazaja sie za katolików stosująte zasady
                • Gość: Kasia Re: I BARDZO DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:56
                  zapomniałeś o zakazie seksu przed ślubem
        • platformiak Re: I BARDZO DOBRZE - dyletant 23.12.04, 18:28
          To samo robili muzułmanie w średniowieczu i Turcy od czasu renesansu. Obecnie
          Chrześcijanie sa najbardziej prześladowaną religią na świecie!!!
          A wiara nie popełnia błędów robia to ludzie którzy się nią posługują
    • xiazeluka Polityczna poprawnośc JEST GŁUPOTĄ 21.12.04, 13:23
      "Symbole religijne mogą urazić wyznawców religii muzułmańskiej" - takie jest
      uzasadnienie rewolucjonistów walczących z tradycją. Proponuję następne kroki:
      1. Zburzyć wszystkie koscioły, wzglednie upodobnić ich architektury do
      okolicznych bloków mieszkalnych - nie ulega wątpliwości, że muzułmanin może się
      poczuć dotknięty widokiem koscioła, prowokacyjnie sterczącego w jego polu
      widzenia od głupich 500 lat.
      2. Nakazać wszystkim funkcjonariuszom KK, by chodzili w tiszertach i szortach,
      zamiast w wyzywających czarnych sukienkach, których widok drazni turbaniarzy.
      3. Zniwelować na wszystkich cmentarzach w Europie krzyży i nagrobków z
      atrybutami katolicyzmu - przecież islamista od nadmiaru symboli wiary
      niewiernych może dostać ataku serca.
      4. Surowo karać osoby - do rozstrzelania bez sądu włącznie - które w miejscach
      publicznych wzdychają "O jezu, ale laska" lub "rany boskie, ale fajny
      sweterek" - wszak w pobliżu może znajdować się jakiś allahowiec, który poczuje
      się dotknięty dźwiękiem tych jątrzących słów.
      5. Powrócić do korzeni świeckiej tradycji z lat 50. i "świętego Mikołaja"
      przemianować na "Dziadek Mróz".
      • dokowski A czy nauczyciel, satanista, może obwiesić ... 22.12.04, 20:58
        .. ściany na swoich lekcjach symbolami swojej religii?
        • dokowski Ha! Zatkało was ciemniaki 23.12.04, 20:43
    • Gość: trad Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.energa.pl 21.12.04, 13:34
      Może tak od razu kto jest chrześcijaninem niech się powiesi, utopii .... Już we
      własnym domu nie wolno nawet świętować po swojemu zgodnie z upodobaniem i
      tradycją bo jakiemuś smierdziuchowi może się nie spodobać? Szczyt kretynizmu.
      Ku czemu to wszystko zmierza? Mam nadzieje, że my jako nacja nie pójdziemy na
      takie numery. Choćby z wrodzonej przekory. Lepsze to niż nic i małpowanie
      zachodu. Bo niechybnie i u nas pojawią się naśladowcy. Proszę wszędzie o dużo
      Mikołajów i choinek i szopek a na Wielkanoc zajączków, kurczaczków i jajców.
      • Gość: kosmita Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.nyc.rr.com 21.12.04, 13:47
        Po pierwsze religia zabrania ci samobojstwa. Po drugie to mozesz we wlasnym
        domu robic co chcesz. Po trzecie: wyciagasz wnioski jak jakis ksiadz ktoremu
        biznes sie wali. Wesolych Swiat.
    • Gość: A kiedys chorzy lewacy wylądują w obozach karnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:46
      i tam beda resocjalizowani, byc moze oni sami to sprowokuja pakowaniem ludzi do
      wiezienia za wiare bo chyba do tego zmierzają.
      Ok wpakują troche ale wtedy pewnie cos sie obudzi i tam mała dobrze
      zorganizowana banda około 2-3% społeczenstwa trafi tam gdzie jej miejsce.

Trzeba tez dodac ze kochają sie w islamie bo islam przypomina komunizm czyli
      nienawisc do indywidualizmu i prawa wyboru oraz chec wszechobecnej dominacji.
      • Gość: ubu_roy Re: kiedys chorzy lewacy wylądują w obozach karny IP: *.nyc.rr.com 21.12.04, 13:51
        Pakowanie ludzi do wiezienia za wiare ? Dobry pomysl. Pod warunkiem ze
        owa "wiara" opiera sie o klamstwa manipulacje i sluzy wyludzaniu od ludzi
        pieniedzy, to jestem jak najbardziej ZA. Jezeli masz na mysli czyjs
        swiatopoglad, to nie. Bo to w co wierzysz to jest wylacznie twoja sprawa.
        • Gość: Doctor Re: kiedys chorzy lewacy wylądują w obozach karny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:20
          Sugerujesz, że chrześcijaństwo opiera się na wyłudzaniu pieniędzy? Głupiś.
          W skrócie: nie chcesz - nie musisz dawać xiędzu kasy. Ale zauważ, że generalnie
          każdy, kto należy do jakieś organizacji chce, żeby się ona rozwijała. A na to
          często trzeba kasy. W sld też są składki członkowskie.
          • Gość: ubu_roy Re: kiedys chorzy lewacy wylądują w obozach karny IP: *.nyc.rr.com 21.12.04, 14:58
            Oczywiscie ze wspolczesna wersja chrzesciajanstwa ktora jest karykatura nauk
            Jezusa sluzy tylko i wylacznie wyludzaniu pieniedzy. Nawet ksieza nie wierza w
            to co glosza, wystarczy zobaczyc jak zyja i jak traktuja swoje "powolanie".
            Zeby jakas organizacja sie rozwijala nie potrzebne sa wcale pieniadze, tak jak
            armie nie tworzy bron ale prawdziwi zolnierze. Zaproponuj ksiedzu w zamian
            pieniedzy jakas usluge zobaczysz jak zareaguje. Wesolych Swiat.
          • Gość: patience Re: kiedys chorzy lewacy wylądują w obozach karny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.04, 04:19
            > Sugerujesz, że chrześcijaństwo opiera się na wyłudzaniu pieniędzy? Głupiś.
            > W skrócie: nie chcesz - nie musisz dawać xiędzu kasy.

Nieprawda. Musze, bo kler katolicki jest cwany i zalatwil, ze swoj haracz
            pobiera za pomocą Urzedu Skarbowego. A ja jestem agnostykiem i bym wolala dac
            na jakis dom dziecka, albo na przyklad na zenistow.

Ale zauważ, że generalnie
            > każdy, kto należy do jakieś organizacji chce, żeby się ona rozwijała. A na to
            > często trzeba kasy. W sld też są składki członkowskie.

Tylko ze ja nie jestem czlonkiem sld, i sld nie pobiera ode mnie skladek
            czlonkowskich. Czlonkiem kosciola katolickiego tez nie jestem, a oni skladki
            ode mnie pobieraja, mimo, ze nie chce, zeby pobierali.
      • Gość: Che CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:34
        czy tylko dobieracie co wam pasuje z waszej śmiesznej skompromitowanej wiary,
        ludzi pełnych nienawiści do inności, opływających w bogactwa księży, gdzie co
        drugi ma babe na boku, wypasione auto i apartament. Kochacie papieza, ale go
        nie słuchacie, nienawidzicie lewaków a ja kocham wszystkich ludzi, nie macie
        monopulu na prawdę, normalność, rację i czystość moralną
        • Gość: SiTy Re: CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 14:39
          Kochasz ludzi? Jak Twój imiennik zapewne - ja też jak kogoś kocham to mówię
          że jest śmieszny i skompromitowany smile

A dayskusja nie jest o prawdzie, morlaności, normalności tylko o szopce jaką
          odstawiają polit. popr. lewaki usuwając tradycyjne szopki.
          • Gość: che Re: CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:48
            po co stawiać szopki i choinki jeśli i tak ma się gdzieś niewygodne dogamty
            wiary, wtedy to jest szopka i bigoteria
            • Gość: SiTy Re: CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 14:52
              Taka tradycja. Spróbuj dostrzec pozytywne strony tegoż - gdyby wszyscy
              przestrzegali dogmatów to życie stałoby się nie do zniesienia, prawda? Z
              drugiej strony nie miałbyś się o co prezyczepić i straciłbyś rację bytu smile
              • Gość: che Re: CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 15:03
                Ja racji bytu nie stracę, bo nie narodziłem się po to by walczyć z katolikami,
                to raczej ich dopadła fobia, że są prześladowani,a może po prostu przyszedł
                czas, ze chrześcijaństwo traci swoją pozycje jedynego słusznego strażnika
                moralności i szamoce się ze strachu, że to koniec. I wcale nie mówie tu ze
                nowymi strażnikiem ma być leninizm, bo to też były w większości brednie w
                dodatku stosowane przez chorych ludzi. Człowiek ma być wolny w swym wyborze,
                nie może być przesladowany, albo czuć się źle, bo wg innych nie ma racjii, nie
                wolno narzucac mu z góry, że to jest słuszne a to nie, bo my wiemy lepiej i
                jesteśmy nieskazitelni
                • Gość: SiTy Re: CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.04, 15:18
                  To nawiedzone lewactwo chce pod płaszczykiem popr. polit. narzucić swoją
                  wizję. Chrześcijaństwo się trzyma jeszcze mocno. Zresztą co ma choinka do
                  moralności? To tylko symbol ale stał się b. ważny w tradycji, tak samo imię
                  Jezusa. Mówię oczywiście o Europie. Jeśli komuś się to nie podoba to trudno.
                  Ale niech nie dziwi się, że ludzie, dla których te symbole coś znaczą stawiają
                  opór. To część ich osoby - narodzili się i dorastali w określonej społeczności
                  więc bronią się.

Człowiek czasem musi czuć się źle - jeśli kultura w jakiej dorasta mu nie
                  odpowiada. Może próbować ją zmienić ale niech się nie dziwi, że będzie z tego
                  powodu obiektem niechęci albo i nienawiści innych.

Dlatego fobia katolików jest uzasadniona.

P.S. Polecam jeden z odcinków SOUTH PARK - tam wykpiono takich, którym
                  wszystko przeszkadzało - np. epileptykom przeszkadzały lampki świąteczne - bo
                  migają.
                  • Gość: che Re: CIEKAWE CZY PREZERWATYWY TEŻ NIE UŻYWACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 15:50
                    No właśnie. Ja mam wrażenie że cała ta wiara to jedna wielka tradycja, bo żywej
                    wiary to już nie widac wśród tych co uwazają się za katolików. Teraz nie
                    lewacy, ale większość ludzi w UE tak myśli. Bywam w często w UK, i tam święta
                    to jeden wielki biznes, bo w boga to tam mało kto wierzy. Choinki i szopki nie
                    powstrzymają laicyzacji świata zachodniego, ten świat wyznacza kurs dla reszty,
                    to cena rozwoju. Oczywiście możemy inaczej np jak w USA zdarzają sie przypadki
                    że ksiązki Darwina się pali, a życie powstało 6 tys lat temu od Adama i Ewy.
                    Jeżeli w Oświęcimiu stoi krzyż i gwiazda Dawida, choć w większości ofiarami
                    byli Żydzi, tak w Europie, musi być równość, a nie dyskryminacja
    • Gość: alienor Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.crowley.pl 21.12.04, 17:50
      Glupota, zgadzam sie i nie tedy droga, ale przyznam, ze jako ateistka i osoba o
      liberalnych pogladach, z satysfakcja obserwuje reakcje katolikow. Dobrze sie
      stalo, ze mozecie (zwracam sie do katolikow) doswiadczyc na wlasnej skorze, jak
      to jest spotykac sie z nietolerancja dla waszego stylu zycia. Pisze to w
      kontekscie np. niedopuszczania w Polsce do Parady Rownosci przez ludzi i
      organizacje zwiazane z tradycja chrzescijansko-katolicka. Mniejszosci nie mogly
      zademonstrowac tego, co jest dla nich wazne, bo obrazalo to uczucia i godzilo w
      tradycyjne (czytaj: katolickie) wartosci. Teraz katolicy nie moga demonstrowac
      tego, co jest wazne dla nich. Uwazam, ze ten akurat aspekt calej tej historii
      jest zdecydowanie zabawny.
      Zabranianie ludziom demonstrowania ich swiatopogladu i wiary uwazam za
      niepotrzebne i zle, wszystko jedno, czy chodzi o gejow, czy o katolikow.
      Zgrzytnelo juz pare miesiecy temu, kiedy Francja zabronila muzulmanskim
      uczennicom przychodzenia do szkol w tradycyjnym stroju. Nie rozumiem tego,
      szczegolnie, ze Francje zawsze mialam za tolerancyjny kraj. Przynajmniej sa
      teraz konsekwentni w stosunku do katolikow, ale czemu to ma sluzyc? Przeciez
      widac, ze rodzi to tylko kwasy.
      W mediach pada argument, ze demonstrowanie przez jednych ludzi swojej wiary
      obraza uczucia tych drugich: niewierzacych lub wyznajacych inne religie. W
      zyciu nie slyszalam wiekszej bzdury, przypuszczam wiec, ze chodzi o cos
      zupelnie innego.
      Uwazam, ze nie ma problemu, zeby katolicy obchodzili sobie swoje swieta niejako
      publicznie i niech sobie dzieci w szkolach przygotowuja szopki, ale nalezaloby
      jeszcze zadbac o to, by dzieci, ktorych to nie interesuje, byly wlasciwie i
      sprawiedliwie potraktowane. Kiedy widze w tv dzieci, ktore maja proby i
      przygotowuja szopke, zastanawiam sie, kiedy sie to odbywa? Co wtedy robia inne
      dzieci, ktorych to nie interesuje? Musza siedziec na normalnych lekcjach?
      Siedza na probie i nudza sie? Musza brac udzial, bo pani musi zaangazowac
      wszystkie dzieci? Z doswiadczenia wiem, ze dla szkoly wszyscy sa katoliccy i
      musza walczyc (wlasnie walczyc, co odbija sie negatywnie na stosunkach z
      nauczycielem i innymi dziecmi) o swoje prawo do odciecia sie od narzucanej
      wszystkim tradycji. U mnie w szkole wszedzie powieszono na scianach krzyze, tuz
      obok godla. Wymowa jest jednoznaczna: jestesmy Polakami i katolikami. A ja
      bylam (i jestem) Polka i nie-katoliczka. A jednak ten krzyz sugerowal co
      innego, sprawial, ze pojawilo sie w otoczeniu cos, co nalezalo przy roznych
      okazjach wyjasniac, korygowac. Moj nie-maz odbywal sluzbe wojskowa i skladal
      przysiege na Boga i ojczyzne. Pytanie do wszystkich, ktorzy uwazaja dwie wersje
      kartek swiatecznych Tony'ego Blair'a za glupia polityczna poprawnosc: czy jedna
      wersja przysiegi wojskowej jest w porzadku? Jaka wartosc ma taka przysiega,
      jesli sklada ja czlowiek niewierzacy i przysiega na jakis abstrakcyjny byt?
      Przyklady mozna mnozyc. Moze to, co sie teraz dzieje w niektorych panstwach
      europejskich jest poczatkiem procesu szukania nowego miejsca dla religii
      katolickiej i religii jako takiej w nowoczesnym spoleczenstwie. Katolicy
      protestuja, bo chcieleiby zachowac swa wysoka, uprzywilejowana pozycje, ktorej
      juz w rzeczywistosci nie zajmuja i ktora wynika juz bardziej z tradycji i
      kultywacji zludzen, niz ze struktury religijno-swiatopogladowej spoleczenstw
      europejskich.
      • Gość: t Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 21.12.04, 18:25
        brawo !!!
      • zdr1 Re: Polityczna poprawnośc czy GŁUPOTA? 22.12.04, 12:44
        Gość portalu: alienor napisał(a):

> Katolicy protestuja, bo chcieleiby zachowac swa wysoka, uprzywilejowana
        pozycje, ktorej
        > juz w rzeczywistosci nie zajmuja i ktora wynika juz bardziej z tradycji i
        > kultywacji zludzen, niz ze struktury religijno-swiatopogladowej spoleczenstw
        > europejskich.

Masz racje, ze zmienia sie struktura religijna i swiatopogladowa spoleczenstw
        europejskich. Przyszlosc nalezy do islamu, twoja wnuczka bedzie nosila czador
        (o ile w ogole bedziesz ja miala), a pederasci beda zrzucani z wiezowcow glowa
        w dol, jak niedawno zapowiadala jedna z organizacji islamistycznych.
        Cywilizacja zachodu popelnia w tej chwili samobojstwo, ktorego skala i szybkosc
        jest bezprecedensowa w historii. Najszybciej wygina wlasnie tacy jak ty, z
        czego sie szczerze ciesze. Coz, lewactwo nigdy nie potrafilo przewidziec
        konsekwencji swoich dzialan. Tak jest i tym razem.
    • prezes24 Muzułmanin-homoseksualista na diecie wegańskiej 21.12.04, 18:08
      Ideał Europejczyka 2004
      • Gość: Nota Re: Muzułmanin-homoseksualista na diecie wegański IP: 212.14.63.* 22.12.04, 01:56
        Jaki ideał europejczyka? Wiadomo jaki jest - duża żychwa, duży brzuch, duzy penis i wygodne łózko. To jest ideał...
        • Gość: P-77 Re: propozycja do ateistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 02:12
          Nie wierzycie w Jezusa? O.K.
          W takim razie 25 grudnia idźcie do pracy a zamiast tego weźcie sobie wolne 7
          listopada. I tyle.
      • prezes24 Do tego żyjący w poliandrii 22.12.04, 08:03
        Czyli jedna kobieta - wielu mężczyzn.
        To nie żart : w Szwecji zgłosozno oficjalnie projekt legalizujący poligamię i
        poliandrię
        • Gość: XXL Re: Do tego żyjący w poliandrii IP: *.tinet / *.tinet.pl 22.12.04, 08:36
          prezes24 napisał:

> Czyli jedna kobieta - wielu mężczyzn.
          > To nie żart : w Szwecji zgłosozno oficjalnie projekt legalizujący poligamię i
          > poliandrię

No nareszcie !
          Toż to bardziej naturalne od małżeństw ped... homoseksualnych
        • antyk52 Re: Do tego żyjący w poliandrii 22.12.04, 12:14
          Ale nie został jednak przyjęty z entuzjazmem przez "tolerancyjnych" Szwedów:

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041222/swiat/swiat_a_2.html
    • dokowski W Iranie jest totalitaryzm, poczytaj sobie coś ... 22.12.04, 03:23
      ... o tym, dla lepszego zrozumienia tego pojęcia.
      • Gość: Nota Re: W Iranie jest totalitaryzm, poczytaj sobie co IP: 212.14.63.* 22.12.04, 12:08
        a ja to polecam Ci na Święta Bożego Narodzenia medytację nad słowami papieża: "domokracja nie oparta na Prawdzie przeradza sie w zakamuflowany totalitaryzm"
        • dokowski Święte słowa 22.12.04, 20:33
          Gość portalu: Nota napisał(a):

> a ja to polecam Ci na Święta Bożego Narodzenia medytację nad słowami
          papieża: "
          > domokracja nie oparta na Prawdzie przeradza sie w zakamuflowany totalitaryzm"

Tylko czy Papież przyzna, że ewangelie kłamią? To co katolicy
          nazywają „Prawdą”, prawdą nie jest, lecz co najwyżej objawieniem i dogmatem.

Religie głoszą nieprawdę i uczą zła. Źródłem prawdy są nauki przyrodnicze i
          ścisłe. Nie ma to nic wspólnego z totalitaryzmem. Totalitaryzm jest wtedy np.
          gdy władza każe w klasach wieszać swoje symbole, wszystko jedno czy jest to
          Swastyka, Sierp i Młot, Gwiazda Dawida czy Krzyż Święty. Dla mnie każdy gorliwy
          wieszacz Symbolu jest socjalistą godnym pogardy. Zakaz wieszania wszelkich
          Symboli jest o wiele mniejszym złem niż nakaz wieszania tylko jednego Symbolu,
          dlatego nie może być nazwany totalitaryzmem.

• Gość: ubu_roy Re: Święte słowa IP: *.nyc.rr.com 23.12.04, 15:57
            Tez tak uwazam. Religie głoszą nieprawdę i uczą zła. Papiez mowiac
            o "prawdzie" ma oczywiscie na mysli "prawde" gloszona przez wlasna korporacje.
            • Gość: Astre Re: Święte słowa IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.12.04, 16:47
              A te ruchy antyreligijne ktore glosily jedynie sluszna prawde od PRLu
              po niesmiertelny sojuz, juz gryza ziemie. Jak to jest? Gdyby nie Bog, to moze
              by i nie gryzly? Dlatego nie bojcie sie wierzyc w co wierzycie nawet jesli
              mielibyscie o zgrozo obrazac uczucia antyreligijne!!!
              I nie dajcie sobie wmowic ze to narusza odmozdzajaca religie politycznej
              poprawnosci ktorej forumowym kaplanem jest niejaki rycho7.

> Tez tak uwazam. Religie głoszą nieprawdę i uczą zła. Papiez mowiac
              > o "prawdzie" ma oczywiscie na mysli "prawde" gloszona przez wlasna
              korporacje.

• Gość: Astra A jednak grozna glupota!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.12.04, 19:12
                Wystarczy spojrzec na to forum zeby zauwazyc ze ci sami co
                etatowo atakuja chrzescijanstwo, nigdy nie powiedzieli zlego
                slowa nt. fatwy na Rushdiego, smierci van Gogha czy niesmiertelne
                mordowanie przez generalissimusa Saddama. Jesli juz musza cos powiedziec
                to ze "katole" sa takie same (czyli a u was bija murzynow).

Tutaj macie aresztowanie czlowieka za nawrocenie sie na chrzescijanstwo:

www.ewtn.com/vnews/getstory.asp?number=52495
                Czego oczekuje? Albo ciszy albo atakow na "katoli".
                • rycho7 dyzurny atak 23.12.04, 19:21
                  Gość portalu: Astra napisał(a):

> Czego oczekuje? Albo ciszy albo atakow na "katoli".

Zadowolona? Wiecej juz mi sie nie chce.
                • dokowski Tak, wy, fanatycy zawsze kłamiecie 23.12.04, 20:38

> Wystarczy spojrzec na to forum zeby zauwazyc ze ci sami co
                  > etatowo atakuja chrzescijanstwo, nigdy nie powiedzieli zlego
                  > slowa nt. fatwy na Rushdiego, smierci van Gogha czy niesmiertelne
                  > mordowanie przez generalissimusa Saddama.

Przy każdej okazji atakuję islamskich zbrodniarzy i superzbrodniarza Saddama o
                  wiele zacieklej niż chrześcijaństwo. Zawsze powtarzam, że islam to religia zła,
                  o wiele gorsza niz chrześcijaństwo. Nie raz dowodziłem argumentami
                  historycznymi, że kultura islamu to kultura niszczycieli, którzy zdobywali i
                  żyli na gruzach kultur wyżej rozwiniętych.

Tu na tym forum to pisałem kłamliwy głupku na etacie u Rydzyka
                  • Gość: Astra Fanatyk dokowski sie odezwal IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.12.04, 21:09
                    Akurat rzeczywiscie Ty jestes troche bardziej obiektywny
                    ale zazwyczaj jestes w sojuszu z lewoskretnymi umyslami
                    ktore nie maja krzty obiektywnosci.
                    • Gość: Astra Dlaczego ateisci sa tacy fanatyczni?? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.12.04, 21:18
                      Wlasciwie wyglada jakby nie byli pewni swego i cos ich drazni w srodku.
                      Dlatego musza wylac dzienna dawke jadu nt. religii i oczywiscie nazywaja
                      to "neutralizmem swiatopogladowym." A ja Wam powiadam, spokojnie chlopcy.
                      Jesli Bog nie istnieje to po co sie tak rzucacie. I po co sie rzucacie glownie
                      na chrzescijanstwo? Pojechalibyscie poszczekac do Arabii Saudyjskiej. Zniwo tam
                      wielkie, jeno robotnikow (w wydaniu marksistowsko-leninowskim) malosmile

Wesolych Swiat pierwszomajowych czy co tam obchodzicie. Nie obchodzi mnie to.
                      • dokowski W jakich ty się kręgach obracasz? 24.12.04, 03:54

> nazywaja to "neutralizmem swiatopogladowym."

Nie bądź śmieszna. Antyreligijność nie jest żadnym neutralizmem, co za głupi
                        pomysł. A dodatku "światopoglądowy", to już jakiś absurd. Światopogląd nie może
                        być neutralny. "Neutralizm światopoglądowy" to coś jak "ekonomia socjalizmu" -
                        termin z nowomowy, wewnętrznie sprzeczny. Porozmawiaj trochę z normalnymi
                        ludźmi a nie tylko z jakimiś lewicowymi ciemniakami. Wy, fanatycy, cierpicie
                        chronicznie na brak kontaktów z wolnymi duchami i otwartymi umysłami
              • Gość: ubu_roy Re: Święte słowa IP: *.nyc.rr.com 24.12.04, 02:13
                Nie ma czegos takiego jak "uczucia antyreligijne" tak samo jak i nie ma "uczuc
                religijnych". Ateizm jest wytworem rozumu a nie uczuc. Natomiast, "uczucia
                religijne" to jest wymyslone przez zrozpaczonych kato-oszolomow ktorym brakuje
                argumentow w rzeczowej dyskusji slowo-klucz. Sluzacy do zamykania mordy kazdemu
                kto ma inne zdanie niz towarzysz ksiadz i jego pieski. Ludzie mysla, ze
                posiadaja cos takiego jak "uczucia religijne" mylac zwyczajne egzystencjalne
                leki i pytania z prostackimi odpowiedziami ktore mozna znalesc w kazdej religii
                i ktore ludziom o prostym umysle przynosza spokuj i ukojenie.
    • Gość: włodek Polityczna poprawnośc TO JEST GŁUPOTA ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 21:29
      ale coraz bardziej niebezpieczna-
      yak jak nazizm w latach 20. smiano sie z brunatnych plebejuszy a tu
      nagle...1933. Podobnie bedzie z PC. Ani sie obejrzysz i za slowo "pederasta"
      pojdziesz do wiezienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka