Gość: fit IP: *.chello.pl 26.12.04, 14:07 Kijów-Warszawa - wspólna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BEZPARTYJNY Chociaż raz na nas nie plują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:11 Dobrze, że nasze zaangażowanie na Ukrainie nie jest dla nich jedynie objawem "patologicznej polskiej rusofobii". Źle, że dostrzegają w akcesji Ukrainy tylko interes Warszawy, a nie Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp2 Re: Chociaż raz na nas nie plują. IP: 217.173.203.* 26.12.04, 17:51 A miesiąc temu ta sama francuska gazeta w ostrych słowach krytykowała Polskę za wtrącanie się w nie swoje sprawy. Wiadomo, że Francja trzęsie portkami przed Putinem nie mniej niż przed swoimi muslimami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Mylisz sie. To byla "Le Figaro" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 19:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Z tym 'pluciem' w polityce to troche inaczej... IP: *.sympatico.ca 26.12.04, 21:00 jak na forach GW. Jak zrobimy cos dorze to w wiekszosci przypadkow inni potrafia to zauwazyc. To nie jest tak ze wszyscy sa przeciwko nam. Musimy sami bronic swoich interesow i zaczac wierzyc w nas samych oraz podejmowac madre decyzje. Rezultaty beda szbciej jak wam sie wydaje. Taki to juz jest ten Swiat. Wesolych Swiat i pomyslnego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADIESTETA TO CUD! WRESZCIE GO GŁOWA PRZESTAŁA BOLEĆ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malach Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.one.pl 26.12.04, 14:19 popieram Juszczenke i cala pomaranczowa rewolucje ze wzgledow ideowych ciekaw jestem tylko jaki bedzie ogolny bilans tych przemian (jezeli sie tylko powioda - czemu kibicuje) dla Polski, Ukraina z uporzadkowana gospodarka statnie sie bardzo atrakcyjna dla inwestorow (wielki rynek wewnetrzny, tania i wykwalifikowana sila robocza) co sila rzeczy spowoduje zmniejszenie inwestycji u nas a nawet odplyw kapitalu na Ukraine. Juz nie tylko Czechy i Slowacja beda z nami rywalizowac o atrakcyjne inwestycje ale i strasznie konkurencyjna Ukraina. Jak w gre wejdzie czysty rachunek finansowy nikt nie bedzie pamietal o ideach i naszym wkladzie w przemiany na Ukrainie Odpowiedz Link Zgłoś
rkcb Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie 26.12.04, 14:33 Ukaraina w UE to nie tylko konkurencja, ale 50milionów konsumentów, którzy będa chcieli żyć na europeiskim poziomie i gdzieś będą musieli kupić samochody, pralki, telewizory itd. A z Polski jest najbliżej i pewnie jeszcze długo najtaniej. Ukraina (i Turcja też) w UE to dla wszystkich świetny interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Wybory na Ukrainie to jest rownie olbrzymi sukces IP: *.adsl.solnet.ch 26.12.04, 14:52 polskiej dyplomacji, ktora niezaleznie od lini politycznej partii u wladzy "walczyla o wolna Ukraine". To jest rownoczesnie porazka polityki niemieckiej i francuskiej orientujacej sie tylko na Rosje i pozostawiajacej inne kraje (bylego ZSRR) w strefie wplywow Rosji. W ten sposob etablowaly nowy podzial Europy, cos w rodzaju niepisanej Jalty. Ukraina wylamuje sie z tego "porzadku" i jest w tym wlasnie bardzo duza zasluga Polski. W interesie Polski lezy jak najbardziej wolna Ukraina. Obydwa kraje laczy poza wszystkim jedna rzecz: obydwa narodu maja paskudnych sasiadow. Jak zalozyciel paryskiej "Kulutury" Gieodryc i wybitni intelektualisci na emigracji stwierdzili: "Bez wolnej Polski nie ma wolnej Ukrainy i bez wolnej Ukrainy nie ma wolnej Polski". Mam nadzieje, ze zadna partia polityczna w kazdym z tych dwoch krajow nie zapomni o tej elementarnej zaleznosci. I ze wszystkie dzialania polityczne, ktore beda podejmowac na arenia miedzynarodowej beda wlasnie to bardzo specjalna relacje uwzgledniac, tzn. sie nigdy osalbiac a tylko wzamacniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Klub Re: Wybory na Ukrainie to jest rownie olbrzymi s IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.04, 17:33 Gość portalu: fritz napisał(a): > Obydwa kraje laczy poza wszystkim jedna > rzecz: obydwa narodu maja paskudnych sasiadow. Jawohl, fritzchen! Masz racje z tymi sasiadami: Polska sasiaduje z Ukraina, a Ukraina z Polska. Widze, ze wracasz do formy i twoje posty sa znow tak smieszne jak kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Wybory na Ukrainie to jest rownie olbrzymi s IP: *.adsl.solnet.ch 26.12.04, 17:56 Dziekuje ze mnie czytasz. Ze zrozumieniem jeszcze za bardzo nie funkcjonuje, ale przyjdzie z czasem. P.S. A wiec jakie kraje wymagaja kladania przysiegi od obcokrajowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Klub Re: Wybory na Ukrainie to jest rownie olbrzymi s IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.04, 18:24 Fritzchen, "zrozumienie" nie ma nic wspolnego z podzielaniem twoich pogladow. Wystarczy, ze ty sam jestes w stanie je zrozumiec, ale nie podniecaj sie tym za bardzo i zacznij nareszcie czytac takze odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babicki Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.fnet.pl 26.12.04, 14:48 pożyjemy, zobaczymy. takich jasnowidzów pesymistów jak ty naczytałem się, przed wstąpieniem Polski do UE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc MOSKALE WARA OD UKRAYNY!!! IP: *.client.comcast.net 26.12.04, 17:05 RUSKYE LAPY PRECZ OD LOWOWA I KIJOWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: MOSKALE WARA OD UKRAYNY!!! IP: *.top.net.pl 26.12.04, 19:32 Także od Mińska, Smoleńska i Królewca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gen. Lebiedz Re: MOSKALE WARA OD SYBERII !!! IP: *.cg.shawcable.net 26.12.04, 21:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_2 drobna uwaga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:21 ...mam wrażenie, że Ukrainie zdecydowanie bliżej do Europy niż Turcji... gospodarki na podobnym poziomie, ale różnica cywilizacyjna ogromna - i na szczęście na korzyść naszych Sąsiadów..! Kijów - Tak, Ankara - Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sreberko Re: drobna uwaga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:35 zdecydowanie popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: drobna uwaga... IP: *.adsl.solnet.ch 26.12.04, 14:40 Masz racje. Niemcy jako jedyny argument zasadniczy przeciwko przyjeciu Ukrainy do Uni wysuwaja koniecznosc wczuwania sie w sytuacje...Rosji, ktora biedna tak duzo juz stracila! Zaskakujaca argumentacja, ale tylko pozornie. Rosja jest dla Niemcow i rowniez dla Francji kluczem do realizacji chorboliwych ambicji mocarstwowych. Rowniez dbajac o interesy Rosji, Niemcy blokowaly do 1997 przyjecie Polski do NATO. Dopiero zdecydowana postawa USA wymusila zmiane stanowiska Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Bylas kiedykolwiek w Turcji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong bylem i w turcji i na ukrainie IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 26.12.04, 14:55 i pisanie tego ze gospodarki sa na podobnym poziomie to nonsens owszem ukraina jest na podobnych poziomie co turcja .... ale tu chodzi o turecka wschodnia i centralna czesc do poziomu turcji zachodniej bedzie ukraina dochodzic na pewno co najmniej z jakichs 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP dopoki czlowiek nie pojedzie,to nie wie,w jakich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:35 stereotypach tkwil... Porownajmy chociaz Turcje z przygraniczna Bulgaria, ktora wstepuje do UE za 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: bylem i w turcji i na ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 18:28 PKB na jednego mieszkańca (2003) liczone wg parytetu siły nabywczej: Turcja - 6646,34$ Ukraina - 5312,4$ PKB na jednego mieszkańca w 2003 (ceny bieżące): Turcja - 3451,78$ Ukraina - 1031,94$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: 81.219.224.* 26.12.04, 14:21 Mamy tradycję nie tylko wojen ale także wspólnego istnienia z Ukraińcami. Oby dalej od Rosji bo to zima, mróz i "mongolizacja" polityki. A tak wogóle to wszyskiego nalepszego z okazji Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkwiet Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.95.108.194.contactel.net 26.12.04, 14:38 POPIERAM.UCIEKAĆ OD RUSKICH JAK NAJDALEJ,BO TO TYLKO SYF ,KIŁA I MOGIŁA.NIGDY NAS NIE KOCHALI.ZACHÓD CO PRAWDA TEŻ NIE ALE JEST BARDZIEJ PO EUROPEJSKU.CO DO POLITYKI ZAGRANICZNEJ ? TAK TRZYMAĆ.NIE MOŻEMY BYĆ TYLKO KOPANI PO TYŁKACH !!! MIEJMY SWOJE ZDANIE.NAWET ZA CENĘ NARAŻANIA SIĘ.ŻABOJADY I GERMAŃCY OSTATNIO CHOWAJĄ GŁOWY W PIASEK.MY CHODZIMY Z PODNIESIONĄ GŁOWĄ.TAK TRZYMAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 15:10 My chodzimy z podniesiona wodoglowa raczej powinienes napisac. Wiekszej megalomanii jak polskiej nie poznalem na calym swiecie . Po prostu smieszne.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.zeelandnet.nl 26.12.04, 15:25 Pojedz volksdeutschu do Francji, to tam dopiero poznasz megalomanie. O waszej szwabskiej, to juz mowic sie nawet nie chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 15:37 Pewnie wywalili cie jak sprzatales u nas na czarno , i dlatego takis zgorzknialy . zamelduj sie za 7 latek . Ta fucha nadal na ciebie bedzie czekala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.zeelandnet.nl 26.12.04, 15:51 Gdy volksdeutschu nie masz co napisac, to bluzgasz. Nie mieszkalem nigdy w Nimczech, ( i nie mam najmniejszej ochoty, bo ocieranie sie na codzien o glupich ludzi napawa mnie obrzydzeniem ) ale mialem kilka razy WIELKA przyjemnosc wylac z roboty na zbity pysk kilku glupawych i leniwych szwabow tam, gdzie przyszlo mi z nimi pracowac. Jako pracownicy (poza herenvolklandem) pozostawiacie wy niemiaszkowie BARDZO duzo do zyczenia, a zwlaszcza to, ze nawet tam gdzie wymagany jest jezyk angielski(jako jezyk zawodowy) wy potraficie jedynie szczekac w swoim szwabskim. I przemawia przez ciebie volksdeutschu jedynie glupia, malpia nienawisc do Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 16:09 Chlopie , musial ci jakis Niemiec , albo twojej mamie zajsc za skore , skoro sie tak pienisz. A moze ty , chlopie jestes Niemcem tylko tego nie wiesz , bo ci mamusia nic nie powiedziala. Zapytaj ja. Wtedy mialbys pewne pochodzenie . No nie wstydz sie , idz i zapytaj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 16:26 No i co kaczor , zapytales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 16:45 Kaczor??????? , zyjesz jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.zeelandnet.nl 26.12.04, 16:49 Oto caly popis szwabskiej "kultury" w wydaniu Szui. Czy wiesz juz volksdeutschu dlaczego nie chce mieszkac pomiedzy wami ? Przeciez caly herenvolk to takie wlasnie glupawe i chamskie Szuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 17:36 Naucz sie czytac ,kaczorze , jestem Schuja a nie szuja.A skad ty wiesz , jaka jest moja narodowosc? A moze jestem Austiakiem? Albo Szwajcarem ? Ale poniewaz tak plujesz na tych Niemcow to juz na pewno sie z nimi bede solidaryzowal.I bede sie lepiej czul jak ty. Ale mi nie odpowiedzialec na moje pytanie co ci twoja mama odpowiedziala. Sprawdz dokladnie wasze zdjecia rodzinne z okresu wojny i zaraz po.Kpbiety z krotko ostrzyzonymi wlosami niekoniecznie musialy wrocic z obozu pracy. Byly tego tez inne powody .Zapytaj mame. kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczory11 Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.zeelandnet.nl 26.12.04, 17:56 Szwabska, chamska SZUJA. Tatus gestapowiec, matka dziwka z BDM - "Bund Deutscher Madel". Cos w tym szwabowie musi byc takiego, ze ludzie tam mieszkajacy (piszesz przeciez SZUJO z herenvolklandu ) tak okropnie chamieja. Gdy nie ma sie co do zaoferowania, to zostaje tylko chamstwo. A twoja narodowosc - jestes farbowanym szwabem, ktory w polowie lat 70-tych wyjechal do swego Reichu. I stad twoja wscieklosc. Bo zamiast robienia obiecanej kariery pozostalo ci albo sprzatanie sraczy, albo wegetacja na socjalu. Tak wiec nie musisz sie z niemiaszkami solidaryzowac, bo jestes synalkiem "damy" z BDM, takim niemiaszkiem 3 kategorii. A do Polski wstyd wrocic, bo nie ma z czym i nie ma za co. Wiec pozostal tylko bluzg i nienawisc do Polakow. Tu gdzie mieszkam szlaja sie po ulicach wielu takich "niemcow" (od siedmiu bolesci, jak ty) z dwoma paszportami. Oficjalnie tez "Niemcy", tylko zaden z nich geby dobrze po niemiecku otworzyc nie potrafi i gro z nich siedzi na socjalu, bo do roboty to tez dwie lewe rece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ do Kaczorów IP: *.top.net.pl 26.12.04, 19:37 Raczej powiedziałbym, że taki osobnik to syn tatusia Wani i mamy Helgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: do Kaczorów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 20:16 No wreszcie mam czas i na ciebie zetzetku.Raczej bys powiedzial cze jednak bys powiedzial . Tak cos widze , zes ty chloptysiu z tych co chcieliby a boja sie. Nie boj sie . Wcisnij a mocno i potem tylko rytmicznie ruszaj dupcia. pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 19:42 kaczor , prosilem , uwazaj na zylke, bo sie mozesz juz rano nie obudzic.Anaprawde nie chcialbym cie utracic.Jestes juz tam , gdzie cie chcialem miec. I wytrzyj swoje poslinione wargi , bo to nieladnie wyglada. kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 20:05 kaczor , to mi od razu bylo podejrzane , ten twoj zasob pojec dotyczacych niemieckich struktur .Teraz juz mam pewnosc , ze ty jestes nasz , tylko sie wstydzisz. Po prostu wiedza normalnego ale tez nierormalnego Polaka o tych sprawach nie przekracza slownictwa kapitana Klossa i majora Brunnera a a co bardziej obeznanych dodatkowo " 17 mgnien wiosny" i stad ta moja pewnosc , ze jestes nasz .I pamietaj o zylce Volksgenosse. kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 17:58 Ej kaczor, chyba zylka nie pekla , co? Zakwacz cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.adsl.solnet.ch 26.12.04, 18:03 szuja, napisz cos po niemiecku. tak okolo 10 zdan. Zaloze sie, ze nie potrafisz. P.S. Zdan na temat oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 19:31 Tys tez glupi. Moglbym ci odpisac z ksiazki , jakbym nie umial ale ja nie mam wcale potrzeby tobie ani innym , co tu sie poca CZEGOKOLWIEK UDOWADNIEC.Fritz ! Ich hoffe es, dir ist die genaue Bedeutung des Wortes " ein Trottel zu sein " bekannt. Ich stelle leider fest; du bist ein Trottel. Viele Grüße . Schuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.adsl.solnet.ch 27.12.04, 18:35 > Tys tez glupi. Moglbym ci odpisac z ksiazki , jakbym nie umial ale ja nie mam > wcale potrzeby tobie ani innym , co tu sie poca CZEGOKOLWIEK UDOWADNIEC.Fritz ! Wlasnie dla tego chcialem abys napisal cos na temat. Tja, jak widac nie potrafisz pisac po niemiecku. Dobrze wiedziec przekoslawiony przez Niemcow Polaku. Jestem przekonany, ze jak bedziesz starszy staniesz sie znowu zagorzalym Polakiem. Prawdziwym dobrym Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 19:47 Fritz ! Wmiedzyczasie zadalem sobie troche trudu , zeby poczytac to wszystko , co wypociles tutaj na tej stronie.Radze ci przeczytaj to jeszcze raz , idz w kat i wstydz sie. Ty jestes grafoman pierwszej wody. Boze, ty widzisz to i nie grzmisz? Twoj Schuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 15:45 I nie porownoj waszej polskiej , zachodniej Azji z Europa. Nie dacie rady jeszcze przez 50 lat sie do nas zblizyc.To niemozliwe przy waszej mentalnosci narodowej .Wystarczy pare razy popatrzec na obrady waszego najwyzszego gremium narodowego. Sprawia mi to wyjatkowa przyjemnosc . Myslalem , ze Muppet Show juz sie skonczyl a tu sie okazuje ze leci dalej , i to w o wiele lepszym ,polskim wydaniu. Przyjemnosci zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Nie udawaj Niemca, glupi kacapie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 19:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Nie udawaj Niemca, glupi kacapie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 21:52 Sorry, nie zauwazylem twojego wpisu wczesniej. Jest bardzo krotki , dlatego trudno mi sie do jego tresci odniesc. Zastanawiam sie , dlaczego jest tak krotki . Jedyne logiczne wyjasnienie , ze pewnie nic wiecej nie wiesz albo obawiasz sie , piszac wiecej w swojej " Muttersprache " ujawnic ilosc bledow , ktore popelniasz.Atak na marginesie , ale tylko do twojej wiadomosci ; ja jestem Niemcem i nie mam z waszym narodem a ni tym bardziej z waszym obywatelstwem nic a nic wspolnego. I nie chcialbym nigdy miec. So wahr mir Gott helfe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 20:55 NO WRESZCIE. kaczor chyba juz odlecial , Fritz-Trottel juz zramolal , ZZ (zetzetek ) juz chyne skonczyl ruszac dupcia a piszacy pare pozycji ponizej kiramolski ( pseudo ohne Schwanz )szuka intensywnie jego resztek , moge z calym spokojem wycofac sie na z gory okreslone pozycje. Nie zyje rozsadek -Ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.nb.aliant.net 26.12.04, 21:08 Ten Schuja jest chory, bardzo chory czlowiek. Ja mysle ze w 50 letnim postepie sa dobrzy lekaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 21:25 Chlopie! Pewnie ,ze jestem chory.Mecza mnie hemoroidy , niedowidze , i mam lues w III stadium. Ale myslec i poprawnie a przedewszystkim zrozumiale sie na pismie artykulowac potrafie , czego nie mozna z pewnoscia powiedziec o twojej osobie.Osle, slowo lekarz pisz przez rz a twoj dalszy belkot musisz dokladniej sprecyzowac , w co naprawde watpie. bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus z Lyonu Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski (dla z huja) IP: *.adsl.proxad.net 26.12.04, 22:07 Nie dacie rady > jeszcze przez 50 lat sie do nas zblizyc.To niemozliwe przy waszej mentalnosci > narodowej .Wystarczy pare razy popatrzec na obrady waszego najwyzszego gremium > narodowego. Sprawia mi to wyjatkowa przyjemnosc . Myslalem , ze Muppet Show > juz sie skonczyl a tu sie okazuje ze leci dalej , i to w o wiele > lepszym ,polskim wydaniu. Przyjemnosci zycze. To ci sie zasr..ny szwabie najlepiej udalo.Za 50 lat nie bedzie nawet sladu po twoim reichu.Wymrzecie wszyscy jak dinozaury.A na waszym miejscu zostanie smrod Turkischen-schiessenlandu.My Polacy pozostaniemy tu na wieki.Nie zmogl nas Bismack a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski (dla z huja) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 22:42 Witaj polonusie skadstam.Dziekuje ci za twoj post.Juz myslalem , ze wszyscy spasowali i bede musial sie na inne temetycznie forum przezucic, a tu bec , ktos sie odezwal. Napisalem bec , bo wyrazasz sie jak becwal.A to cos napisal jest tak przepelnione nienawiscia , ze sprawilo mi to autentyczna przyjemnosc , gdy wyobrazilem sobie jak twoje paluchy lataja wsciekle po klawiaturze.Chlopie! Wroc na ziemie i badz realista.To co piszesz , to tylko twoje pobozne zyczenia. A gdzie ty siedzisz ? W Polsce? Nie , we Francji i uczysz sie tam jak nalezy POPRAWNIE pracowac. Ucz sie ucz.Jak bedziesz sie chcial cos dowiedziec o poprawnym gospodarowaniu , to melduj sie u nas w Niemczech.Im predzej zapomnisz gospodarowanie typu " polnische Wirtschaft " , tym lepiej dla ciebie i twojego plemienia. To tak w nawiazaniu do naszego Zelaznego Kanclerza.( jezeli kojarzysz wogole o czym pisze).Inie unos sie tak , bo pewnie akurat jesz rybke swiateczna i jeszcze ci cos stanie , ale w gardle. Adieu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:56 POPIERAM.UCIEKAĆ OD RUSKICH JAK NAJDALEJ,BO TO TYLKO SYF ,KIŁA I MOGIŁA.NIGDY > NAS NIE KOCHALI.ZACHÓD CO PRAWDA TEŻ NIE ALE JEST BARDZIEJ PO EUROPEJSKU.CO DO > POLITYKI ZAGRANICZNEJ ? TAK TRZYMAĆ.NIE MOŻEMY BYĆ TYLKO KOPANI PO TYŁKACH !!! > MIEJMY SWOJE ZDANIE.NAWET ZA CENĘ NARAŻANIA SIĘ.ŻABOJADY I GERMAŃCY OSTATNIO > CHOWAJĄ GŁOWY W PIASEK.MY CHODZIMY Z PODNIESIONĄ GŁOWĄ.TAK TRZYMAĆ !!! Zgadazam się z każdym zdaniem jeszcze tylko uniezależnić się od gazu ruskiego na korzyść Norwegii ( nie tylko gazu ale innych surowców ) i będzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość LPR,Radio Maryja i samoobrona wsciekłe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:47 bo to prorosyjskie i antypolskie zasrańce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author Gosciu idz umyj ząbki i spać bo jutro koniom trza IP: *.espol.com.pl 26.12.04, 21:55 wody dać. Nic nie masz ciekawszego od wyzywania RM od antypolkich?? Nie wiesz o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom cuś sie Europejcyki uczą IP: 195.150.224.* 26.12.04, 15:00 obronilismy ich przez Sowietami w 1920, ostrzegalismy bez skutku przez Hitlerem, moze teraz cos zakumaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: cuś sie Europejcyki uczą IP: 80.51.168.* 26.12.04, 15:05 Taaa. Jak wygra Juszczenko to wygra demokracja, a jak nie to komuna. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: cuś sie Europejcyki uczą IP: *.nb.aliant.net 26.12.04, 21:14 Nic nie zrobia, poniewazto jest zgnila ciwilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:03 Ani słowa o Lechu Wałęsie. A to właśnie on przemówił do tłumów w Kijowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 15:12 Nie pisz przemawiac i Walesa w jednym zdaniu . To sa totalne sprzecznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadpole Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: 213.122.225.* 26.12.04, 15:22 I to pisze dziennik francuski.I nie broni interesow przyjaciol z Kremla ? I nie poleca nam sie zamknac i nie wciskac swego nosa w nie swoje sprawy ? Kolejna nauka dla Nas aby prowadzic polska polityke zagraniczna i nigdy nie pozwolic na stworzenie europejskiego "SUPERPANSTWA" gdzie nasz glos utonie w niemiecko-francuskim politycznym belkocie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie 26.12.04, 15:24 obłudni francuzi chwalą małpie ruchy polskiej dyplomacji , bo lezy to w ich interesie... ..ani slowem nie poparli ukrainę , a innych hecują.. zawsze chcą żreć niezasłużone konfitury... tak samo wejdą kiedyś po wojnie do iraku, głosząc „mysmy was zawsze popierali”, a i putinowi powiedza „monsieur, ukraina nas nigdy nie intersowała”.. ...a nadwislanie , łasi na pochlebstwa, dali by sobie nawet kuśkę odciąć , byleby ich tylko chwalono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 15:29 Nadwislanie zawsze byli wolami na arenie swiatowej polityki i takimi zostana , bo maja to juz w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:38 Autor artykułu widzi tylko pragmatyczne powody zaangażowania naszych polityków. Szkoda bardzo, że nie dostrzega tego, że Polacy solidaryzują się z narodem ukraińskim pragnącym zbliżenia do Zachodu i demokracji. Wielkie słowa, ale czyste intencje. Świat byłby zupełnie inny bez nas, Polaków. Jakoś tego nie potrafią dostrzec inni i chyba także my sami. Jestem dumna z tego, że jestem Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 15:59 Z Twojego ostatniego zdania , z jakiej przyczyny jestes dumna odczytuje jednak, ze tak calkiem tego wszystkiego co napisalas wczesniej , nie jestes pewna. Nie odczytaj tego przypadkiem , ze podwazam twoje prawo do dumy, obojetne z jakiego powodu.Tym niemniej nie mowia o tym inne narody. Po prostu sa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie 26.12.04, 19:42 Gewiss, mein "vom Schwanz" (oder soll ich Schlappschwanz schreiben?) sind Polen wirtschaftlich und infrastruturmässig weit von den deutschan Standards entfernt, zu einem beträchtlichen Teil ist das auch ein Verdienst der Deutschen, vor allem der Russen, zu einem Anteil sicher der Polen selbst. Politisch (ich meine die strategischen Entscheidungen - Irak, Ukraine, Russland, EU-Verfassung) verhalten sich Polen aber seit einigen Jahren viel vernünftiger und zugleich auch würdiger als die Deutschen und die Franzosen. Das ist mutig und lobenswert, unabhängig von zahlreichen schlechten und kritikwürdigen Sachen, die in Polen stattfinden und die man unbedingt ändern muss. Warum schimpfst du mit dem Kaczory11? Hast du vielleicht keine Argumente? MfG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joschka fischer Es lebe CDU/CSU !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: Es lebe CDU/CSU !!!! 26.12.04, 20:03 Drogi Joschka, Pani Merkel, ktora wyrznela wszystkich swoich przajaciol, juz chyba nic nie pomoze i katastrofa rzadow Schrödera/Fischera bedzie sie ciagnac dlugie jeszcze lata. Smutne, ale dla Polski dobra i zla wiadomosc jednoczesnie - z powodu "interdependence" zla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 20:37 Chlopie, choc piszesz jalowo ale pisz po polsku , bo cie nie wszyscy tu zrozumieja, a jak kaczor u ciebie wyczyta swoj nik to pomysli , ze ty tez jestes przeciw niemu i ci sie po polsku dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:33 Skoro my sami nie widzimy naszego wkładu w ..., to dlaczego inni mają to dostrzegać? Mam wrażenie, że jesteś inteligentną "szują". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.04, 22:48 Jestem z natury bardzo skromny . Dziekuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: "Le Monde": kluczowa rola Francji w Rosji IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 26.12.04, 15:50 Takie bzdury jakie wypisuje to francuskie pismidlo , to czytac przykro. Polska ma tyle do Ukrainy, co PZPR do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eon Ukraina i Irak IP: *.chello.pl 26.12.04, 15:54 Wyborcza cytuje cytat "europejskiego dyplomaty", który mowi jak to Ukraina wyszła z izolacji politycznej. Warto przypomnieć, ze Ukraina, została w 2002 wpisana na amerykanską listę "panstw zbojeckich" kiedy sie okazało, ze Ukraina sprzedała kilka radarów Irakowi... Ukraina zdecydowała się na udział w amerykańskiej okupacji Irak pod wpływem silnych amerykańskich (i polskich) nacisków politycznych, po to by uniknąć sankcji... w czasie tzw. "pomaranczowej rewolucji ukraiński parlament zdecydował sie wycofac wojska z Iraku i była to jedna z pierwszych demokratycznych decyzji tego parlamentu; w Polsce demokracja funkcjonuje jednak duzo gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 16:46 ...ja nie wiem dlaczego tu wyciera sie morde polska...przeciez to kwasniewski walczy litylko o siebie czytaj swoj stolek w unii lub nato...po jego dwoch kadencjach coraz wiecej ludzi na smietnikach a jak stwierdzil putin z dlugiem zewnetrznym ponad sto miliardow euro i ofilcjalnym dzwudziesto procentowym bezrobociem...po czynach go poznacie a nie po demagogi...kwasniewski mysli nie o polsce a litylko o sobie...frajerzy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymarx Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 18:46 Bredzisz jak zwykle - demagogiczny miłośniku Putina. Dług publiczny skarbu państwa wynosił na koniec października 95,3 mld. euro. Zawarty tam dług zagraniczny to około 28,04 mld. euro. Polski dług publiczny w relacji do PKB jest znacznie niższy od wielu starych państw UE (Niemcy, Włochy, Francja, Belgia, itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 19:33 ...to zapewne dlatego jestesmy na ostatnim miejscu gospodarczo w europie...to dopiero bredzenie jak dodam ,ze gospodarczo polske przegania uganda...putina mozena nie lubiec jak zreszta bolszewikow...ale nie rozumie zwoleniku kwasniewskiego o co tak naprawde ci chodzi...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymarx Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:47 Skąd pochodzą twoje dane? Ja takich nie widziałem. A chodzi mi o to, że ja posiadam szacunek dla liczb. I na Kwaśniewskiego w życiu nie głosowałem. A czy ty głosowałeś na Clintona - dwukadencyjnego prezydenta? "He who refuses to do arithmetic is doomed to talk nonsense." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 19:58 ...mee, dane pochodza z miedzynarodowej instytucji klasyfikujacej karzdego roku pod wzgledem gospodarczym i pod wzgledem korupcji 150 panstw...polska zajumuje w tej klasyfikacji gospodarczej 63 miejsce, uganda 58 ,czechy bodajze 27...reasumujac to daje nam ostatnie miejsce w europie...dodam jeszcze ,ze pod wzgledem korupcji zajmujemy pierwsze miejsce w europie...wyprzedzamy pod tym wzgledem niektore kraje trzeciego swiata ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:11 Wybacz mee.., ale zyjac w USA chyba nie czujesz pewnych spraw i nie dostrzegasz nieslychanej wrecz porawy standadu zycia w Polsce. A w ocenie spraw ukrainskich niechec do Kwacha jest u Ciebie tak mocna, ze nie dostrzegasz polskiej racji stanu. Stad niesprawiedliwy (ale do pewnego stopnia uzasadniony tonem Twej wypowiedzi) wniosek antymarxa, ze jestes zwolennikiem Putina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO. PS IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:12 Zeby nie bylo watpliwosci: nie jestem zwolennikiem Kwasniewskiego, ani jego wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO. PS IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 20:59 ...polska racja stanu tu sie zgodze...ale nie ufam kwasniewskiemu po tym co zrobil polsce...brak demokratycznych wyborow po okraglym stole, klamstwa wyborcze i to ,ze jest magistrem...pozatym kwasniewski wystepuje w karzdej glosnej aferze...dlatego podejrzewam ,ze za sprawa ukrainy mysli raczej o sobie...co jest w tym wypadku zbiezne z polska racja stanu...jednym slowem kwasniewski ma wiatr w zagle...jak bedzie nagroda zato niedlugo to zobaczymy jak dozyjemy na wlasne oczy...)))...pozatym kwasniewski robi sie juz jak walesa...polska lezy...oczywiscie ,ze sie poprawilo tylko gdzie nam do czechow czy wegrow a o estonii nie wspomne...takrze pomysl Leszek co by w polsce bylo gdyby byly te pierwsze wybory demokratyczne na co nie pozwolil wlasnie kwasniewski ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymarx Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO. PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:14 W roku 1987 PKB na jednego mieszkańca liczony wg parytetu siły nabywczej w Czechach był około 85% większy niż w Polsce. Teraz jest większy o 45%. Na Węgrzech w 1987 był wyższy o 59% - teraz o 35%. I rzeczywiście Estonia zanotowała silniejszy wzrost, ale trzeba pamiętać, że Estonia ma 1,4 mln. mieszkańców, a Polska 38,6 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO. PS IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 21:17 ...a chiny ile maja mieszkancow )))...pozatym papier jest cierpliw ...gdzie w- wie do pragi...lub czeskiego 5 procentowego bezrobocia ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymarx Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO. PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 21:25 A co w Chinach wolne wybory były? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO. PS IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 21:31 ...nie, tak samo jak w polsce nie byly...ja mysle ,ze wladze bolszewickie chinskie powinny wziasc wzor z polski i dopuscic tzw opozycje wczesnie zwerbowana do jakiegos ukladu zwanego...kompromisem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymarx Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:35 Top Most Attractive Foreign Direct Investment Destination AT Kearney - 2003 1. Chiny 2. USA 3. Meksyk 4. Polska W tym roku Polska spadła na 12. miejsce, ale i tak jest przed Czechami (14.) lub Węgrami (19.). www.atkearney.com/main.taf?p=1,5,1,151 Ty utożsamiasz "dane" Transparency International o poziomie korupcji (wybitnie subiektywne) z danymi o poziomie rozwoju gospodarczego (za taki parametr może służyć np. PKB na jednego mieszkańca). Aha - piszemy "każdego", a nie "karzdego". EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRYWATA ...KWASNIEWSKIEGO IP: *.avenel01.nj.comcast.net 26.12.04, 21:06 ...ty tu prawisz o inwestycjach nie o poziomie gospodarki...dodam jeszcze ,ze polski pracownik zarabia najmiej w unii a bezrobocie w polsce jest najwysze w europie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Opinie Francji mozna sobie darować IP: *.crowley.pl 26.12.04, 17:17 Ich prezydent i media sa antypolskie i antyamerykańskie a tradycyjnie pro rosyjskie. To juz podobnie jak Rosja jest mocarstwo "wirtualne" ,zakompleksione upadkiem międzynarodowej pozycji (także jezyka),obciazone dziedzicznie stopniem kolaboracji z okupantem niemieckim w skali nieznanej w innych krajach Europy a nastepnie współpraca z CCCP nie tylko gospodarcza ( patrz obóz NKWD po wojnie na przedmiesciach Paryża -( kliknij w google).Szkoda papieru na ich "opinie"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: Opinie Francji mozna sobie darować IP: 5.6.* / *.rd.francetelecom.com 26.12.04, 17:47 idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Nie idiota! Historyk-zaprzecz podanym faktom IP: *.crowley.pl 26.12.04, 17:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jestes niesprawiedliwy IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:14 Tam jest wolna prasa, a "Le Monde" nieraz dawal przyklad prawdziwej bezstronnosci. W odroznieniu chocby od "Le Figaro" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rich Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 26.12.04, 17:42 a sobotnie "LE FIGARO" pisze zupelnie cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Bo w "Le Figaro" siedza przyjaciele Czyraka IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziurko Co to znaczy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 17:49 Widocznie zachodnieuropejska pinia publiczna zdała sobie sprawe że Polska jest silnym krajem , ma swoje interesy i o nie,co najwżniejsze skutecznie ,zabiega !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panjezus1 Te nasze "elity" nie za bardzo rozumieją sytuację, 26.12.04, 17:58 choć na Ukrainie to była dobra robota, bo uniknieto rozlewu krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do panjezus Jak na jednodnowe niemowlę (Jezus) jesteś IP: *.crowley.pl 26.12.04, 18:01 zbyt rozgarniety a ksywka dość chamska! Odpowiedz Link Zgłoś
canaris.jr Re: rada dla autora artykułu... 26.12.04, 18:00 Autor artykułu niech się zwroci do n/podanych francuskich specsłuz i ich zapyta o opinie na poruszony w artykule temat – dowie się od profis , a nie pismakow...: 1. DGS - Direction Générale de la Sécurité Exterieure - Tajne zagr.służby; wywiad 2. DEB - Deuxième Bureau - Wywiad wojskowy 3. DST - Direction de la Sécurité du Territoire wew.tajne słuzby; kontrwywiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do canarisa jr Dwie uwagi... IP: *.crowley.pl 26.12.04, 18:10 1. Ps "canaris jr" -dzieci i zona admirała Canarisa osiedlili sie po wojnie w Hiszpanii dzieki staraniom gen Franco,który admirałowi zawdzieczał pasywna postawe Hiszpanii po stronie Rzeszy oraz osobisty udział Canarisa w dostarczaniu uszkodzonego uzbrojenia czerwonym w czasie wojny-niesłusznie nazywanej domową. 2.Wymienione przez ciebie "służby" od chwili narodzin były infiltrowane przez komunistów i ich "inormacjami" i "opiniami" można sobie wytrzec pupę!!(patrz Archiwum Mitrochina") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kon-tiki To zamiast Małysza ale zawsze miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 18:36 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukraina do UE LE FIGARO nas olewa, LE MONDE nas chwali... IP: *.de / *.kirche-bayern.de 26.12.04, 18:50 Cos sie naszym zabojadkom porypalo.Dwa tygodnie temu Le Figaro porzadnie dalo nam po plecach. Moze oni nie wiedza gdzie w ogole lezy Ukraina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej., Re: LE FIGARO nas olewa, LE MONDE nas chwali... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 26.12.04, 19:26 To zalezy od wlasciciela takiego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski szlachcic Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 26.12.04, 18:56 Jest to olbrzymia szansa polityczna dla Polski, po raz drugi w historii od czasow Unii Lubleskiej w XVI wieku. Bedziemy mieli zjednoczona Korone, Litwe i Ukraine znowu od morza do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc NIE Z MILOSCI DO UKRAINY,Z NIENAWISCI DO ROSJI IP: 69.158.78.* 26.12.04, 19:09 Taka jest prawdziwa przyczyna zaangazowania sie Polski w sprawy Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik to rozsądek , nie nienawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:41 Nie zaangażowaliśmy się z nienawiści do Rosji , tylko z rozsądku. Za dobrze znamy Rosje , jej imperialne ambicje. Za dobrze znamy Zachód , jego tchórzostwo i chęć przybodobania się Rosji naszym kosztem . Powtórzę za Giedroyciem : Bez wolnej Polski nie ma wolnej Ukrainy , bez wolnej Ukrainy nie ma wolnej Polski. Tak naprawdę , to zrobiliśmy UE olbrzymi prezent - ok 50 mln przyszłych komsumentów. Na dodatek ( chociaż to mało prawdopodobne) , może wreszcie Żabojady przestaną trząść portkami na dżwięk słowa "Rosja". Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: to rozsądek , nie nienawiść 26.12.04, 20:20 .nie przywoluj facetow ktorzy rodzili sie w minsku litewskim, cytuj rdzennych polakow, kulturowo poprzez generacje zwiazanych z zachodem, a nie przez koniukturalne wslizgniecie sie w pewnym ponurym dla polski okresie na paryskie salony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: to rozsądek , nie nienawiść IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:21 Przemawia przez Ciebie nienawisc, nie rozsadek Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: to rozsądek , nie nienawiść 26.12.04, 20:25 ..drogi leszku, nie znane jest mi uczucie nienawisci, czego najlepszym dowodem jest to, ze jeszcze się nie rozwiodłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: NIE Z MILOSCI DO UKRAINY,Z NIENAWISCI DO ROSJ IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:20 Mysle, ze sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana. Nienawisc nie ma tu nic do rzeczy. Natomiast obawa przed dominacja - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:18 Wystarczy, ze bedziemy miec dobrych sasiadow, a w przyszlosci moze wspol-Europejczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aston Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.04, 19:51 Jest to jedna z takich chwil gdy możemy być dumni z tego, że jesteśmy Polakami. Nie uginamy się pod Rosją. Za każdym razem gdy widzę w telewizji skandowanie "Polszcza, Polszcza" ogarnia mnie wzruszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie 26.12.04, 19:59 a ja się wzruszam jak stary siennik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 26.12.04, 20:23 Czy to znaczy, ze smierdziasz starzyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: *.dzwirzyno.sdi.tpnet.pl 26.12.04, 20:20 nie ma niepodległej Polski bez niepodległej Ukrainy!dlatego Juszczenko prezydentem,a Ukraina do UE.Polska musi zrobic wszystko by Ukraina znalazła się w UE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonde Re: "Le Monde": kluczowa rola Polski na Ukrainie IP: 81.210.25.* 26.12.04, 20:29 Nie niedzielny artykuł a sobotni, Panie Dziennikarzu.Jak tak wszystko dokładnie podajecie to jestescie faktycznie WIARYGODNI !!! Odpowiedz Link Zgłoś