Gość: Jacek IP: *.in2p3.fr 08.06.01, 07:55 Boze jedyny jak dlugo mamy jeszcze zyc w kraju, w ktorym tacy wariaci i szwindelmeni jak Janowski sa w Sejmie a nie w wariatkowie !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Polski cukier IP: *.poleczki.nc-virtual.pl 08.06.01, 10:08 Jacku. Jankowski to oszołom. Polski Cukier, Polskie Kowadła, Polskie Wapno, Polskie Szpilki, Polska Brukiew, Polskie Skuwki, Polskie Imadła i ... Polska Głupota. Ciekawe czemu nie mamy Polskiej Doliny Krzemowej? Czy zastąpi ją Polska Dolina Cukrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist __ Polski cukier, po co ?___ Cukier kupimy od Anglików.______ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.01, 10:27 Gość portalu: Adam napisał(a): > Głupota. Ciekawe czemu nie mamy Polskiej Doliny Krzemowej? Czy zastąpi ją > Polska Dolina Cukrowa. Doliny Krzemowej nie zakłada sie w kolonii. Kolonia to rynek zbytu. A Dolinę Cukrową mamy. I chcą nam ją odebrać. Dlatego Pan Jankowski walczy o jej zatrzymanie w Polsce. Jest samotny i walczy w nienajlepszym stylu. Ale zamiast pomocy otrzymuje komentarze (np. z Francji) w stylu "jak długo będziemy żyć w takim kraju" ? Anglicy wchodząc do Unii Europejskiej wprowadzili do niej swoje cukrownie z całej Wspólnoty Brytyjskiej (nawet z Mwdagaskaru) zagwarantowali ZAMÓWIENIA i CENY dla nich. Na długie lata !!!!! A Polacy w stylu moich przedmówców...... Chcieliby tylko brytyjski cukier ? W Polsce robimy lepszy cukier niż na Madagaskarze ! A mimo to rodzimi "patrioci" popierają pomysły, które prowadzą naszych chłopów do nędzy ? A bogacą Madagaskar ? Wstyd panowie ! Niszczyć własny kraj z powodu powierzchownego "modnego" i propagowanego przez obce media stosunku do polskiej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Vist IP: 141.63.88.* 08.06.01, 11:15 Vist, > Doliny Krzemowej nie zakłada sie w kolonii. > Kolonia to rynek zbytu. > A Dolinę Cukrową mamy. I chcą nam ją odebrać. Ta 'dolina cukrowa' to przestarzale zaklady produkujace cukier drogi i coraz gorszy. Zaklady nie majace pieniedzy na zadna modernizacje. Zostawienie je calkowicie w polskich rekach (czytaj: bez inwestycji) zakonserwuje je w obecnym stanie - az do czasu gdy wejdziemy do Unii i mina wszystkie okresy przejsciowe. Wtedy szybciutko poupadaja, bo kto bedzie kupowal tak drogi cukier. Ludzie straca prace i zostanie typowa polska ruina. Bo: 'nie oddamy polskich cukrowni'! Nie pozwolimy, by niemiecki czy francuski szef je modernizowal! Zeby wprowadzil nowe maszyny, zeby odnowil smierdzace toalety i stolowke! Zeby lepiej placil robotnikom! Nie beda nam pluli w twarz! > A mimo to rodzimi "patrioci" popierają pomysły, > które prowadzą naszych chłopów do nędzy ? Jak obecni pracownicy cukrowni potraca prace, to dopiero beda biedni. A chlopom doplaty z Unii tylko pomoga. Bo kto to teraz widzial w Polsce, zeby placic komus za to, ze nie produkuje. A doplaty dla rolnikow glownie na tym polegaja. pozdrowienia, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotty Re: Vist IP: 192.168.3.* / *.gemini.net.pl 08.06.01, 11:16 gdzie więc złoty środek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Vist IP: *.waw.cdp.pl 13.06.01, 15:23 Jaki złoty środek? Są rozwiązania dobre i złe. Nie szukaj pośrednich. Jedynie prywatyzacja jest w stanie uratować polskie zakłady. Co się dzieje z firmami nieprywatyzowanymi? Albo padają powiększajac bezrobocie, albo trzeba do nich dopłacać, bo są niedochodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo korupcja IP: 195.205.156.* 08.06.01, 13:24 Polski Cukier oznaczal bedzie jedynie korupcje, monopol, wysokie ceny i niska jakosc. Cukrownie sprywatyzowac trzeba oddzielnie, aby byla konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: __ Polski cukier, po co ?___ Cukier kupimy od Anglików.______ IP: *.calixo.net 08.06.01, 13:40 o ile sie nie myle,to jedna ze specjalizacjiPolski byla budowa cukrowni na export.wprowadzanie obcego kapitalu do polskich cukrowni to jest sprawa podejrzana i zakrawa na skandal,warto bypoznac pomyslodawcow takich pomyslow i ile na tym zarobia,podobnie jak na poprzednich prywatyzacjach Twierdzenie ze anglicy czy francuzi beda modernizowac polskie cukrownie jest glupota,moze sprowadza stare maszyny,zeby zainstalowac bardziej nowoczesne u siebie,i doprowadzic do upadku konkurencji jakim moze byc polski cukier na rynkach swiatowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist ___ Polski cukier, po co ?_____ Cukier kupimy od Anglików.________ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.01, 23:26 Gość portalu: adam napisał(a): > o ile sie nie myle,to jedna ze specjalizacjiPolski byla budowa cukrowni na > export.wprowadzanie obcego kapitalu do polskich cukrowni to jest sprawa > podejrzana i zakrawa na skandal,warto bypoznac pomyslodawcow takich > pomyslow i ile na tym zarobia,podobnie jak na poprzednich prywatyzacjach > Twierdzenie ze anglicy czy francuzi beda modernizowac polskie cukrownie jest > glupota,moze sprowadza stare maszyny,zeby zainstalowac bardziej nowoczesne u > siebie,i doprowadzic do upadku konkurencji jakim moze byc polski cukier na > rynkach swiatowych Gdybym był brytyjskim cukrownikiem NATYCHMIAST kupiłbym polską cukrownie. Tak jak SIEMENS kupił ELWRO we Wrocławiu. Po co ? Aby je zniszczyć i przejąć rynek zbytu. Prywatyzacja. Zwolnienia. Upadłość. Import. Proste ? Polskie firmy mogą spokojnie inwstować. Kredyty z zagranicy.... łatwe, tanie, dostępne. Mie mówmy, że Polacy to głąby i nie robią cukru. (!) Takie głupie stereotypy można sprzedać w Ameryce. My wiemy, że chodziliśmy do szkoły i umiemy pracować i liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Re: ___ Polski cukier, po co ?_____ Dajmy szansę Kubie.________ IP: 155.158.215.* 13.06.01, 15:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: ___ Polski cukier, po co ?_____ Cukier kupimy od Anglików.________ IP: *.waw.cdp.pl 13.06.01, 15:27 To dlaczego nie inwestują? Na co czekają tyle lat? Niech biorą kredyty zagraniczne, tanie, przyjemne! Niech inwestują. Broni im kto? Dlaczego tyle lat trwa stagnacja, skoro to wszystko takie proste??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist __ Polski cukier ?___ Nie inwestuje, bo jest niesłuszny !!__Nie wolno_ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 15:59 Gość portalu: snajper napisał(a): > To dlaczego nie inwestują? Na co czekają tyle lat? Czekają na prywatyzację !! Nie wolno im żyć, pracować i inwestować. Są niesłuszni !!! Ideologia w gospodarce. A czekają na prywatyzację tak długo, bo się bronią ! I nie będzie korupcyjnych zysków, jakie są gdy jest potulność. Widziałem wyżej, że jesteś zwolennikiem ideologii w gospodarce. Trzeba zatem szybko oddać, byle w prywatne ręce ORLEN i TP S.A. bo tak, to zarabia na nich Skarb Państwa - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: Polski cukier IP: 212.160.138.* 08.06.01, 11:33 Gość portalu: Adam napisał(a): > Jacku. Jankowski to oszołom. Polski Cukier, Polskie Kowadła, Polskie Wapno, > Polskie Szpilki, Polska Brukiew, Polskie Skuwki, Polskie Imadła i ... Polska > Głupota. Ciekawe czemu nie mamy Polskiej Doliny Krzemowej? Czy zastąpi ją > Polska Dolina Cukrowa. Panie Adamie, wybierz się do Niemiec, tam co druga firma ma w tzw. firmie nazwę kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Niemieckie Maslo IP: 141.63.88.* 08.06.01, 12:53 Tak... Mnie najbardziej spodobalo sie 'Deutsche Butter', czyli 'Niemieckie Maslo' w zlotym opakowaniu z duzym, czarnym niemieckim orlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo Re: Polski cukier IP: 195.205.156.* 08.06.01, 13:26 jak ma w nazwie 'deutche' to wcale nie naczy, ze jest to panstwowy monopol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Polski cukier IP: 141.63.88.* 08.06.01, 14:44 > jak ma w nazwie 'deutche' to wcale nie naczy, ze jest to panstwowy monopol Oczywiscie. To byla tylko taka drobna, usmiechnieta, uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq tani cukier IP: 213.76.41.* 10.06.01, 01:35 Prosze szanownych obroncow polskosci i Polakow! Czy Polacy zarabiaja dobrze? Nie!!! Czy nalezy im ulatwiac zycie? Tak!!! Jak ulatwiac zycie malo zarabiajacemu Polakowi? Sprawic, by mogl kupowac podstawowe artykuly po jak najnizszych cenach. Czy Polski Cukier bedzie dazyl do obnizenia cen na produkowany przez siebie syf? Nie!!! Po co?!!! Przeciez bedzie mial monopol! A jezeli ktos wpadnie na pomysl, zeby sprowadzic jednak tanszy cukier z zagranicy, to ten palant Janowski i jemu podobni debile znowu zajma gabinet albo co, zadajac wprowadzenia zakzu importu cukru podpierajac sie argumentem jakim? TRZEBA BRONIC POLSKIEGO CUKIERNICTWA!!! To, ze dajecie sie nabierac na numery takiego typu, panie Vist i panie Adamie (calixo, bo jest was dwoch) doprawdy mnie dziwi. Jezeli ktos cos robi taniej i lepiej, to po co robic to samo drozej i gorzej? Za to mozna robic cos innego taniej i lepiej niz inni. A o koszty ratowania polskiego cukrownictwa zapytajcie panowie polskie kobiety, ktore latem i jesienia robia przetwory - dzemy, powidla, konfitury, soki (znam wiele takich), zeby miec co dac dzieciom, gdy bedzie brakowac kasy... Bo to one sfinansuja ze swoich marnych pensji slodkie fanaberie pana Janowskiego i Wasze. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poter Re: tani cukier IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 01:53 niech mi vist wytlumaczy ;czy to ze cukier na giełdzie w londynie jest dwa razy tanszy niz w polsce to dobrze czy żle? i tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poter Re: tani cukier IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 20:35 no jakos nie mogę sie doczekać odpowiedzi na proste pytanie.dlaczego czyżby lewicowe nabranie wody w usta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: tani cukier IP: *.solutions.net.pl 10.06.01, 20:50 czy to oznacza ze jesli cukier bedzie francuski to jego cena spadnie?chyba zartujesz .wyciagajac wnioski z ostatnich 10 lat chyba widac jasno ze powiazania z cenami na gieldach zachodnich sluza jedynie jako argument do kolejnych podwyzek jak to ma miejsce z paliwem.a tak idac w tym kierunku to co nam dala prywatyzacja oprocz przejscia co lepszych galezi przemyslu w obce rece? likwidacji miejsc pracy i spadku dochodu do budzetu ?.podaj mi jeden konkretny przyklad ze po prywatyzacji cos sie zmienia na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq gomezowi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 21:15 Gość portalu: gomez napisał(a): > czy to oznacza ze jesli cukier bedzie francuski to jego cena spadnie?chyba > zartujesz .wyciagajac wnioski z ostatnich 10 lat chyba widac jasno ze > powiazania z cenami na gieldach zachodnich sluza jedynie jako argument do > kolejnych podwyzek jak to ma miejsce z paliwem. No i widzisz, kiedy sie de facto monopolizuje rynek to jest tak jak z paliwem. Panstwo z Orlenu czy rafinerii gdanskiej na dobra sprawe dyktuja ceny na rynku paliw nie ogladajac sie na konkurencje (ktora jest skandalicznie mala). Nie wierzysz, to sprawdz zmiany cen na stacjach innych dystrybutorow. Z cukrem bedziesz mial tak samo. > a tak idac w tym kierunku to co > nam dala prywatyzacja oprocz przejscia co lepszych galezi przemyslu w obce rece > ? > likwidacji miejsc pracy i spadku dochodu do budzetu ?.podaj mi jeden konkretny > przyklad ze po prywatyzacji cos sie zmienia na lepsze Prosze bardzo. Bankowosc - nie ma juz zadnego banku (poza niesprywatyzowanymi) ktory moze grozic wywroceniem sie jak bank czestochowski, co zagroziloby wkladom normalnych przecietnych Polakow. Prosze bardzo: stocznie, zwlaszcza szczecinska - niesprywatyzowana "kolebka Solidarnosci" w Gdansku juz nie istnieje. Nawiasem mowiac pamietam, jak stoczniowcy z upadajacej gdanskiej dostali propozycje pracy w szczecinskiej. I co powiedzieli? Ze nie beda tak zapierdalac, bo byli przyzwyczajeni do panstwowego - ze wsparciem zwiazku zawodowego - nierobstwa. Zrozum Gomez, ze jezeli zaklady jednej branzy umawiaja sie co do ceny produktu, to po prostu nas rabuja. I to jest zlodziejstwo bez wzgledu na to, czy to polskie czy nie. Ja ciezko hakuje na zarabiane przeze mnie pieniadze i nie zycze sobie, zeby jacys palanci po chamsku mi je zabierali pod pretekstem ze sa Polakami. A Polski Cukier to wlasnie taki rabunek - zwlaszcza ze dotyczy nie produktu luksusowego, tylko codziennego uzytku. Nawiasem mowiac nastepna akcja Janowskiego i jego poputczykow bedzie pewnie za jakis czas dotyczyc ograniczenia doplywu na rynek zamiennikow - np. glukozy i aspartamu, bo ludzie zaczna sie przerzucac z drogiego cukru na tansze substytuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: gomezowi IP: *.solutions.net.pl 10.06.01, 21:30 posluchaj PIOTRQ nie jestem przeciw prywatyzacji ,jestem przeciwko prywatyzacji takiej jaka odbywa sie w Polsce.banki przeszly w obce rece i dobrze.tylko co my mamy z tego pytam w dalszym ciagu ? ano nie wiele.zysk wyjezdrza za granice i tyle.czy spadla cena uslug bankowych nie sadze.prywatyzacja jaka ma miejsce w Polsce to wyzbywanie sie za grosze czego tylko mozna w celu latania dziur w roznych budzetach w tym takze partyjnych.ideologia jest pomieszana z gospodarka dokladnie jak bylo za komuny.wtedy tepili prywatnych teraz tepia to co panstwowe.przed wojna kluczowe zaklady byly panstwowe czy ktos do nich doplacal? dla mnie cala polska prywatyzacja to po prostu skok na kase i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: tani cukier>> Poter IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.06.01, 22:12 Gość portalu: poter napisał(a): > no jakos nie mogę sie doczekać odpowiedzi na proste pytanie.dlaczego czyżby > lewicowe nabranie wody w usta? Sorry, nie siedzę stale przy kompie. Ale do rzeczy. Pytanie było o to, czy to dobrze, że cukier jest tańszy w Londynie. Jak dla kogo. Dla Brytoli świetnie. W ich dawnych koloniach produkują prawie za darmo melasę. A rafinację można wykonać TYLKO w UK (!!) w ten sposób Brytole otrzymują tani surowiec, rafinują go przy uzyciu HI-TECH świetnie zarabiają kosztem swoich murzynów. Możemy się przyłączyć. Zostać tanimi producentami półproduktu, klepać biedę i nabijać kabzę innym. Co jest na dłuższą metę rabunkową gospodarką antypolską. Łatwe. Jednak nikt mądry nie degraduje świadomie swojego kraju ! (NIKT MĄDRY !) Przykład: ==> Grecja. Wpisała się do UE, i pełni rolę plaży Europy. Grecy są kelnerami i pokojówkami w hotelach dla Niemców i Szwedów. Japończycy męczyli swoje społeczeństwo wyłącznie własnymi złej jakości produktami przez długie lata. Tędy wiedzie trudna droga do sukcesu. To nazywasz Poter lewicowością ? Myślałem, że to patriotyzm. Sprowadźmy tu tani cukier. Strąćmy setki tysięcy rolników w bezrobocie, beznadzieję i przestepczą desperację. Wzmocnijmy siły policyjne, bo wtedy bedzie to konieczne i pomaszerujmy drogą junt z Ameryki Połódniowej. Taką drogę przygotowały USA swoim biednym sojusznikom. Poter, może będziesz generałem ? I ja też ! Zamkniemy tysiące komuchów. Cukrowych frustratów i świrów Janowskich . Pomożemy gospodarce ? Po co ? Jeszcze na zdejmą. Poprosimy o poswiecenie i ludek będzie się nas bał (!) i chwalił Pana. O.K. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Przekonales mnie! IP: 141.63.88.* 11.06.01, 13:01 Vist, przekonales mnie - trzeba bronic interesu narodowego. Mysle, ze powinnismy uczyc sie u Lukaszenki - on dopiero potrafi trzymac porzadek na swojej Bialorusi. Nikt nie zbija na bialoruskim majatku narodowym interesu! I nikt Bialorusi nie rozkrada! Oby i w Polsce tak bylo... pozdrowienia, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: Przekonales mnie ! (?) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 13:49 Gość portalu: Luki napisał(a): > Vist, przekonales mnie - trzeba bronic interesu narodowego. > > Mysle, ze powinnismy uczyc sie u Lukaszenki - on dopiero > potrafi trzymac porzadek na swojej Bialorusi. > > Nikt nie zbija na bialoruskim majatku narodowym interesu! > I nikt Bialorusi nie rozkrada! Oby i w Polsce tak bylo... > > pozdrowienia, Luki Mh... aliuzju ja paniał. Niemniej jednak gdy Łukaszenka spotkał Kwasniewskiego, tez zrobił aluzję.... " na Białorusi policja nie strzela do Białorusinów, jak w Polsce do Polaków." ....(demonstracja Łucznika) pozdrowienia Vist_____________________ P.S. Nie popieram Łukaszenki. (bez jaj) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Łukaszenko bez jaj...? IP: 141.63.88.* 12.06.01, 08:15 > P.S. Nie popieram Łukaszenki. (bez jaj) Hm... Łukaszenko bez jaj...? Sądząc po hucpie to przynajmniej jedno ma... Ale kto go tam zresztą wie! > " na Białorusi policja nie strzela do Białorusinów, > jak w Polsce do Polaków." ....(demonstracja Łucznika) Tak - bialoruska policja jest po prostu oszczedna. Strasznie duzo kosztuje taki gumowy pocisk. Demonstrantow i opozycjonistow taniej - i skuteczniej - ukatrupic mozna w inny sposob. pozdrowienia, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist > Luki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 12:50 Gość portalu: Luki napisał(a): > > P.S. Nie popieram Łukaszenki. <<< kropka ! (bez jaj) to przydawka zdobiąca i to w nawiasie. > > > " na Białorusi policja nie strzela do Białorusinów, > > jak w Polsce do Polaków." ....(demonstracja Łucznika) > > Tak - bialoruska policja jest po prostu oszczedna. > Strasznie duzo kosztuje taki gumowy pocisk. > Demonstrantow i opozycjonistow taniej - i skuteczniej > - ukatrupic mozna w inny sposob. A unas co ? Prosperity ? Hossa ? Też, jak się chce gnębić ludzi trzeba tanio. Przy okazji cukru to dobry przykład: Jedną ręką pozbawia sie ludzi pracy (Łucznik), oddając nasze rynki handlu bronią Amerykanom, by za chwilę strzelać (!) z amerykańskiej broni do bezrobotnych za nasze pieniądze. Po co taka komplikacja ? Wpuśćmy Amerykanów, niech zamkną nasze firmy i strzelają do Polaków... za swoje pieniądze. Jak kolonia, to jawnie (?). Sorry, Luki może Ty chesz finansować takie "dymy" ? Myślę, że jeśli mają nas już obedrzeć ze skóry, nie zrobia to sami. V. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: > Luki IP: 141.63.88.* 13.06.01, 15:38 > Sorry, Luki może Ty chesz finansować takie "dymy" ? > Myślę, że jeśli mają nas już obedrzeć ze skóry, nie zrobia to sami. Nie rozumiem, mozesz wytlumaczyc troche jasniej? A w ogole to dzieki za odpowiedz - ciekawie sie z Toba rozmawia. pozdrowienia, Luki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: > Luki.... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 16:35 Gość portalu: Luki napisał(a): > Nie rozumiem, mozesz wytlumaczyc troche jasniej? > > A w ogole to dzieki za odpowiedz - ciekawie sie z Toba rozmawia. > > pozdrowienia, Luki O.K. tłumaczę: To zakrawa na globalizację, czyli drugi akt kolonizacji. Po co naruszać czyjeś poczucie (!) narodowości, czy prawo samostanowienia ? Kiedy można zrobić mniej państwa w państwie i wprowadzić dużo spółek akcyjnych z obcym kapitałem. A potem rząd polski "na klęczkach" musi jeździć do kapitalistów np. Korea i prosić (po ustępstwach) o pozostanie u nas. (pogłębiając zależność) Po co nam cukier ? broń ? benzyna ? telefon ? telewizja ? kupimy to u naszych dobroczyńców ! Jak będą czcieli. Nacjonalizmy są złe i przestarzałe ! Świat to globalna wioska ! O decyzjach które zostaną podjete w naszej sprawie, dowiemy się we właściwym czasie. Powinniśmy pracować i uczyć się od naszych dobroczyńców. Uzdrawiać powoli nasze postkomunistyczne obsesje. Świat jest jeden. I nie dla nas. Musimy się jeszcze długo uczyć, demokracji.... Także na polskim cukrze.... fanaberii dewiata Janowskiego (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq vist, no nie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 20:56 Przepraszam cie vist, ale ty masz tendencje do prezentowania swoich wlasnych uogolnien, opartych na innych uogolnieniach, jako argumentow. Wybacz, w ten sposob nie da sie dyskutowac, bo ja moge mowic swoje, moge przytaczac ekspertyzy, badania, teorie naukowe, statystyki i Bog wie co jeszcze, a ty i tak bedziesz - przepraszam za wyrazenie - bredzil swoje. Tak czy owak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrq Re: > Lucznik IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 20:52 Gość portalu: Vist napisał(a): > Jedną ręką pozbawia sie ludzi pracy (Łucznik), oddając nasze rynki > handlu bronią Amerykanom, by za chwilę strzelać (!) z amerykańskiej > broni do bezrobotnych za nasze pieniądze. Rany boskie chlopie, ty chyba nie wiesz co piszesz!!!! Znasz sie na broni?!!! Czy ty wiesz, jakie syfy Lucznik produkowal? Te iles tam tysiecy sztuk broni nabytych przez armie i straz graniczna to nieporozumienie!!! Wymuszone zreszta przez te p... zwiazki zawodowe i znajomosci dyrektorow. nawiasem mowiac, to Lucznik sam sobie jest winien - trzeba bylo kupic licencje, a nie projektowac jakies poronione gowna. To juz nie ci sami konstruktorzy, co ci od visa. Wiec prosze, jak o czyms mowisz, to najpierw o tym cos wiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: > Lucznik- słabych konstruktorów wystrzelać ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 10:29 Gość portalu: piotrq napisał(a): > To juz nie ci sami konstruktorzy, co ci od visa. Wiec prosze, > jak o czyms mowisz, to najpierw o tym cos wiedz. Cześć Piotrq ! To prawda. Nie jestem rusznikarzem. Może nasi konstruktorzy są kiepscy (?) i od czasów Visa już nic się nie da zrobić. ok. Ale czy to jest powód, żeby DO NICH STRZELAĆ ??!! Do górników bali się strzelać a do "Łuczników" , nie ? _____________________________ Zastanawia mnie też Twój sposób myślenia: "sami są sobie winni" ? Łucznik i podobne firmy zbrojeniowe, należą do Polski. Jeśli rządy najpierw dopuszczą się zaniedbań w zarządaniu tymi firmami, a potem je likwidują "za karę" (czyli w wyniku własnych zaniedbań) to firmy są winne ? To tak jakby nie dać dziecku jeść, a potem je zabić, bo takie chude. Polscy dyrektorzy miesiącami siedzieli w amerykańskich więzieniach bez powodu. Dyrektorów do pudła, a pracowników pod lufę ? Restrukturyzacja zbrojeniówki ? _____________ Po restrukturyzacji zbrojeniówki, teraz pora na cukrownie ! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiek Re: Polski cukier IP: *.15.tuwien.teleweb.at 10.06.01, 21:46 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Boze jedyny jak dlugo mamy jeszcze zyc w kraju, w ktorym tacy wariaci i > szwindelmeni jak Janowski sa w Sejmie a nie w wariatkowie !!!!!! Boze jedyny jak dlugo mamy zyc w kraju, w ktorym tacy wariaci jak Buzek i Spolka z nie ograniczona nieodpowiedzialnoscia rzadza Krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo Re: Polski cukier IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 00:07 Gość portalu: Czesiek napisał(a): > Boze jedyny jak dlugo mamy zyc w kraju, w ktorym tacy wariaci jak Buzek i Spolk > a > z nie ograniczona nieodpowiedzialnoscia rzadza Krajem. problem w tym, ze Miller nie lepszy (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryszcz Re: Polski cukier IP: 62.2.136.* 12.06.01, 10:09 nie widze szczegolnego zwiazku panstwowy-koupcja, prywatny-dobre i tanie. Ktorys z panow wspominal Gdansk otoz wystarczy spojzec na ostatnia sprzedaz Browarow Gdanskich, pstryk i konkurencja zlikwidowana, ludzie stracili prace, miasto wplywy z podatkow i inne tam duperele, a kupujacy ma wspaniala ziemie polozona w centrum miasta. Ale wracajac do cukrowni. Juz dawno nie mam zludzen co do generalnego celu prywatyacji w Polsce, pojedynczy ludzie zbijaja gruba forse, a tymczasem coraz ciezej kupic w kraju glupia koszulke produkcji polskiej. Powiem jak to wyglada w Szwajcarii, kraju ktory swoim bogactwem zaprzecza prawom ekonomii tak jak bak zaprzecza latajac prawom fizyki . Kazdy porzadny Szwajcar jest przekonany ze to co szwajcarskie to najleprze (zapewniam ze do lamusa mozna wlozyc powiedzenia szwajcarska jakosc czy co tam jeszcze zostalo wylansowane) i majac do wyboru produkt zagraniczny i szwajcarski kupi swoj mimo ze jego cena moze byc wieksza. Tak wiec w tutejszych sklepach jest maly wybor produktow w jakimkolwiek asortymencie. Owszem jak cos nie jest produkowane w Szwajcarii to "mozna" sprowadzac. Efektem tego nie sa najtansze ceny ale stabilna gospodarka. Nie mam watpliwosci ze po wykupieniu polskich przetworni cukru firmy zachodnie pozbeda sie niewygodnych konkurentow, bdziemy mieli byc moze tanszy cukier ale juz nie z Polski a te gospodynie domowe nadal nie bedzie stac na robienie konfitur bo bezrobocie nie sprzyja posiadaniu gotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choleryk Re: Polskie kartki na cukier IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 16:40 Przy zdolnościach naszych rządzących mogą niedługo wrócić . ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś