Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja Polaków w USA!

18.01.05, 19:15
Przyczynek do dyskusji, jak nas lubia na świecie. Oto co Polaka może spotkać w
USA:

www.oregonstatephysics.net/Aktualnosci/no_poles.html
Obserwuj wątek
    • Gość: . Może to ciebie spotkalo IP: 207.44.180.* 18.01.05, 19:20
      W jakim to getcie mieszkasz, że takie orypane drzwi macie?

Na niektórych plażach jest napis: "no kikes". Ciebie nie wpuszczaja?
      • tomek.giebultowicz Vail, Colorado 18.01.05, 19:29
        Gość portalu: . napisał(a):

> W jakim to getcie mieszkasz, że takie orypane drzwi macie?

To Vail, Colorado. Getto dla Amerykanów z CHOLERNIE DUŻĄ FORSĄ.
        • kropka_leje Wy tak na serio? 19.01.05, 21:49
          niezly dowcip z "poles", ale chyba niektorzy potraktowali to inaczej niz
          powinni...
      • Gość: . LAPAC ZLODZIEJA MOJEJ KROPKI!!! TEGO CHAMA IP: *.range81-156.btcentralplus.com 18.01.05, 23:15
        SPOD LOMZY (LOMZY NIE UBLIZAJAC)!
    • rycho7 co Cie trapi Tomus? 18.01.05, 19:25
      Mama nie dala cyca? To glosniej wrzeszcz!
      • tomek.giebultowicz Rysiu-Grdysiu co mam zrobic z tym e-mailem, który 18.01.05, 19:33
        mi przysłałeś? Nie za bardzo zrozumiałem, jakie sa Twoje życzenia odnośnie.
        Proszę o instrukcje.
        • rycho7 wsadz se tam gdzie Ci odpowiedzialem 18.01.05, 20:15
          Jak jeszcze 1000 razy powtorzysz to pytanie to udziele Ci 999 takich samych
          odpowiedzi.
          • tomek.giebultowicz Co Cie dziś ugryzło? Pytam jak człowiek, musisz 18.01.05, 20:27
            być niegrzeczny?
            • rycho7 to ma jakas bardzo uczona nazwe 18.01.05, 20:41
              tomek.giebultowicz napisał:

> być niegrzeczny?

Imperatyw apodyktyczny, czy jakos tak madrzej. Przyznam, nie musze aczkolwiek
              moge. I w aktualnym nastroju samo mi wychodzi. Jest mi bardzo przykro, jak
              zawsze gdy jestem zanadto szczery.

Bedziesz mnie mial z glowy, bo dzis zanadto naduzylem swego czasu. Program
              zaraz ponownie zainstaluje i bede "zabanowany".
    • tomek.giebultowicz up! 18.01.05, 23:14

• Gość: No kogo? Kogo jeszcze chcesz wk...tymi kijkami do nart? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:37
      • tomek.giebultowicz Pana No Kogo. Co sie zreszta udalo, jak widac z 19.01.05, 04:04
        postu powyzej.
    • Gość: Max Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.dyn.optonline.net 18.01.05, 23:52
      Ja ja nic nie widze na tej stronie. Zupelnie bialy ekran?
      • tomek.giebultowicz Faktycznie, cos bylo pochrzanione w pliku html. 19.01.05, 04:06
        Niektorym sie otwieralo, niektorym nie. Teraz powinno byc OK.
    • Gość: wikul Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 21:02

> Przyczynek do dyskusji, jak nas lubia na świecie. Oto co Polaka może spotkać w
      > USA:
      >
      > www.oregonstatephysics.net/Aktu alnosci/no_poles.html

To skandal ale kto mnie przekonywał że podobne rzeczy w Ameryce są nie do
      pomyślenia .
    • Gość: ela.tu-i-tam Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 22:09
      > www.oregonstatephysics.net/Aktu alnosci/no_poles.html

A ja myslalam ze jakas nowa teoria fizyki z uniwerku w Oregonie, i ze chodzi o
      bieguny ...
      Tak na marginesie bieguny nadal sa, maz w tym tygodniu na Antarktyce.
      • tomek.giebultowicz Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 19.01.05, 22:36
        Gość portalu: ela.tu-i-tam napisał(a):

> > www.oregonstatephysics.net/Aktu alnosci/no_poles.html
        >
        > A ja myslalam ze jakas nowa teoria fizyki z uniwerku w Oregonie, i ze chodzi
        o
        > bieguny ...
        > Tak na marginesie bieguny nadal sa, maz w tym tygodniu na Antarktyce.

Hej! A do tego obserwatorium na Mauna Kea on nie jezdzi czasami? Z Toba dla
        towarzystwa? Na Hawaje mozna znakomicie poleciec z zatrzymaniem sie w
        Oregonie...
        • ela.tu-i-tam Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 19.01.05, 22:56

> Hej! A do tego obserwatorium na Mauna Kea on nie jezdzi czasami? Z Toba dla
          > towarzystwa? Na Hawaje mozna znakomicie poleciec z zatrzymaniem sie w
          > Oregonie...

My kazdy oddzielnie dookola tego swiata. A przez przypadek ja bylam na Hawajach
          dwa razy (1995 i 2001) a maz nigdy. I oczywiscie obydwa razy na Mauna Kea - nic
          piekniejszego niz zachod slonca tamze, a jeszcze w tamtych czasach moj kolega
          byl dyrektorem CFH, wiec nawet 4x4 zjechalo po mnie do bazy w polowie gory.

Maz natomiast jest po raz piaty na Antartyce, tym razem samolotem via
          Christchurch i Mc Murdo - na Dome C i DDU.

Oregon mowisz ? Hummm, do pogadania, oj Boze. Moze kiedys sie zdarzy ze nasze
          drogi gdzies jakos tak ...
          • tomek.giebultowicz Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 19.01.05, 23:18
            ela.tu-i-tam napisała:

> tomek.giebultowicz napisał:
            >
            > > Hej! A do tego obserwatorium na Mauna Kea on nie jezdzi czasami? Z Toba d
            > la
            > > towarzystwa? Na Hawaje mozna znakomicie poleciec z zatrzymaniem sie w
            > > Oregonie...
            >
            > My kazdy oddzielnie dookola tego swiata. A przez przypadek ja bylam na
            Hawajach
            >
            > dwa razy (1995 i 2001) a maz nigdy. I oczywiscie obydwa razy na Mauna Kea -
            nic
            >
            > piekniejszego niz zachod slonca tamze, a jeszcze w tamtych czasach moj kolega
            > byl dyrektorem CFH, wiec nawet 4x4 zjechalo po mnie do bazy w polowie gory.
            >
            Mysmy nie wiedzieli, ze wymagane jest 4x4, wypozyczylismy zwykle auto, no i nas
            zawrocili. Tak wiec na gorze nie bylem. Ale mam w planach. Z nastepnym wyjazdem
            na Hawaje czekamy, az druga panna juz nie dedzie chciala ze zgredami jezdzic na
            wakacje (starsza juz nie chce). Z dzieciskami na Hawajach to skaranie boskie,
            chcialyby wylacznie na plaze i nic innego. A przeciez tam jest tyle innych
            atrakcji! Last but not least, wino ananasowe. Ja myslalem, ze to bedzie jakis
            slodki sikacz, a tu nic z tych rzeczy - wytrawne biale o delikatnym smaku. Jak
            raz kupilismy,to juz potem do konca pobytu niczego innego nie kupowalismy.
            Tylko w zasadzie poza Hawajami jest nie do dostania.

Ponadto, na Hawajach mozna pozyczyc motocykl (w kontynentalnych Stanach w
            zasadzie nie ma czegos takiego), Harleya, i zwiedzac na motocyklu. Ja kocham
            motocykle. Co prawda, Harleya nie lubie, bo razi mnie brak finezji technicznej
            w konstrukcji silnika. Ale przez kilka dni mozna na takiej mlockarni jezdzic,
            co tam.
      • Gość: . I ty go tam puszczasz? Nie martwi cie mozliwosc IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.01.05, 23:22
        OCHLODZENIA uczucwink
    • Gość: ABW Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:34
      Hmmm, no i tak to jest jak sie nie zna jezyków a udaje się internacjonalistę.
      Poza tym są faceci, którym wszystko kojarzy sie z gołą babą, tobie wszystko
      kojarzy sie z dyskryminacją i prześladowaniem, zupełnie tak jak Żydom. Czy ty
      przypakiem nie jesteś Żydem?
      • Gość: Polak Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:44
        Tak sobie mysle, czy autor zrobil to celowo, czy jest na tyle glupi, ze
        mieszkajac w USA nie zna angielskiego?
        • Gość: Polak Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:46
          Sorki, tu nawet angielskiego znac nie trza. Mozna sie domyslec...z kontekstu...
        • tomek.giebultowicz Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 20.01.05, 19:43
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> Tak sobie mysle, czy autor zrobil to celowo, czy jest na tyle glupi, ze
          > mieszkajac w USA nie zna angielskiego?

Oczywiście, że jestem na tyle głupi, ze nie znam angielskiego. Przecież czyszcze
          w USA kible, każdy tutaj na Forum to wie.
      • tomek.giebultowicz Jeszcze jeden!!!..I'm not, but on the Web one can 20.01.05, 19:38
        Gość portalu: ABW napisał(a):

Czy ty
        > przypakiem nie jesteś Żydem?

find a whole bunch of Jewish insults. So, I may at least INSULT you like a real Jew:

Five Great Yiddish Insults (I inserted "ABW" into them in order to "personalize"
        them).

1. May you ABW grow like an onion,with your head in the ground.

2. May your bones ABW be broken as often as the ten commandments.

3. May you, ABW, have a son named after you soon.
        (zdaje sie, że w kulturze żydowskiej syn dostawał imie ojca o ile ten ZMARŁ,
        stąd to przekleństwo)

4. May the souls of all of king solomon's mother's in law inhabit you, ABW

5. May God mistake, ABW, you for your worst enemy and give you all the curses
        you wished on him.
        • Gość: earthman Re: Jeszcze jeden!!!..I'm not, but on the Web one IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:48
          Nie wiem, jak można się wku..ć, że ktoś jest palantem? Zapewniam cię, że z
          uśmiechem na ustach smile, kompeltnie wyluzowany, doszedłem do wniosku, że jesteś
          niesamowicie popie..nym kolesiem. Powinno być "No Tomasz Giebultowicz", i to
          byłby dobry pomysł. Widujesz czasem króla Elvisa w swojej wannie, pedale? smile
          • tomek.giebultowicz Earthman: nie odpowiem, bo ze złodziejami 20.01.05, 20:36
            nie rozmawiam Z ZASADY.
        • ruff at last you sound genuine and sincere, doc:) 20.01.05, 20:02

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka