tomek.giebultowicz 18.01.05, 19:15 Przyczynek do dyskusji, jak nas lubia na świecie. Oto co Polaka może spotkać w USA: www.oregonstatephysics.net/Aktualnosci/no_poles.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Może to ciebie spotkalo IP: 207.44.180.* 18.01.05, 19:20 W jakim to getcie mieszkasz, że takie orypane drzwi macie? Na niektórych plażach jest napis: "no kikes". Ciebie nie wpuszczaja? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Vail, Colorado 18.01.05, 19:29 Gość portalu: . napisał(a): > W jakim to getcie mieszkasz, że takie orypane drzwi macie? To Vail, Colorado. Getto dla Amerykanów z CHOLERNIE DUŻĄ FORSĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_leje Wy tak na serio? 19.01.05, 21:49 niezly dowcip z "poles", ale chyba niektorzy potraktowali to inaczej niz powinni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . LAPAC ZLODZIEJA MOJEJ KROPKI!!! TEGO CHAMA IP: *.range81-156.btcentralplus.com 18.01.05, 23:15 SPOD LOMZY (LOMZY NIE UBLIZAJAC)! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 co Cie trapi Tomus? 18.01.05, 19:25 Mama nie dala cyca? To glosniej wrzeszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Rysiu-Grdysiu co mam zrobic z tym e-mailem, który 18.01.05, 19:33 mi przysłałeś? Nie za bardzo zrozumiałem, jakie sa Twoje życzenia odnośnie. Proszę o instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wsadz se tam gdzie Ci odpowiedzialem 18.01.05, 20:15 Jak jeszcze 1000 razy powtorzysz to pytanie to udziele Ci 999 takich samych odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Co Cie dziś ugryzło? Pytam jak człowiek, musisz 18.01.05, 20:27 być niegrzeczny? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 to ma jakas bardzo uczona nazwe 18.01.05, 20:41 tomek.giebultowicz napisał: > być niegrzeczny? Imperatyw apodyktyczny, czy jakos tak madrzej. Przyznam, nie musze aczkolwiek moge. I w aktualnym nastroju samo mi wychodzi. Jest mi bardzo przykro, jak zawsze gdy jestem zanadto szczery. Bedziesz mnie mial z glowy, bo dzis zanadto naduzylem swego czasu. Program zaraz ponownie zainstaluje i bede "zabanowany". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No kogo? Kogo jeszcze chcesz wk...tymi kijkami do nart? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 23:37 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Pana No Kogo. Co sie zreszta udalo, jak widac z 19.01.05, 04:04 postu powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.dyn.optonline.net 18.01.05, 23:52 Ja ja nic nie widze na tej stronie. Zupelnie bialy ekran? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Faktycznie, cos bylo pochrzanione w pliku html. 19.01.05, 04:06 Niektorym sie otwieralo, niektorym nie. Teraz powinno byc OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 21:02 tomek.giebultowicz napisał: > Przyczynek do dyskusji, jak nas lubia na świecie. Oto co Polaka może spotkać w > USA: > > www.oregonstatephysics.net/Aktu alnosci/no_poles.html To skandal ale kto mnie przekonywał że podobne rzeczy w Ameryce są nie do pomyślenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela.tu-i-tam Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 19.01.05, 22:09 > www.oregonstatephysics.net/Aktu alnosci/no_poles.html A ja myslalam ze jakas nowa teoria fizyki z uniwerku w Oregonie, i ze chodzi o bieguny ... Tak na marginesie bieguny nadal sa, maz w tym tygodniu na Antarktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 19.01.05, 22:36 Gość portalu: ela.tu-i-tam napisał(a): > > www.oregonstatephysics.net/Aktu alnosci/no_poles.html > > A ja myslalam ze jakas nowa teoria fizyki z uniwerku w Oregonie, i ze chodzi o > bieguny ... > Tak na marginesie bieguny nadal sa, maz w tym tygodniu na Antarktyce. Hej! A do tego obserwatorium na Mauna Kea on nie jezdzi czasami? Z Toba dla towarzystwa? Na Hawaje mozna znakomicie poleciec z zatrzymaniem sie w Oregonie... Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 19.01.05, 22:56 tomek.giebultowicz napisał: > Hej! A do tego obserwatorium na Mauna Kea on nie jezdzi czasami? Z Toba dla > towarzystwa? Na Hawaje mozna znakomicie poleciec z zatrzymaniem sie w > Oregonie... My kazdy oddzielnie dookola tego swiata. A przez przypadek ja bylam na Hawajach dwa razy (1995 i 2001) a maz nigdy. I oczywiscie obydwa razy na Mauna Kea - nic piekniejszego niz zachod slonca tamze, a jeszcze w tamtych czasach moj kolega byl dyrektorem CFH, wiec nawet 4x4 zjechalo po mnie do bazy w polowie gory. Maz natomiast jest po raz piaty na Antartyce, tym razem samolotem via Christchurch i Mc Murdo - na Dome C i DDU. Oregon mowisz ? Hummm, do pogadania, oj Boze. Moze kiedys sie zdarzy ze nasze drogi gdzies jakos tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 19.01.05, 23:18 ela.tu-i-tam napisała: > tomek.giebultowicz napisał: > > > Hej! A do tego obserwatorium na Mauna Kea on nie jezdzi czasami? Z Toba d > la > > towarzystwa? Na Hawaje mozna znakomicie poleciec z zatrzymaniem sie w > > Oregonie... > > My kazdy oddzielnie dookola tego swiata. A przez przypadek ja bylam na Hawajach > > dwa razy (1995 i 2001) a maz nigdy. I oczywiscie obydwa razy na Mauna Kea - nic > > piekniejszego niz zachod slonca tamze, a jeszcze w tamtych czasach moj kolega > byl dyrektorem CFH, wiec nawet 4x4 zjechalo po mnie do bazy w polowie gory. > Mysmy nie wiedzieli, ze wymagane jest 4x4, wypozyczylismy zwykle auto, no i nas zawrocili. Tak wiec na gorze nie bylem. Ale mam w planach. Z nastepnym wyjazdem na Hawaje czekamy, az druga panna juz nie dedzie chciala ze zgredami jezdzic na wakacje (starsza juz nie chce). Z dzieciskami na Hawajach to skaranie boskie, chcialyby wylacznie na plaze i nic innego. A przeciez tam jest tyle innych atrakcji! Last but not least, wino ananasowe. Ja myslalem, ze to bedzie jakis slodki sikacz, a tu nic z tych rzeczy - wytrawne biale o delikatnym smaku. Jak raz kupilismy,to juz potem do konca pobytu niczego innego nie kupowalismy. Tylko w zasadzie poza Hawajami jest nie do dostania. Ponadto, na Hawajach mozna pozyczyc motocykl (w kontynentalnych Stanach w zasadzie nie ma czegos takiego), Harleya, i zwiedzac na motocyklu. Ja kocham motocykle. Co prawda, Harleya nie lubie, bo razi mnie brak finezji technicznej w konstrukcji silnika. Ale przez kilka dni mozna na takiej mlockarni jezdzic, co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I ty go tam puszczasz? Nie martwi cie mozliwosc IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.01.05, 23:22 OCHLODZENIA uczuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABW Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:34 Hmmm, no i tak to jest jak sie nie zna jezyków a udaje się internacjonalistę. Poza tym są faceci, którym wszystko kojarzy sie z gołą babą, tobie wszystko kojarzy sie z dyskryminacją i prześladowaniem, zupełnie tak jak Żydom. Czy ty przypakiem nie jesteś Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:44 Tak sobie mysle, czy autor zrobil to celowo, czy jest na tyle glupi, ze mieszkajac w USA nie zna angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Dyskryminacja Polaków w USA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:46 Sorki, tu nawet angielskiego znac nie trza. Mozna sie domyslec...z kontekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Re: Dyskryminacja Polaków w USA! 20.01.05, 19:43 Gość portalu: Polak napisał(a): > Tak sobie mysle, czy autor zrobil to celowo, czy jest na tyle glupi, ze > mieszkajac w USA nie zna angielskiego? Oczywiście, że jestem na tyle głupi, ze nie znam angielskiego. Przecież czyszcze w USA kible, każdy tutaj na Forum to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Jeszcze jeden!!!..I'm not, but on the Web one can 20.01.05, 19:38 Gość portalu: ABW napisał(a): Czy ty > przypakiem nie jesteś Żydem? find a whole bunch of Jewish insults. So, I may at least INSULT you like a real Jew: Five Great Yiddish Insults (I inserted "ABW" into them in order to "personalize" them). 1. May you ABW grow like an onion,with your head in the ground. 2. May your bones ABW be broken as often as the ten commandments. 3. May you, ABW, have a son named after you soon. (zdaje sie, że w kulturze żydowskiej syn dostawał imie ojca o ile ten ZMARŁ, stąd to przekleństwo) 4. May the souls of all of king solomon's mother's in law inhabit you, ABW 5. May God mistake, ABW, you for your worst enemy and give you all the curses you wished on him. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: earthman Re: Jeszcze jeden!!!..I'm not, but on the Web one IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 19:48 Nie wiem, jak można się wku..ć, że ktoś jest palantem? Zapewniam cię, że z uśmiechem na ustach , kompeltnie wyluzowany, doszedłem do wniosku, że jesteś niesamowicie popie..nym kolesiem. Powinno być "No Tomasz Giebultowicz", i to byłby dobry pomysł. Widujesz czasem króla Elvisa w swojej wannie, pedale? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.giebultowicz Earthman: nie odpowiem, bo ze złodziejami 20.01.05, 20:36 nie rozmawiam Z ZASADY. Odpowiedz Link Zgłoś