d_nutka 24.05.02, 10:26 Znowu spalę za dużo papierosów, że nie wspomnę o innych skutkach ubocznych. d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :-) Re: Czy to cała reakcja????????? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 21:36 d_nutka napisał(a): > Znowu spalę za dużo papierosów, że nie wspomnę o innych skutkach ubocznych. > d_nutka Szanowna D_nutko! głosu w dyskusji nie zabieram,ponieważ miałaby o wiele groźniejsze skutki dla mnie niż wspomniane papierosy,których szkodliwość już od dłuższego czasu jest mi całkowicie obojętna.Niestety nie mogę tego powiedzieć o dyskusji gdzie zaczynają się zbyt duże emocje.Dlatego nie chcę dawać satysfakcji grupce zaślepionych fanatyków,że przez nich wylądowałem w szpitalu.Wolę patrzeć i śmiać się jak robią z siebie błaznów właśnie tym zaślepieniem i ignorancją.Udziału Polaków w zbrodni w Jedwabnem nie kwestionuje nawet Strzembosz,jedyne co,to pomniejsza ich udział. Książki Grossa też nie czytałem ale znam zarzuty jakie są mu stawiane.Z uwagą przysłuchuję się więc polemice historyków i ze szczerym śmiechem czytam forumowych obrońców "prawdziwych Polaków".Szczególnie zabawna była niby-definicja pana Hasza w jednym z wątków,skonstruowana chyba po obejrzeniu filmu "Pozytywka" (emitowanego 21.05. w TVP2) z Jessicą Lange w roli głównej, opowiadającego o obronie zbrodniarza węgierskiego przez jego córkę.Podobne metody stosowane były przecież w stosunku do świadków zeznających przeciwko zbrodniarzom z okresu II WŚ.W filmie córka po poznaniu prawdy o ojcu,kierując się poczuciem sprawiedliwości i współczuciem dla ofiar przekazuje zdjęcia,stanowiące dowód winy ojca,do biura FBI.Film nie był zapisem autentycznego zdarzenia.Co do śledztw prowadzonych przez IPN,to nie spodziewam się rewelacyjnych wyników,bo jak w okupowanym kraju znaleźć można "typowo polskie" rzeczowe dowody zbrodni.Przecież oznaczałoby to,że Polacy posiadali "tylko polską" broń.Dużo śladów uległo też zatarciu z powodu działania czynnika termicznego jakim był ogień i oczywiście czasu.Nawet dzisiaj sprawcy stosują podpalenie w celu zatarcia śladów.Jedynym sposobem ustalenia prawdy są zeznania świadków i dokumenty.Wiarygodność świadków można poddawać w wątpliwość w różny sposób.Ci nie mogą ustosunkować się do tych interpretacji.Na tej podstawie można też przyjąć zeznania jednych jako wiarygodne a odrzucić innych jako niewiarygodne.Podobnie jak z faktami historycznymi:jedne prawdziwe bo interpretacja oparta na insynuacjach inne fałszywe czego dowodzą insynuacje.Dlatego tak interesuje mnie zbrodnia w Jedwabnem.Czy zachowało się wystarczająco dowodów rzeczowych (jeżeli tak to jakich?) po tylu latach aby tylko na ich podstawie,po odrzuceniu zeznań,można było ustalić sprawców?W Katyniu sprawa była prosta,zbrodni dokonano przed niemiecką agresją.Z pozostałymi wątkami w których ci panowie-obrońcy biorą udział jest podobnie.Dlatego wolę śmiać się z ich błazenady.Jak się okazuje jest trochę mądrych i inteligentnych ludzi na Forum,że nie muszę zamieniać domu na szpital.Myślę,że i inni mądrzy ludzie też w końcu zaczną mówić.Możliwe,że nawet ja kiedyś coś będę miał do powiedzenia. Chciałbym bardzo ale niestety nie ode mnie to zależy.Dlatego proszę tak bardzo nie irytować się z powodu braku reakcji.Myślę,że różne są powody jej braku ze strony innych osób.Postanowiłem odpowiedzieć bo tyle znaków zapytania,ale dyskutować to ja naprawdę nie zamierzam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nurmi no to głupia sprawa 24.05.02, 22:46 no tak nigdy nie zostałem pobity przez zomo zawsze udało mi się uciec zawsze trzęsły mi się nogi kiedy się zaczynało bałem się najbardziej ze wszystkich w tłumie nie wyrzucono mnie z ogólniaka mimo "poważnej" konspiracji i "wyczynów" nie aresztowano mnie jak innych taka ze mnie cwana świnia raz czy dwa mnie spisano może powinienem o tym coś napisać? 3-krotnie za komuny nie przyjęto mnie na studia zaraz zaraz może nie dlatego że egzaminy żle poszły może za politykę! dlaczego wcześniej na to nie wpadłem! żaden Żyd mi nigdy nic nie zrobił żeby choćby raz żle na mnie spojrzał! a tak nie mam nic do pokazania nie mam czym Państwa serc wzruszyć nadrabiam miną niską samoocene czepiam się zatem czerwonych i antypolaków zupełnie bezinteresownie z braku wolnego zajecia i dla zgrywy strasznie mi głupio a ponieważ tak nie wiele w dłoniach mam wygodnie mi i bezpiecznie występować w imieniu innych słonia na łańcuchu tak naprawdę nie mam jeno sam łańcuch na sercu który nie pozwolił by mi kłamać czułbym się wtedy podle a wierzcie mi to paskudne uczucie bo święty nie jestem tymczasem Pan Kir wylądował w szpitalu m.i.n. z mojego powodu Pan Kir nie konfabuluje nie zmyśla nie robi przedstawienia tylko informuje dlaczego nie mieli by Państwo wierzyć? bym zapomiał w zeszłym tygodniu pomogłem niewidomemu przejść przez ulicę to zrobiłem ja sam nurni /jarząbek/ Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Do kolegi o niewymawialnym pseudonimie 24.05.02, 23:15 Niewymawialny pseudonim napisal(a) Jak się okazuje jest trochę mądrych i inteligentnych ludzi na Forum,że nie muszę zamieniać domu na szpital.Myślę,że i inni mądrzy ludzie też w końcu zaczną mówić.Możliwe,że nawet ja kiedyś coś będę miał do powiedzenia. ------------------------------------- Dziekuje Ci kolego, za uporzadkowanie Forum i wprowadzenie gradacji uczestnikow. Glupi (rozumiem, ze prawie wszyscy), potem madrzy i inteligentni (malo ich), potem inni madrzy (ale w podziemiu) i na szczycie drabiny ulokowal sie kolega o niewymawialnym nicku. Czy moglbym liczyc na pomoc wyciagnietej reki, bo sam bym tez chcial sie troche do gory wspiac. Jestem realista i wiem, ze najwyzszy szczebel jest juz zajety. Ale jakis maly awans w hierarchii by mi sie przydal. Dla dobrego samopoczucia. Jestem z lekka poddenerwowany. Pamietaj, ze moj los (na Forum), jak i szeregu innych kolegow, w Twym reku, Niewymawialny. sceptyk (co najwyzej w drugiej grupie, ale to tez wielce niepewne) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni w szpitalu pomylili tableteki! 30.05.02, 20:41 kol Kir zapmniał jak się podpisywał to wszystko tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Czy to cała reakcja????????? IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 09:00 D_nutko, zostaw te papierosy. Odchyl sie wychodnie w fotelu, zapal cygarko i przez chmure wonnego dymu, ktorego to aromatu nawet komuna nie potrafila zepsuc, spojrz na swiat. Zobaczysz w nim prawde, taka wielka, ogromniasta, jak garnek miodu, jak balon. Poniewaz taka duza, to nie zobaczysz jej calej, ale i tak bedzie Ci sie wydawalo, ze wiesz jak wyglada. I tak samo bedzie myslal ten typ po drugiej stronie prawdy. Pociagnij cygarko i sprobuj sobie wyobrazic co on widzi. Jest szansa, ze on widzac Ciebie spokojna i zamyslona, tez sie zamysli i uspokoi. I wtedy poczestuj go cygarem. pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Czy to cała reakcja????????? 31.05.02, 09:24 Siedzę sobie wygodnie w fotelu. Cygara nie zapaliłam (nie mam), ale okrągły dymek sobie puszczam. Czy TO poskutkuje na tych głupoli??? Nieważne w tej chwili. Teraz puszczm dymka, popijam łykiem kawy i miło się o WAS WSZYSTKICH, TU W TYM WĄTKU myśli. d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: Czy to cała reakcja????????? IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 10:28 Na glupoli nic nie pomoze. Ale Tobie dobrze zrobi, a o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Borsuk 31.05.02, 12:21 odniosłem wrażenie że pisząc o głupolach właśnie mnie masz na myśli doceniam piękny styl wyrażanych myśli za pomocą którego można wskazać delikwenta nazwać go chamem czy prostakiem i wysłać do narożnika mocą swego obiektywizmu z taką gębą akurat przeżyje ale nazwanie mnie głupkiem jakoś rani moją próżność być może powinienem uszanować głos z wielkiej góry pełen ochów i achów ale tak widoczny brak dobrych manier każe mi domagać się wyjaśnień nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Nurni IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.02, 13:32 Jestes ostatnia osoba, no moze nie ostatnia ( inni by sie obrazili), wiec inaczej formulujac: nalezysz do tej grupy osob, ktorych nigdy nie nazwalbym glupkami. Wrecz przeciwnie. Nie odnioslem tez wrazenia, ze d_nutka, do ktorej z powodu wrodzonej proznosci mam szczegolny sentyment (ona mnie mianowicie czyta na kolanach) miala Ciebie za takowegoz. Odczytalem w jej sformulowaniu raczej echa dawnych walk. A sam przyznasz, ze glupkow u nas nie brakuje i co raz sie o jakieogs potykamy. A takie potyczki z glupkami nie tylka mecza, ale odbieraja wiare w sens wlasnych poczynan. Mam nadzieje, ze to wytlumaczenie usatysfakcjonuje Cie. Jezeli nie, zobowiazuje sie do zadoscuczynienia w formie jaka wskazesz, z wykluczeniem pelnego przejecia Twoich pogladow. serdecznie pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Nurni 31.05.02, 13:40 Panie Nurni! Jak Pan mógł pomyśleć, że mogłam Pana zaliczyć do większej masy? Czy nie jest Pan za skromny i nie ma wiary w swoją indywidualność? Proszę wziąć przykład z Pana Borsuka, który policzył, i słusznie, mój przykląk za mój podziw. Zawsze dla Pana z respektem i wdzięczną pamięcią d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re:p.Danutka 31.05.02, 21:16 d_nutka napisał(a): > Panie Nurni! > Jak Pan mógł pomyśleć, że mogłam Pana zaliczyć do większej masy? na myśleniu i wyciąganiu wniosków w końcu nie zawsze słusznych vide rozmowa z Borsukiem miło a czasem nie miło płynie mi czas na forum > Czy nie jest Pan za skromny i nie ma wiary w swoją indywidualność? każda pisanina to w końcu jakaś autokreacja prawda? > Proszę wziąć przykład z Pana Borsuka, który policzył, i słusznie, mój przykląk > za mój podziw. > Zawsze dla Pana z respektem i wdzięczną pamięcią > d_nutka ukłony nurni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem ja też chcę być odgłupiony! IP: *.tgory.pik-net.pl 31.05.02, 13:41 7,00 Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: ja też chcę być odgłupiony! 31.05.02, 13:46 Gość portalu: siedem napisał(a): > 7,00 Według życzenia. Zrobione!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Borsukowi na koniec sprawy której nie było 31.05.02, 13:44 czyli przypisałem ci ntencje których nie miałeś co tłumacze niezrozumieniem tekstu + ogromnym zaskoczeniem co do osoby autora przeprosiny zatem będą tyle że ode mnie Gość portalu: borsuk napisał(a): > serdecznie pozdrawiam > > borsuk wzajemnie Borsuku nurni Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Gratuluję reakcyjnych poglądów. 31.05.02, 12:45 d_nutka napisał(a): > Znowu spalę za dużo papierosów, że nie wspomnę o innych skutkach ubocznych. > d_nutka O skutkach ubocznych może i nie warto wspominać, no ale jakie są te skutki podstawowe? Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Gratuluję reakcyjnych poglądów. 31.05.02, 13:09 jacek#jw napisał(a): > d_nutka napisał(a): > > > Znowu spalę za dużo papierosów, że nie wspomnę o innych skutkach ubocznych > . > > d_nutka > > O skutkach ubocznych może i nie warto wspominać, no ale jakie są te skutki > podstawowe? > > Pozdr / Jacek Coś taki ciekawy Jacku? "A podstawa to potęga"-to z jakiejś reklamy-też głupiej. pozdr/d_nutka reakcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw Re: Gratuluję reakcyjnych poglądów. 31.05.02, 16:38 d_nutka napisał(a): > Coś taki ciekawy Jacku? > "A podstawa to potęga"-to z jakiejś reklamy-też głupiej. > pozdr/d_nutka reakcyjna Podstawy zawsze są interesujące. Nie palę już ze 20 lat, a podstawą nie palenia było picie i brak skutków (reakcji) ubocznych. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś