Dodaj do ulubionych

Maciej Giertych prezydentem?

24.01.05, 05:29
Nadzwyczajny zjazd pomorskiej Ligi Polskich Rodzin jednomyślnie wybrał w
Gdańsku eurodeputowanego LPR, 69-letniego prof. Macieja Giertycha jako
kandydata partii na prezydenta Polski.

Za jego kandydaturą głosowało 84 uczestników zjazdu, jeden głos był nieważny.
Był to siódmy zjazd regionalnego LPR, który poparł kandydaturę prof.
Giertycha na najwyższy urząd w państwie.

Podczas zjazdu Maciej Giertych tłumaczył, dlaczego w 1986 r. został członkiem
Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa PRL, Wojciechu
Jaruzelskim.

Generał Jaruzelski zwrócił się wówczas do opozycji o wypowiedzenie tego, co
ją boli i jakie ma zastrzeżenia do władzy. Warunek był taki, że cokolwiek
powiemy ma być jawne, bez cenzury. To był wyłom w czasach PRL. Ja jako wróg
komunizmu i wszelkiego lewactwa mówiłem generałowi prosto w oczy, co myślę.
Nie wstydzę się udziału w tej radzie - powiedział prof. Giertych.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,6545905,wiadomosc.html

A tu macie okazje zapoznac sie z jego programem wyborczym. Gazety jeszcze nie
podaja, ale my mamy:

stoplpr.ezforum.org/stoplpr-about3.html
Obserwuj wątek
    • cymber.gaj Re: Maciej Giertych prezydentem? 24.01.05, 05:38
      I bardzo dobrze, z takim kadydatem LPR ma już przegraną w kieszeni.
      • gandalph Re: Maciej Giertych prezydentem? 24.01.05, 10:42
        cymber.gaj napisał:

> I bardzo dobrze, z takim kadydatem LPR ma już przegraną w kieszeni.

A lepszego kandydata ma? Czyżby polscy wyborcy byli juz tak kompletnymi
        durniami aby oddawać głosy na LPR? To może od razu na Leppera!
        • Gość: . TO TEST NA GLUPOTE/MADROSC POLAKOW. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.01.05, 11:22
          Spokojnie, zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie i o ile punktow ZNOW SPADNA
          notowania wyborcze LPR
    • tomek.giebultowicz Zdaje sie, że pełna nazwa Rady Konsultacyjnej... 24.01.05, 05:53
      była "Społeczna Rada Konsultacyjna". Naród ja natychmiast ochrzcił "SRaK" lub
      "SRaKa".

Oj, do nazw ten Jaruzel szczęscia nie miał... Była Wrona, PRON-cie, potem Sraka...

Ja z samego faktu przynależnosci do owej Rady nie robiłbym większego zarzutu.
      Paru nieskazitelnie uczciwych ludzi dało się omamić obietnicami, że będzie się
      słuchac ich głosu, i dało się wciągnąć. A była to przecież impreza wyłącznie
      propagandowa, dla mydlenia oczu publice.

Jednym z członków tej Rady był np. prof. Andzej S., socjolog i działacz
      katolicki. Posądzac go o sympatie pro-komunistyczne byłoby grubym
      nieporozumieniem. Jego brat Józef, ostatni naczelny "Przeglądu Wileńskiego",
      został w 1944 aresztowany po wkroczeniu Sowietów do Wilna i zameczony w łagrze w
      Komi. On sam był aresztowany wkrótce potem, skazany na dożywocie za działalność
      w wileńskiej AK i przesiedział we Wronkach do 1956 roku. Tym nie mniej, dał sie
      omamić Jaruzelowi, który zarzekał sie, że głos czlonków Rady będzie wysłuchiwany.

Zatem ja bym z samego faktu przynależnosci nie robił ZARZUTU. Natomiast uznałbym
      to za szczegól w życiorysie całkowicie DYSKWALIFIKUJĄCY kandydata na najwyższy
      urząd w Polsce. Bo do uczestnictwa w tej Radzie to ludzie dawali sie namówic
      albo z oportunizmu, albo z naiwności. Obie te cechy dyskwalifikują. Polity po
      prostu nie może być naiwny, jak dziecko. Nie może tez na najwyższy urząd w
      państwie kandydować ktoś, kto robi brzydkie rzeczy z karierowiczowstwa.
      • patience Re: Zdaje sie, że pełna nazwa Rady Konsultacyjnej 24.01.05, 06:04
        tomek.giebultowicz napisał:

> Zatem ja bym z samego faktu przynależnosci nie robił ZARZUTU. Natomiast
        > uznałbym
        > to za szczegól w życiorysie całkowicie DYSKWALIFIKUJĄCY kandydata na najwyższy
        > urząd w Polsce. Bo do uczestnictwa w tej Radzie to ludzie dawali sie namówic
        > albo z oportunizmu, albo z naiwności. Obie te cechy dyskwalifikują. Polity po
        > prostu nie może być naiwny, jak dziecko. Nie może tez na najwyższy urząd w
        > państwie kandydować ktoś, kto robi brzydkie rzeczy z karierowiczowstwa.

No coz, zaryzykowalabym opinie, ze naiwnosc nie moze byc wykorzystana przez
        Giertycha jako usprawiedliwienie. Przeciwnie, wykazal sie zdumiewajaca
        konsekwencja, gardlujac PO 1989 roku za POWROTEM Polski do RWPG, a tym samym za
        ponownym utraceniem niezawislosci Polski wobec Sowieckiego Sojuza. On tak ma.
        Jako sowieckiemu pacholkowi wyszlo mu, ze ta rada Jaruzelskiego to cos dla
        niego. Jako 'bezkompromisowemu' 'antykomuniscie' i czlowiekowi Kosciola
        Katolickiego wyszlo mu, ze smierc ksiedza Popieluszki nie jest zadnym powodem
        do snucia watpliwosci co do jego niezlomnego trwania pod skrzydlami WRONy.
        Acha, zdazyl jeszcze sklamac, ze w tej radzie sie znalazl jako przedstawiciel
        Rady Prymasowskiej. Tylko ze Rada Prymasowska temu zaprzecza:

stoplpr.ezforum.org/stoplpr-about23.html
        • tomek.giebultowicz Tak, zdecydowanie nie z naiwności... 24.01.05, 06:21
          Życiorys Pana G. najwyraźniej pokazuje, że z tych "naiwnych" to on nie był.

Mnie chodziło raczej o co innego - mianowicie, że z członkowstwa w "Srace" nie
          należy automatycznie robic zarzutu wszystkim. Ów prof. S., o którym wspomniałem,
          miał juz wtedy ponad 70 lat i jego wczesniejszy życiorys wskazuje, że za karierą
          to on nigdy nie gonił. Był przez wiele lat szefem warszawskiego KIK, ale to nie
          była pozycja z tych, za którymi sie uganiali karierowicze. Giertych był o ponad
          20 lat młodszy i jeszcze wiele mu lat zostawało na to, by "zajść wysoko". No i
          wszystko wskazuje na to, że bardzo bardzo bardzo tego chciał.
          • Gość: Jurek Re: Tak, zdecydowanie nie z naiwności... IP: *.am.poznan.pl 24.01.05, 14:43
            Tomku, gdybyś jeszcze zechciał doprecyzować, tak normalnie po ludzku, co
            oznacza "wszystko wskazuje na to " ???????!!!.Bo mnie uczyli , ze wszystko to
            nic, chodzi o to by gonić królczka, a nie by złapać go !
      • Gość: diabelek Szczegol dyskwalifikujacy? IP: *.sympatico.ca 24.01.05, 15:07
        > Nie może tez na najwyższy urząd w
        > państwie kandydować ktoś, kto robi brzydkie rzeczy z karierowiczowstwa.
        ====================
        Kwasniewski byl w PRL ministrem w rzadzie Rakowskiego i kandydatura jego nie
        ulegla "dyskwalifikacji".
        • Gość: diabelek Re: Szczegol dyskwalifikujacy? IP: *.sympatico.ca 24.01.05, 15:29

Dobiega konca druga kadencja prezydenta Kwasniewskiego. Ponizej kilka
          szczegolow z jego zyciorysu:
          Czlonek Rady Ministrów - Minister ds. Mlodziezy w rzadzie Zbigniewa Messnera
          (1985-1987), nastepnie Przewodniczacy Komitetu Mlodziezy i Kultury Fizycznej
          (do czerwca 1990). W rzadzie Mieczyslawa F. Rakowskiego czlonek Prezydium Rzadu
          i przewodniczacy Komitetu Spoleczno-Politycznego Rady Ministrów

"Zatem ja bym z samego faktu przynależnosci nie robił ZARZUTU. Natomiast
          uznałbym
          to za szczegól w życiorysie całkowicie DYSKWALIFIKUJĄCY kandydata na najwyższy
          urząd w Polsce. Bo do uczestnictwa w tej Radzie to ludzie dawali sie namówic
          albo z oportunizmu, albo z naiwności. Obie te cechy dyskwalifikują. "
          =====
          Jak wiadomo takich szczegolow dyskwalifikujacych u kandydata nie brano
          dotychczs pod uwage.
        • Gość: patience Re: Szczegol dyskwalifikujacy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 15:54
          > Kwasniewski byl w PRL ministrem w rzadzie Rakowskiego i kandydatura jego nie
          > ulegla "dyskwalifikacji".

Diabelku, ty jestes pan czy pani? Wydaje mi sie ze pan, z powodu
          zaprezentowanej logiki meskiej. Uwazaj: 1) Cees mowi co on uwaza. 2) Cees ma
          prawo absolutne prawo uwazac 2) Przyklad z Kwasniewskim w zaden sposob nie
          podwaza ani prawa Ceesa do uwazania jak chce, ani tez prawdziwosci tego, co
          Cees napisal, ze on uwaza. A teraz najwazniejsze, skup sie: Cees nie jest
          urzedem posiadajacym moc prawna do dyskwalifikacji kandydatow oraz nigdy sie
          nie podszywal pod Panstwowa Komisje Wyborcza.
          • Gość: diabelek Re: Szczegol dyskwalifikujacy? IP: *.sympatico.ca 24.01.05, 16:12
            Chcialem tylko zwrocic uwage, ze nie przystoi panu profesorowi i zwolennikowi
            demokratycznych porzadkow wygadywac publicznie rzeczy jakie nawet mlodziencom
            wszechpolskim nie przychodza do glowy smile

• Gość: patience Re: Szczegol dyskwalifikujacy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 16:23
              Wy wszyscy cierpicie na meska logike. Jak sie z wami za dlugo zadaje, to mi sie
              lacza pod czaszka przegrzewaja z wysilku zrozumienia o co wam chodzi. W waszym
              wypadku prostowanie obwodow to beznadziejne zadanie, chyba ze jakies zastrzyki
              z hormonow damskich aplikowane przymusowo codziennie rano przed sniadankiem.
              Ale sie rozmarzylam, hihi
              • tomek.giebultowicz Dyskwalifikujacy: co miałem na myśli 24.01.05, 17:59
                Przecież, na Boga, nie dyskwalifikację typu niedopuszczenia do KANDYDOWANIA.
                Kandydować może każdy, a o tym, czy takiego kandydata naród chce czy nie, to
                naród własnie sam zadecyduje w drodze wolnych wyborach.

"Dyskwalifikujący" - miałem na myśli, że te fakty z życiorysu powinny całkowicie
                zdyskwalifikować kandydata, o którym mowa, w oczach wyborców. Oczywiscie, zeby
                taki efekt nastąpil, musza oni ZNAC te szczegoły.

Ja mysdlalem wylacznie w kategoriach KAMPANII wyborczej, a nie o uniemozliwieniu
                samego kandydowania.

Przepraszam, doszlo do duzego nieporozumienia, ja nie wytlumaczyłem
                dostatecznie jasno, co miałem na myśli, piszac "dyskwalifikacja".
            • Gość: . CUDZA profesura w tylek diabelka szczypie? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.01.05, 19:02
              Posmaruj go sobie wazelina, moze przestanie
            • tomek.giebultowicz DIABELKU, mam nastepujace pytanie: 24.01.05, 22:13
              My na tym forum wystepujemy wszyscy jako osoby prywatne. No to jakie, u licha,
              ma znaczenie, na jakim stanowisku ktos jest zatrudniony w swojej pracy?

Mnie by do glowy nie przyszlo wyciagac takiej informacji o Tobie (ze jestes
              zatrudniony, dajmy na to, na stanowisku redaktora, wiceprokuratora, sedziego
              Sadu Wojewodzkiego, oberpolicmajstra, czy operatora ciezkiego sprzetu
              budowlanego) i uzywaniu jej potem jako argumentu w dyskusji. Wiec dlaczego Ty to
              robisz w stosunku do mnie? Ja na Forum SAM nigdy nie podalem swego
              zaszeregowania w pracy, wiec elementarna grzecznosc nakazywala by raczej
              zachowac te informacje dla siebie, nawet, gdyby sie ja uzyskalo w jakis inny
              sposob.
              • Gość: patience Re: DIABELKU, mam nastepujace pytanie: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 03:30
                Tomek wiesz za co sie nad toba niektorzy usiluja pastwic? Za kompleksy. Nie
                diabelek akurat, mysle ze przypadkiem mu wyszlo. To wynika zreszta troche z
                tradycji stalinowskiej, zastepowania realnego zroznicowania spolecznego urojona
                tytulomania dajaca urojone pozycje spoleczne. Stany Zjednoczone z calym ich
                bogactwem maja jednak inna kulture masowa, duzo bardziej demokratyczna. Relacje
                na uniwersytatach amerykanskich sa wlasciwie odwrotnoscia feudalnego napuszenia
                z Polski (o ile mi sie udalo poznac w trakcie stosunkowo krotkiego pobytu). Z
                tymi bogaczami to tez roznie bywa. Kiedys to juz opowiadalam ale chyba zanim
                zaczales pisac, to powtorze: przez jakis czas na poczatku mieszkalam u ludzi
                rzeczywiscie bogatych, konta z wieloma zerami oraz kupiona dla kaprysu gora, na
                ktorej szczycie sobie wybudowali dom. pani domu przyjechala po mnie na
                lotnisko. Wyobraz sobie, wysiadam, ide, i widze babe w rozczlapanych
                tenisowkach i gaciach z dziura na kolanie. Prowadzi mnie do samochodu, szkoda
                gadac. Na widok tego samochodu omdlalam bo myslalam ze przyjdzie mi mieszkac w
                miejscu... hm, niezwykle egzotycznym. Ale nic, wsiadam, jedziemy... i sie
                okazuje, ze mam do dyspozycji apartament. Wiesz z czego ona byla najbardziej
                dumna? Nie z kasy. Na poczatku oprowadzila po posesji, ale zauwazyla, ze mnie
                specjalnie nie rusza, ja zreszta tez. No i w pewnym momencie blysnelo jej oczko
                i powiedziala ze mi cos ciekawszego pokaze. Zawiozla mnie do swojej pracowni
                rzezbiarskiej. W polskiej kulturze masowej takich wzorcow nie ma. Jak profesor,
                to wladca feudalny, napuszony i sztywny. Jak ma kase, to zadreczy czlowieka
                opowiadaniami o swojej kasie i pokazywaniem zlotych papierosnic i zebow...
              • Gość: diabelek Re: DIABELKU, mam nastepujace pytanie: IP: *.sympatico.ca 25.01.05, 03:45

> My na tym forum wystepujemy wszyscy jako osoby prywatne. No to jakie, u licha,
                > ma znaczenie, na jakim stanowisku ktos jest zatrudniony w swojej pracy?
                >
                > Mnie by do glowy nie przyszlo wyciagac takiej informacji o Tobie
                ============
                Zadnej informacji nie wyciagalem. Po prostu, czasem wlacze sie do dyskusji.
                W watku Perly K+M+B 2005 dyskutowal pan z Biedronka i tak mi sie zapamietalo.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19185590&a=19218268
        • Gość: . BO POLAK BYL I POZOSTAL GLUPI !!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.01.05, 16:47
          Tomak nie mowi o tym, jak jest, ale JAK POWINNO BYC. A rzeczywistosc jest taka,
          ze narod polski - bo glupi - ZAWSZE dobrowolnie i demokratycznie wybiera opcje
          najgorsza. Coz, lud nie powinien miec prawa glosu.
        • viking2 Re: Szczegol dyskwalifikujacy? 25.01.05, 03:08
          Mowisz prawde obiektywna: "kandydatura[...]nie ulegla dyskwalifikacji".
          Zgoda, ale zadajmy tu inne pytanie: Czy tak byc powinno? Czy to, ze moze w
          jakims sensie "zaniedbano" dyskwalifikacji wszystkich bylych dzialaczy firmy
          Popieprzyc Zupelnie Polska Rzeczywistosc (PZPR) oznacza, ze nalezy dalej brnac w
          tym samym kierunku?
    • Gość: . Nie denerwuj mnie, patience, od bladego switu! Co IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.01.05, 11:21
      za wstretna baba...
    • Gość: Petroniusz Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 13:03
      Dlaczego w trudnych okresach naszej niełatwej historii, los podsuwa nam starych
      kretynów.Po co szkolimy młodych zdolnych ludzi oczarowywujących tęgie głowy na
      zachodzie? Maciej Giertych to kpina z kompetencji, wiedzy, rozsądku, obraz
      człowieka który poradzi sobie w każdym systemie, bo obce mu są ideały. Ratujmy
      kraj od takich polityków.
      • agnieszka_kolakowska Maciej Giertych rezydentem! Watykanu 24.01.05, 13:09
        Gość portalu: Petroniusz napisał(a):

> Dlaczego w trudnych okresach naszej niełatwej historii, los podsuwa nam
        starych
        >
        > kretynów.Po co szkolimy młodych zdolnych ludzi oczarowywujących tęgie głowy
        na
        > zachodzie? Maciej Giertych to kpina z kompetencji, wiedzy, rozsądku, obraz
        > człowieka który poradzi sobie w każdym systemie, bo obce mu są ideały.
        Ratujmy
        > kraj od takich polityków.
    • Gość: Tribunus Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.au.poznan.pl 24.01.05, 14:38
      Doprowadza mnie do rozpaczy światopogląd niematerialistyczny Macieja Giertycha
      oraz jego liberalna opcja gospodarcza.Oba te poglądy są niezgodne z
      obowiązującą treścią konstytucje RP, która zakłada światopogląd pluralistyczny
      i etatystyczny model gospodarki - art. 20 konstytucji RP "o społecznej
      gospodarce rynkowej".
      Szkoda,że wśród dziennikarzy "GW" nie ma zwolennika etatystycznej koncepcji
      gospodarczej,którą by można zaprezentować na łamach tego dziennika w dniu 29.
      stycznia 2005 r.(sob - ndz.).Pan red. Witold Gadomski,jak wiem jest liberałem
      gospodarczym.A pani red. Patrycja Maciarewicz,chyba podziela poglądy red.
      Witolda Gadomskiego.Dlatego mój apel do redaktorów naczelnych " Gazety
      Wyborczej" trafi w próżnię... Niestety !
      • Gość: patience Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 14:46
        A co tu rozumiesz przez 'etatystyczny model gospodarki'? Niektórzy tak nazywaja
        np. model japonski, czyli skrzyzowanie korporacjonizmu z kapitalizmem
        panstwowym, ale nie mam przekonania, czy zapracowywanie sie na smierc to taka
        wspaniala perspektywa... A poza tym u nas raczej nie przejdzie. Ilosc dni
        wolnych od pracy nawet mnie - patentowego leniucha - doprowadza do szalu...
    • Gość: Afrustrina z Barce Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: 5.5.* / 80.58.35.* 24.01.05, 15:10
      Panie Boze! Nie dopusc do czegos podobnego! Miej litosc nas nami Polakami.
      Amen.
      • Gość: abc prezydentem??????? chyba Kretynowa IP: 195.187.99.* 24.01.05, 15:14
        Szajba mu odbiła.
    • Gość: ross TO BY BYŁO PO MYŚLI PUTINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:28
      podobnie jak Paksas miał być prezydentem na Litwie a Janukowycz na Ukrainie,
      ale się nie udało, a teraz próbuje w Polsce
      • Gość: diabelek Re: TO BY BYŁO PO MYŚLI PUTINA IP: *.sympatico.ca 24.01.05, 15:33
        Gość portalu: ross napisał(a):

> podobnie jak Paksas miał być prezydentem na Litwie a Janukowycz na Ukrainie,
        > ale się nie udało, a teraz próbuje w Polsce
        ===============

Pan prezydent Putin moze mianowac sobie gubernatorow w Rosji.
        Prezydentem Polski zostaje sie na innych zasadach.
    • Gość: roh Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 15:50
      Niech Maciej odpocznie bo mu rozum pomieszało na starośc i raczej zostanie
      prezydentem w domu starców !
      • Gość: teresa Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:04
        Naprawdę nie ma kogo wybierać,jeden lepszy od drugiego.
        SZUKAC nalezy mlodego. Sama nie jestem młoda, ale stawiam na młodych. Stare
        nawyki naród cofają. A ród Gertychów - tragedia
    • Gość: stoczniowiec80 Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:40
      >Ja jako wróg
      >komunizmu i wszelkiego lewactwa mówiłem generałowi prosto w oczy, co myślę.
      >Nie wstydzę się udziału w tej radzie - powiedział prof. Giertych.<
      Ale powiedz co mówiłeś i powiedz gdzie są te teksty. W archiwum KC? Ujawnij co
      mówiłeś o zamordowaniu ks.Popiełuszki?
      • agnieszka_kolakowska Po co 24.01.05, 16:48
        To kretyn

Gość portalu: stoczniowiec80 napisał(a):

> >Ja jako wróg
        > >komunizmu i wszelkiego lewactwa mówiłem generałowi prosto w oczy, co myślę
        > .
        > >Nie wstydzę się udziału w tej radzie - powiedział prof. Giertych.<
        > Ale powiedz co mówiłeś i powiedz gdzie są te teksty. W archiwum KC? Ujawnij
        co
        > mówiłeś o zamordowaniu ks.Popiełuszki?
    • alex.4 Re: Maciej Giertych prezydentem? 24.01.05, 17:29
      tak M.Giertych to idealny kandydat. Głupi (biolog, który nie wierzy w
      ewolucję), krętacz (jeśli ktoś był w radzie konsultacyjnej przy Jaruzelskim z
      przyzwoitości nie powinien mówić o antykomunizmie), SB wciągneła go na listę
      tajnych wspólpracowników. Promoskiewski, katolicki, antyliberalny i
      antyzachodni to tak samo jak Targowica. Dla Ligi Przyjaciół Rosji tp kandydat
      idealny
      • agnieszka_kolakowska masz racje 24.01.05, 18:02
        alex.4 napisał:

> tak M.Giertych to idealny kandydat. Głupi (biolog, który nie wierzy w
        > ewolucję), krętacz (jeśli ktoś był w radzie konsultacyjnej przy Jaruzelskim z
        > przyzwoitości nie powinien mówić o antykomunizmie), SB wciągneła go na listę
        > tajnych wspólpracowników. Promoskiewski, katolicki, antyliberalny i
        > antyzachodni to tak samo jak Targowica. Dla Ligi Przyjaciół Rosji tp kandydat
        > idealny
      • wan4 Maciej Giertych skończonym idiotą ??? 25.01.05, 07:42
        alex.4 napisał:
        > tak M.Giertych to idealny kandydat. Głupi (biolog, który nie wierzy w
        > ewolucję)

he he a to dobre... tego nie wiedziałem. Skąd masz info, że Giertych
        nie "wierzy" (obecnie to nie kwestia wiary a wiedzy) w ewolucje? Podaj jakieś
        źródło bo taki fakt to z Giertycha absolutnie _obiektywnie_ robi skończonego
        idiote... smile))
    • indris Zwycięstwo uczuć rodzinnych... 24.01.05, 18:09
      ...nad rozumem. Gorszego kandydata, z punktu widzenia szans wyborczych, LPR nie
      mogła chyba wystawić. Gdyby nie był to ojciec Romana, na pewno by go nie
      wysunęli. Warto zwrócić uwagę na to, że choć jest od 2001 posłem, to jakoś nie
      był przez LPR eksponowany.
      • agnieszka_kolakowska jest wysoki:))) 24.01.05, 18:10
        indris napisał:

> ...nad rozumem. Gorszego kandydata, z punktu widzenia szans wyborczych, LPR
        nie
        >
        > mogła chyba wystawić. Gdyby nie był to ojciec Romana, na pewno by go nie
        > wysunęli. Warto zwrócić uwagę na to, że choć jest od 2001 posłem, to jakoś
        nie
        > był przez LPR eksponowany.
        >
        >
        >
    • Gość: ja Re: Maciej Giertych prezydentem? IP: *.demo.pl 24.01.05, 23:14
      ....świat dosięgnie zagłada...
      • Gość: tokFM I dobrze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:03
        ... a ostatni zgasi światło, i LPR z Lejpeerrem, będą sobie dziuńdzić do bólu
        nawzajem... Kabaret pierwszoligowy, " świat się śmieje" lepperowizna szaleje...
    • Gość: n0str0m0 pobieglas pejsie na skarge czy wyslalas faksa? IP: 202.172.58.* 25.01.05, 03:40
      a moze pinda nozycowa sama poczula wole cenzorzom?

serdecznie pozdrawiam kolezanke patriotke czosnkowa
      czekajac na zagadki wyjasnienie

nostromo
      • Gość: patience animowany gifek dla n0str0m0 ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 04:20
        stoplpr.ezforum.org/stoplpr-about27.html
        • Gość: n0str0m0 dzieki ci pejszens IP: 202.172.58.* 25.01.05, 05:56
          spec od "zaplutych karlow reakcji" wam to dziargnal?
          cymes!

starszy troche rodowodem prezent ci daje
          co usmiech na usta juzefa giebultowicza przyniesie
          z pewnoscia

"czosnek krzepi"

z cala miloscia na jaka mnie dzis stac

nostromo
          • Gość: patience Faktycznie niezly IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.05, 06:19
            > spec od "zaplutych karlow reakcji" wam to dziargnal?
            > cymes!

jesli chodzi o wykonanie, jak i pomysl, to najlepszy gifek, jaki tam aktualnie
            wisi. Tylko ze ze wzgledu na rozbudowana grafike i prace z kolorem jest troche
            za gruby. Przydaloby sie, zeby ktos go przerobil na swf.

• tomek.giebultowicz Ta mieszanka mongolsko-kałmucka znowu tu... 25.01.05, 04:47
        Cholera by wzieła to kałmuckie nasienie!...
        • Gość: n0str0m0 czesiu zlosc pieknosci szkodzi IP: 202.172.58.* 25.01.05, 06:00
          a moze "czesiowi"

wiecej milosci czeslawo, wiecej
          masz jeszcze choinke?
          popros kolezanke od odplatnych uczuc
          moze ci powie jak ja rozebrac

a ja tylko za wieszczem
          zaproponuje bys szyszke swierkowa grubszym koncem sobie w pupe wsadzil

caluski

nostromo
          • agnieszka_kolakowska ale i tak mala ładny tyłek 25.01.05, 09:12
            Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> a moze "czesiowi"
            >
            > wiecej milosci czeslawo, wiecej
            > masz jeszcze choinke?
            > popros kolezanke od odplatnych uczuc
            > moze ci powie jak ja rozebrac
            >
            > a ja tylko za wieszczem
            > zaproponuje bys szyszke swierkowa grubszym koncem sobie w pupe wsadzil
            >
            > caluski
            >
            > nostromo
          • tomek.giebultowicz Doświadczenie przez niego przemawia!... 25.01.05, 11:07
            Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> a moze "czesiowi"
            >
            > wiecej milosci czeslawo, wiecej
            > masz jeszcze choinke?
            > popros kolezanke od odplatnych uczuc
            > moze ci powie jak ja rozebrac
            >
            > a ja tylko za wieszczem
            > zaproponuje bys szyszke swierkowa grubszym koncem sobie w pupe wsadzil
            >
            > caluski
            >
            > nostromo

Doswiadczony self-fucker, znaczy.
            • agnieszka_kolakowska i ladne oczy 25.01.05, 14:51

> Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):
              >
              > > a moze "czesiowi"
              > >
              > > wiecej milosci czeslawo, wiecej
              > > masz jeszcze choinke?
              > > popros kolezanke od odplatnych uczuc
              > > moze ci powie jak ja rozebrac
              > >
              > > a ja tylko za wieszczem
              > > zaproponuje bys szyszke swierkowa grubszym koncem sobie w pupe wsadzil
              > >
              > > caluski
              > >
              > > nostromo
              >
              > Doswiadczony self-fucker, znaczy.
              • Gość: n0str0m0 sekretarka czesiu (czesiowi) wlasnie wlazla? IP: 202.172.58.* 26.01.05, 03:24
                czeslawo

a brzydkimi slowy sie kalac przystoi?
                szczegolnie na slowa wieszcza

badz konsekwentna histeryczna kobieto
                i ze mna nie rozmawiaj
                nawet w jezyku linguicz

no chyba ze...
                napisz do mnie po rosjansku
                boc to nie rozmowa w tym narzeczu grubym
                o tym co to jest self faking
                prace oprzyj na przykladach z zycia milosci twej
                pracownicy zakladu uczuc odplatnych
                kapusty paulinki o zapachu sledzia

kopalnia przykladow choc poklad szlamiasty
                fuj i cius cius

tsk tsk egejn
                (tu wszedla moja sekretarka i zabronila mi myslec w jezyku przasnym)

a teraz...

nostromo
    • Gość: diabelek DETEKTYW RUTKOWSKI NA PREZYDENTA ! IP: *.sympatico.ca 25.01.05, 16:30
      W kraju afera goni afere, kolejny posel przenosi sie z sejmowej lawy siedziec
      na wieziennej pryczy, inni poslowie, ktorzy jeszcze nie poszli tam siedziec
      zmieniaja sie w komisarzy i prokuratorow.
      Dziennikarze wyreczaja policje w tropieniu afer i rozwiazywaniu zagadek
      kryminalnych.
      Kuna i Zagiel wprowadzili w blad Sejmowa Komisje Sledcza do sprawy PKN Orlen.
      W takiej sytuacji prezydentem powinien zostac detektyw Rutkowski.
      Poslowie przestana wreszcie komisarzyc i zajma sie stanowieniem prawa,
      albo poprawianiem dotychczasowych bubli ustawodawczych.
      Prezydent Rutkowski zamiast tygodniami przesluchiwac aferzystow, wskoczy do
      rzadowej Lancii i zaraz ich wszystkich powylapuje.
      Kuna z Zaglem zamiast robic sobie jaja z Sejmu beda siedziec w Palacu
      Namiestnikowskim zamknieci na klodke w piwnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka