Dodaj do ulubionych

Latvia wygrala Eurovision 2002 Hurra!!!!

IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 00:00
Obserwuj wątek
    • Gość: Stoik Re: Latvia wygrala Eurovision 2002 Hurra!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.207.* 26.05.02, 02:04
      Gratulacje!
      • Gość: Misza Dziekuje! IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 03:08
        Gość portalu: Stoik napisał(a):

> Gratulacje!

• Gość: V.C. Komu kibicowaliście ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 07:57
          Ja - ze względów estetycznych wink: Chorwatce , Maltance , Szwedce w barwach
          Estonii i Dunce ( co za nogi ...wink
          • Gość: Misza Ja kibicowalem... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 11:14
            Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Ja - ze względów estetycznych wink: Chorwatce , Maltance , Szwedce w barwach
            > Estonii i Dunce ( co za nogi ...wink

Rosji (ofkoz wink))
            Estonii
            Latwii
            Litwie
            Francji
            Anglii

Ciesze sie ze 3 z moich faworytow w pierwszej 4rce wink)

Pozdrawiam
            Misza
      • Gość: siedem PYTANIE ZASADNICZE No7 IP: *.tgory.pik-net.pl 27.05.02, 07:53
        Gość portalu: Stoik napisał(a):

> Gratulacje!

gdyby Polska wygrała też byś imper-Miszy gratulował?

7,00
    • Gość: Ryszard Re: Latvia wygrala Eurovision 2002 Hurra!!!! IP: *.abo.wanadoo.fr 26.05.02, 10:07
      I z czego sie cieszysz pacaniz? Latvia juz nie jest wasza, sowiecka! To
      niepodlegly kraj. A ty odbierasz gratulacje jakby to byl ciagle ZSRR. A propos,
      ile punktow dostali ci mutanci niewiadomej rasy wystepujacy w barwach Rosji? I
      moze objasnisz skad oni sie wzieli? Moze to synkowie jakichs waszych "doradcow"
      splodzeni z tubylczymi kobietami na czarnym kontynencie?R.
      • Gość: Misza Ciesze sie z pobiedy naszych przyjacieli ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 11:12
        Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> I z czego sie cieszysz pacaniz?

Patrz subject

> Latvia juz nie jest wasza, sowiecka! To
        > niepodlegly kraj.

No i niech bedzie niepodlegly, nikt im tego nie odpbiera, ale co ma muzyka do
        tego ? Po protsu mam znajomych w Rydze, 25% Rosjan tam zyje. Slyszales pacanie,
        cos o "bliskiej zagranice"? Chodzi o to ze dla nas Litwa, Lotwa, Estonia, Ukraina
        i inne postradzieckie panstwa sa bliskimi w sensk9e geograficznym i kultualnym.
        Kiedy jestem np. w Talliniee czy Kijowie, to nie czuje sie tam obcy , rozmawiam
        po rosyjsku i kazdy mnie rozumie, mam tam wiele rodakow i przyjjacieli.. Prawie
        jak w domu , a raczej jak u przyjacieli sasiadow wink) Nie mieszaj do tego
        polityke ty szowinisto !

A propos,
        > ile punktow dostali ci mutanci niewiadomej rasy wystepujacy w barwach Rosji?

49 - 10 miejsce - i to wiecej niz Piasek i inny mutant nieogolony co wystepowal
        przed nim wink) BNez urazy, ale musicie cos zrobic, bo Polska ciaglie na koncu
        listy...
        Do tego za Latwie wystepowala nasz Rosjanka Masza Naumowa !

> moze objasnisz skad oni sie wzieli?

Spoko- ten zespol powstal w 1997 roku Sklad: Moldawanin, Kenijczyk, Cygan i
        Tatarin - wiec zadnych "doradcow" wink))

Misza

P.S. Nic drogi szowiniscie rosufobie na to nie poradzisz - narody Estonii, Litwy,
        Latwii i Rosji nadal sa przyjacielami - czemu doqwodem jest c zhocby ilosc
        punktow oddanych dla Rosji w tych panstwach wink A kiedy wygrala Latwia to wszyscy
        cieszyli sie z tego, jak cieszyliby sie gdyby wygrala by Litwa czy Estonia. Wiezi
        miedzyludskie, kulturalne i historyczne sa waznejsze niz polityka
        • tyu Brawo, Misza! A Ryszard to pacan 26.05.02, 12:22
          Gość portalu: Misza napisał(a):

> Gość portalu: Ryszard napisał(a):
          >
          > > I z czego sie cieszysz pacaniz?
          >
          > Patrz subject
          >
          > > Latvia juz nie jest wasza, sowiecka! To
          > > niepodlegly kraj.
          >
          > No i niech bedzie niepodlegly, nikt im tego nie odpbiera, ale co ma muzyka do
          > tego ? Po protsu mam znajomych w Rydze, 25% Rosjan tam zyje. Slyszales pacanie,
          >
          > cos o "bliskiej zagranice"? Chodzi o to ze dla nas Litwa, Lotwa, Estonia, Ukrai
          > na
          > i inne postradzieckie panstwa sa bliskimi w sensk9e geograficznym i kultualnym.
          >
          > Kiedy jestem np. w Talliniee czy Kijowie, to nie czuje sie tam obcy , rozmawiam
          >
          > po rosyjsku i kazdy mnie rozumie, mam tam wiele rodakow i przyjjacieli.. Prawi
          > e
          > jak w domu , a raczej jak u przyjacieli sasiadow wink) Nie mieszaj do tego
          > polityke ty szowinisto !
          >
          > A propos,
          > > ile punktow dostali ci mutanci niewiadomej rasy wystepujacy w barwach Rosj
          > i?
          >
          > 49 - 10 miejsce - i to wiecej niz Piasek i inny mutant nieogolony co wystepowal
          >
          > przed nim wink) BNez urazy, ale musicie cos zrobic, bo Polska ciaglie na koncu
          > listy...
          > Do tego za Latwie wystepowala nasz Rosjanka Masza Naumowa !
          >
          > > moze objasnisz skad oni sie wzieli?
          >
          > Spoko- ten zespol powstal w 1997 roku Sklad: Moldawanin, Kenijczyk, Cygan i
          > Tatarin - wiec zadnych "doradcow" wink))
          >
          >
          > Misza
          >
          > P.S. Nic drogi szowiniscie rosufobie na to nie poradzisz - narody Estonii, Litw
          > y,
          > Latwii i Rosji nadal sa przyjacielami - czemu doqwodem jest c zhocby ilosc
          > punktow oddanych dla Rosji w tych panstwach wink A kiedy wygrala Latwia to wszysc
          > y
          > cieszyli sie z tego, jak cieszyliby sie gdyby wygrala by Litwa czy Estonia. Wie
          > zi
          > miedzyludskie, kulturalne i historyczne sa waznejsze niz polityka

Brawo, Misza!
          Nie dałeś się sprowokować temu durniowi.
          Pewnie szef go zrugał w robocie, albo żona krzywo patrzy...
          ... z nim!
          • Gość: V.C. Re: Brawo, Misza! A Ryszard to pacan IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 12:37
            Misza , możesz mi zdradzić skąd znasz język polski ?

Pozdrawiam ,
            V.C.
            • Gość: Misza Re: Brawo, Misza! A Ryszard to pacan IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 13:14

> Misza , możesz mi zdradzić skąd znasz język polski ?

10 lat w KGB daja os sobie znac - zartuje oczywiscie wink) PO prostu moj ojciec
              jest na 1/4 Polakiem i dlatego ja mam polskie nazwisko.. Do tego studjowaLEM W
              1998-2000 w Polsce. Lubie wasz kraj a jeszcze bardzoej waszych ludzi wink)

Pozdrawiam
              Misza

• Gość: V.C. Re: Brawo, Misza! A Ryszard to pacan IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 13:19
                Kiedyś w schronisku młodzieżowym we Wrocławiu poznałem pewnego sympatycznego
                Rosjanina .
                Miał na imię Aleksiej i pochodził z Kaliningradu , ale tego pod Moskwą .
                • Gość: Misza A my wogole jestesmy symatyczni ludzie ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 13:30

> Kiedyś w schronisku młodzieżowym we Wrocławiu poznałem pewnego sympatycznego
                  > Rosjanina .
                  > Miał na imię Aleksiej i pochodził z Kaliningradu , ale tego pod Moskwą .

..szczegolnie jezeli ktos nas nie obraza wink)
                  Ciekaie ze Baltowie, mimo ze poznali znacznie wiecej szkod od sowieckiego rezymu
                  niz Polacy, maja do nas znacznie lepszy stosunek. Dzieje sie tak dlatego, ze oni
                  znaja nas nie z opowiadan a z zycia - razem zylismy, uczylismy, pracowalismy i
                  nadal tak jest.

Pozdrawiam
                  Misza
                  • Gość: V.C. Re: A my wogole jestesmy symatyczni ludzie ;-)) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 13:34
                    Kiedyś miałem jechać na Krym , ale w ostatniej chwili zrezygnowałem . Do
                    dzisiaj żałuję .

P.S. Jak pogoda w Rostowie ?

• Gość: Misza Straszny upal okolo 30 stopni, bezwiatru :-((( IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 18:03

> Kiedyś miałem jechać na Krym , ale w ostatniej chwili zrezygnowałem . Do
                      > dzisiaj żałuję .

Dziesiaj to Ukraina, wiec jezeli tam pojedziesz to Rosji nie zobaczysz wink)

> P.S. Jak pogoda w Rostowie ?

• Gość: V.C. Jedno oko na Rostów , a drugie na Krym ;-) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 18:50

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
                        >
                        > > Kiedyś miałem jechać na Krym , ale w ostatniej chwili zrezygnowałem . Do
                        > > dzisiaj żałuję .
                        >
                        > Dziesiaj to Ukraina, wiec jezeli tam pojedziesz to Rosji nie zobaczysz wink)

Wiem , wiem . Ale patrzę na cały region całościowo . Poza tym na Krymie mieszka
                        przecież pełno Rosjan .

>
                        > > P.S. Jak pogoda w Rostowie ?
                        >

• Gość: Misza Wlasnie dlatego Krynm chce przylaczyc sie do ROsji IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 19:31

> Wiem , wiem . Ale patrzę na cały region całościowo . Poza tym na Krymie mieszk
                          > a
                          > przecież pełno Rosjan .

bo w latach 50tych Chruszczow podarowal ten terrytorium Rosji (ktory nigdy nie
                          nalezal do Ukrainy) Ukrainie, bo nie mogl nawet pomyslec ze kidys ZSRR rozpadnie
                          ise wink)

Pozdrawiam
                          Misza
                  • Gość: jędrek ciekawe ilu Bałtów wykończyliście ? bo ilu Polaków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.02, 02:17
                    .. to z grubsza wiadomo ..

Gość portalu: Misza napisał:
                    > Ciekaie ze Baltowie, mimo ze poznali znacznie wiecej szkod od sowieckiego rezym
                    > u niz Polacy, maja do nas znacznie lepszy stosunek.

J : co do tych szacunków kto poniósł większe szkody byłbym ostrożny.
                    Nam Wasz Stalin wymordował w Katyniu i okolicach Charkowa kwiat polskiej
                    przedwojennej inteligencji ( 11000 osób ) a kogo nie wykończył Stalin to
                    wykończyło po wojnie NKWD ( np. weteranów AK ) , słyszałeś o procesie 16 i
                    zabójstwie gen.Nila - Fieldorfa ? to oczywiście tylko mały fragmencik "szkód"
                    • Gość: Misza Ilosciowo mniej, ale procentowo... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 11:03
                      Gość portalu: jędrek napisał(a):

> Nam Wasz Stalin wymordował w Katyniu i okolicach Charkowa kwiat polskiej
                      > przedwojennej inteligencji ( 11000 osób ) a kogo nie wykończył Stalin to
                      > wykończyło po wojnie NKWD ( np. weteranów AK ) , słyszałeś o procesie 16 i
                      > zabójstwie gen.Nila - Fieldorfa ? to oczywiście tylko mały fragmencik "szkód"

Co dla Polski 11 tys? To 0,025%. A dla Estonii (nie mam danych z LAtwii, ale
                      mysle ze mniej wiecej tak samo) 50 tys. rozstrzelasnych [5% !] i 70 tys.
                      wyslanych do Syberii [7% ] - to prawdziwa tragedia... Juz nie powiem ze za czasow
                      Piotra w Estonii w wyniku wojen Rosji ze Szwecja i chorob umarlo 60% ludnosci!...
                      Wiec, kolego musisz zgodzic sie ze Baltowie znaczniwe wiecej doznali szkod i od
                      Cara i od Stalina...

Misza
                      • Gość: jędrek jakościowo więcej IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.05.02, 12:48
                        11000 dotyczy tylko zbrodni w Katyniu ogół zbrodni NKWD i innych formacji
                        komunistycznych zaimportowanych zza Buga sięga cyfr rząd wielkości większych
                        poza tym te 11000 to nie byli przypadkowi Polacy tylko kwiat polskiej klasy
                        średniej i inteligencji , wojskowi , policjanci ,lekarze .
                        a tak na marginesie Misza trochę mniej cynizmu , bo ci co mordowali to byli
                        twoi rodacy i twoje bagatelizowanie jest zupełmnie nie na miejscu.
                        • Gość: Misza Re: jakościowo więcej IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.05.02, 17:28
                          Gość portalu: jędrek napisał(a):

> 11000 dotyczy tylko zbrodni w Katyniu ogół zbrodni NKWD i innych formacji
                          > komunistycznych zaimportowanych zza Buga sięga cyfr rząd wielkości większych
                          > poza tym te 11000 to nie byli przypadkowi Polacy tylko kwiat polskiej klasy
                          > średniej i inteligencji , wojskowi , policjanci ,lekarze .

W nadbaltyku bylo tak samo, w Rosji bylo tak samo, w Ukrainie bylo tak samo...

> a tak na marginesie Misza trochę mniej cynizmu , bo ci co mordowali to byli
                          > twoi rodacy i twoje bagatelizowanie jest zupełmnie nie na miejscu.

Co waznejsze tam byl moj pradziadek, ktory umarl w 1947 w Gulagu...

Misza
          • Gość: Misza Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 13:18
            tyu napisał(a):

> Brawo, Misza!
            > Nie dałeś się sprowokować temu durniowi.
            > Pewnie szef go zrugał w robocie, albo żona krzywo patrzy...
            > ... z nim!

Gdyby zwracal uwage na takich ludzi i denerwowal by sie ich glupimi postami, to
            juz chyba na tym forum nie zagladal wink) Do tego, jak juz trafnie powiedziales,
            kazdy moze miec po prostu zly dzien... ;D

Pozdrawiam
            Misza

• Gość: V.C. Re: Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 13:46
              Kiedyś pasjonowałem się geografią . Opracowałem nawet z iście naukową
              dokładnością tematykę narodowości zamieszkujących b.ZSRR .
              Ciekawe , że np. niedaleko Rostowa ( ale po ukrainskiej stronie ) wzdłuż
              rzeki Kalmius i nad Morzem Azowskim , między Mariupolem i Taganrogiem , żyje
              kilkadziesiąt tysięcy ... Greków .

Wiesz coś na ten temat , Misza ?
              • Gość: Misza Re: Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 18:07

> Ciekawe , że np. niedaleko Rostowa ( ale po ukrainskiej stronie ) wzdłuż
                > rzeki Kalmius i nad Morzem Azowskim , między Mariupolem i Taganrogiem , żyje
                > kilkadziesiąt tysięcy ... Greków .

Prawda! U nas nawwet jest greckie miasto starozytne Tanais. Rozkopali go i
                wyglada niczym Atheny wink) Mam przyjaciol Grekow, jeden ma na imie Spartakus ;-
                ))

> Wiesz coś na ten temat , Misza ?

Co rok w szkole byli wyczeczki w Tanais wink) Mam w domu kawalki kamfor z
                Tanaisu. Ale to jeszcze nic, okolo Rostowa znajduje sie starozytne mogily Skifow -
                wojennej narodowosci w ktorej nawet byli plemiona Amazonek. W Rostowie jest
                muzeum Skiwfow w ktorym znajduja sie piekne rzeczy z Kurhanow Skifskich - jezeli
                kiedys wybierzesz sie do Rostowa , rp chetnie pokaze nasze ciekawe miejsca wink))

Misza
                • Gość: V.C. Re: Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 18:35
                  No tak , ale nie chodziło mi o Grekow starożytnych , lecz o tych , którzy(wraz
                  z Bułgarami) napłynęli do carskiej Rosji z końcem XVIII i w pierwszej połowie
                  XIX wieku jako uchodźcy spod panowania tureckiego .

Według spisu z 1989 roku 98 tys. Greków mieszkało na Ukrainie , 100 tys. w
                  Gruzji , 60 tys. na Północnym Kaukazie - głównie w pasie nadmorskim między
                  Soczi a Noworosyjskiem .

W okresie stalinowskim cześć Greków przebywała na zesłaniu w kazachstanie .

Obecnie są silnie zasymilowani językowo ; w 1989 roku tylko 44,5 % z nich
                  podalo jężyk grecki jako ojczysty , reszta używa niemal wylącznie rosyjskiego .
                  • Gość: Misza Re: Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 19:29

> No tak , ale nie chodziło mi o Grekow starożytnych , lecz o tych , którzy(wraz
                    > z Bułgarami) napłynęli do carskiej Rosji z końcem XVIII i w pierwszej połowie
                    > XIX wieku jako uchodźcy spod panowania tureckiego .

No tak : dla jednych Rosja byla okupantem, a dla drugich - zbawicielem...

> Obecnie są silnie zasymilowani językowo ; w 1989 roku tylko 44,5 % z nich
                    > podalo jężyk grecki jako ojczysty , reszta używa niemal wylącznie rosyjskiego .

A jak ze inaczej - przeciez nie ma szkol w jezyku greckim.. Rowiniez wiele
                    obywateli Kurdistanu zyje w Pld. Rosji..

• Gość: V.C. Re: Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 20:05

>
                      > > No tak , ale nie chodziło mi o Grekow starożytnych , lecz o tych , którzy
                      > (wraz
                      > > z Bułgarami) napłynęli do carskiej Rosji z końcem XVIII i w pierwszej poło
                      > wie
                      > > XIX wieku jako uchodźcy spod panowania tureckiego .
                      >
                      > No tak : dla jednych Rosja byla okupantem, a dla drugich - zbawicielem...
                      >
                      >
                      > > Obecnie są silnie zasymilowani językowo ; w 1989 roku tylko 44,5 % z nich
                      >
                      > > podalo jężyk grecki jako ojczysty , reszta używa niemal wylącznie rosyjski
                      > ego .
                      >
                      > A jak ze inaczej - przeciez nie ma szkol w jezyku greckim.. Rowiniez wiele
                      > obywateli Kurdistanu zyje w Pld. Rosji..
                      >

A mieszkają w Rostowie Czerkiesi ( Adygejczycy , Kabardyjczycy ) ?

Podobno Czerkieski to niezłe laski ? wink

Szkoda tylko , że muzułmanki ;-(
                      • Gość: Misza Re: Dzieki.. staram sie ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 22:18

> A mieszkają w Rostowie Czerkiesi ( Adygejczycy , Kabardyjczycy ) ?

U nas zyje ponasd 50 narodowosci. Sa oczywiscie i Kabardyncy. Pare dni temu
                        poznalem w nocnym klubie dziewczyne z Nalczyka - kabardynke - byla sliczna.
                        Wzialem telefon wiec... smile
                        A propos: powiem ci po cichu (nikomu nie mow wink) ze w Rostowie zyjka
                        najpiekniejsze Rosjanki, m.in. dlatego ze tyle ras i narodowosci tu namieszane ze
                        rodza sie b. piekne ludzie. Na ten temat jest nawet anekdota, moze potem kidys
                        opowiem wink) Kiedy do nas przyjkezdzaja znajome nawet z Moskwy, to dziwia sie ze
                        u nas tyle pieknych dziewczyn. Znajme z Niemiec, POlski i USA przyjezdzaja
                        wybierac zon do Rostowa wink)

> Podobno Czerkieski to niezłe laski ? wink

jak wszystkie dziewczyny na Pln. Kaukazie wink)

> Szkoda tylko , że muzułmanki ;-(

Nooo.. Sa wsrod nich prawoslawni wink)

Misza

• Gość: V.C. Re: Dzięki.. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:32

>
                          > > A mieszkają w Rostowie Czerkiesi ( Adygejczycy , Kabardyjczycy ) ?
                          >
                          > U nas zyje ponasd 50 narodowosci. Sa oczywiscie i Kabardyncy. Pare dni temu
                          > poznalem w nocnym klubie dziewczyne z Nalczyka - kabardynke - byla sliczna.
                          > Wzialem telefon wiec... smile
                          > A propos: powiem ci po cichu (nikomu nie mow wink) ze w Rostowie zyjka
                          > najpiekniejsze Rosjanki, m.in. dlatego ze tyle ras i narodowosci tu namieszane
                          > ze
                          > rodza sie b. piekne ludzie. Na ten temat jest nawet anekdota, moze potem kidys
                          > opowiem wink) Kiedy do nas przyjkezdzaja znajome nawet z Moskwy, to dziwia sie z
                          > e
                          > u nas tyle pieknych dziewczyn. Znajme z Niemiec, POlski i USA przyjezdzaja
                          > wybierac zon do Rostowa wink)
                          >
                          > > Podobno Czerkieski to niezłe laski ? wink
                          >
                          > jak wszystkie dziewczyny na Pln. Kaukazie wink)
                          >
                          > > Szkoda tylko , że muzułmanki ;-(
                          >
                          > Nooo.. Sa wsrod nich prawoslawni wink)
                          >
                          > Misza
                          >

Jaka szkoda ,że jestem obecnie "zajęty" ... wink

• Gość: Misza Ano wlasnie ;-)) (-) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 00:21
        • glorius Jacy z nich Wasi przyjaciele! 26.05.02, 14:24
          Eee Misza nie przesadzaj z tą miłością łotewsko-rosyjsko. Bałci kochają was tak
          jak Amerykanie Afgańczyków.
          To, że w tych krajach jest mnóstwo Rosjan to jeszcze nic nie znaczy...w Estoni i
          tak większoćś z nich jest bez praw obywatelskich.
          Z tego, że łotwa wygrała należy się cieszyć (sam też się raduje z tego faktu bo
          chrzesny mój jest w połowie Łotyszem - pochodzi z Davgopils).
          To, że my nie wygrywamy (znaczy się Polska) to jest inna bajka... po Edycie
          Górniak która mało nie doprowadziła do zawału serca dyrekcje TVP nigdy nie
          wystawiliśmy do konkursu jakiegoś faworyta...poprostu TVP nie ma zamiaru
          organizować takiej imprezy. Za dużo kosztuje za dużo nerwów i w ogóle zawracania
          głowy.

• Gość: Misza Czesc glorius ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 17:52
            glorius napisał(a):

> Eee Misza nie przesadzaj z tą miłością łotewsko-rosyjsko. Bałci kochają was tak
            > jak Amerykanie Afgańczyków.

Nie brqacie, to ty nie przesadzaj wink) Ja tam zylem i ciaglie tam jezdze - co rok
            sytuacja sie polepsza. Mam na mysli Estonie, bo tam zyja moje rodzice i bracia,
            ale mysle ze w Lotwie jest nie wiele gorzej. A na Litwie w ogole zawsze bylo
            najlepiej ze wszystkich krajow nadbaltyku...

> To, że w tych krajach jest mnóstwo Rosjan to jeszcze nic nie znaczy...w Estoni
            > i
            > tak większoćś z nich jest bez praw obywatelskich.

Prawda, ale w zasadzie nie maja tylko jednego prawa - prawa wybora prezydentu, a
            wszystkie inne maja. Zreszta wsrod Estonczykow tez sa ludzie co nie maja
            obywatelstwa, bo nie chca zaliczac egazminow z historii i jezyku...

> Z tego, że łotwa wygrała należy się cieszyć (sam też się raduje z tego faktu bo
            > chrzesny mój jest w połowie Łotyszem - pochodzi z Davgopils).

No to ciesz sie razem z nami wink)

> To, że my nie wygrywamy (znaczy się Polska) to jest inna bajka... po Edycie
            > Górniak która mało nie doprowadziła do zawału serca dyrekcje TVP nigdy nie
            > wystawiliśmy do konkursu jakiegoś faworyta...poprostu TVP nie ma zamiaru
            > organizować takiej imprezy.

To przypomija anekdote, ze gosc po przegranej mowi: A nie bardzo mi sie chcialo
            wtgrywac wink)) Brzmi niewiarygodnie i... glupio wink) Konkurs przeprowadza nie TVP
            a POlska...

Za dużo kosztuje za dużo nerwów i w ogóle zawracani
            > a
            > głowy.

No to niech nie wysylaja wiecej nikogo ;D

Misza

• Gość: V.C. Estonia IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 18:37
              Jaka jest obecna sytuacja gospodarcza w Estonii ?

Np. w porównaniu z Polską i Rosją ?
              • Gość: Misza Krotko mowiac... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 19:31

> Jaka jest obecna sytuacja gospodarcza w Estonii ?
                >
                > Np. w porównaniu z Polską i Rosją ?

Lepiej niz w Rosji i tak samo jak w POlsce

Misza
            • Gość: ryszard Re: Czesc glorius ;-)) IP: *.abo.wanadoo.fr 26.05.02, 19:27
              Oj Miszka, opowiadasz glupoty. Estonczycy was nie lubia, Lotysze jeszcze
              bardziej za duza mniejszosc rosyjska. fakt, ze ci najlepiej na litwie, tam
              ruska mafia najbardziej sie umocnila. A najbardziej uwielbiaja wszyscy, lacznie
              z Polakami pojecie "biskiej zagranicy" . kurica nie ptica....itp. ta bliska
              zagranica jeszcze do niedawna konczyla sie nad Laba. pozdravliaju R.
              • Gość: Misza Oj Riszka opowiadsz bzdury ... ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 19:36
                Gość portalu: ryszard napisał(a):

> Oj Miszka, opowiadasz glupoty. Estonczycy was nie lubia, Lotysze jeszcze
                > bardziej za duza mniejszosc rosyjska.

Nie mow tego co nie wiesz. Nie mowie ze w Estonii czy Lotwie nie ma
                nacjonalistow, ale opni stanowia zdecydowana mnieszosc. Co rok Rosjanie i
                Baltowie lepiej sie poznaja i mlodzi obyweatele Baltii njuz nie patrza takimi
                glupimi kategoriami... Dlatego bardzo duzo mieszanych malzenstw wink)

> fakt, ze ci najlepiej na litwie,

Najlepiej mnie w Rpstowie, a w Litwie bylem tylko 2 razy - natomiast do Estonii
                jezdze 2 razy na rok wink))

A najbardziej uwielbiaja wszyscy, lacznie
                > z Polakami pojecie "biskiej zagranicy" . kurica nie ptica....itp. ta bliska
                > zagranica jeszcze do niedawna konczyla sie nad Laba.

O bliskiej zagranice juz pisalem - nie zamierzam powtarzac sie...

> pozdravliaju R.

Parefcez M. wink)

• Gość: V.C. Return to Eurovision Song Contest ' 2001 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 20:09
                  A wracając do tematyki Konkursów Piosenki Eurowizji .

Co sądzisz o ubiegłorocznej reprezentantce Rosji - Alsou ?
                  • Gość: Misza Podoba mi sie :-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 22:06

> Co sądzisz o ubiegłorocznej reprezentantce Rosji - Alsou ?

.. szczegolnie piosenki w jezyku rosyjskim. wink)) Szkoda ze obecnie zyje w Anglii
                    i wypuszcza plyte na angielskim sad Ale moze nastepnym razem Alsu do Rigi
                    pojedzie - ona tam podoba sie publicznosci wink)

Pozdrawiam
                    Misza
                • Gość: Ryszard Re: Oj Riszka opowiadsz bzdury ... ;-)) IP: *.abo.wanadoo.fr 26.05.02, 22:47
                  Co roku Baltowie i Rosjanie lepiej sie poznaja ... A co, nie poznali sie jak
                  byl Sojuz? Przeciez to bylo jedno panstwo. To teraz dopiero sie beda poznawac?
                  Oj Miszka, mazgi baltajesz.R.
            • glorius Re: Czesc Miszka ;-)) 26.05.02, 21:57
              Witaj Misza...dobrze znowu Ciebie pisaćsmile)

>
              > > Z tego, że łotwa wygrała należy się cieszyć (sam też się raduje z tego fak
              > tu bo
              > > chrzesny mój jest w połowie Łotyszem - pochodzi z Davgopils).
              >
              > No to ciesz sie razem z nami wink)

Ciesze sięsmile I to bardzo....chociaż piosenka wydaje mi się plagiatem zachodniego
              utworu....dość popularnego i u nassmile)) Ale nich będzie.
              >
              > To przypomija anekdote, ze gosc po przegranej mowi: A nie bardzo mi sie chcialo
              >
              > wtgrywac wink)) Brzmi niewiarygodnie i... glupio wink) Konkurs przeprowadza nie T
              > VP
              > a POlska...

Polska przeprowadza i owszem....rękami TVP. To TVP jest sygnatariuszem Eurowizji
              i to na TVP spocznie obowiązek zorganizowania koncertu. A w TVP zazwyczaj nie
              znają się na żeczy. Dlatefo po Edycie posyłamy zazwyczaj pisoenkarzy którzy mają
              jakieś "przesłanie" nucąc pod nosem rzewne balladki.
              >
              > No to niech nie wysylaja wiecej nikogo ;D

No chyba raz tak miało byćsmile)))))))))))))))))))))))))) Nie było kogo posłać.

A co do bałtów.
              Napewno też nie ma wśród nich aż takiej wielkiej miłość do Rosjan jak to
              przedstawiasz. Zresztą widzisz sam,. byłeś w Polsce...spotkałeś wspaniałych
              ludzi... ale są też tacy którzy tutaj (i to wielu ) Was nie nawidzą (napewno nie
              zaliczam się do nich). Tak samo jest na Litwie, Łotwie i w Estonii.

glorius
              • Gość: Misza Dawno Cie tu nie bylo ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 22:14
                glorius napisał(a):

> Witaj Misza...dobrze znowu Ciebie pisaćsmile)

Mnie tez do dostarcza wiele przyjemnosci smile

> > No to ciesz sie razem z nami wink)
                > Ciesze sięsmile I to bardzo....chociaż piosenka wydaje mi się plagiatem zachodnie
                > go
                > utworu....dość popularnego i u nassmile)) Ale nich będzie.

Ja tez tak mysle, ale gdyby wygrala Malta czy Cypr, to chyba wyrzucil bym TV w
                okno smile LOL

> Polska przeprowadza i owszem....rękami TVP. To TVP jest sygnatariuszem Eurowizj
                > i
                > i to na TVP spocznie obowiązek zorganizowania koncertu. A w TVP zazwyczaj nie
                > znają się na żeczy. Dlatefo po Edycie posyłamy zazwyczaj pisoenkarzy którzy maj
                > ą
                > jakieś "przesłanie" nucąc pod nosem rzewne balladki.

No dobra - niech bedzie... A propos wiesz ze u nas komentatorzy nie mogli
                wymowic Piasek i mowili Paszek wink) ? Ale to tak - k slowu z Tomkiem Rzasa jest
                jeszcze gorzej smile

> A co do bałtów.
                > Napewno też nie ma wśród nich aż takiej wielkiej miłość do Rosjan jak to
                > przedstawiasz.

Nie mowie "milosc" mowie zyczliwosc i normalne stosunki miedzyludskie, a nie
                antagonizm czy szowinizm.. Bez skrajnosci w jedna czy druga strone... wink))

Zresztą widzisz sam,. byłeś w Polsce...spotkałeś wspaniałych
                > ludzi... ale są też tacy którzy tutaj (i to wielu ) Was nie nawidzą (napewno ni
                > e
                > zaliczam się do nich). Tak samo jest na Litwie, Łotwie i w Estonii.

Zgadzam sie w 100% i nigdy nie mowilem ze wszyscy Baltowie nas po prostu kochaja -
                ludzie sa ruzne - u nas w Rosji tez sa ludzie (co ciekawie, ktorzy nigdy nier
                byli w nadbaltyku, a sadza po relacjach z TV poczatku lat 90tych) co mysla ze w
                Baltii Rosja prawie co torturuja i mecza jak Serbowie w Kosowie wink) Zreszta
                trzeba wziac pod uwage, ze Rosjanie w Esdtonii to zupelnie nie to samo co
                Rpsjanie w Wladywostoku.. To sa prawdziwi Europejczycy, tyle ze mowia po rosyjsku
                (jak i po estonsku wink)

Pozdr.
                Misza
                • glorius Eurowizja 26.05.02, 22:24

> > > No to ciesz sie razem z nami wink)
                  > > Ciesze sięsmile I to bardzo....chociaż piosenka wydaje mi się plagiatem zach
                  > odnie
                  > > go
                  > > utworu....dość popularnego i u nassmile)) Ale nich będzie.
                  >
                  > Ja tez tak mysle, ale gdyby wygrala Malta czy Cypr, to chyba wyrzucil bym TV w
                  > okno smile LOL

O widze , że nie tylko ja miałem takie spostrzeżeniasmile. Ale w każdym bądź razie
                  Cypr i malta miały jak dla mnie zbyt mdłe piosenki...
                  Aranżacja łotewska i horeografia były przednie.
                  Bravo dla Łotwy.

pozdro

glorius
                  • Gość: V.C. Re: Eurowizja IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:29
                    glorius napisał(a):

> Gość portalu: Misza napisał(a):
                    >
                    > > > > No to ciesz sie razem z nami wink)
                    > > > Ciesze sięsmile I to bardzo....chociaż piosenka wydaje mi się plagiatem
                    > zach
                    > > odnie
                    > > > go
                    > > > utworu....dość popularnego i u nassmile)) Ale nich będzie.
                    > >
                    > > Ja tez tak mysle, ale gdyby wygrala Malta czy Cypr, to chyba wyrzucil bym
                    > TV w
                    > > okno smile LOL
                    >
                    > O widze , że nie tylko ja miałem takie spostrzeżeniasmile. Ale w każdym bądź razi
                    > e
                    > Cypr i malta miały jak dla mnie zbyt mdłe piosenki...

Ale Maltanką bym nie pogardził . Miała coś z Sandry Bullock wink

• Gość: Misza Jeszcze raz potwierdzila sie teza, ze... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 26.05.02, 22:33
                    glorius napisał(a):
                    > Aranżacja łotewska i horeografia były przednie.
                    > Bravo dla Łotwy.

... wygrywa nie piosenka a jej zaprezentowanie - trzeba zaciekawic ludzi , byc
                    innym w tym zbiorze discopolowiczow wink)

Tak wlasnie wygrala Estonia wink)
                    Pzdr
                    Misza
                  • Gość: V.C. Re: Eurowizja IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:43
                    glorius napisał(a):

> Gość portalu: Misza napisał(a):
                    >
                    > > > > No to ciesz sie razem z nami wink)
                    > > > Ciesze sięsmile I to bardzo....chociaż piosenka wydaje mi się plagiatem
                    > zach
                    > > odnie
                    > > > go
                    > > > utworu....dość popularnego i u nassmile))

Jakiego ?

Ale nich będzie.
                    > >
                    > > Ja tez tak mysle, ale gdyby wygrala Malta czy Cypr, to chyba wyrzucil bym
                    > TV w
                    > > okno smile LOL
                    >
                    > O widze , że nie tylko ja miałem takie spostrzeżeniasmile. Ale w każdym bądź razi
                    > e
                    > Aranżacja łotewska i horeografia były przednie.
                    > Bravo dla Łotwy.
                    >
                    > pozdro
                    >
                    > glorius

• Gość: V.C. Wyślijmy Ich Troje ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:15
                Za rok wyślijmy na Łotwę idoli polskich nastolatek ! wink
                • glorius Re: Wyślijmy Ich Troje ! 26.05.02, 22:19

> Za rok wyślijmy na Łotwę idoli polskich nastolatek ! wink

Nie żartuj!!! Bo jeszcze wygrają i będziemy mieli kłopot.

glorius
    • Gość: Nowy Do V.C. i Miszy IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.05.02, 22:44
      Dajcie sobie w końcu buzi, jak to jest w ruskim
      zwyczaju, tylko nie tutaj, bo obrzydzenie bierze od
      tych waszych tkliwości.
      Misza! Tak się chwalisz przyjaźnią Litwinów. Oni przez
      prawie pół wieku mówili wręcz, że kochają Rosjan, ale
      teraz jak komuna na Litwie upadła jeszcze się was boją?
      Nie wierzę
      Nowy
      • Gość: V.C. Nowy - komuna upadła 13 lat temu . Nie zauważyles IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:49
        Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Dajcie sobie w końcu buzi, jak to jest w ruskim
        > zwyczaju, tylko nie tutaj, bo obrzydzenie bierze od
        > tych waszych tkliwości.
        > Misza! Tak się chwalisz przyjaźnią Litwinów. Oni przez
        > prawie pół wieku mówili wręcz, że kochają Rosjan, ale
        > teraz jak komuna na Litwie upadła jeszcze się was boją?
        > Nie wierzę
        > Nowy

Człowieku , zastanów się nad sobą !

Przestań żyć przeszłością !
        • Gość: Nowy Re: Nowy - komuna upadła 13 lat temu . Nie zauważy IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.05.02, 22:54
          Akurat ty i Misza stanowicie teraźniejszość. Ot takie
          nieślubne dzieci komuny
          Nowy
          • Gość: V.C. Re: Nowy - komuna upadła 13 lat temu . Nie zauważy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 22:56

> Akurat ty i Misza stanowicie teraźniejszość. Ot takie
            > nieślubne dzieci komuny
            > Nowy

A Ty co ? Bękart zrobiony na styropianie ?
            • Gość: snajper Re: Nowy - komuna upadła 13 lat temu . Nie zauważy IP: *.acn.waw.pl 27.05.02, 00:11

> Gość portalu: Nowy napisał(a):
              >
              > > Akurat ty i Misza stanowicie teraźniejszość. Ot takie
              > > nieślubne dzieci komuny
              > > Nowy
              >
              > A Ty co ? Bękart zrobiony na styropianie ?

Nie >na styropianie<, tylko >ze styropianu<. wink)

• Gość: Misza Pocaluj sie w dupe kurva pedalska ! IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 00:09

> Misza! Tak się chwalisz przyjaźnią Litwinów. Oni przez
        > prawie pół wieku mówili wręcz, że kochają Rosjan, ale
        > teraz jak komuna na Litwie upadła jeszcze się was boją?

Nas juz nikt poza takimi chujami i paranoikami jak ty nie boi sie wink)
        I dobrze ze taklie idioci jak ty istnieja i nas boja sie - maja w koncu sens
        zycia wink)))

Misza
        • glorius ? 27.05.02, 00:19
          ??
          ??
          ??

widze, że Ci się Misza język wzbogacił ostatnimi czasy.
          • Gość: Misza Nie musisz kolego zwracac uwagi na posty do Nowego IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 00:59
            glorius napisał(a):

> widze, że Ci się Misza język wzbogacił ostatnimi czasy.

Bo chyb ajeszcze nie wiesz ze to pacan ktorego nienawidze najbardziej ze
            wszystkich Polakow... Wiec, lepiej nie zagladaj do moich postow do niego - do
            innych forumowiczow staram sie nie mowic brzydko wink) Ale ten gos znakomicie
            nadaje sie na ta role smile LOL

Misza
            • Gość: Nowy Re: Nie musisz kolego zwracac uwagi na posty do No IP: *.torun.dialup.inetia.pl 27.05.02, 07:50
              Jeżeli ty się MUSISZ STARAĆ by nie mówić brzydko do
              innych forumowiczów, no sam widzisz jaki jesteś. Poza
              tym tak piejesz na temat Eurowizji. Oglądasz jakieś
              widowiska, które z kulturą mają niewiele wspólnego,
              musisz się zmuszać by "nie mówić brzydko", może
              oglądasz jeszcze jakieś seriale brazylijskie...
              Od długiego już czasu krąży po Polsce dowcip z cyklu:
              "Polak, Niemiec i Rusek" o tym jak diabeł ocali tego
              kto opowie największe łgarstwo. Wygrał Rusek, bo
              powiedział: A u nas odin kulturalnyj cziełowiek....
              Misza ty też wszystko przetrzymasz. Tylko ty wygrasz,
              bo powiesz "A u nas jeden mądry człowiek...."
              Nowy
              • Gość: Misza Ty bladska kurva chyba nie rozumiesz co to jest... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 11:34

> Jeżeli ty się MUSISZ STARAĆ by nie mówić brzydko do
                > innych forumowiczów, no sam widzisz jaki jesteś.

...ironia. Nie darom stawie na koncu smailik smile Kiedy mowie do przyjaciela
                gloriusa, to wiem ze posiada znakomite poczucie humoru (w odroznieniu od ciebie ;-
                )) i mowie w taki sposob. Ale dobrze specjalnie dla idiotow na wzor ciebie
                napisze inaczej: Nie uzywam brzydkich slow do forumowiczow, ale do Nowego i paru
                innych debili pozwalam sobie uzywac przeklenstw i wyzwisk.. Teraz rozumiesz ? smile

> tym tak piejesz na temat Eurowizji. Oglądasz jakieś
                > widowiska, które z kulturą mają niewiele wspólnego,
                > musisz się zmuszać by "nie mówić brzydko", może
                > oglądasz jeszcze jakieś seriale brazylijskie...

Ale kurva pojebany jestes... Ogladam Eurowizje, bo to konkurs medzynarodowy w
                ktorym uczestnmicze Rosja i Estonia (diwe moje ojczuyzny) Wiadomo ze dla ciebei
                tam nie ma komu kibicowac wink) Jestem patriota i zawsze kibicuje naszym...
                Seriali nie oglada... ani brazylskich ani rosyjskich...

> "Polak, Niemiec i Rusek" o tym jak diabeł ocali tego
                > kto opowie największe łgarstwo. Wygrał Rusek, bo
                > powiedział: A u nas odin kulturalnyj cziełowiek....

A wiesz ile u nas dowcipow tego typu ? Pareset chyba...
                tylko w twoim pojebanycm dowcipe cos nie zgadza sie wink) Zobacz sam...

> Misza ty też wszystko przetrzymasz. Tylko ty wygrasz,
                > bo powiesz "A u nas jeden mądry człowiek...."

Ja wygram kiedy powiem: "W polsce takich chujow ja Nowy niedlugo nie bedzie
                wcale wink)"

Misza
                • Gość: Scan ---------Aleksander Malinin i inni IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 16:18
                  Dobre miejsce by spytac:
                  Wlasnie sciagnalem z Sieci kilkadziesiat piosenek rosyjskich:
                  - Aleksandr Malinin - piekna gitara i wspaniale "Paruczik Golicin","Ja tebia
                  nie pokinu", " Ja ujedu", "Bielaja Gwardia" itd...
                  - Yurij Nikulin
                  - Rostovskij - "Belomor Kanal" - tekst wspaniały, ten facet wokalnie i
                  instrumentalnie lepszy od Okudzawy czy Wysockiego. Nic nie ma w Necie na ich
                  temat. Mozesz w paru slowach napisac kto oni i ew. podac rosyjskie linki?
                  Dzieki, pozdrawiam
                  Scan
                  • Gość: Misza Sasza Malinin - to nasz bard ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 22:39
                    Gość portalu: Scan napisał(a):

> Dobre miejsce by spytac:
                    > Wlasnie sciagnalem z Sieci kilkadziesiat piosenek rosyjskich:
                    > - Aleksandr Malinin - piekna gitara i wspaniale "Paruczik Golicin","Ja tebia
                    > nie pokinu", " Ja ujedu", "Bielaja Gwardia" itd...

Ostatnio o nim maloc co slychac - facet zarobil kasy i odpoczywa i wychowuje
                    corek. Posluchaj jeszcze Wike Cyganowa - spodoba Ci sie jej kazackie syberyjskie
                    piosenki wink)

> - Yurij Nikulin

To jest (byl sad() nasz narodowy Charli Chaplin - kidy pare lat temu umarl mowili
                    ze umarla dusza Rosji... sad(

> - Rostovskij - "Belomor Kanal" - tekst wspaniały, ten facet wokalnie i
                    > instrumentalnie lepszy od Okudzawy czy Wysockiego.

Styl w ktorym on spiewa nazywa sie "Blatnoj" - zwykle teksty o wiezieniu,
                    zlodziejach i milicjantach wink) Slyszale "Wlodimerskij Central" ? Fajny jest...

> Nic nie ma w Necie na ich
                    > temat. Mozesz w paru slowach napisac kto oni i ew. podac rosyjskie linki?

POszukaj na wyszukiwarce www.ya.ru ... znajdziesz tam wszystko

Pozdrawiam
                    Misza
                • Gość: Obywatel malczonka znowu poniosły cie nerwy? IP: 212.244.106.* 28.05.02, 12:53
                  szkoda,
                  jeżeli pamiętasz kim był Czerski a i wiesz skąd pochodził Ciołkowski
                  to może jeszcze sprawdź Dybowskiego dla ułatwienia, badał Bajkał
                  • Gość: Misza Pacanie, to ciebie nie dotyczy ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.05.02, 17:13
                    Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> szkoda,

A tylko Nowego wink)

> jeżeli pamiętasz kim był Czerski a i wiesz skąd pochodził Ciołkowski
                    > to może jeszcze sprawdź Dybowskiego dla ułatwienia, badał Bajkał

Ooo widze ze dlugo szukales "wybitnych" POlakow wink) Gratulacje ze znalazles wink)

• Gość: Obywatel Pacanem, to jesteś ty malczonka ;-)) IP: 212.244.106.* 29.05.02, 12:09
                      nie dość że się unosisz to jeszcze obrażasz innychwink))))))
                      zachowujesz się fatalnie , nie rozumiesz że nastawiasz przeciwko rosji wielu
                      ludzi a sam przyznałeś że jesteś z pochodzenia Polakiem!!!!!!(choć będziesz
                      zaprzeczał) zastanów się na niekorzyść kogo działasz, chyba właśnie tych
                      Rosjan , których tak kochasz
                      pomyśl o tym jeżeli potrafiszwink
                      a co do Czerskiego, Czekanowskiego , Dybowskiego i innych
                      to teraz chyba już wiesz kim byli
                      oni cywilizowali syberię to są słowa buriatów, dla których rosjanie to wybacz,
                      okupanciwink))
                      • Gość: Misza Ojojoj, jaki grozny jestes ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.05.02, 16:59
                        Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> nie dość że się unosisz to jeszcze obrażasz innychwink))))))

Nie unosze sie i nie obrazam sie - jak mowil Konfucjusz: "Obraza sie tylko ten
                        czlowiek ktory chce byc obraqzony" smile) Musisz kolego wiedziec, ze w jezyku
                        rosyjksim pojecia "pacan" i "malczyk" sa ekwiwalenten, czyli nazywajac
                        mnie "malczonka" otrzymujesz ode mnie prawo nazywac ciebie "pacanem" wink))

> zachowujesz się fatalnie , nie rozumiesz że nastawiasz przeciwko rosji

Rozumiem ze ci ludzie co nas nie lubia i tak nie beda (wiec po co tracic czas?) a
                        ci co maja glowe na karku zrozumieja o co mi chodzi wink)

wielu
                        > ludzi a sam przyznałeś że jesteś z pochodzenia Polakiem!!!!!!

Mam tylko 1/8 krwi i nazwisko polskie - reszta to matka Rosja wink)

> (choć będziesz zaprzeczał) zastanów się na niekorzyść kogo działasz, chyba
                        > właśnie tych Rosjan , których tak kochasz

Oczywiscie ze kocham Rosjan bo jestem Rosjaninem (w dodatku po matce Kazakiem ;-
                        )) big_grin

Nie dzialam na korzysc czy nie korzyc nikogo - bo reprezentuje tylko siebie, a
                        kiedy mowie ze jakies stanowisko podziela wiekszosc Rosjan to tak to (niestety)
                        jest...

> pomyśl o tym jeżeli potrafiszwink

Zostawilem mozg w innej czapce wink)

> a co do Czerskiego, Czekanowskiego , Dybowskiego i innych
                        > to teraz chyba już wiesz kim byli
                        > oni cywilizowali syberię to są słowa buriatów, dla których rosjanie to wybacz,
                        > okupanciwink))

Hahahah - wink) Do dla ktorych ? Chyba dla tych, co uciekli 50 lat temu do USA wink))

Misza
            • glorius Ok...Ciebie znam więc Ci ufa,:-) 27.05.02, 17:06
              Oj widze, że dawno mnie tutaj nie było. Nie zabardzo się orientuje w tym co inni
              za brednie wypisuja.
              Ale Ciebie znam już od dłuższego czasu więc jeśli taki ktoś jak Ty posuwa się do
              tak brutalnych słów to musiał być do tego w sposób "brzydki" sprowokowany".

Trzymaj się Miszka.
              • Gość: Misza Dzieki ;) Ten Nowy naprawde mi wkurzyl - wiec... IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 22:41
                glorius napisał(a):

> Oj widze, że dawno mnie tutaj nie było. Nie zabardzo się orientuje w tym co inn
                > i
                > za brednie wypisuja.

Musze powiedziec ze zmutkiem ze poziom forumowiczow ciaglie zniza sie - trudno
                znalesc nierusifoba i nieantisemita czy antyaraba sad

> Ale Ciebie znam już od dłuższego czasu więc jeśli taki ktoś jak Ty posuwa się d
                > o
                > tak brutalnych słów to musiał być do tego w sposób "brzydki" sprowokowany".

Tak wlasnie jest..
                Dobrego dnia wink)

Misza

• Gość: M_D Re: Latvia wygrala Eurovision 2002 Hurra!!!! IP: 195.116.167.* 27.05.02, 20:12

> Co dla Polski 11 tys? To 0,025%. A dla Estonii (nie mam danych z LAtwii, ale
      > mysle ze mniej wiecej tak samo) 50 tys. rozstrzelasnych [5% !] i 70 tys.
      > wyslanych do Syberii [7% ] - to prawdziwa tragedia...

No proszę... co tam 11 tys, póki liczba nie przekroczy 5% nie ma sie czym
      przejmowac ani czego wstydzic. Jak to pewien pan niedawno powiedzial - byl to
      nic nie znaczacy epizod

> w latach 50tych Chruszczow podarowal Krym (ktory nigdy nie nalezal do
      > Ukrainy) Ukrainie, bo nie mogl nawet pomyslec ze kidys ZSRR rozpadnie ise wink)

Dobre. Jak miał nalezec do Ukrainy która nigdy wczesniej nie istniala? Nalezal
      za to do Cesatrswa Rzymskiego dziwne ze nie upomnialy sie o niego Wlochy. Ani
      nawet Turcja. Krym jest tak zwiazany z Rosja jak i Czeczenia.

Co do samej eurowizji - jest to spektakl na beznadziejnym poziomie i powinien
      sie nazywac amerykwizja (ten sam styl) I nie bronie w ten sposób rodzimych
      wykonawców bo ich nie znosze. nie wiem jak ktokolwiek mógl ogladac te shity.
      • Gość: Misza Nie wyrywaj z kontekstu moje slowa ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.05.02, 22:22
        Gość portalu: M_D napisał(a):

> No proszę... co tam 11 tys, póki liczba nie przekroczy 5% nie ma sie czym
        > przejmowac ani czego wstydzic. Jak to pewien pan niedawno powiedzial - byl to
        > nic nie znaczacy epizod

Gosc zadal pytanie - ja na niego odpowiedzialem. To fakty, a nie propaganda.
        Dalece nie POlska jest "wielkim meczennikiem" w sprawie stalinowskich zbrodni -
        kolejka jest dluga i n apierwszym miejscu stoi Rosja, a POlska gdzies na 10
        miejscu...

> Dobre. Jak miał nalezec do Ukrainy która nigdy wczesniej nie istniala?

Po prostu nie mogl nalezec, bo jego zdobyli wojska rosyjskie i caly czas go
        bronili od Turkow, Francuzow, Anglikow i Tatar...

> nawet Turcja. Krym jest tak zwiazany z Rosja jak i Czeczenia.

Krym jest naszym terrytorium, a Turcja chetnie by go odebrala, ale ma krotkie
        rece wink)

Misza
        • Gość: M_D Re: Nie wyrywaj z kontekstu moje slowa ;-)) IP: *.lublin.mm.pl 27.05.02, 23:42

> kolejka jest dluga i na pierwszym miejscu stoi Rosja, a POlska gdzies na 10
          > miejscu...

miejscu?? jakim miejscu?! czy ty wiesz co piszesz? To wg Ciebie jakis konkurs?

> Krym jest naszym terrytorium, a Turcja chetnie by go odebrala, ale ma krotkie
          > rece wink)
          >

"naszym terytorium", co? czyli jednak nie ukraińskim? Turcja ma w tej chwili
          dluzsze rece niz wy...... a poza tym jest naszym sojusznikiem wink
          Sluchaj, misza, "wygladasz" jakbys sie urwal z sowieckiej choinki. nie czuje
          potrzeby by prostowac twoje poglady, tym bardziej, ze takie próby i caly szum
          wokól twej osoby zapewne bardzo Cie cieszy. Ja nie bede dyskutowal na tym
          poziomie. Czego wszystkim obecnym radze i zycze.

• Gość: Misza Re: Nie wyrywaj z kontekstu moje slowa ;-)) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.05.02, 11:51
            Gość portalu: M_D napisał(a):

> miejscu?? jakim miejscu?! czy ty wiesz co piszesz? To wg Ciebie jakis konkurs?

To dla ciebie widze konkurs... Ja tylko podaje fakty...

> "naszym terytorium", co? czyli jednak nie ukraińskim?

Naszym znaczy slowianskim ,a nie tureckim. Do twej wiadomosci - na Krymiw zyje
            80% Rosjan i ten kraj chce odlaczyc sie od Ukrainy i przylaczyc sie do Rosji...

Turcja ma w tej chwili
            > dluzsze rece niz wy...... a poza tym jest naszym sojusznikiem wink

No ic o wink) ? Nie maja szans...

> Sluchaj, misza, "wygladasz" jakbys sie urwal z sowieckiej choinki. nie czuje
            > potrzeby by prostowac twoje poglady, tym bardziej, ze takie próby i caly szum
            > wokól twej osoby zapewne bardzo Cie cieszy.

Ja tez nie mam zamiaru uczyc wszystkich twardoglowych Polakow - nich zyja w swym
            swiecie. Wiec ty pozostajesz przy swoim , a ja przy swoim. Ok? wink

Ja nie bede dyskutowal na tym
            > poziomie. Czego wszystkim obecnym radze i zycze.

Nareszcie jakiews madre slowa od ciebie! Gratulacje !

Misza

• Gość: V.C. Tatu ? - do Miszy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 06:25
              Znasz ten zespół ? To rosyjski ? Śpiewają po rosyjsku . Ostatnio często nadają
              ich teledysk na TV VIVA .

Niezły .
              • Gość: Misza "Nas nie dogonjat.." ;-))) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.05.02, 09:37

> Znasz ten zespół ?

Oczywiscie ze znam. Sa idolami nastolatek. Rodzicom to nie podoba sie, bo te
                dziewczynki sa.. lesbijkami wink

> To rosyjski ?

Tak. Jest to najbardziej popularny zespol w Rosji wedlug rankingow MTV-Russia - w
                tantym roku najczesciej gho prosili... wink)

> Śpiewają po rosyjsku . Ostatnio często nadają
                > ich teledysk na TV VIVA .

Moze tak i jest., ale jak nazywa ise piosenka: "Ja soszla s uma", "Nas nie
                dogoniat" czy moze jakis inny ?

POzdrawiam
                Misza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka