Dodaj do ulubionych

Zajrzyjcie koniecznie na Forum Swiat.

29.01.05, 00:58
Doszlo tam doniezwyklego wydarzenia. Otoz, niejaka ABE, alias
(logowany) "krolowa_bona", dotad cieszaca (martwiaca?) sie reputacja
nieprzejednanej antysemitki, wystapila z watkiem, ktory spowodowal nie tylko
kolosalne zamieszanie i poploch w tamtejszym antysemickim gangu, ale rowniez
przyprawil o najwyzsze zdumienie niedobitki doniedawan tam obecnej grupy
forumowiczow z Izraela. Oto link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19961391
Ja nic nie komentuje, tylko zwracam uwage, ze taki niezwykly watek sie na FS
pojawil.

Nawet Gucio - nie musze chyba tlumaczyc, kto to zacz - wydawal sie byc mocno
zbity z pantalyku. Nota bene, dowiedzialem sie, ze na FS sa osoby, ktore
uwazaja "dowcipy" Gucia o Zydach stanowiacych "material opalowy" za bardzo
zabawne.

Z innych nowin z FS: zauwazylem, ze od niedawna tu obecny forumowicz "atp",
piszacy z Danii, pojawil sie rowniez na FS i wyglada na to, ze w tamtejszej
atmosferze naprawde on rozkwita. Ja sam mu chcialem wlasnie podsunac pomysl
takich przenosin, ale najwyrazniej on sam "odkryl" FS, zanim zdazylem to
zrobic.
Obserwuj wątek
    • homofob och tomaszq, gdybys ty tak jeszcze byl wyczulony 29.01.05, 01:10
      na antypolskosci czy antyarabskosci (ktorych na fs nie brak), jakzes jest na ow
      wredny antysemityzm...

smile
      • tomek.giebultowicz Re: och tomaszq, gdybys ty tak jeszcze byl wyczul 29.01.05, 01:21
        homofob napisał:

> na antypolskosci czy antyarabskosci (ktorych na fs nie brak), jakzes jest na
        ow
        >
        > wredny antysemityzm...
        >
        > smile

Na prawdziwa antypolskosc uczulony jestem, spoko. Przeczytaj chocby moje
        ostatnie posty opotrzebie utworzenia "Polish Anti-Defamation League".

Uczulony rowniez jestem na UROJONA antypolskosc. Tylko tutaj jest to
        uczulenietypu raczej alergicznego.

Na antyarabskosc? Idz i przeczytaj moj watek, napisany dwa albo trzy dni temu
        na forum "Nie lubie Islamu" zalozonym przez niejakiego Marcusa Crassusa.

Ja jestem na to wszystko uczulony tak, jak czlowiek cywilizowany, widzisz, a
        nie jak duren.
        • tomek.giebultowicz Dodam jeszcze: 29.01.05, 01:32
          Niestety, napawa mnie ogromna troska to, ze ludzie, ktorzy reaguja
          na "antypolonizm", robia to nader czesto w taki sposob, ze jeszcze
          bardziej "sie podkladaja". Przyklad? Watek na FS dotyczacy wystapien niejakiego
          Steinfelda w norweskiej TV. Ja doslownie plakalem czytajac ten watek.

Podobno z kolei ow Stienfeld po przeczytaniu wypowiedzi w tym samym watku
          znalazl sie w szpitalu. Szuja tak energicznie zacieral rece z zadowolenia, ze
          az doznal groznych oparzen 2-go stopnia (przy tarciu wydziela sie cieplo!).
          Wypowiedzi w tamtym watku to przeciez w przytlaczajacej wiekszosci "woda na
          jego mlyn".
          • gini Re: Dodam jeszcze: 29.01.05, 01:44
            Ta odszkodowanie dla steinfielda bo go Polacyobrazili mende zaklamana .
            Nie wina Steinfielda, ze klamal i szkalowal ale wina POolakow .
            Tomciu czy zalozyles juz z kropkiem serwer , na ktorym bedziecie tlumaczyc
            wypowiedzi antysemickie Polakow z tego forum?
            Bo chcialabym cos napisac w koncu dac Wam jakies zajecie zebyscie sie chlopcy
            nie nudzili.
            • Gość: . Steinefeld nie jest swinia - to lwowska bandera IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.01.05, 03:29
              swe niegdysiejsze zbrodnie Polakom przypisala: tu sie pomylil, kupil
              oszczerstwo, bo on tez uwierzyl w "demokratycznosc" i "szczere intencje"
              pomaranczowych... Reszta w jego telewizyjnym wystapieniu i artykule to prawda -
              moze to wesprzec teraz postami z Forum GW (fakt: przelozylem i facetowi
              wyslalem). Witryna to drobiazg - gorzej: search engine i slowa-klucze, by kazdy
              matol mogl przy byle okacji wypowiedzi "prawdziwych Polakow" na forum Gazety
              Wybiorczej sobie w swiecie poczytac. Czy myslisz, ze warto dac wsrod slow-
              kluczy: "Polish jokes"?
      • Gość: . Na antypolskosc lekarstwa nie ma, bo robia go SAMI IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.01.05, 03:23
        POLACY - PREZENTACJA NIEWIARYGODNEJ POLSKIEJ KSENOFOBICZNEJ I MEGALOMANSKIEJ
        GLUPOTY. Wystarczy tylko przekladac na angielski tych "prawdziwych Polakow i
        katolikow", by caly swiat mial ubaw z "prawdziwej polskosci".
        A Muslimy? Jak ich wezmiesz na swoje utrzymanie, w calosci, to nikomu nie beda
        oni w Europie przeszkadzac - o co zaklad?; moze poza terrorystami. Ale wowczas
        beda to wystapienia anty-terrorystyczne, nie zas anty-muzulmanskie.
        • tomek.giebultowicz Wiesz, Kropku, jesli ja miałem kiedys jakieś 29.01.05, 04:02
          anty-muslimske fobie (a chyba nawet nie mia łem), to od czasu wizyty w
          Afganistanie latem 1976 roku nigdy nie myślę źle o nich GENERALNIE. Spedzilismy
          z żona półtora tygodnia jako "plecakowi turyści", przejechaliśmy z półtora
          tysiąca kilometrów publicznymi środkanmi transportu i wszyscy bez wyjątku
          miejscowi, z korymi sie spotykaliśmy, to byli ciepli i serdeczni ludzie.

Może masz istotnie rację, pisząc "lubię Arabów w Arabii".

Moze cos złego istotnie zwiazane jest z przenoszeniem ludzi z ich "naturalnego"
          srodowiska do "obcego". Czuja się sfrustrowani, "wyobcowani" własnie. Podobna
          systuacja była w Warszawie tuż po wojnie. Miasto miało przed wojna ponad milion,
          Żydów wytłuczono, w Powstaniu nastepnych dwieście tysięcy. Starych Warszawiaków
          zostało bardzo niewielu. A miasto trzeba było odbudowywać. Władze wtedy
          uruchomiły ogromny program przenoszenia wiejskiej ludności do Warszawy.

I wiesz co, nie ma zacniejszych ludzi, niz polscy chlopi. Poważnie mówie. Polscy
          chłopi na wsi, u siebie. Natomiast ci przeniesieni wtedy do Warszawy, wyrwani
          ze swego naturalnego otoczenia, w straszliwy sposob chamieli. Czuli się obco. A
          ci nieliczni starzy warszawiacy drwili z nich na potege, nazywając ich
          "kołkami", "wsiokami", etc. Wiec oni w kazdym "lepiej ubranym" widzieli
          potencjalnego wroga, byli napięci i reagowali agrsywnie. To nie ja wymyśliłem,
          to jest opisane nawet w ksiązkach.

Moze tak samo jest z Arabami, ktorzy sie przenosza do Europy?
          • Gość: . Tak, to sie nazywa fachowo "akulturowosc" - IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.01.05, 04:37
            wyrwanie ze starej kultury i niemoznosc wrosniecia w kulture nowa, a wiec
            pozostawanie poza kultura, systemem jakichkolwiek wartosci. Powtarzam od lat
            (takze w polityce brytyjskiej, ale dzialam w malej skali, powiedzmy gminnej),
            ze za zasilki wyplacane w UK jednej rodzinie imigrantow z Pakistaniu wykarmi
            sie w Pakistanie kilkadziesiat rodzin. I ze warto to przeznaczyc na srodki
            pomocowe. I ochrone tej pomocy, by miejscowe kacyki tego nie rozkradli
            (korupcja jest problemem Trzeciego Swiata i post-komuny).
    • Gość: sp;lit Re: Zajrzyjcie koniecznie na Forum Swiat. IP: *.ipt.aol.com 29.01.05, 03:06
      Nie wiem dlaczego , ale odnosze wrazenie , ze czytam donos kapusia smile

uklony
      • gini Re:Bo jestes mezczyzna 29.01.05, 03:08
        To jest reklama i tyle.
      • tomek.giebultowicz Czesć, Sp;it! 29.01.05, 03:23
        Gratuluję wywnięcia sie z łap kostuchy!

A co do tego drugiego
        • ethanol1 Re: Czesć, Sp;it! 29.01.05, 03:45
          giebult
          a ty to chyba w kiblu nawet tylko
          o zydach myslisz , co nie ?
        • Gość: sp;lit Re: Czesć, Sp;it! IP: *.ipt.aol.com 29.01.05, 18:23
          Dzieki , cees ,... Rowniez Bozi i dedykacji technika MRI , ktory poswiecil mi
          troche wiecej czasu niz bym sobie tego zyczyc , przewidzianym w rutynie systemu
          ubezpieczenia HMO's . A tak na marginesie - Wywinac sie kostusze zalezy od
          fachowosci tych , ktorzy ci na to pozwolili swoja wiedza i umiejtnoscia
          poslugiwania sie skalpelami , to jest ta easy part rekonwalescencji , trudniej
          jest wygramolic z dolka w ktorym sie znalazles sie niespodziewanie , bo zalezy
          wylacznie od ciebie ,...

A co do tego drugiego , wyglada na donos , nie dlatego , ze nim jest , a z
          powodu formy w jakiej podajesz informacje . Za bardzo sie starasz smile

Nie moge cie nie lubiec , a to z prostej przyczyny , nie znam cie osobiscie a
          twoja prezentacja na forum nie jest dla mnie dostatecznym powodem do wystawienia
          ci cenzurki , bo w codziennej relacji mozesz byc diametralnie inny , so , my
          friend , nie przejmuj sie zbytnio moimi uwagami , bo sa tylko reakcja na
          wyrozniajacy sie wsrod innych , popis twojego wnikliwego spojrzenia na zycie .
          nic wiecej smile

uklony

=============================== =============================== ================

Gratuluję wywnięcia sie z łap kostuchy!

A co do tego drugiego
    • tomek.giebultowicz Poza tym, Sp;it, czy kapusiem nie należy raczej 29.01.05, 03:43
      nazwać takiego, co ujawnia na Forum nazwiska innych forumowiczów? A połóz rekę
      na sercu, i powiedz - nie napisałes w jednym poście mego nazwiska? Tylko dzięki
      mojemu błyskawicznemu zadziełaniu i natychmiastowemu wysłaniu mailu do
      forum.abuse@gazeta.pl zawdzieczam, ze ten post znikał, zanim inni go zauważyli.

A ja znam i Twoje nazwisko, adres, telefon firmy - wszystko. Jak byłem w
      ubiegłlym roku w Seattle i zatrzymaliśmy się na zakupy meblowe w tym wielkim
      sklepie - wiesz, o którym mówię - to skoczyłem nawet przejechać pod Twoim domem,
      bo to jest tak blisko, a ja z ciekawości chciałem zobaczyc to wielkie drzewo, o
      którym pisałes, że zasłania Ci widok. Faktycznie, zaslania! I co? Podałem ja te
      dane kiedykolwiek na Forum? Nie, bo sie brzydzę takimi rzeczami. A Ty jakoś nie.
      Jak Gini moje dane roztrąbiła potem, to jeszcze wyraziłeś radośc. No i kto tu
      jest bardziej kapusiem, ja sie pytam?
      • ethanol1 Re: Poza tym, Sp;it, czy kapusiem nie należy racz 29.01.05, 03:47
        a ty profesur dlugo tak jeszcze bedziesz
        w mankiet beczal ?
        • Gość: . A ty myslisz chlac ten etanol az do DELIRKI? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.01.05, 03:48
        • tomek.giebultowicz Drogi Ethanolu1: 29.01.05, 04:08
          Tu jest moja odpowiedź:

www.oregonstatephysics.net/Aktualnosci/ethanol.html
          • ethanol1 Re: Drogi Ethanolu1: 29.01.05, 04:18
            wot kulturnyj czelawiek
            kak na primier jewrej kokaj
            • tomek.giebultowicz Re: Drogi Ethanolu1: 29.01.05, 04:23
              ethanol1 napisał:

> wot kulturnyj czelawiek
              > kak na primier jewrej kokaj

Jewrej pzawsze prawidłowo wyczuje drugiego Jewreja! Brawo, Mosiek! Jestem takim
              samym Jewrejem, jak Ty.
              • tomek.giebultowicz Kliknij teraz na link, Drogi Mośku Ethanolu1: 29.01.05, 04:28
                Ty oczywiscie zmieniłes nazwisko, parchu pejsaty, bo naprawde to się nazywasz
                Ełkower, fiucie zastrugany jeden!!!
                • ethanol1 Re: Kliknij teraz na link, Drogi Mośku Ethanolu1 29.01.05, 04:31
                  giebult za duzo chlales dzis
                  i nacje ci sie juz calkiem
                  pojebawszy
                  tak to juz jest jak sie niby chce
                  byc Polakiem, ale wszawa natura szabesgoja wychodzi

zal mi cie
                  • tomek.giebultowicz Drogi Ethanolu1: 29.01.05, 04:41
                    Od żydka krytyki nie przyjmuje. Tak, że spadaj! Do kibucu won, parchaczu!
                    RRRRAAAAUUUUSSS!!!!
                • Gość: Fasol Re: Kliknij teraz na link, Drogi Mośku Ethanolu1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 04:36
                  Na litość, panowie, o czym wy mówicie? I co to jest kokaj?
                  • Gość: . To wie ten Zyd ethanol - sam pojecia nie mam. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.01.05, 04:39
                    • tomek.giebultowicz Przyznasz, Kropku, że bezczelnośc tego Ethanola 29.01.05, 04:43
                      pejsacza jest przrazajaca, nie? Rozbisurmaniły sie te parchacze strasznie!...
                      • tomek.giebultowicz BTW, Kropku, chcialem Ci przedstawic FASOLA 29.01.05, 04:49
                        Zgubiło mu sie Do-re-mi i ostatnie Si, wiec z Do-re-mi-fa-sol-la-si zostal
                        tylko Fasol.

A Tobie, Misiu, chcialem przedstawic Kropka. To niezwykle rowny facet z Anglii,
                        tutaj na Forum odgrywa role "advocatus diaboli". Niezwykle pożadaną role.

Mam nadzieję, że sie polubita, chłopaki!

Jeszcze, Fasol, musze Cie Mariannie przedstawic, tylko jej dzis nie ma. Z tym,
                        że link do zdjecia tu gdzies jest. Jak Kropek zdjecie zobaczyl, to był w stanie
                        tyko "Fiuuu!" wykrztusic! Zaraz poszukam tego linka, ale to może chwilę zabrać.
                        • Gość: . Nie spiewamy z fasolem na jedna nute - to smutas i IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.01.05, 04:51
                          sztywniak: komuna mu najwyrazniej kregoslup przetracila...I juz w gorsecie na
                          wieki wiekow pozostal...
                          • Gość: Fasol Re: Nie spiewamy z fasolem na jedna nute - to smu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 04:56
                            Gość portalu: . napisał(a):

> sztywniak: komuna mu najwyrazniej kregoslup przetracila...I juz w gorsecie na
                            > wieki wiekow pozostal...

Bardzo trafna charakterystyka. Skąd wiedziałeś?
                            • tomek.giebultowicz Misiu, zobacz zdjecie Marianny, ktore sama 29.01.05, 05:08
                              pokazala na forum (tylko trzym sie krzesla, otwierajac link):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19501500&a=19604598
                              • Gość: Fasol Re: Misiu, zobacz zdjecie Marianny, ktore sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 05:22
                                Dzięki. Rzeczywiście blady fantastik!

Pisałeś, że teraz jej nie ma?
                                • Gość: Fasol Re: Misiu, zobacz zdjecie Marianny, ktore sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 05:26
                                  Tomaszku, dobranoc. U mnie już kaducznie przeszła czwarta (a nawet piąta).
                                • tomek.giebultowicz Re: Misiu, zobacz zdjecie Marianny, ktore sama 29.01.05, 05:32
                                  Nie ma jej od kilku dni, ale na pewno wróci. To charakterystyczne dla niej, bywa
                                  tu w trybie on-off-on-off...

Możesz sobie z nia pogadac po łacinie, BTW. Ode mnie jest dużo lepsza w te
                                  klocki! (co nie sztuka, bo łacina proper mi juz z głowy wywietrzała w dużym
                                  stopniu, i kompensuję te ubytki "łaciną furmańską").

Duzo bab jej tu na Forum organicznie nie znosi. Moja "przyajciółka" Gini, na ten
                                  przykład. Paru facetów też. Ale, ciekawe, kilka pań bardzo dobrze o niej mówi,
                                  bo Marianna jest rzeczniczka spraw kobiecych i wiele rozsądnych kobiet to
                                  bardzo docenia.
      • Gość: sp;lit Re: Poza tym, Sp;it, czy kapusiem nie należy racz IP: *.ipt.aol.com 29.01.05, 18:56
        Cees , daj se spokoj z ta wpadka , mam w files ten nieszczesny popis twojej
        glupoty i prowokacji , dzieki ktorej slusznie oberwales , bo sie o to prosiles

Prosze nie prowokuj , nie zalezy mi na tym , zeby komukolwiek udowadniasz ze
        stawiasz mi bezpodstawne zarzuty , ale jak bedziesz sie upieral to podrzuce
        kompromitujacy cie link , ot dla odswiezenia pamieci , z ktorego wynika nie
        tylko ze jestes zwykly bufon , ale dowodzi ze klamiesz , piszac ze bawie sie w
        podawanie nazwisk .

Gowno znasz cees , od kilku lat nie podpisuje sie ani nie podaje # telefonu pod
        reklamami na oknach w sklepach dla ktorych pracuje ,... Sklepow meblowych
        duzych i malych w miescie jest na peczki , a drzewo o ktorym pisalem od poltora
        roku sluzy mi jako opal w kominku ,... smile))

Nie rozumiem dlaczego uparles sie grzebac i przypominac ludziom , ze sam
        ukreciles bata na siebie i slusznie przytarto ci nosa ,... Daj se spokoj ,
        chlopie bo posadza cie o masochizm smile

uklony

=============================== =============================== ===============

nazwać takiego, co ujawnia na Forum nazwiska innych forumowiczów? A połóz rekę
        na sercu, i powiedz - nie napisałes w jednym poście mego nazwiska? Tylko dzięki
        mojemu błyskawicznemu zadziełaniu i natychmiastowemu wysłaniu mailu do
        forum.abuse@gazeta.pl zawdzieczam, ze ten post znikał, zanim inni go zauważyli.

A ja znam i Twoje nazwisko, adres, telefon firmy - wszystko. Jak byłem w
        ubiegłlym roku w Seattle i zatrzymaliśmy się na zakupy meblowe w tym wielkim
        sklepie - wiesz, o którym mówię - to skoczyłem nawet przejechać pod Twoim domem,
        bo to jest tak blisko, a ja z ciekawości chciałem zobaczyc to wielkie drzewo, o
        którym pisałes, że zasłania Ci widok. Faktycznie, zaslania! I co? Podałem ja te
        dane kiedykolwiek na Forum? Nie, bo sie brzydzę takimi rzeczami. A Ty jakoś nie.
        Jak Gini moje dane roztrąbiła potem, to jeszcze wyraziłeś radośc. No i kto tu
        jest bardziej kapusiem, ja sie pytam?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka