Dodaj do ulubionych

CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ?

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 15:39
Takiego ktory nigdy nie oklamal swoich wyborcow. Jezeli tak, to podajcie
mi chociaz JEDNO nazwisko. Jezeli taki istnieje chetnie dowiem sie
kto to taki.
Obserwuj wątek
    • Gość: # Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 01.09.01, 15:53
      Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Takiego ktory nigdy nie oklamal swoich wyborcow. Jezeli tak, to podajcie
      > mi chociaz JEDNO nazwisko. Jezeli taki istnieje chetnie dowiem sie
      > kto to taki.

Pewnie, ze znamy i cenimy.
      To nie jest tak, ze polityk ktory nie pasuje nigdy nierozliczonym
      tez musi byc klamca, oszustem i zlodziejem. Ja takiego pamietam
      i cenie. Klamcy go obalili w "nocnej zmianie'' wraz z calym rzadem,
      pod zarzutem (dobrym chyba tylko dla Polakow), ze rzad obala rzad.
      Pamietacie zarzut o postawienie w gotowosci zlikwidowanych juz
      Jednostek Nadwislanskich ? I 100 innych absurdalnych ?
      Byl to jedyny okres dodatniego bilansu handlu 3 mlrd $
      i wyhamowania przekretow. Wszelkiego typu.
      Wszystko przed czym On ostrzegal do dzis sie sprawdzilo.

Jest mozliwa poiltyka moralna. Przy moralnych wyborcach.
      Tych zabraklo do poarcia takich politykow. Popieraja SLD i PO.
      AWS to ostateczna odtrutka dla narodu na tzw.prawice. Skuteczna.
      • Gość: Balzer Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 16:15
        Popraw mnie jesli sie myle ale czy chodzi Ci o Jana Olszewskiego.
    • adams40 Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? 01.09.01, 16:09

> kto to taki.

Niestety to gatunek wymarły jest.
      • perla! Re: Oczywiście! 01.09.01, 16:15
        Korwin Mikke
        • adams40 Re: Oczywiście! 01.09.01, 16:19
          perla! napisał(a):

> Korwin Mikke

" Kto wiatr sieje , zbiera burzę " Zaraz Ci się dostanie. Trzymaj się.
        • Gość: Vist ___ Za __ Hitlera______________________ludzie__ mieli__lepiej.__ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 16:49
          perla! napisał(a):

> Korwin Mikke

Tak przekonywał we Wrocławiu swoich wyborców.

Uczciwy gość.

Nie mydli nam oczu.

V.___________________

• Gość: Sin Re: ___ Za __ Hitlera______________________ludzie__ mieli__lepiej.__ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 17:18
            Gość portalu: Vist napisał(a):

> perla! napisał(a):
            >
            > > Korwin Mikke
            >
            >
            > Tak przekonywał we Wrocławiu swoich wyborców.

Vist napisz proszę , czy słyszałeś to na własne uszy, czy zaufałeś śr. masowego
            rażenia głupotą?
            >
            > Uczciwy gość.
            >
            > Nie mydli nam oczu.
            >
            >
            > V.___________________
            >

• Gość: Vist ___ Za __ Hitlera____ludzie__ mieli__lepiej.__>>> Sin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 17:29
              Gość portalu: Sin napisał(a):
              > >
              > > > Korwin Mikke
              > >
              > >
              > > Tak przekonywał we Wrocławiu swoich wyborców.
              >
              > Vist napisz proszę , czy słyszałeś to na własne uszy, czy zaufałeś śr. masowego
              >
              > rażenia głupotą?

Odbył się proces (w trybie wyborczym) przeciw WW (Wieczorowi Wrocławia)

za przepisanie tego co JKM powiedział.

JKM wygrał szybko.

Ale, Hitler, podatki, lepiej, w tej wypowiedzi BYŁY.

Ponadto (jako psychiatra) oceń sam fakt ostatniego pobytu JKM w szpitalu,

gdzie trafił pochastany nożem przez córkę. Sam komentował: "Sprawa rodzinna."

pzdr

Vist____________________________
              • Gość: Sin Re: ___ Za __ Hitlera____ludzie__ mieli__lepiej.__>>> Sin IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 17:37
                Czasami trzeba rozumieć intencje i widzieć obraz jaki bliźni nam chce pokazać
                swoimi słowami , a nie czepiać się użytych tam słów. Dla mnie JKM jest uczciwy
                w tym co mówi. Chociaż wiele by zyskał gdyby dbał o to aby rozumieli go również
                mniej tolerancyjni dla jego ekscentryczności.
                A jego sprawa rodzinna: Czy można się dziwić , że ojciec chroni swoje dziecko
                nawet kosztem własnego medialnego wizerunku? Czy lepiej byłoby jakby opowiadał
                o chorobie swojej córki?
                • Gość: Balzer O Korwinie - Mikke IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 17:42
                  Panowie, zwrocmy uwage na jedna rzecz. Korwin nigdy jeszcze nie byl u wladzy
                  wiec nie mozemy miec absolutnej pewnosci czy dotrzymalby swoich obietnic
                  wyborczych. Jego program jest bardzo dobry, mozna powiedziec az nierealny
                  do wprowadzenia. Ciekawe czy kiedykolwiek bedziemy mieli okazje zweryfikowac
                  jego uczciwosc.
                • Gość: jajacek Re: ___ KORWIN-nie pasoje IP: *.kabel.telenet.be 01.09.01, 17:42
                  JKM nie pasoje do tej listy bo narazie mial mozliwosc tyko obiecywac !
                  Nigdy nie mogl sie sprawdzic,wiec odpada narazie.
                  • Gość: Sin Re: Dlaczego wszystkich podejrzewamy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 17:55
                    Czemu tak trudno ufać nam w uczciwość polityków? Czemu nie mamy niezachwianych
                    autorytetów? Czemu media robią wszystko, żeby jeśli taki autorytet się pojawia,
                    skopać go do poziomu gleby? To trochę problem każdego z nas, że nie ufamy, że
                    boimy się ludzi , którzy nami rządzą. Przecież polityk to ktoś taki jak my,
                    może trochę ambitniejszy i poddany większej presji. Czy wyobrażacie sobie, że
                    byście się skurwili po wybraniu Was do władzy? Nie wierzę, że władza
                    demoralizuje kogoś kto ma dobrze w głowie i umie coś więcej niż tylko
                    politykować.
                    • Gość: Balzer Re: Dlaczego wszystkich podejrzewamy? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 18:02
                      Niestety mamy zle doswiadczenia. Ktokolwiek dorwal sie do wladzy w Polsce
                      to po pierwsze obsadzal wszystkie mozliwe stanowiska swoimi ludzmi, nie
                      mowiac juz o przyznawaniu im plac kominowych. A interesy wyborcow po
                      wyborach przewaznie szly w odstawke. sad
                      • Gość: Sin Re: Dlaczego wszystkich podejrzewamy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 18:06

> Niestety mamy zle doswiadczenia. Ktokolwiek dorwal sie do wladzy w Polsce
                        > to po pierwsze obsadzal wszystkie mozliwe stanowiska swoimi ludzmi, nie
                        > mowiac juz o przyznawaniu im plac kominowych. A interesy wyborcow po
                        > wyborach przewaznie szly w odstawke. sad

Czy Tadzio Mazowiecki też taki był?
                        • Gość: Balzer Re: Dlaczego wszystkich podejrzewamy? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 18:20
                          Tadzio byl w porzadku no ale to w koncu pierwszy niekomunistyczny premier,
                          a to zobowiazuje. Niewiem jak wygladaloby to w dniu dziesiejszym.
                • Gość: Vist ___ >>> Sin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 18:11
                  > A jego sprawa rodzinna: Czy można się dziwić , że ojciec chroni swoje dziecko
                  > nawet kosztem własnego medialnego wizerunku? Czy lepiej byłoby jakby opowiadał
                  > o chorobie swojej córki?

Sorry, Sin.

Ale nie ma nic pikantniejszego gdy świrów do objęcia władzy
                  rekomendują psychiatrzy. (!)

pzdr

Vist____________________________________________
                  P.S.
                  Proszę Cię jeszcze raz o wybaczenie. smile
                  Jednak ekscentryzm władzy to już świr. Prawda ?
                  Neron był ekscentryczny ? wink
                  • Gość: Sin Re: ___ >>>Vist IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 18:55
                    Nie wypominaj mi mojej profesji, na forum to bez znaczenia. JKM kiedyś zapytał
                    na spotkaniu wyborczym młodego człowieka kim on jest. Ten rzekł, że
                    robotnikiem, a JKM zarzucił mu kłamstwo stwierdzając , że robotnikiem jest 8
                    godzin dziennie, a większość czasu pełni zupełnie inne role. Choćby użytkownika
                    forum, czy ogólnie rzecz ujmując konsumenta. Facet ma talent świeżego
                    spojrzenia na stare sprawy. Lubię go.
                    • Gość: Vist Re: ___ >>>Vist___ >>>> Sin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:10

> Nie wypominaj mi mojej profesji, na forum to bez znaczenia.

*** Sorry smile (po raz 3-ci)

> Facet ma talent świeżego
                      > spojrzenia na stare sprawy. Lubię go.

Wszyscy go lubią. Jest O.K. do dykteryjek. Jak kazdy brydżysta.

Ale żeby do władzy ?

pzdr

Vist_______________________
          • Gość: Tomek Re: ___ Za __ Hitlera______________________ludzie__ mieli__lepiej.__ IP: *.pppool.de 02.09.01, 23:31
            Korwin to fajny folklor... i tak jak Śmingus Dyngus może być śmieszny, tak też
            może być tragiczny...

Całkiem jako Korwinek... ech...
        • Gość: Blong Re: Oczywiście! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 15:53
          perla! napisał(a):

> Korwin Mikke

na tej samej zasadzie podam naprz. A. Lepper /tez go nie bylo mozliwe
          zweryfikowac czy mowi to co mysli i bedzie robilsmile/

Wydaje mi sie ale, ze za uczciwego mozna by chyba oznaczyc J. Lopuszanskiego -
          jest to co prawda dla mnie czlowiek z zupelnie innej planety, ale niezauwazylem,
          zeby byl niekonsekwentny w tym co robi

• Gość: # Re: Oczywiście! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.09.01, 14:21
          perla! napisał(a):

> Korwin Mikke

Slonia prowadziles mu w Lublinie razem z Miriam ?
      • mama57 Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? 01.09.01, 19:07
        Dla mnie takim politykiem jest Kuroń.Nigdy nie przeczytałam na jego temat nic
        hańbiącego.Poza tym jest mi bliski z powodu lewicowych poglądów i romantycznej
        wizji świata,w którym zgoda wszystkich ze wszystkimi jest możliwa.
        • adams40 Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? 02.09.01, 15:49
          mama57 napisał(a):

> Dla mnie takim politykiem jest Kuroń.Nigdy nie przeczytałam na jego temat nic
          > hańbiącego.Poza tym jest mi bliski z powodu lewicowych poglądów i romantycznej
          > wizji świata,w którym zgoda wszystkich ze wszystkimi jest możliwa.

Ha , ha , ha obsmiałem się jak norka . Dla mnie bomba . Dowcip ostatniej dekady.
          • mama57 Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? 02.09.01, 18:13
            adams40 napisał(a):

>
            > Ha , ha , ha obsmiałem się jak norka . Dla mnie bomba . Dowcip os
            > tatniej dekady.
            Niestety,różnimy się TAKZE poczuciem humoru.
    • Gość: o Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:54
      Nawet najuczciwszy polityk nie ma wladzy absolutnej i nie moze dzialac sam.
      Musi do swoiich racji przekonac bande oszolomow co jest trudne , bo ta banda
      zazwyczaj nie wie , nie rozumie o czym sie mowi, nie jest w stanie podjac
      racjonalnej decyzji. Kieruja sie glownie instynktem. Reaguje jak pies pawlowa
      na pewne sygnaly, np: jesli pada nazwisko balcerowicz to w glowie pojawia sie
      czerwone swiatelko(nie), jesli podatek liniowy, prywatyzacja, likwidacja ulg-
      to samo. Jesli np: doplaty dla rolnikow , albo jakies "narodowe " wynalazki(w
      stylu POLSKI CUKIER) w glowie zaswieca sie zielone swiatelko(tak). W takiej
      sytuacji nawet wy moi drodzy nie wprowadzilibyscie swoich pogladow w zycie.
      Proponuje wprowadzic obawiazek zdania na odpowiedznim poziomie testu IQ jako
      czesc weryfikacji kandydatow.
      Co do moich typow na najuczciwszych to : Plazynski, Wierchowicz.
      • Gość: Vist __ Gabriel___ Janowski_____________________ KRYSZTAŁ ____ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:18
        Gość portalu: o napisał(a):

> Proponuje wprowadzic obawiazek zdania na odpowiedznim poziomie testu IQ jako
        > czesc weryfikacji kandydatow.

Gabriel Janowski jest najuczciwszy wink !

To współczesny Rejtan !

Wprowadzanie nowego kryterium jak np. I.Q. to chyba jakiś podstęp (?)

pzdr

Vist___________________________
        P.S.
        Płażyński ? Co za gęba !
        • Gość: Balzer Janowski ? - Chyba cukier krysztal IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 00:21
          Tak zaciekle walczyl o polskie cukrownie smile
    • Gość: Eko Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? IP: *.ols.bptnet.pl 02.09.01, 17:15

> kto to taki.

Tak, znamy takiego który nigdy nie oklamał swoich wyborców, a przede wszystkim
      nie obiecywał im nigdy tego, czego nie można było zrealizować, tak jak robili to
      wszyscy inni populiści nie licząc sie z możliwościami realizacji swych obietnic,
      a tym samym również z szacunkiem dla swoich wyborców. Natomiast uparcie i wbrew
      wszelkim przeciwnościom robił swoje. Najczęściej za cenę ostracyzmu, wrogości
      części społeczeństwa, pomówień itd.
      Wbrew pozorom jednak, on jako jedyny, zrobił dla tego kraju więcej niż cała banda
      kreujących sie publicznie na obrońców narodu i uważających sie za jego wybrańców
      politykierów.
      W naszym kraju jednak tak jest, że nie docenia sie tego co rzeczywiście coś
      zrobi /zazdrość, zawiść../, ale tego co tylko dużo, często i głośno mówi i
      obiecuje, przewaznie głupoty, a jeszcze na dodatek dezawuuje dorobek innych
      uważając że tylko on zrobiłby to najlepiej.
      NIECH ŻYJE PROFESOR LESZEK BALCEROWICZ !!!!
      • Gość: Carmina Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 20:49
        W pełni popieram Eko.
      • Gość: Balzer Re: CZY ZNACIE CHOCBY JEDNEGO UCZCIWEGO POLITYKA ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:28
        Uwazam ze Balcerowicz postapil slusznie wycofujac sie z zycia politycznego.
        Zajmuje sie teraz tym na czym zna sie najlepiej czyli gospodarka, bo politykowanie
        raczej nie bylo jego domena.
    • Gość: PULS Re:Wojo,-przepraszam to jest politykier IP: *.tnt35.chi5.da.uu.net 02.09.01, 17:20

> kto to taki.

Wojo,-Przepraszam to jest politykier a tacy to tylko klamia oni to geneyyczni
      patologiczni,religijno fanatyczni lzacze.
      • Gość: # Re:Wojo,-przepraszam to jest politykier IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.09.01, 08:36
        Drodzy Forumowicze Wasi "idole" "gruba kreska, rozdaniem broni przestepcom i zlikwidowaniem
        50% milicji i wydz. do walki z przestepcz. gospodarcza,
        trzymaniem do absurdu czerwonoarmiejcow ze strachu przed narodem - by tej kreski
        nie rozwali - co kosztowalo utrate odszkodowan za zniszczenia za okupacje
        (jak Czehoslow. i Wegry) a nawet opcje zerowa, stworzeniem mozliwosci wszystkich
        mozliwych afer (np. za 50zl rubel Skarb zwracal 2400, za marke fikcje handlu z NRD itd.)
        usunieciem restrykcji dla mafii i narkotykow stworzyli elite, dla ktorej pracuje "niewidzialna
        dla glupcow reka rynku" kosztem oglupionej wiekszosci narodu.

# niestety jako "oszolom" dla slepcow widzi te reke.
        Poniewaz zaslepeni proszmnie caly czas abym nie pial rozwlekle
        na tym koncze osczedzajac wyborcom "idoli" wstydu !!!!!
        Czekam na nast. peany na czesc dywersantow z 5 kolumny.
    • Gość: Carmina Re: Balzer IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 22:10
      Dokładnie tak było. Pozdrw.
    • Gość: Mosze Bialy murzyn...!!?? IP: 194.90.236.* 03.09.01, 11:47
      To jest tak samo jak szykac bialego muzyna...
      Pzdr,
      Mosze
      • Gość: # Re: Bialy murzyn...!!?? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.09.01, 12:20
        Gość portalu: Mosze napisał(a):

> To jest tak samo jak szykac bialego muzyna...
        > Pzdr,
        > Mosze

Dziei za pozdr. Wpadl murzynek Bambo do maki
        i chwali sie mamusi: Popatrz, popatrz...
        - "Daj mi spokoj nie widzisz, ze obieram banana !"
        pobiegl do taty - "Nie widzisz, ze czytam gazete ?"
        Jak to samo uslyszal od dziadka, usiadl na progu
        i rzekl do siebie:
        Dopiero 3 minuty jestem bialy - a juz tak tych czarnych nienawidze !

Otrzepalbys sie z "maki" drogi Mosze !!!
        • Gość: Mosze Co masz na mysli...?? IP: *.inter.net.il 04.09.01, 06:47
          Powiedz co masz na mysli...nie rozumiem
    • jacek#jw A po co nam uczciwi politycy? 03.09.01, 12:29
      I do kogo byłaby wtedy ta mowa? I o czym wtedy by pisano?
      • Gość: # Re: A po co nam uczciwi politycy? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.09.01, 12:39
        jacek#jw napisał(a):

> I do kogo byłaby wtedy ta mowa? I o czym wtedy by pisano?

O prawdzie, honorze, milosci...
        Tak jak dawniej. Jest o czym. Wystarczy na pare tysiecy lat. Zapewniam !
        • jacek#jw Re: A po co nam uczciwi politycy? 03.09.01, 14:26
          Gość portalu: # napisał(a):

> jacek#jw napisał(a):
          >
          > > I do kogo byłaby wtedy ta mowa? I o czym wtedy by pisano?
          >
          > O prawdzie, honorze, milosci...
          > Tak jak dawniej. Jest o czym. Wystarczy na pare tysiecy lat. Zapewniam !

A czy nie można teraz o tym pisać i mówić?
          • Gość: # Re: A po co nam uczciwi politycy? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 03.09.01, 14:52
            A o czym ja Tu caly czas pisze od poczatku marca ?

O szacunku do osob, prawdzie i milosci ( nie do feminazistek !).
            Wliczajac nasza ojczyzne kochana.

I o przebaczeniu... tylko skruchy i zalu za grzechy jakos nie widac.
            Malo tego bo grzechy przeciw wlasnej ojczyznie coraz nowe i WIEKSZE !
            • jacek#jw Re: A po co nam uczciwi politycy? 03.09.01, 14:59
              Poczytuję sobie co nieco. Ale ja z tych co więcej czytają niż piszą.
    • Gość: Balzer A gdzie LSD ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 01:05
      Zauwazylem, ze nikt do tej pory nie wymienil zadnego polityka z SLD
      Partia ta jest popierana ponoc przez ponad polowe Polakow. Czyzby wyborcy
      lewicy nie uwazali swoich kandydatow za uczciwych ?
      • Gość: Sin Re: A gdzie LSD ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 01:35

> Zauwazylem, ze nikt do tej pory nie wymienil zadnego polityka z SLD
        > Partia ta jest popierana ponoc przez ponad polowe Polakow. Czyzby wyborcy
        > lewicy nie uwazali swoich kandydatow za uczciwych ?
        Może ci co ich popierają nie uważają ich za polityków? I tym samym nie
        kwalifikują do takich ocen. Większość popierających SLD nie interesuje się
        polityka. To moja teza poparta ledwie kilkoma przykładami.Do dyskusji.

• Gość: Balzer Re: A gdzie LSD ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 01:51
          No chyba ze uczciwosc nie jest dla nich priorytetem. Moze wyborcy SLD
          wyznaja inne wartosci ?
          Lecz coz sa warci politycy ktorzy nie potrafia byc uczciwi wobec wlasnych
          wyborcow ?
    • Gość: Skrzypek Janusz Korwin-Mikke IP: *.interklub.pl 04.09.01, 02:15
      Wymieniany tu juz Janusz Korwin-Mikke jest nie tylko uczciwy,ale co równie
      wazne(jesli nie wazniejsze)bardzo inteligentny.W przeciwienstwie do wszelkiej
      masci lewackich forumowiczów czytam i czerpię swą wiedzę z róznych żródeł i
      mogę podjąć dyskusję na ten temat z kazdym.Oponenci nie mają pojęcia o jego
      programie(a jezeli to bardzo powierzchowne)JKM znają go niemal wyłącznie z
      politpoprawnych pism,które jak mawiał Herbert"ładnie tłumaczą"i wystawiają
      laurki "ten dobry,ten zły".Są w stanie zrobic z idioty autorytet,a z uczciwego
      na odwrót i bardzo często łączy się to z przypinaniem łatki antysemity
      itp..Jednym z takich osób jest JKM a wraz z nim UPR.Istnieje tu cenzura.
      Jesli chodzi o inne partie i osoby to uwzględniając fakt iz wielu jest
      zwykłymi złodziejami,karierowiczami itp to uczciwych mozna znalezc w
      PiS,AWS,PO,i...PSL.Ludzie ci mają na pewno dobre intencje.Inna sprawa ,ze w
      dobrej wierze mogą doprowadzac kraj do kryzysu(moze poza PO).W PSL np. myslę,ze
      problem lezy w tym iz nawet nie zdają sobie sprawy jak bardzo są socjalistyczni
      i jak durny program prezentują.
      Osobna kwestia to SLD i UW.Ci pierwsi to 5-10% komunisci 10-20% reszta tzw
      pragmatycy i rządni władzy.W tej partiuczciwych prawie nie ma.Głównie słuzyli
      Moskwie,posłużą kazdemu innemu Panu.Bez wizji i samodzielnych pomysłów.
      Kwestia UW jest najistotniejsza.W większosci są w niej kosmopolici wrogo
      nastawieni do takich spraw jak naród,tradycja,religijnosc.Mają anbicję uczynić
      Polskę krajem "europejskim"(czytaj unioeuropejskim)i postępowym,czyli te
      wszystkie bzdety i kłamstwa jak wprowadzenie aborcji,eutanazji równouprawnienia
      dla homoseksualistów,walka z rzekomym rasizmem antysemityzmem,walka o
      Eurosocjalizm itp.By Polskę przyblizac do takich "standardów"gotowi są posuwać
      do kłamstwa.Przy poparciu mediów(zwłaszcza Gazety Wyborczej nieformalnego
      organu UW-stosującej zasadę 9 prawd uwiarygadnia 1 kłamstwo) ma szanse wiele
      zamieszac,zwłaszcza wsród młodych i niewnikliwych obserwatorów biezących
      zdarzen.
      Reasumując UW są bardzo niebezpieczni bo to tzw.inteligentni kłamcy.Oby się nie
      dostali do sejmu i na zawsze stracili znaczenie.Powstanie PO,do której
      przeniosło się z UW większość nie gardzących słowem naród i ,co równie wazne
      mających poglądy antysocjalistyczne bardzo się do tego przyczyni i to moze miec
      tak duze znaczenie w dłuzszej perspektywie ,ze wielu nie zdaje sobie z tego
      sprawy.
      SLD-nie dosc ze nie uczciwi to jeszcze socjalisci.Po roku dwóch gwałtownie
      stopnieje poparcie dla nich,bo to kolos na glinianych nogach,nie mający zadnego
      sensownego pomysłu na rządzenie,a w sprawach ideologicznych(poza sprawą PRL) i
      wartosci,nie do odróznienia od komunistów.
      PSL-juz opisałem wyzej.
      PO-trochę karierowiczów,ale antysocjalisci i w większosci mniej lub bardziej
      uczciwi.
      AWS-uczciwi z tej parti zaczną przechodzic do PiS.(zwłaszcza jezeli nie AWS
      nie wejdzie do parlamentu.
      PiS-spoko,weryfikacja,oby jeszcze w sprawach gospodarki byli bardziej
      antysocjalistyczni
      UPR-uczciwi i z bardzo dobrym programem.
      Podsumowując,oprócz uczciwosci wazna jest tez mądrosc i nieustanne jej
      poszerzanie,a większosci Polityków conajmniej jednej z tych cech brakuje.
      • Gość: # Re: Janusz Korwin-Mikke IP: *.wroclaw.tpnet.pl 04.09.01, 08:10
        Gość portalu: Skrzypek napisał(a):

> Wymieniany tu juz Janusz Korwin-Mikke jest nie tylko uczciwy,ale co równie
        > wazne(jesli nie wazniejsze)bardzo inteligentny.
        Brawo Mistrzu !

Zawsze mnie dreczylo pytanie - dlaczego wyksztalceni wasko a gleboko
        i utytulowani wg niejednakowych kryteriow, uzurpujac sobie prawo do przenoszenia
        swych kwalifikacji na reszte dziedzin, tak latwo godza sie na partie "bezaaferowe",
        jednomyslne i z oczywista zdradziecka przeszloscia.
        Coz dopiero mowic o maluczkich spod budek piwnych lub szmateksowych.
        Jesli w pierwszym przypadku - tlumaczy elity "intelektualne" chec zycia pod skrzydlami lepszych
        okradaczy budzetu pod kurtyna ''socjalizmu" to np. biznesmenow tylko rodowod biznesu.

Ten rodowod to tajne sluzby np. FOZZ, byle centrale handlu m/dznarodowego,
        banki, osmiornica PZPR z przyleglosciami sportowymi i inn.
        Taki mamy biznes bez dekomunizacji i lustracji.
        Kazdy kto tego nie chce jest wrogiem przyszlosci narodu, okradzionego z 40 milionow
        * 50 lat przegranych zyciorysow z zamknietymi granicami i nierealizowalnymi kartkami.

Moj bilans prywatny --> 40*50=2000 mln= 2 mlrd *365 dni +kilkaset tys. pomordowanych
        patriotow, ktorymi kulawy Kiep-pies sie nie zainteresuje.
        Warczy tylko kulo-slepiec na caly polski narod. Ale merda ogonem do innych !

Jak prawie cale "inteligentne" Forum.
        Szkoda, ze patrioci nie widza zupelnego braku zainteresowania dekomunizacja i lustracja
        (prawdziwa a nie z uszanowaniem interesow PRL) u Korwina-Mikkego.
        Nawet uchwala sejmowa skrocil dzialanie preznej grupy lustracyjnej Maciarewicza.
        Czy Pan nie gra czasem na dachu ? zamiast na polskiej scenie ?
        • Gość: # Re: Janusz Korwin-Mikke IP: *.wroclaw.tpnet.pl 04.09.01, 08:32
          Sorry.
          Nie zauwaylem V kolumny oglupiaczy wyborcow
          co zamiast pisac o faktach i ich tragicznych skutkach dla narodu,
          wyliczaja ze slownika PRZYMIOTNIKI i IMISLOWY
          na czesc ich idola BALCEROWICZA !!!!

Obserwowalem metamorfoze "wyznawcow" mumii libertynskiej,
          dopuszczajacej zboczenia, posiadanie broni, aborcje, eutanazje,
          nierowny START dla okradzionych z zyciorysow , oplacenie sie komunistom by oddali wladze -
          slynne pow. Gieremka itp.

Otwarcie granic dla handlu z zachodem i cofniecie niewymienialnosci zlotego
          - kretyni okrzykneli "CUDEM".
          Przypomina to zydowska madrosc rabina. ktory pozwolil wyprowadzic koze
          z ciasnego mieszkanka do oborki, by z powrotem miec te sama przestrzen,
          - ale jaka ulga i mniejszy smrod !!!!!!! Tylko kto ta koze Polsce w 1944 wprowadzil ?
          Przeciez Pan Leszek Niemilosierny byl w KC PZPR do 1990 roku !!!

to prosze terz na wiare przyjac, bo nie na wiare to po 3 m-cach
          nic juz sie nie sprawdzilo, oprocz zysku 114 % spekulantow swiata:
          Cytuje przymiotniki na wiare dlo kretynow:

Natomiast uparcie i wbrew
          "wszelkim przeciwnościom" robił swoje. Najczęściej za cenę ostracyzmu, wrogości
          części ( jakiej czesci ?) społeczeństwa, pomówień itd.
          Wbrew "pozorom" (czyzby?) jednak, on jako jedyny, zrobił dla tego kraju więcej niż cała banda
          kreujących sie publicznie na obrońców narodu i uważających sie za jego wybrańców
          politykierów.
          W naszym kraju jednak tak jest, że nie docenia sie tego co rzeczywiście coś
          zrobi /zazdrość, zawiść../, ale tego co tylko dużo, często i głośno mówi i
          obiecuje, przewaznie głupoty, a jeszcze na dodatek dezawuuje dorobek innych
          uważając że tylko on zrobiłby to najlepiej.
          NIECH ŻYJE PROFESOR LESZEK BALCEROWICZ !!!!
          Pozwolil "wtajemniczonym" na wszelkie afery - wyliczane TU na FORUM
          wielokrotnie !!!!!!!
          • Gość: Eko Re: Janusz Korwin-Mikke IP: *.ols.bptnet.pl 05.09.01, 22:52
            Gość portalu: # napisał(a):

> Sorry.
            > Nie zauwaylem V kolumny oglupiaczy wyborcow
            > co zamiast pisac o faktach i ich tragicznych skutkach dla narodu,
            > wyliczaja ze slownika PRZYMIOTNIKI i IMISLOWY
            > na czesc ich idola BALCEROWICZA !!!!
            >
            > Obserwowalem metamorfoze "wyznawcow" mumii libertynskiej,
            > dopuszczajacej zboczenia, posiadanie broni, aborcje, eutanazje,
            > nierowny START dla okradzionych z zyciorysow , oplacenie sie komunistom by odda
            > li wladze -
            > slynne pow. Gieremka itp.
            >
            > Otwarcie granic dla handlu z zachodem i cofniecie niewymienialnosci zlotego
            > - kretyni okrzykneli "CUDEM".
            > Przypomina to zydowska madrosc rabina. ktory pozwolil wyprowadzic koze
            > z ciasnego mieszkanka do oborki, by z powrotem miec te sama przestrzen,
            > - ale jaka ulga i mniejszy smrod !!!!!!! Tylko kto ta koze Polsce w 1944 wprowa
            > dzil ?
            > Przeciez Pan Leszek Niemilosierny byl w KC PZPR do 1990 roku !!!
            >
            > to prosze terz na wiare przyjac, bo nie na wiare to po 3 m-cach
            > nic juz sie nie sprawdzilo, oprocz zysku 114 % spekulantow swiata:
            > Cytuje przymiotniki na wiare dlo kretynow:
            >
            > Natomiast uparcie i wbrew
            > "wszelkim przeciwnościom" robił swoje. Najczęściej za cenę ostracyzmu, wrogo
            > ści
            > części ( jakiej czesci ?) społeczeństwa, pomówień itd.
            > Wbrew "pozorom" (czyzby?) jednak, on jako jedyny, zrobił dla tego kraju więc
            > ej niż cała banda
            > kreujących sie publicznie na obrońców narodu i uważających sie za jego wybra
            > ńców
            > politykierów.
            > W naszym kraju jednak tak jest, że nie docenia sie tego co rzeczywiście coś
            > zrobi /zazdrość, zawiść../, ale tego co tylko dużo, często i głośno mówi i
            > obiecuje, przewaznie głupoty, a jeszcze na dodatek dezawuuje dorobek innych
            > uważając że tylko on zrobiłby to najlepiej.
            > NIECH ŻYJE PROFESOR LESZEK BALCEROWICZ !!!!
            > Pozwolil "wtajemniczonym" na wszelkie afery - wyliczane TU na FORUM
            > wielokrotnie !!!!!!!

Gratuluję # poziomu intelektualnego, jaki wypełza zza jego pełnych argumentów,
            wyważonych wypowiedzi. Tak jakby słuchać Władysława Gomułki w późnych latach 60-
            tych, z tymi samymi pseudonaukowymi analizami, tylko główny bohater się nieco
            zmienił. No ale zawsze musi być "kozioł ofiarny" Bez takiego "kozła", zera nie
            mające nic do powiedzenia nie zaistniałyby w ogóle. Nie wiedziałyby ile można
            dokonać. Dzięki istnieniu "kozła" wiedzą, i popadają w kompleksy, skutkujące
            takim natężeniem krytyki.
            A że im się nie udało niczego dokonać o czym byłoby głośno?
            To też oczywiście wina Balcerowicza. Gdyby nie ten Balcerowicz, to mielibyśmy
            kraj mlekiem i miodem płynący, bez korupcji, z zamkniętymi granicami, bez obcego
            kapitału, zylibyśmy sobie spokojnie, na polach rosłoby nam żytko, w domach
            przelewałaby sie gorzałka, wszyscy chwaliliby swoich przywódców i co sobota brali
            udział w czynie społecznym...
            "#" to wszystko już dawno przerabialiśmy!!!.
            Myślisz, że jesteś bardziej oryginalny od Gomułki???
            Oj, naiwny!!! Ale w końcu dobry kandydat na jakiegoś ministra w nowym rządzie SLD-
            UP. Może od propagandy?
            Wystarczy tylko dużo i często mówić, a że bez sensu??? To juz nieważne,
            bo "kłamsstwo powtarzane po wielokroć, w końcu staje sie prawdą".
            Doprawdy, trudno o WIĘKSZEGO I BARDZIEJ CZERWONEGO KOMUCHA!!!!
            Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących
            Eko
    • Gość: doku Balcerowicz IP: *.mofnet.gov.pl 07.09.01, 12:06
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka