marianna.rokita 13.04.05, 12:01 U Was tez tak ladnie swieci sloneczko ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marianna.rokita Wyslalam ci maila:) 13.04.05, 12:05 "Mala"-masz cos wspolnego z moim Pierwszym..... ( bylym od lat 5 ) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Slicznie GW promuje Arinze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Jeszcze ni ma, ale kiedys bedzie... 13.04.05, 12:10 Poczta selektywnej............. Odpowiedz Link Zgłoś
abprall Re: Dzien Dobry 13.04.05, 12:05 nie swieci, ale jest po chooju....pust wsjegda budet slonce, pust wjegda bude njeba.... no wot i zdrastwujtie meri... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Dzien Dobry 13.04.05, 12:07 Da da tawariszcz Sałnyszka - bljad chudaja)))))))))))))))) Zdarowie Wasze stakanem małaka Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Dzien Dobry 13.04.05, 12:15 Kto mówi, że słońca dziś nie ma? U mnie w nadmiarze, a ja zamiast wykonywac zaplanowane na dziś i jutro prace ogrodnicze siedzę przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Dzien Dobry 13.04.05, 12:16 a ty zobacz lepiej wiesc stulecia ponizej Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Wiesc stulecia : 13.04.05, 12:16 W piatek urodzily mi sie kociaki.Sliczne, rasowe itp.itd. Sztuk 3)) 2 panie i 1 pan. Imiona zostaly wybrane,chrzestnych prosze o przesylanie prezentow (niemile widziane wisiorki, zegarki, biblie itd) chrzestnymi sa : Kropekuk - kocicy o imieniu Kropka - UK Abprall - kocica o imieniu Abbpralka Jenisiej - kocurek o imieniu Jenisiej ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Sliczne. Dawaj fotke chrzestnej coreczki ;) 13.04.05, 12:22 Zaraz jeno z aparatu sciagne Matka Polka ( kocica ) wyniosla mi dzsiaj wszystkie kociaki do szafy,przyprawiajac mnie o zawal.Wchodze do pokoju a tu..... ani pol kociaka.Na szczescie sie darly, wiec zlokalizowalam je dosc szybko. No i nie mam szafy Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Pierwsze mlode twej kocicy? Bidulka, do tego i 13.04.05, 12:27 nowe miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Pierwsze mlode twej kocicy? Bidulka, do tego 13.04.05, 12:32 Spokojnie spokojnie. Najlepsze jest to, ze druga wyeksportuje kociaki na poczatku maja ))))) (pod warunkiem ze nie udaje ciazy, tak jak to zrobila ostatnio ) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita no to jeszcze zajrzyj :) 13.04.05, 15:04 treaz juz niestety bedzie gorsza wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: czesc marianno 13.04.05, 12:25 Witaj Ciesze sie,ze jestes pod tym konkretnym nickiem Calusow 100000 Odpowiedz Link Zgłoś
dajczgewand z otwarta przylbica;) /.nf. : ,dos/ 13.04.05, 13:18 helmu skafandra? )) witaj wiosno na dnie oceanu JD Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: z otwarta przylbica;) /.nf. : ,dos/ 13.04.05, 13:34 Wiem przeciez i sie bardzo, bardzo ciesze Ja tez.... od dawna Wiosna na dnie oceanu nie ma barw, ani zapachu Ramiona omolkow, rozgwiazd ryby potwory wyciagaja do niej swoje paszcze nie dociera do niej swiatło jest niewiele tlenu w jej wiosenny plaszcz otulone sa wraki statkow i samolotow swiecaca ryba dzis podarowala jej odrobine blasku nie swiatla a blasku... i czasem tylko wiosnie na dnie oceanu zrobi sie zimno... minus/plus temperatura.. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: ,dos!66 ,dos!67 ,dos!68 13.04.05, 13:55 III.08 no i bardzo dobrze. III - idy marcowe,koty, w marcu jak w garncu..... i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita do jozefa:) 13.04.05, 17:30 co do TVizji mam juz czasem jej dosc.Poszlam na wystawe kotow, wystawiac potwory. No i jedna z telewizji dowiedziala sie ,ze Rokita wystawia potwory. Siedzieli 3 godziny.Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 15:18 marianna.rokita napisała: > U Was tez tak ladnie swieci sloneczko ? > ze słoneczka zza akna przesyłam ci jego promyczek uśmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 15:21 dziekuje )))))) odyslam ten zza mojego okna Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 15:24 A u mnie słonka ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 15:26 a to realnie jestes poszkodowana ((((( Jutro, pojutrze zaswieci Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 15:44 No nie wiem, czy zaświeci. Chmurzyska wiszą, ciężkie i ciemne. Ogólnie - barowa pogoda. Polazłam do skarbówki, frycowe odstałam i dowiedziałam się, że muszę przepisać PIT-a na inny numerek. A program z płytki z Rzepy się upiera, że numerek właściwy. Ale co ja będę z urzędem zadzierać! Chcą inny to dostaną. Tyko nie wiem, jak przekonać program do zmiany, a ręcznie mi się nie chce wypełniać. Furda, mogło być gorzej. Kotka wlazła Ci Marianko do szafy, widać na zewnątrz bezpieczna się nie czuje. Może czuje zagrożenie ze strony innych zwierzów? Zostaw jej tam pudełko, jak kotki trochę podrosną i je wydasz, to pudełko zlikwidujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 15:54 Kotka zajela cala szafe Wyrzucilam reszte ciuchow do innej i tyle. Co do skarbowego nawet mnie nie denerwuj.Nie dosc,ze place co miesiac skarobowemu PIT 5 L, +VAT7, to jeszcze teraz rozliczenia.Nawet nie sam fakt rozliczen mnie wscieka, ale to,ze musze poszukac paru dokumentow dla mojej ksiegowej i dac komus,zeby jej podrzucil. Z papierkami to mi sie nawet jezdzic nie chce. Wczoraj natomiast wysmialam babke z banku, bo ta inteligentnie chciala mi koniecznie po raz enty wcisnac karte kredytowa gold. Ja w koncu mowie,dobra pani daje. A ona :Juz daje ale prosze mi doniesc zaswiadczenie z ZUS i PIT Oczywiscie karty tradycyjnie po tych slowach nie wzielam, bo po take papierki musialabym stawic sie osobiscie, czego ani mysle wykonac. Dodatkowo karty kredytowe, sprawiaja,ze wydajemy wiecej niz trzeba.Znam siebie.Gdybym zobaczyla ekstra kiecke, nowego kota, czy cos w tym stylu,natychmast wydawalabym kase na prawo i lewo.A po co? (A propos upatrzylam hihi ekstra koteczke ) Wiec na zlosc bankowi mam zlote konto, nawet niezle oprocentowane, i nie place im za uzytkowanie owego kawalku plastiku Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 16:53 marianna.rokita napisała: > Kotka zajela cala szafe Wyrzucilam reszte ciuchow do innej i tyle. Jak to całą szafę??? To tygrysica jest właśnie czy CUŚ??? > Co do skarbowego nawet mnie nie denerwuj. Ja tam do żadnych księgowych nie latam, sama produkuję. Oszukałam program i mi wydał PIT 37, wypełniłam, jutro zadzieram kiece i lece. Co by mieć z głowy i zacząć się czymś przyjemnym zajmować. Muszę kupić materiał na nowego ciucha, a do tego głowa musi być wolna od PIT-ów. >A ona :Juz daje ale prosze mi doniesc zaswiadczenie z ZUS i PIT hehehe, chyba się na rozum zamienili. A może tak jeszcze od proboszcza jakiś elegancki papierek? > Dodatkowo karty kredytowe, sprawiaja,ze wydajemy wiecej niz trzeba. Ja mam kartę płatniczą. Kredytową posłałam na drzewo. >Gdybym zobaczyla ekstra kiecke, nowego kota, koleżanka miała persa, za 3 tys PLN, karmiła gotowym pokarmem i zdechł. Coś mu się z flakami porobiło, weterynarz powiedział, że te puszkowe żarcia szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 16:57 > puszkowe żarcia szkodzą. najbardziej chyba konserwanty! Zwierzeta nie lubia tych cyferek "E trzysta_coś" czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 17:23 Co do persa: Zalezy jakie puszkowe.Ja karmie Hill's -em,Animonda,z suchego Royal Caninem,Nutro ( nie mylic z polskim Nutra ),Hill's + miesko przemrozone ( nie codziennie,bo ma zbyt duzo azotanow ). Roznica pomiedzy np.Animonda a np.Whiskasem,Kitekatem,Friskiesem polega na tym,ze do np.whiskasa daje sie bialko sojowe, a w samym whiskasie jest do 4 proc miesa. (!)Dalej: do whiskasa nie dodaje sie waznej dla kota tauryny. Kolejno : dodaje sie glutaminian sodu,wzmacniacz smaku i zapachu.Ten bardzo szkodzi na nerkki.Mozna miec duza szanse,ze kotek trafi po 3 latach na stol z kamica,struwitami itd. Jesli Pers byl maly,calkiem prawdopodobne, ze majac wrazliwy uklad pokarmowy mogl nie przezyc tego swinstwa. Co do zaswiadczenia od proboszcza,ja zapytalam czy potrzebuja tez mojej metryki.... Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 17:00 Myslalam, ze cie skosili w ramach wiosennego koszenia trawy. Tutaj ostatnio sprzymierzone sily kosiarzy uzbroily sie przeciwko piszczacej trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 17:14 Mnie skosili ? A za co ????? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Witaj Marianno! 13.04.05, 16:21 a000000 napisała: > No nie wiem, czy zaświeci. Chmurzyska wiszą, ciężkie i ciemne. słonko w dzień zawsze świeci,to w nocy skrywa się za horyzontem trochę wyobraźni i...w barze też ci może zaświecić może nie słoneczko, ale czyjś błysk w oku też jest nie do pogardzenia w taką niepogodę Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Witaj Marianno! AZERKO: 13.04.05, 18:22 a000000 napisała: > A u mnie słonka ani widu ani słychu. Ale Ty jesteś sama Słoneczkiem, Azerko, więc sama swoją obecnością to rekompensujesz! Jak niebo zaciągnięte chmurami, to spójrz w lusterko po prostu i już będzie Słoneczko! Odpowiedz Link Zgłoś
t0g U nas termin skladania podatków pojutrze. 13.04.05, 18:31 Nasze już dawno poszły, bo od kilku lat sie łamiemy i nie robimy juz sami. Pani, licencjonowana specjalistka, bierze ok. $400, ale jestweśmy do przodu, bo ona wie o całej kupie róznych ulg, o których my sami byśmy nigdy nie mieli zielonego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: U nas termin skladania podatków pojutrze. 13.04.05, 18:40 W Polsce licencjonowana ksiegowa, za ekstra poprowadzenie calej ksiegowosci moich firm, bierze ode mnie miesiecznie 80 $. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Witaj Marianno! AZERKO: 13.04.05, 18:41 chichichi, spojrzałam w lusterko. Ogrąglutkie to było, ale czy jaśniało? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: DZIEN DOBRY BARDZO 14.04.05, 12:30 marianna.rokita napisała: > Dzis tez sloneczko! wstajesz w samo południe? już drugi dzień, czy tak zawsze? bo dla mnie to już naprawdę południe, czyli połowa dnia i nie jestem pewna czy powitać mam Ciebie Marianno dzień dobry bardzo czy raczej życzę miłego reszty dnia Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.rokita Re: DZIEN DOBRY BARDZO 14.04.05, 12:35 D nutko ! Wstaje codziennie miedzy 10.30 a 11.00 potem lece na spacer z pannami,potem pije kawke, potem otwieram kompa A pozniej juz jest dzien Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: DZIEN DOBRY BARDZO 14.04.05, 12:45 marianna.rokita napisała: > D nutko ! Wstaje codziennie miedzy 10.30 a 11.00 potem lece na spacer z > pannami,potem pije kawke, potem otwieram kompa > A pozniej juz jest dzien > > według kalendarza....zajęć Odpowiedz Link Zgłoś