Dodaj do ulubionych

Pasożyty w białych kołnierzykach

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 18:40
" Prasa wytykała np. gigantyczny wzrost kosztów ogólnego zarządzania [ w
Horteksie ] z 79 mln zł do 136 mln zł w pierwszym roku rządów Madalskiego .
Konsultanci , głównie Amerykanie , zarabiali krocie . "

" Kokosy tkwiły nie w majątku NFI , ale w zarządzaniu nimi .
Niezależnie od osiąganych wyników wynagrodzenie za zarządzanie funduszem
wynosiło blisko 1,6 mln euro rocznie . "

"Profit" nr 7/2002

Obserwuj wątek
    • Gość: wild a głupie Pasożyty w Urzędach Skarbowych... IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.07.02, 18:42
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> " Prasa wytykała np. gigantyczny wzrost kosztów ogólnego zarządzania [ w
      > Horteksie ] z 79 mln zł do 136 mln zł w pierwszym roku rządów Madalskiego .
      > Konsultanci , głównie Amerykanie , zarabiali krocie . "
      >
      > " Kokosy tkwiły nie w majątku NFI , ale w zarządzaniu nimi .
      > Niezależnie od osiąganych wyników wynagrodzenie za zarządzanie funduszem
      > wynosiło blisko 1,6 mln euro rocznie . "
      >
      > "Profit" nr 7/2002
      >

smutne? sad
      • Gość: V.C. Pasożyty w białych kołnierzykach IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 18:50
        " Kontrolerzy NIK w roku 2001 w swoim raporcie uznali ,że NFI korzyści
        przynosiły głównie firmom zarzadzającym .
        Everest Capital zarzucili m.in. ,że pobrała do NFI Foksal 2,5 mln zł tytułem
        nienależnego wynagrodzenia oraz niezapłaconych kosztów najmu lokali . '

"Transakcja niedoszła do skutku . Wiadomo tylko ,że PZU Życie z tytułu
        niezrealizowanych umów opcyjnych na akcje NFI zapłaciło Raiffeisenowi 23 mln
        zł . "

"Profit" nr 7/2002
        • Gość: wild V.Cek :) wolny przetarg to podstawa uczciwej ... IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.07.02, 19:00
          prywatyzacji smile

np. sprzedaż Hortexu! smile realną cene określi rynek!
          przychodzi V.Cek i wild! V.cek daje 5zł wild 5.50 zł wygrywa wild przejmuje
          zarząd ( NFI nie jest mu potrzebne ) robi z Hortexem co chce np. zmienia profil
          na pole golfa itd.

przekręty sie biorą z pseudoprywatyzacji - tak bedzie trwać te "pseudo" jak firma
          nie wyjdzie z bagna powiązan z urzednikami politykami i kolesiami i koncesjami

PS. pamiętasz pomysł zrzucenia z samolotów w 92 roku akcji przedsiębiorstw? i
          wolnym obrotem tegoż przez ludzi? smile)

• Gość: V.C. Re: a głupie Pasożyty w Urzędach Skarbowych...? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 18:57
        Gość portalu: wild napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
        >
        > > " Prasa wytykała np. gigantyczny wzrost kosztów ogólnego zarządzania [ w
        > > Horteksie ] z 79 mln zł do 136 mln zł w pierwszym roku rządów Madalskiego
        > .
        > > Konsultanci , głównie Amerykanie , zarabiali krocie . "
        > >
        > > " Kokosy tkwiły nie w majątku NFI , ale w zarządzaniu nimi .
        > > Niezależnie od osiąganych wyników wynagrodzenie za zarządzanie fundusze
        > m
        > > wynosiło blisko 1,6 mln euro rocznie . "
        > >
        > > "Profit" nr 7/2002
        > >
        >
        > smutne? sad

Zależy z kórej strony spojrzeć .

Jesli chodzi o mnie ( mimo ,że nie prowadzę własnej dzia\łalności gospodarczej )
        to Urząd Skarbowy w ostatnich latach zwrócił mi blisko 4000 zł smile
        • Gość: wild no widzisz czemu sie czepiasz kołnierzyków? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.07.02, 19:02

> Gość portalu: wild napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: V.C. napisał(a):
          > >
          > > > " Prasa wytykała np. gigantyczny wzrost kosztów ogólnego zarządzania
          > [ w
          > > > Horteksie ] z 79 mln zł do 136 mln zł w pierwszym roku rządów Madalsk
          > iego
          > > .
          > > > Konsultanci , głównie Amerykanie , zarabiali krocie . "
          > > >
          > > > " Kokosy tkwiły nie w majątku NFI , ale w zarządzaniu nimi .
          > > > Niezależnie od osiąganych wyników wynagrodzenie za zarządzanie fun
          > dusze
          > > m
          > > > wynosiło blisko 1,6 mln euro rocznie . "
          > > >
          > > > "Profit" nr 7/2002
          > > >
          > >
          > > smutne? sad
          >
          > Zależy z kórej strony spojrzeć .
          >
          > Jesli chodzi o mnie ( mimo ,że nie prowadzę własnej dzia\łalności gospodarczej
          > )
          > to Urząd Skarbowy w ostatnich latach zwrócił mi blisko 4000 zł smile

co myślisz o dyskryminacji w odliczaniu podatków narzuconych np. przez białych
          dla czarnych w np. Vacie? i w czym jest gorszy emeryt od czarnego? smile
    • Gość: wild Ola lubi pić soki z Hortexu i myśli o pasożytach! IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.07.02, 19:09
      jak przestanie lubić - zacznie myśleć o innych pasożytach! smile

• Gość: V.C. Pasożyty w białych kołnierzykach IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 19:28
        Jestem za wstrzymaniem prywatyzacji i za obniżeniem podatku VAT do co najwyżej
        20 % .
        • Gość: wild Ola lubi soki wybrane za nią przez V.Cedeka! IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.07.02, 19:56

> Jestem za wstrzymaniem prywatyzacji i za obniżeniem podatku VAT do co najwyżej
          >
          > 20 % .

Jestem za prywatyzacją co sie da ( wolne przetargi ) ... tez lasy pola parki
          rzeki, likwidacja limitu koncesji ( np. Tpsa taksówkarze baloniarze itp ) -
          likwidacja Vatu cła... ( nie lubie jak dzieci sie zmusza do płacania haraczu za
          lizaki i pączki i inne prezenty ) pieniądze z totalnej prywatyzacji posłużą na
          spłate zobowiązań przy zmianie sposobu opłat za usługi państwa każdy zadeklaruje
          na 4 lata jakie usługi wybierze i zadekalaruje sume miesięczną potrzebną do np.
          wynajecia policjanta lub sądu ( ostrożni wybiorą dodatkowo kulturę i zoo )
          cena usługi ochrony prawdopodobnie bedzie sie obniżać z powodu wypierania przez
          zwinne powiązanie ubezpieczenia i ochrony w doborowolnych polisach
          ubezpieczeniowych itd. itd.

Czy spytasz sie mnie kto bedzie kontrolował wielkość zarobków w Hortexie? i po
          co? smile
          • Gość: V.C. Wild za totalitaryzmem !? ;-) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 20:11
            Gość portalu: wild napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
            >
            > > Jestem za wstrzymaniem prywatyzacji i za obniżeniem podatku VAT do co naj
            > wyżej
            > >
            > > 20 % .
            >
            > Jestem za prywatyzacją co sie da ( wolne przetargi ) ... tez lasy pola parki
            > rzeki, likwidacja limitu koncesji ( np. Tpsa taksówkarze baloniarze itp ) -
            > likwidacja Vatu cła... ( nie lubie jak dzieci sie zmusza do płacania haraczu za
            >
            > lizaki i pączki i inne prezenty ) pieniądze z totalnej

Wydało się . Jesteś za TOTALITARYZMEM wolnego rynku wink

prywatyzacji posłużą na
            > spłate zobowiązań przy zmianie sposobu opłat za usługi państwa każdy zadeklaruj
            > e
            > na 4 lata jakie usługi wybierze i zadekalaruje sume miesięczną potrzebną do np.
            >
            > wynajecia policjanta lub sądu ( ostrożni wybiorą dodatkowo kulturę i zoo )
            > cena usługi ochrony prawdopodobnie bedzie sie obniżać z powodu wypierania przez
            >
            > zwinne powiązanie ubezpieczenia i ochrony w doborowolnych polisach
            > ubezpieczeniowych itd. itd.
            >
            > Czy spytasz sie mnie kto bedzie kontrolował wielkość zarobków w Hortexie? i po
            > co? smile
            >

W tym samym czasie kiedy zarząd Horteksu i konsultanci z USA wypłacali sobie
            miliony , zredukowano zatrudnienie w firmie z 5 tys. do zaledwie 1,3 tys. ...

Byłeś kiedys na zasiłku dla bezrobotnych ?
            • Gość: wild bojszewicy laissez faire łaczcie sie! <:) IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 09.07.02, 20:20

> Wydało się . Jesteś za TOTALITARYZMEM wolnego rynku wink

+:]

> W tym samym czasie kiedy zarząd Horteksu i konsultanci z USA wypłacali sobie
              > miliony , zredukowano zatrudnienie w firmie z 5 tys. do zaledwie 1,3 tys. ...

jak by było gdyby V.Cekowi spadło 51% akcji na głowe? ( NFI to są
              kumplopoklepywacze )

> Byłeś kiedys na zasiłku dla bezrobotnych ?

nie ( wstyd mi było okradać emerytów, wolałem znaleść gorszą prace - idota! big_grin )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka