Dodaj do ulubionych

jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTGLOB

26.06.05, 15:28
Drogie szanowne rozwodnione Kolezenstwo,
poniewaz grozba rodzacego sie w POlsce nacjonalizmu spedza nam wszystkim sen
z oczu, proponuje wspolne brain storming i zastanowienie sie jak zatrzymac to
grozne zjawisko. Mnie sie wydaje, ze ten kielkujacy nacjonalizm nalezy po
prostu zasymilowac, tzn. poznac dobrze hasla MW i wyjsc im na pzreciw z
otwartymi rekoma. Moze oni sa sfrustrowani i zli, bo nie widza w tej III RP
szans dla siebie na godne ludzkie zycie? Moze sa glodni i chca pracy i
chleba, oraz znudzeni, wiec chca igrzysk? Proponuje zatem zorganizwac w
Polsce Solidarnosc alterglobalistyczna, nazwijmy ja Soliddarnosc bis, albo
skrotowo "SALTGLOB", pod ktorej sztandarami bedziemy wspolnie walczyc z
zabojcza korpo-globalizacja, ktora pozbawia miliony ludzi w EU i w USA pracy,
zamieniajac ich we wscieklych nedzarzy. Uczynmy ich naszymi sojusznikami w
slusznej walce o humanizm. Mysle, ze wowczas nacjonalizm zniknie z polskiej
sceny politycznej. Co myslicie o tym projekcie?smile)
z pozdrowieniem kordialnym salglobalnymsmile)
salve!
Obserwuj wątek
    • patience Szanowna czarownico. 26.06.05, 15:38
      Nie wykluczam, ze w milosierdziu jest metoda. Zamiast kijaszka poglaskac Konia
      Ktoremu Wydaje sie Ze Mowi po glowce i pozalowac, ze go tatus w dziecinstwie
      bijal. Moge sie poswiecic i wysluchac jego zalosnej historii, ale wolalabym,
      zeby sie wyplakiwal jednak nie w moja bluzke, bo sie obawiam chorob i roznych
      takich.
      • czarownica.z.salem Re: Szanowna czarownico. 26.06.05, 16:22
        Droga Patience,
        tu nie o milosierdzie idzie, ale o zdrowy historyczny rozsadek. wspomnij jak
        sie zrodzil w Niemczech nazizm? Ano podczas wielkiego swiatowego krachu
        gospodarczego oraz wielkiego bezrobocia. To Ci powinno dac do mylenia. Im
        dluzej bedziemy tolerowac marginalizacje ekonomiczna mas, tym wieksza
        zaplacimy za to cene. Mozna sie oczywiscie ludzic, ze cos da sie zmienic
        kosmetyka albo osmieszaniem. Obawiam sie, ze nic sie nie zmieni, bo glodnych
        trzeba NAKARMIC. Tego nic nie zastapi Patience. Podobne zdanie maja tacy
        naiwniacy jak Chomsky, Vidal, Stiglitz, Krugmann, Kennedy i inni podobni.
        • rycho7 bojowka przeciw neoliberalom 26.06.05, 16:59
          czarownica.z.salem napisał:

> Im
          > dluzej bedziemy tolerowac marginalizacje ekonomiczna mas, tym wieksza
          > zaplacimy za to cene.

Obecny miot "ekonomistow" postawil na historyczna amnezje. Byc moze jest to
          spisek neoliberalow z USA przeciwko reszcie swiata. Aczkolwiek w spiski nie
          lubie wierzyc to jednak w tych okolicach po prostu smierdzi.

Cena placimy juz, ze Europa nie jest imperialna potega. Udajemy, ze nie wiemy
          dlaczego potykamy sie na "prostej" drodze.
    • owca_czarna Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 16:04

> Drogie szanowne rozwodnione Kolezenstwo,
      > poniewaz grozba rodzacego sie w POlsce nacjonalizmu spedza nam wszystkim sen
      > z oczu, proponuje wspolne brain storming i zastanowienie sie jak zatrzymac to
      > grozne zjawisko. Mnie sie wydaje, ze ten kielkujacy nacjonalizm nalezy po
      > prostu zasymilowac, tzn. poznac dobrze hasla MW i wyjsc im na pzreciw z
      > otwartymi rekoma. Moze oni sa sfrustrowani i zli, bo nie widza w tej III RP
      > szans dla siebie na godne ludzkie zycie? Moze sa glodni i chca pracy i
      > chleba, oraz znudzeni, wiec chca igrzysk? Proponuje zatem zorganizwac w
      > Polsce Solidarnosc alterglobalistyczna, nazwijmy ja Soliddarnosc bis, albo
      > skrotowo "SALTGLOB", pod ktorej sztandarami bedziemy wspolnie walczyc z
      > zabojcza korpo-globalizacja, ktora pozbawia miliony ludzi w EU i w USA pracy,
      > zamieniajac ich we wscieklych nedzarzy. Uczynmy ich naszymi sojusznikami w
      > slusznej walce o humanizm. Mysle, ze wowczas nacjonalizm zniknie z polskiej
      > sceny politycznej. Co myslicie o tym projekcie?smile)
      > z pozdrowieniem kordialnym salglobalnymsmile)
      > salve!

Czarownico, czyżbyś ostatio była na jakimś polit-sabat na kótrym dyskutowano o
      zmianie frontu działania? Myslisz, że MW nie rozpozna podtępu w tej nagłej
      asymilacji?
      • czarownica.z.salem Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 16:26
        Alteglobalizm jest moja rewolucyjna piesnia na ustach koralowych od czasu,
        kiedy poznalam zgubne efekty globalizacji. A politszabat obywa sie stale w
        siecismile). Poszukaj i przylec na swojej miotle, owieczko.
        • patience Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 16:35
          Nie chcialabym wzudzac twoich watpliwosci czarownico, ale owieczka ma racje.
          wszypolacy moga nie uwierzyc w ta nagla a niespodziewana chec asymilacji. A
          jesli chodzi o poszukiwanie zla w globalizmie, to tez mi sie wydaje ze owca ma
          razje. Zlo nie jest na zewnatrz, tylko jest czescia nas. Kazdy czlowiek ma swego
          karla. Dlatego globalizmu nie bylo, a zlo mialo sie dobrze, globalizmu nie
          bedzie, a zlo tez sie bedzie dobrze mialo. Proponuje wiec zeby uwzglednic
          potrzebe samodoskonalenia.
          • czarownica.z.salem Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 17:31
            ja bynajmniej nie jestem przeciw samodoskonaleniu i je popieram. Tylko mam byc
            moze nieco szersza perpektywe i widze, ze nacjonalizm rodzi sie wszrdzie na
            swiecie jako bunt przeciw korporacyjnemu totalitaryzmowi i zniewoleniu.
            Czlowiek kiedy glodny - zly. Glodu nie wybijesz ludziom z glowy pala, ani
            wysmiewaniem. Mozesz go jedynie usunac marchewka. Zreszta zachowanie Polakow w
            tej materii jest bez wiekszego znaczenia. Jako pierwsi korpo-globalizacje obala
            jej tworcy - Amerykanie. Ten proces juz sie zaczal zarowno w kregach
            intelektualistow, jak i politykow i przybiera na sile. Polska moze sie wlaczyc,
            albo nie, to jest bez wiekszego znaczenia.
            • patience Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 17:50
              Nie mam nic przeciwko szerokim perspektywom, tylko skad sie w takim razie wzial
              wzorcowy przyklad korporacjonizmu w postaci faszyzmu wloskiego? A poza tym
              wydaje mi sie ze wszystkie totaliaryzmy, jakie sobie ludzkosc zafundowala,
              zaczynaly sie od znalezienia wroga NA ZEWNATZRZ, ktorego koniecznie musieli
              zniszczyc NIEWINNI, pod swiatlym kierownbictwem NIEWINNYCH NAJBARDZIEJ, a za to
              najlepiej wiedzacych i z szerszymi horyzontami. W tym sensie moze sie obrazisz,
              ale wymiana swiatlego kierownictwa giertycha na swiatle kierownictwo
              Seattle'owcow to jak wymiana pistoletow przystawionych do glowy, przy czym jeden
              i drugi nabity.
            • gini Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 18:17

> ja bynajmniej nie jestem przeciw samodoskonaleniu i je popieram.

No to idz sie samodoskonalic i przestan wypisywac idiotyzmy.

Tylko mam byc
              > moze nieco szersza perpektywe i widze, ze nacjonalizm rodzi sie wszrdzie na
              > swiecie jako bunt przeciw korporacyjnemu totalitaryzmowi i zniewoleniu.
              > Czlowiek kiedy glodny - zly. Glodu nie wybijesz ludziom z glowy pala, ani
              > wysmiewaniem. Mozesz go jedynie usunac marchewka. Zreszta zachowanie Polakow
              w
              > tej materii jest bez wiekszego znaczenia. Jako pierwsi korpo-globalizacje
              obala
              >
              > jej tworcy - Amerykanie. Ten proces juz sie zaczal zarowno w kregach
              > intelektualistow, jak i politykow i przybiera na sile. Polska moze sie
              wlaczyc,
              >
              > albo nie, to jest bez wiekszego znaczenia.
              • patience Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 18:33
                idiotyzmy to tez nie sa. mozna nie lubic seattleowcow, ale jest faktem ze
                aktualny podzial krajow swiata na sfery luksusu i totalnej nedzy nie jest dobrym
                pomyslem, mowiac delikatnie. Dobrze ze sa ludzie ktorzy to przypominaja.
                Osobiscie jestem bardzo ciekawa co wyjdzie z tego programu oddluzania panstw
                afrykanskich obwarowanego reformami demokratycznymi. Uwazam ze to na pewno
                lepsze niz ta krretynska pomoc dla dyktatorow i zlodziej organizowana do tej
                pory przez ONZ. A wlasnie program oddluzania afruyki jest w duzym, stopniu
                zasluga awantur urzadzanych przez seattleowcow.
    • allegro.con.brio Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 16:14
      > Proponuje zatem zorganizwac w

Myślę że podobne tobie świrusy są dużo gorsze niż chłopaki z MW. Tamci
      przynajmniej mają zdrowe podejście do pedałów. Zatem konkluzja: won!
      • centre.gravity juz po weekendzie szok ? 26.06.05, 16:17
        a to won to niby do kogo ? znowu ci ktos przeszkadza? moze sam sie zastanowisz
        nad wymarszem? don't be long !
        • allegro.con.brio Re: juz po weekendzie szok ? 26.06.05, 16:44
          Jesteś tak udany jak landkretyn.
      • patience Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 16:36
        > Myślę że podobne tobie świrusy są dużo gorsze niż chłopaki z MW. Tamci
        > przynajmniej mają zdrowe podejście do pedałów. Zatem konkluzja: won!

Moja konkluzja jest za to taka, ze dzisiaj wypiles nieswieze piwo. Na to
        potrzebujesz tabletki a nie bluzgania na ludzi.
        • allegro.con.brio Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 16:44
          A gdzie Ty bluzgi widzisz?
    • hymen A gdzie pierwsza zadyma się odbędzie? / NT 26.06.05, 16:55

• hasz0 Totalitaryzm zidentyfikowany! 26.06.05, 18:18
        PARAFRAZUJĄC -
        Jeśli znajdziemy wroga WEWNĄTRZ, którego koniecznie będą musieli
        zniszczyc WINNI, pod swiatlym kierownictwem WINNYCH NAJBARDZIEJ, a za to
        najgorzej wiedzacych i z węższymi horyzontami to zabezpieczymy się przed
        totalitaryzmem.

No to będzie tak:

winni i najgorzej wiedzacy to oczywiście - komuchy,
        najbardziej winni z węższymi horyzontami - ubecy i esbecy
        czyli jeśli komuchy ubecy i esbecy zniszczą tych, którzy chcą rozliczyć IIRP
        i totalitaryzm giertychów i kaczorów zażegnany w zarodku!
        Tak by można wywnioskować z poniższego

"ze wszystkie totaliaryzmy, jakie sobie ludzkosc zafundowala,
        zaczynaly sie od znalezienia wroga NA ZEWNATZRZ, ktorego koniecznie musieli
        zniszczyc NIEWINNI, pod swiatlym kierownbictwem NIEWINNYCH NAJBARDZIEJ, a za to
        najlepiej wiedzacych i z szerszymi horyzontami"

Nikogo nie chcę kopać po kostkach. Tym bardziej panie.
        • patience Re: Szukasz piatej kolumny? 26.06.05, 18:37
          Owca znalazla.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25541998&a=25655857
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25541998&a=25677403
    • gini Re: jak zwalczyc rodzacy sie faszyzm -> SALTG 26.06.05, 18:14

> Drogie szanowne rozwodnione Kolezenstwo,

A co to ma znaczyc "rozwodnione kolezenstwo"?
      Zaznaczam, ze ja twoja kolezanka nie jestem i nie bede napewno.

> poniewaz grozba rodzacego sie w POlsce nacjonalizmu spedza nam wszystkim sen
      > z oczu,

Pisz za siebie mnie nie spedza.
      Jestem nacjonalistka.

proponuje wspolne brain storming i zastanowienie sie jak zatrzymac to
      > grozne zjawisko.

To sie zastanawiaj ale beze mnie i pisz w swym wlasnym imieniu.

Mnie sie wydaje, ze ten kielkujacy nacjonalizm nalezy po
      > prostu zasymilowac, tzn. poznac dobrze hasla MW i wyjsc im na pzreciw z
      > otwartymi rekoma

Wyjsc na przeciw otwartymi rekoma, no fajnie, i co jeszcze?

. Moze oni sa sfrustrowani i zli, bo nie widza w tej III RP
      > szans dla siebie na godne ludzkie zycie? Moze sa glodni i chca pracy i
      > chleba, oraz znudzeni, wiec chca igrzysk? Proponuje zatem zorganizwac w
      > salve!

Co za debil nastepny, to forum spada na psy calkowicie.
    • czarownica.z.salem co to alterglobalism 26.06.05, 18:38
      alterglobalism already proves one of the most significant examples of
      opposition to global hegemony of capitalism, examples of citizens’ social
      creativity.
    • czarownica.z.salem wyjasnienie zwiazkow przyczynowo-skutkowych 26.06.05, 18:51
      korpo-globalizacja = rosnaca nedza w Europie i USA = bunt spoleczny =
      nacjonalizm - proste zwiazki, jesli ktos ich nie widzi, to jego problem.
      • hymen Re: wyjasnienie zwiazkow przyczynowo-skutkowych 26.06.05, 19:04

> korpo-globalizacja = rosnaca nedza w Europie i USA = bunt spoleczny =
        > nacjonalizm - proste zwiazki, jesli ktos ich nie widzi, to jego problem.

dokładnie tak samo, jak ktoś inny widzi. Jego problem.
        • hasz0 Wasz problem, ze od 5 lat trwacie na swoich stanow 26.06.05, 19:11
          iskach.
          Nikogo tu się nie przekona że 2 + 2 = 4.
          Po PI "R" do Li ł to okrąg 100-łowy.
    • czarownica.z.salem Noblista i korpoglobalizacja 26.06.05, 19:12
      www.thirdworldtraveler.com/Heroes/JosephStiglitz.html
    • owca_czarna tylko dla zwolenników SALTG! 26.06.05, 21:20

> Co myslicie o tym projekcie?smile)

> salve!

Czarownico, podstawowy problem leży w tym, aby asymilacja MW była
      przeprowadzona mądrze i z odpowiednimi dolegliwościami. Proponuje spełnić
      warunek taki: asymilacja musi przebiegać przynajmniej przez okres 9 miesięcy ,
      mniej więcej tyle ile trwa rozwój embrionu. Być może “powtórne narodziny”,
      przyczynia się do samoistnego wyzwolenia ze złych mocy karła, a tym samym
      nastąpi unicestwienie wszystkich przetrwalników, które pomogły im przeczekać
      okres historycznych zawirowań. Samo podanie związków przyczynowo skutkowych moze
      odnieść fiasko poprzez niezrozumienie Twojego planu.

kordialnie smile)

czarna-owca
      • czarownica.z.salem Re: tylko dla zwolenników SALTG! 26.06.05, 23:36
        Obawiam sie owieczko, ze trzeba przyspiszyc nieco rozwoj tego embrionu, bo do
        wyborow zostaly tylko 4 mesiace. Mysle, ze zawsze warto zastanawiac sie nad
        powiazaniami przyczynowo-skutkowymi roznych zjawisk spolecznych, wtedy wszelkie
        akcje sa skuteczniejsze a i, jak sadze, madrzejsze. Jesli mamy do czynienia ze
        zjawiskami globalnymi, zgubnym moze byc poszukiwanie dla nich lokalnych
        rozwiazan.
        cordialnie jak zawszesmile
      • czarownica.z.salem zapominialam dodac 26.06.05, 23:38
        ze uwielniam Stiglitza za geniusz jego rozumu i sercasmile
        • wikul A którzy to są faszyści bo mnie sie wydaje ze to 26.06.05, 23:45
          ci ubrani na czarno z żółtymi transparentami (na dole strony). Zresztą
          wystarczy popatrzyc na miny.

www.freerepublic.com/focus/f-news/1425718/posts?page=1,50
        • xiazeluka Re: zapominialam dodac 27.06.05, 09:45
          ...i Nicholsona za rolę w "Czarownicach z Salem"?
          • czarownica.z.salem Re: zapominialam dodac 28.06.05, 03:34
            oj, nie! Nicholson calkiem nie moj typ.
            Moj typ to brainy-hearty-bravy-humorywink)). Sliglitz jest brainy-hearty-bravy -
            to wiemy. Podobno ma tez duze poczucie humoru, ale nie znam go osobiscie, wiec
            na pewno nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka