Gość: f IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f Re: Molestowanie IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 10:15 Oj głupi on ...głupi ze szkoły integracyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
danka.jp Re: Molestowanie-Wyznanie molestowanej estetki 03.08.02, 11:40 Podtytuł: Publiczna masturbacja a’moralna Inwokacja estetki. Nie lubię słowa ”Żyd”. We wszystkich jego odmianach i rodzajach. Nieestetycznie mi się kojarzy . Estetycznie jestem antyżydowska. Uzasadnienie: 1.Żyd ma brzydką fizjonomię. Ma haczykowaty nos i rozbiegane oczy. 2.Żyd jest zdrajcą (Judasz) 3. Nie lubię żydokomuny 4. Żyd ma wstrętny charakter. Jest chytry, przebiegły, nieuczciwy, kłótliwy i tchórzliwy a ostatnio jeszcze stał się mordercą biednych Palestyńczyków. 5.Żyd spiskuje zawsze i wszędzie. Po tym wszystkim mogę mu tylko powiedzieć:” paszła won.” Precz z moich oczu... Precz z mej pamięci... Ta inwokacja jest wstępem do poniższych rozważań. Co ja rozumiem przez określenie molestowanie moralne? Przede wszystkim każde molestowanie uważam za molestowanie moralne. Rozumiem, że jest to forma zachowań wywołujących u osoby molestowanej co najmniej nieprzyjemne uczucie emocjonalne. Podzieliłabym molestowanie na co najmniej pięć stref, każda o innym wymiarze działania, ale powodujących podobne skutki. 1.molestowanie seksualne 2.molestowanie ekonomiczne 3.molestowanie feministyczne 4. molestowanie RASISTOWSKIE. Molestowanie jest działaniem bezpośrednio szkodzącym na sferę emocjonalną (psychikę) osoby molestowanej. Molestowanie może być działaniem słownym lub czynnym, lub obie formy razem, bezpośrednio lub pośrednio, czynnie i biernie. Powszechnie się uważa, że działanie słowne nie jest działaniem czynnym szkodzącym bezpośrednio osobie molestowanej. Im dłużej utrzymuje się działanie molestujące tym skutki mogą być tragiczniejsze dla osoby molestowanej. Molestowanie zawsze odbija się niekorzystnie na psychice, bo działa na tą jej sferę, która decyduje o poczuciu godności osobistej. Jak odróżnić molestowanie moralne od zwykłych zachowań wynikających ze współistnienia i współzależności? Granice są płynne i niejasno określone. Może wreszcie nadszedł czas by je określić i nazwać i wtedy może uda się przeciwdziałać przejawom molestowania. P.S.1 Uwagi własne co do treści ‘ubranej’ w formę. 1.brak wrodzonego talentu pisarskiego 2. Wyuczona forma przekazywania tylko informacji, których nie widać na ‘obrazku’. P.S.2 1.Do Tete i Hiacynta z podziękowaniami za archiwizowanie forumowych wypowiedzi i ich udostępnianie w razie zaistniałej konieczności. Moim zdaniem taka konieczność zaistniała, bo na forum zastosowano wobec niektórych osób molestowanie moralne. 2. Podziękowanie dla Tyu za to, że otwierając ten wątek dał mi możliwość wypowiedzi na dotkliwy dla mnie temat molestowania moralnego. Przez formy molestowania moralnego zniknęła z forum d_nutka i inne jej nicki. Dziękuję za uwagę ewentualnych ‘czytaczy’. Danka.jp-adwokat d_nutki Odpowiedz Link Zgłoś