Gość: V.C. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 19:25 " Wokalista zespołu hevymetalowego Korn publicznie wyraża przekonanie , że Adolf Hitler trafił do nieba " ... "Wprost" nr 12, 11.08.2002 , s.100 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sam Re: Hitler w niebie !? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.08.02, 19:26 A ty myślałeś, że nie ma kretynów? Odpowiedz Link Zgłoś
wild i na forum są wyznawcy "programu" Adolfa Hitlera 07.08.02, 19:30 Decydującą ekonomiczną różnicą między komunizmem a faszyzmem jest to, że komunizm dąży do tego, by całą własność zsocjalizować, natomiast faszyzm powierzchownie obstaje przy obronie praw własności. Domaga się jednak silnego rządu, który regulowałby rynek w rzekomym ogólnym interesie. Regulacje te w teorii faszystowskiej powinny być następstwem zasady chronienia obecnych właścicieli przed zmianami na rynku, które to zmiany są rzekomo zamierzonymi rezultatami nieuczciwej konkurencji ze strony niekontrolowanego wielkiego biznesu. Przeciętny drobny biznesmen z lat dwudziestych utożsamiał ekonomiczną koncepcję wolnego rynku i kapitalizmu ze status quo. Z wolnościowego punktu widzenia utożsamienie to jest błędne, ale ponieważ wszystkie partie zainteresowane w status quo nazywały się "liberałami", obrońcami "rynku" i "kapitalizmu", można zrozumieć, że apolityczny, nie szkolony w ekonomicznej teorii biznesmen nie był w stanie dojrzeć różnicy pomiędzy kapitalizmem a gospodarką mieszaną. Dlatego myślał on o rynku jako o niepowodzeniu. Oczywiście nie podobało mu się rozwiązanie komunistyczne, bo chciał zachować swój majątek. Alternatywą był faszyzm, obiecujący znieść rynek, a utrzymać prawa własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: i na forum są wyznawcy 'programu' Adolfa Hitl IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.08.02, 19:32 Ale o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
samsaranathanal Bezimenny ja Cię baaardzo proszę 07.08.02, 19:36 Nie rób obciachu Chociaż udawaj, że TY to Ja. A ja rozumiem (przeważnie) o co chodzi maxiowi. Serio serio. I nad stylem popracuj Pozdrawiam nieustająco Sam Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Hitler w niebie !? 07.08.02, 19:47 Wokalista zespolu "Korn" zapewne sie nacpal, jak to wokalisci maja w zwyczaju i plotl co mu slina na jezyk przyniesie. Olac goscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Hitler w niebie !? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 14:27 Nie powiedział tego wokalista grupy Korn ( Jonathan davis ) , lecz jej gitarzysta , niejaki James "Munky" Shaffer . " Myślę ,że to jest prawda . Hitler poszedł do Nieba ( jeśli istnieje coś takiego jak Niebo ) . On wierzył ,że to co robił było dobre i ja myślę ,że jeśli czujesz ,że coś jest dobre , to w nie mozesz się mylić . " za Metal Hammer.com.uk Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Hitler w niebie !? 08.08.02, 14:32 Gość portalu: V.C. napisał(a): > " Wokalista zespołu hevymetalowego Korn publicznie wyraża przekonanie , że > Adolf Hitler trafił do nieba " ... > A dlaczego by nie? Niezbadane są wyroki boskie. Pierwsi (czytaj najświętsi we własnym mniemaniu) będą ostatnimi. Ostatni (we mniemaniu najświętszych we włsnym mniemaniu) będą pierwszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popieram Re: Hitler w niebie !? IP: *.altkom.com.pl 08.08.02, 21:09 > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > " Wokalista zespołu hevymetalowego Korn publicznie wyraża przekonanie , ż > e > > Adolf Hitler trafił do nieba " ... > > > > A dlaczego by nie? > > Niezbadane są wyroki boskie. > Pierwsi (czytaj najświętsi we własnym mniemaniu) będą ostatnimi. > Ostatni (we mniemaniu najświętszych we włsnym mniemaniu) będą pierwszymi. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
poliklinik Re: Hitler w niebie !? 09.08.02, 16:47 Gość portalu: Popieram napisał(a): > > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > " Wokalista zespołu hevymetalowego Korn publicznie wyraża przekonani > e , ż > > e > > > Adolf Hitler trafił do nieba " ... > > > > > > > A dlaczego by nie? > > > > Niezbadane są wyroki boskie. > > Pierwsi (czytaj najświętsi we własnym mniemaniu) będą ostatnimi. > > Ostatni (we mniemaniu najświętszych we włsnym mniemaniu) będą pierwszymi. > > > Popieram. Dzięki men. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heya Re: Hitler w niebie !? IP: *.altkom.com.pl 09.08.02, 20:25 Gość portalu: V.C. napisał(a): > " Wokalista zespołu hevymetalowego Korn publicznie wyraża przekonanie , że > Adolf Hitler trafił do nieba " ... > > "Wprost" nr 12, 11.08.2002 , s.100 > > No i fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś