Gość: Dziobak IP: *.acn.waw.pl 18.09.01, 09:42 skoczcie tam zanim znowu to zbanują! Tu działa pieprzona cenzura! Wielki Brat patrzy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bes Re: ocenzurowano! http://www.nocziemi.most.org.pl/popolsku/chomsky.htm IP: 150.254.191.* 18.09.01, 10:16 niewiarygodne, ale prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła dobrze napisany tekst o cenzurze - warto ! IP: *.IOd.krakow.pl 18.09.01, 10:39 świetny tekst - wart czytania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: dobrze napisany tekst o cenzurze - warto ! IP: *.solutions.net.pl 18.09.01, 12:52 swietny tekst o manipulowaniu ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: dobrze napisany tekst o cenzurze - warto ! IP: 217.67.196.* 18.09.01, 13:20 Gość portalu: gomez napisał(a): > swietny tekst o manipulowaniu ludzmi Szczególnie, że Chomsky manipuluje czytelnikami tego eseju, np. bezczelnie łże o propagandzie okresu wojny wietnamskiej, przemilczając swój haniebny udział w antywojennej, prokomunistycznej publicystyce. Ten socjalanarchista za wroga socjalizmu uważał nawet ZSRS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: do LUKI IP: *.solutions.net.pl 18.09.01, 13:44 A pan szanowny jak zwykle niewzruszony tropiciel czerwonych.co do manipulacji to przyklad chocby z wczoraj kiedy serwisy radiowe co godzina podawaly o udaremnionej probie przemytu do naszego kraju broni kal.4,5. zapominajac ze bron taka moze nabyc kazdy bez pozwolenia w sklepie mysliwskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: do LUKI IP: 213.77.91.* 18.09.01, 13:49 Gość portalu: gomez napisał(a): > A pan szanowny jak zwykle niewzruszony tropiciel czerwonych. A i owszem - piętnowanie złodziei to coś uwłaczającego? > co do manipulacji > to przyklad chocby z wczoraj kiedy serwisy radiowe co godzina podawaly o > udaremnionej probie przemytu do naszego kraju broni kal.4,5. zapominajac ze > bron taka moze nabyc kazdy bez pozwolenia w sklepie mysliwskim. Ojej, po lekturze Chomsky''ego dopiero się oczka otworzyły? Trzeba było Orwella przeczytać, a nie korzystać z wypisów tego szarlatana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: do LUKI IP: *.solutions.net.pl 18.09.01, 14:12 Orwella akurat znam choc okres mojej nim fascynacji przypada na lata dosyc juz odlegle.pan natomiast jakos nie moze sie wyrwac z jego kregu.polecam dla rownowagi jakas mniej stresujaca lekture. a to o czym pisze chomsky dzialo sie naprawde i to w kraju gdzie jeszcze niedawno temu ulubione przez pana okreslenie czerwony potrafilo zniszczyc czlowieka ze przypomne lata 50 te i komisje senatora MC cartneya .tak wiec rzeczy brzydkie robia nie tylko czerwoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: do gomeza IP: 213.77.91.* 18.09.01, 14:25 Gość portalu: gomez napisał(a): > Orwella akurat znam choc okres mojej nim fascynacji przypada na lata dosyc juz > odlegle.pan natomiast jakos nie moze sie wyrwac z jego kregu. Tak, tak, zasady fizyczne Newtona są jeszcze starsze, najwyższy czas wyrwać się z ich okowów i przejść w stan nieważkości. > polecam dla rownowagi jakas mniej stresujaca lekture. Jawohl, Herr Doktor. A kupi mi Pan lotnisko i cztery kilogramy samolotów? > a to o czym pisze chomsky dzialo sie naprawde Działo się naprawdę, czy też działo się tak w wyobraźni Chomsky''ego, podobnie jak wytworem jego imaginacji był dobrobyt i powszechne szczęście panujące w Wietnamie Północnym? Czy pisze on prawdę, czy też jest to jego kolejna aberracja umysłowa, polegająca na chwaleniu komunistycznej cenzury przy jednoczesnym zarzucaniu Nixonowi, iż jest "gorszy od Hitlera"? >i to w kraju gdzie jeszcze niedawno temu ulubione przez pana > okreslenie czerwony potrafilo zniszczyc czlowieka ze przypomne lata 50 te i > komisje senatora MC cartneya .tak wiec rzeczy brzydkie robia nie tylko czerwoni A cóż takiego zrobił senator McCarthy (a nie McCartney, ten to od Beatlesów)? Kierował komisją do walki z komunistyczną dywersją. W tym samym czasie po naszej stronie żelaznej kurtyny można było dostać kulkę w łeb, a nie być tylko ciąganym po sądach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Lewy profil Nixona IP: 212.33.85.* 18.09.01, 17:02 > Nixonowi, iż jest "gorszy od Hitlera"... Twoim zdaniem Nixon to lewica czy prawica? polecam pewien tekst we Frondzie apropos Nixona pt. "Lewy profil Nixona" :] ( warto! ) cytat: "Budżet Nixona jest bardziej planowy, zakłada wiecej opieki spolecznej i przewiduje wyzszy deficyt niz jakikolwiek inny budzet w tym stuleciu" albo demokrata Lyndon Johnson nie kryl swojego zdziwienia: "Czy wyobrazacie sobie wrzawę, jaka podniosłaby sie gdybym to ja był odpowiedzialny za wyrzucenie Tajwanu kopniakiem z ONZ? Lub gdybym narzucil szeroką kontrole panstwową cen i płac? " ) Ale tan facet i tak dogonil Hitlera! moze wiesz kto to Dr. Bernard Nathanson? ale jemu tj. Dr.Bernarda(!) "wydawało mu sie ze prace nad nowym ustawodawstwem zostaną czasowo ograniczone..." coz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Lewy profil Nixona IP: 217.67.196.* 19.09.01, 09:08 Gość portalu: max napisał(a): > > Nixonowi, iż jest "gorszy od Hitlera"... > > Twoim zdaniem Nixon to lewica czy prawica? polecam pewien tekst we Frondzie > apropos Nixona pt. "Lewy profil Nixona" :] ( warto! ) Mad Maxie drogi, podziwiam Twój zapał, ale nie chodziło tu o porównywanie osiągnięć socjalnych Nixona i Hitlera, lecz propagandę antywojenną w USA, której Chomsky był jednym z animatorów. Pisząc te brednie o prezydentach Johnsonie i Nixonie wyrażał w ten sposób pogląd, iż byli oni większymi zbrodniarzami wojennymi od towarzysza Adolfa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: ocenzurowano! http://www.nocziemi.most.org.pl/popolsku/chomsky.htm IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 13:20 Może mnie wielki braciszek pocałować w .... Juz skopiowałem. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max polecam Szanownemu Panu prace Chomskyego o lingwistyce... IP: 212.33.85.* 18.09.01, 18:12 Gość portalu: maurycy napisał(a): > Może mnie wielki braciszek pocałować w .... Juz skopiowałem. > > ) w ktorych rozprawia sie z mitem przymusu oświaty... :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: do luki, gomeza i wszystkich zainteresowanych tamta strona IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 15:07 Nie wiem, ale jakos nie mam zaufania do tekstow pojawiajacych sie na stronach z czyms takim /zwlaszcza w swietle ostatnich wydarzen/ "W dziale ''zasoby/wyzwolenie'' umieszczamy polską wersję podręcznika ELF''u pod tytułem: Podkładanie ognia za pomocą elektrycznych opóźniaczy [1,1 Mb] Wersja angielska to: Setting fires with electrical timers [2,2 Mb] Jest to zbiór podstawowych zasad i technik przydatnych przy konstruowaniu elektrycznych mechanizmów opóźniających zapłon. "Musiszmieć" każdego rasowego podpalacza." "Jeżeli chodzi o Teda Kaczynskiego, to uważam, że większość aktywistów powinna skoncentrować się na takim działaniu jak akcje Unbomber''a, tzn. poszerzyć zakres działania i atakować nie tylko przemysł niszczący Ziemię, ale również wszelki przemysł i system zagrażający wolności ludzi i zwierząt, aby powrócić całkowicie do korzeni (...)." obludny disclaimerek ". Nie zachęcamy nikogo do naprawy tego świata, polepszenia sytuacji ludzi i zwierząt, ani do łamania prawa w celu wyzwolenia Ziemi z rąk oprawców. Mamy nadzieję, że po przeczytaniu dokładnie wszystkich treści zamieszczonych na tej stronie nie będziesz chciał ich wykorzystywać, a jedynie usiądziesz przed telewizorem, zjesz hamburgera, wypijesz Coca Colę i dalej będziesz konsumować wyczerpujące się zasoby umierającej planety Ziemi." w sumie polecam ta strone, zwlaszcza dla tych, co ostatnio krzyczeli, ze jedynie "arabusy" lubia terroryzm Ale to ze polecam, nie oznacza, ze bede wierzyl temu, co sie pojawia na stronie jakichkolwiek fanatykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziobak trening immunologiczny IP: *.acn.waw.pl 18.09.01, 16:03 Jak widać, jeśli jest się dość pomysłowym i ma się zasób wiedzy pozwalający na nadanie informacji pozorów wiarygodności można wykreować dowolną rzeczywistość. Zaznaczam, że jest to wniosek ogólny i nie odnosi się do tekstu Chomskiego. Niestety nie jestem w stanie teraz dociekać wiarygodności zamieszczonych tam informacji. Z natury rzeczy jesteśmy skazani na wiadomości z "drugiej ręki". Tylko nieliczni zawodowi historycy mają dostęp do źródeł, ale też nie do wszystkich. Mam nadzieję, że tekst ten skłonił niektórych czytelników do większego zastanowienia i zmienił ich czarno-białe widzenie świata. Myślę, że właśnie takie podejście jest kluczem do zmiejszenia zła i nienawiści panującej wokół nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: trening immunologiczny IP: *.solutions.net.pl 19.09.01, 10:32 dokladnie o to samo mi chodzilo.swiat nie sklada sie z bieli i czerni jakby tego chcieli niektorzy.dominuja odcienie szarosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: ocenzurowano - autor sam minipuluje i to bardzo ! IP: *.IOd.krakow.pl 19.09.01, 11:37 przeczytałem tekst i przyznam, świetnie napisany, ale autor też porządnie manipuluje, i zycie w PRL albo pobyt na wschodzie np ZSSR dobrze by mu zrobił, miałem przyjemność spotykać ludzi którzy na zachodzie ulegli fascynacji komunizmem, a po pobycie w PRL zmnieniali poglądy, i tej lekcji autorowi brakuje Odpowiedz Link Zgłoś