Dodaj do ulubionych

Dla Korwina-Mikke jesteście motłochem

14.10.05, 11:12
"Ginie dziennie w wypadkach 16 osób , nikogo to nie interesuje . A jak zginie
11 osób w jednym wypadku , to cała Polska się trzęsie . A to żadna różnica .
Niestety , w demokracji motłoch widzi tylko rzeczy wielkie , nie widzi
drobnych (...)"

J. Korwin - Mikke , Poranek Radia TOK FM , 5.09.2005 , 7.46
Obserwuj wątek
    • hymen Re: Dla Korwina-Mikke jesteście motłochem 14.10.05, 11:17
      v.ci napisał:

> "Ginie dziennie w wypadkach 16 osób , nikogo to nie interesuje . A jak zginie
      > 11 osób w jednym wypadku , to cała Polska się trzęsie . A to żadna różnica .
      > Niestety , w demokracji motłoch widzi tylko rzeczy wielkie , nie widzi
      > drobnych (...)"

Nie my, tylko Ty jesteś tym motłochem. To Ciebie nie interesuje te 16 osób, a
      emocjonujesz się tymi 11.
      • v.ci Grubo się mylisz , hymen 14.10.05, 12:30
        Gdzie się tak emocjonowałem ?

Swego czasu na forum było sporo moich postów o zwykłych wypadkach drogowych .

Zaprzestałem ich wysyłania , bo niektórych forumowiczów bardzo denerwowały ...
        • hymen Re: Grubo się mylisz , hymen 14.10.05, 12:50
          v.ci napisał:

> Gdzie się tak emocjonowałem ?
          >
          > Swego czasu na forum było sporo moich postów o zwykłych wypadkach drogowych .
          >
          > Zaprzestałem ich wysyłania , bo niektórych forumowiczów bardzo
          denerwowały ...

To po co założyłeś ten wątek? On ma niejednoznaczną a raczej właśnie
          jednoznaczną wymowę. Korwin nazwał motłochem tych, co zachowują się tak jak
          Ciebie opisałem. Piętnując Korwina w tym przypadku stawiasz się w rzędzie
          motłochu.
          • v.ci Re: Grubo się mylisz , hymen 14.10.05, 13:29
            Nigdy nie łudziłem się , że dla JKM jestem kimś innym niż motłochem .
            • hymen No i po co się odszczekujesz? 14.10.05, 13:43
              Odpowiedz na proste pytanie, czy Korwin ma rację nazywając motłochem tych,
              którzy w dupie mają ofiary jeśli z tego nie da się zrobić sensacji?
              • v.ci Re: No i po co się odszczekujesz? 14.10.05, 13:57
                hymen napisał:

> Odpowiedz na proste pytanie, czy Korwin ma rację nazywając motłochem tych,
                > którzy w dupie mają ofiary jeśli z tego nie da się zrobić sensacji?

JKM nie mówił tu o dziennikarzynach "Faktu" czy innych brukowców . JKM nazwał
                motłochem wszyskich , którzy przejęli się tragedią maturzystów . Miliony ludzi .
                • xiazeluka Idioto po wakacyjnych studiach 14.10.05, 14:03
                  Nie "wszystkich przejętych", lecz tych, co się przejmują od wielkiego dzwona,
                  nie zauważając, że takich tragedii jednostkowych jest pełno codziennie.
                  • v.ci do xiazeluki 14.10.05, 14:05
                    xiazeluka napisała:

> Nie "wszystkich przejętych", lecz tych, co się przejmują od wielkiego dzwona,
                    > nie zauważając, że takich tragedii jednostkowych jest pełno codziennie.

A pamiętasz trepie ile moich wątków o jednostkowych tragediach , jeszcze jako
                    V.C. , było na tym forum ?
                    • xiazeluka To nie ma nic do rzeczy 14.10.05, 14:06
                      Po drugie zaś powinniście więc być dumni, że sam JKM nie uważa Was za motłoch,
                      częstochowski niedorozwoju.
                      • v.ci Masz początki Alzheimera , luka ? 14.10.05, 14:12
                        Oto mój stary wątek :
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=2778808&a=2778808
                        Sam zabierałeś głos w tej wielotygodniowej dyskusji , ale teraz już oczywiście
                        nie pamiętasz .

Co najmniej miłorząb , bucu , jeśli nie intensywna terapia w szpitalu .
                        • xiazeluka Jeśli ja mam początki, to towarzysz końcówki 14.10.05, 14:20
                          W punktach, dla głąbów to czytelniejszy przekaz:

1. Co usiłujecie dowieść tym wątkiem?
                          2. Głos zabierałem - i co z tego? Ma się on jakoś do niniejszego wątku?
                          3. Dyskusja może i była wielotygodniowa, lecz moje wpisy są dwa.
                          4. Oczywiście, że nie pamiętam - od zapisywania moich genialnych postów mam
                          trzech sekretarzy.
                          5. Skoro o zapominalstwie mowa, to co z Waszym wypracowaniem o NSDAP?
                          • v.ci Re: Jeśli ja mam początki, to towarzysz końcówki 14.10.05, 14:38
                            xiazeluka napisała:

> W punktach, dla głąbów to czytelniejszy przekaz:
                            >
                            > 1. Co usiłujecie dowieść tym wątkiem?
                            > 2. Głos zabierałem - i co z tego? Ma się on jakoś do niniejszego wątku?
                            > 3. Dyskusja może i była wielotygodniowa, lecz moje wpisy są dwa.
                            > 4. Oczywiście, że nie pamiętam - od zapisywania moich genialnych postów mam
                            > trzech sekretarzy.
                            > 5. Skoro o zapominalstwie mowa, to co z Waszym wypracowaniem o NSDAP?

Napisałem ci wyraźnie , co sądze o twojej obecności w moich wątkach .

Nazwaleś mnie kilkakrotnie dziadkiem ( choć nie napisałem , że jestem od
                            ciebie dużo starszy ) , więc zacytuj "dziadkowi" post , w którym obiecałem
                            wypracowanie o NSDAP .

Poza tym za obszerne , poważne wypracowania żądam honorariów . I je otrzymuję .
                            • xiazeluka Musztrować może towarzysz swoje krzesło 14.10.05, 14:47
                              Moja Xiążęca Mość przybywa tam, gdzie zechce, ciemne chamstwo natomiast winno
                              ściągnąć z ciemnych łbów słomiane kapelusze i podziwiać z otwartymi paszczami
                              mój orszak. Czy pojąłeś różnicę między nami, potczciwcze?

Co do towarzysza wypracowania - jest z nami kolega szok, to zdaje się przed nim
                              towarzysz szpanował. W razie czego sam poszukam w archiwum.
                              • xiazeluka Literówka 14.10.05, 15:01
                                Tak to jest, kiedy się porządny człowiek z chamami zadaje.
                            • sz0k Prosie 14.10.05, 15:53
                              > Nazwaleś mnie kilkakrotnie dziadkiem ( choć nie napisałem , że jestem od
                              > ciebie dużo starszy ) , więc zacytuj "dziadkowi" post , w którym obiecałem
                              > wypracowanie o NSDAP .

O tiutaj dziadziuniu:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22978483&a=22981511
                              Podtykałem Ci to pod nos już wiele razy. Co prawda niczego nie obiecywałeś, ale
                              chwaliłeś się tak obszerną wiedzą, chciałbym ją poznać choć w małym ułamku.
                              • sz0k Towarzysz znowu rżnie głupa ??? 17.10.05, 12:24
                                Czy po prostu wysłał maila z prośbą do lewica.pl aby zamieścili stosowny artykuł
                                na swoim portalu, aby następnie móc go nam wkleić???

Jeśli bowiem towarzysz nie chce podzielić się z nami choć ułamkiem tak obszernej
                                wiedzy na temat "skrajnej prawicowości NSDAP" to prosiłbym o zaprzestanie
                                wygłaszania takich głupot.
                        • hymen Pokrętna mentalność, v.ci 14.10.05, 14:24
                          v.ci napisał:

> Oto mój stary wątek :
                          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=2778808&a=2778808
                          > Sam zabierałeś głos w tej wielotygodniowej dyskusji , ale teraz już
                          oczywiście
                          > nie pamiętasz .

Czyli jak Małachowski żałuje to jest to godne zauważenia, jak Korwin to jest to
                          idiotyzm. Motłoch i tyle.
                          • v.ci Re: Pokrętna ? 14.10.05, 14:34
                            Jak widzisz zauważyłem "żal" JKM - założyłem ten wątek .

Felieton Małachowskiego był tylko kanwą całego wątku , rozbudowanego na
                            autentycznych , 'zwykłych' wypadkach na polskich drogach .

JKM nikogo nie żałuje . Skrajny liberał dba tylko o czubek wlasnego nosa , a
                            conajwyżej o najbliższą rodzinę , a nie przejmuje się tragedią ( biedą ,
                            chorobą , bezrobociem ) obcych ludzi .
                            • xiazeluka Towarzyszu idioto 14.10.05, 14:35
                              Wszak z cytowanej wypowiedzi wynika rzecz dokładnie przeciwna od poniższej
                              insynuacji:

> JKM nikogo nie żałuje . Skrajny liberał dba tylko o czubek wlasnego nosa , a
                              > conajwyżej o najbliższą rodzinę , a nie przejmuje się tragedią ( biedą ,
                              > chorobą , bezrobociem ) obcych ludzi .
                              • v.ci Nie rozumiesz po polsku ? 14.10.05, 14:40
                                Napisałem ci coś w wątku o ig-noblach .

Ordynarnie wypraszasz mnie ze swoich , więc won z moich wątków .
                                • xiazeluka Towarzysz zapewne zrozumie po kubańsku: 14.10.05, 14:44
                                  Chasta la wiśnia, don debillo.
                            • hymen I to jeszcze jak! 14.10.05, 14:54
                              Z feleietonu Małachowskiego wynika tyle samo, co ze słów Korwina. To znaczy, że
                              ludzie giną w wypadkach. Ponadto wynika również to, że Małachowski to idiota,
                              który panaceum na wypadki widzi w państwie policyjnym i na pewno nie wyniko to,
                              że żałuje ofiar bardziej niż Korwin.
                              • v.ci Re: I to jeszcze jak! 14.10.05, 15:16
                                No i kto Cię prosił o analizę felietonu małachowskiego ? W imię obrony swego
                                idola katujesz się wywodami "lewaka" ? JKM byłby z Ciebie dumny .

A jaki pomysł na zmniejszenie liczby wypadkow na drogach miałby JKM ?

Podatek liniowy ? Pogłówne ?

Kara śmierci ?
                                • v.ci Może mi powiecie, że JKM wielkim humanistą jest !? 14.10.05, 15:28
                                  Humanistą , którą z troską pochyla się nad niedolą każdej ludzkiej istoty ? wink
                                  • hymen A czy trzeba być humanistą, żeby dostrzec 14.10.05, 15:43
                                    hipokryzję v.ci i jego idola Małachowskiego, którzy to z troską pochylają się
                                    nad niedolą każdej ludzkiej istoty?
                                    • v.ci do hymena 14.10.05, 18:03
                                      hymen napisał:

> hipokryzję v.ci i jego idola Małachowskiego, którzy to z troską pochylają się
                                      > nad niedolą każdej ludzkiej istoty?

Nie poniewieraj tu pamięci jednego z uczciwszych polityków III Rzeczpospolitej .

Dlaczego twierdzisz , że jestem hipokrytą ?

Poproszę o jakieś konkretne fakty . Nie barwne insynuacje .
                                      • hymen Re: do hymena 16.10.05, 12:06
                                        v.ci napisał:

> hymen napisał:
                                        >
                                        > > hipokryzję v.ci i jego idola Małachowskiego, którzy to z troską pochylają
                                        > się
                                        > > nad niedolą każdej ludzkiej istoty?
                                        >
                                        > Nie poniewieraj tu pamięci jednego z uczciwszych polityków III
                                        Rzeczpospolitej
                                        > .
                                        >
                                        > Dlaczego twierdzisz , że jestem hipokrytą ?

Twierdzę to na podstawie tego wątku. Założyłeś go, by dokopać JKM a nie z
                                        troski o bezpieczeństwo na drodze. Twoja hipokryzja polega na tym, że wyciąłeś
                                        z wywiadu z JKM zdanie, któremu nadałeś zupełnie inny sens niż miało to
                                        miejsce. Wywiad w ogóle nie dotyczył bezpieczeństwa na drodze i
                                        przeciwstawienie mu felietonu na ten temat jest czystą manipulacją. Ponadto
                                        różnica między Małachowskim a JKM jest taka, że ten pierwszy miał okazję coś
                                        zrobić poza pisaniem felietonów, drugi nie.
                                • hymen Cały czas kręcisz. 14.10.05, 15:37
                                  v.ci napisał:

> No i kto Cię prosił o analizę felietonu małachowskiego ?

Ty podałeś link jako coś przciwstawnego do wypowiedzi JKM.

> W imię obrony swego
                                  > idola katujesz się wywodami "lewaka" ?

Tu nie rozumiem Twoich intencji ale odpowiem, to nie było katowanie się.

> JKM byłby z Ciebie dumny .

Eee, tam.

>
                                  > A jaki pomysł na zmniejszenie liczby wypadkow na drogach miałby JKM ?

Jego spytaj, bądź znajdź odpowiednie materiały w necie.

>
                                  > Podatek liniowy ?

To niewiele ma wspólnego z wypadkami ale zdaje się, JKM podatek taki uważa za
                                  socjalizm.

> Pogłówne ?

Może, nie wiem dokładnie ale to też niewiele ma wspólnego z wypadkami.

>
                                  > Kara śmierci ?

Dla sprawcy wypadku? Może i byłoby to rozwiązanie ale to znowu nie na temat.

Podałeś pewien cytat i temat wątku ale skoro nie chcesz się trzymać tego to co
                                  mi tam, masz jeszcze jakieś pytania?
                                  • v.ci Re: Cały czas kręcisz. 14.10.05, 18:07
                                    Link do tego wątku nie podałem po to byś analizował felietony nieżyjącego od
                                    kilku lat polityka , lecz by udowodnić , że jednak obchcodzą MNIE "jednostkowe
                                    wypadki" .

Wątku nie założył i nie podtrzymywał Ś.P. Aleksander Małachowski , lecz żywy
                                    (jeszcze) v.ci ...
                                    • hymen Re: Cały czas kręcisz. 16.10.05, 12:09
                                      v.ci napisał:

> Link do tego wątku nie podałem po to byś analizował felietony nieżyjącego od
                                      > kilku lat polityka , lecz by udowodnić , że jednak obchcodzą
                                      MNIE "jednostkowe
                                      > wypadki" .

I udowdniłeś, że sprawę wypadków na drodze traktujesz instrumentalnie. To
                                      zwykła dialektyka, Marks i Engels się kłania.

>
                                      > Wątku nie założył i nie podtrzymywał Ś.P. Aleksander Małachowski , lecz żywy
                                      > (jeszcze) v.ci ...

Kiedy beatyfikacja?
    • xiazeluka Do kogo towarzysz zaadresował swoje jęki? /nt 14.10.05, 11:17
      • v.ci Do was , miłośników tego połgłówka / nt 14.10.05, 12:31
        Głowa JKM naprawdę intensywnie pracuje .

Ale tylko połowa ...
        • xiazeluka Towarzysz jest półgłówkiem 14.10.05, 13:03
          Zacytujcie no, czerwony idioto, jakąś moją wypowiedź uzasadniającą tę
          insynuację.
          • v.ci do xiazeluki 14.10.05, 13:16
            Nie jesteś i nigdy nie byłeś miłośnikiem JKM ? :-0
            • xiazeluka Kiedy towarzysz dorośnie? /nt 14.10.05, 13:21
    • sz0k Owszem towarzyszu jesteśc ie :-))) n/t 14.10.05, 11:34
      • v.ci Co JKM jeszcze robi w polityce !? 14.10.05, 12:37
        Po kipściutkim wyniku w wyborach parlamentarnych publicznie zapowiedział
        przecież , że wycofa się z polityki !
        • sz0k No właśnie, wiesz? 14.10.05, 12:41
          > Po kipściutkim wyniku w wyborach parlamentarnych publicznie zapowiedział
          > przecież , że wycofa się z polityki !

A po czym poznajesz, że się nie wycofał?
          • v.ci Re: No właśnie, wiesz? 14.10.05, 13:30
            Po tym , że udziela politycznych wywiadów dla na wsroś politycznego radia TOK
            FM.
            • sz0k Re: No właśnie, wiesz? 14.10.05, 13:48
              Zapomniałeś tylko, że startował jeszcze w wyborach prezydenckich. Ten wywiad był
              przed nimi. Co prawda nie słyszałem takich deklaracji z jego strony, o których
              mówisz, ale widocznie JKM postanowił pociągnąć tą swoją prywatną wojenkę do
              końca. Co zrobi teraz? Zobaczymy.
              • v.ci Re: No właśnie, wiesz? 14.10.05, 13:55
                Rozumiem , że 1,43 % poparcia w wyborach prezydenckich dodało mu otuchy ?

Faktycznie . Nie był ostatni wink

Jest zwykłym kłamczuchem , rzucającym obietnice na wiatr .
                • sz0k Re: No właśnie, wiesz? 14.10.05, 15:42
                  > Rozumiem , że 1,43 % poparcia w wyborach prezydenckich dodało mu otuchy ?

Nie mniejszej niż Uniom wszelakim poczynając od Pracy, poprzez Wolności i
                  Lewicy, aż do Europejskiej włącznie smile))

> Jest zwykłym kłamczuchem , rzucającym obietnice na wiatr .

Pokaż mi jego dokładną wypowiedź to pogadamy.
    • piq Ja nie. To do kogo piszecie, towarzyszu?/nt 14.10.05, 12:41
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka