Gość: Balzer IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 19:51 Tak sie klocili, az sie doigrali. Prawie we wszystkich sondazach badania opinii publicznej AWSP nie wyrabia normy 8% dla koalicji. Ciekawe co teraz wymysli Buzek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scan Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU IP: *.home.net.pl 16.07.01, 21:46 Witam Balzer, Od pewnego czasu zachwyca Cie upadek UW, teraz AWS, chyba PO też przyłożyłes (moge sie mylic) Czy nie lepiej: okreslic sie - jestem zwolennikiem SLD czy PSL na przykład - przecież to nie jest ani karalne ani naganne założyc nową partie, zarejestrować sie, wydać nosny manifest programowy, promowac to na Forum i wygrac wybory A jesli jesteś zwolennikiem PiSu, UPRu czy KPNu - to opisuj ich zalety, a moze przysporzysz głosów Łatwiej burzyc niz budować - jakie to polskie. Scan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 21:57 Witaj Scan ! Dawno nie czytałem Twoich tekstów . Ale nie spodziewałem się , że bedziesz lał krokodyle łzy nad losem polskiej prawicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU IP: *.home.net.pl 16.07.01, 22:11 Witam V.C. A czyżby te łzy moje krokodyle z modemu Twego się wylały?. Ad rem - Uchowaj Boże, nie boleję, bom zwolennikiem UW a nie AWS. Tylko nie w moim stylu dokopywać leżacemu, czemu, może nieudolnie, dałem wyraz. Jakkolwiek ciekawy jestem eksperymentu z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU - do Scana IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 22:18 Wykręcałem nad wanna klawiaturę A na jaką listę będziesz głosował ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU - do V.C IP: *.home.net.pl 16.07.01, 22:27 Na Unię, tradycyjnie, drogi kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU - do V.C IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 14:24 po co? to trup polityczny i moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Do Scana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 22:10 I tu sie Scan mylisz, gdyz jestem wlasnie zwolennikiem PO. Obce mi sa rowniez idealy SLD czy tym bardziej PSL (po nich pojezdze sobie juz wkrotce). Co do rzadu Buzkowcow to nigdy nie mialem do nich zaufania i jak widac nie pomylilem sie. W poprzednich wyborach glosowalem na UW i wcale ich nie tepie, uwazam poprostu ze ich misja polityczna dobiegla konca. Teraz gdy powstala nowa partia ktora mieni sie partia w miare liberalna postanowilem dac im szanse w nadchodzacych wyborach. Mam nadzieje ze PO mnie nie zawiedzie i stanie sie czyms w rodzaju partii srodka, ktora Polsce bardzo jest potrzebna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: Do Scana IP: *.home.net.pl 16.07.01, 22:24 To Twój wybór Balzer i Twoje przecież prawo, jakkolwiek "pozyjemy - zobaczymy". Ludzie, a szczególnie nasi politycy do siebie to mają że w bardzo krótkim czasie rozwalają to, co zrobili - bo przecież stołki najważniejsze. Zobaczymy, jakkolwiek dobrze im zyczę, bo wszystko lepsze od sojuszu robotniczo-chłopskiego. Ja mimo wszysko pozostanę przy UW, bo przywiązuję się i do nazwisk i do (prawdziwej) tradycji. Spierałbym sie z Tobą, ze "ich misja się skończyła" - bo jeśli chodzi o program to w mniejszym czy większym stopniu wszyscy podobnie grają. Bo czyż można inaczej niż edukacja, wolny rynek, niższe podatki, Unia itd. Raczej może tu grają role jakieś personalne antypatie albo po prostu szukanie czegoś nowego. Choć i nie wykluczam, że ludzie chcą nowych twarzy - ale te trzy + JR dla mnie aż nadto znane. Pozdrawiam Scan Gość portalu: Balzer napisał(a): > I tu sie Scan mylisz, gdyz jestem wlasnie zwolennikiem PO. Obce mi sa rowniez i > dealy > SLD czy tym bardziej PSL (po nich pojezdze sobie juz wkrotce). Co do rzadu > Buzkowcow to nigdy nie mialem do nich zaufania i jak widac nie pomylilem sie. > W poprzednich wyborach glosowalem na UW i wcale ich nie tepie, uwazam poprostu > ze ich misja polityczna dobiegla konca. Teraz gdy powstala nowa partia ktora > mieni sie partia w miare liberalna postanowilem dac im szanse w nadchodzacych w > yborach. > Mam nadzieje ze PO mnie nie zawiedzie i stanie sie czyms w rodzaju partii srodk > a, > ktora Polsce bardzo jest potrzebna. > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: Do Balzera oczywiście - aż tak siebie nie kocham IP: *.home.net.pl 16.07.01, 22:26 Jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol BUUUzek: IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 22:09 Jest to ważny problem, cieszę się że Pan go poruszył, właśnie nad nim pracujemy..........blebleble Daj Boże by nie weszli do parlamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: BUUUzek: IP: 195.117.7.* 17.07.01, 10:55 Buzek lubi też powoływać komisje która będzie to nadzorować a jak jest bardzo źle to mówi że osobiście się tym zajmie... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
jurek1 Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU - do Balzera 16.07.01, 22:27 Czy wejdzie czy nie wjedzie to się jeszcze okaże, ja mam nadzieję, że Twoje słowa będą prorocze. Zastanawiam sie jednak nad Twoim uwielbieniem dla PO (przepraszam, jeżeli uwielbienie to za mocne słowo - powiedzmy gorącym poparciem) Czy możesz wymienić 5 konkretów z ich programu gospodarczego? (konkretów, a nie frazesów) I cghyba najważniejsze: Jakie propozycje ma PO aby powstrzymać degradację Szczecina? Szanuję Tuska i Płażyńskiego, ale ci ludzie pochodzą z Gdańska. Mieliśmy już ekipę gdańską u władzy od 1989 i wiemy czym to się skończyło dla naszego miasta. Zresztą, żeby być sprawiedliwym czy którakolwiek z partii łącznie z SLD ma jakieś konkretne propozycje dla Szczecina? Czy zastanowiłeś się dlaczego większość aktywistów AWS z Rokitą na czele przefarbowała się na barwy PO, dlaczego próbował zrobic to Koćmiel, ale na szczęście Tałasiewicz dał mu kopa. Wreszcie dlaczego Marek Tałasiewicz wycofał się z działalności w PO? Nie ma w tej chwili nikogo na polskiej scenie politycznej kto dawałby jakiekolwiek nadzieje na uporządkowanie tego bajzlu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU - do Scana IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 22:36 Scan , przybądź z odsieczą ! Na forum " Świat " obrażono Che ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scan Re: - do V.C. IP: *.home.net.pl 16.07.01, 22:37 Ale to nie jest kochanek z mojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 22:41 Witam Jurku. Postanowilem glosowac na PO wlasnie dlatego ze pozostale partie ktore byly u sterow wladzy niewiele zdzialaly, wrecz przeciwnie niekiedy nawet pogorszyly sytuacje np. obecna sytuacja budzetowa. W Szczecinie PO dopiero sie zawiazuje wiec trudno mi wyrokowac co moga zrobic dla miasta. Mi osobiscie, choc to moj subiektywny punkt widzenia, spodobal sie pomysl wprowadzenia podatku liniowego. Dawalo by to duza szanse na rozwoj przedsiebiorczosci, a co za tym idzie na spadku bezrobocia. Oczywiscie w tej sytuacji nalezaloby pomyslec o zabezpieczeniach socjalnych dla najbiedniejszych. Niewiem jak wygladaloby to w praktyce, ale mysle ze warto sprobowac. Mam nadzieje ze PO nie pozostanie tylko na obietnicach a ich program nie okaze sie kolejna kielbasa wyborcza, jak bylo to w przypadku wielu innych partii, czy to z lewej, czy prawej strony naszej sceny politycznej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Do Balzera - odpowiedź IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 23:13 OK, całkowicie rozumiem Twoje nadzieje związane z PO, ja osobiście głosowałem na Olechowskiego w wyborach prezydenckich i też liczyłem, że coś z tego będzie. Pozwolę sobie przypomnieć, że pomysł podatku liniowego wyszedł od człowieka którego teraz najchętniej widziano by przed Trybunałem Stanu czyli od Leszka Balcerowicza. Widzę jednak, że bardziej polegasz na subiektywnych uczuciach (to wcale nie jest grzech) niż na znajomości ich programu. Nie bez kozery zapytałem o pięć konkretów z programu. Mogę ci wymienić trzy: podatek liniowy, Polska jak najszybciej w UE, liberalizm gospodarczy. Akceptuję bez zastrzeżeń pierwszy, odrzucam przez najbliższe 20 lat drugi, z trzecim można dyskutować. Pozostałych dwóch nie mogę znaleźć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek1 Re: Do Balzera c.d. IP: *.bukowe.sdi.tpnet.pl 16.07.01, 23:24 Przeczytałem jeszcze raz uważnie i znalazłem tam stwierdzenie, że w Szczecinie PO dopiero się zawiązuje. 1. To prawda i nieprawda 2. Przyznasz, że to trochę słaby program: nic nie obiecamy i słowa dotrzymamy 3. A na kogo mamy głosować jak nie na ludzi z naszego regionu, takich którzy przynajmniej spróbują coś dla tego województwa zrobić. Pomyłką jest głosowanie bo jakiś kandydat w Warszawie obiecał walkę z bezrobociem czy o naprawę budżetu. Jesteśmy tutaj i nasi posłowie powinni nas obchodzić. Może najwyższy czas na wprowadzenie okręgów jednomandatowych i walki bezpośredniej a nie, że partie rozdrapują miejsca. Tak samo wybory prezydentów miast, burmistrzów powinny być bezpośrednie. Popatrz na ostatnie gwiazdy prezydentury szczecińskiej z nadań partyjnych: Sochański - piramidę sobie postawił za urzędem Jurczyk - skutecznie z Wieczorkiem pozbyli się resztki inwestorów z miasta Koćmiel - inaczej Marek "koperta" lub "teczka" - bez komentarza Runowicz - człowiek Piechoty i SLD - co on tu zrobi - obym sie mylił. Przypomnij sobie ministrów ze Szczecina - rozpacz pod każdym względem. Były minister transportu Liberadzki znów kandyduje z naszego miasta i co gorsza wejdzie, a co zrobił dla transportu wodnego lub drogowego? Sam wiesz. Taki drobiazg jeszcze na temat PO. Przypomnij sobie jak przebiegały prawybory? Nic dodać nic ująć. Czysta uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Do Jurka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:58 No coz poczatki sa zawsze trudne. Mnie osobiscie martwi masowy przeplyw do PO polityków z bylego AWS (chocby taki Zak). Wolalbym by PO utrzymala swoj liberalny status, a nie stala kolejna prawicowa partia na scenie politycznej. Jezeli chodzi o polityków ze Szczecina to faktycznie nie sa zbyt udani: Liberadzki, Komolowski, Balazs, nawet wiceminister Mync nie spelnili pokladanych w nich oczekiwan. Szczecinski sklad PO podobnie jak w innych czesciach kraju to mieszanina UW z AWS, nie wiedzialem ze Marian Jurczyk tez do nich nalezy - to chyba zupelne nieporozumienie. Z reszta wladze i tak przejmie SLD, a PO bedzie co najwyzej moglo stanowic konstruktywna opozycje, hamujac niektore zapedy SLD. Ja tam jestem optymista, moze w nastepnych wyborach spoleczenstwo dopusci do wladzy partie liberalna i wtedy zobaczymy co z tego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
rootboy Re: AWS NIE WEJDZIE DO PARLAMENTU - do Balzera 17.07.01, 09:41 jurek1 napisał(a): > Zastanawiam sie jednak nad Twoim uwielbieniem dla PO (przepraszam, jeżeli > uwielbienie to za mocne słowo - powiedzmy gorącym poparciem) > > Czy możesz wymienić 5 konkretów z ich programu gospodarczego? (konkretów, a nie > frazesów) Wystarczy przeczytac i zrozumiec: www.platforma.org.pl A jak bys chcial poczytac prawdziwe frazesy: www.sld.org.pl Na obu stranach znajdziesz program tychze partii. Na stronie PO znajdziesz wiecej niz piec konkretow, chociaz oczywiscie tyle samo "wodolejstwa". Stronia SLD to taki malutki powrot do przeszlosci - gadka - szmatka - nowomowa.... Milej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Taka terapia tylko wyjdzie im na dobre IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.01, 11:29 Największym grzechem polityków (a może wciąż jednak zwiąkowców?) AWS to brak poczucia odpowiedzialności. A uleczyć taką ułomność może tylko przetrawienie konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś